Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-14, 14:22   #4111
Blondi2989
Blond forever!

Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Nadrobiłam wszystkie zaległości z 4 dni, ale nie dam rady odpisać na wszystkie planowane cytaty. Mdłości mnie wykańczają. Weszłam już w II trymestr i miałam cichą nadzieję, że wkrótce mi ulży, ale póki co lipa. Wczoraj już było fajnie, ale dziś znów z potrójną siłą. Pomocy
Ja nie pomogę, ale wspieram Cię w bólu U mnie jutro zaczyna się 2trymestr, a ja nie widzę spektakularnej poprawy - wczoraj miałam tak silne mdłości, że myślałam, że fiknę nad kiblem...
Cytat:
Mam jakieś dziwne wrażenie, że to już nigdy nie przejdzie.
Też mam takie myśli Czasem się zastanawiam, jak to było "przed" i jak to jest się czuć nie mając w ustach dziwnych posmaków, biegania do toalety...
Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Ja biorę kwas oczywiście a oprócz tego tylko witaminę D3 Lekarz zalecił sprawdzenie jej w krwi bo podobno jej niedobór zwiększa ryzyko zatrucia ciążowego a ja niestety jestem genetycznie obciążona Taka "przyjemność" badania kosztuję nawet koło 100 zł, ale dobrze, że to zrobiłam bo okazało się, że brakuje mi witaminki
To prawda, niedobory wit. D mogą być przyczyną wielu niefajnych trudności. Ja przez rok przed ciążą suplementowałam wit. D całą jesień i zimę, mam nadzieję, że narobiłam zapasów
Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny trochę mnie uspokoiłyście cd prenatalnych, i jeszcze nie wiem czy mogłabym męża wziąć do środka,chciałabym ,żeby ze mną był i żeby maleństwo zobaczył tak dokładnie
Bierz męża, nawet się nie wachaj
Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Nie chciałabym żeby tz oglądał mnie od samego początku wizyty tzn jak leżałam na fotelu ginekologicznym rozciagnieta jak żaba wiec powiedziałam tztowi ze ma czekać na korytarzu i zaraz go pan ginekolog poprosi.
Byłoby to dla mnie, żaby na fotelu niekomfortowe ze tz ogląda mnie w takiej pozycji.
A powiem wam szczerze ze sam tż powiedział ze mi czuł się bardzo nieswojo gdy na koniec ginekolog włożył mi ta kamerkę do usg przez pochwe. I ja też czulam się glupio.

Ogólnie to uważam że fotel ginekologiczny to takie miejsce gdzie facet nie powinien nas widziec. Są takie sprawy o których faceci nie mają pojęcia i w sumie do niczego im to niepotrzebne żeby wiedzieli wiec dla dobra dwojga stron, lepiej sobie odpuścić widoku żaby rozciągniętej w pozycji śmiesznej, z gołą cipuchą na wierzchu
Gratuluję córki
Lekarz wyraził Ci zgodę na wyjazd do Egiptu? Nie widział przeciwwskazań?

Specyficzne masz podejście, bo mi się wydaje, że podczas seksu więcej jest śmiesznych pozycji i również w pełnym negliżu
My z TŻ nie mamy żadnych skrępowań przed sobą (któraś pisała o goleniu - mnie bikini TŻ nieraz golił, bo ja nie umiem sobie tak szczegółowo ogolić i jak chcę na super zero to proszę TŻta o pomoc ), bo wydaje mi się, że poród, czy badania USG to jest mały pikuś w porównaniu w opiece nad naprawdę chorą osobą, a ja nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy "wstydzę/brzydzę" się TŻ jak jest stary i niedołężny. Ale wiadomo, wszystko zależy od relacji i dojrzałości w związku.
Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Super,.że wizyty sa takie pozytywne my się dzisiwj dowiedzielismy ze moja siostra rodzona tez jest w ciąŻy i termin ma na koniec stycznia. A jeszcze dwie siostry rodzone tz tez sa w ciąŻy i tez takie terminy po nowym roku worek sie rozsypal hehe niezły przyklad daliśmy)
No i super U nas też baby boom, ale wśród znajomych, więc też będzie dużo znajomych wózków na spacerach

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ależ mi się podoba bycie na l4. Rano po bułeczki i pyszne pączusie. Potem kawka w ogrodzie mmmm to jest to! I jeszcze ten brak mdłości Przybywa mi energii Sezon na miodowy II trymest uważam u siebie za otwarty

Ile razy robiłyscie już badania w ciąży? Ja na paczątku i teraz mam zrobić morfologię, cukier i mocz. W sumie to miałam mieć wyniki już na poprzedniej wizycie. I gin kazał mi co m-c te badania powtarzać.
Ale zazdroszczę Ci tego leniuchowania I coraz lepszego samopoczucia

Ja na następną wizytę za miesiąc dostałam zalecenie na morfologię i mocz.

Edytowane przez Blondi2989
Czas edycji: 2016-06-14 o 14:23
Blondi2989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 14:24   #4112
pestka_11
Raczkowanie

cześć dziewczyny, tak jak pisałam wcześniej, wyjechałam na dwa tygodnie do rodziców, a tam z netem słabo, a w telefonie wizaż mi nie działa. Odpoczęłam trzeba przyznać, nie mogę się przestawić, bo teraz sama muszę wszystko robić, a tak obiadki miałam podstawiane pod nos przez mamusie. Jeden plus taki , wreszcie mam neta, także od wczoraj udało mi się wszystko nadrobić. witam wszsytkie nowe mamusie, gratuluję wszystkich udanych wizyt
teraz mam nadzieję być już na bieżąco bo tyle nadrabiania to już nie chcę. ja wizytę mam dopiero 28 czerwca, już się nie mogę doczekać. aktualnie jestem w 16 tygodniu i brzuch już widać, nawet musiałam zapodać spodnie ciążowe, bo normalne mnie strasznie uciskają
pestka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 14:39   #4113
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka_11 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, tak jak pisałam wcześniej, wyjechałam na dwa tygodnie do rodziców, a tam z netem słabo, a w telefonie wizaż mi nie działa. Odpoczęłam trzeba przyznać, nie mogę się przestawić, bo teraz sama muszę wszystko robić, a tak obiadki miałam podstawiane pod nos przez mamusie. Jeden plus taki , wreszcie mam neta, także od wczoraj udało mi się wszystko nadrobić. witam wszsytkie nowe mamusie, gratuluję wszystkich udanych wizyt
teraz mam nadzieję być już na bieżąco bo tyle nadrabiania to już nie chcę. ja wizytę mam dopiero 28 czerwca, już się nie mogę doczekać. aktualnie jestem w 16 tygodniu i brzuch już widać, nawet musiałam zapodać spodnie ciążowe, bo normalne mnie strasznie uciskają
Oj cudownie jak obiadki pod nosem 😊 ja od przyszłego tygodnia z powrotem biorę się do gotowania
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 14:42   #4114
pestka_11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Oj cudownie jak obiadki pod nosem 😊 ja od przyszłego tygodnia z powrotem biorę się do gotowania
oj tak, ja już dziś musiałam sama gotować, no i barszcz czerwony nie wyszedł mi tak jak u mamy. No ale i tak wpałaszowałam, normalnie to za nim nie przepadałam, a w ciąży to mogłabym codziennie jeść, i te młode ziemniaczki z koperkiem
pestka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 14:55   #4115
Velvet Wave
Rozeznanie

Dziewczyny tak się zastanawiam jak to u Was wyprawką ? Czy macie pomysł jak to rozplanujecie czy raczej wszystko będziecie kupować na raz? Ja póki co wstrzymuje się od kupowania czegokolwiek, ale tak sobie myślę jak to najlepiej zaplanować... Bo np. ja prawie nie mam maluchów w rodzinie, więc tak naprawdę wszystko muszę od A do Z sobie sprawić a tak naprawdę tego jest dosyć sporo Pamiętam, że jak rodziło się moje kuzynostwo to ubranka, łóżeczko, pościele i inne było przekazywane z jednych rąk do drugich. Ja jestem taka w gorącej wodzie kąpana, że najchętniej to bym kupiła wszystko zaraz, wszystko przygotowała i czekała

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 15:22   #4116
papaPapaya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016

Ja nie mam kompletnie nic jesli chodzi o wyprawke czekam az poznam plec ale jesli chodzi o mebelki, lozeczko, posciel - to kupie dopiero jak bede w swoim mieszkaniu, czyli nie wiadomo kiedy na razie

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 15:30   #4117
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
kociulek - a jogurt próbowałaś zjeść?

ja się nimi staram ratować przed odwapnieniem
Czasem, jak mam ciut lepszy dzień, mam wtedy ochotę na jogurty owocowe. Ale niestety, efekt ten sam co po mleku. Nawet jak robię sobie truskawki z cukrem i łyżeczką śmietany, jest to samo. Chyba dopóki mdłości mi nie przejdą na nabiał już się nie skuszę.

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Łączę się w bólu
Snufey, już czytając twoje posty chciałam to samo napisać. Tylko ty biedna masz chyba jeszcze gorzej przez te wymioty.
Blondi, no musi nam to minąć. Chciałabym już w pełni cieszyć się swoim stanem.

Wszystkie piszecie, że wasi mężowie będą przy porodzie. Tylko chyba mój nie. Tu nie chodzi o jakieś obrzydzenie, ale on chyba po prostu boi się całej tej sytuacji. Przy poprzednich porodach też stał za drzwiami co nie znaczy, że nie jest fantastycznym ojcem. Poza tym jestem świadoma, że jeśli będę miała szansę na poród sn i nie będę miała wyznaczonej daty na stawienie się do szpitala tylko czekała co akcja przyniesie, mąż raczej nie będzie nawet za drzwiami, bo po prostu nie zdąży zjechać.

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
a to dlatego dali mi gorąca czekoladę jak byłam na genetycznych
Tak Generalnie czekolada pobudza i np. nie jest wskazana dzieciom przy autyzmie.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Dziś o 13;20 mam badanie prenatalne.
tzta nie bedzie bo jest drugi dzien w nowej pracy ale bedzie ze mna siostra i mysle ze mogłaby wejśc ze mna?

Mało mnie troche bo padła mi bateria w telefonie i czekam na nową a laptopa nie wlaczam zbyt czesto.
Prosze o kciuki aby było wszystko ok

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
aaa to moze pochodz po lumpkach
moja siostra miala duzo ciuszkow bo sama z mama jej tez wyszukiwalam.. takze sobie je przejrze.

czasem cudenka sie znajda no i Pepco tam jest tanio i na prawde swietne ciuszki
Dokładnie. Często tam kupuję ciuszki córci. Ale fajne są dla mnie tylko te do 122 czy dziewczęce czy chłopięce, więc moje dzieci już się w zasadzie nie łapią. A jeśli chodzi o niemowlęce, to niestety mają przeważnie od rozm. 62, a to na początek troszkę za duże.

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
No to luz.
Ja mam doświadczenia z lumpeksami sprzed paru lat
Pudła i wieszaki z pomieszanymi rzeczami
Miałam wrażenie gdy nic ładnego nie mogłam znaleźć że ekspedientki wszystko co ładne już wybraly
U nas w niektórych to jest tak, że pracownik nie ma prawa sobie nic wybrać. Właścicielka wiesza kamery i jak któraś złamie regulamin, to wylatuje. Dla klienta dobre, dla pracownika średnio

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Kociulek wstawiłam ci linki do zdjęć w klubie bo pisałaś, że nie widzisz ciekawe czy będą działać, może to jest sposób na te znikanie zdjęć z klubu (??)
Motylku dziękuję
Właśnie zajrzałam, zdjęcia cudne
Ja też chcę takie fotki gdzie ty mieszkasz? pewnie na drugim końcu Polski bo bym się do ciebie zgłosiła A modelka w którym miesiącu była, bo brzuszek taki zgrabniutki?

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

A jeśli chodzi o wyprawkę, to dziś kupiłam pierwszą rzecz

torbę do szpitala

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 15:32   #4118
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Ja nie mam kompletnie nic jesli chodzi o wyprawke czekam az poznam plec ale jesli chodzi o mebelki, lozeczko, posciel - to kupie dopiero jak bede w swoim mieszkaniu, czyli nie wiadomo kiedy na razie
No na płeć to wiadomo Chociaż ja nie jestem za robieniem wszystkiego totalnie na różowo albo wszystkiego na niebiesko jak niektórzy mają w zwyczaju Bardzo podobają mi się szare rzeczy (pościele, kocyki) z jakimiś wstawkami właśnie różowymi albo turkusowymi a mebelki bialutkie Te z IKEA dla dzieci z taką jakby "falką" są śliczne Tylko my niestety mamy salon a aneksem kuchennym i naszą sypialnię, którą póki co będziemy dzielić z dzidzią, więc pokoju dziecięcego z prawdziwego zdarzenia to póki co nie zrobię

Stary 2016-06-14, 15:37   #4119
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Dziewczyny tak się zastanawiam jak to u Was wyprawką ? Czy macie pomysł jak to rozplanujecie czy raczej wszystko będziecie kupować na raz? Ja póki co wstrzymuje się od kupowania czegokolwiek, ale tak sobie myślę jak to najlepiej zaplanować... Bo np. ja prawie nie mam maluchów w rodzinie, więc tak naprawdę wszystko muszę od A do Z sobie sprawić a tak naprawdę tego jest dosyć sporo Pamiętam, że jak rodziło się moje kuzynostwo to ubranka, łóżeczko, pościele i inne było przekazywane z jednych rąk do drugich. Ja jestem taka w gorącej wodzie kąpana, że najchętniej to bym kupiła wszystko zaraz, wszystko przygotowała i czekała
Ja nie mam szału na wyprawkę, wiem, że coś dostaniemy od brata TŻ, bo się zaoferowali, na pewno coś pokupuje moja mama (co mnie raczej martwi, bo moja mama zawsze stawia na ilość, a nie jakość, a ja jestem minimalistką ), resztę będziemy kompletować sami, ale raczej wrzesień-październik pierwsze zakupy.
Stary 2016-06-14, 15:59   #4120
kamisha
Zakorzenienie

hej kupilam sukienke na wesele i widzialam swoj wymarzony wozek boze jaki cuuuudny kupuje go na bank

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

ja robilam miesiac temu badania hiv, morfologia, cukier, mocz, kiła itp.
teraz mam mocz powtorzyc bo za duzo leukocytow

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
ciuchy mam po dzieciach siostry, lozeczko tez i siedzisko do karmienia
wozek i mebelki musze kupic..
aktualnie nic nie kupuje

kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 15:59   #4121
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
hej kupilam sukienke na wesele i widzialam swoj wymarzony wozek boze jaki cuuuudny kupuje go na bank
A jakiej firmy i jaki model ? Ja już też mam upatrzony

Stary 2016-06-14, 16:10   #4122
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Czasem, jak mam ciut lepszy dzień, mam wtedy ochotę na jogurty owocowe. Ale niestety, efekt ten sam co po mleku. Nawet jak robię sobie truskawki z cukrem i łyżeczką śmietany, jest to samo. Chyba dopóki mdłości mi nie przejdą na nabiał już się nie skuszę.
to nie męcz się z tym nabiałem bo póki co przynosi więcej szkody niż pożytku
Cytat:
No na płeć to wiadomo Chociaż ja nie jestem za robieniem wszystkiego totalnie na różowo albo wszystkiego na niebiesko jak niektórzy mają w zwyczaju Bardzo podobają mi się szare rzeczy (pościele, kocyki) z jakimiś wstawkami właśnie różowymi albo turkusowymi a mebelki bialutkie Te z IKEA dla dzieci z taką jakby "falką" są śliczne Tylko my niestety mamy salon a aneksem kuchennym i naszą sypialnię, którą póki co będziemy dzielić z dzidzią, więc pokoju dziecięcego z prawdziwego zdarzenia to póki co nie zrobię
meble w ikei są fajne, ale troszke drogie, jak na takie małe dziecko
zwłaszcza, że będzie nas czekać urządzanie całej sypialni i salonu (sypialnią będziemy się dzielić z kruszynką ). Coś czuję, że będziemy zamawiać meble na allegro do sypialni a do salonu znajomy stolarz nam porobi a później jak się będziemy budować to wtedy dla większego dziecka poszukamy już jakiś konkretów

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

PaniMigdałek masz już umówione badania połówkowe
a to znaczy, że ja też niedługo się na nie umówię. Nie wierzę, że ten czas tak szybko leci, przecież jeszcze niedawno temu zobaczyłam pierwszy raz w życiu drugą bladą kreskę na teście i nie mogłam uwierzyć, że się udało

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-14, 16:12   #4123
iwona335
Zakorzenienie

jestem po badaniu.
Dzidzia piękna i zdrowa, ryzyko ZD znikome 1:5086
leżal sobie taki maleńki Ktoś na pleckach, spokojnie jakby mu wszystko jedno było i machał rączkami
Kamień z serca mi spadł bo ciagle czuje niepokój w tej ciązy.
Dziś 11t i 5 d, termin 29.12
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 16:14   #4124
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
jestem po badaniu.
leżal sobie taki maleńki Ktoś na pleckach, spokojnie jakby mu wszystko jedno było i machał rączkami
Gratuluję

Cytat:
Nie wierzę, że ten czas tak szybko leci, przecież jeszcze niedawno temu zobaczyłam pierwszy raz w życiu drugą bladą kreskę na teście i nie mogłam uwierzyć, że się udało
Ja też nie wierzę, że tak ten czas leci A jak wakacje miną to już w ogóle z górki

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-06-14 o 16:17
Stary 2016-06-14, 16:19   #4125
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
jestem po badaniu.

cudownie słyszeć dobre wieści!

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-14, 16:33   #4126
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
jestem po badaniu.
Gratulacje

Co do wyprawki dla dziecka, my rozplanowaliśmy to tak, że w każdym miesiącu kupujemy jedną rzecz z tych droższych i w zależności jaki nam zostanie budżet to dokupujemy ubranek itp. I takim sposobem w czerwcu kupiliśmy komodę i jak na razie skarpetki + 1 body W lipcu chcemy kupić już łóżeczko z pościelą i jakiś ciuszek i tak w kolejnych miesiącach będzie przybywało bez nadmiernego obciążania naszego budżetu

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 16:44   #4127
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
A jakiej firmy i jaki model ? Ja już też mam upatrzony
Bebetto Murano 3w1

a ty?

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
jestem po badaniu.
super kochana!!!
Stary 2016-06-14, 16:50   #4128
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Bebetto Murano 3w1
Sliczny

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-14, 16:55   #4129
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Bebetto Murano 3w1

a ty?
Wspaniały Ja wybrałam DORJAN BABY BOAT 3W1 Co do koloru to ja bym chciała jasny szary a TŻ czerwony - jak ferrari

Stary 2016-06-14, 16:57   #4130
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
meble w ikei są fajne, ale troszke drogie, jak na takie małe dziecko
zwłaszcza, że będzie nas czekać urządzanie całej sypialni i salonu (sypialnią będziemy się dzielić z kruszynką ). Coś czuję, że będziemy zamawiać meble na allegro do sypialni a do salonu znajomy stolarz nam porobi a później jak się będziemy budować to wtedy dla większego dziecka poszukamy już jakiś konkretów
[/COLOR]PaniMigdałek masz już umówione badania połówkowe
a to znaczy, że ja też niedługo się na nie umówię. Nie wierzę, że ten czas tak szybko leci, przecież jeszcze niedawno temu zobaczyłam pierwszy raz w życiu drugą bladą kreskę na teście i nie mogłam uwierzyć, że się udało
O widzisz, a ja za to mam inne zdanie na temat Ikei, bo wydaje mi się, że mają tanie meble Fakt, nie znam oferty dziecięcej, ale co do innych mebli, to mamy większość w domu z Ikei, bo na takie nas było stać (no i nam się podobały )

A ja mam wrażenie, że ten pierwszy trymestr się nie kończy i te mdłości są ze mną od zawsze
Stary 2016-06-14, 16:59   #4131
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Sliczny
dziękuję

a ty masz wybrany?

Cytat:
Wspaniały Ja wybrałam DORJAN BABY BOAT 3W1 Co do koloru to ja bym chciała jasny szary a TŻ czerwony - jak ferrari
chyba go dzisiaj widziałam w sklepie

no właśnie szaro - żółty mi sie marzy
był 2w1 bo fotelik dobierają mi w sklepie jak chcę
już wiem ze go biorę
ale pokaże jeszcze Tzetowi bo byłam z mama przy okazji
Stary 2016-06-14, 17:01   #4132
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję

a ty masz wybrany?
Ja w wakacje upoluje cos uzywanego
Wiec nawet nie patrze na nowe, bo sie zakocham i bede chciala kupic taki ze sklepu

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-14, 17:05   #4133
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w wakacje upoluje cos uzywanego
Wiec nawet nie patrze na nowe, bo sie zakocham i bede chciala kupic taki ze sklepu
no tak

ja chciałabym nowy bo wszystko będzie używane..
to chociaż z wózkiem poszaleje
Stary 2016-06-14, 17:06   #4134
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
no tak

ja chciałabym nowy bo wszystko będzie używane..
to chociaż z wózkiem poszaleje
a u mnie właśnie reszta będzie nowa

13.12.2016 Julian
Stary 2016-06-14, 17:10   #4135
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
a u mnie właśnie reszta będzie nowa
to w drugą stronę

ja będę łóżeczko na biało malować ale to później
Stary 2016-06-14, 17:18   #4136
iwona335
Zakorzenienie

co do wozka bo widze dyskutujecie, my prawdopodobnie bedziemy miec ten po pierwszym dziecku jedo bartatina.
Chociaż ostatnio zakoczałam się w takim o
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek lenox.jpg (92,7 KB, 22 załadowań)
Stary 2016-06-14, 17:20   #4137
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
co do wozka bo widze dyskutujecie, my prawdopodobnie bedziemy miec ten po pierwszym dziecku jedo bartatina.
Chociaż ostatnio zakoczałam się w takim o
ale ładny
Stary 2016-06-14, 17:22   #4138
iwona335
Zakorzenienie

co nie
Stary 2016-06-14, 17:25   #4139
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
jestem po badaniu.
Super, że wszystko ok
Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Co do wyprawki dla dziecka, my rozplanowaliśmy to tak, że w każdym miesiącu kupujemy jedną rzecz z tych droższych i w zależności jaki nam zostanie budżet to dokupujemy ubranek itp. I takim sposobem w czerwcu kupiliśmy komodę i jak na razie skarpetki + 1 body W lipcu chcemy kupić już łóżeczko z pościelą i jakiś ciuszek i tak w kolejnych miesiącach będzie przybywało bez nadmiernego obciążania naszego budżetu
My np mamy uskładane pieniądze na wyprawkę, więc szoku budżetowego nie będzie, ale aktualnie TŻ rozgrzebał tyle remontowych rzeczy, że nawet gdybyśmy coś kupili to dodatkowo byśmy się zagracili...
Stary 2016-06-14, 17:27   #4140
kamisha
Zakorzenienie

fajny taki właśnie w stylu jaki mi się podoba
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości