|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
Cytat:
![]() Monika, jak po wizycie?
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra tez bedzie w pracy a mama bedzie z moja corka ... Mam nadzieje ze chociaz wyniki beda wielce zadowalajace
|
|
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje :-*
Cytat:
![]() ale bedzie dobrze zobaczysz ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po badaniach, wszystko dobrze! 😊
Jejciu jakie słodkie stópki, rączki, nosek, buzia! No cudo 😍 Co do płci to cieżko jeszcze stwierdzić ale lekarz jakby miał obstawiać to na dziewczynkę (bo była pozioma kreska). Mówił to na ponad 50% więc czekamy dalej i nie kupujemy jeszcze kokardek 😆 Ależ fajnie się odbijał nóżkami 😆 Mamy płyte z nagraniem i już 3 razy oglądaliśmy. ![]()
Edytowane przez monika0185 Czas edycji: 2016-06-08 o 22:56 |
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to jedno zdjęcie to w 4d było? takie wyraźne. Pięknie na nim maluszka widać
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
MIGDALEK, jak mnie golal zoladek to pomagaly krople zoladkowe i cholesol.
|
|
|
|
#3818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super fajnie sie czyta takie relacje a zdjęcie 3d super, elegancko widac dzidzie moje jest dużo mniej wyraźne
|
|
|
|
|
#3819 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Bry
![]() Cytat:
A no pewnie, że taki folder odpowiedni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Korzystaj póki możesz, zrób coś dla siebie, coś co lubisz. Za parę miesięcy będziesz marzyć o spokojnej chwili dla siebie. Nie piszę o tym jako o czymś złym, to oczywiste, że kiedy dzieci są malutkie oddajemy się im całkowicie, ale też jest to po prostu fizycznie i organizacyjnie nieraz trudne. Jest czas dla siebie i jest czas dla dzieci. Na razie masz czas dla siebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też tak kojarzę, że jak już siusiaka widać, to on raczej nie zniknie. Ale z drugiej strony czasem np. podobno pępowina może tak się ułożyć, że udaje siusiaka... Ale to musi być zaskoczenie przy porodzie, nie chciałabym czegoś takiego przeżyć. Cóż, myślę, że to baaardzo rzadkie przy obecnej technologii sytuacje, ale jak czytam konkretną historię, że komuś się tak zdarzyło, to... ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61487046]Potwierdzam z tą dziewczynka u nas właśnie tak było...[/QUOTE]Rany, naprawdę? W sensie, że do końca Ci mówili, że dziewczynka, a urodził się chłopak? Kurka, a kupić wyprawkę unisex to chyba jest nierealne... Wszystko teraz z autami albo kokardkami, neutralnych brak. Cytat:
Gratulacje!Piję przeróżne herbaty, czarną bardzo sporadycznie. Nie martw się. Moje zdanie jest takie, że jeśli nie pijesz trzech szklanek dzień w dzień, tylko jedną od czasu do czasu, to nic się nie dzieje. Cytat:
Śliczne fotka w 4d |
||||||||
|
|
|
#3820 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy moze sie okazac ze dziewczynka jest tak wczesnie ze te ja podziwiam lekarzy ze widzieli cos tam juz miedzy nozkamki waszych dzieci ![]() Cytat:
Swoja droga jeszcze raz gratuluje ze sie udalo naturalnie!! ![]() Cytat:
te pomidorki sa jadalne? ![]() Gratuluje owocnych roslinek ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
Gratuluje udanej wizyty
Edytowane przez papaPapaya Czas edycji: 2016-06-09 o 07:16 |
|||||
|
|
|
#3821 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Dopisuję się do wątku - mamy termin na 'mniej więcej' 1 stycznia, także chyba się łapię na grudniówki Jest to moja pierwsza ciąża, ale mieszkam za granicą i mam całą masę pytań. Pierwsza wizyta wypadła mi u Niemki i jestem kompletnie skołowana... Jak wrócę po południu z zajęć to napiszę więcej o nas ![]() ej, Kamisha - znam Cię z wątku o wrześniówkach 2015! Wtedy byłam pod nickiem seductivee
Edytowane przez snufey Czas edycji: 2016-06-09 o 07:10 |
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Mam newsa! Moja ciocia dzis w nocy urodzila! Drugie dziecko
![]() O 23 zaczela czuc skurcze wiec na spokojnie sie szykowali, ale w domu jej wody odeszly, to szybko do auta, 24 wyjechali z domu a o 24:14 urodzila podobno prawie na progu szpitala bo nie zdazyla Taka to ma szczescie! Nic sie nie meczyla Za to z pierwszym dzieckiem caly dzien lezala i walczyla ![]() Ciekawe jak to u nas bedzie ![]() PS. Jak cos to urodzil sie wujek mojego malenstwa, bedzie az o pol roku starszy
|
|
|
|
#3823 | |||
|
Zadomowienie
|
Uff udało mi się was nadrobić, ale jużwszystkiego nie cytuje, bo zaraz muszę wstawać
dziś wizyta! Mega się cieszę dziś jeszcze muszę złapać promotora i oddam moja świeżutką, jeszcze pachnąca drukiem pracę do dziekanatu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale śliczne maleństwo! Gratulacje ![]() Cytat:
A i gratuluję mieszkania papaPapaya
|
|||
|
|
|
#3824 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W początkowym etapie u dziewczynek narzady płciowe są bardziej wypukłe i mogą dawać mylne wrażenie, ze to siusiak. |
|
|
|
|
#3825 | |||
|
Zadomowienie
|
Są w prawie 90% z etanolu, nie polecam...
Cytat:
Gratuluję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Darunia, nie jadłam nic ciężkiego, ale podejrzewam, że chleb tostowy mógł zaszkodzić, może jest zbyt sztuczny ? Zdaję relację z moich wczorajszych boleści: Od 14 do 20 bolał żołądek coraz gorzej, zadzwoniłam do ginka który polecił no spe oraz siemię lniane. Tż pojechał do apteki i przywiózł. Około 19 wzięłam no spe a po 3 minutach byłam już się witać z kibelkiem... Okropna sprawa Po tym wypiłam siemię lniane i po 20 przeszło Czyli chyba jednak działa, a nie sądziłam W sumie już nie wiem czy to zadziałało czy rozmowa z kibelkiem ![]() Dzisiaj jadę do mamy na kilka dni i zabieram siemię ze sobą...
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-06-09 o 08:45 |
|||
|
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakie sliczne zdjecie ;-) Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze, że już teraz cuzjesz się dobrze. Bierz siemię i wypoczywaj u mamusi
|
|
|
|
|
#3828 |
|
Zadomowienie
|
PaniMigdalek... ja np nie moge jesc tostow. Od razu boli mnie zoladek. Wydaje mi sie, ze rak jest jak sie ma wrazliwy zoladek.
Siemię lniane jest cudowne!!! Potrafi zdzialac cuda! |
|
|
|
#3829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witamy serdecznie ! ![]() Cytat:
![]() moja siostra tez rodzila mega szybko z córa tata ledwo dojechal rodzila w jednej skarperce, a mlodego w karerce urodzila a wody w aucie jej odeszly ![]() licze ze tez tak latwo pojdzie hehe Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- ja sie dzisiaj slabo czuje, znowu mialam mdlosci.. pije herbate Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Dziewczyny a macie w planach sesje zdjeciowa z brzuszkiem ?Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3830 |
|
Zadomowienie
|
Ja żadnej sesji nie będę robić
Wolę robić zdjęcie kiedy już dziecko się urodzi i podrośnie Zrobiłam sobie siemię znowu, bo coś żołądek znów zaczyna bulgotać. Jak znów będzie bolał to nici z wyjazdu...
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Migdałku dobrze że przeszło !!!
Monia ale cudne zdjęcia ! gratulacje ![]() Dziewczyny może któraś skorzysta z bezpłatnych warszatów ![]() http://swiadomamama.pl/%C5%9Bwiadoma...%BCy-1600-2000 ja się zapisałam do Katowic może któraś dołączy ?![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Ja mam koleżankę foto która robi sesje ciążowe i niemowlaków więc na pewno skorzystam jeżeli chodzi o zdjęcia dzidziula. A co do sesji z brzuchem to jeżeli we wrześniu będzie duży to zrobię bo chce w plenerze bo takie studyjne mi się nie podobają
|
#3832 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3833 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Dziś zaczynam 12tc Nawet nie wiem, kiedy 11 zleciał, tak mi miło minął czas na nic nie robieniu ![]() Cytat:
Cytat:
Dla mnie tym bardziej numer, bo to drugi poród, a ja do drugiego porodu zdecydowałam się jechać 90 km do wybranego szpitala, choć w mieście gdzie mieszkałam, są 2 szpitale, a w promieniu tych 90 km pewnie jeszcze minimum 5 innych by się znalazło. Decyzja oczywiście była przemyślana, podjęta wcześniej po opinii ginekologa, plan awaryjny ustalony (w razie nagłej akcji miałam iść jednak do jednego z tych szpitali u mnie w mieście i w połowie drogi też miałam awaryjny szpital wybrany). Gdyby to był mój pierwszy poród, to bym raczej nawet o tym nie pomyślała, ale pierwszy był wywołany oksytocyną i licząc od takich pierwszych leciutkich skurczy trwał 27h, a takich bardziej konkretnych to 9. Jak zapytałam moją ginekolog o zdanie, to raczej spodziewałam się odpowiedzi negatywnej, ale pierwsze co, to zapytała właśnie jak wyglądał pierwszy poród i na moją odpowiedź, powiedziała, że nie widzi problemu Cytat:
Najgorsze za Tobą, teraz już tylko formalność.Kciuki za wizytę ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61513406]W 6 miesiącu się dowiedziałam, ze chłopiec. Na badaniach prenatalnych i późniejszym usg wychodziło, ze bedzie dziewczynka. W początkowym etapie u dziewczynek narzady płciowe są bardziej wypukłe i mogą dawać mylne wrażenie, ze to siusiak.[/QUOTE] Uff, to jeszcze nie tak źle, jak dowiedzieć się przy porodzie. A ja ostatnio czytałam o usg w uk i wyobrażacie sobie, że tu są tylko 2 usg standardowo (I trym i połówkowe) na całą ciążę I to jeszcze na stronie nhs (odpowiednik nfz) piszą, że niektóre szpitale mają wręcz przepis, że nie mogą mówić, jaka jest płeć dziecka Kurka, już nawet mniejsza o tą płeć, ale nie ogarniam, że w III trymestrze nie sprawdzają, czy dziecko rośnie prawidłowo, czy przepływy są dobre, w jakim stanie jest łożysko... Tak teraz sobie myślę, że chyba pójdę wtedy prywatnie. Mam nadzieję, że coś znajdę, bo to mi się ważniejsze wydaje niż robienie usg w bardzo wczesnej ciąży, gdzie i tak zwykle niewiele można poradzić.Cytat:
Też nie wiedziałam o siemieniu na żołądek, trzeba zapamiętać
|
|
#3834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo przyjaciólka o ile się zgodzi i jako tako do PL zajedzie.Studyjne to sa ładne niemowlęce zazwyczaj potem będę kogoś szukać Cytat:
![]() też chcę taką niemowlęca a samego dzidziusia czy tez z rodzicami ?Cytat:
![]() ja najpierw miałam mdłości a przed chwilą herbata w kibelku wylądowała.. ale mam przyjaciela w cierpieniu psa
|
|||
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Migdałku pamiętam jak takie sesje z maluszkiem to tylko chyba do 6 tygodnia robią bo później dziecko już nie wytrzyma w takich pozycjach, zaczyna się rozglądac itp więc jak zdjęcia słodziaka dla babć itp to najlepiej od razu
my zrobimy i damy pewnie na święta jak się wyrobimy a jak nie to na dzien babci i dziadka
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Tż dzwonil drugi bank każe mu się zrzec tych dwóch pokoi - czyli już odpada, musimy się zastanowić nad tym wszystkim..
![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]() też pomyślimy
|
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co poradzić więc mocno tule
|
|
#3838 |
|
Zadomowienie
|
Czy mi sie tylko wydaje czy justyna193 sie chwile nie odzywala?
Mi dzis oczy lecą w pracy. Poprosilam dzis i wiekszy monitor bo teraz w ciazy czuje ze, ze mi sie wzrok szybciej meczy. Zastabawiam sie nad wybranien do okulisty, chodz bylam w listopadzie i bylo wszystko super. |
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, mamy z foto akurat podpisana umowe na slub a przed slubem dostalismy w gratisie sesje narzeczenska
jesli sie uda ja zorganizowac na jesien to akurat bede z brzuszkiem ![]() Ja dzis mialam isc na zajecia ale TZ przyjechal wiec robie sobie 3 dni wolnego, a co!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

mam nadzieje ze po porodzie aż tak sylwetka mi sie nie zmieni i sukienka bedzie do mnie pasowac 

Gratulacje!

Po tym wypiłam siemię lniane i po 20 przeszło 

Najgorsze za Tobą, teraz już tylko formalność.
I to jeszcze na stronie nhs (odpowiednik nfz) piszą, że niektóre szpitale mają wręcz przepis, że nie mogą mówić, jaka jest płeć dziecka