Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-13, 17:02   #3001
ewka555
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Madzius a dawalas drugie imię Zuzi? ) jak kp?
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 17:02   #3002
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wiolinkax Pokaż wiadomość
Kochane ciocie informuje Was że prawie tydzień temu (07.06.2016) urodził się mój Synuś-OLIWIEREK-Największa Miłość Mojego Życia!!!

nie wiem co u Was mam z 40 stron do nadrabiania, wszystkim mamusią gratulacje!
GRATULACJE!!!
Olej nadrabianie, napisz po prostu coś czasem

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!
Nie nadrabiaj tutaj tylko albo narzekania tych co chcą urodzić, a nie rodzą albo problemy z karmieniem tych, co już urodziły. Bądź na bieżąco.

Nie chcę nic mówić, ale oprócz justyny to teraz w kolejce tak do 24 czerwca to są już tylko podwójne albo potrójne mamusie :P w końcu i my musimy się wykazać
Tak jest, ja się mogę wykazać, choćby i dzisiaj

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Szyjka dluga, twarda, zamknieta... Czekamy na rozwój akcji a jak nic się nie będzie działo to 22 do szpitala na badania i 23 tniemy i wyciagamy Marcelinkę
Będzie prezent na dzień ojca
Szyjkami to się nie ma co sugerować
A 23. czerwca to bardzo ładna data

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61684396]Cierpliwość, Sliweczka to jesteśmy na prowadzeniu
Madlis pewnie też rozpakowana już, szczerze mówiąc nie kojarzę jej...
Ciekawe która jeszcze nas wyprzedzi

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Pewnie Miqesi się wciśnie skoro se tak postanowiła, bo zawzięta z niej babka

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ja to bym chętnie obdarowała mlekiem dziewczyny, które mają problemy z laktacją, naprawdę... Parę woreczków już zamroziłam, a dzisiaj po wzięciu prysznicu z obu piersi leciało mi jak z kranu, tak że ledwo dałam radę stanik z wkładkami założyć [COLOR="Silver"]
Super! Tylko się cieszyć

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Ależ te dzieciaki potrafią zaskoczyć...
Starszy synek, nie dość, ze nie jest zazdrosny o braciszka (póki co) i wciąż dopytuje co je, dlaczego placze itd. To od wczoraj nie daje nikomu pchać wózka na spacerze i dumnie chodzi z babcia i wozi braciszka.

A myslelismy, ze będzie ciężko bo nie pozwalał nawet mężowi zbliżyć się do mnie a teraz ja opiekuje się głównie maluszkiem a starszak przebywa z babcia i o dziwo nie każe Kubusiowi iść z powrotem do brzucha.
Brawa dla Maksia W końcu jest starszym bratem- to zobowiązuje

Cytat:
Była położna i jestem przeszczesliwa
Kubuś przybrał przez weekend 200g.
Pochwaliła, ze tak pilnowalam tych karmien i mówiła, żeby dawać na każde zawołanie bo jest duży i potrzebuje.
Super

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie ma siły..
Hania od rana marudna, widać, że kupki zrobić nie może..co chwilę się budzi(spała bardzo mało) z płaczem..
Nie wiem już jak jej pomóc..nic nie działa
Jaka ze mnie matka, że nie umiem pomóc dziecku..
Najlepsza!! No niestety nie jesteś cudotwórczynią, czasem nawet największe wysiłki nie pomogą...
Możesz ją ponosić pionowo, robić masaże, położyć ciepły okład na brzuszek...Może spróbuj podać trochę wody do picia. Przy mm podaje się chyba takim maluszkom wodę do picia- poprawcie mnie jeżeli się mylę.
I nie zadręczaj się. Przecież to nie Twoja wina.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 17:03   #3003
Asiek121
Zakorzenienie

rowniez ja pisze znad laktatora ;-)
Od wczoraj dopiero mam pokarm, udaje mi sie sciagac po 30 ml szalenstwo nie przystawiam do cycka bo musimy kontrolowac ile zjada
Zoltaczka jej wyszla i dzisiaj zabrali ją na 24h naswietlanie i dali kroplowke na wzmocnienie bo nawet nie dalo jej sie na jedzenie wybudzic ja troche podczytuje ale nie mam kiedy napisac

Jutro sciagaja mi szew bardzo sie boje
Ogolnie forma juz lepsza, najgorsze podnoszenie sie z lozka. Tz przywiazal mi pasek od szlafroka i sie na nim podciagam jak wstaje, paraolimpiada

Malutka jest taka kochana, wszystkie ubranka za duze, musze kupic na 44cm :-P
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 17:17   #3004
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Nie . W środę

śliweczko, Lalare ma nas w dupce
Wpadała tutaj zawsze, żeby się pochwalić, jak to ona tryska energią i ładnie wygląda i jak mało przytyła. Nic nawet nie napisała, że urodziła.
Nigdy nie miała z nami jakiejś takiej więzi. Więc mnie to jakoś nie interesuje specjalnie...
wredna jestem, wiem. Ale mam to w nosie

Zapisz
Mam takie same odczucia

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Aaa wyobraźcie sobie, że my nadal bez wózka jesteśmy Zamawialiśmy 6 tygodni temu, miał być DO 5 tygodni, mężu dzwonił w zeszłym tygodniu, a facet do niego z tekstem, że to nie jego wina, że dziecko się szybciej urodziło Pomijam fakt, że urodziło się 2 dni przed terminem, a nie dwa tygodnie np., więc z czym do ludu Ale kurde, mogliby z łaski swojej sami zadzwonić i grzecznie uprzedzić, że termin realizacji się wydłużył... Szczęście w tym nieszczęściu jest takie, że żadnej zaliczki nawet nie wpłacaliśmy, ani nie mamy żadnego kwitka czy potwierdzenia, że zamawialiśmy to i to, więc jeśli dzisiaj nie będzie tego wózka, to mamy ich w nosie. Mężu znalazł w innym sklepie nasz model, który podobno jest nowy, nie z wystawy, dostępny od ręki, więc po pracy tam podjedzie i go kupi jeśli będzie ok Fotelik też niby miał być po 2 tygodniach (z tego samego sklepu), a nadal go nie ma. Mamy na szczęście pożyczony od kuzynki...
Jaja sobie robia
wiadomo ze rozne sytuacje sie zdarzaja , moze wyniknac jakies opoznienie, ale tak jak piszesz w takim wypadku powinni sie skontaktowac z Wami i uprzedzic ze takie cos wyniknelo bla bla. A nie jeszcze jakies glupie teksty walic. Co to w ogole kest
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 17:19   #3005
Asiek121
Zakorzenienie

Ona moja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160612_074832.jpg (90,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160612_135007.jpg (157,2 KB, 43 załadowań)
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 17:30   #3006
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane ciocie informuje Was że prawie tydzień temu (07.06.2016) urodził się mój Synuś-OLIWIEREK-Największa Miłość Mojego Życia!!!

nie wiem co u Was mam z 40 stron do nadrabiania, wszystkim mamusią gratulacje!
Kolejny Maluszek z 07.06
Gratulacje !!

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Hej Mamuski

Gratulacje

Przepraszam , że nic nie pocytuję

Jestem po wizycie. Szyjka dluga, twarda, zamknieta... Czekamy na rozwój akcji a jak nic się nie będzie działo to 22 do szpitala na badania i 23 tniemy i wyciagamy Marcelinkę
Będzie prezent na dzień ojca
Ale super data bedzie !
Tatus bedzie mial najpiekniejszy prezent

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Kochane dziekuje za cieple słowa!
Mieliśmy dziś wyjsc ze szpitala ale wychodzimy jutro bo zapytalam czy mogę zostać dzień dłużej.
Mam nadzieje że jeszcze Malutka przybędzie cos na wadze
Krem do brodawek kupiony laktator elektryczny leci poczta
za wage Majeczki!
I widze ze chyba humor masz lepszy

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny żeby nie było jestem i czytam Was na bieżąco, ale nie mam nigdy czasu nic napisać co cchwilę karmię, przebieram, ściągam mleko co 2-3h z 40 min i tak w kolko.. Ale nie poddaje się o ściągam pokarm dla Kingusi niestety cZęściej mm musimy dawać, bo mała coraz więcej nam je
Obydwie jestescie mega dzielne !
Stary 2016-06-13, 17:31   #3007
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje!! czekamy na opis.

Dokładnie,nie ma się co poddawać!

Brawo

Hania od rana marudna, widać, że kupki zrobić nie może..co chwilę się budzi(spała bardzo mało) z płaczem..
Nie wiam jakie ty masz obserwacje ale mojnsyn mial sklonnosci do kolek na poczatku wlasnie jak laczylam mm z kp i oprocz mojej diety takiej tam rozluzniajacej to robilan masaze, kladlam na brzuszku i bujalam reka cialko, podgrzewalam pieluche czy lekko termoforek i okladalam brzuch, podginanie kolanek itp a jak juz nic nie dawalo rady to dostawal debridat tylko to na recepte bylo i nie pamietam od ktorego tygodnia mozna to dawac.ale te pare kropli dzialalo cuda.odbijal i baczki szly.nie wmawiaj sobie ze zla matka jestes.kazda to przechodzi.moj jak mial miesiac to lezelismy w szpitalu na zapalenie pluc potem mialam lezec z nim co pol roku z yego powodu a po drodze przeziebien domowych to niezlicze.tez sie dolowalam ale trzeba byc silnym zeby te opieke ogarnac. Przytulam cie mocno!!

Na ktg cisza w chwili braxtonow 25% max bylo i poza tym cisza.moze ze dwa mi sie trafily na te pol godz.starszak spisal sie ekstra na tym ktg
Stary 2016-06-13, 17:40   #3008
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Starszy synek, nie dość, ze nie jest zazdrosny o braciszka (póki co) i wciąż dopytuje co je, dlaczego placze itd. To od wczoraj nie daje nikomu pchać wózka na spacerze i dumnie chodzi z babcia i wozi braciszka.

A myslelismy, ze będzie ciężko bo nie pozwalał nawet mężowi zbliżyć się do mnie a teraz ja opiekuje się głównie maluszkiem a starszak przebywa z babcia i o dziwo nie każe Kubusiowi iść z powrotem do brzucha.
Super
Wzorowy starszy Brat!

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:

Swietnie !! Bardzo sie ciesze
Oby tak dalej!

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Gratulacje!! czekamy na opis.

Dokładnie,nie ma się co poddawać!

Brawo

Haneczka kochana , nie obwiniaj sie !
A byla u Was polozna i mowila cos na ten temat?
U pediatry na patronazu byliscie?

Mi polozna mowila przy Bartku jak tez mial takie problemy, ze to wina slabych miesni brzucha. No i na lezaco tez trudno kupke zrobic
Jedyne co nam pozostalo to cierpliwosc- tylko masowalismy brzuszek, pdzykladslismy ciepla tetre i podkurczalismy nozki, zeby mu ulzyc.
Niedlugo potem samo minelo.

Pamietaj ze jestes dla swojego dziecka najlepsza mama na swiecie ! Wiadomo ze chcialabys ulzyc Hani w cierpieniu, ale czasem nie da sie wiele zrobic. Tymbardziej ze probowalas juz wszystkiego wiec zla matka nie mozesz byc

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2016-06-13 o 17:55
Stary 2016-06-13, 17:47   #3009
ewka555
Zakorzenienie

Pik pik 25% na ktg to niekoniecznie skurcz tylko ruch dziecka ))
Stary 2016-06-13, 17:57   #3010
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Madzius a dawalas drugie imię Zuzi? ) jak kp?

Tylko jedno, jak my wszyscy
A kp w porzadku, dziekuje laktacja juz sie normuje, nawal minal. Zuzia coraz ladniej lapie piers , sutki ladnie sie powyciagaly i juz sie zahartowaly bo nie boli jak przystawiam

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Od wczoraj dopiero mam pokarm, udaje mi sie sciagac po 30 ml szalenstwo nie przystawiam do cycka bo musimy kontrolowac ile zjada
Zoltaczka jej wyszla i dzisiaj zabrali ją na 24h naswietlanie i dali kroplowke na wzmocnienie bo nawet nie dalo jej sie na jedzenie wybudzic ja troche podczytuje ale nie mam kiedy napisac

Ogolnie forma juz lepsza, najgorsze podnoszenie sie z lozka. Tz przywiazal mi pasek od szlafroka i sie na nim podciagam jak wstaje, paraolimpiada

najwazniejsze z karmisz swoim mlekiem, nie wazne czy z butli czy z piersi. To dla Nadii teraz najlepsze
A pokarmu z dnia na dzien bedzie wiecej , zobaczysz

Rozbawilas mnie z ta paraolimpiada

to chyba szybko sciagaja Ci ten szew?
Mi dopiero jutro, czyli po tygodniu

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Ona moja
Jaka Piekna !!

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Ale naspamowalam
No ale nadrobilam
Stary 2016-06-13, 17:59   #3011
fiazo
Zakorzenienie

Pikpik debridat jest na refluks mój maly ma, nie wiedziałam że go przy kolkach się stosuje

Mi po cc też po tygodniu ściągali szwy

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 18:00   #3012
ewka555
Zakorzenienie

Madzius no to super ze tak Wam idzie z kp ! )

Asiek musze na lapka wleźć żeby Twoje maleństwo zobaczyć
Stary 2016-06-13, 18:00   #3013
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Pik pik 25% na ktg to niekoniecznie skurcz tylko ruch dziecka ))
U mnie była czkawka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 18:06   #3014
ewka555
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61692126]U mnie była czkawka [/QUOTE]

Hahaha dobre 😁

Jak sie czujesz? Jakies skurczyki ?
Stary 2016-06-13, 18:12   #3015
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Pikpik debridat jest na refluks mój maly ma, nie wiedziałam że go przy kolkach się stosuje

Mi po cc też po tygodniu ściągali szwy
A ja nie wiedzialam ze to na refluks grunt ze pomagalo jak juz wszystko zawiodlo.

Ewka 555 te % sprawdzalam akurat jak mi brzuch twardnial i te moje nieprzyjemne zaciskanie przelyku plus zwiekszony bol jak na @. Tego bylo dwa razy jak juz pisalam.a dziecko to sie ruszalo z 15 razy w ciagu tego czasu.to nie wiem juz jak to interpretowac.

Wlasnie przed chwila zakrecilam ciasto i juz jest w piekarniku.tak mi sie zachcialo i juz! A dzis ogolnie mam zarty dzien.wsuwam co mi pod reke wpadnie az sie boje ze rewolucja zoladkowa jakas z tego bedzie.
Stary 2016-06-13, 18:33   #3016
madzius90
Zakorzenienie

PikPik jakie ciasto robisz?

Mnie po porodzie ochota na slodkie minela jak reka odjal. A cala ciaze tak mnie ciagelo do slodkiego ze szok
Stary 2016-06-13, 18:43   #3017
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny, dopiero dziś po 80 dniach w szpitalu, wróciłam do domu. Dopadłav mnie jakaś infekcja, biegunki silne, gorączka 39,5. Do tego prawie zero pomocy ze strony położnyvch w opiecr nad dwójką. Dopiero jak teściowa zrobiła aferę. Masakra, ledwo dałam radę, fizycznie i psychicznie.

Gratuluję tym rozpakowanym, a nierozpakowanym życzę wytrwałości.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 18:55   #3018
miszkaaa
Zakorzenienie

HANECZKA tak mówisz, ze metoda 7 5 3 więcej sciagasz? Ja do tej pory scisgslam aż do opróżnienia.
Kurcze, może tez spróbuje...

AUSTRALIA pewnie wozenie brata znudzi mu się szybciej niż przypuszczamy
I zazdraszczam ilości mleka, tak trzymać!

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 18:57   #3019
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, dopiero dziś po 80 dniach w szpitalu, wróciłam do domu. Dopadłav mnie jakaś infekcja, biegunki silne, gorączka 39,5. Do tego prawie zero pomocy ze strony położnyvch w opiecr nad dwójką. Dopiero jak teściowa zrobiła aferę. Masakra, ledwo dałam radę, fizycznie i psychicznie.

Dzielna mama jesteś! Dużo zdrówka, oby ta infekcja odpuściła szybko ! Trzymaj się ciepło
Stary 2016-06-13, 19:04   #3020
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Znów inkubator,kolejny antybiotyk,młoda nie chce jeść,a mi chce się wyć:-(
Radena dużo zdrówka dla Basi

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Nie daje rady psychicznie i fizycznie.
Ledwo sie poruszam; ledwo dziecko podnosze, ledwo leze,hemoroidy zewnetrzne doprowadzaja mnoe do szału.Pół dnia rycze.
Żabcia nie smutaj- trudne są początki a potem będzie już z górki

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Jeszcze jeden tekst mojej córki. Wychodzę z wanny, owinęłam się beżowym ręcznikiem, a Sara: mamo wyglądasz jak słoń
Ale hasło Dzieci są szczere do bólu.

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Moja największą Miłość! Moje Cudo!
Ania - śliczności

Cytat:
Fajnie, ze masz pomoc. Ja tez mam mamę u siebie i chociaż są zgrzyty to naprawdę docrniam jej pomoc przy starszaku i ogólnie w domu.
Pomoc teściowej mam do środy. Wiadomo, że jest różnie- no bo to jednak obca kobieta w domu, ale też bardzo teściowa mi pomaga i to tak ze szczerego serca widać. Ogólnie to bardzo się boję jak to będzie- mąż zaczyna nową pracę i będzie ciągle w wyjazdach, a ja z dwójką maluchów w domu...

Cytat:
Ech. Wczoraj miałam wieczorem całkiem gorszy dzień.. Hania była marudna, a ja nie wiedziałam dlaczego.. czy była głodna, czy coś ją bolało, czy pieluszka mokra, czy po prostu potrzebowała bliskości..nie wiedziałam poryczałam się i tyle...
Dziś jestem sama, Hania znowu marudzi przez sen, ewidentnie nie może puścić bąka i zrobić kupki.. już nie wiem jak jej pomóc..
Haneczka- pijesz herbatkę na laktację? Co ile ściągasz? Noś ją pionowo przytuloną do siebie i podtrzymaj jej nóżki w pozycji żabki. Bardzo pomaga niemowlakom na bączki. Na przybicie matczyne bardzo polecam melisę...

Cytat:
witamy Oliwierka

Cytat:
Ona moja
Śliczności

U nas była położna środowiskowa- wszystko dobrze. Młody przybył na wadze troszeczkę- ale w sumie to waga teraz inna niż w szpitalu więc może i błąd. W piątek się dowiem, bo ma przyjść znowu.
Strasznie mordowała pępuszka Leosiowi Octaniseptem i patyczkiem do uszu. Nie mogłam na to patrzeć... Powiedziała, że dziecko jest przegrzane. Nie umiem utrafić z tym ubraniem synka- a to za zimno i czkawka, a to się poci...
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 19:13   #3021
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
To ja łamie zasade, ze pierworodki rodza szybciej
Ja mam taki sam zamiar
Cc dzień przed terminem się nie liczy
Cytat:

Asiu fajnie, że się odzywasz myślałam dziś o Tobie wiedzę, że humorek lepszy
Cytat:

Dobrze, że już w domu infekcji współczuję, bo na pewno się wymęczyłaś. Z dzieciaczkami na pewno dasz sobie radę, chociaż jest podwójnie " wesoło"

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 19:14   #3022
Paula_ck
Raczkowanie

Cześć dziewczyny w końcu znalazłam chwile żeby napisać co u nas. Jesteśmy w domu od czwartku, wypuscili nas po 4 dniach wiec szybciutko ale bardzo dobrze bo w domu od razu inaczej i zaczęło się układać wszystko. W szpitalu było źle bo raz że ból okropny a małym trzeba się zająć bo tylko pierwszego dnia był wzięty na noc i do tego brak pokarmu a nawet jak się pojawił to mały nie chciał ssać bo mam małe brodawki. Uratował mnie laktator bo rozkręcił laktacje i pierwsze dni to było ciągle ściąganie i butelka. Ale to już przeszłość bo od soboty mam dobre nakładki silikonowe z nuka i Tymek od razu załapał i teraz karmimy się pięknie piersią Teraz jest już na prawdę super, dziecko szczęśliwe, mama szczęśliwa, już nie rycze ciągle Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i powodzenia dla przyszlych!
Stary 2016-06-13, 19:17   #3023
ewka555
Zakorzenienie

Zebrah super ze wszystko w porządku i maly przybiera

Ja też czuje, ze będę miala problem z ubieraniem...jakos z zimowym dzieckiem nie mialam problemu

A co do pępka to ja też dokladnie czyscilam patyczkami itd, malucha to nie boli

Madzia999 mialam pytać - jak pępek Hani? Odpadl? Przemywalas tym spirytusem?
Stary 2016-06-13, 19:24   #3024
fiazo
Zakorzenienie

Maria brawo dla teściowej. Super że już w domku i zdrówka dla Ciebie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 19:26   #3025
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Wiolinka, gratuluję!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 19:27   #3026
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Asiek sliczna coreczka
MariaF super ze w koncu w domu oby tylko ta infekcja szybko przeszla

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 19:32   #3027
zebrah
Rozeznanie

Cytat:

MariaFrancesca- dla mnie jesteś bohaterką - tyle dni w szpitalu! Z położnymi niestety tak jest- ja też musiałam się dopraszać, żeby mi przynosiły Leosia jak leżałam po cesarce, bo chciałam żeby mu odruch ssania nie zaniknął. One chciały mieć łatwiej- dziecku butlę do buzi i po sprawie
Mam nadzieję, że szybko wyjdziesz z infekcji.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 19:34   #3028
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
PikPik jakie ciasto robisz?

Mnie po porodzie ochota na slodkie minela jak reka odjal. A cala ciaze tak mnie ciagelo do slodkiego ze szok
Też tak miałam w pierwszej ciąży

Cytat:

Dzielna mama oby infekcja puściła szybciutko a co do położnych to brak słów...

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 19:38   #3029
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Hahaha dobre 😁

Jak sie czujesz? Jakies skurczyki ?
Nieeee. Właśnie siostra robi mi.paznokcie
Cytat:

Dobrze że już w domku, tyle wytrzymałas w szpitalu, dzielna mama
Zdrówka dla Ciebie i buziaczki dla dziewczyn, czekamy na foto
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-13, 20:06   #3030
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Jaja sobie robia
wiadomo ze rozne sytuacje sie zdarzaja , moze wyniknac jakies opoznienie, ale tak jak piszesz w takim wypadku powinni sie skontaktowac z Wami i uprzedzic ze takie cos wyniknelo bla bla. A nie jeszcze jakies glupie teksty walic. Co to w ogole kest
No dokładnie. Dzisiaj gadał przez telefon, że jeszcze mają dzień czy dwa, ale na pewno w tym tygodniu będzie Ale niech się walą - wózek był od ręki w innym sklepie, a fotelik będzie za tydzień Można? Można

Cytat:
Ona moja
Śliczna!

Cytat:

Normalnie kłaniam Ci się w pas, jesteś bohaterką! Dużo zdrówka kochana i siły dla Ciebie i Twoich dziewczynek

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny w końcu znalazłam chwile żeby napisać co u nas. Jesteśmy w domu od czwartku, wypuscili nas po 4 dniach wiec szybciutko ale bardzo dobrze bo w domu od razu inaczej i zaczęło się układać wszystko. W szpitalu było źle bo raz że ból okropny a małym trzeba się zająć bo tylko pierwszego dnia był wzięty na noc i do tego brak pokarmu a nawet jak się pojawił to mały nie chciał ssać bo mam małe brodawki. Uratował mnie laktator bo rozkręcił laktacje i pierwsze dni to było ciągle ściąganie i butelka. Ale to już przeszłość bo od soboty mam dobre nakładki silikonowe z nuka i Tymek od razu załapał i teraz karmimy się pięknie piersią Teraz jest już na prawdę super, dziecko szczęśliwe, mama szczęśliwa, już nie rycze ciągle Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i powodzenia dla przyszlych!
O super Świetnie, że u Was w porządku
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości