Sierpnióweczki 2016! Część V. - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-14, 09:07   #4441
tija93
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

ja chyba nie mam szans na bilet powrotny..napewno nie dziś.. znowu mi wyszło wyższe ciśnienie.. przychodzą o stałych porach mierzyć i już czekam zestresowana..dodatkowo koleżanka palaczka gada cały czas, dziś np o obumarłych noworodkach..gęba jej się nie zamyka, zaraz czymś ją rzucę
cały ten pobyt jest chyba po to,żeby się dowiedzieć, że lepiej tu nie zjawiać się nigdy więcej..
Weź powiedz kobiecie, że ma się przymknąć

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
A w ogóle dowiedziałam się, że moja mama też paliła w ciąży stąd pewnie i moja i brata niska waga urodzeniowa...

W domu rodzinnym też mieliśmy kota, który wchodził do butów mojego taty, żeby... załatwić swoja potrzebę
Moja mama też paliła ze mną w ciąży

Esikowi się jeszcze nie zdarzyło narobić do butów

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Dziś jest ten dzień - pakuje swoją torbę do szpitala, a właściwie juz ja kończę pakować.
Torbę małego bede pakować w przyszłym mc.

Wysłane za pomocą magii
Chyba jesteś jedną z pierwszych, która pakuje torbę Wkładki laktacyjne są ogromne, fakt

zona często ważą My codziennie ważymy pacjentki z obrzękami i białkomoczem.

Cytat:
odpisuje grupowo- ciśnienie mam różne - 120/80, 140/80, 140/100, 130/90 itp. dostałam dopegyt dziż - tabletki na obniżenie ciśnienia,ale wiem,że też mogą powodować skutki uboczne..
słuchawki mam, dziś mąż przywiózł
catering mam - mąż przywozi przed pracą śniadanie, sok wyciskany z owoców, po pracy wpada z obiado-kolacją.. tu na obiad wczoraj był makaron podany z jajkiem na twardo, na śniadanie zupa mleczna i nibychleb ze śmierdzącym pasztetem..dieta cud dla kobiet w ciąży.. palaczka dziś wychodzi..dziewczyna kurzy równo, wbija trzy kawy dziennie i jest wszytsko ok, właśnie się pakuje do domu
tejpy mi zerwał ordynator przed usg wczoraj
nie wiem czy mogę wstawać.. nie obchodzi ich ,że skracała się szyjka..tego tu nikt nie sprawdzi..
Te ciśnienia to na dopegycie? Dobrze, że mąż zapewnia prowiant Stosuj się z szyjką do zaleceń swojego lekarza, tak będzie najbezpieczniej
Stary 2016-06-14, 09:09   #4442
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Piernik ni tez próbowali wcisnac 2x1 ale mi 1 tabletka dobrze trzyma.
I lepiej sprawdzić co sie dzieje. Z cisnienien w ciąży trzeba ostrożnie.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:15   #4443
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Chyba jesteś jedną z pierwszych, która pakuje torbę Wkładki laktacyjne są ogromne, fakt

Chociaż w czymś pierwsza

Jeszcze wyprawki nie mam ale informuję, że moja torba do szpitala spakowana

Przynajmniej mam teraz spokój ze jak bedzie sie cos działo maz niczego nie zapomni

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:18   #4444
agnieszkaruta1
Raczkowanie

zono, piernik wspolczuje wam tych pobytow w szpitalu, mam nadzieje ze szybko sie polepszy zebyscie mogly wrocic do domu.
znowuzapomnialamhasla sliczny brzusio, co to masz za spodenki? Ciekawie wygladaja

U mnie dzis kiepska pogoda, od rana pochmurno i pada. Zakupilam truskawki i ze tak powiem mocza sie na sok a tak wogole wczoraj zaczelam 32tydz i wreszcie dopielam zamowienia z gemini i allegro, takze chyba juz wszystko bede miec
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:18   #4445
scoiatael86
Rozeznanie

Piernik mi się od samego czytania tych Twoich opowieści ciśnienie podnosi dobrze że sąsiadka już się ewakuuje, oby teraz było przyjemniej w sali. No i brawa dla męża że staje na wysokości zadania! To cudowne że możesz na nim tak polegać

Dziś w pracy u nas jest tak gorąco że idzie zwariować normalnie klima nie wyrabia :/
Stary 2016-06-14, 09:20   #4446
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Cytat:
Chociaż w czymś pierwsza

Przynajmniej mam teraz spokój ze jak bedzie sie cos działo maz niczego nie zapomni
Wow juz spakowana torba? Ja mysle ze poczekam do polowy lipca.
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:21   #4447
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Chociaż w czymś pierwsza

Wysłane za pomocą magii
Zazdroszcze
Ja mam otwarta walizke juz od kilku dni a w niej 2 koszule nocne i to by bylo na tyle

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 09:24   #4448
Krefetka
Zadomowienie

Z torba dla dziecka poczekam ale jestem spokojniejsza ze mam juz torbę dla siebie spakowana bo jakoś siebie nie jestem pewna

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-06-14, 09:26   #4449
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Z torba dla dziecka poczekam ale jestem spokojniejsza ze mam juz torbę dla siebie spakowana bo jakoś siebie nie jestem pewna

Wysłane za pomocą magii
No wlasnie ja nie mam takich typowych toreb i chcialam do 1 waluzki wszystko spakowac, mam nadzieje ze sie zmieszcze

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-06-14, 09:29   #4450
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
No wlasnie ja nie mam takich typowych toreb i chcialam do 1 waluzki wszystko spakowac, mam nadzieje ze sie zmieszcze

Jak masz taka większa walizkę (Ok. Pojemność 20kg) to patrząc na to co spakowałam spokojnie sie zmieścisz z dzieckiem i sobą.

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-06-14, 09:31   #4451
iweczka
Zakorzenienie

Hej,
Jakie głupoty mi się dziś śniły aż się obudziłam koło 5 i myślałam o tych snach

Cytat:

no i git, ja juz mam bana na zakupy ciuchowe

Dziewczyny ze zgaga, co polecacie? Dotychczas pomagalo mi mleko, ale dzis juz go tyle wypilam ze mam dosyc. Musze cos aptecznego chyba wziac, polecicie cos?
Ojjj tam BAN

Ja muszę złapać łyka coli, próbowałam migdały, orzechy,siemie lniane, rennie - NIC

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
A może jest któraś chętna żeby mi dać kopa na zapęd do nauki?
kopa, no w życiu

Cytat:
a jeszcze jest laska, co ma stwierdzoną hipotrofię płodu..pytam czy zna przyczynę tej hipotrofii? (znaczy ona nie mówi o hipotrofii, tylko ,że ma małego dzidziusia 2300g w 39tc) to mówi,że stres, a co 15 minut idzie na fajkę
matko co za durna laska....
Ja nie wiem, o czym takie baby myślą....czy w ogóle myślą

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Oby! Innego wyjścia nie ma
Dzisiaj mam po prostu doła.. czuję się taka ociężała, wielka.. mimo, że wiem, że tragedii nie ma.. ale ciężko jest się przyzwyczaić do tych nowych bułek i faldek w ciąży.. Jutro mam nadzieję, że optymizm wróci, a to chwilowe załamanie..

:
Czasami tak bywa,tez tak miewam, z reguły wieczorami ...... następny dzień będzie lepszy
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:32   #4452
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Odebraliśmy wózek, fotelik i bazę. Wszystko fajnie wygląda, już nie mogę się doczekać spacerków. Składanie chwilę zajęło, w instrukcji było parę niejasności, ale się udało obczaić, czy wszystko w miarę działa, tylko spacerówki już nam się nie chciało tak dokładnie oglądać.
I pokój został całkowicie zastawiony, a fotelik z bazą nawet do innego pomieszczenia zawędrowały. :P
)
Poka zdjęcie wózka!

Ja podejrzewam, że jak nasz wózek już dotrze to będę jeździć nim po mieszkaniu z niecierpliwości

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość

Tak btw., patrzcie, jak mi brzuch wywaliło-dosłownie z dnia na dzień
Śliczny brzuszek!! pięknie rośnie
Cytat:

ja chyba nie mam szans na bilet powrotny..napewno nie dziś.. znowu mi wyszło wyższe ciśnienie.. przychodzą o stałych porach mierzyć i już czekam zestresowana..dodatkowo koleżanka palaczka gada cały czas, dziś np o obumarłych noworodkach..gęba jej się nie zamyka, zaraz czymś ją rzucę
cały ten pobyt jest chyba po to,żeby się dowiedzieć, że lepiej tu nie zjawiać się nigdy więcej..
I jak tu ma się ciśnienie nie podnosić wkur***jąca 'koleżanka'.. dobrze, że już wychodzi

Denerwuje mnie taka olewka wobec pacjentki w szpitalu Nigdy niczym się nie przejmują lekarze, nie sprawdzają wszystkiego dokładnie.. a później, jak coś sie stanie to umywają ręce

Cytat:

Wysłane za pomocą magii

Ja swoją pakuję pod koniec lipca

Siedzę i mam obrzydliwą ochotę na słodkie..
Od 'złych' słodyczy mam się powstrzymywać.. walczę ze sobą jakoś.. w zamian zjem chyba kawałek arbuza..

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-06-14 o 09:33
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:34   #4453
iweczka
Zakorzenienie

znowuzapomniałamhasła-fajny brzunio

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Uwielbiam tę szpitalna wagę- tu mam 1-1,5kg mniej.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:

Siedzę i mam obrzydliwą ochotę na słodkie..
Od 'złych' słodyczy mam się powstrzymywać.. walczę ze sobą jakoś.. w zamian zjem chyba kawałek arbuza..
Ja własnie zjadłam 5 krówek
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:37   #4454
natalia_23
Zakorzenienie

witam

Cytat:
Zastanawiam się, kiedy wprowadzić pościel, tj. kołdrę i jakąś poduszkę Na początek zamierzam mieć tylko śpiworek.

Zapisałam się na kolejne darmowe warsztaty, mam nadzieję, że będą jeszcze miejsca (na razie nie potwierdzili mi)- z masażu Shantala i relaksacji dzieci. Łącznie 90 min. Będziemy musieli przynieść swoją lalkę lub misia

U mnie kołderka będzie po roku albo jeszcze później.

Masaż Shantala jest bardzo fajny, na pewno się przyda .

fajny brzuszek

Cytat:
Dzień dobry
świetna waga

Cytat:

dobrze, że ta kobieta dziś już wychodzi

Mam nadzieje, że ciśnienie szybko Ci się unormuje

Cytat:

A w ogóle dowiedziałam się, że moja mama też paliła w ciąży stąd pewnie i moja i brata niska waga urodzeniowa...

Dzisiaj już raczej na taki dzień lenia sobie nie pozwolę jak wczoraj... co prawda obiad mam ugotowany, ale muszę troszkę ogarnąć mieszkanie A tak strasznie mi się nie chce
Ja w życiu nigdy nie paliłam a dziecko urodziłam też z niską wagą , takie dzieci po prostu rodzimy.

Zrób sobie wolny dzień

Cytat:

Dziś jest ten dzień - pakuje swoją torbę do szpitala, a właściwie juz ja kończę pakować.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Otworzyłam opakowanie z wkładkami laktacyjnymi.... Rany jakie one są wielgachne

Nie uprzedzalyscie... Myślałam ze są o polowe mniejsze

Wysłane za pomocą magii
Mi jakoś do pakowania torby się nie śpieszy. Ostatnio spakowałam na 4 dni przed porodem teraz też mi się nie śpieszy...

O tak wkładki laktacyjne są jak te giga podpaski poporodowe

Cytat:
odpisuje grupowo- ciśnienie mam różne - 120/80, 140/80, 140/100, 130/90 itp. dostałam dopegyt dziż - tabletki na obniżenie ciśnienia,ale wiem,że też mogą powodować skutki uboczne..
catering mam - mąż przywozi przed pracą śniadanie, sok wyciskany z owoców, po pracy wpada z obiado-kolacją.. tu na obiad wczoraj był makaron podany z jajkiem na twardo, na śniadanie zupa mleczna i nibychleb ze śmierdzącym pasztetem..dieta cud dla kobiet w ciąży.. palaczka dziś wychodzi..dziewczyna kurzy równo, wbija trzy kawy dziennie i jest wszytsko ok, właśnie się pakuje do domu
nie wiem czy mogę wstawać.. nie obchodzi ich ,że skracała się szyjka..tego tu nikt nie sprawdzi..
Znam taką.... za 3 tygodnie rodzi... pali paczkę albo 2 dziennie... nie mówiąc już, że pali przy 2 swoich córkach do tego coca-cola po 2l dziennie.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:45   #4455
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak masz taka większa walizkę (Ok. Pojemność 20kg) to patrząc na to co spakowałam spokojnie sie zmieścisz z dzieckiem i sobą.

Wysłane za pomocą magii
Nie wiem jaka ma pojemnosc, ale nie jest mini, ani jakas mega wielka

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ojjj tam BAN

Ja muszę złapać łyka coli, próbowałam migdały, orzechy,siemie lniane, rennie.
No ciuszkow to mam juz mase, przynajmniej na te pierwsze pol roku, wuec ban i koniec :P

A co do zgagi, u mnie oczywiscie nie bylo gavisconu, wiec wzielam rennie, jakos mi pomoglo. Od tego czasu zgaga sie nie pojawila (odpukac) :P

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-06-14, 09:48   #4456
Georgia1976
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
olej ze słodkich migdałów
A mogę poprosić o zdjecie?
Georgia1976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 09:55   #4457
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaż w czymś pierwsza

Wysłane za pomocą magii
Torba na pobyt w szpitalu jest super. Ja trzymałam wszyatko w jednym miejscu w maju, od ostatniego pobytu w torbie i wyjście z domu (od podniesienia sie z łóżka ze sniadaniem) trwalo max 20-30 min. Bez stresu, ze czegoś tam nie mam.teraz muszę poprac i spakować jeszcze raz.

Aha. Idę do domu
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 10:14   #4458
Aniol1985
Zadomowienie

Hej Laseczki, wybaczcie że się ostatnio nie odzywam . Jakoś nie miałam siły nie to że nie mam kompa włączonego ale nie mam siły nadrabiać. Mamy nadprogramowe wydatki teraz bo potrzebujemy koniecznie nowy narożnik na tym nie da się już spać po 8 latach użytkowania sie pozapadał i wstajemy połamani z niego. Do tego planujemy dokupić mały stół i komplet krzeseł - do tej pory mieliśmy tylko niską łąwe w pokoju ale myśle że jak dziecko będzie to jednak dobrze mieć stół i w późniejszym etapie jak dziecko będzie jadło więcej niż mleko , żebyśmy racem mogli przyjmowac rodzinnie przy nim posiłki.Mój partner chce na to teraz dorobić i bierze wszelkie wolne nadgodziny w pracy (a dają tylko w soboty i niedzielę) więc mało jest w domu tak żeby coś zrobić albo ze mną posiedzieć . Idzie do pracy przychodzi zmęczony coś zje i spać i tak od dłuższego czasu - on pracuje a to ja mam dosyć tej sytuacji . Siedzę sama w domu i staram sie uporać z babcią , ma teraz słabsze dni i przyznam jest mi coraz ciężej poradzić sobie z nią szczególnie jak pomagam jej wstać z łóżka czy z wc. W ciągu dnia jeszcze jakoś oki ale w nocy średnio. W tamtym tygodniu byłam u ginekologa na wizycie w 31t3d z małym wszystko gra ułożony jest nadal głowa do dołu i waży 1570 g. W niedzielę miałam 32t1d więc witam się z wami oficjalnie w 8 miesiącu. Przeraża mnie to już tak późno a my tu w rozsypce , ostatnio w lumpeksie dorwałam koszule do szpitala i to w sumie wzystko co mam musze dokupic jeszcze minimum 2 i zamówić wszelkie wyprawkowe rzeczy typu wkładki podkłady itd... Wy pewnie macie już wszystko albo dużo przygotowane nie? Ja nawet nie mam torby i zastanawiam się jaką sobie załatwić położna mówiła żeby nie brac dużej bo nie wygodnie się z tym nosić i zajmuje sporo miejsca a ja se myśle to w czym mam zmieścić te wszelkie podkłady itd? Stwierdziłm że zapakuje sobie jedno opakowanir a reszte zostawie w domu i mi mój bbędzie przynosił w miarę potrzeby.

Co u Was ?? mam nadzieję, że wszystko oki , tyle dziewczyn z sierpniowej gr z fb już bylo lub jest w szpitalu normalnie jakaś epidemia.... Zdrówka dla was , Maleństw w brzuszkach i waszych rodzinek . Pozdrawiam
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 10:22   #4459
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
szeptali między sobą przy obchodzie coś o 2x1 tabletce..

dzięki Kasia za informacje..u Ciebie z tego co pamiętam po lekach ciśnienie się trzymało w ryzach.. od którego tc zaczęłaś przyjmować lek?
lekarz coś wspomniał o ekg i bad.okulistycznym

Bardzo wcześnie, ok 20 tc i przy tych czterech dziennie mialam modelowe wyniki do samego końca, mimo upałów i donoszenia ciąży. I dałam radę sn. Nie martw się, będzie dobrze

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 10:31   #4460
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Te ciśnienia to na dopegycie? Dobrze, że mąż zapewnia prowiant Stosuj się z szyjką do zaleceń swojego lekarza, tak będzie najbezpieczniej
ciśnienie bez leków takie mialam, dziś dostałam jedną tabletkę tego leku rano i nie miałam jeszcze pomiaru.. w ogóle to mierzą na leżąco elektrycznym ciśnieniomierzem naramiennym raz na prawej raz na lewej ręce i dziwne,że mam skoki..

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Piernik mi się od samego czytania tych Twoich opowieści ciśnienie podnosi dobrze że sąsiadka już się ewakuuje, oby teraz było przyjemniej w sali. No i brawa dla męża że staje na wysokości zadania! To cudowne że możesz na nim tak polegać

Dziś w pracy u nas jest tak gorąco że idzie zwariować normalnie klima nie wyrabia :/
to prawda..takie sytuacje to duży sprawdzian..

Cytat:
Znam taką.... za 3 tygodnie rodzi... pali paczkę albo 2 dziennie... nie mówiąc już, że pali przy 2 swoich córkach do tego coca-cola po 2l dziennie.
no i pewnie ciąża bezproblemowa....nie,że życzę Jej inaczej , ale czasem żałuję,że nie umiem olać pewnych rzeczy

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Bardzo wcześnie, ok 20 tc i przy tych czterech dziennie mialam modelowe wyniki do samego końca, mimo upałów i donoszenia ciąży. I dałam radę sn. Nie martw się, będzie dobrze

super wieści..no i fajnie,że w tej ciąży nie masz problemu z ciśnieniem z tego co pamiętam..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 10:34   #4461
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
ciśnienie bez leków takie mialam, dziś dostałam jedną tabletkę tego leku rano i nie miałam jeszcze pomiaru.. w ogóle to mierzą na leżąco elektrycznym ciśnieniomierzem naramiennym raz na prawej raz na lewej ręce i dziwne,że mam skoki..

no i pewnie ciąża bezproblemowa....nie,że życzę Jej inaczej , ale czasem żałuję,że nie umiem olać pewnych rzeczy

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

super wieści..no i fajnie,że w tej ciąży nie masz problemu z ciśnieniem z tego co pamiętam..

Nie mam, ale stale monitoruję musisz być gotowa na to, że nie od razu dopegyt zadziała. Czasem trzeba kilku dni czy modyfikacji dawki, zeby ciśnienie się ustawiło w dobrym punkcie.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 10:37   #4462
Kasmina
Rozeznanie

Ale czas szybko leci tak czytam, że już torbę pakujecie ja swoją spakuję najpóźniej jutro, bo w czw. wybieramy się z tż nad morze i wolę żeby torba była tam z nami
Ciekawa jestem, która z nas pierwsza się rozpakuje w końcu już niedługo będziemy mogły bezpiecznie rodzić
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 10:51   #4463
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jaka ma pojemnosc, ale nie jest mini, ani jakas mega wielka

No ciuszkow to mam juz mase, przynajmniej na te pierwsze pol roku, wuec ban i koniec :P

A co do zgagi, u mnie oczywiscie nie bylo gavisconu, wiec wzielam rennie, jakos mi pomoglo. Od tego czasu zgaga sie nie pojawila (odpukac) :P
u mnie pomaga na zgagę arbuz

Cytat:
Napisane przez Georgia1976 Pokaż wiadomość
A mogę poprosić o zdjecie?
h ttp://www.manufakturakosmetyczn a.pl/produkt/68-olej-ze-slodkich-migdalow-bio

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Hej Laseczki, wybaczcie że się ostatnio nie odzywam . Jakoś nie miałam siły nie to że nie mam kompa włączonego ale nie mam siły nadrabiać. Mamy nadprogramowe wydatki teraz bo potrzebujemy koniecznie nowy narożnik na tym nie da się już spać po 8 latach użytkowania sie pozapadał i wstajemy połamani z niego. Do tego planujemy dokupić mały stół i komplet krzeseł - do tej pory mieliśmy tylko niską łąwe w pokoju ale myśle że jak dziecko będzie to jednak dobrze mieć stół i w późniejszym etapie jak dziecko będzie jadło więcej niż mleko , żebyśmy racem mogli przyjmowac rodzinnie przy nim posiłki.Mój partner chce na to teraz dorobić i bierze wszelkie wolne nadgodziny w pracy (a dają tylko w soboty i niedzielę) więc mało jest w domu tak żeby coś zrobić albo ze mną posiedzieć . Idzie do pracy przychodzi zmęczony coś zje i spać i tak od dłuższego czasu - on pracuje a to ja mam dosyć tej sytuacji . Siedzę sama w domu i staram sie uporać z babcią , ma teraz słabsze dni i przyznam jest mi coraz ciężej poradzić sobie z nią szczególnie jak pomagam jej wstać z łóżka czy z wc. W ciągu dnia jeszcze jakoś oki ale w nocy średnio. W tamtym tygodniu byłam u ginekologa na wizycie w 31t3d z małym wszystko gra ułożony jest nadal głowa do dołu i waży 1570 g. W niedzielę miałam 32t1d więc witam się z wami oficjalnie w 8 miesiącu. Przeraża mnie to już tak późno a my tu w rozsypce , ostatnio w lumpeksie dorwałam koszule do szpitala i to w sumie wzystko co mam musze dokupic jeszcze minimum 2 i zamówić wszelkie wyprawkowe rzeczy typu wkładki podkłady itd... Wy pewnie macie już wszystko albo dużo przygotowane nie? Ja nawet nie mam torby i zastanawiam się jaką sobie załatwić położna mówiła żeby nie brac dużej bo nie wygodnie się z tym nosić i zajmuje sporo miejsca a ja se myśle to w czym mam zmieścić te wszelkie podkłady itd? Stwierdziłm że zapakuje sobie jedno opakowanir a reszte zostawie w domu i mi mój bbędzie przynosił w miarę potrzeby.

Co u Was ?? mam nadzieję, że wszystko oki , tyle dziewczyn z sierpniowej gr z fb już bylo lub jest w szpitalu normalnie jakaś epidemia.... Zdrówka dla was , Maleństw w brzuszkach i waszych rodzinek . Pozdrawiam
Szkoda, że tż tyle musi siedzieć w pracy . Będziesz miała załatwioną jakąś opiekę nad babcią po porodzie?

My mieliśmy oprócz torby spakowaną reklamówkę do bagażnika, mam były zapasowe podkłady, podpaski, pampersy...

Cytat:

-
jasne, że tak... 3 ciąża bezproblemowa... a i jeszcze dzieci potem karmi piersią długo...szczezrze w takich przypadkach nie potrafię panować nad zazdrością...

dawno nie wrzucałam mojego brzucha

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 10:56   #4464
virginia
Zakorzenienie

Cześć Mamusie
Natalka znowu pokasłuje a że dziś wyjątkowo nie mam żadnych kursów, zostawiliśmy ją w domu bo dziadkowie (zwłaszcza mój tata) rozpieszczają ją do granic możliwości i nie bardzo chcemy ją do nich wozić bo potem z nią do tołku dojść trudno. A jak córa w domu to czasu mam zadecydowanie mniej . Teraz śpi to Was ogarnę .

Cytat:
Chciapam obejrzec Emelie, ale mnie wyrzucilo, wiec wzielam sie za serial sex w wielkim miescie :P
Bardzo lubię! Mam zgrany na płytkach, oglądałam już wszystkie sezony chyba z 3 razy.

Cytat:
Tam jest spokojnie, cicho. Kobiety z dziećmi..
A tutaj wszystko: cukrzyca, porody, szyjki, skurcze, obserwacje, po terminie, przed terminem. Full zestaw.
Tak cicho to chyba nie do końca, dzieci płaczą .

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Dzisiaj miałam dzień pracujący (na szczęście biurowo), ale jak wróciłam do domu i obudziłam TŻa po nocce i chciałam mu obiad zrobić, to najpierw spaliłam ziemniaki, a później jak chciałam podgrzać mu mięcho i kapustkę młodą w mikrofali, to talerz mi wyleciał z rąk i zbiłam go z zawartością Później już się za nic nie zabierałam, żeby czasem krzywdy sobie nie zrobić

Też jeśli chodzi o gaz wolę być ostrożna na zapas.
A młodej gorąco było
dla Ciebie , zaszalałaś .
Ja to w ogóle chciałam kupić czujnik gazu ale jakoś od kiedy się wprowadziliśmy tu (wcześniej miałam kuchenkę na prąd) nie mogę się zebrać... . Ale muszę przyznać, że oszczędność duża - jedna butla nam poszła dopiero od grudnia. Ale teraz pewnie szybciej pójdzie bo od kiedy mam mniej kursów gotuję obiady (co wcześniej zdarzało się rzadko ).
A młoda to pomysły ma jakich mało .

Cytat:
idde spac..
kot przejął komputer bo oglada swoje filmiki na YT
dobrej nocy
hehe, dobry jest

Cytat:
Wiewioreczka-bez ochraniacza dziecko może sobie "jedynie" przywalić. Syn naszych znajomych ponoć uderzył się ze dwa razy, ale niezbyt się tym faktem przejął. Ma już 9 miesięcy i do tej pory funkcjonują bez ochraniacza.

Zastanawiam się, kiedy wprowadzić pościel, tj. kołdrę i jakąś poduszkę Na początek zamierzam mieć tylko śpiworek.

Ja wprawdzie z Natalką używałam ochraniacza ale potwierdzam, że to nie jest konieczne. Małe dziecko jeszcze nie wierci się aż tak, żeby nawet mocno się uderzyć. Już szybciej teraz by się ten ochraniacz przydał .
Co do pościeli to słyszałam, że takiemu maluszkowi lepiej w ogóle nie dawać poduszki (chyba nawet do 1rż) bo może później źle wpłynąć na kręgosłup itd. Natalka spała bez a potem to taką cieniutką w zasadzie jak sama poszewka. Śpiworku jakoś z nią nie praktykowałam.

Cytat:
Też chcę taką wagę .

Cytat:
Dzisiaj dalej będę dzwonić do urzędów TŻ ma mnóstwo papierów do załatwienia związku ze zmianą pracy. Niemcy sobie życzą papiery z Polski, dzwonie do polskich urzędów, a oni nie bardzo ogarniają o co chodzi. O panie! Przez to w piątek jedziemy do TŻta miejscowości i potem do mojej. Mama wysłała mi transporter dla Esika. Mam nadzieję, że chłopak da radę w podróży
To tam też taka biurokracja?

Cytat:
Przykro mi...
A co do leku potwierdzam - ja też biorę dopegyt już dość długo, przepisała mi go moja ginka na te moje ciśnienie to chyba wie co robi.
Koleżanka 'niesamowita' , dobrze że niedługo wychodzi.
Co do szpitala - mam podobne jak Ty doświadczenia, nie chciałam Wam pisać za dużo wcześniej, żeby Was nie przestraszyć, ja planuję nie siedzieć tam ani minuty dłużej niż to konieczne, zresztą jak byłam po cc z Natalką to niektóre matki się wypisywały na własne życzenie, takie cyrki się działy...

Cytat:
Ja się tu gotuję. Mam uderzenia gorąca jak przy menopauzie. Potrzebuję przewiwwu, otwartch okien, ruchu powietrza, wiatraka. A tu uchylony lufcik. A ja 5m od tego lufcika.
A tak chyba w każdym szpitalu. Jak leżałam z Natalką (ale nie po porodzie, później) to było i gorąco i powietrze tak suche, że aż skóra mi się łuszczyła na nogach a w nosie krew...
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 11:03   #4465
ziuta.
Rozeznanie

Witam,
Wstałam dziś o 10:30 Ostatnio nie mogę się dobudzić wcześniej.

Cytat:

Ziuta, czyli chemia pomaga? Mam nadzieję, że będzie stała remisja, trzymam kciuki!
Z tym czekaniem na poród, to sobie wymyślił. Niezłe mecyje Chyba jedynym wyjściem jest rzeczywiście powiedzieć już po fakcie. Tylko, czy się nie obrazi?

Pierniku, nie wiem, czemu Ci się stronki nie otworzyły-u mnie linki działają ok, hm...A z pralkami dopytałam mamę-dwie białych rzeczy (czy tam jasnych), jedna różowych (to te spadkowe, ale może i dobrze, bo inaczej nic różowego by nie miała) i "reszta". Jedziemy na weekend odebrać paczkę to zobaczę dokładnie, ile czego mam

My chyba kupimy pościel i będzie czekać w pogotowiu, na razie tylko śpiworek albo otulacz. Dzidzia będzie spać z nami na poddaszu a tu jest w lecie gorąco a w zimie bardzo zimno.
Tak, chemia pomaga A tato myślę że się nie obrazi tylko będzie się cieszył wnuczką
Mnie też się stronki nie otworzyły.
Super brzuszek

Cytat:
Co za idiotka Może ją zaknebluj śmierdzącą skarpetą?

Cytat:

Dobrze że na wizycie pozytywne wieści
A babcia może gorzej się czuje przez te upały (chociaż u mnie upały się skończyły na szczeście teraz jest w sam raz) ?
Mój TŻ też ostatnio bierze wszystkie dodatkowe prace żeby dorobić jeszcze teraz, a w sierpniu na spokojnie ze mną siedzieć.

Cytat:
Jaka zgrabna piłeczka!

scoiatael, florencee za wizyty.

Myślicie że oliwka babydream mamma nada się do masażu krocza? Moje się chyba zagoiło po ostatnim incydencie i chyba mogę zacząć masaż

Wczoraj od bratowej przytargałam 5 siatek ubrań! Nie wiem co z tym robić? Widziałam że część ubrań jest podniszczona bo leżały w piwnicy i chyba wrzucę je do odplamiacza i wypiorę w normalnym proszku. Jak się ładnie wypiorą to potem w proszku dzidziusiowym a jak nie to chyba wyrzucę Co nie zmienia faktu że i tak mam teraz za dużo rzeczy (a pewnie jeszcze coś kupię ) i chyba zapytam takiej znajomej która też rodzi w sierpniu czy nie chce trochę?

Dziś mam 30+0

Edytowane przez ziuta.
Czas edycji: 2016-06-14 o 11:07
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 11:16   #4466
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Torba na pobyt w szpitalu jest super. Ja trzymałam wszyatko w jednym miejscu w maju, od ostatniego pobytu w torbie i wyjście z domu (od podniesienia sie z łóżka ze sniadaniem) trwalo max 20-30 min. Bez stresu, ze czegoś tam nie mam.teraz muszę poprac i spakować jeszcze raz.

Aha. Idę do domu

Brawo

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-06-14, 11:19   #4467
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Nie mam, ale stale monitoruję musisz być gotowa na to, że nie od razu dopegyt zadziała. Czasem trzeba kilku dni czy modyfikacji dawki, zeby ciśnienie się ustawiło w dobrym punkcie.

domyślam się..teraz kurcze na to moje ciśnienie czuję,że wpływ ma pogoda.. od soboty - słońce, burze, wiatry,chmury.. zawsze reagowałam na taką pogodę..
ekg wyszło mi prawidłowe..

Cytat:

jasne, że tak... 3 ciąża bezproblemowa... a i jeszcze dzieci potem karmi piersią długo...szczezrze w takich przypadkach nie potrafię panować nad zazdrością...

no właśnie..

pieknie wyglądasz.. pozazdrościć piłeczki..

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

Przykro mi...
A co do leku potwierdzam - ja też biorę dopegyt już dość długo, przepisała mi go moja ginka na te moje ciśnienie to chyba wie co robi.
Koleżanka 'niesamowita' , dobrze że niedługo wychodzi.
Co do szpitala - mam podobne jak Ty doświadczenia, nie chciałam Wam pisać za dużo wcześniej, żeby Was nie przestraszyć, ja planuję nie siedzieć tam ani minuty dłużej niż to konieczne, zresztą jak byłam po cc z Natalką to niektóre matki się wypisywały na własne życzenie, takie cyrki się działy...
o dobrze wiedzieć,że też przyjmujesz ten lek.. trochę załuję, że właśnie lekarz nie mógł go mi po prostu wypisać , bo naprawdę czuję,że ten pobyt nie wpływa pozytywnie na to ciśnienie..
gdyby nie chodziło o bezpieczeństwo dziecka to bym tu napewno nie przyjechała i jest to jedyna sytuacja, w której ponownie się zjawie..
wiem,że są szpitale gdzie jest gorzej, ale takie placówki to należałoby mocno zmienić,żeby służyły poprawie zdrowia pacjentów..ja stąd wyjdę kłębek nerwów wypłukana ze wszystkiego, bo oprócz tego,że jedzenia nie tknę to jeszcze z powodu stresu biegunka od samego początku

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Dziś mam 30+0

żona - super,że wychodzicie:jupi :
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 11:27   #4468
florencee
Zadomowienie

Byłam u tej nowej diabetolog. Przeraziła się, jak jej opowiedziałam co jem, a raczej czego nie jem, żeby osiągnąć dobre wyniki cukru i jak zobaczyła ketony oraz jak wygląda moja waga w ciąży. Przepisała mi insulinę i kazała jeść więcej, 2500 kalorii, w zasadzie normalnie tylko bez słodyczy, sypania cukru, gór owoców, białego pieczywa (poza bułeczką na noc).
Przepisała mi też paski do kontroli moczu na obecność ketonów.
Uspokoiła mnie jeszcze co do moich lęków dotyczących niezdiagnozowanej wcześniej cukrzycy, stwierdziła podobnie jak ginekolog wczoraj, że było bardzo małe prawdopodobieństwo takiego stanu rzeczy. Potwierdziła, że jej pacjentki na insulinie też rodziły w moim wybranym szpitalu. Ogólnie pozytywnie.
To była wizyta prywatna, ale lekarka zachęciła mnie, żebym do niej przyszła na następną wizytę na NFZ i tak też planuję zrobić, tylko muszę iść do lekarza rodzinnego po drugie skierowanie - mam nadzieję, że nie będzie z tym problemów. :P
Teraz muszę ogarnąć wstrzykiwanie tej insuliny, pielęgniarka mi wszystko pokazała, ale nie wiem jak wyjdzie w praniu. :P

Po lekarzu poszłam jeszcze do mamy do pracy zanieść jej jedną rzecz i jak wracałam, to złapała mnie straszna ulewa, miałam parasol, ale i tak dotarłam do domu przemoczona. Moja teczka z badaniami, którą miałam w torebce, lekko zamokła, ale na szczęście tylko rogi kartek ucierpiały. Za to białe spodnie całe w błocie.

Cytat:
Ale fajnie! A na jaki wózek się zdecydowaliście? Wybacz, ale nie pamiętam

Ja też muszę dzisiaj zadzwonić do sklepu, gdzie wszystko zamawialiśmy, bo łóżeczko miało być za 2-3 dni, a już minęło prawie 1,5 tyg i cisza...

Hej dziewczyny

Dzisiaj już raczej na taki dzień lenia sobie nie pozwolę jak wczoraj... co prawda obiad mam ugotowany, ale muszę troszkę ogarnąć mieszkanie A tak strasznie mi się nie chce
Wózek mamy Jedo Nevo.
O, to pogoń ich z tym łóżeczkiem. Ja teraz mam nową misję wymuszenia na mężu wyjazdu do sklepu, gdzie oferują Klupsia oraz do Ikei.

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
Hej hej

scoiatael, florence - gratulacje za udane wizyty
florence, myślę, że nawet jak jest w dolnej normie ale wciąż w normie to nie ma się czym przejmować, przecież usg może się też mylić, a nawet jeśli się nie myli, to dzidziuś po prostu może być mniejszy, bez żadnej patologicznej przyczyny.
Dzięki! Ja też myślę, że jak w normie, to w normie, chyba będzie ok.

Cytat:
fajnie, że kolejny temat załatwiony.

Cytat:
Mam nadzieję, że będzie ok, trzymam kciuki za ciśnienie.
Fajnie, że mąż tak Cię wspiera!

Słabo, że temat szyjki zignorowany przez nich.

Cytat:
Ja się tu gotuję. Mam uderzenia gorąca jak przy menopauzie. Potrzebuję przewiwwu, otwartch okien, ruchu powietrza, wiatraka. A tu uchylony lufcik. A ja 5m od tego lufcika.
Współczuję, beznadzieja w takiej duchocie...

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

Dziś w pracy u nas jest tak gorąco że idzie zwariować normalnie klima nie wyrabia
Może nadciągnie do Was ulewa oczyszczająca powietrze.

Cytat:
Poka zdjęcie wózka!

Ja podejrzewam, że jak nasz wózek już dotrze to będę jeździć nim po mieszkaniu z niecierpliwości
Gapa ze mnie, bo nie zrobiłam zdjęcia po tym jak złożyliśmy wózek, a potem mąż zarządził schowanie go z powrotem do pudła, nie pozwala mi właśnie tak jeździć. :P
Wklejam jak wygląda ten model i jaką mamy gondolę.

Cytat:

Super, że z małym wszystko w porządku.

Mój mąż też tak pracuje dużo, ciężko jest czasem coś ogarnąć bez jego obecności i ogólnie smutno trochę, więc wyobrażam sobie że jest Ci ciężko ogarnąć te obowiązki...
Jeszcze jest trochę czasu na sprawy wyprawkowe, na pewno załatwicie te tematy.
Chyba lepiej donosić dodatkowe rzeczy z domu niż brać ogromną torbę, jeżeli szpital nie jest jakoś daleko, to nie powinno być z tym problemu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nevo_01.jpg (122,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Memo_2016_01.jpg (57,7 KB, 4 załadowań)
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 11:51   #4469
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Chociaż w czymś pierwsza

Wysłane za pomocą magii
Ja to nie mam jeszcze koszul kupionych Ale dla dziecka mam w zasadzie wszystko

Cytat:
Zazdroszcze
Ja mam otwarta walizke juz od kilku dni a w niej 2 koszule nocne i to by bylo na tyle
Dobre i to

Cytat:

hej Fajnie, że się odezwałaś Biedna jesteś, że masz tyle roboty na głowie teraz Jest ktoś kto Ci będzie mógł pomóc z babcią po porodzie albo teraz na końcówce ciąży?

Cytat:
W sumie dużych skoków nie masz, jedno z ciśnień jest nieprawidłowe zazwyczaj w Twoich pomiarach. Spokojnie uda się dostosować dawkę leku. I jak dziewczyny pisały - dostajesz najbezpieczniejszy lek jaki mogłaś dostać Może Ci się fatycznie udzielać atmosfera szpitala i dlatego też wynki nieprawidłowe. Szybko to ogarniesz

Cytat:
Uwielbiam Twój brzuch!

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
To tam też taka biurokracja?
Mój tata jak nas pierwszy raz tutaj odwiedził to poszedł do sklepu po czujnik gazu

Mam wrażenie, że jeszcze więcej. Niemcy chcą papiery ze strony polskiej, strona polska nie wie o co chodzi i człowiek kołuje w miejscu. Co mnie najbardziej bawi - żeby dostać wniosek o wydanie jakiegoś zaświadczenia to trzeba jeszcze do niego dołączyć osobny wniosek o wydanie zaświadczenia Oczywiście każdy wniosek to 17zł

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Byłam u tej nowej diabetolog. Przeraziła się, jak jej opowiedziałam co jem, a raczej czego nie jem, żeby osiągnąć dobre wyniki cukru i jak zobaczyła ketony oraz jak wygląda moja waga w ciąży. Przepisała mi insulinę i kazała jeść więcej, 2500 kalorii, w zasadzie normalnie tylko bez słodyczy, sypania cukru, gór owoców, białego pieczywa (poza bułeczką na noc).
Przepisała mi też paski do kontroli moczu na obecność ketonów.
Uspokoiła mnie jeszcze co do moich lęków dotyczących niezdiagnozowanej wcześniej cukrzycy, stwierdziła podobnie jak ginekolog wczoraj, że było bardzo małe prawdopodobieństwo takiego stanu rzeczy. Potwierdziła, że jej pacjentki na insulinie też rodziły w moim wybranym szpitalu. Ogólnie pozytywnie.
To była wizyta prywatna, ale lekarka zachęciła mnie, żebym do niej przyszła na następną wizytę na NFZ i tak też planuję zrobić, tylko muszę iść do lekarza rodzinnego po drugie skierowanie - mam nadzieję, że nie będzie z tym problemów. :P
Teraz muszę ogarnąć wstrzykiwanie tej insuliny, pielęgniarka mi wszystko pokazała, ale nie wiem jak wyjdzie w praniu. :P
Dobrze, że diabetolog Ci wszystko wyjaśniła Szybko ogarniesz z podawaniem insuliny Jak będziesz dawać w brzuszek to wybieraj boki, a nie centralne środek. Staraj się zdecydowaniem ruchem wbijać. I co ważne - gdy podasz insulinę policz do 10 i dopiero wyciągnij igłę żeby mieć pewność, że insulina została cała podana.
Stary 2016-06-14, 11:51   #4470
Fantasmagori
Zakorzenienie

Siemanko

Co do torby to przejdę się do rodziców bo u nich została moja torba "wyjazdowa", tylko sobie ją muszę uprać i myślę że się nada W lipcu kupuję koszule dla siebie i mogę zacząć pakowanie

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości