|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Madzius a dawalas drugie imię Zuzi?
) jak kp?
|
|
|
|
#3002 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Olej nadrabianie, napisz po prostu coś czasem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A 23. czerwca to bardzo ładna data [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61684396]Cierpliwość, Sliweczka to jesteśmy na prowadzeniu Madlis pewnie też rozpakowana już, szczerze mówiąc nie kojarzę jej... Ciekawe która jeszcze nas wyprzedzi ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Pewnie Miqesi się wciśnie skoro se tak postanowiła, bo zawzięta z niej babka Cytat:
Cytat:
W końcu jest starszym bratem- to zobowiązuje ![]() Cytat:
Cytat:
Możesz ją ponosić pionowo, robić masaże, położyć ciepły okład na brzuszek...Może spróbuj podać trochę wody do picia. Przy mm podaje się chyba takim maluszkom wodę do picia- poprawcie mnie jeżeli się mylę. I nie zadręczaj się. Przecież to nie Twoja wina. |
|||||||
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
rowniez ja pisze znad laktatora ;-)
Od wczoraj dopiero mam pokarm, udaje mi sie sciagac po 30 ml szalenstwo Zoltaczka jej wyszla i dzisiaj zabrali ją na 24h naswietlanie i dali kroplowke na wzmocnienie bo nawet nie dalo jej sie na jedzenie wybudzic ja troche podczytuje ale nie mam kiedy napisacJutro sciagaja mi szew bardzo sie boje ![]() Ogolnie forma juz lepsza, najgorsze podnoszenie sie z lozka. Tz przywiazal mi pasek od szlafroka i sie na nim podciagam jak wstaje, paraolimpiada Malutka jest taka kochana, wszystkie ubranka za duze, musze kupic na 44cm :-P |
|
|
|
#3004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
wiadomo ze rozne sytuacje sie zdarzaja , moze wyniknac jakies opoznienie, ale tak jak piszesz w takim wypadku powinni sie skontaktowac z Wami i uprzedzic ze takie cos wyniknelo bla bla. A nie jeszcze jakies glupie teksty walic. Co to w ogole kest
|
||
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Ona moja
|
|
|
|
#3006 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje !! ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() Tatus bedzie mial najpiekniejszy prezent ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
za wage Majeczki! I widze ze chyba humor masz lepszy ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na ktg cisza w chwili braxtonow 25% max bylo i poza tym cisza.moze ze dwa mi sie trafily na te pol godz.starszak spisal sie ekstra na tym ktg
|
|
#3008 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzorowy starszy Brat! ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
Oby tak dalej! ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
A byla u Was polozna i mowila cos na ten temat? U pediatry na patronazu byliscie? Mi polozna mowila przy Bartku jak tez mial takie problemy, ze to wina slabych miesni brzucha. No i na lezaco tez trudno kupke zrobic ![]() Jedyne co nam pozostalo to cierpliwosc- tylko masowalismy brzuszek, pdzykladslismy ciepla tetre i podkurczalismy nozki, zeby mu ulzyc. Niedlugo potem samo minelo. Pamietaj ze jestes dla swojego dziecka najlepsza mama na swiecie ! Wiadomo ze chcialabys ulzyc Hani w cierpieniu, ale czasem nie da sie wiele zrobic. Tymbardziej ze probowalas juz wszystkiego wiec zla matka nie mozesz byc
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-06-13 o 17:55 |
|||
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Pik pik 25% na ktg to niekoniecznie skurcz tylko ruch dziecka
))
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Tylko jedno, jak my wszyscy A kp w porzadku, dziekuje laktacja juz sie normuje, nawal minal. Zuzia coraz ladniej lapie piers , sutki ladnie sie powyciagaly i juz sie zahartowaly bo nie boli jak przystawiam ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
A pokarmu z dnia na dzien bedzie wiecej , zobaczysz Rozbawilas mnie z ta paraolimpiada to chyba szybko sciagaja Ci ten szew? Mi dopiero jutro, czyli po tygodniu ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Jaka Piekna !! ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Ale naspamowalam No ale nadrobilam
|
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius no to super ze tak Wam idzie z kp !
)Asiek musze na lapka wleźć żeby Twoje maleństwo zobaczyć
|
|
|
|
#3013 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61692126]U mnie była czkawka
[/QUOTE]Hahaha dobre 😁 Jak sie czujesz? Jakies skurczyki ?
|
|
|
|
#3015 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
grunt ze pomagalo jak juz wszystko zawiodlo.Ewka 555 te % sprawdzalam akurat jak mi brzuch twardnial i te moje nieprzyjemne zaciskanie przelyku plus zwiekszony bol jak na @. Tego bylo dwa razy jak juz pisalam.a dziecko to sie ruszalo z 15 razy w ciagu tego czasu.to nie wiem juz jak to interpretowac. Wlasnie przed chwila zakrecilam ciasto i juz jest w piekarniku.tak mi sie zachcialo i juz! A dzis ogolnie mam zarty dzien.wsuwam co mi pod reke wpadnie az sie boje ze rewolucja zoladkowa jakas z tego bedzie.
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
PikPik jakie ciasto robisz?
Mnie po porodzie ochota na slodkie minela jak reka odjal. A cala ciaze tak mnie ciagelo do slodkiego ze szok
|
|
|
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, dopiero dziś po 80 dniach w szpitalu, wróciłam do domu. Dopadłav mnie jakaś infekcja, biegunki silne, gorączka 39,5. Do tego prawie zero pomocy ze strony położnyvch w opiecr nad dwójką. Dopiero jak teściowa zrobiła aferę. Masakra, ledwo dałam radę, fizycznie i psychicznie.
Gratuluję tym rozpakowanym, a nierozpakowanym życzę wytrwałości.
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
HANECZKA tak mówisz, ze metoda 7 5 3 więcej sciagasz? Ja do tej pory scisgslam aż do opróżnienia.
Kurcze, może tez spróbuje... AUSTRALIA pewnie wozenie brata znudzi mu się szybciej niż przypuszczamy I zazdraszczam ilości mleka, tak trzymać! |
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzielna mama jesteś! Dużo zdrówka, oby ta infekcja odpuściła szybko ! Trzymaj się ciepło |
|
|
|
|
#3020 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzieci są szczere do bólu. Ania - śliczności Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Śliczności ![]() U nas była położna środowiskowa- wszystko dobrze. Młody przybył na wadze troszeczkę- ale w sumie to waga teraz inna niż w szpitalu więc może i błąd. W piątek się dowiem, bo ma przyjść znowu. Strasznie mordowała pępuszka Leosiowi Octaniseptem i patyczkiem do uszu. Nie mogłam na to patrzeć... Powiedziała, że dziecko jest przegrzane. Nie umiem utrafić z tym ubraniem synka- a to za zimno i czkawka, a to się poci... |
||||||
|
|
|
#3021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taki sam zamiar
Cc dzień przed terminem się nie liczy Cytat:
myślałam dziś o Tobie wiedzę, że humorek lepszy Cytat:
infekcji współczuję, bo na pewno się wymęczyłaś. Z dzieciaczkami na pewno dasz sobie radę, chociaż jest podwójnie " wesoło"
|
|
#3022 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
w końcu znalazłam chwile żeby napisać co u nas. Jesteśmy w domu od czwartku, wypuscili nas po 4 dniach wiec szybciutko ale bardzo dobrze bo w domu od razu inaczej i zaczęło się układać wszystko. W szpitalu było źle bo raz że ból okropny a małym trzeba się zająć bo tylko pierwszego dnia był wzięty na noc i do tego brak pokarmu a nawet jak się pojawił to mały nie chciał ssać bo mam małe brodawki. Uratował mnie laktator bo rozkręcił laktacje i pierwsze dni to było ciągle ściąganie i butelka. Ale to już przeszłość bo od soboty mam dobre nakładki silikonowe z nuka i Tymek od razu załapał i teraz karmimy się pięknie piersią Teraz jest już na prawdę super, dziecko szczęśliwe, mama szczęśliwa, już nie rycze ciągle Gratuluję wszystkim nowym mamusiom i powodzenia dla przyszlych!
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Zebrah super ze wszystko w porządku i maly przybiera
![]() Ja też czuje, ze będę miala problem z ubieraniem...jakos z zimowym dzieckiem nie mialam problemu ![]() A co do pępka to ja też dokladnie czyscilam patyczkami itd, malucha to nie boli ![]() Madzia999 mialam pytać - jak pępek Hani? Odpadl? Przemywalas tym spirytusem? |
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolinka, gratuluję!
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3026 |
|
Rozeznanie
|
Asiek sliczna coreczka
![]() MariaF super ze w koncu w domu oby tylko ta infekcja szybko przeszla
|
#3027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z położnymi niestety tak jest- ja też musiałam się dopraszać, żeby mi przynosiły Leosia jak leżałam po cesarce, bo chciałam żeby mu odruch ssania nie zaniknął. One chciały mieć łatwiej- dziecku butlę do buzi i po sprawie Mam nadzieję, że szybko wyjdziesz z infekcji. |
|
|
|
|
#3028 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oby infekcja puściła szybciutko a co do położnych to brak słów...
|
|
|
#3029 | |
|
Konto usunięte
|
Nieeee. Właśnie siostra robi mi.paznokcie
Cytat:
![]() Zdrówka dla Ciebie i buziaczki dla dziewczyn, czekamy na foto
|
|
|
|
|
#3030 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale niech się walą - wózek był od ręki w innym sklepie, a fotelik będzie za tydzień Można? Można ![]() Śliczna! ![]() Cytat:
Dużo zdrówka kochana i siły dla Ciebie i Twoich dziewczynek Cytat:
Świetnie, że u Was w porządku |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

) jak kp?

tutaj tylko albo narzekania tych co chcą urodzić, a nie rodzą albo problemy z karmieniem tych, co już urodziły. Bądź na bieżąco.

[COLOR="Silver"]
W końcu jest starszym bratem- to zobowiązuje 
ja troche podczytuje ale nie mam kiedy napisac
Zamawialiśmy 6 tygodni temu, miał być DO 5 tygodni, mężu dzwonił w zeszłym tygodniu, a facet do niego z tekstem, że to nie jego wina, że dziecko się szybciej urodziło
za wage Majeczki!
co cchwilę karmię, przebieram, ściągam mleko co 2-3h z 40 min i tak w kolko.. Ale nie poddaje się o ściągam pokarm dla Kingusi

?

wiedzę, że humorek lepszy
infekcji współczuję, bo na pewno się wymęczyłaś. Z dzieciaczkami na pewno dasz sobie radę, chociaż jest podwójnie " wesoło"