|
|
#2071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Położna dzisiaj u mnie była. Ważyła małą i okazało się, że przez tydzień Laura przybrała tylko 70g. Mam się narazie nie martwić, bo w szpitalu była dokarmiana a od wyjścia jest tylko na piersi, więc mogło być tak, że załóżmy przez dwa dni waga stała w miejscu i ruszyła dopiero później. Poza tym jednak przybrała, a nie schudła czy stoi w miejscu. Jeśli za tydzień sytuacja się powtórzy to wtedy raz dziennie mm.
A jednak mam popsuty humor. Laura bardzo ładnie je, pokarmu nie mam jakoś mega dużo, ale małej spokojnie wystarcza, więc myślałam, że przybierze więcej.
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie polozna ma racje i nastepnym razem sie okaze ze ladnie przybiera
|
|
|
|
|
#2073 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
My tez mamy maly problem, bo Zuzia ma taka mala narosl nad tyleczkiem. Taki jakby ogonek. I na razie nie ma powodu do paniki, ale jednak trzeba bedzie to usunac i zbadac. Bo nie wiadomo czy to tylko sama skora czy cos powazniejszego. Czy bedzie rosnac razem z mala czy nie. No i wiadomo jak to u dziewczynki , nawet jesli nie jest to nic groznego to jednak jest defekt estetyczny.
No i przy przewijaniu zawsze sie boje ze moze to ja boli czy cos Bartek tez ma znamie od urodzenia- naczyniaka na wysokosci na ktorej zaczynaja sie zebra po prawej stronie. Ale pomalutku mu zaczyna zanikac sam. Jesli do wieku szkolnego nie zniknie sam to mamy rozwazyc laserowe usuniecie. To w razie czego na pewno lagodniejsze rozwiazanie niz usuwanie chirurgiczne takiej narosli |
|
|
|
#2075 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jestem pewna że za tydzień prxybierze więcej. Maluch nie da się zaglodzic, skoro nie płacze ciągle to dostaje tyle ile potrzebuje!Tak to właśnie wygląda-potrafią te położne podnieść na duchu kobietę świeżo po porodzie, w połogu Ja czarownica mówię ci że Laurze wystarczy twój pokarm i za tydzień przybierze tyle, żeby sie lekarzowi zgadzało w tych jego glupich tabelkach |
|
|
|
|
#2076 |
|
Wtajemniczenie
|
Laura jako że ma jeszcze żółtaczke to bardzo dużo śpi i nie wybudza się sama do karmienia, tak więc muszę pilnować i wybudzam ją najpóźniej po dwóch godzinach. Przy karmieniu lubi zasypiać więc pilnuje żeby nie spała a jadła. Z Różą była dokładnie taka sama sytuacja, też mało przybierała, no więc o pewne rzeczy jestem już mądrzejsza, karmienie też ładniej nam wychodzi, więc wydawało mi się, że jadła wystarczająco, ale może się mylę...
PikPik ja Cię rozumiem, u mnie też nikt nie mógł wziąć urlopu na zawołanie, a ze starszą też ktoś musiał siedzieć i też cały czas byłam w takiej niepewności i jak to wszystko się potoczy. Madziuś, moja Róża też ma dwa naczyniaki. Jeden jamisty, który się już prawie wchłonął, a drugi płaski, który rośnie razem z nią. I też tak sobie myślę, że może jej bardzo przeszkadzać jak będzie nastolatką. No widzisz Dzanet, dobrze, że zamieszałaś w tych swoich kotłach, już się nie martwię!!
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-06-08 o 17:43 |
|
|
|
#2077 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie martw sie ważne ze nie schudła a raz dziennie mm to rownież nie tragedia ale mam nadzieje ze to tylko chwilowe głowa do góry ![]() Cytat:
od kuzynki syn ma tylko 4 palce u nogi ale 5 paznokci w sumie dwa palce mały i serdeczny ma zrośnięte i wyglada jak by były tylko 4 taka jego uroda lekarz stwierdził ze jak podrośnie można je rozłączyć
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Każda z Nas która oczekuje pewnie by już chciała. Moim zdaniem nie ma co zazdrościc dziewczyna- NAJWAŻNIEJSZE ZE DZIECIACZKI SĄ ZDROWE i Mamy również.
Na każdą z Nas przyjdzie czas. O tym zdecyduja Nasze dzieci jak beda gotowe ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61489901]Ja wracam ze spotkania z położną. Lekko podlamana bo chciała mi coś z szyjka podziałac a tak mnie bolało ze nie dała rady. Mówiła że jest jeszcze wysoko i z boku. Określila szyjke "krzyżowa" cokolwiek to znaczy... kazała chodzić po schodach i się nie oszczędzać. Z tym że ja się w tej ciąży w ogóle nie oszczedzalam- raczej to niemożliwe jak się ma w domu małe dziecko. Znowu będę chodzić 10miesięcy w ciąży [/QUOTE] Tyle na pewno nie będziesz chodzić Kochana głowa do góry! Nie możemy się tak smutasic! ZRESZTA SAMA POWTARZASZ NIE SMUCIMY SIĘ! ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Czekam na polozna i oczy mi się zamykają
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia gratulacje
Pikpik ja też z końca. Mimo że tyle porodów to modle się by jeszcze tydz posiedział. Jeden wcześniak w domu mi wystarczy. Elaine najnowszą część cros'a day sylvia Ja mam wizytę na 14go. |
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
VERONiQUE u nas trochę podobna sytuacja. Wczoraj była położna i okazało się, ze mały spadł z wagi około 600g. Mi się nie chce w to wierzyć bo od urodzenia zjadał po 50ml mm a większość noworodków zjada polowe z tego. Od 2 dni jesteśmy tylko na moim mleku. Jutro przyjdzie i będzie go znowu ważyła.
I tez mamy żółtaczkę. Ale nie wiedziałam, ze powinien jeść co 2 godziny. Nam mówili, żeby nie przekraczać 4godz. |
|
|
|
#2081 |
|
Konto usunięte
|
Sliweczka, Haneczka, Ania dzięki
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2082 |
|
Zakorzenienie
|
AUSTRALIA, KASIA,MOTYLKU, KASKA, MADZIA gratulacje
|
|
|
|
#2083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam parę buteleczek mm ze szpitala, ale jej nie podawałam, bo moim zdaniem nie było takiej potrzeby. Na pewno mają coś z tymi wagami
|
|
|
#2084 |
|
Konto usunięte
|
Trochę krwawie, myślę że to po badaniu bo bolało jak cholera. Już w szpitalu widziałam kilka kropel krwi na wkladce, teraz zauważyłam, ale taka brązowa, dziwna.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę teraz tego pilnowała chociaż i tak nie mógł spaść przez rzadsze jedzenie mojego mleka bo KP dopiero od 2dni. ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- I zdecydowanie te ich wagi są do d... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to moja Kinga codziennie przybiera 40-70 gr, ale to na moim mleku:O mm albo dajemy raz dziennie albo wcale, zależy czy mam pokarm. I glodomor sam się dopomina. Też się zastanawiam czy to nie za dużo, ale przecież ona miała ledwo ponad 2 kg jak się urodziła, więc chryba nadrabia. Jej najniżsZa waga po urodzeniu to 1740 A dziś waży już 2550
|
|
#2087 |
|
Raczkowanie
|
Kasia86 GRATULACJE
|
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dam rady nadrobić :-( gratuluję nowym mamom. Czekam w kolejce do lekarza. Dłuży mi się..
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2089 |
|
Wtajemniczenie
|
Agusia, no super przybiera!!
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
ale zastanawiam się czy też jej nie przekarmiamy pediatra mówiła, ze jak się dopomina i chce jeść to mamy ją karmić i tak robimy. Przecież jak mi płacze nie powiem, że nie dam, bo nie zrozumie:P i będzie dalej ryk hihi:P
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy kp nie da sie przekarmić.. Dziecko samo reguluje poza tym sklad pokarmu zmienia sie w zależności od pory dnia itd, na poczatku jest bardziej plynne, w nocy tlusciejsze itd Veronique nie smutaj mala na pewno przybierze więcej i będzie ok, naprawde najważniejsze ze nie spada z wagi. A Dzieci rosną skokowo - to ze teraz przybrala malo, nie znaczy ze nie przybierze zaraz ze zdwojoną siłą 😁
|
|
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61489901]Ja wracam ze spotkania z położną. Lekko podlamana bo chciała mi coś z szyjka podziałac a tak mnie bolało ze nie dała rady. Mówiła że jest jeszcze wysoko i z boku. Określila szyjke "krzyżowa" cokolwiek to znaczy... kazała chodzić po schodach i się nie oszczędzać. Z tym że ja się w tej ciąży w ogóle nie oszczedzalam- raczej to niemożliwe jak się ma w domu małe dziecko. Znowu będę chodzić 10miesięcy w ciąży AUSTRALIA w moim pierwszym poście bede starać się dopisywać info o nowych maluszkach Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Brawo! Gratulacje!!!! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Nie znasz dnia ani godziny, mówię Ci ![]() Dzięki Dodawałabym na bieżąco teraz, ale z telefonu to tak ciężko. Mam nadzieję, że w piątek nas wypuszczą do domku, to wtedy dopiszę co trzeba ![]() Aaaa, u mnie z tą zgagą w ciąży się za bardzo nie sprawdziło, bo Marysia ma bardzo mało włosków, na dodatek blond, to już w ogóle nie rzucają się w oczy ![]() Jeszcze z takich ciekawostek, to leżę na sali z babeczką, która urodziła czwarte dziecko - czwartego syna Chciała córeczkę, ale nie pykło A obok mnie leży dziewczyna, która urodziła SN córeczkę o wadze 4200 Nie wiem jak ona to zrobiła - jak ja ledwo marysiowe 3800 wycisnęłam
|
|
|
|
|
#2094 |
|
Wtajemniczenie
|
Agusia, nie będę się powtarzać, ale miałam Ci napisać to samo co Ewka
|
|
#2095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mialam zgagi w zadnej ciazy- Bartek urodzil sie praktycznie lysy, Zuzanka ma troche wloskow. Wiec to chyba jednak mit
![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Pozwolili mi juz normalnie jesc Ciesze sie jak glupia A i rana po cc mnie swedzi. Mamusie po cc mialyscie tak? ![]() Jeszcze nie bylo obchodu, ale na pewno zapytam ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Ania jak tam wizyta poloznej? ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
Taki dosc duzy ten rzekomy spadek. Moze od rodzaju wagi tez sporo zalezy ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
Dziecko nie da sie zaglodzic ani przekarmic, spokojnie ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Zuzia spi juz prawie 2 godz. Bidulka nameczzyla sie troche, strasznie marudna dzis od rana byla. Po poludnii zaczela okropnie plakac. Najpierw myslalam ze moze glodna czy mokrego pampersa ma. Ale pampers zmieniony, cyca nie chce i placze. Pozniej skumalam ze jej placz jest polaczony z puszczaniem baczkow. Az cala czerwona sie robila teraz chyba jej ulzylo w koncu
|
||
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius mnie teraz rana po cc swedzi, ale u mnie 15doba. Szwy się rozpuscily, teraz w kapieli mi strupki odchodzą
brzuch dalej na dole napięty mam, ale spadł nie wygladam już jak bym była w 6miesiącu ciąży![]() Do mnie położna 2 razy przyszka ale bez wagi... wydaje Nam się, że Hania przybiera bo je moje mleczko i mm jak mojego mało. Też jak widzę, że głodna, wydziera się i łapki wkłada do buzi to daję jeść czasem 100ml potrafi zjeść. Teraz tak myślę czy ona się nie przejada, ale ulewac troszkę się zdarza ale nie notorycznie. Kupy wg położnej zdrowe Położna plesniawki w buziaku zobaczyła jutro idziemy do pediatry, oczko dalej ropieje te kanaliki chyba ma zatkane.Dziś kolejna samodzielna kąpiel Hania w wodzie jest bardzo grzecznac robi takie wielkie oczy, otwarte na oscierz Myślę, że będziemy z nią od razu chodzić na basen ![]() Weronika dobrze, ze córeczka przybiera na wadze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja dosyć często łapie butelkę łapkami i tak ją mocno trzyma jakby bała się że zaraZ jej jedzenie się zabierze
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Super babeczka
jestem bardzo z niej zadowolona. Rozmawiałyśmy na temat planu porodu i ogólnie o porodzie i diecie. Powiedziała żeby jesc wszystko co się jadło tylko mniej i obserwować. Oczywiście fast fody odpadają Mam jej dać znać jak już będę po i zawsze mogę do niej dzwonić i pisać sms.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-06-08 o 20:05 |
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glodomor z niej mały ![]() A Ty jakie mleczko dajesz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Oparzyłam sobie rękę i obawiam się że będzie blizna :/ Dziadostwo nie chce się ładnie goić... Jakieś propozycje czym smarować?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.

jestem pewna że za tydzień prxybierze więcej. Maluch nie da się zaglodzic, skoro nie płacze ciągle to dostaje tyle ile potrzebuje!

A dziś waży już 2550

pediatra mówiła, ze jak się dopomina i chce jeść to mamy ją karmić i tak robimy. Przecież jak mi płacze nie powiem, że nie dam, bo nie zrozumie:P i będzie dalej ryk hihi:P

Chciała córeczkę, ale nie pykło
A obok mnie leży dziewczyna, która urodziła SN córeczkę o wadze 4200 
brzuch dalej na dole napięty mam, ale spadł nie wygladam już jak bym była w 6miesiącu ciąży