|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||||||
|
Blond forever!
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
Cytat:
Też mam takie myśli Czasem się zastanawiam, jak to było "przed" i jak to jest się czuć nie mając w ustach dziwnych posmaków, biegania do toalety...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lekarz wyraził Ci zgodę na wyjazd do Egiptu? Nie widział przeciwwskazań? Specyficzne masz podejście, bo mi się wydaje, że podczas seksu więcej jest śmiesznych pozycji i również w pełnym negliżu ![]() My z TŻ nie mamy żadnych skrępowań przed sobą (któraś pisała o goleniu - mnie bikini TŻ nieraz golił, bo ja nie umiem sobie tak szczegółowo ogolić i jak chcę na super zero to proszę TŻta o pomoc ), bo wydaje mi się, że poród, czy badania USG to jest mały pikuś w porównaniu w opiece nad naprawdę chorą osobą, a ja nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy "wstydzę/brzydzę" się TŻ jak jest stary i niedołężny. Ale wiadomo, wszystko zależy od relacji i dojrzałości w związku.Cytat:
U nas też baby boom, ale wśród znajomych, więc też będzie dużo znajomych wózków na spacerach ![]() Cytat:
![]() Ja na następną wizytę za miesiąc dostałam zalecenie na morfologię i mocz.
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2016-06-14 o 14:23 |
||||||
|
|
|
#4112 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, tak jak pisałam wcześniej, wyjechałam na dwa tygodnie do rodziców, a tam z netem słabo, a w telefonie wizaż mi nie działa. Odpoczęłam trzeba przyznać, nie mogę się przestawić, bo teraz sama muszę wszystko robić, a tak obiadki miałam podstawiane pod nos przez mamusie. Jeden plus taki , wreszcie mam neta, także od wczoraj udało mi się wszystko nadrobić. witam wszsytkie nowe mamusie, gratuluję wszystkich udanych wizyt
teraz mam nadzieję być już na bieżąco bo tyle nadrabiania to już nie chcę. ja wizytę mam dopiero 28 czerwca, już się nie mogę doczekać. aktualnie jestem w 16 tygodniu i brzuch już widać, nawet musiałam zapodać spodnie ciążowe, bo normalne mnie strasznie uciskają |
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4114 |
|
Raczkowanie
|
oj tak, ja już dziś musiałam sama gotować, no i barszcz czerwony nie wyszedł mi tak jak u mamy. No ale i tak wpałaszowałam, normalnie to za nim nie przepadałam, a w ciąży to mogłabym codziennie jeść, i te młode ziemniaczki z koperkiem
|
|
|
|
#4115 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny tak się zastanawiam jak to u Was wyprawką
? Czy macie pomysł jak to rozplanujecie czy raczej wszystko będziecie kupować na raz? Ja póki co wstrzymuje się od kupowania czegokolwiek, ale tak sobie myślę jak to najlepiej zaplanować... Bo np. ja prawie nie mam maluchów w rodzinie, więc tak naprawdę wszystko muszę od A do Z sobie sprawić a tak naprawdę tego jest dosyć sporo Pamiętam, że jak rodziło się moje kuzynostwo to ubranka, łóżeczko, pościele i inne było przekazywane z jednych rąk do drugich. Ja jestem taka w gorącej wodzie kąpana, że najchętniej to bym kupiła wszystko zaraz, wszystko przygotowała i czekała
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
Ja nie mam kompletnie nic jesli chodzi o wyprawke
czekam az poznam plec ale jesli chodzi o mebelki, lozeczko, posciel - to kupie dopiero jak bede w swoim mieszkaniu, czyli nie wiadomo kiedy na razie
|
|
|
|
#4117 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Snufey, już czytając twoje posty chciałam to samo napisać. Tylko ty biedna masz chyba jeszcze gorzej przez te wymioty. Blondi, no musi nam to minąć. Chciałabym już w pełni cieszyć się swoim stanem. Wszystkie piszecie, że wasi mężowie będą przy porodzie. Tylko chyba mój nie. Tu nie chodzi o jakieś obrzydzenie, ale on chyba po prostu boi się całej tej sytuacji. Przy poprzednich porodach też stał za drzwiami co nie znaczy, że nie jest fantastycznym ojcem. Poza tym jestem świadoma, że jeśli będę miała szansę na poród sn i nie będę miała wyznaczonej daty na stawienie się do szpitala tylko czekała co akcja przyniesie, mąż raczej nie będzie nawet za drzwiami, bo po prostu nie zdąży zjechać.Tak Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie zajrzałam, zdjęcia cudne Ja też chcę takie fotki ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- A jeśli chodzi o wyprawkę, to dziś kupiłam pierwszą rzecz ![]() torbę do szpitala
|
|
|
#4118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż ja nie jestem za robieniem wszystkiego totalnie na różowo albo wszystkiego na niebiesko jak niektórzy mają w zwyczaju Bardzo podobają mi się szare rzeczy (pościele, kocyki) z jakimiś wstawkami właśnie różowymi albo turkusowymi a mebelki bialutkie
|
|
#4119 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
), resztę będziemy kompletować sami, ale raczej wrzesień-październik pierwsze zakupy.
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
hej kupilam sukienke na wesele
i widzialam swoj wymarzony wozek boze jaki cuuuudny kupuje go na bank ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- ja robilam miesiac temu badania hiv, morfologia, cukier, mocz, kiła itp. teraz mam mocz powtorzyc bo za duzo leukocytow Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
wozek i mebelki musze kupic.. aktualnie nic nie kupuje Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4121 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
? Ja już też mam upatrzony
|
|
#4122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zwłaszcza, że będzie nas czekać urządzanie całej sypialni i salonu (sypialnią będziemy się dzielić z kruszynką ). Coś czuję, że będziemy zamawiać meble na allegro do sypialni a do salonu znajomy stolarz nam porobi a później jak się będziemy budować to wtedy dla większego dziecka poszukamy już jakiś konkretów ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- PaniMigdałek masz już umówione badania połówkowe a to znaczy, że ja też niedługo się na nie umówię. Nie wierzę, że ten czas tak szybko leci, przecież jeszcze niedawno temu zobaczyłam pierwszy raz w życiu drugą bladą kreskę na teście i nie mogłam uwierzyć, że się udało
|
||
|
|
|
#4123 |
|
Zakorzenienie
|
jestem po badaniu.
Dzidzia piękna i zdrowa, ryzyko ZD znikome 1:5086 leżal sobie taki maleńki Ktoś na pleckach, spokojnie jakby mu wszystko jedno było i machał rączkami Kamień z serca mi spadł bo ciagle czuje niepokój w tej ciązy. Dziś 11t i 5 d, termin 29.12
|
|
|
|
#4124 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A jak wakacje miną to już w ogóle z górki
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-06-14 o 16:17 |
||
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudownie słyszeć dobre wieści!
|
|
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wyprawki dla dziecka, my rozplanowaliśmy to tak, że w każdym miesiącu kupujemy jedną rzecz z tych droższych i w zależności jaki nam zostanie budżet to dokupujemy ubranek itp. W lipcu chcemy kupić już łóżeczko z pościelą i jakiś ciuszek i tak w kolejnych miesiącach będzie przybywało bez nadmiernego obciążania naszego budżetu
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Bebetto Murano 3w1
a ty? ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4129 |
|
Rozeznanie
|
Wspaniały
Co do koloru to ja bym chciała jasny szary a TŻ czerwony - jak ferrari
|
#4130 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Fakt, nie znam oferty dziecięcej, ale co do innych mebli, to mamy większość w domu z Ikei, bo na takie nas było stać (no i nam się podobały )A ja mam wrażenie, że ten pierwszy trymestr się nie kończy i te mdłości są ze mną od zawsze
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
![]() a ty masz wybrany? Cytat:
![]() no właśnie szaro - żółty mi sie marzy ![]() był 2w1 bo fotelik dobierają mi w sklepie jak chcę ![]() już wiem ze go biorę ale pokaże jeszcze Tzetowi bo byłam z mama przy okazji |
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w wakacje upoluje cos uzywanego
![]() Wiec nawet nie patrze na nowe, bo sie zakocham i bede chciala kupic taki ze sklepu |
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
co do wozka bo widze dyskutujecie, my prawdopodobnie bedziemy miec ten po pierwszym dziecku jedo bartatina.
Chociaż ostatnio zakoczałam się w takim o |
|
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
co nie
|
|
|
|
#4139 | ||
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
fajny taki właśnie w stylu jaki mi się podoba
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.

Czasem się zastanawiam, jak to było "przed" i jak to jest się czuć nie mając w ustach dziwnych posmaków, biegania do toalety...
Taka "przyjemność" badania kosztuję nawet koło 100 zł, ale dobrze, że to zrobiłam bo okazało się, że brakuje mi witaminki 

Pamiętam, że jak rodziło się moje kuzynostwo to ubranka, łóżeczko, pościele i inne było przekazywane z jednych rąk do drugich. Ja jestem taka w gorącej wodzie kąpana, że najchętniej to bym kupiła wszystko zaraz, wszystko przygotowała i czekała
ale bedzie ze mna siostra i mysle ze mogłaby wejśc ze mna?

), resztę będziemy kompletować sami, ale raczej wrzesień-październik pierwsze zakupy.