IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-10, 15:39   #2851
_Inka__
Zadomowienie

Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX

Marcylina super że wszystko na wizycie ok Nasz syn to tez taki wstydzioch, od 2 miesięcy nie chce nam buźki pokazać
_Inka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 15:41   #2852
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Confused wczoraj były malutkie i słodziutkie a dziś są wielkie i śmierdzące - ewidentnie odkopali jakieś stare magazyny i wciskają ludziom kit! Zwrócę im uwagę, mam nadzieję że nie ja jedna.

U mnie dziś na obiad ziemniaki+fasolka szparag+jajo ale jak Was czytam to wtrąbiłabym kebaba ociekającego sosem
Stary 2016-06-10, 15:43   #2853
Arida_
Zadomowienie

Mam nadzieję, ze za 2 mce będziemy się tak przerzucały pomysłami na fii jedzenie! Normalnie jak któraś zacznie tak na odchowalni mówić o kebabach to chyba zwariujeeeeeeeeeeeeeeeeee
Stary 2016-06-10, 15:50   #2854
marcylina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość

MARCYLINA, super, że Kubuś w formie Ja też dziś dopakowałam wodę do torby i zasunęłam suwak-wszystko już jest gotowe i czekamy To pobieranie gbs jest takie bolesne, czy Twój gin niedelikatny?
on ogólnie mega delikatny i bezbolesny.. ale nigdy mi nic w drugi otworek nie wtykał i niby taki mały patyczek, a bolało

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
Marcylina super że wszystko na wizycie ok Nasz syn to tez taki wstydzioch, od 2 miesięcy nie chce nam buźki pokazać
to się ciesz, u mnie nigdy

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, ze za 2 mce będziemy się tak przerzucały pomysłami na fii jedzenie! Normalnie jak któraś zacznie tak na odchowalni mówić o kebabach to chyba zwariujeeeeeeeeeeeeeeeeee
o tak.. będą fit sałatki.. woda z cytryna.. jezu jak pachnie tymi mielonymi D:
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 15:52   #2855
Arida_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość

Hahahahaha, poplułam monitor! Widzę Twój ból
Stary 2016-06-10, 15:52   #2856
Yousthyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Arida_ Pokaż wiadomość
Oczywiscie, że tylko fit przepisy! Najgorsza do przetrwania bedzie zima, bo wtedy taka "bida" warzywno-owocowa.
Mnie tam kebab nie kusi, ostatni raz jadłam chyba na studiach. Po zimie to u mnie wszelkie fasolki i kalafiory oraz truskawki i arbuzy powodują ślinotok
No i drożdżówki z truskawkami
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 15:58   #2857
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Alloffkowa.. ja ostatnio po truskawkach miałam masakrę.. ból żolądka, który promieniował aż na plecy.. odstawiłam na kilka dni i przeszło, wczoraj jadłam ponownie i ok..

u mnie sasiedzi smażą mielone..maja tupet

Tupet to mają, że robią i nie dają

Kebabie, jadę!!! Makro przekładamy, dziś tylko kebab bliżej nas

U nas truskawki po 9 zł... Tż na rynku był to jak zobaczył, że są po 8 zł to od razu ponad 2 kg wziął, taką skrzyneczkę do tego przywiózł czereśnie, morele, ananasy, kiwi, banany... Zapas na cały weekend mamy
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 16:01   #2858
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:
a czemu tak? planujecie akcje odchudzanie czy "dietę matki karmiącej"?
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 16:01   #2859
BlueSky14
Zadomowienie

Dziewczyny tak Was czytam i płacze ze śmiechu. Ja ostatnio tez pochlaniam jak odkurzacz i kto to powiedzial, ,ze na koncowce sie nie chce jesc? wtf...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 16:02   #2860
kattoo
Zakorzenienie

Ja kupilam truskawki po 5zl i sa przepyszne. Bardzo slodkie

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
a czemu tak? planujecie akcje odchudzanie czy "dietę matki karmiącej"?
Raczej diete mż. Najskuteczniejsza w odchudzaniu 😂😂😂
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 16:03   #2861
marcylina
Wtajemniczenie

Panna a co to dieta matki karmiacej? nie no my po prostu chcemy być piękne i zgrabne..będziemy zdrowo sie odżywiać, ćwiczyć, motywowac i bedzie super hahaha

u mnie truskawki po 4zł
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 16:03   #2862
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak Was czytam i płacze ze śmiechu. Ja ostatnio tez pochlaniam jak odkurzacz i kto to powiedzial, ,ze na koncowce sie nie chce jesc? wtf...

I KTO MOWIL ZE W 3 TRYM SIE NIE TYJE!? To zaraz w dupke strzele
Stary 2016-06-10, 16:03   #2863
BlueSky14
Zadomowienie

Katoo, Ty już nic nie mow.. bo mam ostatnio fazę na truskawki

Stary 2016-06-10, 16:04   #2864
*misia*
Zakorzenienie

O kebab też bym zjadła ale nie mam nigdzie . Może uda mi się namówić męża na zrobienie sharmy bo robi najlepszą na świecie

Stary 2016-06-10, 16:04   #2865
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
I KTO MOWIL ZE W 3 TRYM SIE NIE TYJE!? To zaraz w dupke strzele
Moj maz by powiedział, ze w twarz bo dziecka nie uderzy

Stary 2016-06-10, 16:05   #2866
Ananka
Zadomowienie

Masakra jakie korki. 1,5h jedziemy i jeszcze kawał drogi .
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 16:07   #2867
BlueSky14
Zadomowienie

A ja zrobiłam pranie, druga część małych ubranek popralam i wyprasowalam.... swoja droga jakos ich mało? Rzeczy do torby naszykowane, czekają na włożenie.
Jutro dokupie koszule, klapki kosmetyczke i wodę i moge czekac

Stary 2016-06-10, 16:08   #2868
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Witam się w 36tc i w dziewiątym miesiącu. Proszę o kciuki o 16, bardzo, bardzo się stresuję dzisiejszą wizytą. W nocy kilka razy dzisiaj wstawałam, było mi niedobrze i wymiotowałam, teraz Tż mi chyba odpuści te wieczorne kolacje
Kciuki! Zaraz wchodzisz więc daj znać

Cytat:
Napisane przez aclerya Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Pamiętacie mnie jeszcze? Przepraszam ze się tyle nie odzywałam ale miałam straszne zawirowania w życiu.
Okazało się ze mam cukrzyce ciążowa i troche mnie to podłamało na początku, pozniej musiałam zmienić lekarza z prywatnego na NFZ, bo zmienili mi pakiet medyczny w pracy na taki który mi w ogóle nie odpowiadał. O matko ile ja się nadenerwowalam aby mnie w ogóle przyjęli na wizytę NFZ to moje. A lekarz jest okropny, ale juz chodzę do niego do końca bo nie ma co kasy wydawać kiedy wszystko jest w porządku.

U mnie obecnie 36+4, w poniedziałek bedzie juz skończony 37 tydzien a wiec ciąża donoszona ❤
Ze względu na cukrzyce muszę urodzić do terminu czyli do 4 lipca, jezeli samo się nie zacznie to wywołanie. Wole aby się samo zaczęło oczywiście, i juz zaczyna się u mnie te oczekiwanie, ale pamietam ze w pierwszej ciąży tez tak miałam, ze czekałam i czekałam po tym 37 tygodniu na poród i musieli my wywoływać po terminie i tak
Dlatego teraz nie łudzę się ze urodzę przed terminem, a z drugiej strony mam nadzieje ze urodze po wypłacie bo na l4 jest większa :p

Jakiś miesiąc temu dostałam strasznego syndromu wicia gniazda. Zrobiłam generalne porządki w całym domu! Az sama jestem w szoku ze dałam radę, a zaczęło się od tego ze gdzieś wyczytałam o japońskiej metodzie składania ubrań i złożyłam jedna koszulkę córki dla spróbowania i tak mi się spodobało ze wszystkie ciuchy tak poukładałam swoje, męża, córki no i nienarodzonego jeszcze Gabrysia. Potem zaczęłam sprzątać wszystko jak leci, szafę w przedpokoju z duperelami, nawet pawlacz co było chyba najgorsze. A teraz z kolei od kilku dni mam taki spadek energii ze tylko bym leżała w łożku lub na kanapie.

Usg ostatnie miałam w 34+2 tc i mały ważył wtedy 2397 gram. Następne usg mam w środę. Rozpycha się niemiłosiernie w brzuchu. No i od 34 tygodnia co tydzien muszę chodzić na ktg ze względu na ta cukrzyce. I tez mi się nie chce tam jeździć bo pół Warszawy muszę przejechać do tego szpitala. Męża juz nie chce ciągać bo wcześniej z pracy ciagle wychodził aby mnie zawozić na wizyty ale za duzo się tego zrobiło, czasem to myślałam tam byc dwa razy w tygodniu, bo raz wizyta u gina, to u diabetologa, a to usg albo ktg, a maja głupia zasadę ze na NFZ to tylko jedna wizyta dziennie...

Do porodu mam chyba juz wszystko gotowe. Musiałam sobie specjalna torbę kupić, bo przecież szpital tyle rzeczy wymaga, same podkłady na lozko zajmowały mi polowe walizki w która zamierzałam się spakować :/ no i coś czuje ze jak w końcu pojadę do porodu to dostanę ochrzan za wielkość torby ale mam to gdzieś, ważne ze wszystko co mi będzie potrzebne będę miec.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Heloł ponownie! Miło, że wróciłaś
Też się pakuję w walizkę, jak zacznie ktoś sapać na temat wielkości moich rzeczy to ładnie im odpowiem, że są tu TYLKO rzeczy z listy z ich strony szpitala ( W moim szpitalu chcą 14 pieluch tetrowych!!!)

Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Aclerya, fajnie, że wróciłaś do nas

Elrosa gratulacje, ale ładna waga Dzieciaczka!

Witaj Miquesi! ja też z Wrocławia, krzyki/klecina, a Ty skąd jesteś? (nie wiem czy nie ominęłam przypadkiem…). Rodzić będę na Klinikach, też mam tam lekarza, a Ty do kogo chodzisz?

Co do kuriera z Pocztexu (6-ego nadana paczka) dziś powinien być! wrrr….kpina jakaś, tym bardziej, że zaraz przyjeżdża kuzynka i idziemy do parku, już 3 dni siedzę w domu jak trusia, niech zostawia awizo i spada…

Odnośnie wizyty wczorajszej: Kubuś waży 2800 g wody ok, szyjka 2,5-2,7 cm. pobrany GBS. Termin teraz na 3o czerwca, co pokrywa się z usg z 10 tyg ciąży (a to niby najbardziej wiarygodny pomiar ustalenia TP)

Ananka, powodzenia Kochana dzisiaj!
Gratuluję wizyty. Jakub to już poważny Dżentelmen z taką wagą

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Hej. Ja po wizycie dzis. Młody wazy 2800 pod koniec 33tygodnia. Lekarka mowila ze gdybym teraz zaczela rodzic to oni juz nie hamują przy takiej masie.
Gratuluję, kolejny pączuś widzę

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Uwielbiam Ali. Chyba pierwszy raz tak mi się spododał jakiś kolor na paznokciach Załącznik 6476041

Ale długie i ładne pazurki! Super! Ja nie mam cierpliwości aby tak ładnie pomalować.
Cytat:
ulalala.. widzę szaleństwo na Allie! zostawić was na dzień i już.. już..

Jakub zdrów jak ryba.. 35+0 i 2600g.. oczywiście schował główkę, lekarz mówi, że pierwsze co zrobił to zobaczył czy uda się nam nagrać 3d, ale niby głęboko wciśniętą ma główkę.. wód ma dużo, rękoma i nogami maaachał miałam pobrany GBS- bolało! dziś zawiozłam, wynik ma być za 3-4 dni kolejna wizyta za 2 tygodnie, bo gin jedzie na urlop.. niech jedzie, będzie w terminie w pracy przynajmniej
dziś dotarł przewijak z SuperDudka, więc mam teraz dwa! doszła też mini woda termalna, więc oficjalnie mam wszystko do szpitala

Arida, ja układałam
Gratuluję wizyty i szkoda, że Kuba taki uparty i chowa głowę :P No ale już niedługo się zobaczycie

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Ledwo wróciłam do domu. Szłam prawie po omacku. Dr zmasakrował mi oczy, totalny światłowstręt i potok łez. Myślałam już, że sama nie wrócę, ale badanie wyszło dobrze - brak przeciwskazań do porodu SN.
Teraz siedzę w półmroku a źrenice mam jak narkoman

Po drodze kupiłam kg truskawek po 7,50zł gdzie wczoraj były po 5,50zł - myślę se niech będzie. W domu się przeraziłam - zjadłam może 5 - reszta do wywalenia - przesiąknięte są jakąś chemią, nie wiem gdzie były przechowywane, ale śmierdzą przeokrutnie. Boję się jeść i wylądowały w koszu.
Moją potrzebę słodkości zaspokajam więc lodami Movenpick orzechowymi

Dziewczyny cieszę się, że Wasze maluchy ładnie rosną. Za resztę trzymam kciuki, żeby dołączyły do grona pączków
Też po tych kroplach i żelu miałam w masakrycznym stanie oczy. Godzinę po okuliście weszłam do internisty i on do mnie co ja takie źrenice powiększone mam A ja do niego, że na haju nie jestem a po wizycie u okulisty:P

Witam czerwcową Mamuśkę
U mnie dziś też trochę niemoc ale i tak lepiej niż wczoraj.
Zrobiłam o 5 siku, schowałam do lodówki i obudziłam się o 7:30, zanim wyszłabym z domu i doszła do lab to byłoby grubo po 8, więc sobie darowałam bo pewnie wyniki byłyby oszukane a tak się oszczędzałam wczoraj z piciem Muszę ostatecznie załatwić to w poniedziałek. Kurde ja prócz twardego brzucha od czasu do czasu i bóli jak na okres które trwają z 30sek to nie mam żadnych objawów.. Za to maluch cały czas rozrabia w brzuchu
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 16:10   #2869
BlueSky14
Zadomowienie

Myślicie, ze uda mi sie meza namówić na kebaba?

W niedzielę mamy rocznicę i jutro z tej okazji idziemy wieczorem na pizze z Młodą gniewna ...

Stary 2016-06-10, 16:14   #2870
Wesola_Ania
Zadomowienie

Marcylina gratki! nasz Kubuś też nie pokazał buziola, schowany był za łożyskiem, a GBS z odbytu też jak dla mnie średnio przyjemne

Monian, też gratulację, kolejna udana wizyta, super!

Oo stadion olimpijski ja chodzę do dr Myszczyszyna

C_w_k, ciesze się, że u okulisty wszystko w porządku, śmiesznie wyglądają takie rozszerzone źrenice, ja sobie sweet focie zrobiłam

Hahaha, a jednak mam paczke i zarazem prócz picia z dziubkiem i ręcznika papierowego, co kupię dziś w selgrosie mam wszystko!!! aż mi lepiej na sercu

Wrzuciłam przedostatnie pranie: ręczniki kąpielowe z kapturkiem, dwie tetry i bambus i kocyk minky (oby nic się z nim nie stało)

Arida, ja kupiłam miękkie staniki na naszsmyk.pl za 19 zł dziś je przymierzyłam i są ok, wg mnie nie ma co przepłacać
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 16:16   #2871
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Marcylina gratki! nasz Kubuś też nie pokazał buziola, schowany był za łożyskiem, a GBS z odbytu też jak dla mnie średnio przyjemne

C_w_k, ciesze się, że u okulisty wszystko w porządku, śmiesznie wyglądają takie rozszerzone źrenice, ja sobie sweet focie zrobiłam

Hahaha, a jednak mam paczke i zarazem prócz picia z dziubkiem i ręcznika papierowego, co kupię dziś w selgrosie mam wszystko!!! aż mi lepiej na sercu

Wrzuciłam przedostatnie pranie: ręczniki kąpielowe z kapturkiem, dwie tetry i bambus i kocyk minky (oby nic się z nim nie stało)

Arida, ja kupiłam miękkie staniki na naszsmyk.pl za 19 zł dziś je przymierzyłam i są ok, wg mnie nie ma co przepłacać
Do karmienia?
U nas po 60 zl sa...

Stary 2016-06-10, 16:18   #2872
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko ze pewnie miseczka wielkosci mojej otoczki sutkowej :/
Stary 2016-06-10, 16:19   #2873
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Tylko ze pewnie miseczka wielkosci mojej otoczki sutkowej :/

Boski komentarz
Stary 2016-06-10, 16:22   #2874
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Boski komentarz
Kiedys jedna kolezanka mi dociela, ze po kp jak sie robi cwiczenia na piersi i smaruje kremami to nie obwisna. Czyt. "Nie dbalas to masz"

Odpowiedzialam ze jej stanikiem to moglabym sobie sutki tylko nakryc Juz nie poroszala tego tematu 😂😂😂
Stary 2016-06-10, 16:22   #2875
Wesola_Ania
Zadomowienie

[QUOTE=BlueSky14;61579391]Do karmienia?
U nas po 60 zl sa...

jeden kupiłam w obecnym rozmiarze a drugi tylko o jeden rozmiar większą miseczkę, nie wiem czy nie będzie jednak za mały, nie mam pojęcia jak ten biust urośnie, ale stwierdziłam, że za takie pieniądze

najwyżej na cito wyślę TŻ do H&M
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 16:28   #2876
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Sweet Baby Jesus! Człowiek ledwo co wejdzie, a już ma ochotę na lody!

Hanka idzie na urodziny do kolezanki, a my z mężem wtedy na szybką randkę, oczywiście na żarcie i teraz chyba chcę LODY!!!

to ja też pokażę co kupiłam na Alli. tzn zapłaciłam za to, a czy przyjdzie i jakiej jakości, to jeszcze nic nie wiem

takie kółeczka, które są bardzo praktyczne, chociaż niepozorne
http://www.aliexpress.com/item/Color...001950338.html

taką wiatrówę dla Hani na wczesną jesień
http://www.aliexpress.com/item/2016-...627875486.html

takie organizery do auta dla dzieci
http://www.aliexpress.com/item/Free-...580800020.html

i PRZEZ KATTOO takiego robala
http://www.aliexpress.com/item/2014-...039211790.html

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-10, 16:30   #2877
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:
Panna a co to dieta matki karmiacej?
to jedyna słuszna dieta, którą będzie wmawiać nam każda troskliwa teściowa

U mnie truskawy niezmiennie po 5 zł. Jem je w takich ilościach, że już sikam na różowo
Stary 2016-06-10, 16:31   #2878
olutka
Zakorzenienie

Prawie zdrowy obiad ImageUploadedByWizaz Forum1465569070.674688.jpg
Stary 2016-06-10, 16:34   #2879
Panna_Hanna
Zadomowienie

Olutka no jak prawie? Mięsko zdrowe (żelazo, białeczko) i dużo warzywka. Idealnie
Stary 2016-06-10, 16:35   #2880
aclerya
Raczkowanie

A ja właśnie wypakowałam ciuchy ktore dostałam od przyjaciółki, tzn oddała mi ciuchy ktore ja jej dałam po córce i znowu mam pranie do zrobienia i kolejna stertę ciuchów :p

Ja pobrania gbs w ogóle nie czułam, ale wyniku spodziewam się dodatniego, bo w pierwszej ciąży taki miałam.

Tak piszecie o truskawkach ze chyba zrobię dziś ciasto z mascarpone i truskawkami :p

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aclerya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości