Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X ! - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-15, 11:53   #451
kamila_509
Zakorzenienie

Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !

Ja mam tak niski próg bólu, że mnie boli wszystko sto razy bardziej niż normalnego człowieka :P

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Mnie nawet Ipl bolal
Stary 2016-06-15, 12:03   #452
deksterowa
Zakorzenienie

Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !

Ruszyło się dziecię po snikersie

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 12:05   #453
kamila_509
Zakorzenienie

Ale bym zjadła snikersa!!
Dobrze, że jednak się ruszyla
Stary 2016-06-15, 12:05   #454
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kama_pas Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam bo jestem mocno podekscytowana.... Wygrałam sprawę z ZUS!!!!!!!!!!!!!!!!!

Co prawda wyrok jest nieprawomocny i ZUS się może odwołać... Ale nie wydaje mi się

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeeea super!!! Wiedziałam ze sie uda

BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 12:06   #455
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Ja mam tak niski próg bólu, że mnie boli wszystko sto razy bardziej niż normalnego człowieka :P

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Mnie nawet Ipl bolal
Ojj, to biedna będziesz podczas porodu...
Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Ruszyło się dziecię po snikersie
No i super

Ja nogi latem z reguły depilatorem jadę, ale np z pachami już mam problem... Teraz wszystko maszynką jadę, nie chce dziecka stresować
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 12:06   #456
Wesola_Ania
Zadomowienie

Snikers to ulubiony batonik TZ😀 mniam.karmel i orzechy,jak widać na Dzidzi też pobudzajaco dziala

Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 12:07   #457
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
jestem z siebie dumna godzina 9 rano a ja już mam ciasto w piecu zaraz idę odgrózować kuchnię po moim pieczeniu, a jak ciasto wyjdzie z piekarnika lecę na chwilę do lumpka. Jeszcze obiad mnie dziś czeka i to w przyspieszonym tempie, bo po południu idziemy na imprezkę, a właściwie to na grilla z rodzicami dzieciaków co Mati gra z nimi w lidze. Robimy dla dzieci zakończenie sezony ligowego
Co do snów to mnie ostatnio prawie co noc śni się sex i nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że raczej na jego braki nie narzekam
Ananka lekarz ten sam, sprzęt ten sam, dokładnie tydzień i jeden dzień różnicy między badaniami. No nic pozostaje mi czekać na to co moja doktorowa na to powie.
Mnie tez takie sny `męczą` ostatnio ale u mnie to z braku wynika

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 12:10   #458
kamila_509
Zakorzenienie

A no ja siebie też słabo widzę podczas porodu ale skoro inne kobiety dają radę to i ja dam

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Biorę się za porządek. Nie mogę patrzec na podłogi.
Stary 2016-06-15, 12:16   #459
deksterowa
Zakorzenienie

Mnie ogarnęła niemoc. Leżę i robie nic na nie poscielonym łóżku

Lipcowa mama 2016
Stary 2016-06-15, 12:18   #460
alloffkowa
Zakorzenienie

Mam problem z piciem od paru dni nawet po wodzie mam zgage przez co unikam jej picia i ciężko mi się zmusić ,
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 12:19   #461
Yousthyna
Zadomowienie

Aaaaaa mam dzis jakiś dzien pecha - najpierw rozbiłam kubek wyciągając rzeczy ze zmywarki, potem chciałam zjeść arbuza i sie okazało, że popsuty. W zastępstwie wzielam truskawki - kwaśne jak cholera, a teraz popatrzyłam sie parą z żelazka. Bede ryczec! Chyba do końca dnia juz nic nie bede robić

Cytat:
A no ja siebie też słabo widzę podczas porodu ale skoro inne kobiety dają radę to i ja dam

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Biorę się za porządek. Nie mogę patrzec na podłogi.
Pewnie, ze dasz! Okaże się, że masz wyższy próg bólu niz sama się o to podejrzewasz
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 12:28   #462
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ja teraz tez bym tak chciala hehe ale juz mam 9,5kg na plusie... a konca nie widac

Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
Oo, to chociaz tyle pocieszajace,ze w drugiej ciazy wiecej sie tyje 😉 bo myslalam,ze tylko ja jestem taki ewenement 😉
Stary 2016-06-15, 12:29   #463
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam taki busz, że nie jest możliwe zrobić to bezboleśnie.
Ja poszlam z takim buszem że nie pytaj. Nic nie bolalo

Stary 2016-06-15, 12:31   #464
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Deksterowa takie wiadomości to my lubimy

Olutka do 15 leżałam a nawet trochę spałam, ale jak synek wrócił z pla no to niestety nie do końca się udało leżeć i pachnieć...a do tego taki pech, że zaczął mu się dziś katar...jak nie pójdzie do końca tygodnia do pla to w ogóle nie wiem jak będzie...ech...

Mój Tż to się martwił jak byłam w szpitalu - teraz jak wróciłam to chyba myśli , że wszystko jest w porządku...szkoda gadać..
Faceci to sa czasami w ciemie bici... przeciez jak nie bedziesz sie mocno oszczedzac to bedzie powtorka z rozrywki. Maz na pewno tak szybko chce zobaczyc dzieciatko? Musisz Go szybko uswiadomic,bo na tym etapie to nie ma zartow. A kazdy dzien w brzuszku jest wazny.
Stary 2016-06-15, 12:32   #465
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
Oo, to chociaz tyle pocieszajace,ze w drugiej ciazy wiecej sie tyje 😉 bo myslalam,ze tylko ja jestem taki ewenement 😉
Ja przytyłam o 2 kg mniej niż w 1. ciąży

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 12:34   #466
kamila_509
Zakorzenienie

O matko! Tylko podłogi ogarnelam a sapie jak dziad i jeszcze mnie kręgosłup boli a brzuch się spial. No jak stara baba

chyba muszę częściej zmywac póki nie są takie brudne... albo sprzedać koty komuś kto nie zdaje sobie sprawy co to za bestie

Jeszcze tylko łazienka i ☠☠☠☠☠☠☠y z blatów w kuchni i będę zadowolona. Ale to jutro albo w weelend
Stary 2016-06-15, 13:02   #467
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Ojj, to biedna będziesz podczas porodu...

No i super

Ja nogi latem z reguły depilatorem jadę, ale np z pachami już mam problem... Teraz wszystko maszynką jadę, nie chce dziecka stresować
Ja pachy tez depilatorem jadę. A jak sobie radzisz z wrastajacymi włoskami po pachami? Bo mi zostają takie plamki brązowe i nie wiem co z tym zrobić

Stary 2016-06-15, 13:05   #468
kamila_509
Zakorzenienie

Jezu, pachy depilatorem?! Umarlabym!!!! Próbowałam raz i krew się lala, ból jakby ktoś mi skórę zdzieral. Nie nieee. Po ciąży wrócę do IPL.
Stary 2016-06-15, 13:11   #469
pszczolinka
Raczkowanie

Cześć, zaliczyłam dziś pierwsze ktg. Zapis super, mały tak szalał, że w pół godz chyba z 30 ruchów zaznaczyłam

Confused, super, że coraz lepiej się czujesz, że laktacja się zaczęła i że Nas odwiedasz.

Kama, gratulacje wygranej. Należało Ci się i oby szybko wypłacili

Deksterowa, tresują Nas te nasze dzieciaczki, a jeszcze się nie urodziły...
pszczolinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 13:13   #470
marcylina
Wtajemniczenie

ARIDA tez myslalam ze nie beda brac jej pod uwagę, bo nawet jest na niej dopisek cos tego typu.. ale gin wzial pod uwagę przy zakładaniu karty ciazy, badan nie zlecil, a jest ordynatorem w szpitalu gdzue chce rodzic wiec mam nadzieje ze przepisy zna heh.. potem na SR tez polozna mowila ze wystarczy Krewkarta..

Edytowane przez marcylina
Czas edycji: 2016-06-15 o 13:18
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 13:22   #471
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Ja przytyłam o 2 kg mniej niż w 1. ciąży
Ty sie lepiej juz nie odzywaj 😤
Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
ARIDA tez myslalam ze nie beda brac jej pod uwagę, bo nawet jest na niej dopisek cos tego typu.. ale gin wzial pod uwagę przy zakładaniu karty ciazy, badan nie zlecil, a jest ordynatorem w szpitalu gdzue chce rodzic wiec mam nadzieje ze przepisy zna heh.. potem na SR tez polozna mowila ze wystarczy Krewkarta..

Ja mam ksiazeczke honorowego krwiodawcy i za 1 jak i teraz ją honoruja takze mam z glowy
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 13:23   #472
kamila_509
Zakorzenienie

A ja zawsze jak chciałam oddać krew to miałam anemie... a potem tatuaże i w końcu nie oddałam nigdy.
Stary 2016-06-15, 13:23   #473
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Właśnie zjadłam pół arbuza. I znowu mi się chce spać...
Mi też strasznie się chce spać.. Może dlatego, że uczymy się z Niną do testów semestralnych :-(
Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
Ja w pierwszej ciąży 11,5 przytylam. A teraz jesteśmy w 34+3 a js już mam 11,5 ale woda mi się zatrzymała bo jestem spuchnieta. Stop już nie mam

Ja z córką przytyłam 11 kg, teraz mam 8,5. Boję się, że przy KP hormony mi ześwirują :-( mam straszną skłonność do zatrzymywania wody..
Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Ja to się boje wosku, past i innych takich. Jak kiedyś lydke próbowałam depilatorem zrobić to prawie zeszlam.
Wszystko, co mi odrasta po laserze jadę depilatorem pachy, bikini, uda. Łydki miałam chyba najlepiej zrobione, bo prawie nie mam odrostow. Po porodzie wracam na light sheera.

Znowu nie ma mojej paczki z pasmanterii. Podobno wysłana kurierem :-(

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 13:24   #474
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile prześcieradeł do łóżeczka macie?? Ja nie wiem ile kliknąć, 2 czy 3? Oprócz łóżeczka mamy kołyskę i w nocy będzie spać w kołysce, w dzień w łóżeczku i nie wien
Ja mam 2 prześcieradła do łóżeczka.
Kołyski brak.
Fajne te kolorowe prześcieradła które kliknęłaś

Cytat:
Napisane przez aglo_mammy Pokaż wiadomość
Uwielbiam to umawianie się z kimś bez konsultacji. Mój robi lepiej bo sprasza do nas...

To wezmę XL najwyżej się wypcha 😂

Mój tż przyjechał o 2 w nocy o 7 pojechał do biura, wrócił wypił kawę i tyle go widziałam. Może wróci w sobotę jak się nad nim zlitują. Idę se poryczeć z milką oreo w dłoni
Bidulinka

Cytat:
Napisane przez Dreamer9o Pokaż wiadomość
CWK te z IKEI foremki są fajne, u nas się sparwdzają na lody owocowe o takie pyszności wychodzą z nich (zdj niżej)
Confused super że czujesz się już tak dobrze! brawo mamuśka, nie poddawaj się z kp, zaraz wszystko się rozchula a Antoś jest prześliczny !
nutik mąż się stara i to widać super że tak Ci pomaga i masz w nim tyle wsparcia.
kama_pas no i pięknie ! gratulacje
Ciekawe jak Mezzaluna po nocy z Rozalką? Oby już dochodziła do siebie...

A ja melduję się po wizycie. Niestety dołączam do grona kobietek z dodatnim gbs Dzisiaj nie dowiedziałam się za wiele, poza tym że szyjka się skraca, że dalej mam się mocno oszczędzać i wytrzymać chociaż do poniedziałku?! Jutro idę na usg więc proszę o kciuki! A w piątek mam wizytę u prywatnego gin, więc zobaczymy...
aaale lodzik
Kciuki za jutrzejsze usg i koniecznie pochwal się foteczką

Cytat:
Napisane przez pszczolinka Pokaż wiadomość
Cześć, zaliczyłam dziś pierwsze ktg. Zapis super, mały tak szalał, że w pół godz chyba z 30 ruchów zaznaczyłam

Confused, super, że coraz lepiej się czujesz, że laktacja się zaczęła i że Nas odwiedasz.

Kama, gratulacje wygranej. Należało Ci się i oby szybko wypłacili

Deksterowa, tresują Nas te nasze dzieciaczki, a jeszcze się nie urodziły...
Gratuluję udanego ktg

A mi znów twardnieje brzuch co chwila... ajjj... i do tego Mały się wierci, ciekawe czy jego też wkurza ten twardniejący brzuchol mój...
zjadłam już 8 mini pączków (chociaż nie są takie mini)... zostały jeszcze 4 i chciałam zostawić dla TŻ ale chyba nie da rady aby dotrwały do 17stej...
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 13:25   #475
kulkatm
Raczkowanie

Ale lecicie z tematem

Wczoraj był jakiś gorszy dzień u nas ciągle spinał mi się brzuch, dziś na szczęście przychodzi położna to zobaczymy co i jak no i jutro wizyta u ginki więc skontrolujemy jak się sprawy mają

Depilator to ja wyobrażam sobie tylko na nogi, jakoś pachy i bikini mnie przerażają
kulkatm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 13:38   #476
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Jezu, pachy depilatorem?! Umarlabym!!!! Próbowałam raz i krew się lala, ból jakby ktoś mi skórę zdzieral. Nie nieee. Po ciąży wrócę do IPL.
Pierwszy raz tylko boli

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kulkatm Pokaż wiadomość
Ale lecicie z tematem

Wczoraj był jakiś gorszy dzień u nas ciągle spinał mi się brzuch, dziś na szczęście przychodzi położna to zobaczymy co i jak no i jutro wizyta u ginki więc skontrolujemy jak się sprawy mają

Depilator to ja wyobrażam sobie tylko na nogi, jakoś pachy i bikini mnie przerażają
Nogi i pachy obowiazkowo depilator

Stary 2016-06-15, 13:45   #477
Flowerbombka
Zadomowienie

No zobaczymy jak ten mój chłopina dziś wróci...synek zaprowadzony do pla więc ja cały dzień wypoczywam..nie dzwonią, więc chyba nic się nie rozkręciło...jak wróci do domu to mu włączę bajeczki i dalej będę polegiwać...wiem, że to niewychowawcze ale do przyjścia Tż muszę sobie jakoś radzić..on się super synkiem opiekuje więc o ile będzie wracał od razu po pracy czyli koło 18 to będzie git, ale wczoraj przegiął bo wrócił o 22 bo koledze obiecał samochód chyba naprawić..
więc synek poszedł nieumyty spać bo ja no nie chciałam się przeciążać..ale wku..a miałam, że hej..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 13:46   #478
aclerya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
Ja poszlam z takim buszem że nie pytaj. Nic nie bolalo

Ja tez :p trzy tygodnie zapuszczałam :p

Jestem w domu.
Według usg waga Gabrysia 3226 gram, według pomiarów z usg wychodzi 38+0, jestem w 37+2.
Ktg wyszło dobre, gbs ujemny ale ginekolog powiedziała ze i tak podadzą mi antybiotyk jezeli miałam w pierwszej ciąży dodatni.

I dostałam zalecenia od ginekolog: uprawiać dziki seks na wywołanie porodu :p mowię jej ze jeszcze jakbym miała sile na ten dziki seks, to mowi żebym była strona bierna jak nie mam sił.
aclerya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 13:50   #479
Arida_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Inka__ Pokaż wiadomość
Arida stalowych nerwów w takim razie życzę
Miałam lajtowe sprawy do ogarnięcia Poszłam po zaświadczenia potrzebne do becikowego, dopóki się jeszcze jakoś kulam, bo później z dzieckiem to nie wiem jak będę ogarniac
Ale i tak w ZUSie wywołałam gównoburzę jak pobierałam numerek to mój wzrok na dobrze ukryta tabliczkę, że kobiety w ciąży wchodzą poza kolejnością, tylko pobierają numerek do odpowiedniego okienka. Więc jak tylko zwolniło się moje okienko, to ja myk w kolejkę. Nie muszę mówić jaki hałas podniosły na sali stare kwoki i koguty. Ale w d. to miałam Przy okazji załatwiłam ten profil zaufany, bo ciągle o tym zapominałam

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość

ja właśnie niedawno się dowiedziałam, że krewkarta swoją drogą, ale do szpitala potrzebne są aktualne badania na przeciwciała z krwi, które powinno się wykonać min. 2 razy wciązy. ja nie miałam ani razu...
Jutro jak będę u gina to dopytam.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
No zobaczymy jak ten mój chłopina dziś wróci...synek zaprowadzony do pla więc ja cały dzień wypoczywam..nie dzwonią, więc chyba nic się nie rozkręciło...jak wróci do domu to mu włączę bajeczki i dalej będę polegiwać...wiem, że to niewychowawcze ale do przyjścia Tż muszę sobie jakoś radzić..on się super synkiem opiekuje więc o ile będzie wracał od razu po pracy czyli koło 18 to będzie git, ale wczoraj przegiął bo wrócił o 22 bo koledze obiecał samochód chyba naprawić..
więc synek poszedł nieumyty spać bo ja no nie chciałam się przeciążać..ale wku..a miałam, że hej..
Oby dzisiaj wrócił szybciej

Cytat:
Napisane przez aclerya Pokaż wiadomość

Jestem w domu.
Według usg waga Gabrysia 3226 gram, według pomiarów z usg wychodzi 38+0, jestem w 37+2.
Ktg wyszło dobre, gbs ujemny ale ginekolog powiedziała ze i tak podadzą mi antybiotyk jezeli miałam w pierwszej ciąży dodatni.

I dostałam zalecenia od ginekolog: uprawiać dziki seks na wywołanie porodu
:p mowię jej ze jeszcze jakbym miała sile na ten dziki seks, to mowi żebym była strona bierna jak nie mam sił.
I bądź tu mądry mamie Niny odradzają, Tobie zalecają
Stary 2016-06-15, 13:50   #480
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aclerya Pokaż wiadomość

Jestem w domu.

I dostałam zalecenia od ginekolog: uprawiać dziki seks na wywołanie porodu :p mowię jej ze jeszcze jakbym miała sile na ten dziki seks, to mowi żebym była strona bierna jak nie mam sił.
Jaki duzyy!

My jutro jedziemy rozmawiać o nowym domu, wreszcie się dowiem kiedy dokładnie przeprowadzka

Lipcowa mama 2016
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości