|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Noo mamy 19km do celu !! Powiem Wam że trasa to była pestka. Niby 8h ale poza lekkim bólem pleców wszystko super !! Ponad 700km ale poszlo No i udało mi się nadrobić cały wczorajszy dzień waszych postów bo oczywiście nie miałam ani minuty żeby tu zajrzeć bo pierwsze sr potem praca do wieczora później pakowanie i o 00.30 w końcu ruszyliśmy. Jupi za chwile zobaczę morze
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() Edytowane przez Orange_tree1 Czas edycji: 2016-06-09 o 07:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | ||||
Zadomowienie
|
UWAGA nadrabiam wczorajszy dzień, bo prawie cały przespałam walcząc z bólem głowy.
Cytat:
![]() w miarę szybko się uczę i nie poruszam już tematów związanych z życiem po porodzie z rodziną. u mnie jest podejście, że moja mama i siostra ( z naciskiem na siostrę) ponieważ już rodziły to znają się najlepiej i wiedzą co ja powinnam robić. A ja się chcę sama przekonać i sama nauczyć ![]() Jak słyszę "będziesz miała tak jak ja" lub "ja miałam to bo jest najlepsze" to mi ciśnienie się podnosi, bo to co któraś z nich miała/ przechodziła niekoniecznie musi dotyczyć mnie, to co im pasowało nie zawsze musi być odpowiednie dla mnie. co do materaca- to jest tak jak z butami dla dzieci dla lepszego rozwoju i wygody lepiej kupić nowe, żeby sie ułożyły pod dziecko stopy - po raz ostatni jakies 2 tygodnie temu ogarniałam i powiedziałam sobie że więcej tego nie zrobię, teraz już tylko wizyty w salonach kosmetycznych Cytat:
![]() ja bym na Twoim miejscu nie rezygnowała z ubranek - sama po dziewczynach mojej siostry otrzymam sporo różu i pastelowych kolorów oraz ubranek z kwiatkami. te bardziej uniwersalne bedę przyszywać jakieś przyszywki żeby zasłonić wszystkie laleczki, kwiatki a te bardziej różowe będą w sam raz do domu lub jak dziecko zacznie raczkować - idealne do froterowania podłóg. Zawsze to mniej do kupienia i trochę oszczędności. Poza tym np. dziewczęce krótkie body nie przeszkadza jak się je założy pod jakąś bluzę i spodenki itp. Mam ciotkę, która jest zawsze żywo zainteresowana przebiegiem mojej ciaży... tyle że potem łazi po rodzinie i znajomych i opowiada dziwne historie, żeby być w centrum uwagi. Myślę zatem, że lepiej jakby się nie interesowała ![]() Cytat:
![]() wszystko udało się zrobić? może chcesz w mojej szafie posprzątać? ja jakoś nie mam siły się za nią zabrać ![]() mnie pakowanie mojej torby do szpitala czeka w piatek/sobotę, a torba dziecka będzie pakowana pod koniec czerwca lub na początku lipca Cytat:
Jest mnóstwo rzeczy, które rodzina może kupić po porodzie ![]() Może i u Ciebie taki plan przejdzie? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3874 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Też nie wiem jak ta Twoja Tosia się mieści w tym brzuszku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3875 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja wróciłam z labu..250zł zostawiłam.. 6 fiolek mi pobrała.. ![]() potem u położnej posłuchać serduszka ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Zadomowienie
|
Jesteśmy na miejscu !! Buziaki
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3877 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Uuu to Ci dużo i drogo pobrali.
![]() |
#3878 | |||||
Zadomowienie
|
Hej! U mnie 30. tydzień.
![]() Zrobiłam sobie dzisiaj badania, morfologię, mocz i hemoglobinę glikowaną - to ostatnie dołączyło do zestawu zaproponowane przez drugą diabetolog. Pani z laboratorium już mnie dobrze zna, skomentowała że ostatnio częściej badania robię - no niestety. ![]() Teraz rzuciłam się na śniadanie i czekam na kuriera, mam jeszcze drugą partię zamówień zrobionych przez mamę. Dzięki za pochwalenie naszych ubrankowych zdobyczy. ![]() Cytat:
1 AKUKU, laktator ręczny, niebieski 2 UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml 3 Kompresy MEDICOMP, jałowe 5x5cm, 50 sztuk 4 CANPOL, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar S/M, 2 sztuki 5 HIPP BabySanft, krem pielęgnacyjny do twarzy i ciała, od urodzenia, 75ml 6 HIPP BabySanft, żel do mycia ciała i włosów, od urodzenia, 400ml 7 Tommee Tippee cążki bezpieczne 8 Tommee Tippee szczotka i grzebień do włosów 9 CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk 10 ETJA, Olej ze słodkich migdałów, 50ml 11 Podkłady chłonne, TENA Bed Plus, 60cmx90cm, 5 sztuk 12 Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 50ml 13 CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki higieniczne dla niemowląt, 60 sztuk 14 NoseFrida, aspirator do nosa, od urodzenia 15 NoseFrida, filtry higieniczne do aspiratora, 10 sztuk 16 BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny proszek do prania kolorowego 1,5kg 17 BIAŁY JELEŃ Hipoalergiczny proszek do prania białego 1,5 kg 18 Tantum Rosa, 10 saszetek 19 Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk 20 CANPOL, wkładki laktacyjne Easy Start, 24 sztuki 21 CLEANIC Kindii, SkinBalance, chusteczki nawilżane dla niemowląt, 72 sztuki 22 PAMPERS New Baby, pieluchy rozmiar 1, Newborn, 2-5kg, 43 sztuki 23 Lancety Microlet, 25 sztuk 24 Linomag Sun, krem przeciwsłoneczny SPF30, od urodzenia, 50ml 25 ZIAJA Mamma Mia, lano-maść, 15g Jeszcze do tego mógłby być krem do pupy, termometr - to już miałam. Wzięłam obcinacz, bo sama go używam i wolę. Ten z Ziaji krem do brodawek podobno jest spoko. Majty wzięłam wielorazowe jako te milsze. ![]() Pasa nie planowałam. Cytat:
![]() Dzięki za opis tej procedury masażu. ![]() Cytat:
![]() Gdzie ta Tosia się schowała. ![]() ![]() Cytat:
To daje mi nadzieję, że na moje sobotnie i niedzielne 300 km. ![]() Dobrej zabawy! Cytat:
Fajnie, że serduszko wysłuchane! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
Jaki zgrabniutki brzuszek!
![]() komu dobrze ![]() A ja umowilam się do lekarza,mam już dość tego przeziębienia... ![]()
#3880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos jest w tych chlopiecych ubrankach, te dla dziewczynek czasem robia taka tecze, ze oczoplasu idzie dostac ![]() ![]() ![]() ![]() Mi na poczatku pani z labu dala ladny rabacik, bo jak zliczyla te wszystkie rozyczki, hivy, tokdoplazmozy i inne to wyszlo 340 zl. Zaplacilam ostatecznie ok 250, ale podzielilam to i tak na dwa razy i donosilam lekarzowi, bo jej tam prawie na zawal zeszlam jak podala kwote :p serduszka zawsze na wizycie chwile poslucham, uwielbiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Zadomowienie
|
Też mi się zdecydowanie bardziej podobają ubranka dedykowane dla chłopców, są najczęściej w moich ulubionych kolorach, które sama noszę i dla dziewczynki też bym pewnie kupowała takie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3882 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak miałam 4-5lat rozebrałam zegar z kukułką po pradziadkach, bo chciałam wiedzieć jak działa, a opowieść siostry, że tata w nocy wstaje i karmi kukułkę jakoś nie podziałała na moją wyobraźnię ![]() Cytat:
![]() Zainteresują się pewnie jak już dziecko będzie bardziej interaktywne ![]() Cytat:
![]() ja niestety wciąż chudnę i mi obrączka sama spada ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a może właśnie o to chodzi, że wcześniej o wszystko się pytali, a teraz milczą? może po prostu nie chcą Cię zadręczać i chcą Tobie dać trochę spokoju podczas ciąży?? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Zakorzenienie
|
Mówisz i masz
Wiecie co będę robic? Malowac paznokcie u stóp. To moje jedyne zajęcie na dziś. Tylko poczekam az mi sie trochę śniadanie ulezy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | |
Zakorzenienie
|
Hej, wczoraj cały dzień byłam poza domem.
Lekarz, potem milion rzeczy do załatwienia. Wróciłam to padłam, bo skwar był nieziemski ![]() Dziś chłodniej (jakby nie mogło być tak wczoraj jak musiałam jechać do wawy ![]() Idę zaraz odebrać wyniki badań, a po południu idę na wizytę do gina ![]() Kupiłam wczoraj dla Syna spodenki i koszulę w RE ![]() - 40% trzeba było coś zakupić, ale mega przebrane już wszystko .... Cytat:
![]() Ja nie wiem czy nie zrezygnuję z wyjazdu. Kręgosłup boli, biodra i nogi też. 4h-5h w samochodzie....nie wiem czy dam radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie też nikt nie pyta czy coś kupić, po porodzie może ktoś zapyta ![]() a jak nie to pewnie Mały głównie ubranka, jakieś zabawki dostanie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3886 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Ja malowałam paznokcie u stóp przedwczoraj, ojjj musiałam się powyginać ![]() ale dałam radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ubranka bywa ze kupujemy często na chlopiecym dziale (np slarpetli w pepco albo spodenki w lidlu). Na dziewczecych 90% ubranek ma coś różowego. A na chłopiecych więcej kolorów. I jak sa nadruki to nie jakieś laleczki tylko np zwierzątka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra byłaś ![]() Cisza, to zawsze zła oznaka ![]() Moja córka np. kiedyś po cichu rozwinęła i podarała, listek po listku kilka rolek papieru toaletowego. Miała wtedy ciut powyżej roku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3890 |
Zakorzenienie
|
Te rzeczy co TŻ przywiózł od cioci są m.in po chłopcu. Zostawiłam dla Tosi dwa ciemne rozpinane sweterki widać, że chłopięce
![]()
![]() ![]() Edytowane przez tija93 Czas edycji: 2016-06-09 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
Ja przeglądałam wczoraj stronę reserved i znów skończyłam na "męskim" dziale. Bo nie ma falbanek, bo body są proste i gładkie, mają zwykle proste rękawki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj juz u mnie 32t 0dni
![]() Woho jak ten czas leci. Jadę dzis rano do midwife, a pozniej na zakupy. Moze cos fajnego znajde dla synka, stwierdzilam, ze moglabym miec nieco wiecej ubranek 0-3. i chcialabym kupic jakis ladny strój na wyjscie ze szpitala dla niego. TZ znowu bedzie dopiero jutro więc czeka mnie samotna noc. Rano jak sie zegnałam z TZtem dostałam nagle skurczu łydki lezac w łózku. Myslalam ze normalnie zejde, jesli tak beda wyglądac skurcze porodowe to ja dziękuje XD Jakos mi tą nogę rozmasował, ale boli nadal przy chodzeniu, akurat musze wyjsc z domu pfff. ja to mam pecha. Moze uda mi sie rozchodzic. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-06-09 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
wydaje mi sie ze po porodzie będę tak zmęczona, że nie dam rady grzecznie reagować na cudowne rady, których zapewne i tak będę musiała kiedyś wysłuchać ![]() jakie miałaś spaghetti? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pięknie wyglądacie, troszke brzuszek urusł! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Poli ani koca jeszcze nie ma, ani cotton ballsów, ale dziś ide do mista i poszukam tych małych balonów, więc może się za to wezme ![]()
![]() |
#3897 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Uuuuu to poszło trochę po kieszeni... Ja teraz jak będę na wizycie to tez chyba wydam 250 bo ktg 50zl :pała: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3898 |
Rozeznanie
|
Kup jak najszybciej, niech już wyrabia sobie nawyki! A duży musi być taki żeby kot spokojnie mógł się na nim przeciągnąć, nawet jak podrośnie.. spokojnie jakieś 30 cm.
#3899 |
Zakorzenienie
|
Ja w sumie nie mam nic przeciwko odwiedzinom w szpitalu, powiedzmy na drugi dzień
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowanie poczekaj, jakbym wczoraj byla najedzona to raczej bym nie dala rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.