|
|
#2281 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Cytat:
No ja tez chodzę z wielka, mnie te skrzepy martwią bo jakbym je do szklanki miała wrzucać to połowa juz by była skąd to?? Teraz jak poleci mam pokazac położnej moze bedą drugi raz lekarza wzywać |
|
|
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu ten konflikt jest i już. Trzymam kciuki za Basię żeby jak najszybciej z tego wyszła
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to u mnie było raczej bardziej wodniste, choc skrzepy tez byly ale juz nie pamiętam czy duzo. Soffinko nie stresuj sie, jestes cale szczęście w szpitalu. Pokaz poloznej, ja tez pokazywałam. Przy badaniu to mi aż po nogach cieklo i fotel obsmarowalam. Mysle ze rzeczywiście szyjka sie rozwiera no ale lepiej spytac nie denerwuj sie!
|
|
|
|
|
#2285 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61511476]Elaine półtorej godziny to.już całkiem konkretna drzemka
śpij!Ja się rozbudzilam przez zatkany nos, znowu mnie alergia dopada. Ale z wyrka jeszcze nie wychodzę! PikPik śniło mi się że urodziłas i wstawilas tu nam zdjęcie dzieciaków ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Wspolczuje alergii. Gabrysia obudzila się jak skończyłam wam pisac wiec moj dylemat sie rozwiązał Cytat:
brawo! Cytat:
kciuki, niech Marcelka jesCze chwile posiedzi w brzuszku. Cytat:
powodzenia!
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Chudziaszek ja po cc leżałam 3-doby w szpitalu
i dobrze bo w domu szybciej do siebie doszlamm i od razu jeden cały dzień byłam sama z,dzieckiem i dalysmy radę ![]() Australia super ze kp Wam idzie :![]() Soffinka dawaj znać jak akcja ![]() Ewka ja się skłaniam ku szczepieniom 6in1 Dzis pediatra już nawet mojego tz do tego obrazowo przekonala. Na oczko ropiejace doslismy krope, plus przenywanie rumiankiem tzn herbatę nocną rumiankowa, kikut suchy lada chwila zdaniem lekarki odpadnie kazała już na brzuch mała kłaść ![]() Radena kciuki za Basie i dużo cierpliwości dla Ciebie Kochana ![]() Jadę jutro do pracy złożyć wniosek o urlop i wpisać Hanie do ubezpieczenia zdrowotnego i do Medicoveru. Rano przed praca zawioze siuski do badannia i badanie krwi muszę zrobić. Potem do Ikeii na szybko pojadę po wanienke. Mamy taka duza na stojak. Jednak jak sama mała kapie to nie daję radu wylać wody z tej dużej :/ tragedis wczoraj wyslalam z niej wodę na płytki w kuchni sprzatanie tylko sobie zrobiłam Jak kapie sama to mniejsza wanienka będzie lepsza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
ja już na oddziale ale nadal w dwupaku :-P Jutro rano na obchodzie ma zapaść decyzja czy jutro cc czy w weekend. Martwie sie czy sobie poradzi bo ma dopiero 2kg ;((
|
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
Asiek spokojnie. Pamiętaj że usg daje szacunkową wagę. Trzymam kciuki
|
|
|
|
#2289 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czekamy na wieści. Dziewczyny którym odchodzil czop-długo wam to.odchodzilo? Dużo tego? Ja wciąż plamie i się zaczynam stresować. Położna mówi że jsk to nie żywa krew to nie ma co panikowac ale wiecie.... jutro mam na szczęście lekarza I drugie pytanie do tych mam które już składają wniosek o.urlop macierzyński... czy są jakieś święta po drodze za który się należy dzień wolny? To się uwzględnia we wniosku? NieCałe dwa lata minęły i już nie pamiętam, masakra
|
|
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet mi odchodził po kawałku od wtorku - nie bylo tego jakos mega dużo ale wiedziałam ze to czop bo calkiem inne u mnie bylo niz nornalna wydzielina. Taka galaretka gesta jakby z zylkami krwi czerwonymi delikatnymi. W czwartek odchodzilo dużo więcej a w nocy z czwartku na piątek to tak jak pisałam bylo tego mega dużo i sporo krwi-ale to jak sie juz szyjka rozwierala bo w piatek urodziłam.
---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Dzanet kurczę ja składałam wniosek jak mloda się urodziła. I mialam naliczony rok 80% od dnia porodu... Nic więcej za żadne swieta... |
|
|
|
#2291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też uważam, że to etap przejściowy, ale np MOJA TEŚCIOWA uważa, że to jest nienormalne i powinnam iść z dzieckiem do lekarza. Bo wszystkie dzieci jakie zna są grzeczne. Tylko nie nasza Róża...[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61539396]Ewka tak, nie żałuję i teraz będziemy szczepic dokladnie tak samo. Odpukac nigdy nic po szczepieniu się nie działo. Ale daleko mi do twierdzenia że to najlepszy wybór a te NFZ są bee.. Mam w rodzinie lekarke która ma małe dzieci, ufam jej i często się zdaje na to co mówi. Ona szczepila tymi 6w1 i też się sklonilam bardziej do nich. Ja się nie znam. Szczerze mówiąc to najbardziej przekonało mnie właśnie jedno kłucie Po pół roku szczepilismy tez pneumo, a po roku meningo. Tydzień temu miała właśnie ost dawkę 6w1 i pneumo, dwa uklucia, parę sekund płaczu, 510zl zdecydowanie to mogło by być tańsze Zosia od początku jest w tych tabelkach powyżej 90centyla od początku na cycku i jak miała 3mc to jej pediatra wyliczyła że ma półtora kilo nadwagi! Nadwagi-na samej piersi. Żal.plDlatego do pediatry chodzimy prywatnie a te tabelki mam głęboko ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Boję się to pisać ale nas etap piszczenia ominął jak się wścieka to płacze, krzyczy, ale nie piszczy na szczęście. Też się stresuje tym że dziewczyny będą się wzajemnie budziły. Oby było tak jak u Was, Veronique. A karmisz nocą w łóżku? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] No to pomogłaś chyba wszystkim niezdecydowanym mamusiom podjąć decyzję o szczepieniach Nie karmię w łóżku, bo jest mi mega niewygodnie. I Laura też jakoś nie potrafi dobrze złapać pierś w tej pozycji. Dlatego jestem zmuszona wstać z łóżka i usiąść w fotelu. Przynajmniej mam pewność, że ładnie zjadła. Natomiast z Różą w nocy to była moja ukochana pozycja do karmienia! Ale jak byłam mocno zmęczona to przysypiałam i nie wiem ile mała jadła
|
|
|
#2292 | |
|
Zadomowienie
|
soffinka wszystko tylko nie panikuj, ufaj lekarzowi i położnej. Zgadzaj, pokazuj im też wszystko.
AYw końcu jesteś w normalnym szpitalu czy prywatnym? Mają tam piłki? Poćwicz trochę na nich albo ma linie, przy drabinkach... I odpoczywaj między skurczami, żeby mieć sily na parte. Najlepiej w tym czasie oddychaj tak głęboko żeby dotlenić dziecko. O i może prysznic jeszcze. Korzystaj z czego się da skoro już jesteś w szpitalu.[/B] ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
![]() A jak egzamin? Ostatni to był czy jeszcze jeden Ci został?
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a co innego zrobic jak nie przeczekać? Kurczę to nie 4 latka, z ktora będziesz dyskutować o konsekwencjach jej działania, kary tez nie dasz, im bardziej się będzie mówili ze nie wolno, tymbardziej będzie robic, no przeciez nie uderzysz. Ja uważam ze najlepiej ignorować. Owszem, jesli jest sytuacja ktora wiem ze zrozumie, to tlumacze, ze nie wolno, itd, ale w przypadku piszczenia to nie zdaje egzaminu. Tak samo jak wylacza mi telewizor. Im więcej razy powiem, ze nie wolno, tym bardziej zawzięcie będzie to robic
|
|
|
|
|
#2294 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chodzi mi o to jak się liczy te 40 tygodni to za święta się uwzględnia dzień więcej? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2295 |
|
Rozeznanie
|
Kolezanka urodzila, coreczka 4440 g
) ale rosna te dzieci na irlandzkiej ziemi. Szczesliwa, ma synka, teraz coreczka. I wypchnela ja sn. No i tez byla niespodzianka bo dziecko nie chcialo na usg pokazac co ma miedzy nogami.Szczesliwy tatus zabral juz synka, wiec moge polozyc sie i odpoczac ciekawe kiedy teraz moja kolej, bo w tym samym czasie zaciazylysmy, nawet okres dzien po dniu mialysmy
|
#2296 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61544156]Dzięki za info.
Chodzi mi o to jak się liczy te 40 tygodni to za święta się uwzględnia dzień więcej? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja nic nie uwzględnialam... Z resztą zlozylam wniosek, zaznaczylam tam na jaki wymiar procentowy sie decyduje i oni sami wyliczyli do kiedy przysługuje mi ten urlop.. |
|
|
|
#2297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też ignoruje. Bo jak się mówi, że nie wolno to tym bardziej zrobi po złości. To są normalne zachowania dzieci w tym wieku i trzeba ten etap przetrwać... pewnie jak z niego wyjdą to wejdą w niego młodsze pociechy 😨
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokladnie. Na poczatku sie spinałam i jak żandarm ciagle leciało "nie wolno", ale nie bylo tak czy siak efektów wiec odpuscilam. Ta. A te starsze zaczną pyskować 😂 |
|
|
|
|
#2299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;*Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2300 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Takie rozwiązanie najlepsze, ale mój szef kazał mi to wyliczyć. Pamiętam że dzień po tym jak minęły 2tyg od porodu (wniosek złożyłam od razu jsk wyszłam ze szpitala) mi zadzwonił że daty się nie zgadzają, do godziny przywiozłam mu poprawiony wniosek a ten zaznaczył że złożyłam wniosek 15dnia po porodzie i już miałam cyrki, bo mi przyznali pierw te 100% a potem 60%... Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2016-06-09 o 19:24 |
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2302 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Młody według USG waży 3500g (+- 500g) ale lekarz twierdzi, że raczej 4 kilo chłopa z niego nie będzie
Jest więc szansa że zmieści się w rozmiar 56 co do KTG to pokazuje, że nic się nie dzieje a w środku wszystko pozamykane. Jednym słowem wczorajszy sex nic nie dał![]() Na pocieszenie pojechałam sobie kupić staniki do karmienia -kupiłam te sportowe z H&M i jeszcze pojechałam do brafitterki i zaszalałam - kupiłam taki z gąbki bez fiszbin, ale przynajmniej kształt nadaje o taki http://allegro.pl/biustonosz-royce-p...216557923.html Śliweczka aż sobie sprawdziłam i rzeczywiście jest dziurka w tym smoczku - tylko taka mikroskopijna ja z OM mam 16.06 a z USG 25-26.06 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61544561]Gratulacje dla koleżanki! Słuszna waga, szacun
![]() Takie rozwiązanie najlepsze, ale mój szef kazał mi to wyliczyć. Pamiętam że dzień po tym jak minęły 2tyg od porodu (wniosek złożyłam od razu jsk wyszłam ze szpitala) mi zadzwonił że daty się nie zgadzają, do godziny przywiozłam mu poprawiony wniosek a ten zaznaczył że złożyłam wniosek 15dnia po porodzie i już miałam cyrki, bo mi przyznali pierw te 100% a potem 60%...[/QUOTE] Kurczę to nie wiem co sie nie zgadzalo. Ja tylko wypelnialam kiedy urodziłam i ile tygodni i ile procent. Wiec sami obliczyli do kiedy mam. Ale właśnie ważne jest żeby złożyć w ciagu dwóch tygodni od porodu bo wtedy właśnie sami wybierają te 60 i 100 % z tego co wiem. |
|
|
|
#2304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj mialam 2 badania na samolocie i teraz mam plamienie domyslam sie ze to od tego ;/
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- egzamin napisalam, chociaz juz myslec nie moglam trzezwo :-P mam nadzieje ze 3 bedzie :-P a nastepny mam 22.06 alr nie wiem czy dam rade na niego isc a jak nie to 27 poprawka to bardziej realny termin mi sie wydaje no ale zobaczymy ![]()
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Jejciu dziewczyny ale bola mnie plecy i kolana
ledwo na nogach mogę stać.
|
#2309 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My chyba będziemy szczepić 5w1. Przemawia do nas ta bezkomórkowa forma tężca i to, że nie zawierają tiomersalu, na który ja jestem uczulona. |
|||||||
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Standardowo w biedronce nie bylo chusteczek :/ ale większość rzeczy kupiliśmy. 160 zl wydalismy. Wydaje mi się że żywność poszla w górę.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

skąd to?? 
po prostu ten konflikt jest i już. Trzymam kciuki za Basię żeby jak najszybciej z tego wyszła
nie denerwuj sie!

śpij!
powodzenia!

Jak kapie sama to mniejsza wanienka będzie lepsza 

do tych mam które już składają wniosek o.urlop macierzyński... czy są jakieś święta po drodze za który się należy dzień wolny? To się uwzględnia we wniosku? NieCałe dwa lata minęły i już nie pamiętam, masakra
zdecydowanie to mogło by być tańsze
jak się wścieka to płacze, krzyczy, ale nie piszczy na szczęście.