|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
![]() Zdjęcie wrzucę jak tylko mąż coś obrobi bo oczywiście nie pozwoli mi od tak sobie czegoś wrzucić ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj przyszła paczka z apteki.. i firma kurierska Inpost okradła nas z bezdotykowego termometru wartego ok. 100zł
![]() ![]() ![]() Grunt, że przedstawiciel apteki uczciwy i odda nam pieniądze za termometr, a sam będzie 'dochodził' się z Inpostem.. Niestety to była ostatnia sztuka termometru w aptece.. ![]() Pierwszy raz cos takiego nam się zdarzyło.. jestem baaardzo zawiedziona firmą kurierską..
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-14 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4534 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A ja dzisiaj dostałam takiego kopa, że aż poczułam, że mam stopę pod ręką ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W sobotę będę miała w końcu złożoną szafę w sypialni i będę mogła ze spokojem ogarnąć ten majdan już tak konkretnie. Teraz to jest tam taki rozgardiasz z różnorodnością mebli i organizacją miejsca (a raczej dezorganizacją :P), że sprzątanie mija się z celem ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ano to możliwe, bo te aparaty nie wyglądają na nowość..to chyba na tej podstawie sama dorobiłam tą teorię o normie 120-160 ![]() Cytat:
a Jaśko to klusek rośnie..jak będzie miała takie gabaryty to będzie Matysie na rękach nosił..mój zięciunio ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja często zamawiam przez inpost to chyba mniej wartościowe przedmioty będą tą drogą pobierać |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Zakorzenienie
|
Moje skurcze się załapały na zapis. Normalnie miałam ok 11. Było kilka 30, jeden ponad 70.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4539 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kuleczka idealna a ty taka szczuplutka - to nie fair ![]() YYYY ale jak to? ![]() Cytat:
![]() No właśnie słabo z l4, ale jeśli taki stan będzie się utrzymywał będzie to konieczne ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż lekarz mówi, że waga w normie ![]() Oczywiście, że będzie nosił ![]() ![]() Cytat:
![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4540 |
Zadomowienie
|
Florence super, że udało Ci się spotkać sensownego lekarza.
Z odmawiania sobie wszystkiego w naszym stanie nic dobrego by nie wynikło. Trzymam kciuki za Twoje cukry ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4542 | |||
Zakorzenienie
|
rany jaki z niego słodziak
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I brawa dla Jaśka za odwrócenie! ![]() Cytat:
Ależ mi dzień zleciał ![]() Zamówiłam dzisiaj kocyk i torbę do wózka ![]() ![]() Muszę jeszcze kliknąć jedno zamówienie z gemini (mój laktator też podrożał o 30zł;/), dokupić kilka rzeczy w Rossmanie, wanienkę, paczkę pieluch... i chyba będziemy gotowi ![]() ![]()
![]() |
#4543 | ||
Zadomowienie
|
jaki n jest tycieńki
![]() Cytat:
![]() kolezanke na zastępstwo przyśle jak sie okaze ze urodzilam przed jej powrotem do sluzby Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na porodówce miałam coś koło 190/100 i dostawałam coś dożylnie + tlen. Cytat:
Mam nadzieję, że dasz jakoś radę ![]() Szkoda, że Twój ojciec się nie poczuwa....ale cóż ... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Raczkowanie
|
Fuj fuj fuj on jest tak obrzydliwy ze patrzec na niego nie moge
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
#4548 |
Raczkowanie
|
Hej.
![]() Mam pytanie do tiji.. Od kilku dni podczas aplikowania luteiny mam strasznie ciasno w pochwie i wrażenie jakby wyczuwala glowke dziecka.. Czy to mozliwe? Czy to cos innego może być.. Nie wiem co mam robić.. Bardzo się martwie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 |
Zakorzenienie
|
Fantasmagori brzmi bardzo fajnie
![]() Orange_tree nie ciekawie to brzmi ![]() Fajnie, że Jasio obrucony ![]() Afrodita nigdy takiej akcji nie miałam ![]() Świniaczek ![]() ![]() ![]() florence super lekarz ![]() Dziękujemy wszystkim za komplementy ![]() ![]()
#4550 |
Zakorzenienie
|
Fajne
![]() ![]() ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-06-14 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą - my słodkie mamy mamy jeść co 3 godziny. Ciekawe jak to jest rozwiązane ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
Eeee to musiało być coś innego ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Również mam najtańsze dywaniki:p Zbyt często muszę je zmieniać ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- U mnie cukier na czczo to tragedia, dzień w dzień wysoko i tylko zwiększam dawki insuliny na noc. Diabetyczka powiedziała, że tego się można spodziewać w IIItr. Że niby te odchyły nie są aż takie duże i że będzie dobrze.
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzwoniłam dziś do znajomej która rodzi też w sierpniu, czy nie chciałaby trochę ubrań bo mam ich za dużo, a ona mówi że leży w szpitalu. Dostała bóli i powiedzieli jej że ma zagrożenie przedwczesnym porodem. Smutno mi się zrobiło. Jest w 31tc. Nie znam się na tym ale chyba dziecko jest już spore, powyżej 1,5kg to chyba nie jest tak źle. No wiem że to i tak poród przed czasem, ale szanse w 31tc są dla dziecka chyba dość duże? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A może to już jej 3 lub 4 ciąża, wtedy ciężarne takie są ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Myślę, że to trochę wina lekarzy jednak. Zobaczcie ile na FB jest dziewczyn, które jadą do szpitala na sprawdzenie niepokojących objawów i zostają zatrzymane na obserwację, bez badań bez niczego. Zakładam, że lekarz nie chce po prostu powiedzieć, kochana jesteś w ciąży tak właśnie ona wygląda i woli położyć na oddział by szpital zgarnął kasę a później ciężarówka się tylko denerwuje. Niepotrzebnie. Omijam oczywiście te symptomy, które poważnie stanowią zagrożenie. Ale weźmy np skurcze przepowiadające - mam wrażenie, że każda ciężarówa jest na nie zatrzymywana w szpitalu - choć one są przecież zwykłą ciążową fizjologią. Cieszę się, że to moja druga ciążą a przy pierwszej nie miałam dostępu do internetu ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
Ja próbowałam sama się masować i mi nie wyszło, ciężko mi teraz się tam sięga:P Poprosiłam TŻta i też mu nie wyszło ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4554 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cieszę się, że Jasiek ma się ok ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na razie wygląda to obiecująco, a humor jeszcze bardziej poprawia więcej jedzenia. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już prawie wszystko załatwione macie z wyprawki, super! Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, że tak to wygląda w III trymestrze z wahaniami cukru i musisz kombinować z insuliną. :/ Ale dobrze, że odchyły są nieduże. ![]() Mój mąż jutro wybiera się na kwalifikację do soczewek fakijnych, tym razem nie będę mu towarzyszyć, bo ostatnio trochę się umęczyłam czekając na niego, a stwierdził, że nie jestem tam niezbędna. ![]() ![]() No i ma dzień wolny, a po okuliście jak tylko źrenice pozwolą wyraził chęć wyprawy do Ikei po mebelki. ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz życie stanie się łatwiejsze ![]() Ja na początku wbijałam się w uda ale po kilku tygodniach dorobiłam się siniaków. Przerzuciłam się na brzuch, ale teraz i tutaj mam siniaki więc wracam na uda ![]() Jedyny minus na insulinie jest taki, że hipoglikemia łapie mnie przynajmniej dwa razy w tygodniu - trzeba bardzo pilnować by regularnie jeść. ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() Chociaż przy wieczornej dawce 17jednostek mam wrażenie, że to już za krótka igła bo mam wrażenie, że ten zastrzyk jest nieprzyjemny. ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Doczytałam ![]() Postanowiłam rzucić sprzątanie w cholerę i Was nadrobić, bo obawiałam się, że mogę się znaleźć w momencie w którym będę potrzebowała kilku godzin by za Wami nadążyć. Od razu uprzedzam, że hormony mi mocno dopisują i mój post może zmienić się w marudząco narzekający. Jak pisałam, wczoraj wymieniali nam okna - co jest mega pozytywną wiadomością. Oczywiście żeby nie było zbyt wesoło typowo po szkocku spieprzono robotę...Gdyby to było moje mieszkanie wisiałby za jaja osobnik, który okna mierzył. To jest bardzo stary budynek z wysokimi sufitami i co za tym idzie wysokimi oknami. Należy dodać, że stare okna były takie otwierane jak na angielskich filmach - podnoszone do góry. Nie otwierały się tak jak u nas. Teraz wymieniono je na takie otwierane normalnie co byłoby super gdyby ktoś zechciał poprawnie ogarnąć wymiary. Mianowicie przy oknach w sypialni i w łazience sufit nie jest równy. Jest jakieś kilka cm sufitu i jest schodek - tak jakby zaczynał się podwieszany sufit. Ale on oczywiście nie jest podwieszany, a otwierając okno mogę otworzyć tylko do tego schodka. Czyli nie jestem w stanie np się przez okno wychylić. Brak mi słów. Okna od salonu i sypialni Oliwii są ok - ale tam i tak tylko uchylanie wchodzi w grę - mieszkam na parterze i tam jest nisko, więc koty zbyt łatwo mogłyby mi zwiać. A propo kotów - od sypialni i łazienki czyli tam gdzie jest bezpieczna wysokość, zamontowano nam wąskie skośne parapety od zewnątrz i się kotom ukróciło wylegiwanie na słoneczku. Do tego zostałam bez firan, bo w starych oknach były takie mocowania na zazdrostki, które wyleciały razem z oknami. Teraz w tych plastikach dziur robić nie będę więc muszę kupić szyny albo jakieś karnisze. Jak karnisze to podwójne bo zasłony są obowiązkowe. Jakoś tego nie przemyślałam wcześniej. Okazało się również, że te wcześniejsze okna były totalnie spróchniałe i jak oni je skuwali, to w mieszkaniu mam aktualnie tyle kurzu jak przy szlifowaniu ścian. Chyba do porodu będę z tym walczyć. Co powycieram wszystko z kurzu, umyję podłogi to po godzinie znów wszystko siedzi na meblach. Do tego do prania i mycia mam wszystko, tylko czasu brak....Urwałam się dziś godzinę wcześniej z pracy, ale to zupełnie nic mi nie dało. Potrzebuję 3 dni wolnego minimum, by to wszystko ogarnąć. Do tego pierwszy raz jestem porządnie zmęczona i wykończona i nie chce mi się tego robić. Mam skurcze BH, nie są nieprzyjemne ale za każdym razem mnie denerwują. Czuję, że mój organizm przygotowuje się do porodu pełną parą. Sprawdziłam swoją szyjkę i jest bardziej miękka w porównaniu do tego co było i chyba się trochę obniżyła, skoro mogłam sprawdzić. Nadal zamknięta. Za tydzień mam kontrolę w szpitalu to się zapytam, czy się martwić czy mieć walizki już pod drzwiami. Mały jest na tyle duży, że daje mi się mocno we znaki. Nie mogę leżeć na bokach - bo on wtedy daje mi popalić. Nie mogę założyć rąk na brzuch, bo dostaję zraz kopniaka. Podobnie jak siedzenie przy biurku - nie ma opcji zgarbienia się czy opierania o biurko brzuchem bo stanowczo wyraża swoje niezadowolenie. Jakiś delikates mi tam rośnie. Do kompletu nie wiem czy to biodro, czy pachwina czy co mnie boli - ale nie jest fajnie i przeszkadza i w leżeniu i chodzeniu. Tak naprawdę to jestem chyba tylko przemęczona, noce mam nieprzespane i potrzebny mi porządny odpoczynek. Także odliczam do wyjazdu Oliwii (sobota) i do urlopu macierzyńskiego (lipiec). To tylko dwa tygodnie. Przy okazji dobrych wieści właśnie kończę tydzień 33 i wkraczam w 34.....Oliwia urodziła się w 35.....Mój stres sięga zenitu.
![]() ![]() |
![]() |
#4556 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pierwszy na budzik wstaje Esik ![]() ![]() Wczoraj wieczorem po czereśniach ruszyć się nie mogłam. Pół kilo to dla mojego żołądka już za dużo. No to mamy mleko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj się mu przyglądałam, bo na moje przez ten tydzień sporo urósł ![]() Weź nie wrzucaj takich zdjęć! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie martw się na zapas, nic nie wskazuje na to by Michaś miał się urodzić wcześniej ![]()
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
Fantasmagori super że zajęcia takie udane!
Afrodita a ta dziurę dopiero później zauważyłaś? Mogłaś nie odbierac tej paczki.. Dzień dobry Mamusie ![]()
![]() |
#4558 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 04:31 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ---------- OMG!! Fujka Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 04:38 ---------- Poprzedni post napisano o 04:31 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
||
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nieprzerwany sen od 22 do 4.00- bezcenne. Potem oczywiście godzinna przerwa, alw to przerwa w domu. Najadlam się i zasnelam dalej. Moje Bobo o poranku zaczyna ćwiczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na całkiem przyjemnych lekarzy trafiam w tym szpitalu. Właściwie sami faceci, ale tacy mili. Przyjmowali mnie w niedzielę przed meczem to pogadaliśmy o naszych szansach. A ten co badal mnie przed wyjściem dostał kopniaka. Ode mnie. Z takim zamachem schodzilam z fotela ze oberwał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.