Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-12, 21:31   #3991
papaPapaya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Bylam dzis na festynie w Giżycku.
Pochodzilam, pozwiedzalam, zjadlam gofra...
A jutro wracam do domciu
Także przysylajcie dane na pierwsza stronę to jutro lub pojutrze dopisze
Ja wczoraj zjadlam gofra
Odpoczelas?

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Dziewczyny, mozna w ciazy jesc zurek? Bo naszla mnie ochota i jutro bym sobie zrobila

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 21:54   #3992
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
dla Marcelka

ja cały czas mówie, że mam Ktosia w brzuchu

na szczescie nie miałam bolesnych miesiączek, ale też miło odpoczywam od tych podpasek i tamponów
My już mówimy do brzucha Marcelek i jak ktoś pyta czy chłopiec czy dziewczynka to ja od razu już, że Marcelek

Cytat:

Dziewczyny, mozna w ciazy jesc zurek? Bo naszla mnie ochota i jutro bym sobie zrobila
Chyba można, ja już w ciąży wcinałam nie raz

Mąż siedzi i ogląda mecz i co chwile spogląda na skarpetki , które kupiliśmy dzisiaj i nie może chyba uwierzyć, że to takie malutkie bo już 3 razy pytał, czy to na pewno nie jest za małe, bo przecież jemu to na palec wchodzi Strasznie jest przejęty zakupami dla małego i nawet już chciał dzisiaj łóżeczko zamawiać, ale go przystopowałam

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 22:10   #3993
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Rodzina o ciąży poinformowana Impreza trwała 2 dni Wszyscy w lekkim szoku,ale było wspaniale Cieszę się,bo już mi "ciążyło" utrzymanie tego w tajemnicy. Okazuje się też,że żona mojego brata ciotecznego jest w ciąży w tym samy czasie co ja i mamy ten sam termin

W tym tyg.zaczynam II trym. a w środę jeszcze badania prenatalne
Super!

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość

Bylam dzis na festynie w Giżycku.
Pochodzilam, pozwiedzalam, zjadlam gofra...
A jutro wracam do domciu
Także przysylajcie dane na pierwsza stronę to jutro lub pojutrze dopisze
O ekstra! Mniam zjadłabym gofra
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 22:19   #3994
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Ja dzis tez bylam na festynie takim wiejskim i wygralam w losach telewizor ahaha nagroda glówna śmiać mi sie chce ;D
Stary 2016-06-12, 22:27   #3995
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Ja dzis tez bylam na festynie takim wiejskim i wygralam w losach telewizor ahaha nagroda glówna śmiać mi sie chce ;D
Szczesciara! Zagraj w lotto

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
My już mówimy do brzucha Marcelek i jak ktoś pyta czy chłopiec czy dziewczynka to ja od razu już, że Marcelek

Chyba można, ja już w ciąży wcinałam nie raz

Mąż siedzi i ogląda mecz i co chwile spogląda na skarpetki , które kupiliśmy dzisiaj i nie może chyba uwierzyć, że to takie malutkie bo już 3 razy pytał, czy to na pewno nie jest za małe, bo przecież jemu to na palec wchodzi Strasznie jest przejęty zakupami dla małego i nawet już chciał dzisiaj łóżeczko zamawiać, ale go przystopowałam
Tz chyba maja to do siebie. Moj dzis chodzil w mamas and papas i tez juz ogladal wozki, w toysrus spojrzal na kosz Mojżesza, po czym stwierdzil, ze do czegos takiego dziecka by nie wlozyl bo one sa mega niestabilne. Zastanawialam sie do salonu co kupic czy kosz mojzesza czy kolyske ale tz juz wyrazil swoje zdanie

Ja nadal chodzac po sklepach tylko patrze nie kupuje. Chyba poczekam na usg po 16 tygodniu az poznam plec, wtedy zacznie sie szalenstwo zakupowe.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

A tak wogole to sory za to sushi wczorajsze, moje hormony ostatnio daja o sobie znac. Czytalam wczesniej wasze wpisy o placzu, o emocjach, nerwach... mnie chyba dopiero teraz to dopada.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-12, 23:08   #3996
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Budzę się o 5, zjem właśnie bułeczkę z białym serem (innego nie tykam, nie mówiąc już o wędlinach) i wszystko jest ok. Wstanę o 6:30, zacznę się ogarniać do wyjścia, wyjdę z psem i tragedia - przed samym wyjściem lecę do toalety (ewentualnie męczę się w autobusie, już 3 razy zdarzyło mi się zwymiotować na przystanku).

Nektarynki wsuwałam tonami w maju Tylko twarde i kwaśne Ale ostatnio przerzuciłam się na brzoskwinie paraguayo, czereśnie i borówki.
Może wrócę do nektarynek, bo faktycznie po nich było mi dobrze

Oby przeszło, choć ja od zawsze miałam delikatny żołądek i taką lekkość w wymiotowaniu - coś mi nie pasuje, ciężko na żołądku to raz dwa do toalety i po problemie. Może coś jeszcze mi lekarka doradzi na wizycie.
Współczuję Ci Nie ma złotego środka na te dolegliwości, a szkoda!

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Ale mielismy dzień gości! w sumie było nas 13 osób, niezła strefa kibica haha Mój brzuszek już jest dostrzegany Mąż mi zrobił zdjęcie i wow faktycznie nie dało się dzisiaj nie zauważyć 😊

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Rodzina o ciąży poinformowana Impreza trwała 2 dni Wszyscy w lekkim szoku,ale było wspaniale Cieszę się,bo już mi "ciążyło" utrzymanie tego w tajemnicy. Okazuje się też,że żona mojego brata ciotecznego jest w ciąży w tym samy czasie co ja i mamy ten sam termin

W tym tyg.zaczynam II trym. a w środę jeszcze badania prenatalne
Super! Podziwiam Cię, że tak długo wytrzymałaś z tajemnicą 😊

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Ja mówiłam Jasiu a na to wychodzi, że chyba dziewczynka

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Ale czad! Gratuluję! Jaki to telewizor?

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

O jasny gwint pierwszy raz słyszę o koszu Mojżesza
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 00:35   #3997
kociulek
Zakorzenienie

Justynia, Papaya, spóźnione spełnienia marzeń i lekkich porodów

Nadrobiłam wszystkie zaległości z 4 dni, ale nie dam rady odpisać na wszystkie planowane cytaty. Mdłości mnie wykańczają. Weszłam już w II trymestr i miałam cichą nadzieję, że wkrótce mi ulży, ale póki co lipa. Wczoraj już było fajnie, ale dziś znów z potrójną siłą. Pomocy Najgorzej, że żadne smaki mi nie podchodzą i nie pomagają choćby na chwilę. W dalszym ciągu na samą myślą o czymkolwiek co miałabym włożyć do ust robi mi się niedobrze. Dziś próbowałam zrelaksować się na tarasie z książką. Niestety, sąsiad rozpalił grilla przez co musiałam uciec do domu i pozamykać okna. Nie mogę znieść tego zapachu. O pizzach i innych fast foodach już nawet nie mówię Tak bym chciała żeby do czasu wyjazdu przeszły mi te okropny mdłości

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 06:36   #3998
DoDoo
Zakorzenienie

Pani Migdalek, ja z reguly pisze co mysle
Piszecie o skarpetkach, bylam w hm i tez kupilam w sobote, biale, chcialam szare ale nie bylo rozmiaru
Kupie ladny kartonik i tam bede wkladac ciuszki itp ❤😍
Stary 2016-06-13, 07:29   #3999
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje! bedzie na bajki dla mlodego/mlodej

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
A tak wogole to sory za to sushi wczorajsze, moje hormony ostatnio daja o sobie znac. Czytalam wczesniej wasze wpisy o placzu, o emocjach, nerwach... mnie chyba dopiero teraz to dopada.

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ale mielismy dzień gości! w sumie było nas 13 osób, niezła strefa kibica haha Mój brzuszek już jest dostrzegany Mąż mi zrobił zdjęcie i wow faktycznie nie dało się dzisiaj nie zauważyć 😊
U mnie zwlaszcza wieczorami jest juz duzy i tez nie da sie ukryc
Ale faajnie ze juz nam tak wychodza brzuchy

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Nadrobiłam wszystkie zaległości z 4 dni, ale nie dam rady odpisać na wszystkie planowane cytaty. Mdłości mnie wykańczają. Weszłam już w II trymestr i miałam cichą nadzieję, że wkrótce mi ulży, ale póki co lipa. Wczoraj już było fajnie, ale dziś znów z potrójną siłą. Pomocy Najgorzej, że żadne smaki mi nie podchodzą i nie pomagają choćby na chwilę. W dalszym ciągu na samą myślą o czymkolwiek co miałabym włożyć do ust robi mi się niedobrze. Dziś próbowałam zrelaksować się na tarasie z książką. Niestety, sąsiad rozpalił grilla przez co musiałam uciec do domu i pozamykać okna. Nie mogę znieść tego zapachu. O pizzach i innych fast foodach już nawet nie mówię Tak bym chciała żeby do czasu wyjazdu przeszły mi te okropny mdłości
Dziekuje
Kurcze, biedna jestes z tymi mdlosciami. Mi od kiedy weszlam w II trymestr to minelo jak reka odjal
Nie wiem w jakim bym byla wstanie gdyby to nadal trwalo
Takze podziwiam cie ze wytrzymujesz i trzymam kciuki zeby jak najszybciej minelo zebys sie nie wycienczyla!

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-13, 08:21   #4000
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Justynia, Papaya, spóźnione spełnienia marzeń i lekkich porodów

mi jest od paru dni lepiej to i Tobie zaraz powinno przejść szczerze współczuję!

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

A ja dzisiaj 13t3d wg któregoś usg. Będę się jednego trzymać bo na każdym sprzęcie usg wychodzi inaczej, plus minus 2 dni. A wg OM to nie mogę bo teraz bym miała gdzies 15t2d.
Ale chyba wyliczenie na początku jest najlepsze bo potem w II tr. dzieciaczki rosną różnie u każdej kobiety, raz szybciej raz wolniej?

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Aaa no i zaczęłam jeść pregna plus 😊 Biorę na wieczór bo boję się powrotu mdłości.
Stary 2016-06-13, 08:26   #4001
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
mi jest od paru dni lepiej to i Tobie zaraz powinno przejść szczerze współczuję!

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

A ja dzisiaj 13t3d wg któregoś usg. Będę się jednego trzymać bo na każdym sprzęcie usg wychodzi inaczej, plus minus 2 dni. A wg OM to nie mogę bo teraz bym miała gdzies 15t2d.
Ale chyba wyliczenie na początku jest najlepsze bo potem w II tr. dzieciaczki rosną różnie u każdej kobiety, raz szybciej raz wolniej?

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Aaa no i zaczęłam jeść pregna plus 😊 Biorę na wieczór bo boję się powrotu mdłości.
Chyba tak, podobno najbardziej dokladne sa wyliczenia na tym naszym genetycznym

Ja tez jem pregne plus, biore na rano i czuje sie dobrze

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-13, 08:34   #4002
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba tak, podobno najbardziej dokladne sa wyliczenia na tym naszym genetycznym

Ja tez jem pregne plus, biore na rano i czuje sie dobrze
I super, tego bedę się trzymać 😊 Te witaminy dla ciężarnych są straaaasznie drogie 😨
Stary 2016-06-13, 09:06   #4003
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
ale super!

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 09:08   #4004
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
I super, tego bedę się trzymać 😊 Te witaminy dla ciężarnych są straaaasznie drogie 😨
Ja najtaniej znalazlam w rossmanie za 40 zl 😨

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-13, 09:17   #4005
kociulek
Zakorzenienie

Monika, Papaya, dzięki kochane pocieszyłyście mnie. Mam jakieś dziwne wrażenie, że to już nigdy nie przejdzie. Dziś z rana niby czuję się ciut lepiej, ale aż się boję zapeszyć, bo zazwyczaj na drugi dzień jestem jak wrak. A na jutro planuję umyć w końcu okna w salonie. Ale wiadomo jak to jest z planami. Zaraz za to idę do fryzjera. Chyba wezmę spinacz na nos

A propos witamin, ostatnio zostawiłam w aptece prawie 150zl. Fakt, że w tym były kremy z filtrem i apap junior dla mojej małej, bo ją często głowa boli, ale i tak końcowa kwota mnie nieco zszokowała.

Pisałyście o wystawianiu brzuszka na słońce. Ja planuję na wczasach chodzić w dwuczęściowym stroju + dokupiłam sobie pareo. I oczywiście krem z filtrem 50. Ale tak jak chyba wspominała Darunia, czasem i z gołym brzuszkiem troszkę pochodzę, bo już wyglądam śmiesznie, tzn. ja się dosyć szybko opalam i już nogi i ręce mam opalone, a reszta niestety biała

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 09:26   #4006
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja najtaniej znalazlam w rossmanie za 40 zl 😨
zobacz tu: http://www.aptekagemini.pl/pregnaplus-30-kapsulek.html
najbardziej opłaca się wziąć tyle opakowań ile jeszcze będzie ci potrzeba bo wtedy koszty wysyłki się rozłożą ale średnio 10zł taniej na opakowaniu masz albo poszukaj tej apteki w swojej okolicy, mają na prawdę super ceny

Tak w ogóle witam się z wami po weekendzie

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 09:29   #4007
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
zobacz tu: http://www.aptekagemini.pl/pregnaplus-30-kapsulek.html
najbardziej opłaca się wziąć tyle opakowań ile jeszcze będzie ci potrzeba bo wtedy koszty wysyłki się rozłożą ale średnio 10zł taniej na opakowaniu masz albo poszukaj tej apteki w swojej okolicy, mają na prawdę super ceny

Tak w ogóle witam się z wami po weekendzie
Widzialam to, ale koszty przesylki wyrownaly cene kupilam to opakowanie jedno bez konsultacji z lekarzem, wiec jak mi powie ze mam nie brac to nie chcialabym zostac z 5 opakowaniami witamin

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-13, 09:31   #4008
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Ja wczoraj zjadlam gofra
Odpoczelas?

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Nie widze żadnych zastrzeżeń do żurku
A co do odpoczywania to troche tak

Cytat:
Szczęściara

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Pani Migdalek, ja z reguly pisze co mysle
Piszecie o skarpetkach, bylam w hm i tez kupilam w sobote, biale, chcialam szare ale nie bylo rozmiaru
Kupie ladny kartonik i tam bede wkladac ciuszki itp ❤😍
Też myślałam o ładnym kartoniku gdzie te pierwsze ciuszki trzymać

Co do witamin to mi ginek polecił Omega Med Optima i w jednej aptece kosztowało 37 zł. Ale mówił żeby dokończyć opakowanie kwasu i dopiero wtedy za witaminami patrzeć. Czyli jeszcze z tydzień mniej wiecej, a jestem w 14t6d.
Stary 2016-06-13, 09:38   #4009
kamisha
Zakorzenienie

mi gin nic nie polecal bo stwierdzil ze tego jest pelno
ale na karcie ciazy i dodatkowych ksiazeczkach jest wlasnie PregnaPlus

Stary 2016-06-13, 09:39   #4010
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Widzialam to, ale koszty przesylki wyrownaly cene kupilam to opakowanie jedno bez konsultacji z lekarzem, wiec jak mi powie ze mam nie brac to nie chcialabym zostac z 5 opakowaniami witamin
heh, ja tam wcale się gina nie pytam o witaminy w aptece dopytałam o wszystko babeczkę i dobrała mi takie jakie mogę brać przy moim żelazie, tzn. ja biorę żelazo dodatkowo 2x dziennie a w większości w składzie witamin tego żelaza jest sporo i to byłaby w sumie za duża dawka. Żelazo mam co prawda z kwasem foliowym ale nie ma przeciwwskazań żeby łączyć je z witaminkami

♥37/40♥
Stary 2016-06-13, 09:44   #4011
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
heh, ja tam wcale się gina nie pytam o witaminy w aptece dopytałam o wszystko babeczkę i dobrała mi takie jakie mogę brać przy moim żelazie, tzn. ja biorę żelazo dodatkowo 2x dziennie a w większości w składzie witamin tego żelaza jest sporo i to byłaby w sumie za duża dawka. Żelazo mam co prawda z kwasem foliowym ale nie ma przeciwwskazań żeby łączyć je z witaminkami
ja tez nie ale mi jakby przy okazji napomknal

Stary 2016-06-13, 09:57   #4012
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ja tez nie ale mi jakby przy okazji napomknal

Ja mam wizytę w środę to pewnie coś będzie się pytał o witaminy ale raczej jakie biorę niż jakie mam brać;D ten mój gin też lubi sugerować konkretne leki ale absolutnie nie dla tego, że te czy tamte są najlepsze większość ma podobny skład a skoro są dopuszczone do sprzedaży i przeznaczone dla kobiet w ciąży to znaczy, że nie mogą być złe ale z witaminami takimi mega to bym uważała, nie dlatego, że mogą zaszkodzić, absolutnie! po prostu czytałam, że dzidziuś po nich może przybierać na wadze sporo i w sumie może coś w tym jest, w pierwszej ciąży głównie byłam na kwasie foliowym i dopiero pod koniec jakieś "lekkie" witaminy i mały miał 3750g, w drugiej ciąży witaminy polecane przez gina i mały dobił do 4200g (i sama musiałam tego klocuszka urodzić)

♥37/40♥
Stary 2016-06-13, 10:01   #4013
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam wizytę w środę to pewnie coś będzie się pytał o witaminy ale raczej jakie biorę niż jakie mam brać;D ten mój gin też lubi sugerować konkretne leki ale absolutnie nie dla tego, że te czy tamte są najlepsze większość ma podobny skład a skoro są dopuszczone do sprzedaży i przeznaczone dla kobiet w ciąży to znaczy, że nie mogą być złe ale z witaminami takimi mega to bym uważała, nie dlatego, że mogą zaszkodzić, absolutnie! po prostu czytałam, że dzidziuś po nich może przybierać na wadze sporo i w sumie może coś w tym jest, w pierwszej ciąży głównie byłam na kwasie foliowym i dopiero pod koniec jakieś "lekkie" witaminy i mały miał 3750g, w drugiej ciąży witaminy polecane przez gina i mały dobił do 4200g (i sama musiałam tego klocuszka urodzić)
ja tez bralam sam kwas foliowy ale zaczelam dostawac opryszczke, afry i zajady i zakupilam witaminy dla kobiet w ciazy i przeszlo za duzo wymiotow a za malo witamin..

oj to faktycznie klocuszek

moj gin sie pytal ostatnio ile ja i tż wazylismy jak sie urodzilismy

Stary 2016-06-13, 10:16   #4014
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ja tez bralam sam kwas foliowy ale zaczelam dostawac opryszczke, afry i zajady i zakupilam witaminy dla kobiet w ciazy i przeszlo za duzo wymiotow a za malo witamin..

oj to faktycznie klocuszek

moj gin sie pytal ostatnio ile ja i tż wazylismy jak sie urodzilismy

jak masz niedobory to oczywiście, że witaminki są potrzebne ja jeszcze warzywka świeże jem to też się witaminuję;D ale faktycznie, zajady to i mi zaczęły w ciąży dokuczać... może teraz przy witaminkach przejdą co do wagi to ja się urodziłam jako wcześniak więc moja waga zupełnie nie miarodajna bo ważyłam około 2500g no i tendencja wzrostowa wagi moich dzieci wskazuje na kolejne spore dzieciątko haha;D no ale zobaczymy;D mój maluszek jest większy niż termin z ostatniej @ wskazuje więc pewnie cały czas będzie jako "duży" a jaki się urodzi to zupełnie nie idzie przewidzieć

Wiecie, że ja już wariuję na punkcie ruchów maleństwa codziennie rano zanim wstanę to muszę "zdziubać" brzuch z nadzieją, że mi mój mały ktosiek "odpowie" czasem mam wrażenie, że coś tam delikatnie pyknie ale na tym etapie to równie dobrze mogą być jakieś jelitka heh

♥37/40♥
Stary 2016-06-13, 10:23   #4015
papaPapaya
Zakorzenienie

Ja kupilam pregne plus bo wlasnie w swoim skladzie z witamin ma tylko D3, a reszte bede starala sie nadrabiac owocami i warzywami

Cytat:
Wiecie, że ja już wariuję na punkcie ruchów maleństwa codziennie rano zanim wstanę to muszę "zdziubać" brzuch z nadzieją, że mi mój mały ktosiek "odpowie" czasem mam wrażenie, że coś tam delikatnie pyknie ale na tym etapie to równie dobrze mogą być jakieś jelitka heh
O kurcze! Ja codziennie rano klade reke na brzuchu i staram sie juz cos wyczuc myslalam ze tylko ja zaczynam swirowac na tym punkcie

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-13, 10:28   #4016
mewkaa
Zadomowienie

czesc przyjmiecie mnie jeszcze do swego grona?
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 10:43   #4017
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupilam pregne plus bo wlasnie w swoim skladzie z witamin ma tylko D3, a reszte bede starala sie nadrabiac owocami i warzywami

O kurcze! Ja codziennie rano klade reke na brzuchu i staram sie juz cos wyczuc myslalam ze tylko ja zaczynam swirowac na tym punkcie
heh, jak widać, nie jesteś sama
Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
witaj napisz coś więcej

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

od dziś wyprzedaże w h&m stacjonarnie

♥37/40♥
Stary 2016-06-13, 10:46   #4018
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
heh, jak widać, nie jesteś sama

witaj napisz coś więcej

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

od dziś wyprzedaże w h&m stacjonarnie
dzieki za zielone swiatlo!
no to lece z tym koksem
34letnia matka debiutująca i pracująca
ostatnia miesiaczka 1 marca, a wiec termin gdzies tam 6/7 grudnia.
zeby nie bylo: z ukrycia was czytałam i wiem o was wszystko
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 10:49   #4019
Velvet Wave
Rozeznanie

Ja biorę kwas oczywiście a oprócz tego tylko witaminę D3 Lekarz zalecił sprawdzenie jej w krwi bo podobno jej niedobór zwiększa ryzyko zatrucia ciążowego a ja niestety jestem genetycznie obciążona Taka "przyjemność" badania kosztuję nawet koło 100 zł, ale dobrze, że to zrobiłam bo okazało się, że brakuje mi witaminki

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 10:50   #4020
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
jak masz niedobory to oczywiście, że witaminki są potrzebne ja jeszcze warzywka świeże jem to też się witaminuję;D ale faktycznie, zajady to i mi zaczęły w ciąży dokuczać... może teraz przy witaminkach przejdą co do wagi to ja się urodziłam jako wcześniak więc moja waga zupełnie nie miarodajna bo ważyłam około 2500g no i tendencja wzrostowa wagi moich dzieci wskazuje na kolejne spore dzieciątko haha;D no ale zobaczymy;D mój maluszek jest większy niż termin z ostatniej @ wskazuje więc pewnie cały czas będzie jako "duży" a jaki się urodzi to zupełnie nie idzie przewidzieć

o widzisz no tak to jest
trzeba jeść dużo owoców i warzyw ale nie zawsze wychodzi :P

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
pewnie witamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości