Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-08, 20:40   #3841
scoiatael86
Rozeznanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Dobre z tym noworodkiem ;-)

Ja daje kotom prosto z lodowki (rozmrazam, wkladam do lodowki, gdy micha pusta to nakladam), ale malemu mozesz ogrzac do temp pokojowej.

Nie mieszaj wszystkich rodzajow karm, kocie jelita bardzo tego nie lubia. Chrupki, puszki, mleko, barf-nie, nie. Wywal chrupki i puszki. Dawaj mleko i mieso, no-ewentualnie puszke, ale w sumie nie ma takiej potrzeby. Juz 3-4 tyg. kociaki skubia mieso, wiec z 6tyg. nie powinnas miec zadnych problemow. Gorzej przestawic doroslego, uzaleznionego od polepszaczy smaku.
Nie nastawiaj sie, ze to musza byc 3 tyg. Jesli mlode bedzie dobrze reagowac, to od razu przechodzisz na wyzszy level. Moze sie okazac, ze to prawdziwy maly tygrys i po tygodniu bedziesz mogla podac pelny barf. Wszystko jest kwestia indywidualna.

Ja to pewnie podalabym mieso i gdyby jadl i nie mial rewolucji, to zamowilabym suple i od razu przeszla do rzeczy ;-) Moje koty byly na chrupkach, z dnia na dzien dostaly normalnego barfa i wszystko bylo ok (a chrupki psuja ph zoladka i teoretycznie powinny miec sraczke).

Dzieki, Dziewczyny. Czasem czuje sie jak trzepnieta, gdy jaram sie swiezo spuszczona krwia zylna, ktora tak ciezko zdobyc

Heh, w Hiszpanii straz zabierala martwego zolwia z plazy. Pierwsza moja mysl, to ze tak mi go szkoda, a druga, to czy mieso zolwia nadawaloby sie dla kotow. Serio

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Fajnie że Tija zapytała i że piszesz to wszystko nasza już ma co prawda 5 lat i jedzie cały czas na Orijenie... ale teraz zaczęłam się zastanawiać czy jej na mięso nie przestawić jedynie z chrupkami po prostu wygodniej w razie wyjazdów...

TŻ pojechał do mechanika coś z autem robić a ja siedzę sama i nie umiem się odnaleźć nie lubię samotnych wieczorów. Chociaż może jakbym miała wannę to bym na nie czekała a że mam tylko prysznic to... zostaje mi książka
Stary 2016-06-08, 20:43   #3842
superhuman
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny, trochę sie rozluznilam po tej wizycie acz nie na długo bo zadzwoniła do mnie psiapsiola zapłakana czy mogę do niej przyjechać. Ehhh - faceci ale chce wam opowiedzieć, ze z mózgiem ciążowym przeszłam siebie i chyba każda z was z tym co odwalilam. Czekałam na nią chwile pod blokiem a, ze było gorąco to szyby na maksa otwarte a jak zobaczyłam, ze podjechała to szybko wyszłam zamknęłam auto i poszłam w jej stronę. Siedziałam u niej ponad 3 godziny w międzyczasie byłyśmy w aptece i po powrocie zerwała sie burza i ulewa. Możecie sie domyślić :cojest?: wychodzę od niej idę do auta i nie wierze własnym oczom.... Szyby otwarte - fotele mokre, dobrze, ze dokumenty i badania mam w plastikowej teczce bo bym miała po badaniach (jechałam prosto z wizyty) no i całe szczęście ze nikt sobie radia nie wyciągnął :pała: zaczęłam sie śmiać pod nosem ale jak położyłam koc i usiadłam na tym mokrym fotelu to mi przeszło :P mowię TZ mnie udusi na szczęście wzięłam swoje auto dzisiaj (na co dzień on jeździ moim a ja jego) no i jacyś kolesie oczywiście stali i śmiali sie ze mnie :P :pała:

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 20:44   #3843
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, trochę sie rozluznilam po tej wizycie acz nie na długo bo zadzwoniła do mnie psiapsiola zapłakana czy mogę do niej przyjechać. Ehhh - faceci ale chce wam opowiedzieć, ze z mózgiem ciążowym przeszłam siebie i chyba każda z was z tym co odwalilam. Czekałam na nią chwile pod blokiem a, ze było gorąco to szyby na maksa otwarte a jak zobaczyłam, ze podjechała to szybko wyszłam zamknęłam auto i poszłam w jej stronę. Siedziałam u niej ponad 3 godziny w międzyczasie byłyśmy w aptece i po powrocie zerwała sie burza i ulewa. Możecie sie domyślić :cojest?: wychodzę od niej idę do auta i nie wierze własnym oczom.... Szyby otwarte - fotele mokre, dobrze, ze dokumenty i badania mam w plastikowej teczce bo bym miała po badaniach (jechałam prosto z wizyty) no i całe szczęście ze nikt sobie radia nie wyciągnął :pała: zaczęłam sie śmiać pod nosem ale jak położyłam koc i usiadłam na tym mokrym fotelu to mi przeszło :P mowię TZ mnie udusi na szczęście wzięłam swoje auto dzisiaj (na co dzień on jeździ moim a ja jego) no i jacyś kolesie oczywiście stali i śmiali sie ze mnie :P :pała:

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 20:47   #3844
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

No cóż, to mogło się stać każdej normalnej ciężarnej
Stary 2016-06-08, 20:50   #3845
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Tija, spoko-pytaj w razie czego.

Scoiatael-Orijen jest ok, choc ma ziola, po ktorych u mnie kupa capila tragicznie (i Filon mial biegunki). Niemniej jest to karma z wyzszej polki wsrod chrupek. Chrupki sa wygodne, faktycznie, chociaz ja-gdy ktos nie moze podejsc, a mnie nie ma wiecej niz 18h-sypie chrupki i zyja. Zdarza sie to rzadko, ale wyczailam, ze po Britcie nie maja rewolucji, wiec czasem sie ratuje i wszyscy zadowoleni. A na co dzien barf i od wielkiego dzwonu kupie im przysmaki Cosmy.

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-06-08 o 20:51
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 20:57   #3846
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Jesteśmy po szkole rodzenia- połóg.
to żeś się rozpisała

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Baaardzo dziękuję kupiłam truskawki, odszypułkowałam, umylam, a później jeden kilogram zjadłam, drugi kilogram zjadł mąż po przyjściu z pracy muszę jutro dokupić i będę działać! Dzięki! A drożdżówki wyglądają niesamowicie.. kusząco.. Zapisałam przepis

Rozglądam się od kilku dni za szlafroczkiem i koszulą do szpitala. Jakoś łatwiej mi przychodzi kupowanie rzeczy dla Tosi

miałam Ci napisać-jak będziesz smażyć/gotować truskawki to na górze będzie się taka piana zbierać biała - można ją trochę zbierać i wylewać, wtedy ten dżemor będzie taki klarowny bardziej..

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

Oby, dzisiejszy dzień zaliczam do udanych pod względem wyników, ale nie pod względem najedzenia się.

Ja też teraz byłam na zakupach z mamą i uzupełniłyśmy spore braki w rozmiarze 62 i malutkie braki w 56 w Smyku i Tesco.
szkoda,że tak ciężko pogodzic jedno z drugim

pokażesz co kupiłyście?

Cytat:
jaram sie swiezo spuszczona krwia zylna, ktora tak ciezko zdobyc

Heh, w Hiszpanii straz zabierala martwego zolwia z plazy. Pierwsza moja mysl, to ze tak mi go szkoda, a druga, to czy mieso zolwia nadawaloby sie dla kotow. Serio

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Macie coś na 15min
mamusia i synuś

Cytat:

nie przejmuj się, miałam to samo ostatnio..lało w piździet a ja sobie patrzyłam na tą powódź przez okno..a pod oknem stał mój samochód z otwartym oknem..potem ręcznik pod tyłek i jazda..

a ta Twoja burza chyba do mnie dotarła..niesamowity klimat

DobraDusza zerknij na lamillou , bo pojawiły się uzupełnione zapasy np mój organizer.. za newsletter masz 10%zniżki na pierwsze zakupy
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 20:58   #3847
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Napiszę jutro. Nie mam sily dziś.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 21:02   #3848
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:

No to kalafior pełną gębą dobrze że dokumenty ocalały

Cytat:
Tija, spoko-pytaj w razie czego.

Scoiatael-Orijen jest ok, choc ma ziola, po ktorych u mnie kupa capila tragicznie (i Filon mial biegunki). Niemniej jest to karma z wyzszej polki wsrod chrupek. Chrupki sa wygodne, faktycznie, chociaz ja-gdy ktos nie moze podejsc, a mnie nie ma wiecej niz 18h-sypie chrupki i zyja. Zdarza sie to rzadko, ale wyczailam, ze po Britcie nie maja rewolucji, wiec czasem sie ratuje i wszyscy zadowoleni. A na co dzien barf i od wielkiego dzwonu kupie im przysmaki Cosmy.

dziękuję za odpowiedź może w takim razie spróbujemy, muszę więcej poczytać...

a mi zaczyna schodzić znieczulenie i zaczynam czuć zęba... no i policzek który sobie przy znieczuleniu pogryzłam cały, bo jakby inaczej pffffffffffffffffffffff dobrze, że to ostatnia plomba była

Z promocji jakie mogą Was zainteresować: https://www.pepper.pl/kupony/czyszcz...eca-endo-22154
Stary 2016-06-08, 21:10   #3849
superhuman
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
to żeś się rozpisała

miałam Ci napisać-jak będziesz smażyć/gotować truskawki to na górze będzie się taka piana zbierać biała - można ją trochę zbierać i wylewać, wtedy ten dżemor będzie taki klarowny bardziej..

pokażesz co kupiłyście?

mamusia i synuś

nie przejmuj się, miałam to samo ostatnio..lało w piździet a ja sobie patrzyłam na tą powódź przez okno..a pod oknem stał mój samochód z otwartym oknem..potem ręcznik pod tyłek i jazda..

a ta Twoja burza chyba do mnie dotarła..niesamowity klimat

DobraDusza zerknij na lamillou , bo pojawiły się uzupełnione zapasy np mój organizer.. za newsletter masz 10%zniżki na pierwsze zakupy

Hahahahhaha cieszę sie, ze nie jestem sama. długo schło?

Na lamillou tez sie zapisałam i planuje wykorzystać te 10% zawsze 4 z przodu to nie 5

Coś mi sie obiło o oczy o Orijenie? My dajemy psu i sobie chwalimy póki co - ładna ma sierść i ogólnie sylwetkę

superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 21:29   #3850
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Hahahahhaha cieszę sie, ze nie jestem sama. długo schło?

Na lamillou tez sie zapisałam i planuje wykorzystać te 10% zawsze 4 z przodu to nie 5
noc w garażu
u mnie wyszło 2 zamiast 3
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 21:42   #3851
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Tinkerr moja też odpowiednio leży Czyli to z suchą karmą to faktycznie mit

I wszystko jasne! Dziękuje bardzo za pomoc!

Macie coś na 15min

Hahahahahaha pozycja na jogę SŁODZIAK
Stary 2016-06-08, 21:44   #3852
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

TŻ pojechał do mechanika coś z autem robić a ja siedzę sama i nie umiem się odnaleźć nie lubię samotnych wieczorów. Chociaż może jakbym miała wannę to bym na nie czekała a że mam tylko prysznic to... zostaje mi książka
Też nie lubię takiej samotności, a mój TŻ w pracy bardzo długo siedzi, jak wróci to też odcięty, bo coś tam robi. :P

Cytat:
Dzięki dziewczyny, trochę sie rozluznilam po tej wizycie acz nie na długo bo zadzwoniła do mnie psiapsiola zapłakana czy mogę do niej przyjechać. Ehhh - faceci ale chce wam opowiedzieć, ze z mózgiem ciążowym przeszłam siebie i chyba każda z was z tym co odwalilam. Czekałam na nią chwile pod blokiem a, ze było gorąco to szyby na maksa otwarte a jak zobaczyłam, ze podjechała to szybko wyszłam zamknęłam auto i poszłam w jej stronę. Siedziałam u niej ponad 3 godziny w międzyczasie byłyśmy w aptece i po powrocie zerwała sie burza i ulewa. Możecie sie domyślić wychodzę od niej idę do auta i nie wierze własnym oczom.... Szyby otwarte - fotele mokre, dobrze, ze dokumenty i badania mam w plastikowej teczce bo bym miała po badaniach (jechałam prosto z wizyty) no i całe szczęście ze nikt sobie radia nie wyciągnął zaczęłam sie śmiać pod nosem ale jak położyłam koc i usiadłam na tym mokrym fotelu to mi przeszło mowię TZ mnie udusi na szczęście wzięłam swoje auto dzisiaj (na co dzień on jeździ moim a ja jego) no i jacyś kolesie oczywiście stali i śmiali sie ze mnie
Ojej, ale kalafiorowa przygoda. :P Zdarza się! Dobrze, że dokumenty były bezpieczne.

Cytat:

pokażesz co kupiłyście?
Wstawiam foteczki.

Cytat:
a mi zaczyna schodzić znieczulenie i zaczynam czuć zęba... no i policzek który sobie przy znieczuleniu pogryzłam cały, bo jakby inaczej pffffffffffffffffffffff dobrze, że to ostatnia plomba była

Z promocji jakie mogą Was zainteresować: https://www.pepper.pl/kupony/czyszcz...eca-endo-22154
Ojej, no ale właśnie jest pocieszenie, że to ostatnia plomba.
Dzięki za link.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg FullSizeRender2.jpg (142,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FullSizeRender3.jpg (172,3 KB, 26 załadowań)
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 22:06   #3853
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Cytat:
Też nie lubię takiej samotności, a mój TŻ w pracy bardzo długo siedzi, jak wróci to też odcięty, bo coś tam robi. :P

Ojej, ale kalafiorowa przygoda. :P Zdarza się! Dobrze, że dokumenty były bezpieczne.

Wstawiam foteczki.

Dzięki za link.
Ale fajne ciuszki kupilas, moze i ja sie wybiore cos kupic

Jesli chodzi o otwarte okna i mokre fotele to zamiast koca/recznika mozna uzyc podkladu poporodowego
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 22:16   #3854
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Strona lewa bądź prawa nie ma znaczenia przy porodzie Od takiego ustawienia się dziecka rozpoczyna się poród.

Czyli coś takiego:
http://s.babyonline.pl/i/03-glowka-m...CLE_V-4520.jpg

Nieprawidłowo jest gdy dziecko ustawia się "na sztorc". Taki poród siłami natury nie ma praktycznie szans na powodzenie.

Mówię o czymś takim:
http://s.babyonline.pl/i/01-glowka-m...CLE_V-4521.jpg Twarz dziecka jest zwrócona albo do spojenia łonowego, albo do kości krzyżowej.
https://m.youtube.com/watch?v=q_jggIHPMa8

Znalazłam! W tym filmiku od 12.22 min. mówi o tym ułożeniu dziecka.

Tak ładnie wszystko wyjasnilaś.. To zbawienie "mieć" taką Tiję na wątku dziękuję!

Cytat:

Ooo.. Cenna wskazówka.. musi się udać. I też popatrzę La millou, fajnie to wygląda

Dobranoc

Edytowane przez Babygirl1990
Czas edycji: 2016-06-09 o 06:41
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 22:17   #3855
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Matko, byliśmy na zakupach. I takich uzupełniających zapasy po wypłacie (zawsze po wypłacie robimy zapas wszystkiego, co dość długo wytrzymuje i później tylko dokupujemy to, na co nas najdzie ) i trochę dzieciowych. Kupiłam 3 pieluszki flanelowe w pepco, 4,99 sztuka, bardzo milutkie i dość duże, wyjdzie "w praniu" co warte. Kupiliśmy jeden ręcznik z kapturkiem, proszki Lovela do białego i do koloru (w intermarche mieli po 16,99 za 1,8 kg) i pakę pampersów premium care 1 tych co są też teraz w tesco w promocji 88 szt, ale o 2 zł różnicy nie pojedziemy do tesco, a też mieli w intermarche w promocji po 46,99.
Na jutro plan, żeby wziąć wszystkie ubranka do mamy i tam poprać, bo zakupami przekreśliłam sobie posiadanie suszarki do prania na dworze - dorobię się dopiero w sobotę , a nie chcę suszyć w mieszkaniu, suszone na dworze mają taki fajny świeżutki zapach Wezmę ciuszki i proszki i będzie zabawa, niech mi miejsce tylko użyczy :P A będę mogła lecieć na dwie pralki, bo na dole brat ma z bratową całkiem osobne mieszkanie zrobione, więc do nich też się właduję. A co kurde, niech cierpią :P Tak jak wybyliśmy po 16, tak wróciliśmy przed 21, padam na ryj, TŻ zresztą też, pożarliśmy się na środku CH, strzeliłam focha i każde poszło w swoją stronę :P Godzinę łaziliśmy obfochani i się do siebie nie odzywaliśmy, już planowałam do samochodu iść

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 22:24   #3856
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
A jeszcze Wam powiem że materacyk to mi rodzice w żartach wypominają bo kupili mi taki z morskiej trawy jak byłam malutka, no wtedy to było coś i któregoś razu, jak miałam około roku oglądają TV i doszli do wniosku że coś cicho siedzę wchodzą a ja zamiast spać to zrobiłam sobie dziurkę w materacyku i calutką trawę wyciągnęłam była wszędzie oczywiście wszystko z niewinnym uśmiechem mam nadzieję że nasza córka nie będzie miała takich pomysłów
niezła agentka z Ciebie
U nas rodzice i teście dali kasę na wyprawkę

Cytat:

ostatnio mam faze na domowe wypieki

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Muszę sie pochwalić. Dostanę Maternity Allowance woho, a juz sie bałam, ze nic z tego nie bedzie. Nawet całkiem ładna suma wyszła.

superhuman

fajnie, ze wszystko jest ok
świetna wiadomość

Cytat:
To super

A do mnie dzisiaj kadrowa dzwoniła czy nie chce przystąpić do ubezpieczenia bo podobno mąja jakieś zmiany i znieśli okres karencji i za urodzenie by mi wpadło tez trochę grosza. Także tez sie ucieszyłam. Ma sie dowiedzieć i dać mi znać

bardzo fajna kadrowa

Cytat:
Fajne te drozdzowy! Ja wtryndolilam juz pol blachy ciasta...sama :/

Strasznie przykre jest zachowanie rodzin niektorych z Was, ale z drugiej strony takie wmuszanie swoich pogladow jak to robi rodzina mojego tz (no, ostatnio , po rozmowie edukacyjnej, juz nie) tez jest o doope rozbic. Ja mam juz taka alergie na dobre rady, ze z gory jestem nastawiona na nie.

Nie widze zdjec Esika, zdjec, ktore wrzucila Afrodita tez nie, do bani!

Zmierzylam wczoraj obwod brzucha-80cm. Zaczynalam z 63 jakos, wiec 20cm wiecej-sporo. Mozna powiedziec, ze 1/3 do przodu, a to stosunkowo duzo. Nic dziwnego, ze sapie jak stary dziad w te upaly

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Co do stop, jako manicurzystka powiem Wam, ze nie zdecydowalabym sie na dziewczyne, ktora dojezdza do domu. Raz, ze przy frezowaniu pyli sie niemilosiernie (naskorek latajacy po calym pokoju, fuj ), dwa-wiekszosc z tych dziewczyn nie sterylizuje odpowiednio narzedzi (bo nie ma jak-autoklawu ze soba nie woza przeciez, a watpie, by mialy np. 10 kompletow cazek, dla kazdej klientki swieze). W ogole jest niewiele miejsc, do ktorych sama bym poszla, bo wiem jak to dziala-wielorazowe pilniki, wielorazowe kapturki, dezynfekcja, a sterylizacji brak...Ogolnie oblecha, szczegolnie, jesli chodzi o stopy. Nie jest trudno zlapac grzybice, nie mowiac o tym, ze co 3 osoba jest nosicielem HBV i nawet o tym nie wie.

też jestem uczulona na dezynfekcje niestety w wielu miejscach i tego brakuje nie mówiąc o sterylizacji

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Po wizycie - u nas bez zmian - co jest dobrą nowiną dla nas
Młody dalej na ostatnim centylu - ale lekarz twierdzi, że skoro waga rośnie miarowo, bez żadnych skoków to mam się nie martwić.

Młody dalej główką w dół a to co ostatnio myślałam że głowa to był tyłek Mocno zmienił pozycję z lewej strony na prawą i już głowy mi nie wbija w bliznę po cc, za to siedzi na pęcherzu
Tyłek równo pod prawym żebrem
Wszystkie parametry w normie, młody ruszał się jak szalony. Brzuszek dalej wygląda jak wielka kulka Coś mi się wydaje, że jednak nie idzie na koszykarza a na sumo

Cukry nie są tragiczne, ale jak to stwierdziła lekarka widać, że zbliżamy się do końca....Tak jak miałam idealne np na czczo przez ostatni miesiąc to ostatni tydzień TRAGEDIA. Chociaż ona twierdzi, że ja tragedii to jeszcze nie widziałam

Teraz najgorsze 4 tygodnie przed nami. Na USG w 36 tc będzie ustalane czy CC czy SN, ale jeśli nic się nie zmieni mogę śmiało próbować SN - mój lekarz byłby z takiego obrotu sprawy bardzo zadowolony. Kontrola u diabetologa za 2 tygodnie. Myślałam, że mi się upiecze tych wizyt w szpitalu:P Coś czuję, że na końcówce znów się do nich nabiegam.

Zapytałam się o indukcję. Powiedział, że raczej dla mnie marne szanse ALE jeśli wejdę w 40tc bez akcji porodowej i bardzo mocno nie zgodzę się na CC to EWENTUALNIE mogą mi podać bardzo małą dawkę indukcji, ale osobiście nie poleca, bo poród może trwać znów długo, może być silnym obciążeniem dla dziecka i tak się skończy CC.

No nic. Teraz muszę uprzejmie poprosić Michała by zechciał się wykluć w 37-38 tc - to zawsze ponad 0,5 kg do przodu

Zakupiłam herbatę z liści malin - wiem, że ona nie wywołuje porodu, ale tonący brzytwy się chwyta
No i chyba czas zacząć masaż krocza. Co by grubasek mnie zbytnio nie poprzestawiał
ja za masaż krocza nie mogę sie zabrać a chciałabym już zacząć liście malin planuję od 36tc pić

Cytat:
Talantea już wiem co to była za dziwna nazwa - CERCLAGE

A tutaj cały opis postępowania jak się komuś chce przeczytać
https://www.rcog.org.uk/globalassets...nes/gtg_60.pdf

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Bo jeszcze nie wiedzą co je czeka
Gdyby nie wizja cc po 4otc to byłoby mi to wsio jedno.

Dla mnie SN jest jeszcze ważny z jednego powodu. Planujemy szybko kolejną ciążę. Przy CC będzie to niemożliwe. Lekarz mi dziś powiedział, że 2 lata to min, ale przymknie oko jeśli zaczniemy starania po roku.

Mając 32 lata i 4 lata starań za sobą taka wizja mnie nie urządza
to tymbardziej trzymamy kciuki, żeby SN było możliwe

Cytat:

U mnie w końcu ciepło jak tak się utrzyma prez najbliższe dni to rozkładamy basen . Myślę intensywnie o wyprawce, chce sobie wiekszość rzeczy ogarnąć do końca miesiąca bo potem syn zostaje na wakacje w domu, nie wiem jak przetrwamy ten czas ale on najchętniej cały czas jeździł by na rowerze. Chyba nic mi nie pozostaje jak codzienna wycieczka rowerowa w 9 mc chyba, że wybiorę bieganie za nim

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 00:37   #3857
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Dobra akcja z autem

Mój tż rozmawiał dziś z kolegą i słyszę, jak chichocze, że u nas wszystko ok, tylko ze znowuzapomniałamhasła nie da się już gadać-miał na mysli mój nieogar Ale faktycznie...dziś wyszłam do sklepu i nie kupiłam połowy rzeczy. Muszę zacząć notować, czy coś...

Słuchajcie, usiadłam dziś na Gemini, żeby zrobić wyprawkę. No i zgłupiałam..do paznokci to nożyczki, czy obcinacz? Czemu nie ma majtek poporodowych jednorazowych w rozmiarze S? Krem do brodawek to z lanoliną, nie? Jakiej firmy? Pas poporodowy kupiłyście? Ogólnie to zwątpiłam- za dużo tego. Może któraś z Was zechciałaby się podzielić ze mną swoją listą? Przerasta mnie czytanie opinii o firmach itp. Chcę to kupić i mieć z bani
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 00:58   #3858
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
to jest nic.. u mojego tżeta w rodzinie urodziła niedawno dziewczyna i teściowa opowiada - w szpitalu to "trzeba było dać butelkę, bo X to miała tą taką siarę..to dziecko się tym nie naje"
Czyli przez 35 lat nic się nie zmieniło?

Cytat:

Pocieszę Cię że kiedyś mi sąsiad opowiadał (młody człowiek) że pojechał do myjni z samochodem i też okna nie zamknął także nie masz się czym przejmować. Chociaż ten sąsiad ogólnie był mega dziwny i chyba nie grzeszył inteligencją i bardzo się cieszę że już tam kolo niego nie mieszkamy.

Cytat:

Wstawiam foteczki.

Dzięki za link.
Cudeńka
Może niektóre z Was będą się dziwić, ale ja uważam że teraz dla chłopca są bardzo ładne rzeczy i czasem jak chodzę po sklepach to żałuję że to nie będzie chłopak

Cytat:
Dobra akcja z autem

Mój tż rozmawiał dziś z kolegą i słyszę, jak chichocze, że u nas wszystko ok, tylko ze znowuzapomniałamhasła nie da się już gadać-miał na mysli mój nieogar Ale faktycznie...dziś wyszłam do sklepu i nie kupiłam połowy rzeczy. Muszę zacząć notować, czy coś...

Słuchajcie, usiadłam dziś na Gemini, żeby zrobić wyprawkę. No i zgłupiałam..do paznokci to nożyczki, czy obcinacz? Czemu nie ma majtek poporodowych jednorazowych w rozmiarze S? Krem do brodawek to z lanoliną, nie? Jakiej firmy? Pas poporodowy kupiłyście? Ogólnie to zwątpiłam- za dużo tego. Może któraś z Was zechciałaby się podzielić ze mną swoją listą? Przerasta mnie czytanie opinii o firmach itp. Chcę to kupić i mieć z bani
Też się nad tym zastanawiałam? Ostatnio nawet widziałam majty w rozm M/L a potem już XL i mniejszego rozm nie robili a ja nie wiem czy szukać S czy M będą dobre bo nigdzie nie ma podanych wymiarów, a przed ciążą to właśnie różnie kupowałam- i S i M.
JA wezmę nożyczki bo chyba wygodniejsze a pasa poporodowego nie kupuję.
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 03:36   #3859
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
już plan? szybko..

w życiu bym również na to nie wpadła,że taki może być efekt mniejszej ilości przyjmowanych płynów..ja piję stosunkowo dużo (ponad 2litry najczęściej),ale chyba jeszcze zwiększe ilość..

za wizytę..cieszą mnie każde dobre wieści od Was po wizytach
pewnie lekarka ma rację mówiąc,że wcześniejsza długość szyjki nie budziła jej zastrzeżeń,więc obecnie nie ma potrzeby sprawdzać..nie ryzykowałaby-przecież usg dopochwowe i mierzenie trwa max 4 minuty
miło Cię pożegnali w pracy...ja z jednego miejsca zatrudnienia nie wziełam nic ze swoich rzeczy

tej wersji się trzymajmy..

ahoj

Orange mam pytanie (miałam przerwę w nocy w śnie, więc mnie naszło) - w jednym zakładzie pracy opłacam grupowe ubezpieczenie, umowa o pracę kończy się 31sierpnia - czy otrzymam kasę z tytułu ubezpieczenia za narodziny dziecka?
Cały czas płacisz te składki? Powinnaś dostać indywidualna kontynuację. I normalnie kasę ale jak będziesz przechodzić na indywidualną koniecznie sprawdź dokładnie czy sumy ubezpieczenia są takie same

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ----------

Cytat:
A ja właśnie odwrotnie. Dla mnie mięso może nie istnieć. Jajka lubię akurat. Czy nabiał, to było dla mnie największe wyrzeczenie. Ale po kilku tygodniach przestaje się do nich tęsknić.

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Mi też tak brzuch od dawna się układa przy napinaniu. Myślałam nawet na początku, że to młody tam leży i dlatego
Ehh to ja bez mięsa i jaj jadłabym chyba same ziemniaki i chleb ....

Co do brzucha tez myślałam że to Jasiek

12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 06:36   #3860
virginia
Zakorzenienie

Florence fajne ciuszki!

Dzień dobry!
Jak mnie boli gardło....
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 06:42   #3861
scoiatael86
Rozeznanie

Dzien dobry

Znowuzapomnialamhasla napisz mi proszę pw to Ci wyślę listy zakupów bo sobie zapisywalam jak dziewczyny podawały.. Ale to z komputera muszę i obawiam się że zapomnę wiec mi przypomnij

Dziewczyny jak się robi ten masaż krocza i od kiedy?
Stary 2016-06-09, 07:01   #3862
tija93
Zakorzenienie

Hej

Dzisiaj mamy 6 tygodni do donoszonej ciąży czyli tym samym zaczynam 32 tydzień

Wczoraj pierwszy raz czułam przy schylaniu, że Tosia mnie ciśnie i nie mogę się do końca zgiąć

Esik mnie miło zaskakuje Dzisiaj całą noc spał, tylko oko otworzył gdy szłam do WC. Sam też powoli zaczyna ogarniać kuwetę. Jak mu się chce to bardzo blisko kuwety zaczyna kopać i po wsadzeniu robi swoje Umie wspiąć się na kanapę i na łóżko w sypialni

Cytat:
Hahahahahaha pozycja na jogę SŁODZIAK
Ale, że ja czy Esik?

Cytat:
Wstawiam foteczki.
Uwielbiam małe spodenki

Cytat:
https://m.youtube.com/watch?v=q_jggIHPMa8

Znalazłam! W tym filmiku od 11.45 min. mówi o tym ułożeniu dziecka.

Tak ładnie wszystko wyjasnilaś.. To zbawienie "mieć" taką Tiję na wątku dziękuję!
Pani mówi o tym drugim ustawieniu o którym pisałam "Dziecko jest w pozycji plecy do pleców". Dziękuje!

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Matko, byliśmy na zakupach. I takich uzupełniających zapasy po wypłacie (zawsze po wypłacie robimy zapas wszystkiego, co dość długo wytrzymuje i później tylko dokupujemy to, na co nas najdzie ) i trochę dzieciowych. Kupiłam 3 pieluszki flanelowe w pepco, 4,99 sztuka, bardzo milutkie i dość duże, wyjdzie "w praniu" co warte. Kupiliśmy jeden ręcznik z kapturkiem, proszki Lovela do białego i do koloru (w intermarche mieli po 16,99 za 1,8 kg) i pakę pampersów premium care 1 tych co są też teraz w tesco w promocji 88 szt, ale o 2 zł różnicy nie pojedziemy do tesco, a też mieli w intermarche w promocji po 46,99.
Na jutro plan, żeby wziąć wszystkie ubranka do mamy i tam poprać, bo zakupami przekreśliłam sobie posiadanie suszarki do prania na dworze - dorobię się dopiero w sobotę , a nie chcę suszyć w mieszkaniu, suszone na dworze mają taki fajny świeżutki zapach Wezmę ciuszki i proszki i będzie zabawa, niech mi miejsce tylko użyczy :P A będę mogła lecieć na dwie pralki, bo na dole brat ma z bratową całkiem osobne mieszkanie zrobione, więc do nich też się właduję. A co kurde, niech cierpią :P Tak jak wybyliśmy po 16, tak wróciliśmy przed 21, padam na ryj, TŻ zresztą też, pożarliśmy się na środku CH, strzeliłam focha i każde poszło w swoją stronę :P Godzinę łaziliśmy obfochani i się do siebie nie odzywaliśmy, już planowałam do samochodu iść
Mam flanelę z pepco i po praniu nic im się nie stało

Cytat:
Dobra akcja z autem

Ja i bez ciąży na zakupy nie wychodzę bez listy

Obcinaczki/nożyczki - wybierz co wolisz i zobaczysz czy Ci się sprawdza. Są jednorazowe majty, ale one są z fizeliny i w nich się tyłek poci. Te siatkowe wielorazowe dobrze się piorą nawet w samej wodzie. Nic nie stoi na przeszkodzie byś je używała jako jednorazowe Krem do brodawek z lanoliną, obojętnie jaki - patrz na skład czy jest 100% lanoliny. Pierwsze z brzegu to Purelan, Lansiloh, Ziaja Mamma Mia. Pas poporodowy jest niezalecany, bo rozleniwia mięśnie i one nie dojdą do siebie. Brzuszek ładnie sam się wchłonie

To ja kupowałam z kosmetyków i akcesoriów:

Akcesoria
• Szczotka i grzebień do włosów
• Aspirator do nosa Frida
• Obcinaczki do paznokci
• Patyczki z ogranicznikiem
• Duże płatki kosmetyczne
• Jałowe gaziki
• NaCl
• Termometr z miękką końcówką MICROLIFE, MT 1931

Kosmetyki
• Żel do mycia ciała i włosów HIPP
• Krem 50SPF
• Olejek ze słodkich migdałów Etja
• Alantan maść (zielona tubka) (6)
• Linomag A+E
• Chusteczki do pupy Babydream
• Płyn do prania BiałyJeleń

Dla siebie
- majtki poporodowe siatkowe
- podkłady poporodowe
- podkłady na łóżko

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Cytat:
Dzien dobry

Znowuzapomnialamhasla napisz mi proszę pw to Ci wyślę listy zakupów bo sobie zapisywalam jak dziewczyny podawały.. Ale to z komputera muszę i obawiam się że zapomnę wiec mi przypomnij

Dziewczyny jak się robi ten masaż krocza i od kiedy?
Rodzić po ludzku zaleca już od 20 tygodnia, moja koleżanka położna uważa, że w zupełności wystarcza od 30. Ja chce się mojego doktora spytać przy kolejnej wizycie czy w ogóle mogę, będzie to 34 tydzień.

Najprościej - nakładasz na palce jakiś olejek i zaczynasz delikatnie naciągać krocze. Czyli wkładasz palec do pochwy i naciągasz ją w dół w kierunku odbytu. Warto zacząć od rozmasowania wejścia do pochwy, a potem dopiero naciąganie włączyć. Masujesz najpierw jednym palcem, a z czasem dokładasz kolejne. Masując masujesz do momentu delikatnego dyskomfortu. Im częściej tym lepiej. Staraj się dojść do 4 palców.
Stary 2016-06-09, 07:02   #3863
Babygirl1990
Raczkowanie

Witamy się z czkawką Tosi
Cytat:
Hej

Dzisiaj mamy 6 tygodni do donoszonej ciąży czyli tym samym zaczynam 32 tydzień

Pani mówi o tym drugim ustawieniu o którym pisałam "Dziecko jest w pozycji plecy do pleców". Dziękuje!
Gratulacje!
u nas dziś 31. tydzień
Tam troszkę dalej mówi o tym, o czym pisałam zmieniłam nawet że to od 12.22 min na filmiku, ale za późno do 15min 30 sec. mniej więcej o tym mówi

Edytowane przez Babygirl1990
Czas edycji: 2016-06-09 o 07:03
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 07:05   #3864
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy się z czkawką Tosi

Gratulacje!
u nas dziś 31. tydzień
Tam troszkę dalej mówi o tym, o czym pisałam zmieniłam nawet że to od 12.22 min na filmiku, ale za późno do 15min 30 sec. mniej więcej o tym mówi
A to idę dooglądnąć

Edit: już wszystko wiem Nie ma absolutnie znaczenia na który boczek dziecko się układa. Tak samo dziecko może nieprawidłowo zacząć się obracać z lewego boczku i z prawego. Także spoko luz, najważniejsze żeby poród zaczął się od ułożenia na boczku

Edytowane przez tija93
Czas edycji: 2016-06-09 o 07:11
tija93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 07:09   #3865
Babygirl1990
Raczkowanie

Mam pytanko do dziewczyn, które zaopatrują się w organizer la millou. Czy wówczas torba do wózka jest zbędna?

Powiedziałam mężowi że może wezmę organizer zamiast torby to mnie shejtował, a bo że torba prakryczniejsza, a bo że więcej pomieści... zgłupiałam
Stary 2016-06-09, 07:23   #3866
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dzień dobry
Zamorduje kiedys tego mazurka za oknem, zrobię z niego rosół. Co za moc ma ten ptak? I czemu on musi miec gniazdo nad moim oknem? Ta cholera swiergoli mi od 4 rano. Tak jeszcze przez godzinę. Z zamkniętym oknem jest mi duszno, z otwartym za bardzo mi przeszkadza. Kosy, sikorki, gołębie sa ciche a to nadaje jakby mi chciało na złość zrobić.
No... To wylałam moją złość na ptaszka. Ćwiru świru
Stary 2016-06-09, 07:30   #3867
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
A to idę dooglądnąć

Edit: już wszystko wiem Nie ma absolutnie znaczenia na który boczek dziecko się układa. Tak samo dziecko może nieprawidłowo zacząć się obracać z lewego boczku i z prawego. Także spoko luz, najważniejsze żeby poród zaczął się od ułożenia na boczku
i elegancko wątpliwości rozwiane. dzieki Ci!

P.S. jak świętujecie kolejny tydzień?

Florencee, i dla Was
ale pędzimy
Stary 2016-06-09, 08:17   #3868
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Fajne te drozdzowy! Ja wtryndolilam juz pol blachy ciasta...sama :/

Strasznie przykre jest zachowanie rodzin niektorych z Was, ale z drugiej strony takie wmuszanie swoich pogladow jak to robi rodzina mojego tz (no, ostatnio , po rozmowie edukacyjnej, juz nie) tez jest o doope rozbic. Ja mam juz taka alergie na dobre rady, ze z gory jestem nastawiona na nie.

Nie widze zdjec Esika, zdjec, ktore wrzucila Afrodita tez nie, do bani!

Zmierzylam wczoraj obwod brzucha-80cm. Zaczynalam z 63 jakos, wiec 20cm wiecej-sporo. Mozna powiedziec, ze 1/3 do przodu, a to stosunkowo duzo. Nic dziwnego, ze sapie jak stary dziad w te upaly

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Co do stop, jako manicurzystka powiem Wam, ze nie zdecydowalabym sie na dziewczyne, ktora dojezdza do domu. Raz, ze przy frezowaniu pyli sie niemilosiernie (naskorek latajacy po calym pokoju, fuj ), dwa-wiekszosc z tych dziewczyn nie sterylizuje odpowiednio narzedzi (bo nie ma jak-autoklawu ze soba nie woza przeciez, a watpie, by mialy np. 10 kompletow cazek, dla kazdej klientki swieze). W ogole jest niewiele miejsc, do ktorych sama bym poszla, bo wiem jak to dziala-wielorazowe pilniki, wielorazowe kapturki, dezynfekcja, a sterylizacji brak...Ogolnie oblecha, szczegolnie, jesli chodzi o stopy. Nie jest trudno zlapac grzybice, nie mowiac o tym, ze co 3 osoba jest nosicielem HBV i nawet o tym nie wie.

Ja miałam na starcie 67 w pasie tak mniej więcej a mam stoweczke wiesz jak ja się czuje ?

Tez nie widzę zdjęć Esika ale nadrobie na lapku

---------- Dopisano o 05:43 ---------- Poprzedni post napisano o 05:41 ----------

Cytat:

Ja chodzę do kosmetyczki u której mam swoje kapturki, pilniki i nawet swoje cazki noszę mam halo na tym punkcie

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ----------

Cytat:
Fajnie że Tija zapytała i że piszesz to wszystko nasza już ma co prawda 5 lat i jedzie cały czas na Orijenie... ale teraz zaczęłam się zastanawiać czy jej na mięso nie przestawić jedynie z chrupkami po prostu wygodniej w razie wyjazdów...

Mój też ma 5 ale też spróbuję z tym barfem. Wcześniej za szybko się poddalam bo słabo mu surowizna wchodziła

12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 08:23   #3869
tija93
Zakorzenienie

Tosia z dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 32HBD.jpg (184,7 KB, 23 załadowań)
Stary 2016-06-09, 08:28   #3870
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Tosia z dzisiaj
Gdzie ta twoja Tosia się miesci?
Rozni nas jeden dzień a mój brzucho wydaje mi sie jeszcze raz taki duzy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości