|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
![]() w Zambii obchodzi sie jakos szczegolnie Nowy Rok czy nie?
|
|
#2822 |
|
Raczkowanie
|
Jestem już w domu. Nadrobiłem zaległości czytelnicze - nieduże.
Wracając jeszcze do odległości to w linii prostej Jastrzębie jest bliżej Mpanshy niż Warszawa. Markos - cudowna sprawa. Brak słów. Też piję yerba mate - nie regularnie - ale jako jedną z herbat. Zaparzamy też czarną, czerwoną, zieloną, bialą i coś tam jeszcze. Mamy całą półkę z herbatami. Najbardziej mi smakuje czerwona. Dla mnie yerba mate nie jest taka zła, lepsza od zielonej. Zielona dobra z solą. Żona lubi normalną z mlekiem - bawarkę. (Czy w Bawarii piją herbatę z mlekiem czy to jak z rybami po grecku - znane tylko w Polsce, bo w Grecji tak ryb nie robią). |
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
W Bawarii pijają herbatę z mlekiem, ale nie nazywają jej bawarką
Dodam jeszcze do Twoich przykładów fasolkę po bretońsku o której w Bretanii nigdy nie słyszeli.
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
ja dodaje ruskie pierogi - polski wynalazek podobno, ale w rosji nie byłam
białą herbatkę tez popijam
|
#2825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gapa jestem. następnym razem ![]() a dziś - udanego sylwestra i cudownego nowego roku dla nas i dla naszych dzieci
|
|
#2826 |
|
Zadomowienie
|
ja mam pytanie odnosnie kalendarza. czy ta sprawa jakoś sie rozwineła?
nie mogę znaleźć żandej informacji na ten temat. Życzę Wam kochani szampańskiej zabawy sylwestrowej i wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku dla nas i naszych wspaniałych dzieci. Siostrze i Siostry współpracownikom wytrwałosci a nam ogromu wspaniałych pomysłów i ciągłego wytrwałego dążenia do ich realizacji pozdrawiam
|
|
#2827 |
|
Wtajemniczenie
|
ja sie podlacze do zyczen noworocznych
![]() ![]() dzis dostalam ksiazeczke z Jeevodaya jak zwykle z podsumowaniem roku. wiem, ze dzieci uczacych sie w osrodku jest 404, poziom szkoly na tle okolicznych jest wysoki co bardzo mnie cieszy, w Polsce jest w tej chwili 3studentow z osrodka jest tu duzo roznych ciekawych rzeczy, np minislowniczek hindi - poslki z podstawowymi zwrotami a takze z modlitwami Ojcze Nasz i zdrowas Maryjo (dziwnie to brzmi - probowalam czytac ) jest tez inf., ze dr Helena przyjela ok 11 600 pacjentow 27.01 bedzie specjalna msza z okazji swiatowego dnia chorych na trad po ktorej bedzie spotkanie ze studenami z Jeevodaya. pewnie sie przejade
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
jaroszania w takim roazie zycze Ci abys rzeczywiscie kiedys mogla spotkac sie z tamtymi dzieci w Indiach
natomiast reszcie forumowiczow i wszystkim nas czytajacych składam serdeczne zycznie na Nowy Rok 2008 aby przyniósł spełnienie marzeń, których nie udało się zrealizować w roku, który zegnamy a każdy nadchodzący dzień był lepszy od poprzedniego.Dziękuję za wszystkie sms i e-maile z życzniemia i słowami uznania adresowanymi w moim kierunku i s.Józefy ![]() To bardzo miłe czytać te wszystkie słowa, to one dodają otuchy i energii do dalszego działania i pokonywania trudności jeżeli sie trafiają ![]() Natomiast sobie życzę aby za rok prężnie działała fundacja, którą mam nadzieję uda się powołać do życia . Niczego więcej nie chcę, tylko to 1 malutkie życzenie .... reszta niech będzie jak do tej pory...
|
#2829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie odzywałam się dawno, bo miałam niezły młynek przed Świętami a Boże Narodzenie spędzałam u teściów na Słowacji. Cały czas biłam się z myslałam, jak postąpić w sprawie wyjazdu. Ostatecznie jednak postanowiliśmy z mężem nie jechać - głównie ze względu na wysoki koszty biletów lotniczych dla nas obojga. Nie miałabym też serca jechać sama i zostawiać męża w domu. Zdecydowaliśmy jednak, że "zaoszczędzone" w ten sposób pieniądze przeznaczymy na budowaną Arkę Noego. No... może nie całą kwotę na raz, ale zaczniemy od mniejszych rat _MAMA_ ja powinien brzmieć tytuł przelewu? Wystarczy, że napiszę "Arka Noego"?Pozdrawiam wszystkich sylwestrowo i życzę szampańskiej zabawy.
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
elinka
![]() nawet nie wiem co napisać juz wcześniej chyba mówiłam że cokolwiek nie postanowicie będzie dobrze ![]() ogromnie cieszę się ze pomożecie wybudować siostrze Arkę, podniesie ją to na duchu, myślę że tak opisany przelew wystarczy, chyba ze macie życzenie wybrać coś konkretnego z listy (tabelę z kosztami załączł ahamar kidys) i stać się sponsorem okna, kawałka dachu, krzesełek czy dzwi to wtedy w tytule wymienić tę rzecz, dodając słowo "darowizna" ![]() myślę że podjęłaś dobrą decyzję
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Zbieram się na Sylwestra
Życzę Wszystkim wspaniałej zabawy, żeby caaaaały rok był taki szampański i lepszy od poprzedniego ![]() Na początku roku minie mi rok odkąd mam moją Mercy Jejq jak to strasznie zleciało, tyle się przez ten rok u nas wydarzyło Przybyło tyle Mam i Tatów![]() Do zobaczenia w 2008 roku
|
|
|
|
#2832 |
|
Rozeznanie
|
No więc uwaga uwaga: mamy wolne miejsca na wyjazd do Zambii
![]() No chyba że Siostra ma jakąś chętną dobrą duszę Kochani, z okazji sylwestrowo-noworocznej życzę Wam wszystkim udane zabawy dziś i udanego nowego roku jutro i przez kolejne trzysta ileś-tam dni ![]() Buziaki noworoczne dla wszystkich rodziców, dzieci, Sióstr, pomocników, przyjaciół i innych dobrych serc |
|
|
|
#2833 |
|
Przyczajenie
|
Najlepsze Życzenia Noworoczne wiele ciepla i radości,
Wszystkiego co dobre i piękne Na Nowy 2008r Pozdrawiam Wszystkich serdecznie Mzungu
|
#2834 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja równiez składam wszystkim życzenia noworoczne - samych wspaniałości życzę w Nowym 2008 Roku
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
|
|
|
#2835 |
|
Raczkowanie
|
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU
2008 Dużo zdrowia,spełnienia wszystkich marzeń. Wytrwałości w dalszym działaniu,dla Was wszystkich,oraz dla SIOSTRY JÓZEFY i jej współpracowników. |
|
|
|
#2836 |
|
Rozeznanie
|
ahamar Muszę Ci powiedzieć, że to dzieciątko z Twego awatarku mnie rozbraja za każdym razem gdy Je widzę. Coś mi przebłyskuje, że pisałeś kiedyś o Nim ale nie pamiętam czy Twoje i jak ma na imię. Przypomnij proszę.
Dla wszystkich łącznie z personelem szpitala w Mpanshya Szczęśliwego Nowego 2008 Roku, życzliwej pogody,powietrza bez komarów, łaskawości rządu, wytrwania w dobrym no i oczywiście błogosławieństwa Bożego w każdym waszym i naszym dziele. Moje z dziećmi chodzenie z kolędą misyjną jak na razie przyniosło dzieciom z Peru 1350 zł. Jeszcze został mi jeden dzień - 06.I.2008r. Jak ktoś mieszka w Zabrzu czy niedalekiej okolicy to proszę zadzwonić, może mi się uda też przyjechać do niego.
|
#2837 |
|
Rozeznanie
|
Pięknego, zdrowego,pogodnego i najlepszego Nowego Roku.
Wszystkim życzę spelnienia najskrytszych marzeń, samych dobrych decyzji, pogody ducha na każdy dzień i dużo, dużo miłości . |
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
I ja witam wszystkich, którzy już się obudzili
i przekazuję słowa siostry Józefy ![]() Szczesc Boze! Kochana Pani Agnieszko,dziekuje za zyczenia Noworoczne,wzajemnie zycze Pani i Wszystkim Furomowiczom Szczesliwego Nowego Roku ,Bozego Blogoslawienstwa i opieki Bozej Matki. Pamietam o Was Wszystkich w Modlitwie.
|
#2840 |
|
Wtajemniczenie
|
NR wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spelnienia marzen, zdrowka i snu o normalnej porze
!!![]() ![]() i podziele sie z Wami wiadomoscia o moich zareczynach dzis o polnocy no to teraz mozna powoli planowac slub
|
#2841 |
|
Rozeznanie
|
Jaroszania- najserdeczniejsze gratulacje.
New-Rock- najlepsze życzenia zdrowia, pomyślności i spełnienia marzeń z okazji urodzin, |
|
|
|
#2842 |
|
Raczkowanie
|
Jaroszania , GRATULUJĘ
NR , sto lat , sto lat
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przy planowaniu ślubu i wesela polecam wizażowe forum ślubne Znam z autopsji
|
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no kochani ale wiadomości od 1 dnia Nowego Roku, to dobry znak Aniu pielęgnujcie je codziennie i nie pozwólcie mu nawet przygasnąć, niech płomień miłości nigdy nie gaśnie - ale pamiętajcie że do ognia trzeba podkładać ![]() NR a toś zrobił Mamie Sylwestra zamiast na sali balowej znalazła się na sali porodowej no ale jak ujrzała takiego małego różowiutkiego bobaska to pewnie już nie miała żalu ze nici z imprezy ![]() ![]() to co imprezka wieczorem na czacie ?
|
|
#2845 | |
|
Rozeznanie
|
Ania - WOW !!! :D załącznik na dole :D
dziękuję wszystkim za życzenia, a pierwsze przyszły automatyczne od Wizażu zaraz po północy :D Cytat:
aaaa i jeszcze muzyczka - Podmoskovniye Vyetchera: http://pl.youtube.com/watch?v=In8DaeDs9KA partly in English, later in Russian + pięęękne fotyyyy Dmitri Hvorostovsky: http://pl.youtube.com/watch?v=mIHPhFHjn7Q
|
|
#2846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2847 |
|
Wtajemniczenie
|
NR - Wszystkiego Najlepszego
Jaroszaniu - Gratuluję i życzę szczęścia i tylko szczęścia ![]() Markos - jesteś niesamowity , to samo tyczy się Elinki - wiiielkie Same dobre wiadomości w tym nowym roku ![]() I jeszcze wiadomość od Siostry o party i o zdjęciach i opowieść Mzyngu... czuję się rozpieszczona
|
#2848 |
|
Raczkowanie
|
Aniu - GRATULACJE!!!!! życzę Tobie i Kamilowi żebyście zawsze byli ze sobą szczęśliwi
NR - wszystkiego najlepszego. Ale fajną datę sobie wybrałeś do pojawienia się na tym świecie ![]() |
|
|
|
#2849 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje Wszystkim za zyczenia
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
a na czacie urodzinki
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.

27.01 bedzie specjalna msza z okazji swiatowego dnia chorych na trad po ktorej bedzie spotkanie ze studenami z Jeevodaya. pewnie sie przejade