![]() |
#4441 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Esikowi się jeszcze nie zdarzyło narobić do butów ![]() Cytat:
![]() ![]() zona często ważą ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4442 |
Zakorzenienie
|
Piernik ni tez próbowali wcisnac 2x1 ale mi 1 tabletka dobrze trzyma.
I lepiej sprawdzić co sie dzieje. Z cisnienien w ciąży trzeba ostrożnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż w czymś pierwsza ![]() Jeszcze wyprawki nie mam ale informuję, że moja torba do szpitala spakowana ![]() Przynajmniej mam teraz spokój ze jak bedzie sie cos działo maz niczego nie zapomni ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Raczkowanie
|
zono, piernik wspolczuje wam tych pobytow w szpitalu, mam nadzieje ze szybko sie polepszy zebyscie mogly wrocic do domu.
znowuzapomnialamhasla sliczny brzusio, co to masz za spodenki? Ciekawie wygladaja ![]() U mnie dzis kiepska pogoda, od rana pochmurno i pada. Zakupilam truskawki i ze tak powiem mocza sie na sok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Rozeznanie
|
Piernik mi się od samego czytania tych Twoich opowieści ciśnienie podnosi
![]() ![]() ![]() ![]() Dziś w pracy u nas jest tak gorąco że idzie zwariować ![]()
#4446 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam otwarta walizke juz od kilku dni a w niej 2 koszule nocne ![]() ![]()
![]() |
#4448 |
Zadomowienie
|
Z torba dla dziecka poczekam ale jestem spokojniejsza ze mam juz torbę dla siebie spakowana bo jakoś siebie nie jestem pewna
![]() Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4450 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |||
Zakorzenienie
|
Hej,
Jakie głupoty mi się dziś śniły ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja muszę złapać łyka coli, próbowałam migdały, orzechy,siemie lniane, rennie - NIC ![]() kopa, no w życiu ![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem, o czym takie baby myślą....czy w ogóle myślą ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja podejrzewam, że jak nasz wózek już dotrze to będę jeździć nim po mieszkaniu z niecierpliwości ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Denerwuje mnie taka olewka wobec pacjentki w szpitalu ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja swoją pakuję pod koniec lipca ![]() Siedzę i mam obrzydliwą ochotę na słodkie.. ![]() Od 'złych' słodyczy mam się powstrzymywać.. walczę ze sobą jakoś.. w zamian zjem chyba kawałek arbuza.. ![]()
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-14 o 09:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
|
znowuzapomniałamhasła-fajny brzunio
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |||||
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
Masaż Shantala jest bardzo fajny, na pewno się przyda ![]() fajny brzuszek ![]() świetna waga ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieje, że ciśnienie szybko Ci się unormuje ![]() Cytat:
![]() Zrób sobie wolny dzień ![]() Cytat:
![]() O tak wkładki laktacyjne są jak te giga podpaski poporodowe ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4455 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do zgagi, u mnie oczywiscie nie bylo gavisconu, wiec wzielam rennie, jakos mi pomoglo. Od tego czasu zgaga sie nie pojawila (odpukac) :P
![]() |
#4456 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha. Idę do domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 |
Zadomowienie
|
Hej Laseczki, wybaczcie że się ostatnio nie odzywam . Jakoś nie miałam siły nie to że nie mam kompa włączonego ale nie mam siły nadrabiać. Mamy nadprogramowe wydatki teraz bo potrzebujemy koniecznie nowy narożnik na tym nie da się już spać po 8 latach użytkowania sie pozapadał i wstajemy połamani z niego. Do tego planujemy dokupić mały stół i komplet krzeseł - do tej pory mieliśmy tylko niską łąwe w pokoju ale myśle że jak dziecko będzie to jednak dobrze mieć stół i w późniejszym etapie jak dziecko będzie jadło więcej niż mleko , żebyśmy racem mogli przyjmowac rodzinnie przy nim posiłki.Mój partner chce na to teraz dorobić i bierze wszelkie wolne nadgodziny w pracy (a dają tylko w soboty i niedzielę) więc mało jest w domu tak żeby coś zrobić albo ze mną posiedzieć . Idzie do pracy przychodzi zmęczony coś zje i spać i tak od dłuższego czasu - on pracuje a to ja mam dosyć tej sytuacji
![]() Co u Was ?? mam nadzieję, że wszystko oki , tyle dziewczyn z sierpniowej gr z fb już bylo lub jest w szpitalu normalnie jakaś epidemia.... Zdrówka dla was , Maleństw w brzuszkach i waszych rodzinek . Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo wcześnie, ok 20 tc i przy tych czterech dziennie mialam modelowe wyniki do samego końca, mimo upałów i donoszenia ciąży. I dałam radę sn. Nie martw się, będzie dobrze ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4460 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- super wieści..no i fajnie,że w tej ciąży nie masz problemu z ciśnieniem z tego co pamiętam.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam, ale stale monitoruję ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Rozeznanie
|
Ale czas szybko leci
![]() ![]() ![]() Ciekawa jestem, która z nas pierwsza się rozpakuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() h ttp://www.manufakturakosmetyczn a.pl/produkt/68-olej-ze-slodkich-migdalow-bio Cytat:
![]() My mieliśmy oprócz torby spakowaną reklamówkę do bagażnika, mam były zapasowe podkłady, podpaski, pampersy... Cytat:
dawno nie wrzucałam mojego brzucha ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie
Natalka znowu pokasłuje ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja to w ogóle chciałam kupić czujnik gazu ale jakoś od kiedy się wprowadziliśmy tu (wcześniej miałam kuchenkę na prąd) nie mogę się zebrać... . Ale muszę przyznać, że oszczędność duża - jedna butla nam poszła dopiero od grudnia. Ale teraz pewnie szybciej pójdzie bo od kiedy mam mniej kursów gotuję obiady (co wcześniej zdarzało się rzadko ![]() A młoda to pomysły ma jakich mało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do pościeli to słyszałam, że takiemu maluszkowi lepiej w ogóle nie dawać poduszki (chyba nawet do 1rż) bo może później źle wpłynąć na kręgosłup itd. Natalka spała bez a potem to taką cieniutką w zasadzie jak sama poszewka. Śpiworku jakoś z nią nie praktykowałam. Też chcę taką wagę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do leku potwierdzam - ja też biorę dopegyt już dość długo, przepisała mi go moja ginka na te moje ciśnienie to chyba wie co robi. Koleżanka 'niesamowita' ![]() Co do szpitala - mam podobne jak Ty doświadczenia, nie chciałam Wam pisać za dużo wcześniej, żeby Was nie przestraszyć, ja planuję nie siedzieć tam ani minuty dłużej niż to konieczne, zresztą jak byłam po cc z Natalką to niektóre matki się wypisywały na własne życzenie, takie cyrki się działy... Cytat:
![]()
![]() |
#4465 | |||
Rozeznanie
|
Witam,
Wstałam dziś o 10:30 ![]() Cytat:
Tak, chemia pomaga ![]() ![]() Mnie też się stronki nie otworzyły. Super brzuszek ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A babcia może gorzej się czuje przez te upały (chociaż u mnie upały się skończyły na szczeście teraz jest w sam raz) ? Mój TŻ też ostatnio bierze wszystkie dodatkowe prace żeby dorobić jeszcze teraz, a w sierpniu na spokojnie ze mną siedzieć. Jaka zgrabna piłeczka! scoiatael, florencee ![]() Myślicie że oliwka babydream mamma nada się do masażu krocza? Moje się chyba zagoiło po ostatnim incydencie ![]() ![]() Wczoraj od bratowej przytargałam 5 siatek ubrań! Nie wiem co z tym robić? Widziałam że część ubrań jest podniszczona bo leżały w piwnicy i chyba wrzucę je do odplamiacza i wypiorę w normalnym proszku. Jak się ładnie wypiorą to potem w proszku dzidziusiowym a jak nie to chyba wyrzucę ![]() ![]() Dziś mam 30+0 ![]() Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-06-14 o 11:07 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4466 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawo ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ekg wyszło mi prawidłowe.. Cytat:
pieknie wyglądasz.. pozazdrościć piłeczki.. Cytat:
gdyby nie chodziło o bezpieczeństwo dziecka to bym tu napewno nie przyjechała i jest to jedyna sytuacja, w której ponownie się zjawie.. wiem,że są szpitale gdzie jest gorzej, ale takie placówki to należałoby mocno zmienić,żeby służyły poprawie zdrowia pacjentów..ja stąd wyjdę kłębek nerwów wypłukana ze wszystkiego, bo oprócz tego,że jedzenia nie tknę to jeszcze z powodu stresu biegunka od samego początku ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- ![]() ![]() żona - super,że wychodzicie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | ||||||||
Zadomowienie
|
Byłam u tej nowej diabetolog. Przeraziła się, jak jej opowiedziałam co jem, a raczej czego nie jem, żeby osiągnąć dobre wyniki cukru i jak zobaczyła ketony oraz jak wygląda moja waga w ciąży. Przepisała mi insulinę i kazała jeść więcej, 2500 kalorii, w zasadzie normalnie tylko bez słodyczy, sypania cukru, gór owoców, białego pieczywa (poza bułeczką na noc).
Przepisała mi też paski do kontroli moczu na obecność ketonów. Uspokoiła mnie jeszcze co do moich lęków dotyczących niezdiagnozowanej wcześniej cukrzycy, stwierdziła podobnie jak ginekolog wczoraj, że było bardzo małe prawdopodobieństwo takiego stanu rzeczy. Potwierdziła, że jej pacjentki na insulinie też rodziły w moim wybranym szpitalu. Ogólnie pozytywnie. To była wizyta prywatna, ale lekarka zachęciła mnie, żebym do niej przyszła na następną wizytę na NFZ i tak też planuję zrobić, tylko muszę iść do lekarza rodzinnego po drugie skierowanie - mam nadzieję, że nie będzie z tym problemów. :P Teraz muszę ogarnąć wstrzykiwanie tej insuliny, pielęgniarka mi wszystko pokazała, ale nie wiem jak wyjdzie w praniu. :P Po lekarzu poszłam jeszcze do mamy do pracy zanieść jej jedną rzecz i jak wracałam, to złapała mnie straszna ulewa, miałam parasol, ale i tak dotarłam do domu przemoczona. Moja teczka z badaniami, którą miałam w torebce, lekko zamokła, ale na szczęście tylko rogi kartek ucierpiały. ![]() ![]() Cytat:
![]() O, to pogoń ich z tym łóżeczkiem. Ja teraz mam nową misję wymuszenia na mężu wyjazdu do sklepu, gdzie oferują Klupsia oraz do Ikei. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że mąż tak Cię wspiera! Słabo, że temat szyjki zignorowany przez nich. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wklejam jak wygląda ten model i jaką mamy gondolę. ![]() Cytat:
![]() Mój mąż też tak pracuje dużo, ciężko jest czasem coś ogarnąć bez jego obecności i ogólnie smutno trochę, więc wyobrażam sobie że jest Ci ciężko ogarnąć te obowiązki... Jeszcze jest trochę czasu na sprawy wyprawkowe, na pewno załatwicie te tematy. ![]() Chyba lepiej donosić dodatkowe rzeczy z domu niż brać ogromną torbę, jeżeli szpital nie jest jakoś daleko, to nie powinno być z tym problemu. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Uwielbiam Twój brzuch! ![]() Mój tata jak nas pierwszy raz tutaj odwiedził to poszedł do sklepu po czujnik gazu ![]() Mam wrażenie, że jeszcze więcej. Niemcy chcą papiery ze strony polskiej, strona polska nie wie o co chodzi i człowiek kołuje w miejscu. Co mnie najbardziej bawi - żeby dostać wniosek o wydanie jakiegoś zaświadczenia to trzeba jeszcze do niego dołączyć osobny wniosek o wydanie zaświadczenia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4470 |
Zakorzenienie
|
Siemanko
![]() Co do torby to przejdę się do rodziców bo u nich została moja torba "wyjazdowa", tylko sobie ją muszę uprać i myślę że się nada ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.