Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-09, 17:27   #2281
soffinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Mialam tak samo w szpitalu przy skurczach jak sie szyjka rozwierala. Ale jak się martwisz to idz i spytaj czy na pewno tak ma być.

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

No u mnie to bylo praktycznie jak przy okresie, moze bardziej rozwodnione. Ale bylo tego tak dużo ze z wielka podpaska chodziłam soffinka.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Radena dużo zdrówka dla Basi ! Nie obwiniaj sie! Skąd mogłaś wiedzieć o tym konflikcie... Jestes swietna mama! Trzymajcie sie dzielnie, będzie dobrze

No ja tez chodzę z wielka, mnie te skrzepy martwią bo jakbym je do szklanki miała wrzucać to połowa juz by była skąd to??
Teraz jak poleci mam pokazac położnej moze bedą drugi raz lekarza wzywać
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 17:27   #2282
fiazo
Zakorzenienie

My starszka szczepiliśmy na nfz, pneumokoki miał darmowe jako wcześniak

Sofinka najważniejsze że jesteś caly czas pod opieką

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 17:31   #2283
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dziewczyny,my nadal w szpitalu:-( Bilirubina znów wzrosła do 16. Pani doktor powiedzIała,że szukali innych przyczyn,ale z dotychczasowego dochodzenia wynika,że winowajca zaistnialej sytuacji jest tylko ten konflikt grup krwi... cały czas myślę,czy mogłam coś zrobić, żeby tego uniknąć. O ta 1 rzecz moje dziecko byłoby zdrowe :-(
Radena nie stresuj się bo nie miałaś i nie masz na to wpływu po prostu ten konflikt jest i już. Trzymam kciuki za Basię żeby jak najszybciej z tego wyszła

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 17:32   #2284
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
No ja tez chodzę z wielka, mnie te skrzepy martwią bo jakbym je do szklanki miała wrzucać to połowa juz by była skąd to??
Teraz jak poleci mam pokazac położnej moze bedą drugi raz lekarza wzywać

No to u mnie było raczej bardziej wodniste, choc skrzepy tez byly ale juz nie pamiętam czy duzo.

Soffinko nie stresuj sie, jestes cale szczęście w szpitalu. Pokaz poloznej, ja tez pokazywałam. Przy badaniu to mi aż po nogach cieklo i fotel obsmarowalam.

Mysle ze rzeczywiście szyjka sie rozwiera no ale lepiej spytac nie denerwuj sie!
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 18:06   #2285
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61511476]Elaine półtorej godziny to.już całkiem konkretna drzemka śpij!

Ja się rozbudzilam przez zatkany nos, znowu mnie alergia dopada. Ale z wyrka jeszcze nie wychodzę!

PikPik śniło mi się że urodziłas i wstawilas tu nam zdjęcie dzieciaków

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Wspolczuje alergii. Gabrysia obudzila się jak skończyłam wam pisac wiec moj dylemat sie rozwiązał

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Zuzka zaczela dzis ulewac. Co zje to zaraz jej wylatuje.
z Bartkiem nie mialam takich "atrakcji".
Zeby tylko z wagi mi za bardzo nie spadla
Dzis na wazeniu bylo 2600, jeszcze w normie.

brawo!

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
witajcie, my nadal w dwupaku mimo, że do terminu jeszcze trochę czasu to lekarz powiedział, że w każdej chwili mogę się rozpakować. Wczoraj miałam ktg - skurcze delikatne,ale jak na złość zaczęłam plamić na brązowo.Szyjka się skraca, rozwarcie na 1 cm, mała napiera i jest gotowa do wyjścia, stabilnie ulozona główką w dół. Lekarz szacuje jej wagę na 3100g .. odpoczywam ile wlezie, bo mąż do niedzieli za granicą ha ha także trzymajcie kciuki abym do tego czasu nie wywinęła jakiegoś numeru :p

gratuluję wszystkim mamuśkom!!

kciuki, niech Marcelka jesCze chwile posiedzi w brzuszku.

Cytat:
O 15 miałam ktg i skurcze 60% 8 na godzine wstałam po zapisie i myślałam ze mi wody odeszły ale to była żywa krew z wielkim skrzepem lekarz mnie badał - rozwarcie na 3 cm i powiedział ze poród sie zaczyna szyjka skraca i tak jest - ok uspokoiłam sie ale przed chwila znow mega skrzep i dużo czerwonej krwi
Zaraz wpadnę w panikę (
Nie wpadaj, jesteś pod opieka w szpiralu. O wszystkim informuj położną na bieżąco. Bedzie Ignas wkrotce powodzenia!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 18:34   #2286
Madzia9999
Zakorzenienie

Chudziaszek ja po cc leżałam 3-doby w szpitalu i dobrze bo w domu szybciej do siebie doszlamm i od razu jeden cały dzień byłam sama z,dzieckiem i dalysmy radę

Australia super ze kp Wam idzie :

Soffinka dawaj znać jak akcja

Ewka ja się skłaniam ku szczepieniom 6in1 Dzis pediatra już nawet mojego tz do tego obrazowo przekonala.
Na oczko ropiejace doslismy krope, plus przenywanie rumiankiem tzn herbatę nocną rumiankowa, kikut suchy lada chwila zdaniem lekarki odpadnie kazała już na brzuch mała kłaść

Radena kciuki za Basie i dużo cierpliwości dla Ciebie Kochana

Jadę jutro do pracy złożyć wniosek o urlop i wpisać Hanie do ubezpieczenia zdrowotnego i do Medicoveru. Rano przed praca zawioze siuski do badannia i badanie krwi muszę zrobić. Potem do Ikeii na szybko pojadę po wanienke. Mamy taka duza na stojak. Jednak jak sama mała kapie to nie daję radu wylać wody z tej dużej :/ tragedis wczoraj wyslalam z niej wodę na płytki w kuchni sprzatanie tylko sobie zrobiłamJak kapie sama to mniejsza wanienka będzie lepsza

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 18:45   #2287
Asiek121
Zakorzenienie

ja już na oddziale ale nadal w dwupaku :-P Jutro rano na obchodzie ma zapaść decyzja czy jutro cc czy w weekend. Martwie sie czy sobie poradzi bo ma dopiero 2kg ;((
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 18:49   #2288
fiazo
Zakorzenienie

Asiek spokojnie. Pamiętaj że usg daje szacunkową wagę. Trzymam kciuki

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 18:59   #2289
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
ja już na oddziale ale nadal w dwupaku :-P Jutro rano na obchodzie ma zapaść decyzja czy jutro cc czy w weekend. Martwie sie czy sobie poradzi bo ma dopiero 2kg ;((
Asiek nie martw się, lekarze wiedzą co robią. Mała na tym etapie już na pewno sobie poradzi i wszystko będzie dobrze!
Czekamy na wieści.

Dziewczyny którym odchodzil czop-długo wam to.odchodzilo? Dużo tego?
Ja wciąż plamie i się zaczynam stresować. Położna mówi że jsk to nie żywa krew to nie ma co panikowac ale wiecie.... jutro mam na szczęście lekarza

I drugie pytanie do tych mam które już składają wniosek o.urlop macierzyński... czy są jakieś święta po drodze za który się należy dzień wolny? To się uwzględnia we wniosku? NieCałe dwa lata minęły i już nie pamiętam, masakra
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 19:04   #2290
ewka555
Zakorzenienie

Dzanet mi odchodził po kawałku od wtorku - nie bylo tego jakos mega dużo ale wiedziałam ze to czop bo calkiem inne u mnie bylo niz nornalna wydzielina. Taka galaretka gesta jakby z zylkami krwi czerwonymi delikatnymi. W czwartek odchodzilo dużo więcej a w nocy z czwartku na piątek to tak jak pisałam bylo tego mega dużo i sporo krwi-ale to jak sie juz szyjka rozwierala bo w piatek urodziłam.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Dzanet kurczę ja składałam wniosek jak mloda się urodziła. I mialam naliczony rok 80% od dnia porodu... Nic więcej za żadne swieta...
Stary 2016-06-09, 19:05   #2291
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie. Taki okres. Dzieci w tym wieku sa przekorne, u nas etap wszystkiego na nie. Jedne rzucają sie na ziemie, inne krzyczą, jeszcze inne piszcza, a koleżanki syn w nerwach np bije sie po główce...
Ooo to idealnie opisuje naszą sytuację też uważam, że to etap przejściowy, ale np MOJA TEŚCIOWA uważa, że to jest nienormalne i powinnam iść z dzieckiem do lekarza. Bo wszystkie dzieci jakie zna są grzeczne. Tylko nie nasza Róża...

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61539396]Ewka tak, nie żałuję i teraz będziemy szczepic dokladnie tak samo. Odpukac nigdy nic po szczepieniu się nie działo.
Ale daleko mi do twierdzenia że to najlepszy wybór a te NFZ są bee.. Mam w rodzinie lekarke która ma małe dzieci, ufam jej i często się zdaje na to co mówi. Ona szczepila tymi 6w1 i też się sklonilam bardziej do nich. Ja się nie znam. Szczerze mówiąc to najbardziej przekonało mnie właśnie jedno kłucie
Po pół roku szczepilismy tez pneumo, a po roku meningo. Tydzień temu miała właśnie ost dawkę 6w1 i pneumo, dwa uklucia, parę sekund płaczu, 510zl zdecydowanie to mogło by być tańsze
Zosia od początku jest w tych tabelkach powyżej 90centyla od początku na cycku i jak miała 3mc to jej pediatra wyliczyła że ma półtora kilo nadwagi! Nadwagi-na samej piersi. Żal.pl
Dlatego do pediatry chodzimy prywatnie a te tabelki mam głęboko

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Boję się to pisać ale nas etap piszczenia ominął jak się wścieka to płacze, krzyczy, ale nie piszczy na szczęście.
Też się stresuje tym że dziewczyny będą się wzajemnie budziły. Oby było tak jak u Was, Veronique.
A karmisz nocą w łóżku?

No to pomogłaś chyba wszystkim niezdecydowanym mamusiom podjąć decyzję o szczepieniach
Nie karmię w łóżku, bo jest mi mega niewygodnie. I Laura też jakoś nie potrafi dobrze złapać pierś w tej pozycji. Dlatego jestem zmuszona wstać z łóżka i usiąść w fotelu. Przynajmniej mam pewność, że ładnie zjadła. Natomiast z Różą w nocy to była moja ukochana pozycja do karmienia! Ale jak byłam mocno zmęczona to przysypiałam i nie wiem ile mała jadła

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 19:10   #2292
Cierpliwosc
Zadomowienie

soffinka wszystko tylko nie panikuj, ufaj lekarzowi i położnej. Zgadzaj, pokazuj im też wszystko.
AYw końcu jesteś w normalnym szpitalu czy prywatnym?
Mają tam piłki? Poćwicz trochę na nich albo ma linie, przy drabinkach... I odpoczywaj między skurczami, żeby mieć sily na parte. Najlepiej w tym czasie oddychaj tak głęboko żeby dotlenić dziecko.
O i może prysznic jeszcze. Korzystaj z czego się da skoro już jesteś w szpitalu.[/B]

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Poradzi!!
A jak egzamin? Ostatni to był czy jeszcze jeden Ci został?
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 19:10   #2293
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Ooo to idealnie opisuje naszą sytuację też uważam, że to etap przejściowy, ale np MOJA TEŚCIOWA uważa, że to jest nienormalne i powinnam iść z dzieckiem do lekarza. Bo wszystkie dzieci jakie zna są grzeczne. Tylko nie nasza Róża...

No to pomogłaś chyba wszystkim niezdecydowanym mamusiom podjąć decyzję o szczepieniach
Nie karmię w łóżku, bo jest mi mega niewygodnie. I Laura też jakoś nie potrafi dobrze złapać pierś w tej pozycji. Dlatego jestem zmuszona wstać z łóżka i usiąść w fotelu. Przynajmniej mam pewność, że ładnie zjadła. Natomiast z Różą w nocy to była moja ukochana pozycja do karmienia! Ale jak byłam mocno zmęczona to przysypiałam i nie wiem ile mała jadła

No a co innego zrobic jak nie przeczekać? Kurczę to nie 4 latka, z ktora będziesz dyskutować o konsekwencjach jej działania, kary tez nie dasz, im bardziej się będzie mówili ze nie wolno, tymbardziej będzie robic, no przeciez nie uderzysz. Ja uważam ze najlepiej ignorować. Owszem, jesli jest sytuacja ktora wiem ze zrozumie, to tlumacze, ze nie wolno, itd, ale w przypadku piszczenia to nie zdaje egzaminu. Tak samo jak wylacza mi telewizor. Im więcej razy powiem, ze nie wolno, tym bardziej zawzięcie będzie to robic
Stary 2016-06-09, 19:11   #2294
Konto usunięte

Cytat:
Dzanet mi odchodził po kawałku od wtorku - nie bylo tego jakos mega dużo ale wiedziałam ze to czop bo calkiem inne u mnie bylo niz nornalna wydzielina. Taka galaretka gesta jakby z zylkami krwi czerwonymi delikatnymi. W czwartek odchodzilo dużo więcej a w nocy z czwartku na piątek to tak jak pisałam bylo tego mega dużo i sporo krwi-ale to jak sie juz szyjka rozwierala bo w piatek urodziłam.

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Dzanet kurczę ja składałam wniosek jak mloda się urodziła. I mialam naliczony rok 80% od dnia porodu... Nic więcej za żadne swieta...
Dzięki za info.
Chodzi mi o to jak się liczy te 40 tygodni to za święta się uwzględnia dzień więcej?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 19:12   #2295
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Kolezanka urodzila, coreczka 4440 g ) ale rosna te dzieci na irlandzkiej ziemi. Szczesliwa, ma synka, teraz coreczka. I wypchnela ja sn. No i tez byla niespodzianka bo dziecko nie chcialo na usg pokazac co ma miedzy nogami.
Szczesliwy tatus zabral juz synka, wiec moge polozyc sie i odpoczac ciekawe kiedy teraz moja kolej, bo w tym samym czasie zaciazylysmy, nawet okres dzien po dniu mialysmy

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 19:13   #2296
ewka555
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61544156]Dzięki za info.
Chodzi mi o to jak się liczy te 40 tygodni to za święta się uwzględnia dzień więcej?

Ja nic nie uwzględnialam...

Z resztą zlozylam wniosek, zaznaczylam tam na jaki wymiar procentowy sie decyduje i oni sami wyliczyli do kiedy przysługuje mi ten urlop..
Stary 2016-06-09, 19:14   #2297
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
No a co innego zrobic jak nie przeczekać? Kurczę to nie 4 latka, z ktora będziesz dyskutować o konsekwencjach jej działania, kary tez nie dasz, im bardziej się będzie mówili ze nie wolno, tymbardziej będzie robic, no przeciez nie uderzysz. Ja uważam ze najlepiej ignorować. Owszem, jesli jest sytuacja ktora wiem ze zrozumie, to tlumacze, ze nie wolno, itd, ale w przypadku piszczenia to nie zdaje egzaminu. Tak samo jak wylacza mi telewizor. Im więcej razy powiem, ze nie wolno, tym bardziej zawzięcie będzie to robic
No jak co robić, iść do lekarza

Ja też ignoruje. Bo jak się mówi, że nie wolno to tym bardziej zrobi po złości. To są normalne zachowania dzieci w tym wieku i trzeba ten etap przetrwać... pewnie jak z niego wyjdą to wejdą w niego młodsze pociechy 😨

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 19:17   #2298
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
No jak co robić, iść do lekarza

Ja też ignoruje. Bo jak się mówi, że nie wolno to tym bardziej zrobi po złości. To są normalne zachowania dzieci w tym wieku i trzeba ten etap przetrwać... pewnie jak z niego wyjdą to wejdą w niego młodsze pociechy 😨

Dokladnie. Na poczatku sie spinałam i jak żandarm ciagle leciało "nie wolno", ale nie bylo tak czy siak efektów wiec odpuscilam.

Ta. A te starsze zaczną pyskować 😂
Stary 2016-06-09, 19:19   #2299
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie lekarze wiedzą co robią! ;*
Cytat:

Łooo matko niech teściowa sama idzie do lekarza jak nie rozumie. Pewnie kobita w życiu niegrzecznego dziecka nie widziała

Sophia Loren
Stary 2016-06-09, 19:21   #2300
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Kolezanka urodzila, coreczka 4440 g ) ale rosna te dzieci na irlandzkiej ziemi. Szczesliwa, ma synka, teraz coreczka. I wypchnela ja sn. No i tez byla niespodzianka bo dziecko nie chcialo na usg pokazac co ma miedzy nogami.
Szczesliwy tatus zabral juz synka, wiec moge polozyc sie i odpoczac ciekawe kiedy teraz moja kolej, bo w tym samym czasie zaciazylysmy, nawet okres dzien po dniu mialysmy
Gratulacje dla koleżanki! Słuszna waga, szacun
Cytat:
Ja nic nie uwzględnialam...

Z resztą zlozylam wniosek, zaznaczylam tam na jaki wymiar procentowy sie decyduje i oni sami wyliczyli do kiedy przysługuje mi ten urlop..
Takie rozwiązanie najlepsze, ale mój szef kazał mi to wyliczyć. Pamiętam że dzień po tym jak minęły 2tyg od porodu (wniosek złożyłam od razu jsk wyszłam ze szpitala) mi zadzwonił że daty się nie zgadzają, do godziny przywiozłam mu poprawiony wniosek a ten zaznaczył że złożyłam wniosek 15dnia po porodzie i już miałam cyrki, bo mi przyznali pierw te 100% a potem 60%...

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2016-06-09 o 19:24
Stary 2016-06-09, 19:23   #2301
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
O 15 miałam ktg i skurcze 60% 8 na godzine wstałam po zapisie i myślałam ze mi wody odeszły ale to była żywa krew z wielkim skrzepem lekarz mnie badał - rozwarcie na 3 cm i powiedział ze poród sie zaczyna szyjka skraca i tak jest - ok uspokoiłam sie ale przed chwila znow mega skrzep i dużo czerwonej krwi
Zaraz wpadnę w panikę (
Soffinko będzie wszystko dobrze

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 19:27   #2302
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Młody według USG waży 3500g (+- 500g) ale lekarz twierdzi, że raczej 4 kilo chłopa z niego nie będzie Jest więc szansa że zmieści się w rozmiar 56 co do KTG to pokazuje, że nic się nie dzieje a w środku wszystko pozamykane. Jednym słowem wczorajszy sex nic nie dał
Na pocieszenie pojechałam sobie kupić staniki do karmienia -kupiłam te sportowe z H&M i jeszcze pojechałam do brafitterki i zaszalałam - kupiłam taki z gąbki bez fiszbin, ale przynajmniej kształt nadaje o taki http://allegro.pl/biustonosz-royce-p...216557923.html
Śliweczka aż sobie sprawdziłam i rzeczywiście jest dziurka w tym smoczku - tylko taka mikroskopijna
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
To u mnie podobnie. Z usg mam na 20 a om na 14
ja z OM mam 16.06 a z USG 25-26.06
Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, z synkiem już lepiej, dziękuję

A to było tak:

Jechał sobie synuś na rowerku, z kwiatkami zerwanymi na łące dla mamusi w jednej ręce.
No i zjeżdżając z górki, fiknął koziołka tak niefortunnie, że spadł z roweru.
Cały się potłukł; nogi, ręce, łokcie, brzuch, broda całe poobdzierane do krwi.
Jak go zobaczyłam, to myślałam, że urodzę na miejscu.
Najgorsze było to, że nie mógł otwierać buzi i baliśmy się, że ma złamaną szczękę
Pojechał z tatą na SOR, 4,5h czekania w kolejce Porobili badania, wszystko OK.
Wrócili po 1.00 w nocy.
Ja się tak stresowałam, że naprawdę myślałam, że zacznę rodzić.

W ciągu... 10 minut spakowałam torbę do szpitala
Mąż się bał, że z SOR-u pojedziemy prosto na porodówkę.
Wzięłam gorący prysznic, i troszkę przeszło. Całą noc mnie bolał brzuch, ale rano wszystko minęło.
Iza to twarda zawodniczka, wyjdzie o czasie pewnie, jak jej brat

A synuś wczoraj i dzisiaj nie poszedł do przedszkola. Już jest o wiele lepiej, je już normalnie, tylko jeszcze trochę boli go żuchwa. Ale generalnie czuje się dobrze. No i chce koniecznie się paniom pochwalić, jakie on ma obdarcia na rękach i nogach
Biedny młody. Dobrze że już wszystko ok i że czekałaś na niego w domu a nie na porodówce. No i brawo za torbę
Cytat:
jade do szpitala i mozlowe ze dzisiaj juz bede miala cc, bo jestem po wizycie mała nic nie przytyla przez 2 tygodnie, łozysko za bardzo sie zestarzalo. Ale jeszcze jade na egzamin najpierw jak juz mnie przyjma i sie dowiem czy dzisiaj czy cos to dam znac
Oj Asiek - kciuki za egzamin i CC. Informuj nas na bieżąco

Cytat:
Napisane przez masuriangirl Pokaż wiadomość
Melduję się nadal w dwupaku. Dziś 3h leżała pod kroplowka z oksytocyna. Dopiero ostatnie 30 min to takie dość bolesne skurcze, były regularne i na skali dochodziły do 200, ale rozwarcie nic nie drgnęło... W sobotę kolejne podejscie. W sobotę zaczynam też 42 tydzien :-/ Olek się nie śpieszy. Boję się, że jest już duży
Teraz wszystkie skurcze mi się wyciszyly...
Wychodzi na to. Ze mam luksusy w szpitalu - pojedyncza sala z łazienka, telewizor, super łóżko. A to tylko szpital powiatowy
Soffinka zaciskam kciuki! Asiek za Ciebie również!
Masuriangirl strasznie oporne to twoje dziecko. Za dobre warunki mu zrobiłaś w brzuchu i stąd efekty. Kciuki żeby w końcu Olek postanowił się urodzić
Cytat:
Witam, u mnie kijowy dzien z samopoczuciem. Jestem zmeczona, do toalety mnie gania i przelewa mi sie w brzuchu, chyba po wczorajszych frytkach :/
U poloznej cisnienie wysokie, bo dzis strasznie duszno. Lekarz chcial mnie wyslac do szpitala, bo poza cisnieniem wszystko w porzadku..dzis wyjatkowo nie moge tam jechac, bo sama bym chybs nie dala rady, no i opiekuje sie synem kolezanki, bo ta pojechala rodzic )))
Najchetniej dzis przespalabym caly dzien, niestety nie da rady.

Trzymam kciki za Sofinke i Asie
Dobra z Ciebie koleżanka i podziwiam, bo ja przy takim samopoczuciu to bym chyba się wykręciła. Uważaj tam na siebie
Cytat:
Soffinka, asiek, masurian, trzymam kciuki!!!!

My po szczepieniu, dwie raczki i nozka, zaczynam myśleć nad 6w1 dla młodego bo dzis dramat byl.

Na szczęście zostala nam ostatnia dawka pneumokokow i spokój.

Zagadala mnie potem sąsiadka i dopiero co do domu wrocilysmy i musze się za obiad wziac...

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Miqesi wspolczuje akcji z synkiem. AL najważniejsze ze juz ok !
Współczuje z tymi szczepieniami. Ja się też zastanawiam co będzie lepsze i myślałam nad NFZ, ale właśnie te wkłucia mnie martwią
Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Od kumpla dziewczyna musiała urodzić w 7 miesiącu waga 1300g musia odbyć operacje jelit i zmarła masakra aż mnie ciężarki przeszły ciagle teraz o niej myśle jestem wściekła na męża ze mi to powiedziałam
oj rzeczywiście nie fajna historia, lepiej czasem nie wiedzieć pewnych rzeczy.

Cytat:
Dziewczyny,my nadal w szpitalu:-( Bilirubina znów wzrosła do 16. Pani doktor powiedzIała,że szukali innych przyczyn,ale z dotychczasowego dochodzenia wynika,że winowajca zaistnialej sytuacji jest tylko ten konflikt grup krwi... cały czas myślę,czy mogłam coś zrobić, żeby tego uniknąć. O ta 1 rzecz moje dziecko byłoby zdrowe :-(
Radena przecież jeśli by można temu przeciwdziałać to byście tak zrobili. Nie ma teraz co nad tym myśleć. Basia zaraz będzie zdrowa, tylko trochę dłużej to potrwa

Cytat:
Zaraz wpadnę w panikę (
Soffinka jesteś w szpitalu pod opieką - jak coś Cię martwi to biegnij do położnej i pytaj pytaj do póki Cię nie uspokoją. Soffinka mocne kciuki - Ignaś już niebawem będzie z Tobą
Stary 2016-06-09, 19:28   #2303
ewka555
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61544561]Gratulacje dla koleżanki! Słuszna waga, szacun

Takie rozwiązanie najlepsze, ale mój szef kazał mi to wyliczyć. Pamiętam że dzień po tym jak minęły 2tyg od porodu (wniosek złożyłam od razu jsk wyszłam ze szpitala) mi zadzwonił że daty się nie zgadzają, do godziny przywiozłam mu poprawiony wniosek a ten zaznaczył że złożyłam wniosek 15dnia po porodzie i już miałam cyrki, bo mi przyznali pierw te 100% a potem 60%...[/QUOTE]

Kurczę to nie wiem co sie nie zgadzalo. Ja tylko wypelnialam kiedy urodziłam i ile tygodni i ile procent. Wiec sami obliczyli do kiedy mam.

Ale właśnie ważne jest żeby złożyć w ciagu dwóch tygodni od porodu bo wtedy właśnie sami wybierają te 60 i 100 % z tego co wiem.
Stary 2016-06-09, 19:32   #2304
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Poradzi sobie zobaczysz a 2 kg to nie jest tak mało pózniej bedzie za to szybciej przybierać po za brzuszkiem
Stary 2016-06-09, 19:58   #2305
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się poradzi sobie tak jak moja! Kinga ważyła 2040 jak się urodziła, a dziś po 3 tygodniach waży 2620
Stary 2016-06-09, 20:22   #2306
Asiek121
Zakorzenienie

ja dzisiaj mialam 2 badania na samolocie i teraz mam plamienie domyslam sie ze to od tego ;/

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

egzamin napisalam, chociaz juz myslec nie moglam trzezwo :-P mam nadzieje ze 3 bedzie :-P a nastepny mam 22.06 alr nie wiem czy dam rade na niego isc a jak nie to 27 poprawka to bardziej realny termin mi sie wydaje no ale zobaczymy
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 20:38   #2307
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzisiaj mialam 2 badania na samolocie i teraz mam plamienie domyslam sie ze to od tego ;/

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

egzamin napisalam, chociaz juz myslec nie moglam trzezwo :-P mam nadzieje ze 3 bedzie :-P a nastepny mam 22.06 alr nie wiem czy dam rade na niego isc a jak nie to 27 poprawka to bardziej realny termin mi sie wydaje no ale zobaczymy
Napisz,podanie o odroczenie terminu. Masz ku temu jakby nie patrzeć wyjątkowe okoliczności

Sophia Loren
Stary 2016-06-09, 20:38   #2308
ania230
Zakorzenienie

Jejciu dziewczyny ale bola mnie plecy i kolana ledwo na nogach mogę stać.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-09, 20:40   #2309
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez masuriangirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za Wszystkie kciuki i każde słowo namawiajace Olka do opuszczenia dotychczasowego domku :-* może Was posłucha
W końcu będzie musiał, ileż można siedzieć w brzuszku

Cytat:
Przecież to nie Twoja wina, skąd miałaś wiedzieć Potrzeba troszkę czasu i Basieńka wyzdrowieje

Cytat:
Zaraz wpadnę w panikę (
Najważniejsze, że jesteś w szpitalu pod opieką doświadczonego personelu, który na pewno kontroluje sytuację

Cytat:
Na pewno sobie poradzi!

Cytat:
Co za kobieta z Twojej teściowej

Cytat:
Kawał kobitki Teraz jak mały już z tatą to odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Młody według USG waży 3500g (+- 500g) ale lekarz twierdzi, że raczej 4 kilo chłopa z niego nie będzie Jest więc szansa że zmieści się w rozmiar 56 co do KTG to pokazuje, że nic się nie dzieje a w środku wszystko pozamykane. Jednym słowem wczorajszy sex nic nie dał
Na pocieszenie pojechałam sobie kupić staniki do karmienia -kupiłam te sportowe z H&M i jeszcze pojechałam do brafitterki i zaszalałam - kupiłam taki z gąbki bez fiszbin, ale przynajmniej kształt nadaje o taki http://allegro.pl/biustonosz-royce-p...216557923.html
Ładna waga

My chyba będziemy szczepić 5w1. Przemawia do nas ta bezkomórkowa forma tężca i to, że nie zawierają tiomersalu, na który ja jestem uczulona.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 20:40   #2310
ania230
Zakorzenienie

Standardowo w biedronce nie bylo chusteczek :/ ale większość rzeczy kupiliśmy. 160 zl wydalismy. Wydaje mi się że żywność poszla w górę.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości