|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Cytat:
![]() Moje dziecko od 4 wojuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze drożyzna. I gdzie ja teraz coś kupie...
|
|
#2763 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny gratulacje porodow! My rosniemy odciagam medela i daje butla bo Michałek nie umie załapać cyca - najważniejsze że rosnie.Dobrej niedzieli
![]() Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2764 |
|
Zadomowienie
|
Tak teraz patrze na pierwsza stronę i szybko nam te porody idą :p
A No i moj Ignas jak narazie najwyższy/najdłuższy na wątku :p |
|
|
|
#2765 | ||
|
Zakorzenienie
|
mamaNiny, Ewka jakie sliczne brzuszki macie!
Mi sie teskni za moim. Mialam jeszcze dwa tyg z nim cbodzic ![]() ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Cytat:
![]() I ze wszystko ok u Was ![]() ---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Moi Chlopcy jeszcze spia, Zuzia nakarmiona tez zasnela. Nadrobilam wizaz i tez ide jeszcze sie kimnac
|
||
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
MamaNiny mój też teraz mniej, w wcześniej brykał dużo. Ślicznie się prezentujesz
Ewka ślicznie Olinka fajnie że się odezwałaś Żabcia z tą kulką to koniecznie zgłoś położnej by problemu nie bylo. Powinna odebrać tel nawet w weekend. U nas w SR jak opowiadały jakieś historie to nie raz mówiły o tel w weekend czy święta i nie było pretensji |
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Dzisiaj byla Maja pod opieką znajomej i moglam cala noc przespac. Malutka pieknie chyta cycusie- bola mnie brodawki jak cholera. Mleczka dzisiaj jakby kot napakal. Tz kupi mi te slynna herbate . Przy kolejnym karmieniu mam spróbować pozycję spod pachy ponieważ mam czerwone brodawki. Z dnia na dzień czuje się lepiej ale brzuch dalej ciągnie i boli. Dzisiaj Dzień odwiedzin- jakos szczerze nie mam ochoty na gości:/ ale jakoś wytrzyma.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-06-12 o 08:04 |
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że się odezwałaś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, mi wlasnie wszyscy mówią, ze duży brzuch
![]() Tak mi się przypomniało, ze nie naszykowalam ubranek na wyjście ze szpitala Co macie przygotowane?
|
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja tą moją Małą od 4 próbowałam ululać na milion sposobów, a ona zasnęła w 3 sekundy jak ją na naszym łóżku położyłam, bo chciałam cycka po raz milionowy dać ![]() Dziś mamy pierwsze odwiedziny - przyjeżdżają teściowie. Będzie szał (zresztą już jest), bo to ich pierwsza wnuczka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2772 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Teraz obie mamy na 16.06 ![]() Też mam laktator ręczny avent i sciagalam baardzo duzo nim. Jak mała miala 3 mc wróciłam na Zumbe to potrafilam w parę minut ściągnąć 120ml z jednej piersi. A jak miała dwa miesiąca ja mialam zapalenie pęcherza a potem już zapalenie nerki i musiałam ją odstawić by wziąć antybiotyk. Wypozyczylam elektryczny. Ściągnął też duzo ale jak dla mnie wolniej, więc wróciłam do ręcznego. Ściągnąłam co trzy godziny te minimum 120ml by podtrzymać laktacje, mleko wylewalam. Także to chyba kwestia przyzwyczajenia. Te elektryczne są drogie, jeśli macie możliwość sprawdzenia czy wam odpowiada to sprawdźcie. Przy tym pierwszym nawale zanim małą przystawilam ściągalam parę ml, inaczej nie mogła złapać piersi -takie miałam twarde. Potem sobie świetnie radziła-miałam szczęście że trafiłam na małego ssaka Witam się w niedzielny ranek w dwupaku Cytat:
Może daj znać że nie masz siły na odwiedziny? Masz do tego prawo
|
||
|
|
|
#2773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj tz zaprosil rodzinke do mcdonald.ja uznalam ze to juz ostatni raz przed porodem wiec wzielam sobie bule z salatka a na koniec stwierdzilam ze bez frytek nie przezyje ale miny ludzi bezcenne jakbym stala w kolejce po narkotyki albo spiryt.---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Odnosnie sciagania pokarmu.Fakt ze mialam laktator reczniaka ale najlepiej szlo mi wlasnymi rekami.na poczatku jak takie twarde piersi to naprawde boli i dziecko nawet chwytac nie chce ale potem ulga duza.w szpitalu to mialam taki nawal ze jak z jednej karmilam to z drugiej ciurem lecialo i polozna dala mi sloik do podstawoania(zenada) ale nie mowily ze mam miec swoje pojemniczki a ja nie wiedzialam. Mi od poczatku synek chwytal ladnie choc nawal przyszedl dopiero na 3 dzien a do tej pory byla tragedia dokarmiali mi go bo sie nie najadal.jeszcze na naswietlaniach lezal i tam chodzilam go karmic.chodzilam dobre sobie przy nacinaniu krocza nacieli mnie w bok na pchwine nie w dol.z chodzeniem to mialo malo wspolnego ale dla dziecka wszystko. Tez robily mi sie miejscowe zastoje- trzeba to rozmasowac a wczesniej troche sciagnac zeby tak nie bolalo.moj maly spijal obie piersi naraz.
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Ania ja na początku tylko tak karmiłam i było znacznie wygodniej. Super że odpoczęłaś. Jak nie masz ochoty na odwiedziny to powiedz. Nie zmuszaj się.
Ewka ja mam komplecik kupiony (śpiochy,kaftanik,bluzecz ka,czapka) do tego bodziaki, kocyk i pieluszkę tetrową i flanelową. Nie wiem jaka pogoda będzie, a i tak ubiera położna więc ona wybierze Mi laktator elektryczny nie podpasowal , nie miałam ręcznego więc nie mam porównania |
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie podobnie, pierwsza wnuczka dla teściów, byli wczoraj zachwyceni. A dzis chce przyjechac kuzynka bo wieki jej nie widzialam(mieszka za granica, a przyleciała na pogrzeb dziadka) uwielboiam ja, ale pezyjeszie pewnie z ciotka bratem ehh Gdyby nie ten nawał byłoby spoko. Głupie pytanie ale jak wy wiecie ze dziecko trzeba ululac, a nie nakaemic z piersi? Moja spi wstaje przewijam daje piers, spi wstaje przewijam (czasem nie) i daje pierś.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-12 o 08:46 |
|
|
|
|
#2776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zabko u mnie jakk Hanka jest głodna to głośno krzyczy bardzo głośno i rękami macha wtedy sygnał wielki głód
Lekki krzyk i marudzenie przytulanie ![]() Co do laktatora nie masz w pobliżu wypożyczalni? U mnie jest parer przy sklepach dla dzieci? Ja wypozyczylam na tydzień potem kupiłam od znajomej Medele Swing i jestem z niego megaaa zadowolona ![]() Dużo dziewczyn poleca Lovi Prolactis.U mnie we wtorek przyjeżdża "teściowa" do czwartku zostaję i starczy. Nie wiem tylko co ona tutaj chcę robić bo sami się z tz ogarniamy. Nie ma ultra porządku w mieszkaniu ale syfu też nie ma W środę mam konsultację u urologa wiec wtedy z Hania posiedzi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() My też medela w ruch i butelka,przystawiam do cyca ale średnio się to Hani podoba. Grunt, że rośnie i na wadze przybiera ![]() Jak Ola zareagowała na brata? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Cytat:
położna odprowadzajaca Nas do auta nie zwróciła uwagi :// a ja dopiero w mieszkaniu zobaczyłam,że dziecko bez czapki Było akurat ok 27stop więc małej nic się nie stało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam niestety wypozyczalni, ja z zadupia pochodze Najblizsze ogromne miasto 50km.Kupie chyba canpol easy start tańszy o wiele złotych. A teściowa chce popatrzec na dzieciatko
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nawal dzięki lakatorowi przeżyłam bo Hania mi nie pomogła zjadła tylko z butli co odciagnelam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2779 |
|
Ania
|
Zepsuł mi się laktator- kur** w niedziele...
Jestem w czarnej du** Muszę jechać po jakiś ręczny do apteki chyba.. a najgorsze jest to, że kiepsko u nas z kasą to i dodatkowy wydatek,a co!;/ A z drugiej strony lepiej chyba kupić elektryczny bo i tak mnie to czeka raczej..ręcznym się zajadę;/ Nadrobie Was później
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zerknij allegro czy olx czy uzywaneego nie ma w Twojej okolicy? Dokupisz swoje rzeczy te osobiste i będzie taniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2781 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() Mąż siedzi i sprawdza, ale wątpię, żeby naprawił, siedzi z tym już sporo czasu;( A ja siedzę i ryczę muszę i tak pojechać po jakis ręczny, bo moje cycki nie wyrobią![]() i to akurat właśnie wtedy, kiedy nie mam kasy! ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz medele electric? Mi tez się cos takiego stalo pamiętam. Mąż posiedzial i naprawil, ale kurczę nie pamiętam co bylo przyczyną... |
|
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby mąż coś zadziałAł i naprawił! Ty Aniu spróbuj się nie denerwować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczka z jakiegoś forum:
"dziewczyny mialam podobny problem, ze medela czasami jakby nie zasysala, a sprawdzalam, ze mam dobrze przylozona, zaworek i membrana byly ok i wkoncu doszlam o co chodzi. Mialam nie do konca "przykrecony" silniczek, pozostawalo tam pol milimetra przestrzeni, prawie niezauwazalnej i tamtedy sie dostawalo powietrze, co sprawialo ze laktator prawie nie zasysal. Jezeli macie jeszcze takie problemy to sprawdzcie czy tez u Was o to chodzi. Mam nadzieje ze pomoglam "
|
|
|
|
#2785 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zabciajs- po pierwsze postaraj się uspokoić, nie załamywać i nie płakać ![]() Spróbuj ciepłych okładów na piersi albo masażu prysznicem i potem odciągaj. Z laktatorem też trzeba usiąść na spokojnie i bez nerwów, bo nic z tego nie wyjdzie. Ja przy starszakach miałam ręczny i jak nauczyłam się odciągać to dawałam radę w chwilę z jednej piersi ok. 80-100 ml. Wcześniej nie umiałam sprowokować laktatorem odruchu wypływu pokarmu, potem gdzieś wyczytałam o tym drażnieniu brodawek przed odciąganiem i to mnie uratowało. Nie musisz na razie wiedzieć czy dziecko jest głodne czy zmęczone- dopiero się poznajecie. Pierś zawsze możesz zaproponować |
||||
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje ze u mnie raz kiedys byla zle wlozona membrana, a innym razem chyba mleko dostalo sie do środka. Wtedy tz chyba właśnie rozkręcal, czyscil wszystko i laktator ożył, dzialal potem bez zarzutów.
Haneczka sprawdźcie ta przestrzeń miedzy silniczkiem, membranę i rozkręćcie czy nie jest zwyczajnie ubabrany mlekiem.. No i pod zasilaniem, nie na bateriach |
|
|
|
#2787 | ||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
No nie da się nie denerwować.. nie dość, że nie mogę karmić piersią(z czym się pogodziłam w miarę) to jeszcze teraz ten laktator i to w niedzielę, nie mógł w tygodniu, gdzie łatwiej kupić, tylko w niedzielę, a co!
||
|
|
|
#2788 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w niedzielny poranek ![]() Noc była słaba,bo młoda wisiała na cycu prawie 2 godziny, w końcu się poddalam i poszłam po mm, wypila 7(!) ml i zasnela. Ręce mi opadły. Dziś znów popije ze 4 minuty i śpi,odkładam ją do łóżeczka z lampą,zaraz jest rozbudzona. W dodatku chyba ma coś z brzuszkiem... |
|
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze raz dużo cierpliwości dla Ciebie i zdrówka dla Basi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2790 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Nie stresuj się A może teraz spróbuj małą przystawic do.piersi.. nie ma laktatora to trochę nie ma wyjścia i to może pomóc Cierpliwość chyba pytałas a ja nie odpisalam. Ja też rocznik 85
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

Lekki krzyk i marudzenie przytulanie