|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Cierpliwość ale Sara ma 2,5 tak?
Zuzka 17 mscy. Szybko przestała spac dwa razy, a ostatnio robi takie cyrki, ze się boje ze zrezygnuje w ogóle z drzemki. A jak juz drzemka jest, to późno i potem późno idzie spać wieczorem :/ gdzie jeszcze niedawno chodzila ladnie spac o 19. Chcieć, to ja bym chciała, ale moja intuicja mi mowi, ze znów przenoszę... :/ ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Dzanet czyli takie testy oksytocynowe? Tez je mialam, co drugi dzień, tyle ze w wenflon. Mialam.3 testy, w każdym 3 wlewy w wenflon. Każdy negatywny bo nie zareagowalam ani jednym skurczem ![]() No ale fakt, szybko Ci poszlo od pierwszych skurczy.. |
|
|
|
#3242 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Coś ta natura sprawdza naszą cierpliwość... A co do drzemek to jeszcze nic straconego-Zosia też mi rezygnowala z drzemki kilka razy, jak jej szły zęby. Teraz jak jest ładnie na dworze i trochę pobiega to chętnie chodzi spać popołudniu. Tylko wzbudzam ją po 2h jeśli sama nie wstaje bo.potem szaleje do 23 właśnie jak dziś ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Ewka zastrzyki na pobudzenie macicy podobno a kroplowka z oxy, to chyba coś innego niż ty miałaś. Oksytocyne w kroplowce dostałam dopiero tego 5 dnia po zastrzykach w Teraz się zastanawiam czy to nie dzięki tym wszystkim zabiegom Tak szybko i.na prawde sprawnie poszło... wcześniej mówiłam że te zastrzyki bez sensu bo nic nie dały, dopiero kroplowka z oxy mnie ruszyła. Ale chyba to.wszystko razem przyczyniło się do tego że sam poród byl ekspresowy. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet no ja dostawalam oksytocynę ale w wenflon, nie jako kroplówkę do porodu, tylko malutkie porcje wlasnie na pobudzenie macicy.
U mnie chyba nic nie dalo. Ani nie przyspieszylo porodu, ani nie usprawnilo, bo rodzilam dlugo. Eh no mam nadzieje ze to takie chwilowe z jej drzemkami. A o której Zosia chodzi soacna drzemkę i wieczorem? ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Przy porodzie nie mialam oksytocyny bo akcja sama sie zaczela i nie dali. Tylko te próby mialam wczesniej kilka dni ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Wiec w sumie mialam tak jak Ty, tylko Ty w zastrzykach, a ja w wenflon |
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61758876]Cierpliwość nieźle się meczylas... to na razie u nas chyba nikt tak długiego porodu sn nie miał...
Ja jak wiecie rodziłam 10dni po tp. 3 dni dostawalam zastrzyki w Także moj pierwszy poród przy Waszych to bułka z masłem i teraz też tak chcę! ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ale wiesz, że ja dobrze wspominam ten poród? stwierdziłam, że wcale tak strasznie nie bolało (ja, która zemdlałam skręciwszy palec i panikująca przy wymiotach ) i jeszcze na poporodowej obiecałam Tż kolejne dzieci ![]() Tak, Ewka nawet 2l i prawie 9miesiecy. A nie ma drzemki odkąd 2 lata skończyła,a nawet wcześniej trochę. No ale 17m to lepiej żeby spała. Jeszcze chciałam powiedzieć, że Sarę ur w 39t2d, a teraz mam już 39t5d, więc każda ciąża inna i myślę, ze poród też -liczę na szybki teraz ![]() Przeglądam ten kalendarz z Nivea i jestem oburzona. Jest tam też ostatni trymestr znaczy się 7-9 miesiąc, ale jakbym chciała tam coś zapisać w czwartek, to nie mam gdzie, bo zaczynam 10
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
O nie, ja od razu po porodzie niezbyt dobrze myślałam i mówiłam. Ale szybko zapomniałam jak boli.
Kurczę mialam pisac ze fajny ten kalendarz, tez taki chce !😁 Cierpliwość skad go masz? |
|
|
|
#3246 |
|
Konto usunięte
|
Cierpliwość nawet kalendarze nie przystosowane dla nas
Ewka moja rano wstaje k 8-8:30, drzemka 14-16 i k 21:30-22 idzie spać jak nie ma drzemki to też tak chodzi spać tylko zmierzla jest już od 19 Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale poprzednio mi środowiskowa przyniosła, więc nic straconego, szczególnie, że tego 10 miesiąca tam nie ma
|
|
|
#3248 |
|
Konto usunięte
|
Ciekawe czy są takie w necie, np do drukniecia :-D
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3249 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Powiem wam że dziś odkryłam czemu ten mój syn się tak ostatnio mniej ruszał - miejsca biedny nie miał bo matka się objadała i w brzuchu było pełno jedzenia
no tak aktywne to moje dziecko to dawno nie było. Będzie mi mega brakować brzuszka i tych ruchówNapiszę jeszcze, że dla mnie bycie w ciąży to cudowny stan, zwłaszcza że w przeciwieństwie do wielu z Was ja nie miałam prawie żadnych dolegliwości z wyjątkiem zgagi. No i oczywiście końcowych ograniczeń wynikających z rosnącego brzucha. Cytat:
Powiem Ci, że jestem pod jeszcze większym wrażeniem jak pokazałaś jak ograniczoną ilość miejsca masz. My też mamy tylko dwa pokoje i młody będzie z nami acz mimo, że moja sypialnia ma ponad 17m2 to tak dobrze nie mam tego rozplanowanego... Cytat:
Duże kciuki żeby waga szybko rosła Cytat:
Ja jestem zdania, że jak człowiek musi to i parasol w dupie otworzy Cytat:
Co do uczucia to powiem Ci, że jest mega radość że to już, że poznam MOJE dziecko i mega strach czy dam radę się nim dobrze zająć i jak moje życie się zmieni. Strasznie dziwny ten stan - taki wręcz nierzeczywisty [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61757881]Ja już nawet po turecku nie mogę siedzieć Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Przez tą wspólną popołudniowa 2,5h drzemkę córka dopiero teraz usnela. Ja nałożylam sobie maseczke z perfecty, nawilżająca, bosko pachnie! No i nie trzeba zmywać, takie lubię! Pazury w nogach zrobione, do fryzjera jeszcze nie muszę, Bożena ogarnięta z grubsza ![]() Sliweczka kiedy ty idziesz na ten masaż szyjki? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] dzanet to ty możesz z czystym sumieniem już rodzić - jest spora szansa, że będziesz najładniejsza i najbardziej zadbana na porodówce ![]() Uwaga uwaga będę próbowała zasnąć, choć na pewno będzie ciężko .... Trzymajcie dziewczyny jutro kciuki za nas no i czekam na swoją parę, bo sama rodzić nie chcę
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na szybko nadrobilam, jutro napiszę wiecejj
![]() Chudziaszek mocne kciuki za jutro!- czekamy na Wojtusia! Jadę jutro do szpitala na konsultację do urologa, pewnie z,pół dnia mi tam zejdzie bo lekarza mam po prostu na oddziale łapać Hania z mamą tz zostaję.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Ciebie za dobre wieści w sprawie nerek i szybkie konsultacje i dla babci, pewnie też się stresujechudziaszek my tam mamy jakieś 16m2 minus garderoba, ale dwoje dzieci, więc trzeba się było dobrze zorganizować, także wszystko przed Tobą ![]() Dziękuję za odpowiedź co do emocji przed cc, pięknie to napisałaś Zaciskam mocno i czekam na wieściA parę przecież masz, Miqesi się wypycha w kolejkę
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Próbujemy uśpić Maje i nic
zjadla powinna iść spać---------- Dopisano o 03:06 ---------- Poprzedni post napisano o 02:49 ---------- Lezy przy cycku. Ciumka i ciumka.
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3254 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3255 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Ja już na nogach od 3, o 7 wyjeżdżamy, jeszcze w międzyczasie obudziłam się o 1 i strasznie chciało mi się wymiotować, pewnie to od stresu. Stresuję się że ten masaż szyjki zadziała i zacznę rodzić, z jednej strony bardzo bym się cieszyła a z drugiej się boję, ale wiem że mnie i tak to nie ominie, od paru dni mnie tu i tam pobolewa, więc jest nadzieja.
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Chudziaszek kciuki
Madzia kciuki byś szybko ogarnęła kosnultacje Claudette trzymaj się, może połóż się jeszcze na trochę Ja nie śpię bo mój synek ma atak kaszlu. Już chyba z 20min mu spać nie daje. Noc była całkiem ok. Nie puszcze go do żłobka bo mi się całkiem rozłoży. Pogoda nie sprzyja. Całą noc pada i nie wygląda by miało przestać Dziś dużo wizytuje - kciuki za pozytywne wieści z wizyt |
|
|
|
#3257 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Dziekujemy za wsparcie i mile slowa :-* przepraszam, ale na razie nie nadrobilam wszystkiego. Wczoraj po 17 przeniesli mnie z sali intensywnego nadzoru na pooperacyjna i o 18 dostalam synka. Jest cudny! Chudziaszek kciuki za dzisiejszy dzien pewnie popoludniu bedziesz na sali obok lezec
|
|
|
|
#3258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Chudziaszek powodzenia Kochana! Ściskam kciuki i myślami jestem z Tobą ! ![]() ---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Cytat:
Madziu!---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Cytat:
Ale znam ten stres. U Zuzi w szpitalu przy badaniu słuchu prawe uszko wyszło do ponownego badania. I tak chodziły te pielęgniarki i próbowały je zbadać ale albo się nie dało bo się wybudzala albo nie wychodziło badanie. Tez się nadenerwowalam ze juz może coś nie tak, ale na szczęście na drugi dzień, już wieczorem, chyba za 3 cim podejściem udało się i wynik wyszedł prawidłowy. Przystawiaj Felusia jak najczesciej do piersi a i mleczko sie pojawi. Na poczatku jest ta siara, nie jest jej duzo ale jest bardzo potrzebna maluszkowi A co do tego ze tak długo zwlekaj i z cięciem to ryzykowne, bo jakby dziecko w stawiło się w kanał rodny to mogłoby być w każdym momencie za późno na cc a Wy w tym samym szpitalu będziecie. Ale super, pewnie się spotkacie
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-06-15 o 06:44 |
|||
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno za mało tresciwy. Musieliśmy dac z butli trochę. Jutro powinnam mieć juz elektryczne laktator to będzie lepiej. Musze Ja karmin z nakladkami bo mam obolale brodawki a jedna pogryziona
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli któraś czerwcówka urodziła serdeczne gratulacje
![]() Chciałam Was o coś zapytać-karmilam i spalam az do wczoraj z Mała w lozku(przez hemoroidy). Nieraz Mala prezyla sie, czerwienila, wiercila. Wyczytalam, zr normalne. Dziecko sie oswaja z tum ze jego brzuch pracuje. Moment w ktorym sie bidzola zauwazalamni przewojanko i mleczko z piersi znow. Od wczoraj maz odkryl ze jak tak postekuje i sie jej raczko przutrzuma tak blogo sie czuje. No i wpadlismy, bo zauwazylismy ze nie musi sie prezyc i meczyc. Probowalismy otulic,pomagalo na chwile bo zaraz sie uwolnila. I dodam ze zaczelam karmic na siedzaco i Małą wynosze do lozeczka co dla niej jest nowe w nocy. No i usupia przycycusiu pozbiej znownsie prez czwrwieni I moje pytanoe brzmi czy mam jej pozwalac tak postekac czy ja utulic na lezaco - co dziala na krotko?? I piersi... temat rzeka. Pecznieja ciaglw, mała ani pol nie wypija. Twarde u podstawy kolo pachwiny bo pewie uciska taka wielka i nabrzmiala. Mam je oprozniac laktatorem. W nocy 2 razy to zrobilam. Ale tak sie nie da. Musze kiedys spac a nie karmienie odciaganie karnienie :/
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza noc za nami. Jestem nie przytomna. Tz bardzo dużo pomagal. Teraz niech spi jeszcze.
---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- Cytat:
Pierwszy miesiąc najgorszy jak to wszyscy mówią
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Chudziaszek kciuki!
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko bedzie dobrze |
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim dziewczyna tym co urodzily Gratuluję!!! I życzę powodzenia z dzieciaczkami.
Chudziaszek kciuki!!! Będzie dobrze!!!
|
#3265 |
|
Zadomowienie
|
U mnie noc super (oby nie zapeszyć) Ignas jadł po 23, o 4.30 musiałam go obudzić i teraz sie karmimy
Walczę z nawałem
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na razie po jednym cycusiu i spimy na jak długo to się okaże. Polozne stwierdziły ze Maja na silna chęć ssania dlatego ciągle językiem mieli.
|
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabym wyjsc dzis na 1 spacer. To jest 5 soba Ignasia i nie wiem jak go ubrać. W domu ma body na krotki rękaw i pajacyk
Na dworzu ma dziś być 25 stopni |
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
Z ubraniami normalnie mam jaja no 50 sa za male a 56 za duże. Brak 52 :/ i kombinuje jak mogę.
---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Dziewczyny czapeczki w domu zakladacie dzieciaczkom?
|
#3269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
otulam pieluszkka bambusowa i kocyk. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- My w domu ubieram pajacyk albo body dlugi rekaw i rajstopki to jedyne ubranka 50 polspiochy sa na mała za duże skarpetki też wiec pajacyki się super sprawdzają.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

stwierdziłam, że wcale tak strasznie nie bolało (ja, która zemdlałam skręciwszy palec i panikująca przy wymiotach 

fajnie, że Wam się podoba. Nigdy nie myślałam, że będę mieszkać w różu (no poza podstawówką,wtedy ubóstwiałam mój róziowy pokoik 
Wyśpij się, tak jak sliweczka napisała trochę czasu jeszcze masz, a sama środa 24h trwa, więc na luzaku

Hania z mamą tz zostaję.

skarpetki też