|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
Cytat:
Ale dobrze, że jesteś taka czujna 😊
|
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
ciąża to płata różne figle
|
#3963 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie w sumie. Coś innego w tym naszym życiu. Facet nie zrozumie i nie doświadczy tego co my ;-)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
no pewnie, ciąża to wyjątkowy stan
|
#3965 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
Ja czuję dosłownie wszystkie zapachy
Mąż puka się w głowę i mówi, że to niemożliwe czuć takie zapachy, ale co on tam wie ![]() Kurcze, mam straszny problem z tymi mdłościami i wymiotami. Przez 2 dni brałam te czopki przeciwwymiotne to czułam się fajnie, a wczoraj nie brałam i... był kryzys, a dzisiaj miały być gofry na śniadanie z owocami, a wyszło kakao, które i tak wylądowało w toalecie. Jedynym pokarmem, który mój organizm akceptuje są owoce... Tak się martwię, że nie dostarczam Maleństwu wszystkiego co potrzebuje, bo nie jem obiadów, nie mówiąc już o regularnych posiłkach... Starałam się zmuszać, ale po prostu 'nie idzie'. ![]() Wszyscy powtarzają mi, że muszę powoli jeść wszystko... Dobrze powiedzieć. ![]() Dziewczyny, miałyście problem z mdłościami i wymiotami? Jak sobie z tym poradzić? Co jeść, żeby choć jednym neutralnym posiłkiem dać sobie i dzidziusiowi zastrzyk energii? (wszelkie sposoby na mdłości przetestowane: o imbirze myśleć nie mogę, migdały nie działają) |
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogolnis z tego co slyszalam ze pomaga i co dziewczyny pisaly ze :-zjedzenie przekaski przed wstaniem z lozka,herbatniki itp -picie wody z cytryna -wlasnie imbir i mogdaly.. -no i jedzenie czesto malych porcji zeby nie doprowadzic do uczucia głodu Ktory to tydzien u Ciebie? Bo jezeli to juz 2 trymestr to chyba juz raczej powinno odpuscic.. Ja tez mialam taki okres ze jadlam tylko owoce lepsze to niz nic !
❤ Marcelinka ❤ Edytowane przez xjustyniaaax Czas edycji: 2016-06-12 o 09:27 |
|
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 3 tydzien mega mdlosci i wymioty przynajmniej raz dziennie, ciezko mi cokolwiek zjesc. Wczoraj wszedl mi arbuz bez problenu
|
|
|
|
#3968 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jadłam przekąski - na początku pomagał herbatnik czy taki gotowy gofr, ale teraz mój organizm jest obrażony na wszystko co słodkie Próbowałam jeść po prostu bułkę z masłem, ale mam codziennie rano obowiązkową 30minutową podróż autobusem i często mi taki 'posiłek' stoi gdzieś w przełyku, bo nie mam czasu poleżeć i odczekać by się przetrawiło. Może wypróbuję jeszcze tę wodę z cytryną. Nie czuję się słabo, wyniki mam bardzo dobre, ale martwię się, że nie jem tego, co podają poradniki. ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam takie zdanie jak Ty dotyczace strojy kapielowego ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi wchodzą też nektarynki - po nich było mi dobrze. Jeszcze z tydzien, dwa i powinno Ci przejść |
|
|
|
|
#3971 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nektarynki wsuwałam tonami w maju Tylko twarde i kwaśne Ale ostatnio przerzuciłam się na brzoskwinie paraguayo, czereśnie i borówki. Może wrócę do nektarynek, bo faktycznie po nich było mi dobrze Oby przeszło, choć ja od zawsze miałam delikatny żołądek i taką lekkość w wymiotowaniu - coś mi nie pasuje, ciężko na żołądku to raz dwa do toalety i po problemie. Może coś jeszcze mi lekarka doradzi na wizycie. |
|
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3973 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też czuję zapachy których inni nie czują. Cytat:
![]() Nie martw się, że nie dostarczasz składników, tak nie jest. Potem i tak nadrobisz A dzidzia do 12 tyg nie pobiera z łożyska tylko z własnych zapasów.Ja na mdłości robiłam tak: - przekąska przed wstaniem - chrupkie pieczywo - migdały - płatki musli - jedzenie lekkich rzeczy w przerwach w mdłościach - częste drzemki - świeże powietrze Ale i tak sama musisz siebie poznać i słuchać organizmu. Nie zmuszaj się do jedzenia.
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-06-12 o 13:47 |
||
|
|
|
#3974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz jak nie muszę ganiać po lekarzach ani do pracy, to spróbuję wyrobić jakiś system jedzenia Poczytam też wątek i inne na wizażu, bo jak czytam artykuły w internecie, to od razu przed oczami mam same czarne scenariusze co tam się wewnątrz mnie dzieje Dzisiaj w sumie jest ok, oprócz tych porannych nieprzyjemności to dobrze mi idzie ![]() A czy każda z Was słyszała serduszko swojego Maleństwa? Bo u nas tutaj się tego nie sprawdza... i bardzo mnie to zaskoczyło. Edytowane przez snufey Czas edycji: 2016-06-12 o 14:22 |
|
|
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero na prenatalnych slyszalam serduszko
podobno nie wolno za czesto
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
ja widzialam jak bije na kazdej wizycie nie slyszalam bo wtedy za wczesnie bylo
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
ja czasem pepsi wypije
nie duzo ale bardzo luuuubie ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiekszosc z was ten fakt ewidentnie wykorzystuje
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzina o ciąży poinformowana
Impreza trwała 2 dni Wszyscy w lekkim szoku,ale było wspaniale Cieszę się,bo już mi "ciążyło" utrzymanie tego w tajemnicy. Okazuje się też,że żona mojego brata ciotecznego jest w ciąży w tym samy czasie co ja i mamy ten sam terminW tym tyg.zaczynam II trym. a w środę jeszcze badania prenatalne
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Papajo, ale jaki problem poprosic o pomoc? Lepiej stac i czekac?
"Ja ksiezniczka poczekam, az ktos mnie zlapie padajac na podloge" Prosic o pomoc to zaden wstyd. Koncze temat bo udzielaja sie komus hormonki
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Ja majac miesiaczki czulam sie okropnie, doslownie jak dostalam @ ledwo stalam na nogach ale o pomoc nie wstydzilam sie poprosic.
O wlasnie jak dobrze nie miec okresu
|
#3987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeden z mega plusów ciazy! W koncu mige odpocząć od moich mega bolacych miesiaczek. Dzis mam 12t6d i zaczynam widzieć brzuszek. |
|
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Dodo nie zawsze jest czas poprosić o pomoc, zrobi Ci się nagle słabo i nie masz nawet siły żeby siedzieć, a co dopiero wołać: "hej czy mógłby mi ktoś pomóc, mdleję!!". Mi kilka razy zrobiło się czarno przed oczyma i usiadłam bo osłabłam z sił i wcale nie myślałam o tym, żeby kogoś prosić o to, żeby mi pomógł tylko o tym żeby szybko przeszło bo to kręcenie się w głowie jest straszne.
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Zakupiliśmy dzisiaj z Tż 5 par mini skarpetek dla Marcelka w H&M i tylko jedno body bo jakoś chodziliśmy po Smyku, Auchan i innych i nic mi się nie podobało...
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja cały czas mówie, że mam Ktosia w brzuchu ![]() na szczescie nie miałam bolesnych miesiączek, ale też miło odpoczywam od tych podpasek i tamponów
|
|
|
|
|
#3990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba Tobie hormonki na zlosc dzialaja ![]() Czlowiek mdlejacy nie ma sily ani nawet mysli by prosic o pomoc, po prostu mdleje. Co innego jak czujemy sie slabo, wtedy mozna prosic ale nie kazdy pomoze bo biora za cpunke albo chorego... Bylam dzis na festynie w Giżycku. Pochodzilam, pozwiedzalam, zjadlam gofra... ![]() A jutro wracam do domciu ![]() Także przysylajcie dane na pierwsza stronę to jutro lub pojutrze dopisze
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-06-12 o 21:12 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

a w środę jeszcze badania prenatalne