IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-09, 13:47   #2431
silver89
Rozeznanie

Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX

CWK ja mam za tydzień w czwartek
silver89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 13:53   #2432
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak przetrzymać całą noc mocz aby rano lecieć do lab? Przecież to już nie jest możliwe... a chciałabym aby była to próbka całonocna czyli najbardziej prawidłowa do oceny...
Ja zabieram ze sobą do labu pusty pojemnik i napełniam na miejscu Panie nigdy nie miały nic przeciwko
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 13:55   #2433
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
dzojsticzek, oj ciężko utrzymać mocz w pęcherzu, robiłam bad dwa dni temu
wieczorem i w nocy starałam się mniej pić, ale co z tego skoro młody w nocy impreza na całego i mnie w pęcherz kopał pamiętaj, że mocz możesz oddać do kubeczka np. o 6:00 i do lodówki wsadzić, do 8:00 nic mu nie będzie:P
obawiam się że jak zasnę dziś ok 23 a pewnie i szybciej to do 6 nie da rady spróbuję zbyt dużo nie pić od 18stej...

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Poszedł do lekarki rodzinnej, pomacala i uznała ze ona to nie wie w sumie bo w tym miejscu może dużo rzeczy bolec. Na szczęście dala skierowania na cito na usg i krew i mocz. Zapisał się na usg na wtorek, więc niedługo, mam nadzieję, że się wyjaśni i ze to nic groźnego. Ja niestety mam taki charakter ze od razu mam wizję raka, albo czegoś takiego. I teraz do wtorku będę schizowac...
Dobrze że był i ma te skierowania!
A Ty się staraj nie nakręcać chociaż ja też z tych osób z bujną wyobraźnią...
Trzymam kciuki za Tatę
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 13:55   #2434
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
Ja zabieram ze sobą do labu pusty pojemnik i napełniam na miejscu Panie nigdy nie miały nic przeciwko
Wytrzymujesz tyle bez sikania?
Cytat:
Nutik dobrze, że nie zrobiłaś afery i szkoda, że jednak Mąż zapomniał. Domyślam się było mu mega głupio...

Sto lat! To będzie najpiękniejszy rok w twoim dotychczasowym życiu!

Co z Tatą? Wzięłabym go za fraki i zaprowadziła do lekarza, nie może Ciebie stresować w takim stanie!

Fajne te zabaweczki, Staś będzie zadowolony

Czuję baardzo wyraźnie ale nie lubię tego uczucia...

Hahahahaah
Utłukłabym Męża

Gratuluję udanej wizyty

Zaszalałaś!

Nie kupuję.

Oj ja też mam dzień mega lenia i śpiąca jestem mimo drzemki którą już miałam. Muszę zebrać się do zrobienia lasagne dla TŻ, a dla siebie fasolki z bułeczką tartą z masełkiem

Dziewczyny, jak przetrzymać całą noc mocz aby rano lecieć do lab? Przecież to już nie jest możliwe... a chciałabym aby była to próbka całonocna czyli najbardziej prawidłowa do oceny...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 13:56   #2435
Ananka
Zadomowienie

Dziewczyny, kciuki za wizyty!

Ja mam jutro na 16, ale boję się jak nigdy. Tydzień temu lekarka zapowiedziała, że jak waga nie przekroczy 2100-2200 to definitywnie do szpitala. Muszę poogarniać wszystko, tzn poprasować głównie, bo ze złożeniem łóżeczka Tż już sobie poradzi. Jeśli bym trafiła do szpitala to pewnie już do rozwiązania. Wczoraj miałam mały zabieg robiony i teraz mnie boli. I wogóle wszystko mnie dzisiaj boli i mam doła
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 13:59   #2436
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość

Ja mam jutro na 16, ale boję się jak nigdy. Tydzień temu lekarka zapowiedziała, że jak waga nie przekroczy 2100-2200 to definitywnie do szpitala. Muszę poogarniać wszystko, tzn poprasować głównie, bo ze złożeniem łóżeczka Tż już sobie poradzi. Jeśli bym trafiła do szpitala to pewnie już do rozwiązania. Wczoraj miałam mały zabieg robiony i teraz mnie boli. I wogóle wszystko mnie dzisiaj boli i mam doła
O jejku kochana to trzymam kciuki!! Ja mam wizytę 20 czerwca to będzie 35+1 i mam nadzieję ze mały bedzie miał tak z 2400 bo w 31+1 mial 1500

BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 13:59   #2437
_Inka__
Zadomowienie

Nie no, rano sik jest normalnie Ten do badania nie jest nigdy moim pierwszym tego dnia. Wiem, że poranny daje najdokładniejszy obraz, ale nigdy nie spotkałam się ze sprzeciwem od pań pielęgniarek
Stary 2016-06-09, 14:00   #2438
Elfka86
Zakorzenienie

silver 100 lat!!!

deksterowa mój tata taki sam :/ wołami do lekarza nie zaciągniesz :/ w końcu się udało jak mu w pracy w badaniach wyszły próby wątrobowe kiepsko i jak przebadali to ma hbs dodatni nawet nie wie kiedy i gdzie się zaraził :/ i w ogóle teraz zdrowe odżywianie, zero alkoholu itd.
Stary 2016-06-09, 14:04   #2439
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
A właśnie, po ile sztuk staników do karmienia kupujecie sobie przed porodem?
Ja mam dwa miękkie z H&M, póki co innych nie kupuję, bo nie mam pojęcia czego się spodziewać bo rozmiarze mleczarni jak urodzę.

Cytat:
Nutik dobrze, że nie zrobiłaś afery i szkoda, że jednak Mąż zapomniał. Domyślam się było mu mega głupio...

Było mu głupio i przykro, więc nie miałam serca się nad nim pastwić.

Może z tym moczem można tak dosikiwać Ja bym na każde sikanie przeznaczyła osobny pojemnik, a potem bym pobrała po równej objętości z każdego i zmieszała próbkę reprezentatywną do labu.

Cytat:

Trzymam kciuki, żeby było dobrze!
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 14:04   #2440
alloffkowa
Zakorzenienie

1465473829741.jpg1465473834760.jpg
Łączcie co Aneczka ma już nie mogę się doczekać aż go rozpakujemy

Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 14:06   #2441
_Inka__
Zadomowienie

Cytat:

Będę bardzo mocno ściskała kciuki za ładną wagę Lilianki Na pewno ładnie przypakowała. Mam nadzieję, że druga połowa dnia będzie dla ciebie lepsza, pomyśl sobie, że już jutro zobaczysz buźkę córci na usg
Stary 2016-06-09, 14:07   #2442
silver89
Rozeznanie

Ananka trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę i za dobrą wagę
silver89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 14:08   #2443
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość
Dojazd ok i nawet parking cywilizowany a nie to co na polnej

ja Was podczytuję, tlyko pisać nie mam czasu Pochwale się, a jak !

Kurcze, te kotwice, i gwiazdki na granacie faktycznie farbują - teraz znalazłam info na innym forum
Olutka, Twoje chmurki na czarnym farbowały? Bo też chyba duzo koloru mają..

Pamiętam, już żyje, teraz jest u wizażysty i stylisty ^^

Ja Słońce jeszcze nie prałam -nie wiem koedy zacznę używać, na razie nawet wypełnień nie kupowałam, więc grzecznie czekają w kartonie

Cytat:
Napisane przez Iza0808 Pokaż wiadomość
Hej. Nadrabiam na bieżąco. Dziś mam slabszy dzien, ciśnienie znów dziwne 123/110 zjadłam śniadanie i loda i spać chyba pojde. Źle się czuje. Dobrze ze dziś wizyta, musze pogadać z lekarzem. Ale to dopiero o 19. I jeszcze ogarnąć się trzeba , nie mam mocy.

Powodzenia na wizycie!!

Cytat:
Dziewczyny a wy wszystkie kupujecie pościel do łóżeczka? Ja myślałam żeby na początku dziecko spało tylko okryte pieluszką bambusową lub lekkim kocykiem. Czy to zakup "na potem"?

U mnie 'na zaś'

Cytat:
Napisane przez kama_pas Pokaż wiadomość
Sto lat!!!!

Melduję się po wizycie. Szyjka zamknięta i długa na 3,2 cm. Chyba szybko się nie rozpakuje. Mała waży już 2495 g. Sporo jak na 35+0. Od ostatniego razu ostro przybrała, bo 3 tyg temu wazyla 1800g i chyba w końcu jest około 50 centyla. Oby do następnej wizyty...

Gratuluję!

Cytat:

Sto lat! To będzie najpiękniejszy rok w twoim dotychczasowym życiu!

Co z Tatą? Wzięłabym go za fraki i zaprowadziła do lekarza, nie może Ciebie stresować w takim stanie!

Fajne te zabaweczki, Staś będzie zadowolony

Czuję baardzo wyraźnie ale nie lubię tego uczucia...

Hahahahaah

Utłukłabym Męża

Gratuluję udanej wizyty

Zaszalałaś!

Nie kupuję.

Oj ja też mam dzień mega lenia i śpiąca jestem mimo drzemki którą już miałam. Muszę zebrać się do zrobienia lasagne dla TŻ, a dla siebie fasolki z bułeczką tartą z masełkiem

Hmmm... Staram się trochę mniej pić, siku idę jeszcze przed pójściem spać czyli po północy, i ostatnio jak po 6 się obudziłam to na 7 już byłam w labo

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Jeju ale dziś znów wysyp wizyt! Kciuki kciuki kciuki, a tym co już po

Ktoś ma wizytę za tydzień jak ja?

Wyprałam kocyk minky (ten niebieski w czachy co sama szyłam) i się na szczęście nic nie zmienił prałam z resztą kocyków/pościeli w długim programie bawełna 40C.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Olutka a ten płyn odkażający NUK to bezpieczny dla maluszka? bo wyczytałam że śmierdzi przeokrutnie, trzeba wietrzyć itd, czy przesadzają? Używałaś już? Mam do odświeżenia pare rzeczy.

Muszę go jak tak odgrzebać i sprawdzić...

Cytat:

Zaciskam kicuki bardzo mocno!!!
I mam nadzieję, że humor Ci się poprawi

Cytat:
Nie no, rano sik jest normalnie Ten do badania nie jest nigdy moim pierwszym tego dnia. Wiem, że poranny daje najdokładniejszy obraz, ale nigdy nie spotkałam się ze sprzeciwem od pań pielęgniarek

Oj, to ja zawsze pierwszy mocz i do tego nawet jeśli nie na posiew, to i tak najpierw się podmywam i do pojemnika idzie środkowy strumień.

Przeżyłam fitness, zjadłam obiad i siedzę

Zadzwoniłam już do kadr, papiery do macierzyńskiego mam już na mailu
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 14:12   #2444
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:

Będzie dobrze! Już trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Ja mam dwa miękkie z H&M, póki co innych nie kupuję, bo nie mam pojęcia czego się spodziewać bo rozmiarze mleczarni jak urodzę.

Było mu głupio i przykro, więc nie miałam serca się nad nim pastwić.

Może z tym moczem można tak dosikiwać Ja bym na każde sikanie przeznaczyła osobny pojemnik, a potem bym pobrała po równej objętości z każdego i zmieszała próbkę reprezentatywną do labu.

Trzymam kciuki, żeby było dobrze!
Oj nie wiem czy taki SZEJK to dobry pomysł
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 14:12   #2445
Iza0808
Rozeznanie

Niby zostawiłam was na 2h a tu 109 postów! !!! Opanujcie się 😁
Oczywiście zasnelam na kanapie, właśnie zjadłam reszta kalafiorowej i idę dokończyć sprzątanie. Potem jeszcze prysznic i Bożena i lecę!
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 14:16   #2446
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Iza dziewczyny deklarowały poród w X części wątku, więc chyba im się spieszy A ja im pomagam...

Do kiedy będziecie miały L4? Do TP Wam wypiszą? A jak przenosicie to trzeba iść po kolejne, żeby nie przejść na macierzyński? Bo jeśli L4 się kończy, porodu nie ma to należaloby wrócić do pracy czy wtedy automatycznie zaczyna się urlop
Stary 2016-06-09, 14:17   #2447
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
silver 100 lat!!!

deksterowa mój tata taki sam :/ wołami do lekarza nie zaciągniesz :/ w końcu się udało jak mu w pracy w badaniach wyszły próby wątrobowe kiepsko i jak przebadali to ma hbs dodatni nawet nie wie kiedy i gdzie się zaraził :/ i w ogóle teraz zdrowe odżywianie, zero alkoholu itd.
Mojego do diety się nie zmusi, nie ma szans... Cholesterol gigantyczny a on je tylko tlusto, słono itd a jak coś mu powiesz to mówi ze woli umrzeć niż nie jeść tego co lubi. A zdrowego nie lubi nic.
Alkoholu na szczęście nie pije częściej niż raz na pół roku, chociaż tyle...

Zjadłabym kalafiorowa...
Ananka trzymam kciuki za wagę małej

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 14:17   #2448
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Ja już od dawna nie daję rady. Za pierwszym razem uprzedziłam w laboratorium, pani spytała tylko, ile było przerwy od ostatniej wizyty w wc - mam koło 4 godzin i stwierdziła, że to zupełnie wystarczy. Teraz już nawet nie mówię
Próbkę zresztą trzeba dostarczyć do laboratorium najpóźniej 2-3 h po pobraniu (pewnie chodzi o bakterie, żeby nie było, że wyjdzie nam ich jakoś strasznie dużo, bo się rozmnożyły w międzyczasie).
Stary 2016-06-09, 14:27   #2449
Yousthyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
ja też mam iosa i korzystam z apki wizaz forum

Też dziś lecę na wizytę u lekarza. Ale ja jakoś w ogóle się tymi wizytami nie denerwuję, ot zwykła kontrola. Ale to pewnie dlatego, że na razie wszystko idzie książkowo.
Lecę ogarnąć chatę bo za godzinę kumpela na kawę wpada a ja w proszku
Wlasnie kurczę w AppStorze nie umiem znaleźć. Znajduje mi tylko Wizaż KWC
Powodzenia na wizycie

Cytat:
Ja dużo myślę i przeglądam, ale niewiele z tego wynika i chyba też zostanie łóżeczko z prześcieradłem O sory, karuzelę jeszcze mam, ale to na potem!
Już myślałam o obrazkach w ramkach, ale wieszać nad głową nie chcę, żeby nie pospadały Potem w planie były naklejki -gwiazdki na ścianę, żeby wzrok małego ćwiczyć. W końcu myślę o girlandzie, ale nie wiem jakie wzory i kolory, czy takie pasujące do karuzeli (morskie-pirackie) czy inne? Pierdyliard opcji, co za dylematy.
A ochraniacza nie będę miała. Pościeli też nie mam. Póki co kocyk, otulacz, rożek, śpiworek.
Nooooo dokładnie tak! Ja też nie chcę nic nad łóżeczkiem wieszać, bo sie boję. Trudno, będzie "łyso" chyba, że coś fajnego wypatrzę

Cytat:
Dziewczyny ale lecicie z wątkiem, ledwie za Wami nadążamJuż jesteśmy w połowie tej części, a deklarowałam, że w X już mogę rodzić

SILVER, wszystkiego najlepszego lekkiego porodu i zdrowej i grzecznej córcí

KAMA, ale ładnie Twoja mała przybrała jakby mój synek też tak przybrał to byłabym szczęśliwa, ale coś czuję, że mój mały takiego skoku nie zrobi, tym bardziej, że brzuszek cały czas mam malutki..

I trzymam kciuki za resztę wizyt
A Ty kochana zdecydowałaś się w koncu isc wczesniej do lekarza, czy jednak czekasz do wizyty? To chyba juz w przyszłym tygodniu, tak?

Cytat:
A właśnie, po ile sztuk staników do karmienia kupujecie sobie przed porodem?
Ja mam jeden, kupiłam moj obecny rozmiar. A po porodzie dokupię jak już bede wiedziała czy "mleczarnia" powiększy mi co nieco

Cytat:

Trzymam mocno kciuki za jutrzejsze dobre wiesci

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Załącznik 6474561Załącznik 6474566
Łączcie co Aneczka ma już nie mogę się doczekać aż go rozpakujemy

Ty nam tu się pudłami nie chwal tylko dawaj zdjecia jak rozpakujecie brykę

Cytat:
Iza dziewczyny deklarowały poród w X części wątku, więc chyba im się spieszy A ja im pomagam...

Do kiedy będziecie miały L4? Do TP Wam wypiszą? A jak przenosicie to trzeba iść po kolejne, żeby nie przejść na macierzyński? Bo jeśli L4 się kończy, porodu nie ma to należaloby wrócić do pracy czy wtedy automatycznie zaczyna się urlop
Ja mam wypisane do TP + tydzien zapasu.
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 14:27   #2450
Iza0808
Rozeznanie

Hej a macie jakiś sposób na pękające kąciki ust??? Juz chyba miesiąc nie mogę wyleczyć. Prawy kącik ciągle peka, skóra sucha aż plasterki odrywam. I ciągle rano pęka od nowa 😡
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 14:28   #2451
*misia*
Zakorzenienie

Ananka będę mocno kciuki trzymała za jutrzejszą wizytę. U nas od tego szpitala trochę się waga ruszyła, wg mojej doktorowej to zasługa medarginu wg doktora od usg zbieg okoliczności
Mnie w szpitalu mówili że dobrze by bylo chociaż ok 4 godzin przerwy.
Dziewczyny próbuję sobie w głowie poukładać co spakować do torby dla Natalii i oczywiście mam dylemat. Co naszykowałyście na wyjście?
Stary 2016-06-09, 14:29   #2452
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość
Ananka, świetna koszulka

Kliknełam pieska mimo że T powiedział, że za drogo jak na misia z radyjkiem w środku.

Idę dalej ogarniać.
To pokaz tz cene Whisbeara 😉
Stary 2016-06-09, 14:30   #2453
eskav8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Kamila dobrze dziewczyny prawią, kup szałwię powinna pomóc. Wapno można spokojnie 3 razy dziennie dostawałam w szpitalu na moją wysypkę.
Cwk ja w sumie też nie wiem co bym chciała tak do końca, tzn mam ochraniacz i falbankę pod materacyk, a że łóżeczko stoi u nas to nie chcę chyba tam nic nie przebajerzyć choć nie powiem półka chmurka mnie kusi, tylko cena za kawałek półki 100 zł pls kw jakoś mi nie pasuje.

ta falbanke kupiłaś ta z ikei czy jakaś inna?? Właśnie się nad nią zastanawiam czy to to o czym mówisz... Bardzo mi się podoba, ale czy z ochraniaczem będzie dobrze wyglądać??

Cytat:
Dziewczyny ale lecicie z wątkiem, ledwie za Wami nadążamJuż jesteśmy w połowie tej części, a deklarowałam, że w X już mogę rodzić

SILVER, wszystkiego najlepszego lekkiego porodu i zdrowej i grzecznej córcí

KAMA, ale ładnie Twoja mała przybrała jakby mój synek też tak przybrał to byłabym szczęśliwa, ale coś czuję, że mój mały takiego skoku nie zrobi, tym bardziej, że brzuszek cały czas mam malutki..

I trzymam kciuki za resztę wizyt

Ja też mam mały brzuchol, a dziecko gigant mi się szykuje rozmiar brzucha nie ma nic do wagi dziecka takze głowa do góry, synek na pewno przypakowal

Cytat:

Trzymam kciuki za Lilke, na pewno urosła )))

Ja zrobiłam obiad - dzisiaj ikea jak 102, mięsne kuleczki, ten pyszny śmietanowy sos, ziemniaczki i tylko tej konfitury porzeczkowej nie mam, ale za to mizeria i buraczki będą

Jutro na 9:30 do rodzinnej muszę isc, oddać siku zmierzyć ciśnienie i posłuchać serduszka
eskav8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 14:35   #2454
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość

Dziewczyny próbuję sobie w głowie poukładać co spakować do torby dla Natalii i oczywiście mam dylemat. Co naszykowałyście na wyjście?

Nic specjalnego - body lub pajac, po prostu przykryję kocykiem jak będzie chłodno, jak ciepło to pieluszką i do fotelika ciach!
Stary 2016-06-09, 14:36   #2455
marcylina
Wtajemniczenie

Cwk L4 bede chciala by dal mi po terminie tez w razie co.. moze jsk chce.. polozna tez mowila ze próbować, bo szkoda macierzyńskiego..

Iza miodem posmaruj moze..

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Misia mam jeden komplet body krotki rekaw i krotkie gacie.. drugi dlugie body i dlugie gacie..

marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 14:37   #2456
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Taa myślałam, że jak teściowa przyjeżdża, to chociaż obiady będę miała z głowy.. A tu ugotowała tylko dla siebie. Zjadła i zadowolona.. Muszę mielone zrobić :-(

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
No Ty chyba zartujesz??!!!
To jest masakra jakas..
No ale moja jak przyjechala tydzien po porodzie mi niby pomoc ze sprzataniem i jedzeniem to siedziala pol dnia,pokazala gdzie mam zacieki na meblach,wziela synka na rece i powiedziala,ze moge robic obiad. Takze te typiary tak chyba maja..
Stary 2016-06-09, 14:39   #2457
*misia*
Zakorzenienie

ekav ja mam falbankę z tamtąd skąd brałam pościel falbankę, ochraniacz i taką torbę mam szarą w białe gwiazdki a prześcieradło białe w szare gwiazki.
Stary 2016-06-09, 14:48   #2458
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:
Dziewczyny a wy wszystkie kupujecie pościel do łóżeczka? Ja myślałam żeby na początku dziecko spało tylko okryte pieluszką bambusową lub lekkim kocykiem. Czy to zakup "na potem"?
Ja nie będę pościeli używać na początku, nawet nie mam kołderki (co szczerze oburzyło moją mame ) Będzie spał w śpiworku (takim cienkim), rożku albo pod kocykiem, albo pod otulaczem jak upał.

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
A no bo teraz jeszcze jakoś uda mi się spalić a później to już gorzej :P

Munia te jasne kolory u mnie dalej ładne
Chociaż tyle pozytywnego

Cytat:
Napisane przez eskav8 Pokaż wiadomość
Ja co prawda nie zamawialam u ciebie, ale wszyscy mają pewnie ten sam towar na all bo to te same wzory...a może też moja wina bo pralam w 50 stopniach, chociaż siostra pierze w 60 i poscielom nic nie jest
Zatem potwierdza się, że zależy od wzoru..

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Ja Słońce jeszcze nie prałam -nie wiem koedy zacznę używać, na razie nawet wypełnień nie kupowałam, więc grzecznie czekają w kartonie
To pamiętaj o tym occie, bo też mam złe przeczucia po tym co Kamila napisała

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
To pokaz tz cene Whisbeara ��
Widział Piesek już leży u Tymusia na komodzie

Kciuki za wizyty!!

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

Edytowane przez MuniaMusia
Czas edycji: 2016-06-09 o 14:50
MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 14:50   #2459
Wesola_Ania
Zadomowienie

Thumbs up Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
1) Oj, to ja zawsze pierwszy mocz i do tego nawet jeśli nie na posiew, to i tak najpierw się podmywam i do pojemnika idzie środkowy strumień.

2) Zadzwoniłam już do kadr, papiery do macierzyńskiego mam już na mailu
Ad 1) :kciuk:
Ad 2) a jakie dokładnie papiery trzeba ? wypis ze szpitala i podanie o udzielenie rodzicielskiego bezp po macierzyńskim (ja chcę 80% pensji otrzymywać) i coś jeszcze?
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 14:51   #2460
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Macie jakiś sprawdzony przepis na szybkie ciasto/wypiek z wykorzystaniem truskawek?

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości