Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-14, 17:38   #4141
papaPapaya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
co do wozka bo widze dyskutujecie, my prawdopodobnie bedziemy miec ten po pierwszym dziecku jedo bartatina.
Chociaż ostatnio zakoczałam się w takim o
nie wiem czemu, ale nie podobaja mi sie czerwone albo fioletowe wózki

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 17:42   #4142
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
co do wozka bo widze dyskutujecie, my prawdopodobnie bedziemy miec ten po pierwszym dziecku jedo bartatina.
Chociaż ostatnio zakoczałam się w takim o
O kurczę, co to za model
Mój TŻ jest muzykiem, więc oszaleje jak mu taki pokażę
Stary 2016-06-14, 18:27   #4143
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak się zastanawiam jak to u Was wyprawką ? Czy macie pomysł jak to rozplanujecie czy raczej wszystko będziecie kupować na raz? Ja póki co wstrzymuje się od kupowania czegokolwiek, ale tak sobie myślę jak to najlepiej zaplanować... Bo np. ja prawie nie mam maluchów w rodzinie, więc tak naprawdę wszystko muszę od A do Z sobie sprawić a tak naprawdę tego jest dosyć sporo Pamiętam, że jak rodziło się moje kuzynostwo to ubranka, łóżeczko, pościele i inne było przekazywane z jednych rąk do drugich. Ja jestem taka w gorącej wodzie kąpana, że najchętniej to bym kupiła wszystko zaraz, wszystko przygotowała i czekała
Ja juz kompletuje ciuszki - na razie body i spioszki. Co do reszty grubszych wydatków - rozglądam się co jest niezbedne, ceny, gdzie ale tak od sierpnia to już bym chciała robić konkretniejsze plany i zacząć powoli kupować 😊 Bo to co nam się podoba jest drogie i dobrze by było rozłożyć wydatki 😊
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 18:34   #4144
Justynak89
Przyczajenie

cześć Dziewczyny,
również mam termin na grudzień i z wielką radością odnalazłam to forum, czytam Wasze wpisy i bardzo mi tu milo od dwóch tygodni leżę na zwolnieniu z powodu plamień i jakoś tak powoli mnie humor opuścił...
Justynak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 18:50   #4145
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
jestem po badaniu.
Dzidzia piękna i zdrowa, ryzyko ZD znikome 1:5086
leżal sobie taki maleńki Ktoś na pleckach, spokojnie jakby mu wszystko jedno było i machał rączkami
Kamień z serca mi spadł bo ciagle czuje niepokój w tej ciązy.
Dziś 11t i 5 d, termin 29.12
Cudownie!
Stary 2016-06-14, 18:51   #4146
Emosz
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Ja w wakacje upoluje cos uzywanego
Wiec nawet nie patrze na nowe, bo sie zakocham i bede chciala kupic taki ze sklepu
Też tak planuje zrobić, a co do wyprawki ciuszki powoli będę kompletować, bo raczej niewiele dostanę używanych od koleżanki a inne rzeczy jak już się sprawy z mieszkaniem wyjaśnią
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 19:00   #4147
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Gratulacje

Co do wyprawki dla dziecka, my rozplanowaliśmy to tak, że w każdym miesiącu kupujemy jedną rzecz z tych droższych i w zależności jaki nam zostanie budżet to dokupujemy ubranek itp. I takim sposobem w czerwcu kupiliśmy komodę i jak na razie skarpetki + 1 body W lipcu chcemy kupić już łóżeczko z pościelą i jakiś ciuszek i tak w kolejnych miesiącach będzie przybywało bez nadmiernego obciążania naszego budżetu
Też fajnie nam się pomoda zestaw łóżeczko z szuflada plus komoda za 1200 zl... więc też to trzeba rozłożyć

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Wspaniały Ja wybrałam DORJAN BABY BOAT 3W1 Co do koloru to ja bym chciała jasny szary a TŻ czerwony - jak ferrari
My wstępnie wybraliśmy Tako Moonlight Carbon czarno biały

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Justynak89 Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny,
również mam termin na grudzień i z wielką radością odnalazłam to forum, czytam Wasze wpisy i bardzo mi tu milo od dwóch tygodni leżę na zwolnieniu z powodu plamień i jakoś tak powoli mnie humor opuścił...
Witaj w gronie! Opowiedz coś więcej o sobie 😊Na kiedy masz termin? Co lekarz powiedział na te plamienia? Widzi przyczynę czy są od tak po prostu nie wiadomo z jakiego powodu?
Stary 2016-06-14, 19:08   #4148
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
cześć Dziewczyny,
hej witamy .
opowiedz cos o sobie

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 19:14   #4149
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
cześć Dziewczyny,
Witaj

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

kurde większość z Was ma już wybrane wózki muszę zacząć czegoś szukać też powoli

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 19:27   #4150
Justynak89
Przyczajenie

Jestem w pierwszej ciąży - 16 tydzień, z niecierpilwością czekam na kolejną wizytę u ginekologa, gdyż po ostatnich wydarzeniach, żyję( a dokładniej leżę w domu) w stresie, czy z moim Maleństwem ok. Ale, żeby nie myśleć o głupotach i nie czytać makabresek na innych forach, postanowiłam poszukać pozytywnych kobietek, z którymi będę mogła pogadać

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Też fajnie nam się pomoda zestaw łóżeczko z szuflada plus komoda za 1200 zl... więc też to trzeba rozłożyć

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

My wstępnie wybraliśmy Tako Moonlight Carbon czarno biały

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Witaj w gronie! Opowiedz coś więcej o sobie 😊Na kiedy masz termin? Co lekarz powiedział na te plamienia? Widzi przyczynę czy są od tak po prostu nie wiadomo z jakiego powodu?
termin mam na 5 grudnia, a co do plamień...dopadły mnie w pracy, dowiedziałam się, że to przez krwiaka, ale zanim trafiłam do lekarza, to prawie dostałam zawału...leżę teraz grzecznie, żeby już nic absolutnie się nie stało...dodatkowe dolegliowści powoduje u mnie też nadżerka...eh...ale biorę duphaston, witaminy i musi być dobrze
Stary 2016-06-14, 19:30   #4151
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
termin mam na 5 grudnia, a co do plamień...dopadły mnie w pracy, dowiedziałam się, że to przez krwiaka, ale zanim trafiłam do lekarza, to prawie dostałam zawału...leżę teraz grzecznie, żeby już nic absolutnie się nie stało...dodatkowe dolegliowści powoduje u mnie też nadżerka...eh...ale biorę duphaston, witaminy i musi być dobrze
Będzie dobrze! Ważne, że odpoczywasz i masz zwolnienie 😊

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Chyba od początku ciąży kicham, śmieszne to
Stary 2016-06-14, 19:38   #4152
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też w ciąży dużo kicham

Stary 2016-06-14, 19:42   #4153
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
cześć Dziewczyny,
witaj!
najwazniejsze ze odpoczywasz i dbasz o maleństwo
Cytat:

ja też! ja też!

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 19:46   #4154
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

kurde większość z Was ma już wybrane wózki muszę zacząć czegoś szukać też powoli
ja swoj znalazlam w jakiejs gazetce i sie zakochalam

Stary 2016-06-14, 19:48   #4155
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ja swoj znalazlam w jakiejs gazetce i sie zakochalam

Ja mam w głowie mniej więcej jaki chcę, teraz zostaje mi tylko poszukać gdzieś takiego

Stary 2016-06-14, 19:50   #4156
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
ale ładny
Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
O kurczę, co to za model
Mój TŻ jest muzykiem, więc oszaleje jak mu taki pokażę
to wózek firmy lenox, na stronce głównej znajdziesz go na pewno.
Jedyna wada to krótka rączka do trzymania i jak sie przesiadzie na spacerówke to kopiesz w dolna rame, ale znając życie potem i tak szybko szuka sie malej, zwrotnej i zwinnej spacerówki
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 19:52   #4157
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Jestem w pierwszej ciąży - 16 tydzień, z niecierpilwością czekam na kolejną wizytę u ginekologa, gdyż po ostatnich wydarzeniach, żyję( a dokładniej leżę w domu) w stresie, czy z moim Maleństwem ok. Ale, żeby nie myśleć o głupotach i nie czytać makabresek na innych forach, postanowiłam poszukać pozytywnych kobietek, z którymi będę mogła pogadać

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Witaj
Masz ten sam termin co ja najważniejsze, że z maleństwem jest wszystko dobrze
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 20:02   #4158
Justynak89
Przyczajenie

najchętniej bym odwiedzała ginekologa co tydzień, żeby wiedzieć, że wszystko ok, nigdy nie byłam panikarą, ale odkąd jestem w ciąży...masakra mąż już nie chce mnie słuchać też tak macie?
Stary 2016-06-14, 20:13   #4159
mmgi
Zadomowienie

Co do męża przy porodzie zgadzam się z itstoolatex3 i Blondi, my bardzo chcieliśmy, żeby był przy pierwszym porodzie, niestety musiałam mieć cc. Teraz nie wiem co to bedzie, chciałabym spróbować sn, ale ginekolog sugeruje cięcie. Mnie po cesarce mąż musiał myć przed dwa dni, bo sobie nie radziłam w łazience i ani mnie ani jego to nie krepowalo ani nie wpłynęło w żaden sposób na nasza relacje.

Co do wyprawki, ja jeszcze nic nie planuje ani nie kupuje, w ogóle o tym nie myślę. Mam 1,5 roczne dziecko, więc większość rzeczy mam. Jak będzie chłopiec tak jak przewiduje lekarz kupię kilka ubranek, bo większość pożyczy mi przyjaciółka.

U nas wszyscy znajomi rodziła dzieci jak byłam w ciąży z pierwszym. Teraz jestem ja i jedna bliska znajoma.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 20:39   #4160
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
hahaha, oplułam monitor

Witajcie
Gratuluję udanych wizyt bardzo fajne te wasze relacje gratuluję też poznanych płci mamy już jakieś zestawienie ile jest przewidzianych dziewczynek a ilu chłopców? no i taaaak wam zazdroszczę, bo ja już też bym chciała kolejne usg a tu dupka blada, do 20 tygodnia pewnie trzeba czekać (czyli miesiąc).

Co do obecności tż przy porodzie to mój był przy mnie dwa razy pierwszy skończył się cesarką więc na operacji już nie mógł być ale cały ten czas przed urodzeniem małego był i pomagał, chociażby plecy masować, czy trzymać mnie jak na piłce siedziałam po wszystkim to on się małym trochę zajmował bo ja nie mogłam przez kilka godzin głowy podnosić (po znieczuleniu). Przy drugim porodzie sn stał z mojej lewej strony i nie widział co tam się dokładnie dzieje na dole, dopiero jak mały wychodził traumy chyba nie ma bo zapowiedziałam mu, że przy trzecim porodzie też będzie i nie protestował

Odważny facet!
Zazwyczaj nie są tacy chetni

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
my chlopaka obstawiamy i do brzucha mowimy Jasiu po mężu

My też chłopaka ale jak będzie dziewczyna to też będzie pięknie
My mówimy do niego lub do niej Karol. Jak to będzie ona to ciężko będzie nam się przestawić
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 20:39   #4161
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam w głowie mniej więcej jaki chcę, teraz zostaje mi tylko poszukać gdzieś takiego
ja to samo wiedzialam co bym chciala i znalazlam

Stary 2016-06-14, 20:42   #4162
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Kto to wie Chociaż jakbyś zapytała o to mojego TŻ-ta to on by Ci powiedział, że jego synek nie tylko słyszy, ale już ogląda z nim swoje pierwsze mecze Euro
Haha

My wczoraj wróciliśmy z Karolem późno do domu
I mój zaczął mi pisać smsy gdzie dziecko po nocy ciagam
Bo karol już pewnie chce spać
Zagroził że jak nie wrócę za 5 min to zadzwoni do opieki spolecznej
Stary 2016-06-14, 20:46   #4163
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Haha

My wczoraj wróciliśmy z Karolem późno do domu
I mój zaczął mi pisać smsy gdzie dziecko po nocy ciagam
Bo karol już pewnie chce spać
Zagroził że jak nie wrócę za 5 min to zadzwoni do opieki spolecznej

Haha, musisz mieć wesoło z tym swoim facetem

Stary 2016-06-14, 20:58   #4164
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za info! z 5 opakowan jeszcze zejdzie

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Dzień dobry Ależ mi się podoba bycie na l4. Rano po bułeczki i pyszne pączusie. Potem kawka w ogrodzie mmmm to jest to! I jeszcze ten brak mdłości Przybywa mi energii Sezon na miodowy II trymest uważam u siebie za otwarty

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Narobiłyście mi smaka na gofry, muszę w końcy odpalić gofrownicę

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Też słyszałam, że jak za dużo witam to bobaski rosną większe

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Od wczoraj czuję takie rozciąganie w dole brzucha. Zwłaszcza jak wstaje. Chyba rosnę

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

hehe każda z nas się nie może doczekać :-D Mi wczoraj tak coś puknęło inaczej ale ja to dopiero 14 tydzień wiec każdy powie, że za wcześnie Pewnie jakiś bąk przeleciał haha Chociaż podobno kobiety z tyłozgięciem macicy mogą wyczuć szybciej ruchy 😉

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Hej

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Jak minęły Ci początki? Mdłości itp czy spokojnie? 😊 teraz masz gdzieś 16 tydzień (jak dobrze liczę) i wyczuwasz już jakieś pukanie maluszka?

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Ile razy robiłyscie już badania w ciąży? Ja na paczątku i teraz mam zrobić morfologię, cukier i mocz. W sumie to miałam mieć wyniki już na poprzedniej wizycie. I gin kazał mi co m-c te badania powtarzać.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Ale ulga po tych badaniach 😊 super, że wszystko dobrze!

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Ta pregna plus ma malutkie tabletki. Mnie naciagą przy asmag forte bo są duże i bez otoczki bleee
Hej
Początki były dla mnie łaskawie i dalej są, aż zapominam się że jestem w ciazy i np dziś pomogłam wnieść sąsiadce wózek z dzieckiem na 2 piętro. Dopiero po wszystkim uzmysłowiłam sobie że kurde przecież nie powinam dźwigać a ten mały do juz dobre 13 kg ważył plus wózek to wiecie. .. ciągle o tym zapominam i a to 3 letniego chrześniaka podrzucę pare razy do góry a to zrobię mu salto czy samolot . ..muszę się z tym ogarnąć jakoś tyle że mi ciężko bo ja zawsze taka żywiołowa byłam

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Haha, musisz mieć wesoło z tym swoim facetem
No mam! taki gagatek mi się trafił

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Nie licząc tych wszystkich badań na toksoplazmozę, kiłę, HIV i miliona innych to miałam zleconą witaminę D, dwa razy mocz robiłam, raz glukozę i raz morfologię. Teraz na za 3 tygodnie znów mocz i morfologię. I myślę, że ta morfologia i mocz będzie się powtarzać cyklicznie co każdą wizytę.
Ja nie pamiętam co dokladnie miałam
Raz oddałam siuski i 3 razy krew. Wiem że miałam HIV bo to mi tak się rzuciło o oczy. Zapowiedzial mi ze teraz będę mieć robiona cytologie.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez pestka_11 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, tak jak pisałam wcześniej, wyjechałam na dwa tygodnie do rodziców, a tam z netem słabo, a w telefonie wizaż mi nie działa. Odpoczęłam trzeba przyznać, nie mogę się przestawić, bo teraz sama muszę wszystko robić, a tak obiadki miałam podstawiane pod nos przez mamusie. Jeden plus taki , wreszcie mam neta, także od wczoraj udało mi się wszystko nadrobić. witam wszsytkie nowe mamusie, gratuluję wszystkich udanych wizyt
teraz mam nadzieję być już na bieżąco bo tyle nadrabiania to już nie chcę. ja wizytę mam dopiero 28 czerwca, już się nie mogę doczekać. aktualnie jestem w 16 tygodniu i brzuch już widać, nawet musiałam zapodać spodnie ciążowe, bo normalne mnie strasznie uciskają
Omg a mi nic nie widać tylko moj brzuszny wal tłuszczowy
Stary 2016-06-14, 21:02   #4165
kamisha
Zakorzenienie

oo znalazlam mone wyniki badan i mialam robione: morfologia, glukoza, tsh, mocz ogolny, vdrl, hcv, toxoplazmoza ilosciowo i jakosciowo

Stary 2016-06-14, 21:02   #4166
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny tak się zastanawiam jak to u Was wyprawką ? Czy macie pomysł jak to rozplanujecie czy raczej wszystko będziecie kupować na raz? Ja póki co wstrzymuje się od kupowania czegokolwiek, ale tak sobie myślę jak to najlepiej zaplanować... Bo np. ja prawie nie mam maluchów w rodzinie, więc tak naprawdę wszystko muszę od A do Z sobie sprawić a tak naprawdę tego jest dosyć sporo Pamiętam, że jak rodziło się moje kuzynostwo to ubranka, łóżeczko, pościele i inne było przekazywane z jednych rąk do drugich. Ja jestem taka w gorącej wodzie kąpana, że najchętniej to bym kupiła wszystko zaraz, wszystko przygotowała i czekała
Ja nie mam nic poza jedną para śpiochów które kupiłam kiedyś dla chrześniaka ale tak mi się zeszło z daniem że wyrósł zanim dostał
Nie mam nic i nic na razie nie kupuje. Nie znam plci a po drugie ciągle pracuje i niedługo będę się bronić więc mam jeszcze głowę mocno zajęta tymi sprawami. Myślę ze po wakacjach zajmę się tymi rzeczami dopiero
Stary 2016-06-14, 21:02   #4167
kamisha
Zakorzenienie

grupe krwi mialam robiona w zeszlym roku w szpitalu

Stary 2016-06-14, 21:10   #4168
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość

Wszystkie piszecie, że wasi mężowie będą przy porodzie. Tylko chyba mój nie. Tu nie chodzi o jakieś obrzydzenie, ale on chyba po prostu boi się całej tej sytuacji. Przy poprzednich porodach też stał za drzwiami co nie znaczy, że nie jest fantastycznym ojcem. Poza tym jestem świadoma, że jeśli będę miała szansę na poród sn i nie będę miała wyznaczonej daty na stawienie się do szpitala tylko czekała co akcja przyniesie, mąż raczej nie będzie nawet za drzwiami, bo po prostu nie zdąży zjechać.

[/COLOR]A jeśli chodzi o wyprawkę, to dziś kupiłam pierwszą rzecz

torbę do szpitala
Moj tz też na 1000% nie bedzie
Gratuluję torby powiedz tylko czy ona jest duża czy raczej średnia wystarczy!? Ile tego tam się bierze? Boże ja jestem taka zielona z tym wszystkim aż się sama siebie boje

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
jestem po badaniu.
Dzidzia piękna i zdrowa, ryzyko ZD znikome 1:5086
leżal sobie taki maleńki Ktoś na pleckach, spokojnie jakby mu wszystko jedno było i machał rączkami
Kamień z serca mi spadł bo ciagle czuje niepokój w tej ciązy.
Dziś 11t i 5 d, termin 29.12
Super
Stary 2016-06-14, 21:11   #4169
kamisha
Zakorzenienie

ja dzis nie moglam z mojej mamy obejrzalysmy ten wozek a potem mowi do mnie: widzialas tam byly tez spacerowki, i lozeczka.. i te skarpetki widzialas? potem w rossmanie zobacz jakie skarpetki cudne..
a za chwile dobra nie kupuje sie jeszcze hwhe

Stary 2016-06-14, 21:16   #4170
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
cześć Dziewczyny,
Nie smuc się! Głową do góry a uda zaciskaj byle do grudnia! Razem damy rade

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Ja jeszcze nie wiem jaki to będzie wózek w sensie model ale wiem ze będzie krwistoczerwony
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości