Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-08, 22:26   #3811
kociulek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
wejscie jest jedno z korytarza i od niego sa dwa..
no wlasnie damy jakas scianke ale najpierw zrobimy tam okna, wylewke i gipsowanie zebt potem sue w to nie bawic

czekamy na drugi bank. w obydwu dwoch sa po 2 transze .

mamy nadzieje ze sie wszystko ulozy.
trzymam mocno za to kciuki

Monika, jak po wizycie?

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 22:28   #3812
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
a no tak to lipa.. :/
a moze ktos inny z toba pojedzie? mama , kolezanka , rodzenstwo?

mi akurat trafili z terminem, ale moj tż moglby sie zamienic

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Siostra tez bedzie w pracy a mama bedzie z moja corka ... Mam nadzieje ze chociaz wyniki beda wielce zadowalajace
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 22:38   #3813
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
trzymam mocno za to kciuki

Monika, jak po wizycie?
dziekuje :-*
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Siostra tez bedzie w pracy a mama bedzie z moja corka ... Mam nadzieje ze chociaz wyniki beda wielce zadowalajace
oj szkoda..
ale bedzie dobrze zobaczysz

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 22:44   #3814
monika0185
Zakorzenienie

Ja po badaniach, wszystko dobrze! 😊 Pomiary wyszły eleganckie, ryzyko niskie. Maluch ma 6,17 cm i to wychodzi 12t4d. Główka wskazuje na 13t3d 😆

Jejciu jakie słodkie stópki, rączki, nosek, buzia! No cudo 😍

Co do płci to cieżko jeszcze stwierdzić ale lekarz jakby miał obstawiać to na dziewczynkę (bo była pozioma kreska). Mówił to na ponad 50% więc czekamy dalej i nie kupujemy jeszcze kokardek 😆

Ależ fajnie się odbijał nóżkami 😆
Mamy płyte z nagraniem i już 3 razy oglądaliśmy.

Edytowane przez monika0185
Czas edycji: 2016-06-08 o 22:56
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 22:58   #3815
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ja po badaniach, wszystko dobrze! 😊 Pomiary wyszły eleganckie, ryzyko niskie. Maluch ma 6,17 cm i to wychodzi 12t4d. Główka wskazuje na 13t3d 😆

Co do płci to cieżko jeszcze stwierdzić ale lekarz jakby miał obstawiać to na dziewczynkę (bo była pozioma kreska). Mówił to na ponad 50% więc czekamy dalej i nie kupujemy jeszcze kokardek 😆

Super Cieszę się razem z wami
A to jedno zdjęcie to w 4d było? takie wyraźne. Pięknie na nim maluszka widać

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 23:00   #3816
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Super Cieszę się razem z wami
A to jedno zdjęcie to w 4d było? takie wyraźne. Pięknie na nim maluszka widać
To chyba było 3d bo 4d to chyba animacja? Nie jestem pewna teraz. Niby piszą usg 4d 😊
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 23:26   #3817
aska8999
Rozeznanie

Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016

MIGDALEK, jak mnie golal zoladek to pomagaly krople zoladkowe i cholesol.
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-08, 23:33   #3818
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Ja po badaniach, wszystko dobrze! Pomiary wyszły eleganckie, ryzyko niskie. Maluch ma 6,17 cm i to wychodzi 12t4d. Główka wskazuje na 13t3d

Jejciu jakie słodkie stópki, rączki, nosek, buzia! No cudo

Co do płci to cieżko jeszcze stwierdzić ale lekarz jakby miał obstawiać to na dziewczynkę (bo była pozioma kreska). Mówił to na ponad 50% więc czekamy dalej i nie kupujemy jeszcze kokardek

Ależ fajnie się odbijał nóżkami

Super fajnie sie czyta takie relacje a zdjęcie 3d super, elegancko widac dzidzie moje jest dużo mniej wyraźne
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 00:24   #3819
folinka
Zadomowienie

Bry

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Dziekuje folinka. Dodalam do folderu wakacyjnego bo to w sumie bylo na wakacjach w podrozy poślubnej
Polecam się.
A no pewnie, że taki folder odpowiedni Napisałam taką szczegółową "instrukcję", bo myślałam, że jeszcze w ogóle nie korzystałaś z tego

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
niestety nie nadrobie was dzisiaj bo padam ze zmeczenia
a wiec tak: nie dzywalam sie, bo przyjechalam do TŻ i musialam troche popracowac. Namalowałam obraz w dwa dni i weekend sie skonczył. Wczoraj wieczorem bylismy z TŻ ogladać mieszkanie, bedzie nasze na jesien sie wprowadzamy najpóźniej na początku października
Dzisiaj byłam z mamą i świadkową oglądać sukienki ślubne - znalazłam swój ideał teraz musze tylko ponad rok czekać na slub mam nadzieje ze po porodzie aż tak sylwetka mi sie nie zmieni i sukienka bedzie do mnie pasowac teraz siedze w łóżku i zaraz ide spać, bo jutro na zajecia wracam chce juz koniec tego semestru bo przestaje dawac rade!
Gratki za wszystkie pozytywne sprawy! Powodzenia z resztą

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny jutro kończę 13 tydzien i jutro mam usg genetyczne. Nie było mnie tu.juz jakiś czas ale was podczytywalam...ostatnie tygodnie nie były jakieś super i stąd moje milczenie..źle znoszę siedzenie w domu..nigdy nie byłam typem domownika, tydzien to juz bylo dlugo a tu tyle czasu...ogolnie ciąża mi nie dokucza czasem tylko jakos tak slabo sie zrobi ale po za tym to w porzadku.. pierwszy trymestr kończę bez spotkania sie z kibelkiem i z wynikiem zerowym jesli chodzi o mdlosci.
Przykro mi, że nie całkiem dobrze u Ciebie, ale co mogę Ci powiedzieć to, żebyś znalazła w tym dobre strony Korzystaj póki możesz, zrób coś dla siebie, coś co lubisz. Za parę miesięcy będziesz marzyć o spokojnej chwili dla siebie. Nie piszę o tym jako o czymś złym, to oczywiste, że kiedy dzieci są malutkie oddajemy się im całkowicie, ale też jest to po prostu fizycznie i organizacyjnie nieraz trudne. Jest czas dla siebie i jest czas dla dzieci. Na razie masz czas dla siebie

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja córka jeszcze nic nie wie,czekaliśmy do końca I tr. żeby jak pamiętacie nie zapeszać...Jutro mam wizytę ,a że muszę się dowiedzieć od lekarza,że wszystko ok,to w piątek mówimy najpierw jej a w sobotę wielki rodzinny grill u nas i podamy informację całej najbliższej rodzinie,a potem to już samo się rozniesie A że wychudłam jeszcze to powiem,że niektórzy się naprawdę zdziwią Teściowa ostatnio powiedziała mi,żebym przestała się już odchudzać,bo zaczynam źle wyglądać...
Uhuhu, to będzie się działo Rzeczywiście zaskoczysz wszystkich zwłaszcza z tym Twoim schudnięciem. Powodzenia jutro

Cytat:
jeszcze czekamy na drugi bank, mamy nadzieje że am nie trzeba będzie murować..

no na razie mieliśmy decyzje wstępne z obu są pozytywne, a teraz czekamy na decyzje z centrali i wychodza takie kwiatki..
może się do końca tyg wyjaśni bo mamy mieć obie decyzje
Jako że ja nic mądrego też tu nie potrafię dodać, to mogę tylko życzyć powodzenia!

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
hehe to trzymam kciuki za ciebie a ty za mnie;D kurcze oczytałam się na necie, że z tymi dziewczynkami to sie najczęściej mylą tzn. jak lekarz mówi, że dziewczynka to nigdy nie jest to na 100%. Jak już widzi chłopaka to raczej pewniak. Czytałam historie, że do końca ciąży np na usg wychodziło, że dziewczynka a przy porodzie "gratuluję, ma pani syna"
Umowa stoi!
Też tak kojarzę, że jak już siusiaka widać, to on raczej nie zniknie. Ale z drugiej strony czasem np. podobno pępowina może tak się ułożyć, że udaje siusiaka... Ale to musi być zaskoczenie przy porodzie, nie chciałabym czegoś takiego przeżyć. Cóż, myślę, że to baaardzo rzadkie przy obecnej technologii sytuacje, ale jak czytam konkretną historię, że komuś się tak zdarzyło, to...

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61487046]Potwierdzam z tą dziewczynka u nas właśnie tak było...[/QUOTE]
Rany, naprawdę? W sensie, że do końca Ci mówili, że dziewczynka, a urodził się chłopak?
Kurka, a kupić wyprawkę unisex to chyba jest nierealne... Wszystko teraz z autami albo kokardkami, neutralnych brak.

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Melduje dziewczyny ze mimo mojego starczego wieku wyniki PAPPA wyszły ok
Oj tam starczy Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pijecie herbatę miętową?
Piję przeróżne herbaty, czarną bardzo sporadycznie.
Nie martw się. Moje zdanie jest takie, że jeśli nie pijesz trzech szklanek dzień w dzień, tylko jedną od czasu do czasu, to nic się nie dzieje.

Cytat:

Wspaniale, gratulacje!
Śliczne fotka w 4d
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 07:00   #3820
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
przyznam szczerze że cały czas jeszcze po cichu liczę że jednak lekarz się pomylił i będzie córcia - choć z drugiej strony do Kubusia już się w sumie powoli przyzwyczajam

i w ogóle dziękuje Wam wszystkim za gratulacje
Wydaje mi sie ze jeszcze nic straconego, na polowkowych jest mniejsze prawdopodobienstwo pomylki juz wtedy moze sie okazac ze dziewczynka jest tak wczesnie ze te ja podziwiam lekarzy ze widzieli cos tam juz miedzy nozkamki waszych dzieci

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
PaniMigdalek daj znac jak zoladeczek. Mam nadzieje, ze w koncu ci przejdzie!!!

Dziewczyny my dziś mieliśmy telefon z kliniki, ze nas wypisuja skoro zaszlam w ciaze naturalnie. Mamy rozważyć czy chcemy zamrazac nasienie meza, bo jednak mloszy juz nie bedzie a jego wyniki ostatnim razem byly swietne. Dlatego tez udalo nam sie zajsc w ciaze. Chyaba sie zdrcydujemy bo boimy się, ze za 2, 3 lub 4 lata wyniki moga sie tylko pogorszyć.
Ja byn mrozila, nic nie zdecydujecie.
Swoja droga jeszcze raz gratuluje ze sie udalo naturalnie!!

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem przeszczęśliwa
Od dwóch dni martwiłam się, że coś złego dzieje się z moimi pomidorkami na balkonie. Liście lekko zżółkły i kwiatki, z których miały powstać pomidorki pousychały. Już myślałam o tym,że te kwiatki po prostu zwiędły, bo nie są zapylone, a okazuje się, że po każdym zwiędniętym kwiatku wyrósł mały pomidorek i tak oto, nie mam już jednego pomidorka, tylko 7 (szczęśliwa siódemka!!)
Norbert się ze mnie śmieje, bo siedzę na balkonie na kafelkach, podlewam pomidory, cieszę się do nich jak głupia i gadam, że niedługo będzie z nich dobra sałatka

ps. na poziomkach tez pojawiły się takie małe owocki, czekam aż urosną.
Chyba pojadę jeszcze na bazar i kupię sobie jeszcze krzaczek z truskawkami. Będę handlować
jaka ogrodniczka nam tu sie ujawnia! te pomidorki sa jadalne?

Gratuluje owocnych roslinek

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
14.06 mam badanie prenatalne i Tzt nie bedzie mogl ze mna pojechac juz sie stresuje bo ja miasta gdzie bedzie badanie nie znan za dobrze i sama droga to bedzie stres eheh
A nie nozesz kogos z rodziny wziac albo kolezanki?

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Cytat:

Jejku jakie piekne fotki :lovi: zwlaszcza to 3d
Gratuluje udanej wizyty

13.12.2016 Julian

Edytowane przez papaPapaya
Czas edycji: 2016-06-09 o 07:16
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 07:03   #3821
snufey
Raczkowanie

Hej

Dopisuję się do wątku - mamy termin na 'mniej więcej' 1 stycznia, także chyba się łapię na grudniówki

Jest to moja pierwsza ciąża, ale mieszkam za granicą i mam całą masę pytań. Pierwsza wizyta wypadła mi u Niemki i jestem kompletnie skołowana...
Jak wrócę po południu z zajęć to napiszę więcej o nas

ej, Kamisha - znam Cię z wątku o wrześniówkach 2015! Wtedy byłam pod nickiem seductivee

Edytowane przez snufey
Czas edycji: 2016-06-09 o 07:10
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 07:13   #3822
papaPapaya
Zakorzenienie

Mam newsa! Moja ciocia dzis w nocy urodzila! Drugie dziecko
O 23 zaczela czuc skurcze wiec na spokojnie sie szykowali, ale w domu jej wody odeszly, to szybko do auta, 24 wyjechali z domu a o 24:14 urodzila podobno prawie na progu szpitala bo nie zdazyla
Taka to ma szczescie! Nic sie nie meczyla
Za to z pierwszym dzieckiem caly dzien lezala i walczyla

Ciekawe jak to u nas bedzie

PS. Jak cos to urodzil sie wujek mojego malenstwa, bedzie az o pol roku starszy

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-09, 07:53   #3823
Emosz
Zadomowienie

Uff udało mi się was nadrobić, ale jużwszystkiego nie cytuje, bo zaraz muszę wstawać dziś wizyta! Mega się cieszę dziś jeszcze muszę złapać promotora i oddam moja świeżutką, jeszcze pachnąca drukiem pracę do dziekanatu

Cytat:
Znakomicie

Dziewczyny, pijecie herbatę miętową? Naczytałam wiele różnych opinii, że już teraz sama nie wiem czy wolno czy nie
Żołądek mnie boli już dwie godziny, nie wiem od czego Więc zrobiłam herbatę miętową, ale nie wiem już czy mogę ją całą wypić czy raczej nie
Ja piję, ale pilnuje żeby to była mięta pieprzowa, w sumie moją ulubioną herbatka ostatnio jest mięta z jabłkiem z biedronki, polecam

Cytat:

ale śliczne maleństwo! Gratulacje

Cytat:
O 23 zaczela czuc skurcze wiec na spokojnie sie szykowali, ale w domu jej wody odeszly, to szybko do auta, 24 wyjechali z domu a o 24:14 urodzila podobno prawie na progu szpitala bo nie zdazyla

Super, obyśmy też miały takie szybkie porodu
A i gratuluję mieszkania papaPapaya
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 08:00   #3824
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Bry

Polecam się.
A no pewnie, że taki folder odpowiedni Napisałam taką szczegółową "instrukcję", bo myślałam, że jeszcze w ogóle nie korzystałaś z tego

Gratki za wszystkie pozytywne sprawy! Powodzenia z resztą

Przykro mi, że nie całkiem dobrze u Ciebie, ale co mogę Ci powiedzieć to, żebyś znalazła w tym dobre strony Korzystaj póki możesz, zrób coś dla siebie, coś co lubisz. Za parę miesięcy będziesz marzyć o spokojnej chwili dla siebie. Nie piszę o tym jako o czymś złym, to oczywiste, że kiedy dzieci są malutkie oddajemy się im całkowicie, ale też jest to po prostu fizycznie i organizacyjnie nieraz trudne. Jest czas dla siebie i jest czas dla dzieci. Na razie masz czas dla siebie

Uhuhu, to będzie się działo Rzeczywiście zaskoczysz wszystkich zwłaszcza z tym Twoim schudnięciem. Powodzenia jutro

Jako że ja nic mądrego też tu nie potrafię dodać, to mogę tylko życzyć powodzenia!

Umowa stoi!
Też tak kojarzę, że jak już siusiaka widać, to on raczej nie zniknie. Ale z drugiej strony czasem np. podobno pępowina może tak się ułożyć, że udaje siusiaka... Ale to musi być zaskoczenie

Rany, naprawdę? W sensie, że do końca Ci mówili, że dziewczynka, a urodził się chłopak?
Kurka, a kupić wyprawkę unisex to chyba jest nierealne... Wszystko teraz z autami albo kokardkami, neutralnych brak.
W 6 miesiącu się dowiedziałam, ze chłopiec. Na badaniach prenatalnych i późniejszym usg wychodziło, ze bedzie dziewczynka.

W początkowym etapie u dziewczynek narzady płciowe są bardziej wypukłe i mogą dawać mylne wrażenie, ze to siusiak.
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 08:43   #3825
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Krople mietowe.
Są w prawie 90% z etanolu, nie polecam...

Cytat:
Ja po badaniach, wszystko dobrze! �� Pomiary wyszły eleganckie, ryzyko niskie. Maluch ma 6,17 cm i to wychodzi 12t4d. Główka wskazuje na 13t3d ��

Jejciu jakie słodkie stópki, rączki, nosek, buzia! No cudo ��

Co do płci to cieżko jeszcze stwierdzić ale lekarz jakby miał obstawiać to na dziewczynkę (bo była pozioma kreska). Mówił to na ponad 50% więc czekamy dalej i nie kupujemy jeszcze kokardek ��

Ależ fajnie się odbijał nóżkami ��
Fajnie, że możecie mieć płytę, mój ginek takiego sprzętu nie ma, szkoda...
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Hej

Dopisuję się do wątku - mamy termin na 'mniej więcej' 1 stycznia, także chyba się łapię na grudniówki

Jest to moja pierwsza ciąża, ale mieszkam za granicą i mam całą masę pytań. Pierwsza wizyta wypadła mi u Niemki i jestem kompletnie skołowana...

ej, Kamisha - znam Cię z wątku o wrześniówkach 2015! Wtedy byłam pod nickiem seductivee
Hej, witaj na wątku. Napisz coś więcej o sobie i polecam zajrzeć na pierwszą stronkę

Cytat:

Jak ja bym chciała taki szybki poród

Darunia, nie jadłam nic ciężkiego, ale podejrzewam, że chleb tostowy mógł zaszkodzić, może jest zbyt sztuczny ?

Zdaję relację z moich wczorajszych boleści:
Od 14 do 20 bolał żołądek coraz gorzej, zadzwoniłam do ginka który polecił no spe oraz siemię lniane. Tż pojechał do apteki i przywiózł. Około 19 wzięłam no spe a po 3 minutach byłam już się witać z kibelkiem... Okropna sprawa Po tym wypiłam siemię lniane i po 20 przeszło Czyli chyba jednak działa, a nie sądziłam W sumie już nie wiem czy to zadziałało czy rozmowa z kibelkiem
Dzisiaj jadę do mamy na kilka dni i zabieram siemię ze sobą...

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-06-09 o 08:45
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 09:02   #3826
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

super!
jakie sliczne zdjecie ;-)

Stary 2016-06-09, 09:07   #3827
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Darunia, nie jadłam nic ciężkiego, ale podejrzewam, że chleb tostowy mógł zaszkodzić, może jest zbyt sztuczny ?

Od 14 do 20 bolał żołądek coraz gorzej, zadzwoniłam do ginka który polecił no spe oraz siemię lniane. Tż pojechał do apteki i przywiózł. Około 19 wzięłam no spe a po 3 minutach byłam już się witać z kibelkiem... Okropna sprawa Po tym wypiłam siemię lniane i po 20 przeszło Czyli chyba jednak działa, a nie sądziłam W sumie już nie wiem czy to zadziałało czy rozmowa z kibelkiem
moze faktycnie ten chleb ci stanął?
Najważniejsze, że już teraz cuzjesz się dobrze. Bierz siemię i wypoczywaj u mamusi

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-09, 09:15   #3828
LuckySparkle
Zadomowienie

PaniMigdalek... ja np nie moge jesc tostow. Od razu boli mnie zoladek. Wydaje mi sie, ze rak jest jak sie ma wrazliwy zoladek.

Siemię lniane jest cudowne!!! Potrafi zdzialac cuda!
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 09:46   #3829
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

ooo widzisz ale fajnie
witamy serdecznie !
Cytat:

o ale ekstra
moja siostra tez rodzila mega szybko z córa tata ledwo dojechal rodzila w jednej skarperce, a mlodego w karerce urodzila a wody w aucie jej odeszly
licze ze tez tak latwo pojdzie hehe

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

ja sie dzisiaj slabo czuje, znowu mialam mdlosci..
pije herbate

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Dziewczyny a macie w planach sesje zdjeciowa z brzuszkiem ?

Stary 2016-06-09, 10:07   #3830
PaniMigdalek
Zadomowienie

Ja żadnej sesji nie będę robić Wolę robić zdjęcie kiedy już dziecko się urodzi i podrośnie

Zrobiłam sobie siemię znowu, bo coś żołądek znów zaczyna bulgotać. Jak znów będzie bolał to nici z wyjazdu...
Stary 2016-06-09, 10:12   #3831
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Migdałku dobrze że przeszło !!!

Monia ale cudne zdjęcia ! gratulacje

Dziewczyny może któraś skorzysta z bezpłatnych warszatów
http://swiadomamama.pl/%C5%9Bwiadoma...%BCy-1600-2000

ja się zapisałam do Katowic może któraś dołączy ?

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Ja mam koleżankę foto która robi sesje ciążowe i niemowlaków więc na pewno skorzystam jeżeli chodzi o zdjęcia dzidziula. A co do sesji z brzuchem to jeżeli we wrześniu będzie duży to zrobię bo chce w plenerze bo takie studyjne mi się nie podobają
Stary 2016-06-09, 10:29   #3832
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Ja żadnej sesji nie będę robić Wolę robić zdjęcie kiedy już dziecko się urodzi i podrośnie

Zrobiłam sobie siemię znowu, bo coś żołądek znów zaczyna bulgotać. Jak znów będzie bolał to nici z wyjazdu...
Ja brzuszkowej nie chce, ale niemowlęca mi się marzy, nawet mam już namiary na fajnego fotografa gdzie koleżanka robiła
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 10:34   #3833
folinka
Zadomowienie

Dzień dobry!
Dziś zaczynam 12tc Nawet nie wiem, kiedy 11 zleciał, tak mi miło minął czas na nic nie robieniu

Cytat:
Hej

Witaj!

Cytat:
Ale numer! Tak to można rodzić
Dla mnie tym bardziej numer, bo to drugi poród, a ja do drugiego porodu zdecydowałam się jechać 90 km do wybranego szpitala, choć w mieście gdzie mieszkałam, są 2 szpitale, a w promieniu tych 90 km pewnie jeszcze minimum 5 innych by się znalazło. Decyzja oczywiście była przemyślana, podjęta wcześniej po opinii ginekologa, plan awaryjny ustalony (w razie nagłej akcji miałam iść jednak do jednego z tych szpitali u mnie w mieście i w połowie drogi też miałam awaryjny szpital wybrany). Gdyby to był mój pierwszy poród, to bym raczej nawet o tym nie pomyślała, ale pierwszy był wywołany oksytocyną i licząc od takich pierwszych leciutkich skurczy trwał 27h, a takich bardziej konkretnych to 9. Jak zapytałam moją ginekolog o zdanie, to raczej spodziewałam się odpowiedzi negatywnej, ale pierwsze co, to zapytała właśnie jak wyglądał pierwszy poród i na moją odpowiedź, powiedziała, że nie widzi problemu

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Uff udało mi się was nadrobić, ale jużwszystkiego nie cytuje, bo zaraz muszę wstawać dziś wizyta! Mega się cieszę dziś jeszcze muszę złapać promotora i oddam moja świeżutką, jeszcze pachnąca drukiem pracę do dziekanatu
Wow, super! Gratki Najgorsze za Tobą, teraz już tylko formalność.
Kciuki za wizytę

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61513406]W 6 miesiącu się dowiedziałam, ze chłopiec. Na badaniach prenatalnych i późniejszym usg wychodziło, ze bedzie dziewczynka.

W początkowym etapie u dziewczynek narzady płciowe są bardziej wypukłe i mogą dawać mylne wrażenie, ze to siusiak.[/QUOTE]
Uff, to jeszcze nie tak źle, jak dowiedzieć się przy porodzie.
A ja ostatnio czytałam o usg w uk i wyobrażacie sobie, że tu są tylko 2 usg standardowo (I trym i połówkowe) na całą ciążę I to jeszcze na stronie nhs (odpowiednik nfz) piszą, że niektóre szpitale mają wręcz przepis, że nie mogą mówić, jaka jest płeć dziecka Kurka, już nawet mniejsza o tą płeć, ale nie ogarniam, że w III trymestrze nie sprawdzają, czy dziecko rośnie prawidłowo, czy przepływy są dobre, w jakim stanie jest łożysko... Tak teraz sobie myślę, że chyba pójdę wtedy prywatnie. Mam nadzieję, że coś znajdę, bo to mi się ważniejsze wydaje niż robienie usg w bardzo wczesnej ciąży, gdzie i tak zwykle niewiele można poradzić.

Cytat:
Miłego czasu z mamą i zdrówka!
Też nie wiedziałam o siemieniu na żołądek, trzeba zapamiętać
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 10:44   #3834
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość

Ja mam koleżankę foto która robi sesje ciążowe i niemowlaków więc na pewno skorzystam jeżeli chodzi o zdjęcia dzidziula. A co do sesji z brzuchem to jeżeli we wrześniu będzie duży to zrobię bo chce w plenerze bo takie studyjne mi się nie podobają
no własnie mi się też w plenerze podobaja ale myśle ze taką zrobi mi tż na pamiątkę albo przyjaciólka o ile się zgodzi i jako tako do PL zajedzie.

Studyjne to sa ładne niemowlęce zazwyczaj potem będę kogoś szukać

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Ja brzuszkowej nie chce, ale niemowlęca mi się marzy, nawet mam już namiary na fajnego fotografa gdzie koleżanka robiła
aaaaa

też chcę taką niemowlęca a samego dzidziusia czy tez z rodzicami ?

Cytat:

aaa no taka to też fajna jak pisała Emosz niemowlęca

ja najpierw miałam mdłości a przed chwilą herbata w kibelku wylądowała.. ale mam przyjaciela w cierpieniu psa
Stary 2016-06-09, 10:49   #3835
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Migdałku pamiętam jak takie sesje z maluszkiem to tylko chyba do 6 tygodnia robią bo później dziecko już nie wytrzyma w takich pozycjach, zaczyna się rozglądac itp więc jak zdjęcia słodziaka dla babć itp to najlepiej od razu my zrobimy i damy pewnie na święta jak się wyrobimy a jak nie to na dzien babci i dziadka
Stary 2016-06-09, 10:51   #3836
kamisha
Zakorzenienie

Tż dzwonil drugi bank każe mu się zrzec tych dwóch pokoi - czyli już odpada, musimy się zastanowić nad tym wszystkim..

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Migdałku pamiętam jak takie sesje z maluszkiem to tylko chyba do 6 tygodnia robią bo później dziecko już nie wytrzyma w takich pozycjach, zaczyna się rozglądac itp więc jak zdjęcia słodziaka dla babć itp to najlepiej od razu my zrobimy i damy pewnie na święta jak się wyrobimy a jak nie to na dzien babci i dziadka
oo dobrze przy okazji wiedzieć
też pomyślimy
Stary 2016-06-09, 11:01   #3837
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Tż dzwonil drugi bank każe mu się zrzec tych dwóch pokoi - czyli już odpada, musimy się zastanowić nad tym wszystkim..

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

oo dobrze przy okazji wiedzieć
też pomyślimy
Kurcze to nie dobra wiadomość nie wiem co poradzić więc mocno tule
Stary 2016-06-09, 11:03   #3838
LuckySparkle
Zadomowienie

Czy mi sie tylko wydaje czy justyna193 sie chwile nie odzywala?
Mi dzis oczy lecą w pracy. Poprosilam dzis i wiekszy monitor bo teraz w ciazy czuje ze, ze mi sie wzrok szybciej meczy. Zastabawiam sie nad wybranien do okulisty, chodz bylam w listopadzie i bylo wszystko super.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 11:19   #3839
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze to nie dobra wiadomość nie wiem co poradzić więc mocno tule
ehh jestemy w kropce.. :/
tż jest zniesmaczony, gdyby nie to ze nie zrobimy remontu bez kredytu moglibysmy tam normalnie mieszkac..

Stary 2016-06-09, 11:26   #3840
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a macie w planach sesje zdjeciowa z brzuszkiem ?
Tak, mamy z foto akurat podpisana umowe na slub a przed slubem dostalismy w gratisie sesje narzeczenska jesli sie uda ja zorganizowac na jesien to akurat bede z brzuszkiem

Ja dzis mialam isc na zajecia ale TZ przyjechal wiec robie sobie 3 dni wolnego, a co!

13.12.2016 Julian
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości