|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
ale to akurat dobrze, niech się przyzwyczaja
|
|
#3722 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
Też mam i dla mnie nr jeden na aptecznej liście na wszystko.---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
Wczoraj miałam jakiś kiepski dzień, jakby ktoś energię ze mnie wyssał. Zgaga dawała popalić . Dałam rady tylko posegregować ciuszki juniora . Wieczorem nabrałam sił i zrobiłam pierogi, starczy na kilka dni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie podobnie, kilka tygodni miałam spokoju a od wczoraj ciągle coś leci ![]() Lecę na zakupy
|
|
|
#3724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
>? chodzi mi o to czy po "pomacaniu" wydaje Ci się, że będzie dobry? ja sama śpię na jakimś z ikei niezbyt wyszuukanym więc nawet jak pomacam w sklepie to nie będę zorientowana
|
|
#3725 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć.
![]() Cytat:
![]() Mi też bardzo się podoba ten fotel, pokrycie też jest ładne. Chciałabym kupić taki sam w ogóle zwłaszcza że piszesz, że jest wygodny. Na pewno na nim siadałam w Ikei, ale już nie pamiętam jak go wtedy oceniłam, bo się nakręciłam na Poanga. Może wezmę w takim razie beżowy i ożywię pokoik czymś innym, bo beżowy mi przynajmniej by pasował do salonu, jakby w pokoiku dziecka fotel zaczął zawadzać. ![]() Cytat:
![]() Powodzenia u dentysty! Cytat:
Cytat:
Tylko tak jak było wspomniane wtedy odpada upatrzona do zakupu innych mebli Ikea, a wiadomo że fajnie jest wszystko kupić w jednym miejscu i mieć z głowy. Ale zainteresował mnie Klupś.Cytat:
![]() Ja też dziś słabo spałam, o 4 się obudziłam i jak poszłam do toalety to obudziłam męża, a potem nam się zebrało na pogadanie sobie trochę i to mnie tak rozbudziło, że leżałam do 7. Ale potem dospałam jeszcze troszkę. ![]() Gotowanie... ech sama już nie wiem, dary obiadowe, które otrzymałam od rodziców i teściów wywaliły mi cukier przez ostatnie dni, nie wiem czy dziś sama czegoś nie upichcę.
|
|||||
|
|
|
#3726 |
|
Zadomowienie
|
Skończyłam dziś 32 tydzień
Przy złych wiatrach rozwiązanie za 5 tygodni przy lepszych za 7....Nie mogę w to uwierzyć, że to zaraz. Czy tylko mi ten czas tak szaleńczo leci? Myślałam, że ten 3 tr będzie się dłużył. Młody dziś uprawia jakieś akrobacje. Miałam wrażenie, że chcę się przekręcić albo nie wiem co zrobić, ale poprzestawiał mi wszystko co mógł po prawej stronie brzucha ![]() Siedzę wyprostowana jakbym kij od szczotki połknęła ![]() O 11:20 mam dziś USG i następnie diabetyka. Się dowiem, co za olbrzyma wyhodowałam:P Przy okazji się dziś zważyłam i przytyłam w ostatnich 4 tygodniach 2 kilo!!!!! Czyli mam 8 na plusie. ![]() :brzyda l:
|
|
#3727 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za wszystkie odpowiedzi odnośnie łóżeczka
! dziś od rana staram się jakieś wybrać i już dostaję oczopląsu, zrobię sobie przerwę kawową
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Bobi dba żeby moja wątroba czuła sie dopieszczona. A ze matka siedzi przed kompem to obrywa raz po raz.
|
|
|
|
#3729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śliczny esik - mój tez kiedyś był słodki ![]() Co do puchnięcia stóp - to leżenie tego nie powoduje ale mysle, że słońce, wysoka temp może mieć jakiś wpływ. Gin kazała unikać bycia na otwartym słońcu w największe upały. Odezwała się do mnie kuzynka męża i w przyszłym tyg dostaniemy od nich łóżeczko, wanienke i co tam sobie jeszcze wybierzemy ![]() Zastanawiam się tylko poważnie nad materacem, bo czytalam ze musi byc nowy a oni mają jakis dwustronny dokladnie nie wiem jaki
Zuzia - 29.07.2016 19:01 |
|
|
|
|
#3730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wzięłam średniotwardy..za dużo to Ci nie powiem..przy zakupie sugerowałam się opiniami w internecie![]() Cytat:
![]() szkoda,że repertuar maminy nie zdał egzaminu i współczuję tych przepraw z cukrami.. Cytat:
![]() ja dziś gilgotałam córę po stopie, wyjechała mała twarda kulka z połtora cm nad skórę brzucha i jeździła jak szalona ![]() trzymam kciuki za obie wizyty i czekam na wieści..też jestem ciekawa ile Twój synuś waży |
|||
|
|
|
#3731 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 32 tydzieńKciuki za wizytę ale ten czas szybko biegnie.. Jeszcze trochę i zobaczymy nasze maluszki
|
|
#3732 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Miziałabym
![]() Cytat:
, ewentualnie złapie rączkami i wykręci, więc nawet jak się nie napiję, to i tak mi się chce sikać ![]() Pies miał zawsze olewkę na dzwonek do drzwi i hałasy na klatce schodowej, ostatnimi czasy jak praktycznie cały czas ze mną spędza, to mnie broni przed intruzami zza drzwi i mordę drze, jakby mnie ktoś chciał co najmniej porwać A hałasy na klatce schodowej nie są przez niego akceptowane po godzinie 22.30, pilnuje psisko ciszy nocnej ![]() Cytat:
Cytat:
A on się tam po prostu schował przed TŻa córkami, bo był zmęczony po spacerze i chciał mieć spokój ![]() Ostatnio coś powiedziałam żartem do TŻa, że powinien mnie przecież po ślubie przez próg przenieść, to spojrzał na mnie jak na nienormalną i spytał tylko, skąd miałby wziąć dźwig Długości szyjki nie miałam ani razu mierzonej, zawsze w trakcie badania na fotelu "ręcznie" wymaca, że jest długa, twarda i jak najbardziej ok, więc też mi tam nie grzebie dodatkowo. Ostatnio usg dopochwowe miałam chyba na wizycie w 3 miesiącu. Cytat:
![]() Cytat:
No, ale jak wchodziłam za nim do pomieszczenia, to ledwo na nogach stałam ![]() Cytat:
![]() Jak Ci cukier wywalają, to chyba faktycznie lepiej coś sama ugotuj. Najlepiej w porcji na kilka dni i to coś takiego, co możesz zamrozić ![]() Dziewczyny, mam problem. Jak mam się zająć paznokciami u stóp i w ogóle stopami? Bo tak średnio sięgam Polećcie jakąś pozycję
|
||||||
|
|
|
#3733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam problem wczoraj z pogłębień Bożenki... A po wczorajszym malowaniu stop stwierdziłam, ze pierdziele nie dam rady i w poniedziałek sie zapisuje na pedicure :P próbowałam z krzesłem, stolikiem, kanapa - ni chu chu - brzucho przeszkadza :P teraz kminie jak tu sie Bożenka zając następnym razem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3735 |
|
Raczkowanie
|
ziuta u mnie ciuszki odpowiednio 56/62
Body na dł rękaw: 5/10 Body krótki rękaw: 4/10 Pajac: 10/13 Bluzki: 2/1 Spodenki: 6/6 Bluza: 1/2 Część miałam po synku, ale teraz trochę pokupowałam na ciuchu. Tyle że te rozmiary to trzeba przykładać do siebie i sprawdzać długości, większość 0-3. Ostatnio kupiłam body z h&m na 62 (h&m ma zawsze większe) a one są większe niż inne z h&m na 68. superhuman ja wizyty miałam co 4tyg, ale teraz kazał mi przyjść za 3 tyg i pewnie później też jakoś częściej, chyba że poród przyjdzie szybko. TinkerrBell brawo za skończony 32tydz ![]() LunaLov Może uda się przemalować na biało łóżeczko, jeśli im nie będzie to przeszkadzać. Dziś wybrałam się na targ po zostawieniu małego w żłobku - ma kryzys, nie chce znów wchodzić na salę do dzieci;/ Zakupiłam bodziak dla maluszka i dla starszego spodnie, jakieś warzywka, 2kg truskawek i dla siebie poduchę, obładowana ledwie doczłapałam do samochodu który miałam zaparkowany daleeeko. Z pieskiem po operacji nawet ok, lekarz mówił że nie jest źle. Dziś ma spędzić dzień w klinice, no i wczoraj widać było że lepiej się czuła wieczorem. |
|
|
|
#3736 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze dobrze ubrany, w dodatku bardzo młody (niewiele starszy od mojego tż). Nigdy nie zapomnę miny mojego męża, gdy go pierwszy raz zobaczył ![]() aa i mój też nie zakłada fartucha ![]() Cytat:
drożdżówki Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że nie będziemy żałować naszego zakupu.Współczuję problemów z posiłkami i ciężkiej nocki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja ogarniałam wczoraj stopy;/ i to już ostatni raz! muszę się umówić z taką dziewczyną do której dostałam namiar i jeździ do domu. Co się namęczyłam to moje...
|
|
#3737 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wizyty. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super reakcja na gilgotanie. ![]() Cytat:
![]() Zawsze tak lubiłam robić obiady na parę dni, ale teraz nie wiem nawet co zrobić, bo te sprawdzone rzeczy też mi wywalają i muszę małe porcje szykować, bo mąż biedny potem musi to sam zjadać. Zastanawiam się nad jakąś zupą.Mój tata mi załatwił jeszcze dodatkową konsultację ze swoją diabetolog, mam do niej zadzwonić o 13 i poopowiadać o moich pomiarach, może pójdę do niej na wizytę. Przyszły mi rzeczy zamówione przez mamę dla Artura. Ręczniki z kapturkiem, pieluszki muślinowe i kocyki. Mama jest kochana, bardzo mi z wyprawką pomaga, jeszcze zamówiła 2 śpiworki, bluzę, a dziś mnie chce zabrać na zakupy do Smyka. |
|||||
|
|
|
#3738 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biedna Ty jesteś z tą glukozą Cytat:
agnieszkaruta1 super że z psinką lepiej florencee super zakupy, brawa dla mamy! Czy Wasze dzieciaczki też mają czasem takie nieskoordynowane ruchy? Bo moja to czasem takie coś wyczynia jakby miała drgawki i nią telepie nie wiem czy śmiać się czy martwić ![]() Kupujecie jakieś ciuchy na 50? czy to zbędny wydatek? Chyba jest szansa że większe dzieciaki w ogóle w to nie wejdą. Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-06-08 o 11:51 |
||
|
|
|
#3739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, Tez to zauważyłam. Czasami ruchy są takie jakby gdzieś tam pszczoła przeleciała i macha wszystkim co sie da na raz :P chciałabym zobaczyć jak to wyglada naprawdę w danym momencie. Lecę sie ogarniać po mału - po wyniki i do doktorka trzymajcie kciuki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście nie mam problemów z cukrem, czyli teoretycznie mogę jeść wszystko. Ale na nic nie mam ochoty, no poza słodyczami A później się dziwię, że waga idzie dramatycznie w górę My sobie z wyprawką musimy radzić sami Rodzice wyłożyli na wózek, bo odkupiłam od kuzynki za fajną cenę, ale muszę im to oddać. Oczywiście ciągle gadają, że przecież coś kupią i po co nam się tak spieszy ze wszystkim, ale jak za nimi będę czekać (i się nie doczekać) to młody by ze szpitala wracał nago i posadzony na kolana zamiast na fotelik. Tak więc po cichu zazdroszczę wszystkim, które mają jakąkolwiek pomoc w tym względzie. Póki co jestem zasypywana na potęgę różowymi ciuszkami od mojej babci (po młodej mojej kuzynki, od której brałam wózek, kuzynka mi ich nie daje, bo wie, że chłopak, to babcia przebiera i mi wciska), bo nie dociera, że na ostatnim usg buzię ledwo było widać (standardowo) za to jajka, które są już w worku mosznowym pokazał tak dokładnie, że nawet ja wiedziałam, co to jest, jeszcze zanim lekarz powiedział Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-06-08 o 12:02 |
|
|
|
|
#3742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie martw sie, my tez musimy sami wszystko kupic i nie oczekuję od nikogo łaski czy prezentów. Lepiej nie oczekiwać niz pozniej sie rozczarować ![]() Tyle co siorka cos wspomniala czy robię "baby shower". Tyle co wzruszyłam ramionami bo nie planuje nic takiego. |
|
|
|
|
#3744 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
superhuman za wizytę Cytat:
A różowe rzeczy bierz, zawsze do spania lub po domu może chodzić a na dwór mu coś chłopięcego ubierzesz. No i trochę cię odciąży to z kosztów wyprawki. ![]() Pozatym teraz taka moda że ja już nie raz widziałam facetów w różowych koszulach, a ostatnio nawet faceta w amarantowej marynarce A do mnie właśnie przyjechał pan asenizator to ruszam z praniem, bo już mi się z kosza brudy wysypują...
Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-06-08 o 12:17 |
|||
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka dziewczyny
Właśnie dzwoniła pani ze szkoły rodzenia. Kolejna grupa rusza w przyszłym tygodniu we wtorek - szkoda że TŻ ma na popołudnie ale pani powiedziała że to takie tylko organizacyjne spotkanie, a na kolejne będziemy umawiać się tak żeby wszystkim pasowało
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
My kupiliśmy wszystko sami.
Jak odbieralismy wózek to teściowie cos przebąkiwali że nam kupią. Jak go przywieslismy to hasło, mozemy wam go sfinansować jak chcecie mnie rozwalilo. Bo albo się daje albo robi jakies dziwne podchody. Stanęło na tym, że mamy sobie wybrać łóżeczko i zapłacą. Łóżeczko leży w korytarzu. Mamy takie jak chcieliśmy, za tyle za ile nam pasowało. |
|
|
|
#3747 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzis posprzatalam w garderobie, pgarnelam troche wyprawke malej i wyciagnelam walizke w ktora chce sie spakowac do szpitala
i jak dla mnie na dzis to wszystko, teraz leze z herbatka, za chwile dolaczy ksiazka i bedzie cudownie ![]() Niedlugo musze sie zabrac za uszycie tego kocyka minki, chcialam tez uszyc literki nad lozeczko, zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie nie mam materialu na literki, ani koncepcji :P No i cotton ballsy chce zrobic, ale przed remontem gdzies wtrynilam male balony i nie wiem gdzie sa :/ mialam nadzieje, ze te dzisiejsze porzadki mi cos rozjasnia, ale zajrzalam juz w kazdy kat i nic :P
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
Ziuta a może to czkawką?
Florencja fajne kocyki. Ja dziś na przerwie znow nakupowalam ciuszkow
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście później zdziwienie, co tak u nich siedzę i nic nie mówię. A co mam mówić? Chwilowo żyję ciążą i porodem, zbliża się wielkimi krokami, to o czym niby mam myśleć i mówić, jeśli nie o tym? W efekcie nie mówię praktycznie nic i na wszystkich warczę No właśnie ja ciągle wysłuchuję, że przecież coś tam kupią, tylko ciekawe co, skoro chcą kupować, jak już się urodzi. Nazbieram pewnie tak kosmiczną ilość ciuszków, że w efekcie jak już nie będzie w pewne rozmiary wchodzić, to wystawię na allegro pakę nowych ciuszków nigdy niezałożonych nawet. Hurra. Wkurzają mnie tylko tym gadaniem. O przepraszam, moja mama wymyśliła kołdrę i poduszkę z pierza. Ok, chętnie, przyda się. Za kilka lat. Jeśli mi jej nic w szafie nie zeżre do tego czasu. |
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo się coś z dobrego serca chce komuś pomóc albo się łaskę robi a tak z łaski to aż nieprzyjemnie cokolwiek przyjąć ![]() u mnie rodzice zapytali co byśmy potrzebowali bo oni nie są na bieżąco co teraz się używa poprosiliśmy o materac i wanienkę tylko mamy wybrać które a oni am kupią więc taką pomoc bardzo doceniamy teściowa kilka ciuszków kupiła ale za to opłaca notariusza który zajmuje się sprawą odziedziczenia domu przez TŻ więc kwotowo to baaardzo dużo pomoc
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

ale to akurat dobrze, niech się przyzwyczaja

a w jakiej temp prałaś?
. Dałam rady tylko posegregować ciuszki juniora 
i wzrost mamy ten sam..

za 32 tydzień

czerwiec 2015

a tak z łaski to aż nieprzyjemnie cokolwiek przyjąć