![]() |
#4411 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
A jakiego olejku używasz?
#4412 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |||||
Zadomowienie
|
Odebraliśmy wózek, fotelik i bazę.
![]() ![]() I pokój został całkowicie zastawiony, a fotelik z bazą nawet do innego pomieszczenia zawędrowały. :P Dzięki, byłoby super z jej strony! ![]() Cytat:
![]() Chyba się wybiorę do dietetyka, może mi coś ciekawego podpowie - jutro zapytam diabetolog czy zna kogoś dobrego, a w czwartek idę do przychodni i tam też się dowiem. Cytat:
![]() Ten odstęp między 2 ostatnimi wizytami spowodowany jest chyba urlopem, ale skoro lekarz obiecał jakoś to ogarnąć, to może będzie ok. Dopytywałam, czy będzie jakiś plan na wypadek gdyby coś się działo, mówił że jeszcze wszystko ustala i powie mi następnym razem. ![]() Jutro chcę taki dzień lenia, bo jestem kompletnie załatwiona po zaledwie 4 h snu i nie było zupełnie kiedy tego odespać. :P Cytat:
Cytat:
Taniec super sprawa. ![]() Cytat:
![]() Kakao dodałam sobie za to do puddingu chia i było jeszcze bardziej deserkowo, a cukier spoko. <3 Właśnie wstawię chyba nasionka i idę spać. Rano wyruszam do tej diabetolog. Dobranoc. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
|
#4416 |
Raczkowanie
|
Wiewioreczka-bez ochraniacza dziecko może sobie "jedynie" przywalić. Syn naszych znajomych ponoć uderzył się ze dwa razy, ale niezbyt się tym faktem przejął. Ma już 9 miesięcy i do tej pory funkcjonują bez ochraniacza.
Zastanawiam się, kiedy wprowadzić pościel, tj. kołdrę i jakąś poduszkę ![]() Ziuta, czyli chemia pomaga? Mam nadzieję, że będzie stała remisja, trzymam kciuki! Z tym czekaniem na poród, to sobie wymyślił. Niezłe mecyje ![]() ![]() Pati, zamierzam smarować dziecko olejem z migdałów do ukończenia pierwszego miesiąca życia (czytałam, że dłużej się nie powinno ![]() Pierniku, nie wiem, czemu Ci się stronki nie otworzyły-u mnie linki działają ok, hm...A z pralkami dopytałam mamę-dwie białych rzeczy (czy tam jasnych), jedna różowych (to te spadkowe, ale może i dobrze, bo inaczej nic różowego by nie miała) i "reszta". Jedziemy na weekend odebrać paczkę ![]() ![]() Florencee, fajnie te kiecki podkreślają brzuszek-też takie lubię. Ładnie wyglądasz ![]() Tija, tak w ogóle to pomyślcie o zasiatkowaniu balkonu, żeby Esik nie wpadł na pomysł co kolega-imiennik (a jak zobaczy ptaszka, to prędzej czy później na pewno wpadnie). Fantasmagori, jaja z tą kuwetą ![]() ![]() ![]() Krefetka ![]() ![]() ![]() ![]() Jakiś czas temu niefortunnie usiedliśmy w restauracji obok pary, której języki mlaszcząco wymieniały florę bakteryjną-gapienie się nie pomogło, ale kelnerka, przyjmując zamówienie, zauważyła naszą konsternację i poszła zwrócić mlaskaczom uwagę-wyszli obrażeni (potem miałam wyrzuty sumienia-może nie mieli gdzie się zmacać, tak dobrze szło, a my to popsuliśmy ![]() Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() Orange, nie bądź samolubem, daj jakiegoś focisza z wakacji ![]() ![]() Dobra, więcej nie nadrabiam-idę spać. W ogóle ostatnio jestem strasznie senna-5 godzin na nogach i już mam mroczki przed oczami ![]() Zapisałam się na kolejne darmowe warsztaty, mam nadzieję, że będą jeszcze miejsca (na razie nie potwierdzili mi)- z masażu Shantala i relaksacji dzieci. Łącznie 90 min. Będziemy musieli przynieść swoją lalkę lub misia ![]() Tak btw., patrzcie, jak mi brzuch wywaliło-dosłownie z dnia na dzień ![]() Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-06-14 o 01:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Tez sie zastanawiałam kiedy zacząć nakrywac dziecko i pomyslałam ze jak wyrośnie ze śpiworka (śpiworek który mam jest bardzo ciepły) Ze tez nie pomyslałam ze mogę ich nagrać ;/ A brzuszek świetny ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Uwielbiam tę szpitalna wagę- tu mam 1-1,5kg mniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzisiaj dalej będę dzwonić do urzędów ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pewnie już po ptokach, ale masz ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak ma z Tobą dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Po drugie - kołdrę myślę, że zaczniemy używać po roku, albo nawet dalej. Na tą zimę stawiam na śpiworek. Zobaczymy jak Tosi podpasuje ![]() Po trzecie - póki co kot nie ma wychodnego na balkon. W sumie balkon jest dość zabezpieczony (poprzedni lokatorzy mieli kota i psa), ale mam dziwne wrażenie, że on by te zabezpieczenia miał gdzieś ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- ![]()
![]() |
#4420 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mały kotek potrafi jeszcze wiele więcej... Np schować sie w but w stojący szafce ![]() ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
To fajnie, że się teraz to wolne trafiło! ![]() Ale bym chciała jeszcze dokądś pojechać (i mieć siłę na to), ale już mam mini wypad zaliczony niestety. :P Cytat:
Super brzuszek, elegancko się rozrasta. ![]() Ja też nie wiem właśnie kiedy się zaczyna używać pościeli, mam na razie śpiworki. Warsztaty brzmią ciekawie. ![]() Dziękuję za komplement. ![]() Sympatyczna waga. ![]() Dzień dobry, nie śpię już od piątej. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny w SPA, kiedy kończy sie Wam turnus? Moze dziś dostaniecie bilet powrotny?
Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi ostatnio podsuneli do doslownego umoczenia ust Fortune rabarbarowa - mniam, fajny kwaskowy soczek, ale doslownie usta umoczyc, zeby smak sorawdzic, bo procent ma jak kazde inne piwo, wiec nawet lyka nie bylo :P Lecha free ogolnie uwielbiam, ale nie maja u nas w sklepie ![]() Przed ciaza to ja bylam piwosz straszny, popalalam nieduzo - bo do 5 fajek dziennie i szczerze mowiac o wiele bardziej brakuje mi piwa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() cały ten pobyt jest chyba po to,żeby się dowiedzieć, że lepiej tu nie zjawiać się nigdy więcej.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |||
Zakorzenienie
|
w porównaniu do tego ile robiłam wcześniej w domu to czuję się jak leń
![]() haha kibicki jak się patrzy ![]() Cytat:
![]() ![]() A w ogóle dowiedziałam się, że moja mama też paliła w ciąży ![]() Cytat:
![]() Ja też muszę dzisiaj zadzwonić do sklepu, gdzie wszystko zamawialiśmy, bo łóżeczko miało być za 2-3 dni, a już minęło prawie 1,5 tyg i cisza... Cytat:
![]() W domu rodzinnym też mieliśmy kota, który wchodził do butów mojego taty, żeby... załatwić swoja potrzebę ![]() Hej dziewczyny ![]() Dzisiaj już raczej na taki dzień lenia sobie nie pozwolę jak wczoraj... co prawda obiad mam ugotowany, ale muszę troszkę ogarnąć mieszkanie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4427 |
Wtajemniczenie
|
Hej hej
![]() scoiatael, florence - gratulacje za udane wizyty ![]() florence, myślę, że nawet jak jest w dolnej normie ale wciąż w normie to nie ma się czym przejmować, przecież usg może się też mylić, a nawet jeśli się nie myli, to dzidziuś po prostu może być mniejszy, bez żadnej patologicznej przyczyny. superhuman - dekoracja super, ale widze tam BIGLA! ![]() znowuzapomnialamhasla - chyba się przekonałam ![]()
#4428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo wysokie masz ciśnienie? To co piszesz o sąsiadce jest przerażajace. Na długo z Tobą zostaje? Gdybyśmy wszystkie myślały o tym co moze sie stać juz dawno wyladowalybysmy w wariatkowie. Masz słuchawki? Może załóż i udawaj ze muzyki słuchasz? Jak tam catering szpitalny? Daje radę? ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Dziś jest ten dzień - pakuje swoją torbę do szpitala, a właściwie juz ja kończę pakować. Torbę małego bede pakować w przyszłym mc. Wysłane za pomocą magii ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Otworzyłam opakowanie z wkładkami laktacyjnymi.... Rany jakie one są wielgachne ![]() Nie uprzedzalyscie... Myślałam ze są o polowe mniejsze Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja kolderke planuje na zime, ale to dlatego, ze u nas jest raczej zimno w nocy. Do tego czasu bedzie pieluszka bambusowa w cieple noce i spiworki mam 2 na chlodniejsze noce ![]() O jaaaa! Tez bym chciala taka wage ![]() Ja dzis mam +13 od poczatku ciazy :P
![]() |
#4430 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie masz to ciśnienie? Zdjęli ci taśmy z brzucha? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I od 6tyg mam +13 wg wagi u gina. Wg szpitalnej mniej ![]() Tija ważą nas każdego dnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To widze ze wagowo idziemy podobnie ![]()
![]() |
#4435 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
słuchawki mam, dziś mąż przywiózł catering mam - mąż przywozi przed pracą śniadanie, sok wyciskany z owoców, po pracy wpada z obiado-kolacją.. tu na obiad wczoraj był makaron podany z jajkiem na twardo, na śniadanie zupa mleczna i nibychleb ze śmierdzącym pasztetem..dieta cud dla kobiet w ciąży.. palaczka dziś wychodzi..dziewczyna kurzy równo, wbija trzy kawy dziennie i jest wszytsko ok, właśnie się pakuje do domu tejpy mi zerwał ordynator przed usg wczoraj ![]() nie wiem czy mogę wstawać.. nie obchodzi ich ,że skracała się szyjka..tego tu nikt nie sprawdzi.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Zakorzenienie
|
Ja się tu gotuję. Mam uderzenia gorąca jak przy menopauzie. Potrzebuję przewiwwu, otwartch okien, ruchu powietrza, wiatraka. A tu uchylony lufcik. A ja 5m od tego lufcika.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No masz Cudo a nie Meza, tak o Ciebie dba! Trzymam kciuki, bo szybko Cie wypisali do domku, tam bedziesz miala lepsze warunki do wypoczywania! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
Piernik ile ci dali tego dopegytu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopegyt jest mega bezpieczny w ciąży, nie stresuj się tym. To bardzo delikatny lek, w ulotce piszą, że nawet dla dzieci. Spokojnie. Jest on standardowo stosowany przy nadciśnieniu w ciązy. Ja brałam 4x1, podobno można do 6 na dobę. Dali ci go na stale, czy doraźnie, zeby obniżyć? Jak na stałe, to cię kilka dni potrzymają, żeby ocenić, czy nie ma skoków. Rzeczywiscie niefajne w twoim ciśnieniu jest to, ze tak skacze. Najlepiej byłoby, gdyby ci holtera na dobę założyli, to wyeliminowałoby syndrom "białego fartucha". Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |
Zakorzenienie
|
szeptali między sobą przy obchodzie coś o 2x1 tabletce..
Cytat:
lekarz coś wspomniał o ekg i bad.okulistycznym |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.