Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-09, 11:27   #1861
zielinka_87
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Mnie sie podobaly staniki w h&m do karmienia. Gladkie, proste, przyjemne w dotyku.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 11:30   #1862
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
Lateks lub pianka termoelastyczna - najlepsze ale drogie i to bardzo a jeśli nie chcemy wydawać dużo pieniędzy ale nie mieć robali i dodatkowo mieć całkiem dobry materac z pianki poliuretanowej.
zanotowane
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 11:34   #1863
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
A my dzisiaj mamy 8-sma rocznice. Ja się zastanawiam jak mój mąż ze mną wytrzymał
Gratulacje. Najlepszego.

Cytat:
dziewczyny wiecie coś na temat materacy do łóżeczka ? Bo jak się naczytałam o robakach w materacu to zwątpiłam.
Najlepszy jest lateksowy. My mamy jeden kokos-pianka-gryka, bo nie mogłem znaleźć leteksowego, na nietypowy wymiar łóżeczka i drugi lateksowy. Robaków nie mamy. Materac nie był zasikany, natomiast często wietrzony. No i trzeba pamiętać, ze kokos może uczulic.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 11:34   #1864
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziewczyny czy już wszystko czują ruchy?
Ja wciąż nic nie czuję a jutro już zaczynam 18tc
Ja jestem już w 19 i nic kompletnie nie czuję

Co do alarmów bombowych to podobno były maile o bombie w urzędach w całej Polsce. Mój mąż pracuje w skarbówce i mi mówił że u niego nikogo nie ewakuowali ale były urzędy sprawdzane.
A z przedszkolami to u mnie ciężko chyba będę musiała wziąć urlop bezpłatny na ileś lat

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 11:38   #1865
jalouse
Wtajemniczenie

Ja nie lubiłam stanikow do karmienia. Najbardziej mi się sprawdził stanik sportowy. A teraz karmię w normalnym stanik.
Stary 2016-06-09, 11:43   #1866
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
zanotowane
te tańsze materace z pianki poliuretanowej, to te najbardziej popularne w sklepach dla dzieci, takie w misie, pysie i autka. Takich informacji się doczytałam i takie Wam przekazuję. Ja już wiem, że na gryka - kokos absolutnie nie ma mowy. Wystarczy mi sama myśl, że moje dziecko gryzą robale.
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 11:43   #1867
doooti
Zadomowienie

Potrzebuje porady kosmetycznej otóż moje paznokcie na początku rosły jak szalone ale tak jak juz niektóre z Was mówiły teraz jest jakiś koszmar :/ generalnie pękły mi 3 paznokcie wzdłuż i musiałam je ściąć do zera. Gorzej ze kupiłam jakaś odżywkę i jak odrastają to nadal sa pęknięte. Co moze pomoc na takie pęknięcie? Resztę paznokci mam długich, nie chce ścinać ich do zera. Teraz tydzień po tygodniu bede miała wesela i teraz oprócz pytania jak je odbudować, czy istnieje jakaś metoda aby go sobie doczepić? W sensie jakieś sztuczne paznokcie przykleić i co? Hybrydę na to sie robi? Nigdy nie robiłam czegoś takiego wiec moze pytanie jest śmieszne. A jeśli zdecydowalabym sie pójść do kosmetyczki to akryle sa zabronione, to jaka jest alternatywa akryli na sztucznej płytce? Praktycznie akryle miałam raz na sobie, regularnie robie hybrydy i sama nie wiem co teraz zrobic. Help!!!!
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 11:47   #1868
Listopadowaa
Zakorzenienie

A ja analizuje składy sumplementów i tak patrze ze Doppelherz aktiv mama ma podobny skład jak femibion, ma dha, magnez, zelazlo, witaminy z grupy B. Kosztuje polowe mniej a ma 60 kapsułek.

Dziewczyny a w jakiej dawce jest zalecane przyjmować DHA? Bo we wszystkich suplementach jest po 200mg a w internecie piszę, ze powinno być 600. Bierzecie jeszcze dodatkowo dha?
Stary 2016-06-09, 11:48   #1869
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
myślę, że powodem tych robali jest to, że materac jest z naturalnych elementów, jest wilgotno, ciepło to robalom idealnie pasuje żeby kolonie zakładać
No tak, tak. Przy małej nie słyszałam rewelacji z robalami i myślałam, że takie naturalne materiały będą zdrowsze itd. Teraz jak mam świadomość, że takie cuda się zdarzają to wolę nie ryzykować. ble...
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 11:50   #1870
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Ja nie lubiłam stanikow do karmienia. Najbardziej mi się sprawdził stanik sportowy. A teraz karmię w normalnym stanik.
Z miękkiego chyba da sie normalnie cyca wywalić?

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Lateksowe widzę na allegro juz za 200 zł to chyba nie majątek jeszcze ;-)
Stary 2016-06-09, 11:52   #1871
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja analizuje składy sumplementów i tak patrze ze Doppelherz aktiv mama ma podobny skład jak femibion, ma dha, magnez, zelazlo, witaminy z grupy B. Kosztuje polowe mniej a ma 60 kapsułek.

Dziewczyny a w jakiej dawce jest zalecane przyjmować DHA? Bo we wszystkich suplementach jest po 200mg a w internecie piszę, ze powinno być 600. Bierzecie jeszcze dodatkowo dha?
Ja biorę tylko feminovit + dha http://salvum.pl/nasze-produkty/feminovit-dha i u mnie jest właśnie 200 mg. Więcej nic nie łykam

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
No tak, tak. Przy małej nie słyszałam rewelacji z robalami i myślałam, że takie naturalne materiały będą zdrowsze itd. Teraz jak mam świadomość, że takie cuda się zdarzają to wolę nie ryzykować. ble...
może i nie miałabym tych robali ale jak sobie tylko o tym pomyślę to mnie ciary przechodzą. Też myślałam, że naturalne składniki są lepsze, jak widać nie zawsze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 11:56   #1872
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biorę tylko feminovit + dha http://salvum.pl/nasze-produkty/feminovit-dha i u mnie jest właśnie 200 mg. Więcej nic nie łykam

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

może i nie miałabym tych robali ale jak sobie tylko o tym pomyślę to mnie ciary przechodzą. Też myślałam, że naturalne składniki są lepsze, jak widać nie zawsze.
Też ma ładny skład. magnezu nie ma, ale te wszystkie suplementy i tak mają go niewiele po 19-24 % dziennego zapotrzebowania. Może ten kupię + magnez dla kobiet w ciazy.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cherry a kilka dni temu analizowałam na dozie suplmenty da kobiet w ciazy i zrobilam liste i teraz patrzę a tam twoj feminovit mam na liscie Tani jest, ciekawe czy w mojej aptece cena bedzie podobna.
Stary 2016-06-09, 11:57   #1873
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
te tańsze materace z pianki poliuretanowej, to te najbardziej popularne w sklepach dla dzieci, takie w misie, pysie i autka. Takich informacji się doczytałam i takie Wam przekazuję. Ja już wiem, że na gryka - kokos absolutnie nie ma mowy. Wystarczy mi sama myśl, że moje dziecko gryzą robale.
Najlepiej jeszcze wymacac. Ja miałam w kolysce materac piankowy i nadawał się tylko do wyrzucania. Strasznie miękki. Dokupowalam nowy.

Cytat:
Z miękkiego chyba da sie normalnie cyca wywalić?

Da się.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Lateksowe widzę na allegro juz za 200 zł to chyba nie majątek jeszcze ;-)
Stary 2016-06-09, 12:01   #1874
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Też ma ładny skład. magnezu nie ma, ale te wszystkie suplementy i tak mają go niewiele po 19-24 % dziennego zapotrzebowania. Może ten kupię + magnez dla kobiet w ciazy.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cherry a kilka dni temu analizowałam na dozie suplmenty da kobiet w ciazy i zrobilam liste i teraz patrzę a tam twoj feminovit mam na liscie Tani jest, ciekawe czy w mojej aptece cena bedzie podobna.
i cena niska bo można dostać za 19 zł a nie jak np. femibion ponad 40.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:

na aptece dbam o zdrowie 18.49 https://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p60884-Fe...miekkie_30_szt.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Najlepiej jeszcze wymacac. Ja miałam w kolysce materac piankowy i nadawał się tylko do wyrzucania. Strasznie miękki. Dokupowalam nowy.

No tak, warto zapytać sprzedawcę czy dany materac ma testy, dobry materac, nawet ten tańszy powinień mieć
Stary 2016-06-09, 12:05   #1875
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
i cena niska bo można dostać za 19 zł a nie jak np. femibion ponad 40.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

na aptece dbam o zdrowie 18.49 https://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p60884-Fe...miekkie_30_szt.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

No tak, warto zapytać sprzedawcę czy dany materac ma testy, dobry materac, nawet ten tańszy powinień mieć
femibion plus dha na dozie 50 zł, ale widziałam za prawie 70 nawet. A feminiviot i doppelherz maja prawie taki sam sklad. Pewnie i więcej by sie znalazło tańszych ;-)

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

ja mam zapotrzebowanie na magnez to kupię ten feminovit + polecany przez was chela mag
Ostatnio nie mogłam złapać kontroli nad powieką tak mi drgała, a nie bralam magnezu tylko dwa tygodnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 12:05   #1876
basiczek24
Wtajemniczenie

Chyba też się przerzucę na feminovit, ostatnio u mnie w apteca płaciłam za femibion 49,99 zdzierstwo, na all trochę taniej ale ten feminovit to za grosze praktycznie można kupić. Dobra alternatywa.

Jestem mamą
Stary 2016-06-09, 12:10   #1877
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
femibion plus dha na dozie 50 zł, ale widziałam za prawie 70 nawet. A feminiviot i doppelherz maja prawie taki sam sklad. Pewnie i więcej by sie znalazło tańszych ;-)

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

ja mam zapotrzebowanie na magnez to kupię ten feminovit + polecany przez was chela mag
Ostatnio nie mogłam złapać kontroli nad powieką tak mi drgała, a nie bralam magnezu tylko dwa tygodnie
pewnie tak, ja jem właśnie 3 pudełko, i jestem zadowolona, na samym początku brałam femibion 1 - jedno opakowanie - kupione na szybko jak tylko dowiedziałam się o ciąży, przed brałam tylko kwas foliowy. A na feminovit wpadłam przypadkiem w aptece, nie było akurat femibionu i tak już zostałam, chociaż u mnie na osiedlu kosztuje 35 zł...

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Chyba też się przerzucę na feminovit, ostatnio u mnie w apteca płaciłam za femibion 49,99 zdzierstwo, na all trochę taniej ale ten feminovit to za grosze praktycznie można kupić. Dobra alternatywa.
Kolejne opakowania zamówię przez internet, będę je brała po porodzie bo jestem bardzo zadwolona.
Stary 2016-06-09, 12:20   #1878
Listopadowaa
Zakorzenienie

Zobacze ile kosztuje u mnie ....

Co myslicie?
http://allegro.pl/3-w-1-sukienka-max...208893338.html
Stary 2016-06-09, 12:21   #1879
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie tak, ja jem właśnie 3 pudełko, i jestem zadowolona, na samym początku brałam femibion 1 - jedno opakowanie - kupione na szybko jak tylko dowiedziałam się o ciąży, przed brałam tylko kwas foliowy. A na feminovit wpadłam przypadkiem w aptece, nie było akurat femibionu i tak już zostałam, chociaż u mnie na osiedlu kosztuje 35 zł...

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Kolejne opakowania zamówię przez internet, będę je brała po porodzie bo jestem bardzo zadwolona.
To ja też kupię przez neta, bo stacjonarnie może być drożej jak piszesz. Zamówię od razu z 3 opakowania i zapłacę prawie tak samo jak za jedno femibionu.

Jestem mamą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-09, 12:21   #1880
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:

Ma 60 kapsułek ale lykasz po dwie ;-) ja ostatnio zapłaciłam chyba 28 zł
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 12:22   #1881
basiczek24
Wtajemniczenie

Cytat:

Co myslicie?
Hmm. Fajna nawet i cena też.

Jestem mamą
Stary 2016-06-09, 12:23   #1882
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:

Co myslicie?
spoko, czarna naładniejsza

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
To ja też kupię przez neta, bo stacjonarnie może być drożej jak piszesz. Zamówię od razu z 3 opakowania i zapłacę prawie tak samo jak za jedno femibionu.
no ja u siebie przepłaciłam i teraz mam nauczkę i tylko przez neta będę zamawiała łykasz jedną dziennie w trakcie posiłku.

Edytowane przez Cherry_24
Czas edycji: 2016-06-09 o 12:26
Stary 2016-06-09, 12:26   #1883
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dziewczyny a gdzie zamawiacie? Macie jakieś polecane aptetki?
Stary 2016-06-09, 12:28   #1884
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sibbyl Pokaż wiadomość
Ja w ciągu dwóch lat przytyłam 20 kg... najpierw miałam problemy z jelitami i strasznie chudłam. A jak zaczęłam tyć, tak nie mogłam się zatrzymać - brałam leki dość mocne, a że nie ćwiczyłam (nie lubię) i nie trzymałam zbyt mocno diety, to efekt jest jaki jest... w sklepach w niczym się sobie nie podobam, a na zdjęciach wyglądam jak potwór. Teraz nic nie zrobię, chociaż cieszę się, że jak na razie w ciąży nie tyję. Mam nadzieję, że po ciąży będę miała motywację, żeby się wziąć za siebie - chociaż mi to by się przydał jakiś bat i dlatego pewnie zdecyduję się na jakiegoś trenera...

będziemy się wspólnie motywować jak się maluchy urodzą!!

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie martw się na zapas. Mnie skóra piekła i swędziała przy naciąganiu a ani jednego rozstępa/u (?) nie mam, mimo, że z balsamowaniem bywało różnie.
u mnie z balsamowaniem też różnie, nie zawsze się chce

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
A ja od wczoraj wyraźnie czuję macice...
Jest tak jakby obolała?
Troszkę mnie właśnie pobolewa, nie mocno, ale jednak ją odczuwam, a najbardziej przy gwałtownych ruchach i przy przeciąganiu, czy siadaniu/wstawaniu.
To chyba normalne, co?
Czy Wy macie tak, że w ogóle jej nie czujecie (podbrzusza)?
Ja tak miałam, że przy wstawaniu czułam, ale jakoś mi to przeszło. Dziś rano nawet czułam trochę "ciągniecie" w kroczu. Według mnie wszystko nam się rozciąga stąd te kłucia.

Cytat:
No to masz szczęście. Materac z lateksu albo z dobrej jakości pianki to spory wydatek...i bądź człowieku mądry.
Ja potrzebuję do sypialni materac i wyczaiłam jakiś w Ikei za 3 stówki, muszę dokładnie obadać co w nim jest w takim razie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Potrzebuje porady kosmetycznej otóż moje paznokcie na początku rosły jak szalone ale tak jak juz niektóre z Was mówiły teraz jest jakiś koszmar :/ generalnie pękły mi 3 paznokcie wzdłuż i musiałam je ściąć do zera. Gorzej ze kupiłam jakaś odżywkę i jak odrastają to nadal sa pęknięte. Co moze pomoc na takie pęknięcie? Resztę paznokci mam długich, nie chce ścinać ich do zera. Teraz tydzień po tygodniu bede miała wesela i teraz oprócz pytania jak je odbudować, czy istnieje jakaś metoda aby go sobie doczepić? W sensie jakieś sztuczne paznokcie przykleić i co? Hybrydę na to sie robi? Nigdy nie robiłam czegoś takiego wiec moze pytanie jest śmieszne. A jeśli zdecydowalabym sie pójść do kosmetyczki to akryle sa zabronione, to jaka jest alternatywa akryli na sztucznej płytce? Praktycznie akryle miałam raz na sobie, regularnie robie hybrydy i sama nie wiem co teraz zrobic. Help!!!!
może sztuczny i spiłować?

Dzień dobry! u mnie rano było brzydko, a teraz słoneczko, ale też zimny wiatr. Spałam do 10 wstałam z okropnym humorem, śniły mi się koszmary i w ogóle.. już jest lepiej, no i jest radocha bo popołudniu jedziemy z Tżtem na zakupy, żebym mogła coś sobie w końcu kupić z ciuchów, i nie próbować wciskać się z brzuchem w to co mam
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 12:29   #1885
Listopadowaa
Zakorzenienie

Mi się koralowa podoba, ale tak patrze dokładniej na pierwszych dwoch zdjeciach sukienka wyglada na fajny gruby materiał, a kolejne to jakaś cieniutka wygnieciona szmtaka

W przyszłym tygodniu jedziemy z tz do CH, a mamy kawałek i chcialabym na konkretne zakupy pojsc. Widzieliście gdzie fajne spódniczki maxi ale nie na gumce, sukienki maxi, jakies narzutki na plaże i ładne tuniki ? Szukam jeszcze jakis fajnych klapek, japonek na lato, wygodnych przede wszystkim....
Stary 2016-06-09, 12:35   #1886
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a gdzie zamawiacie? Macie jakieś polecane aptetki?
ja polecam Gemini ostatnio tam zamawiałam - tanio, szybka wysyłka i super zabezpieczona paczka

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Mi się koralowa podoba, ale tak patrze dokładniej na pierwszych dwoch zdjeciach sukienka wyglada na fajny gruby materiał, a kolejne to jakaś cieniutka wygnieciona szmtaka

W przyszłym tygodniu jedziemy z tz do CH, a mamy kawałek i chcialabym na konkretne zakupy pojsc. Widzieliście gdzie fajne spódniczki maxi ale nie na gumce, sukienki maxi, jakies narzutki na plaże i ładne tuniki ? Szukam jeszcze jakis fajnych klapek, japonek na lato, wygodnych przede wszystkim....
Ja będe dziś w F&F to dam znać, ale jeśli gdzieś wyczaicie właśnie sukienki maci czy tuniki to też proszę o info boję się na necie zamawiać, po pierwsze jakość, po drugie nie wiem jaki rozmiar w moim stanie
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 12:37   #1887
Listopadowaa
Zakorzenienie

shine_sky dja znac jak w f&f
U mnie jest tylko mał dział, ale do mista gdzie jedziemy jest ogrmony wybór, mozemy zahaczyć. Na pewno tam sie wybieram na wyprzedaze
Stary 2016-06-09, 12:38   #1888
mietowka25
Zakorzenienie

Dziewczyny! Właśnie Tż mi uświadomił że śledź taki w oleju, śmietanie itd przecież jest surowy....
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 12:39   #1889
Listopadowaa
Zakorzenienie

ja śledzi nie jem...nie wypowiem się

idę gotować botwinkową zupę
Stary 2016-06-09, 12:40   #1890
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Właśnie Tż mi uświadomił że śledź taki w oleju, śmietanie itd przecież jest surowy....

haha tak ale on ma cos tam w sobie co jest wskazane w ciazy czy cos tam, szwagierka mi to tłumaczyła ale nie pamietam o co chodziło:P
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości