Mamy marzec 2016 epizod 1 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-09, 22:11   #3811
Darkanddark
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 epizod 1

Moonunit - ja ostatnio goniłam wielka wielka ćme odkurzaczem. Na odległość dwóch metrów ja wciągnęłam haha. Mam nadzieje ze zginęła bo potem poodkurzałam całe mieszkanie bardzo dokładnie.

Jeżu jak ja się boję pająków :-(
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 22:28   #3812
trzydziescidwa
Zakorzenienie

o kurde ja też nie cierpię pająków i w ogóle robactwa, ostatnio darłam się na pół mieszkania żeby tż przybiegł, bo wleciał wentylacją jakiś obrzydliwy żuk, czy co to było...
najbardziej boję się tych wszystkich pszczołowatych, bo mam alergię na jad i mogłoby być nieciekawie jakby coś wleciało, dlatego rzadko otwieram okna i duchota w domu...

moonunit zrób tak z odkurzaczem jak dark! Swoją drogą dark jak sobie to wyobraziłam jak latasz musiało wyglądać cudnie
Stary 2016-06-09, 22:28   #3813
moonunit
Wtajemniczenie

Idę spać na kanapę Sypialnie zamknęłam mam nadzieje że nie przejdzie do nas A na dodatek mały się obudzil
Stary 2016-06-09, 22:43   #3814
diablica071086
Zadomowienie

Dobry wieczór
Zabić pająka !!

My dziś mieliśmy 2 szczepienie i na 3 miesiące młody waży 6,9 kg, jak się cieszę że go nie trzeba nosić.

Po weselu kuzynki Starsza wytrzymała do 23.30 a młody grzecznie spał w pokoju a tż pilnował bo on nie lubi tańczyć i jakoś na % też nie miał ochoty. Matka się wybawiła i zasnęła ok 5 na bagatela 3 godzinki bo już było znane wam "mamooo"
dzięki za bajki włączyłam i przeżyłam w półśnie jeszcze godzinkę.

eweokr chyba mamy taką samą karuzelę z owadami nasze już gorzej wyglądają bo Zoś chciał zjeść ważkę ale jakoś sie uratowała nie powiem była wiecznie mokra a inne zabawki suche.

W niedzielę chrzciny zostało tylko wyprasowanie ciuszków, koperta dla plebana i ciasto upiec. Niby 2 torty będą ale każdemu też coś chcę dać tym bardziej że na pon potrzebuję do przedszkola na urodziny starszej jakieś słodkości.
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 22:49   #3815
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Moj maly diabelek tez sie obudzil. Przekrecila sie na brzuch i po spaniu. Swiat okazal sie zbyt interesujacy..
A jak u was z trzymaniem glowki w pionie?? Bo kurcze moja robi rozne wygibasy, na brzuchu glowe trzyma bardzo wysoko i dlugo wytrzymuje, podpiera sie na przedramionach, a w pionie dupa tzn nie to ze wogole nie trzyma tylko bardzo krotko..

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
A mój akurat w pionie dobrze się trzyma.
Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Fu.ck Mam w sypialni wielkiego pająka Już dwa razy mi spierdziel Najgorsze jest ze kręci się przy łóżeczku Szymka Nie zasne dopóki go nie dorwe Tyle ze ja się boje pająków i strasznie mnie obrzydzaja :-( fuj :-(
O fuj. Tez się ich boję i w ogóle. Brrr. A męża nie ma w domu?

Trzydziescidwa a nie masz moskitier w domu? Toż Ty się udusisz latem.
Tez nie lubię w ogóle robactwa, dlatego nie znoszę chodzić po lesie bo tego tam od groma. I leżeć na łące tez nie lubię.

Moonunit jutro Ci wrzucę przepis na rogaliki. Chłopaki niestety pogardzili nimi, za to ja zezarlam pół blaszki
Za to dogodzilam im pizzą gdyż musiałam zamówić. Obiad wylądował w koszu bo jakieś fiasko mi się szykowalo...
Idę spać, dobranoc.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 23:18   #3816
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Lewek nie mam, ale właśnie planujemy kupić bo mam serdecznie dość , tylko nie wiem jak to zamontować w bloku... chyba że takie jednorazówki... no zobaczymy.. tż ma isę tym zająć tylko póki co zajęty - norma

też mam karuzelę z owadami, ale chyba inną niż Wy
Stary 2016-06-09, 23:22   #3817
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moonunit Pokaż wiadomość
Fu.ck Mam w sypialni wielkiego pająka Już dwa razy mi spierdziel Najgorsze jest ze kręci się przy łóżeczku Szymka Nie zasne dopóki go nie dorwe Tyle ze ja się boje pająków i strasznie mnie obrzydzaja :-( fuj :-(
Odważna jesteś. Ja bym się już z dziećmi zameldowala u mamusi, jakbym miała takiego intruza w domu

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-09, 23:29   #3818
moonunit
Wtajemniczenie

Lewek No właśnie nie ma go Jest w pracy na 24 godz i wróci jutro ok 9

Kinga Ucieklam do salonu z małym
Szymek mi się obudził i dopiero teraz go ululalam Cos czuje ze bede miała ciekawa noc
A moskitiery też muszę w końcu zamówić

Mira mój w pionie też bardzo dobrze trzyma jak na swój wiek oczywiście ;-)

Dobranoc
Stary 2016-06-09, 23:34   #3819
201610051940
Konto usunięte

Cześć ja tylko na moment. Oliwka ma zapalenie ucha chyba po tym weselu i drze się jak nie wiem. Jutro robimy jej też analizę moczu.
Miłej nocki
201610051940 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 02:53   #3820
Lewek
Zakorzenienie

No pięknie. Karmienie nr 2. Stasiek się obudził i cieszy gębę. No chyba se gościu żarty robi. Spać!
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 03:40   #3821
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
Cześć ja tylko na moment. Oliwka ma zapalenie ucha chyba po tym weselu i drze się jak nie wiem. Jutro robimy jej też analizę moczu.
Miłej nocki
Ech biedna zdrówka dla Oliwki!

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
No pięknie. Karmienie nr 2. Stasiek się obudził i cieszy gębę. No chyba se gościu żarty robi. Spać!
A to jeden! A ja wczoraj mówiłam ze Jurek mie chce długo spać to dzisiaj pokazał i obudził się 3.30 może chciał matce udowodnić, że jednak potrafi, ale był już mocno zły i sprawdzanie pieluszki na sygnale ;-)

Edytowane przez trzydziescidwa
Czas edycji: 2016-06-10 o 03:41
trzydziescidwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 06:29   #3822
_polly_
Zakorzenienie

Dzień dobry. U nas drugi dzień z rzędu pobudka o 5.:P

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 07:59   #3823
moonunit
Wtajemniczenie

Dark To musiał być widok ;-) Dzisiaj biorę odkurzacz i wszystkie katy objade Jak go nie znajdę to osiwieje przecież

Diablica Ładnie rośnie Twoj synek
To "mamooo" skutecznie powstrzymywalo mnie od długiego imprezowania ale wesele to co innego ;-) Kciuki za chrzest

Gwiazdka zdrowka dla Oliwki

Lewek jak tam Staś? Zasnął? Dał odpocząć?

32 to pięknie pospal

Polly Ninka też laskawa dla mamy i daje się jej wyspac ;-)

Mały mi zasnął dopiero po 23 i do teraz mieliśmy ze 3 pobudki O 7 już myślałam ze wstanie ale skrzeczal ze chce dalej spać i dopiero teraz się powoli budzi

A ja mam stracha wejśc do sypialni
Stary 2016-06-10, 08:07   #3824
kallina_2014
Wtajemniczenie

Kurde a mój syn ma taki lekki katarek i kaszelek. W niedzielę chrzciny, mam nadzieję, że się nie rozchoruje bardziej.

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

I jeszcze na dodatek pada deszcz i jest 13 stopni. Świetnie.
Stary 2016-06-10, 08:13   #3825
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moj maly diabelek tez sie obudzil. Przekrecila sie na brzuch i po spaniu. Swiat okazal sie zbyt interesujacy..
A jak u was z trzymaniem glowki w pionie?? Bo kurcze moja robi rozne wygibasy, na brzuchu glowe trzyma bardzo wysoko i dlugo wytrzymuje, podpiera sie na przedramionach, a w pionie dupa tzn nie to ze wogole nie trzyma tylko bardzo krotko..

Moja lepiej i szybciej zalapala trzymanie w pionie niz na brzuszku.

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
Miłej nocki
ojej powodzenia z siuskami! I z uchem.

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry. U nas drugi dzień z rzędu pobudka o 5.:P

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Hej, jak tam dieta?

Mloda wczoraj padla po 18, a ja o 21.00. Spalysmy do 7 z dwiema pobudkami. Lubie to
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 08:26   #3826
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Hej, jak tam dieta?
Czasami jestem głodna, ale daje radę.:P a słodycze dalej śnią mi się po nocach.

Stary 2016-06-10, 08:28   #3827
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, z innej beczki.. Miałyście mocno pomalowane oczy na ślubie? Bo ja chciałabym mieć dosyć mocno podkreślone, ale nie wiem czy to ładnie później na zdjęciach wychodzi. Po weekendzie mam makijaż i fryzurę próbną i muszę przedstawić jakąś swoją wizję
Ja stawiam jednak na mocne usta bo mocne oczy latem dla mnie nie pasują za ciężko..
Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze pociechy rwą się do siadu?
Nie mogę małej ułożyć do karmienia ,bo podnosi się do siadu. A najlepsze jest to,że trwa w tej pozycji samodzielnie póki jej siłą nie położę Moja Olencja siadała samodzielnie kiedy miała 4 miesiące...Ale ona była duża kiedy sie urodziła. Nie sądzę,zeby ten mały kurczak też tak szybko siadał ???
Mój kurczak mniejszy niż Twój a do siadu się rwie już ze dwa tygodnie jak nie lepiej
Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Kurde a mój syn ma taki lekki katarek i kaszelek. W niedzielę chrzciny, mam nadzieję, że się nie rozchoruje bardziej.
Moja też chyba katarek delikatny ma i kaszle czasami
Mam nadzieję, że się nic więcej nie rozwinie i u was i u nas

Dzień dobry!
Nie nadrabiam was, jakoś ostatnio ciężko mi się wbić i być na bieżąco
Mój niejadek nadal je w kratkę, raz 50 raz 150 tyle mleka wylewam, że już mnie nerwy biorą
Dzisiaj jedziemy do neurologa w końca bo nam dwa razy wizytę przekładali mam nadzieję, że jakiś miły lekarz, kompetentny to będzie..
Przymiarka sukni udana, szukam kolczyków, muszę jeszcze kupić buty, umówić się na paznokcie.. Ehh chciałabym żeby już było po wszystkim
Mieliśmy spięcie ostatnio z tż przez jego rodziców zamiast nam ułatwiać a przynajmniej problemów nie robić bo ani grosza nam nie dają to wydziwiają i takie śmieszne ale wkurzające maksymalnie problemy robią, że już mam ich dość! Dobrze, że mąż się opamiętał i jesteśmy jedno za drugim bo inaczej było by kiepsko
Pozdrawiamy
Stary 2016-06-10, 08:55   #3828
milenujdka
Wtajemniczenie

Cześć,
Moonunit-współczuję przeprawy z pająkiem. Też nie zmrużyłabym oka, mając takiego intruza. U nas wieczór był bardzo ciężki. Mimo, że zasnęła w wózku to była niespokojna. Walczyłyśmy o sen do północynie wiem, dlaczego wieczory tak wyglądają. Tak ładnie już zasypiała.

Muszę niedługo przygotować obiad. Przyjeżdża do nas brat męża popołudniu i zostaje na noc. W ogóle nie jest mi to na rękę. Nie lubię, kiedy ktoś u nas nocuje:/tym bardziej, że będzie wychodził z mężem na miasto i już czuję ten alkoholowy smród..;(
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 09:12   #3829
moooniaaaa
Zakorzenienie

Sloneczko
Widocznie Twoja Liwka jak u małej Caro, jest niejadkiem dbaja dziewczyny o linię
teraz narzekasz na przygotowania do slubu, a potem bedziesz za nimi tesknic, zobaczysz
Stary 2016-06-10, 09:51   #3830
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Zbieramy się z Jurkiem do pediatry, prosimy o kciuki Dam znać po powrocie...
Stary 2016-06-10, 10:09   #3831
Darkanddark
Zakorzenienie

Kciuki za wizyty u lekarza - słoneczko, 32 :-*
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 10:23   #3832
moooniaaaa
Zakorzenienie

32
trzymam kciuki
Stary 2016-06-10, 10:40   #3833
mira81
Zadomowienie

Hej, trzymam kciuki Sloneczko, 32..

My na spacerze. Jutro mamy gosci a ja mam burdel w chalupie, zakupy nie zrobione. Lubie przyjmowac gosci ale na jutro jakos stracilam checi. Najchetniej ja bym sie u kogos pogoscila. Od kiedy jest maya jakos nie mamy zaproszen

Moooniaa a jak u ciebie wygladaja sprawy wozkowe? Toska miesci sie w gondoli? Ja bede miala za miesiac problem..teraz otworzylam oczy szerooko: Maya jest na styk w swojej. Kurde i co mam nowy wozek kupic?

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 10:50   #3834
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, trzymam kciuki Sloneczko, 32..

My na spacerze. Jutro mamy gosci a ja mam burdel w chalupie, zakupy nie zrobione. Lubie przyjmowac gosci ale na jutro jakos stracilam checi. Najchetniej ja bym sie u kogos pogoscila. Od kiedy jest maya jakos nie mamy zaproszen

Moooniaa a jak u ciebie wygladaja sprawy wozkowe? Toska miesci sie w gondoli? Ja bede miala za miesiac problem..teraz otworzylam oczy szerooko: Maya jest na styk w swojej. Kurde i co mam nowy wozek kupic?

U nas wozek w uzyciu 1-2x w miesiacu, wolimy chuste dawno nie ejzdzilysmy, wiec naweet nie wiem jak sie sprawy maja.
Ale jak masz spacerowke rozkladana na plasko to mozecie sie do niej przesiasc. Ja musze obczaic swoja bo w necie nie znalazlam info, a wywiezlismy do rodzicow ta czesc.
Stary 2016-06-10, 10:52   #3835
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
U nas wozek w uzyciu 1-2x w miesiacu, wolimy chuste dawno nie ejzdzilysmy, wiec naweet nie wiem jak sie sprawy maja.
Ale jak masz spacerowke rozkladana na plasko to mozecie sie do niej przesiasc. Ja musze obczaic swoja bo w necie nie znalazlam info, a wywiezlismy do rodzicow ta czesc.
Musze sprawdzic jak spacerowka ale tak na calkiem plasko to chyba sie spacerowki nie rozkladaja..czy sie myle?

Stary 2016-06-10, 10:53   #3836
moonunit
Wtajemniczenie

Kallina zdrowka dla synka Oby wszystko przeszło do niedzieli i pogoda się poprawiła

Sloneczko może faktycznie taka jej natura ze mniej je Super ze tak się z tztem wspieracie Ehh zazdroszczę Tobie i Któregoś dnia tych przygotowan do ślubu Teraz narzekacie ale później bedziecie za tym tęsknić jak pisze Monia

Milenjudka Ehh też nie lubię wdychac tych oparów Całe szczęście mamy kanape i tam tz może zawsze sie położyć ;-) A swojego poloz razem z bratem i niech tam sobie wdychaja % ;-)
Trzymam kciuki za powrot do normy z zasypianiem To na pewno chwilowe i szybko minie

32 kciuki zacisniete czekamy na info :-*

Mira ja podejrzewam ze tez będę miała taki problem z wózkiem Szymon tez jest dlugi Ma dwa 10 tygodni a ubrania na 68 są w sam raz Myślę ze będzie jeździł w spaceowce rozlozonej na plasko albo delikatnie ugne mu nóżki ;-)

Mąż obiecał dzis pomoc w polowaniu na pajaka Wie jak się ich boje I dzis wyciagam moskitiere do łóżeczka Fuj jak sobie go przypomne to niedobrze mi się robi :-(

U nas pogoda do d.. a my jedziemy w końcu na zakupy po sandały dla M i prezenty na najbliższe urodziny ;-) w czerwcu same imprezy ;-)
Stary 2016-06-10, 10:54   #3837
_polly_
Zakorzenienie

32, sloneczko za wizyty. My zaraz idziemy na mały spacer do Tż siostry, a później ona chce nam ukraść małą na spacer. Nina jest dzisiaj strasznie marudna i boje się komuś ją dać. A TŻ od razu, że co ja myślę, że jego siostra się nie umie dzieckiem zająć? Ale mi bardziej chodziło o to, że jak się mocno rozryczy, to tylko cyc ją uspokaja, a nawet mleka nie mam rozmrożonego.

Stary 2016-06-10, 10:55   #3838
malinka9191
Zakorzenienie

Dzien dobry,

Moja cora tez sie rwie do siadania, glowke ladnie trzyma i pelza. Ale za tp sie nie przekreca ani na brzuszek ani z brzuszka.

Komp mi przed chwila zaczal dymic Odlaczylam ladowarke i jak padnie to bede odcieta od internetu az do powrotu meza. Boje sie go podlaczac znow
Stary 2016-06-10, 10:56   #3839
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Musze sprawdzic jak spacerowka ale tak na calkiem plasko to chyba sie spacerowki nie rozkladaja..czy sie myle?

Pojecia nie mam, ale na jakiejs grupie czytalam, ze jak np.:dziecko nie siedzi, ale jest za duze na gondole czy sie nudzi to mozna sie przesiasc do rozkladanej spacerowki. Sama bede obczajac temat bo u nas gondola to niewypał, mala chce wszystko obserwowac dookola, a nie niebo i zawieszki spacery w chuscie to 90% obserwacji swiata.
Stary 2016-06-10, 11:00   #3840
mira81
Zadomowienie

Moja przestala sie gniewac na wozek. Zabieram ja albo spiaca albo daje grzechotke do lapek i jak dojezdzamy do parku to ja wyciagam na ogladanie a potem mi spi reszte czasu.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości