Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-12, 05:27   #2761
australia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ale jak ruszam laktatorem to mleka milion na sutku (nawet kapie),a do buteleczki jakoś tak marnie. Wiec nie wiem czy te okłady cos wiecej dadza.
Ciezko mi wyczuć ta chwilr przed karmieniem,a jak jej nie dam odrazu to moze być zle. Ona nie ma stalych odstepow miedzy karmieniami:/

Poloznej dam dopiero znac w poniedzialek,bo wyszlysmy w piatek popoludniu, a dzis pewnie weekendowo nie odbierala.

Ten lovi pro to ręczny??
On jest 2 w 1 - może być ręczny i elektryczny. Chociaż ja wersji ręcznej nie używałam, zbyt leniwa jestem

Moje dziecko od 4 wojuje

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 05:35   #2762
zabciajs
Zakorzenienie

Kurcze drożyzna. I gdzie ja teraz coś kupie...
Stary 2016-06-12, 05:47   #2763
olinka012
Zadomowienie

Dziewczyny gratulacje porodow! My rosniemy odciagam medela i daje butla bo Michałek nie umie załapać cyca - najważniejsze że rosnie.Dobrej niedzieli

Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 06:06   #2764
soffinka
Zadomowienie

Tak teraz patrze na pierwsza stronę i szybko nam te porody idą :p
A No i moj Ignas jak narazie najwyższy/najdłuższy na wątku :p
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 06:55   #2765
madzius90
Zakorzenienie

mamaNiny, Ewka jakie sliczne brzuszki macie!
Mi sie teskni za moim. Mialam jeszcze dwa tyg z nim cbodzic

---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratulacje porodow! My rosniemy odciagam medela i daje butla bo Michałek nie umie załapać cyca - najważniejsze że rosnie.Dobrej niedzieli

Fajnie ze sie odezwalas
I ze wszystko ok u Was

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ----------

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Idziemy jak burza

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Moi Chlopcy jeszcze spia, Zuzia nakarmiona tez zasnela.
Nadrobilam wizaz i tez ide jeszcze sie kimnac
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 07:15   #2766
fiazo
Zakorzenienie

MamaNiny mój też teraz mniej, w wcześniej brykał dużo. Ślicznie się prezentujesz

Ewka ślicznie

Olinka fajnie że się odezwałaś

Żabcia z tą kulką to koniecznie zgłoś położnej by problemu nie bylo. Powinna odebrać tel nawet w weekend. U nas w SR jak opowiadały jakieś historie to nie raz mówiły o tel w weekend czy święta i nie było pretensji

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 07:58   #2767
ania230
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Dzisiaj byla Maja pod opieką znajomej i moglam cala noc przespac. Malutka pieknie chyta cycusie- bola mnie brodawki jak cholera. Mleczka dzisiaj jakby kot napakal. Tz kupi mi te slynna herbate . Przy kolejnym karmieniu mam spróbować pozycję spod pachy ponieważ mam czerwone brodawki. Z dnia na dzień czuje się lepiej ale brzuch dalej ciągnie i boli.

Dzisiaj Dzień odwiedzin- jakos szczerze nie mam ochoty na gości:/ ale jakoś wytrzyma.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-06-12 o 08:04
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 08:04   #2768
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Dzisiaj byla Maja pod opieką znajomej i moglam cala noc przespac. Malutka pieknie chyta cycusie- bola mnie brodawki jak cholera. Mleczka dzisiaj jakby kot napakal. Maja teraz spi. Przy kolejnym karmieniu mam spróbować pozycję spod pachy.
Po cc najwygodniej z pod pachy podobno
Fajnie, że się odezwałaś

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 08:12   #2769
ewka555
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, mi wlasnie wszyscy mówią, ze duży brzuch

Tak mi się przypomniało, ze nie naszykowalam ubranek na wyjście ze szpitala Co macie przygotowane?
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 08:15   #2770
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Po cc najwygodniej z pod pachy podobno
Fajnie, że się odezwałaś

Właśnie dzisiaj będę próbować

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 08:15   #2771
australia87
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja tą moją Małą od 4 próbowałam ululać na milion sposobów, a ona zasnęła w 3 sekundy jak ją na naszym łóżku położyłam, bo chciałam cycka po raz milionowy dać
Dziś mamy pierwsze odwiedziny - przyjeżdżają teściowie. Będzie szał (zresztą już jest), bo to ich pierwsza wnuczka

australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 08:18   #2772
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Te z okolic 20.06 teraz się pchają do przodu, więc nam pewnie zejdzie.
Ej, Dzanet łobuzie, jeszcze niedawno termin miałaś na 14, co to za zmiany? Czemu mnie na prowadzenie wyrzucasz?
Swoją drogą w karcie ciąży mam taką datę wpisaną jak Ty sliweczko
I jeszcze mi się jedno rzuciło - wszystkie 3 mamy wpisane 30lat, jesteście rocznik 86?Skończę szyć, to pocytuję resztę i wrzucę zdjęcia do klubu

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Normalne, ale trzeba rozmasować. Odciągnij trochę i rozmasuj albo masując odciągaj. A jak już będziesz miała mięciutkie, wyssane przez małą piersi, to przyłóż roztłuczone i schłodzone liście kapusty (pomijając brodawki).
A jakiej firmy masz ten laktator? Bo ja miałam ręczny Aventu i ściągałam nawet 120ml (z tym, że Mała miała wtedy ponad pół roku), są mamy, które ręcznie (swoimi własnymi rękami bez laktatora) ściągają i dobrze im idzie.
Mam jeszcze termin z pierwszego usg na 18.06
Teraz obie mamy na 16.06

Też mam laktator ręczny avent i sciagalam baardzo duzo nim. Jak mała miala 3 mc wróciłam na Zumbe to potrafilam w parę minut ściągnąć 120ml z jednej piersi. A jak miała dwa miesiąca ja mialam zapalenie pęcherza a potem już zapalenie nerki i musiałam ją odstawić by wziąć antybiotyk. Wypozyczylam elektryczny. Ściągnął też duzo ale jak dla mnie wolniej, więc wróciłam do ręcznego.
Ściągnąłam co trzy godziny te minimum 120ml by podtrzymać laktacje, mleko wylewalam.
Także to chyba kwestia przyzwyczajenia.
Te elektryczne są drogie, jeśli macie możliwość sprawdzenia czy wam odpowiada to sprawdźcie.

Przy tym pierwszym nawale zanim małą przystawilam ściągalam parę ml, inaczej nie mogła złapać piersi -takie miałam twarde. Potem sobie świetnie radziła-miałam szczęście że trafiłam na małego ssaka

Witam się w niedzielny ranek w dwupaku
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Dzisiaj byla Maja pod opieką znajomej i moglam cala noc przespac. Malutka pieknie chyta cycusie- bola mnie brodawki jak cholera. Mleczka dzisiaj jakby kot napakal. Tz kupi mi te slynna herbate . Przy kolejnym karmieniu mam spróbować pozycję spod pachy ponieważ mam czerwone brodawki. Z dnia na dzień czuje się lepiej ale brzuch dalej ciągnie i boli.

Dzisiaj Dzień odwiedzin- jakos szczerze nie mam ochoty na gości:/ ale jakoś wytrzyma.
Fajnie że się odezwałaś
Może daj znać że nie masz siły na odwiedziny? Masz do tego prawo
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 08:30   #2773
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość

Tak mi się przypomniało, ze nie naszykowalam ubranek na wyjście ze szpitala Co macie przygotowane?
Ja mam komplet przygotowany: body z krotkim bluzeczka do polspiocha polspioch skarpetki czapeczka i taka nie za gruba bluza z polarku z kapturem to tak jakby za kurtke robi.w aucie i tak cieplo a przez dwor to kocykiem okryje nosik.jeszcze od pogody tez zalezne bo jakby chlodniej i padalo to musze cos wymyslic.
Wczoraj tz zaprosil rodzinke do mcdonald.ja uznalam ze to juz ostatni raz przed porodem wiec wzielam sobie bule z salatka a na koniec stwierdzilam ze bez frytek nie przezyje ale miny ludzi bezcenne jakbym stala w kolejce po narkotyki albo spiryt.

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

Odnosnie sciagania pokarmu.Fakt ze mialam laktator reczniaka ale najlepiej szlo mi wlasnymi rekami.na poczatku jak takie twarde piersi to naprawde boli i dziecko nawet chwytac nie chce ale potem ulga duza.w szpitalu to mialam taki nawal ze jak z jednej karmilam to z drugiej ciurem lecialo i polozna dala mi sloik do podstawoania(zenada) ale nie mowily ze mam miec swoje pojemniczki a ja nie wiedzialam. Mi od poczatku synek chwytal ladnie choc nawal przyszedl dopiero na 3 dzien a do tej pory byla tragedia dokarmiali mi go bo sie nie najadal.jeszcze na naswietlaniach lezal i tam chodzilam go karmic.chodzilam dobre sobie przy nacinaniu krocza nacieli mnie w bok na pchwine nie w dol.z chodzeniem to mialo malo wspolnego ale dla dziecka wszystko.
Tez robily mi sie miejscowe zastoje- trzeba to rozmasowac a wczesniej troche sciagnac zeby tak nie bolalo.moj maly spijal obie piersi naraz.
Stary 2016-06-12, 08:33   #2774
fiazo
Zakorzenienie

Ania ja na początku tylko tak karmiłam i było znacznie wygodniej. Super że odpoczęłaś. Jak nie masz ochoty na odwiedziny to powiedz. Nie zmuszaj się.

Ewka ja mam komplecik kupiony (śpiochy,kaftanik,bluzecz ka,czapka) do tego bodziaki, kocyk i pieluszkę tetrową i flanelową. Nie wiem jaka pogoda będzie, a i tak ubiera położna więc ona wybierze

Mi laktator elektryczny nie podpasowal , nie miałam ręcznego więc nie mam porównania

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 08:44   #2775
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja tą moją Małą od 4 próbowałam ululać na milion sposobów, a ona zasnęła w 3 sekundy jak ją na naszym łóżku położyłam, bo chciałam cycka po raz milionowy dać
Dziś mamy pierwsze odwiedziny - przyjeżdżają teściowie. Będzie szał (zresztą już jest), bo to ich pierwsza wnuczka

Maz pojeszie po elektryka.

U mnie podobnie, pierwsza wnuczka dla teściów, byli wczoraj zachwyceni.
A dzis chce przyjechac kuzynka bo wieki jej nie widzialam(mieszka za granica, a przyleciała na pogrzeb dziadka) uwielboiam ja, ale pezyjeszie pewnie z ciotka bratem ehh Gdyby nie ten nawał byłoby spoko.

Głupie pytanie ale jak wy wiecie ze dziecko trzeba ululac, a nie nakaemic z piersi? Moja spi wstaje przewijam daje piers, spi wstaje przewijam (czasem nie) i daje pierś.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-06-12 o 08:46
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 09:06   #2776
Madzia9999
Zakorzenienie

Zabko u mnie jakk Hanka jest głodna to głośno krzyczy bardzo głośno i rękami macha wtedy sygnał wielki głódLekki krzyk i marudzenie przytulanie
Co do laktatora nie masz w pobliżu wypożyczalni? U mnie jest parer przy sklepach dla dzieci?
Ja wypozyczylam na tydzień potem kupiłam od znajomej Medele Swing i jestem z niego megaaa zadowolona
Dużo dziewczyn poleca Lovi Prolactis.

U mnie we wtorek przyjeżdża "teściowa" do czwartku zostaję i starczy. Nie wiem tylko co ona tutaj chcę robić bo sami się z tz ogarniamy. Nie ma ultra porządku w mieszkaniu ale syfu też nie maW środę mam konsultację u urologa wiec wtedy z Hania posiedzi

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:

Miło, że się odezwałaś!
My też medela w ruch i butelka,przystawiam do cyca ale średnio się to Hani podoba. Grunt, że rośnie i na wadze przybiera
Jak Ola zareagowała na brata?

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:

My ubralismy bodziaka z krótkim rekawkiem plus pajacyk grubszy welurowy. Owinelam pieluszka i kocykiem przykrylismy. I uwaga teraz brawo dla Nas... na łóżko położyłam czapeczke i zapomnielismy jej założyćpołożna odprowadzajaca Nas do auta nie zwróciła uwagi :// a ja dopiero w mieszkaniu zobaczyłam,że dziecko bez czapki czapka w szpitalu zostałaByło akurat ok 27stop więc małej nic się nie stało

Sophia Loren
Stary 2016-06-12, 09:07   #2777
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Zabko u mnie jakk Hanka jest głodna to głośno krzyczy bardzo głośno i rękami macha wtedy sygnał wielki głódLekki krzyk i marudzenie przytulanie
Co do laktatora nie masz w pobliżu wypożyczalni? U mnie jest parer przy sklepach dla dzieci?
Ja wypozyczylam na tydzień potem kupiłam od znajomej Medele Swing i jestem z niego megaaa zadowolona
Dużo dziewczyn poleca Lovi Prolactis.

U mnie we wtorek przyjeżdża "teściowa" do czwartku zostaję i starczy. Nie wiem tylko co ona tutaj chcę robić bo sami się z tz ogarniamy. Nie ma ultra porządku w mieszkaniu ale syfu też nie maW środę mam konsultację u urologa wiec wtedy z Hania posiedzi

Ja za kazdym razem to moje dziecie karmie. Ale ma 5 dni. A pozatym nawał.
Nie mam niestety wypozyczalni, ja z zadupia pochodze Najblizsze ogromne miasto 50km.
Kupie chyba canpol easy start tańszy o wiele złotych.

A teściowa chce popatrzec na dzieciatko
Stary 2016-06-12, 09:15   #2778
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ja za kazdym razem to moje dziecie karmie. Ale ma 5 dni. A pozatym nawał.
Nie mam niestety wypozyczalni, ja z zadupia pochodze Najblizsze ogromne miasto 50km.
Kupie chyba canpol easy start tańszy o wiele złotych.

A teściowa chce popatrzec na dzieciatko
Dobrze, że w ogóle będziesz miała laktator elektryczny zawsze łatwiej
Ja nawal dzięki lakatorowi przeżyłam bo Hania mi nie pomogłazjadła tylko z butli co odciagnelam

Sophia Loren
Stary 2016-06-12, 09:17   #2779
haneczkab92
Ania

Zepsuł mi się laktator- kur** w niedziele...
Jestem w czarnej du**
Muszę jechać po jakiś ręczny do apteki chyba.. a najgorsze jest to, że kiepsko u nas z kasą to i dodatkowy wydatek,a co!;/
A z drugiej strony lepiej chyba kupić elektryczny bo i tak mnie to czeka raczej..ręcznym się zajadę;/

Nadrobie Was później

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 09:22   #2780
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Jestem w czarnej du**
Muszę jechać po jakiś ręczny do apteki chyba.. a najgorsze jest to, że kiepsko u nas z kasą to i dodatkowy wydatek,a co!;/
A z drugiej strony lepiej chyba kupić elektryczny bo i tak mnie to czeka raczej..ręcznym się zajadę;/

Nadrobie Was później
Ooo matoo biedna! Co sie w nim zepsuło? Może to wymienna część jakas?
Zerknij allegro czy olx czy uzywaneego nie ma w Twojej okolicy? Dokupisz swoje rzeczy te osobiste i będzie taniej.

Sophia Loren
Stary 2016-06-12, 09:28   #2781
haneczkab92
Ania

Cytat:
Ooo matoo biedna! Co sie w nim zepsuło? Może to wymienna część jakas?
Zerknij allegro czy olx czy uzywaneego nie ma w Twojej okolicy? Dokupisz swoje rzeczy te osobiste i będzie taniej.

Nie wiem.. nie "ssie" jak powinien.. jakby tylko na najsłabszym ssie..a więc praktycznie nic nie wyciąga mleka
Mąż siedzi i sprawdza, ale wątpię, żeby naprawił, siedzi z tym już sporo czasu;(

A ja siedzę i ryczę muszę i tak pojechać po jakis ręczny, bo moje cycki nie wyrobią
i to akurat właśnie wtedy, kiedy nie mam kasy!

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-06-12, 09:30   #2782
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem.. nie "ssie" jak powinien.. jakby tylko na najsłabszym ssie..a więc praktycznie nic nie wyciąga mleka
Mąż siedzi i sprawdza, ale wątpię, żeby naprawił, siedzi z tym już sporo czasu;(

A ja siedzę i ryczę muszę i tak pojechać po jakis ręczny, bo moje cycki nie wyrobią

Masz medele electric? Mi tez się cos takiego stalo pamiętam. Mąż posiedzial i naprawil, ale kurczę nie pamiętam co bylo przyczyną...
Stary 2016-06-12, 09:31   #2783
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

A membranka się nie uszkodzila?
Trzymam kciuki żeby mąż coś zadziałAł i naprawił! Ty Aniu spróbuj się nie denerwować

Sophia Loren
Stary 2016-06-12, 09:32   #2784
ewka555
Zakorzenienie

Haneczka z jakiegoś forum:

"dziewczyny mialam podobny problem, ze medela czasami jakby nie zasysala, a sprawdzalam, ze mam dobrze przylozona, zaworek i membrana byly ok i wkoncu doszlam o co chodzi. Mialam nie do konca "przykrecony" silniczek, pozostawalo tam pol milimetra przestrzeni, prawie niezauwazalnej i tamtedy sie dostawalo powietrze, co sprawialo ze laktator prawie nie zasysal. Jezeli macie jeszcze takie problemy to sprawdzcie czy tez u Was o to chodzi.

Mam nadzieje ze pomoglam"
Stary 2016-06-12, 09:34   #2785
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Te z okolic 20.06 teraz się pchają do przodu, więc nam pewnie zejdzie.
Ej, Dzanet łobuzie, jeszcze niedawno termin miałaś na 14, co to za zmiany? Czemu mnie na prowadzenie wyrzucasz?
Swoją drogą w karcie ciąży mam taką datę wpisaną jak Ty sliweczko
I jeszcze mi się jedno rzuciło - wszystkie 3 mamy wpisane 30lat, jesteście rocznik 86?Skończę szyć, to pocytuję resztę i wrzucę zdjęcia do klubu[COLOR="Silver"]
No ciekawe która z nas się pierwsza rozpakuje. Ja jestem rocznik jak w nicku- 85 ale mam urodziny w sierpniu, więc nadal 30 lat

Cytat:

Super, że się odezwałaś! Napisz coś więcej w wolnej chwili.

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Po mamusi

Cytat:

Dzięki za przypomnienie, bo musiałabym się zdać na TZa i mogłoby wyjść różnie

zabciajs- po pierwsze postaraj się uspokoić, nie załamywać i nie płakać
Spróbuj ciepłych okładów na piersi albo masażu prysznicem i potem odciągaj. Z laktatorem też trzeba usiąść na spokojnie i bez nerwów, bo nic z tego nie wyjdzie.
Ja przy starszakach miałam ręczny i jak nauczyłam się odciągać to dawałam radę w chwilę z jednej piersi ok. 80-100 ml.
Wcześniej nie umiałam sprowokować laktatorem odruchu wypływu pokarmu, potem gdzieś wyczytałam o tym drażnieniu brodawek przed odciąganiem i to mnie uratowało.
Nie musisz na razie wiedzieć czy dziecko jest głodne czy zmęczone- dopiero się poznajecie. Pierś zawsze możesz zaproponować
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 09:34   #2786
ewka555
Zakorzenienie

Mi sie wydaje ze u mnie raz kiedys byla zle wlozona membrana, a innym razem chyba mleko dostalo sie do środka. Wtedy tz chyba właśnie rozkręcal, czyscil wszystko i laktator ożył, dzialal potem bez zarzutów.

Haneczka sprawdźcie ta przestrzeń miedzy silniczkiem, membranę i rozkręćcie czy nie jest zwyczajnie ubabrany mlekiem.. No i pod zasilaniem, nie na bateriach
Stary 2016-06-12, 09:35   #2787
haneczkab92
Ania

Cytat:
Masz medele electric? Mi tez się cos takiego stalo pamiętam. Mąż posiedzial i naprawil, ale kurczę nie pamiętam co bylo przyczyną...
Tak... kurde, jak nie urok to..

Cytat:
A membranka się nie uszkodzila?
Trzymam kciuki żeby mąż coś zadziałAł i naprawił! Ty Aniu spróbuj się nie denerwować

Mąż mówi, że nie.. ;/

No nie da się nie denerwować.. nie dość, że nie mogę karmić piersią(z czym się pogodziłam w miarę) to jeszcze teraz ten laktator i to w niedzielę, nie mógł w tygodniu, gdzie łatwiej kupić, tylko w niedzielę, a co!

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-06-12, 09:39   #2788
Radena
Zadomowienie

Witam się w niedzielny poranek
Noc była słaba,bo młoda wisiała na cycu prawie 2 godziny, w końcu się poddalam i poszłam po mm, wypila 7(!) ml i zasnela. Ręce mi opadły. Dziś znów popije ze 4 minuty i śpi,odkładam ją do łóżeczka z lampą,zaraz jest rozbudzona. W dodatku chyba ma coś z brzuszkiem...
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 09:44   #2789
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość

Witam się w niedzielny poranek
Noc była słaba,bo młoda wisiała na cycu prawie 2 godziny, w końcu się poddalam i poszłam po mm, wypila 7(!) ml i zasnela. Ręce mi opadły. Dziś znów popije ze 4 minuty i śpi,odkładam ją do łóżeczka z lampą,zaraz jest rozbudzona. W dodatku chyba ma coś z brzuszkiem...
Co Ty się biedna masz!
Jeszcze raz dużo cierpliwości dla Ciebie i zdrówka dla Basi

Sophia Loren
Stary 2016-06-12, 09:50   #2790
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Jestem w czarnej du**

Nadrobie Was później
Cytat:
Tak... kurde, jak nie urok to..

Mąż mówi, że nie.. ;/

No nie da się nie denerwować.. nie dość, że nie mogę karmić piersią(z czym się pogodziłam w miarę) to jeszcze teraz ten laktator i to w niedzielę, nie mógł w tygodniu, gdzie łatwiej kupić, tylko w niedzielę, a co!
Haneczka sprawdź w Internecie... teraz dostawa następnego dnia często, a ceny dużo niższe niz w aptekach. Możesz też wysortowac oferty tylko z twojej okolicy.
Nie stresuj się
A może teraz spróbuj małą przystawic do.piersi.. nie ma laktatora to trochę nie ma wyjścia i to może pomóc

Cierpliwość chyba pytałas a ja nie odpisalam. Ja też rocznik 85
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości