Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegnamy - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-15, 12:56   #2881
Cherry_24
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kurde, to moje dziecko chyba jakies dziwne bylo bo od samego poczatku bylo cudne ciemne wloski, ciemne oczka, sniada cera (co sie pozniej okazalo od zoltaczki ) bez zadnych krostek, zaczerwien itp. no nieskromnie powiem ze anioleczek poprostu
są takie dzieci które są ogarnięte od samego początku a są i takie co muszą wyładnieć Miałaś farta Czasem dzieci rodzą się bardzo opuchnięte aż powieczki są nabrzmiałe
Cherry_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 13:00   #2882
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowe Mamy 2016 cz.III II trymestr witamy, siły znowu mamy i mdłości żegn

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
są takie dzieci które są ogarnięte od samego początku a są i takie co muszą wyładnieć Miałaś farta Czasem dzieci rodzą się bardzo opuchnięte aż powieczki są nabrzmiałe
urodzilam o 4.30, dostalam go troche na brzuch a potem mi go zabrali i oddali gdzies okolo poludnia - moze do tego czasu zdazyl sie juz przepoczwarzyc
ale co fakt to fakt zupelnie inaczej wygladal tuz po urodzeniu a inaczej juz po tych kilku godz. wtedy taki liliputek, taka kruszynka a potem juz taki "pelny" chociazby na buzce

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 13:03   #2883
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Kurde, to moje dziecko chyba jakies dziwne bylo bo od samego poczatku bylo cudne ciemne wloski, ciemne oczka, sniada cera (co sie pozniej okazalo od zoltaczki ) bez zadnych krostek, zaczerwien itp. no nieskromnie powiem ze anioleczek poprostu
Jak widac wyjatki sie zdarzaja
KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 13:03   #2884
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
urodzilam o 4.30, dostalam go troche na brzuch a potem mi go zabrali i oddali gdzies okolo poludnia - moze do tego czasu zdazyl sie juz przepoczwarzyc
ale co fakt to fakt zupelnie inaczej wygladal tuz po urodzeniu a inaczej juz po tych kilku godz. wtedy taki liliputek, taka kruszynka a potem juz taki "pelny" chociazby na buzce
no właśnie maluszek też nie ma lekko jak się rodzi, nie bez powodu dzieci z cesarki nie są aż takimi paskudami jak te które rodzą się naturalnie. Te z cesarki nie mają za sobą tak wielkiego wysiłku. Tak czy inaczej taki maluszek to najpiękniejszy cud
Stary 2016-06-15, 13:04   #2885
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
Ja zaraz po porodzie wrocilam do domu z malym:P zoltaczke tez mial w trzeciej dobie, ale tylko na buzce i raczkach.
Stary 2016-06-15, 13:07   #2886
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Ja zaraz po porodzie wrocilam do domu z malym:P zoltaczke tez mial w trzeciej dobie, ale tylko na buzce i raczkach.
zaraz? tzn.? ja wrocilam po 7 dniach dopiero
mnie pocieszali ze lepiej mimo wszystko zostac w szpitalu nic potem bym musiala do szpiatala z zoltaczka wrocic a znajac nasze polskie realia to wrocilby syna ja bym ewentualnie do niego dojezdzala :/ nol feks

Stary 2016-06-15, 13:15   #2887
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
zaraz? tzn.? ja wrocilam po 7 dniach dopiero
mnie pocieszali ze lepiej mimo wszystko zostac w szpitalu nic potem bym musiala do szpiatala z zoltaczka wrocic a znajac nasze polskie realia to wrocilby syna ja bym ewentualnie do niego dojezdzala :/ nol feks
W holandii zaraz po porodzie jak sie dobrze czujesz wracasz do domu ja urodzilam przed 14 a przed 17 juz wychodzilam do domu
Tutaj jest cos takiego jak pielegniarka pologowa, ktora przychodzi przez 8 dni do domu w zaleznosci od pakietu na 4 albo 8 godzin dziennie. Moj przechodzil zoltaczke w domu, ta pielegniarka wystawiala go na sloneczko po naturalna wit d i szybko mu zeszlo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 13:21   #2888
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
tylko jakoś mam wrażenie że mały ten sklep.. chociaż jak byłam w jakiś dwóch innych to też 10 wózków na krzyż.. wszędzie tak jest?

podobnie jak już pisano alternatywą boczku jest też szynka parmeńska -> odcinasz końcówki, zawijasz szynką parmeńską i mozzarellą i ciastem francuskim i na 20 min do piekarnika i się zrobią, uwielbiam! to mój przysmak chyba nr 1 podczas ciąży a jaki zdrowy

ja przepiłam się właśnie koktailem owocowym i wcale nie chce mi się jeść obiadu :P
jeszcze nie byłam na żadnym oglądaniu wózków, więc może się wybiorę.
A co do szynki parmeńskiej to tak, zdecydowanie, może nawet smaczniejsze niż z boczkiem (az nie wierzę że to mówię)
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 13:27   #2889
jalouse
Wtajemniczenie

Jest teoria, ze dzieci poczatkowo sa podobne do ojcow, zeby nie odrzucili swoich dzieci.
Moja córka była skóra zdarta z tz, teraz jest w sumie mieszanką mnie i meza.
Mała jest po cc i też miała czerwone wybroczyny, bo miałam infekcje w macicy.
Jak teraz patrzę na zdjęcia, to widzę brzydala, ale wtedy nie mogłam się napatrzec, taka była piękna.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 13:28   #2890
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
W holandii zaraz po porodzie jak sie dobrze czujesz wracasz do domu ja urodzilam przed 14 a przed 17 juz wychodzilam do domu
Tutaj jest cos takiego jak pielegniarka pologowa, ktora przychodzi przez 8 dni do domu w zaleznosci od pakietu na 4 albo 8 godzin dziennie. Moj przechodzil zoltaczke w domu, ta pielegniarka wystawiala go na sloneczko po naturalna wit d i szybko mu zeszlo

i jeszcez noworodka na dwor - w polszy to niedopomyslenia
a to jest w standardzie czy za to trzeba placic?

Stary 2016-06-15, 13:36   #2891
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Jest teoria, ze dzieci poczatkowo sa podobne do ojcow, zeby nie odrzucili swoich dzieci.
Moja córka była skóra zdarta z tz, teraz jest w sumie mieszanką mnie i meza.
Mała jest po cc i też miała czerwone wybroczyny, bo miałam infekcje w macicy.
Jak teraz patrzę na zdjęcia, to widzę brzydala, ale wtedy nie mogłam się napatrzec, taka była piękna.
o tym z ojcami to nie słyszałam, wiem tylko, że dziadkowie ze strony matki twierdzą, że dziecko jest podobne do ojca - je to uwarunkowane biologicznie, chcą żeby ojciec zajmował się swoim stadem Jest też teoria, że dziadkowie ze strony matki są bardziej przywiązani do dzieckan iż dziadkowie od strony ojca - działa psychika, wiedzą, że to ich wnuk to urodziła go ich córka. To tylko teorie i jak wiadomo, życie płata różne figle

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 13:51   #2892
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:

i jeszcez noworodka na dwor - w polszy to niedopomyslenia
a to jest w standardzie czy za to trzeba placic?
Zalezy od ubezpieczenia. Jak sie ma dopelnione iles tam gwiazdek to jest za darmo, jak ma sie podstawowe jak ja to trzeba zaplacic. Ja wole zaplacic te 124 euro raz, a nie za dopelnione placic co miesiac 30 euro wiecej. Ogolnie w Holandii sie rodzi w domach jak nie ma przeciwskazan medycznych, ale mozna tez w szpitalu na zyczenie ( ja tak rodzilam i bede rodzic) i za to trzeba zaplacic (ok.260-280 euro). Za darmo jest jak ma sie wskazania do porodu w szpitalu od lekarza, jak ciaza jest przenoszona i jak sie ma ubezpieczenie dopelnienione.
Mi sie nie oplaca miec ubezpieczenia dopelnionego bo malo choruje, i wole uzbierac przez te miesiace na ta pielegniarke i szpital i zaplacic na raz. Zawsze mozna tez na raty.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
o tym z ojcami to nie słyszałam, wiem tylko, że dziadkowie ze strony matki twierdzą, że dziecko jest podobne do ojca - je to uwarunkowane biologicznie, chcą żeby ojciec zajmował się swoim stadem Jest też teoria, że dziadkowie ze strony matki są bardziej przywiązani do dzieckan iż dziadkowie od strony ojca - działa psychika, wiedzą, że to ich wnuk to urodziła go ich córka. To tylko teorie i jak wiadomo, życie płata różne figle
Ja np. z dziadkiem od strony taty do tej pory mam najlepszy kontakt. Jestem jego ukochana wnusia i teraz moj syn jest ukochanym prawnusiem Jak przyjezdzamy do Polski to Daniel dziadka na krok nie opuszcza tak za nim przeda, moj dziadek tak samo wszystko robi z Daniem ( tak moj dziadek na niego wola).
Stary 2016-06-15, 13:53   #2893
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę. Mam ciocie położną która bardzo często jeździła do Holandii na kursy porodu w wodzie i porodów domowych. Teraz pracuje w domu Narodzin w Warszawie( szkoda ze tak daleko)

Pytałam o doule ale nie wiem czy któraś widziała ;-)
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 13:56   #2894
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. Mam ciocie położną która bardzo często jeździła do Holandii na kursy porodu w wodzie i porodów domowych. Teraz pracuje w domu Narodzin w Warszawie( szkoda ze tak daleko)

ja się nie mogę wypowiedzieć bo nie miałam z osobą douli styczności, nikt ze znajomych mi osób też
Stary 2016-06-15, 13:56   #2895
bluesberry
Zakorzenienie

O jezusie co za gaduły, nadrabiam!

Cytat:
A tak w ogóle to trzymać kciuki żeby z dzieciem o 17;45 wszystko było dobrze ;-)

Cytat:
Muszę chyba pomyśleć o jakiejś poduszce do spania... Spanie na brzuchu się skończyło :-(
Ja już zamówiłam wczoraj, kształt I , długa na 1,70m.

Cytat:
Ja juz mam dosc spory brzuch i jak spie na boku to mam wrazenie ze ledwo wisi i dlatego mnie rano boli
Ja też już zwijam kołdrę pod brzuch, między cycki i między kolana
Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Pochwal się potem i podziel wrażeniami planujesz jakieś zmiany, czy to tylko taka standardowa wizyta?
.
Odświeżyłam long boba, ścinałam w lutym więc już nie miały kompletnie wyglądu teraz zrobiłam jeszcze krócej żeby rano szybciej się suszyło
Cytat:
N
Ja akurat byłam w normie 51 cm ale tż 58 !!! był chudy ale długi istnieje więc duża szansa, że to co już mam na 56 będzie małe. Jak urodzi się malutka to szybko coś kupimy
Moja miała 56cm, a w r 56 się topiła :/
Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Mi dużo koleżanek mówiło, że rodziły dzieci np 58, 59 a ciuszki 56 i tak były jeszcze za duże, także ja bym tego tak nie brała do siebie.

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
to tak jak my z tzi tez czesto mysle jakie to nasze dziecko bedzie On wysoki, ja niska, blada blondynka, on szatyn z ciemniejszą karnacją
Czyli będzie perfecto!
Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość

Spadam na pocztę, z trzech zamówionych staników tylko jeden pasuje, w dwóch pozostałych wyglądam jak Madonna w cone bra, a jednak nie chcę żeby moje cycki zezowały na Bogu ducha winnych przypadkowych ludzi.
Z moich ponad 30 nie pasował ani jeden! obwód za szeroki a z misek się cycki wylewały. Dziś się wkurzyłam, wzięłam na próbę 1 przeceniony z H&M na 5e i będę sama zwężać

Nadrabiam dalej..
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 13:56   #2896
MajWija
Wtajemniczenie

Doula to nie to samo co polozna, nie ma takich uprawnień. Ona nie odbiera porodu tylko wspomaga bardziej psychicznie

Jadę po jakieś owocki
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 13:59   #2897
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Zalezy od ubezpieczenia. Jak sie ma dopelnione iles tam gwiazdek to jest za darmo, jak ma sie podstawowe jak ja to trzeba zaplacic. Ja wole zaplacic te 124 euro raz, a nie za dopelnione placic co miesiac 30 euro wiecej. Ogolnie w Holandii sie rodzi w domach jak nie ma przeciwskazan medycznych, ale mozna tez w szpitalu na zyczenie ( ja tak rodzilam i bede rodzic) i za to trzeba zaplacic (ok.260-280 euro). Za darmo jest jak ma sie wskazania do porodu w szpitalu od lekarza, jak ciaza jest przenoszona i jak sie ma ubezpieczenie dopelnienione.
Mi sie nie oplaca miec ubezpieczenia dopelnionego bo malo choruje, i wole uzbierac przez te miesiace na ta pielegniarke i szpital i zaplacic na raz. Zawsze mozna tez na raty.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Ja np. z dziadkiem od strony taty do tej pory mam najlepszy kontakt. Jestem jego ukochana wnusia i teraz moj syn jest ukochanym prawnusiem Jak przyjezdzamy do Polski to Daniel dziadka na krok nie opuszcza tak za nim przeda, moj dziadek tak samo wszystko robi z Daniem ( tak moj dziadek na niego wola).
Ja z super kontakt mam z dziadkami od strony taty, a od mamy taki średni. Mama taty ( ta która dała radę urodzić 5 kilowe bobo ) jest mi bardzo bliska, to ona mnie wychowywała jak mama poszła do pracy, druga babcia jest dziwna i nie mam z nią aż tak bliskiej więzi.
Stary 2016-06-15, 13:59   #2898
MajWija
Wtajemniczenie

Ciekawe mietowka czy jeszcze da radę zmierzyć dzidzie czy już będzie za duża
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 14:00   #2899
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Moja miała 56cm, a w r 56 się topiła :/
Jest jeszcze jedna rzecz, rozmiarówka...co jaki sklep uważa za 56

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-15, 14:02   #2900
Listopadowaa
Zakorzenienie

A szynka parmenska dozwolona jest w ciazy?

Ja dzisiaj na slodko truskawkowo obiad robię Mial byc inny obiad a ze truskawki dzisiaj byly po 5 zł tz kupił 10kg, a pani dała 1kg gratis. Czyli 11 kg truskawek tz przywiózł. Z 8 gotuje już dzemik, bosheee jak one pachną zjadłam już jedną wielką miseczke z jogurtem greckim, a zaraz będę robić gofry z mascarpone i truskawkami. I może dam do tego jakaś gorzką czekoladę
No i muszę pochwalić tz bo robił ze mną te truskawki, wymył i szypułkował. zrobilsimy to w godzine, sama pewnie bym ze 3 godziny robiła. Bo nawet nie dźwignęła bym wielkiej miski z wodą i truskawkami i robiłabym partiami.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

ale na te szparagi to mi zrobiliście ochotę
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 14:03   #2901
desire87
Zadomowienie

Cytat:
ja pracuję cały czas i na zwolnienie idę chyba aż we wrześniu
szaloona! mi się szczerze mówiąc juz nie chce... tyle stresu - na co mi to

Cytat:
Pamiętam jak pisalyscie o płacenia położonym. A któraś z Was wie kto to jest Doula? A może któraś skorzysta z usług?
mnie tato uswiadomił że coś takiego istnieje wydaje mi się, że położna lepsza. Doulą można być po turystyce i rekreacji
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 14:03   #2902
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:

Doula, ja bym sie nie zdecytowala. Tz mi wystarczyl calkowicie.
Stary 2016-06-15, 14:04   #2903
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Ciekawe mietowka czy jeszcze da radę zmierzyć dzidzie czy już będzie za duża
mój już dziś był za duży.. wiem tylko, że waży 260 g
Stary 2016-06-15, 14:06   #2904
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
szaloona! mi się szczerze mówiąc juz nie chce... tyle stresu - na co mi to

mnie tato uswiadomił że coś takiego istnieje wydaje mi się, że położna lepsza. Doulą można być po turystyce i rekreacji
czuję się bardzo dobrze, czasami mam gorszy dzień. Nie chce mi się w domu siedzieć, co ja tam będę robiła sama
Stary 2016-06-15, 14:08   #2905
desire87
Zadomowienie

Cytat:
czuję się bardzo dobrze, czasami mam gorszy dzień. Nie chce mi się w domu siedzieć, co ja tam będę robiła sama
ja też ale marzy mi się takie wolne... będę łazić po sklepach, sprzątać, oglądać seriale i gotować ostatni oddech przed macierzyństwem i pracą 24h/dobę )
Stary 2016-06-15, 14:12   #2906
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
ja też ale marzy mi się takie wolne... będę łazić po sklepach, sprzątać, oglądać seriale i gotować ostatni oddech przed macierzyństwem i pracą 24h/dobę )
No to fakt ale myślę, że mi wystarczy od września, nie mam ciężkiej pracy jak same możecie zauważyć tż wozi i zabiera mnie z pracy więc nie jest ciężko. Jak już będzie mi bardzo w tej pracy źle to uciekam i mam cały ten sajgon w dup...ie
Stary 2016-06-15, 14:19   #2907
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Też jadłam prawdziwe sery Francuskie i Szwajcarskie i to było tak pyszne !!! Camembert w oryginale smakuje zupełnie inaczej, powód jest prosty u nas robi się je pod gust Polaków, bo musi się sprzedawać. Gruyere prosto ze Szwajcarji to jest niebo w gębie i fondue : love:

Cytat:
no właśnie maluszek też nie ma lekko jak się rodzi, nie bez powodu dzieci z cesarki nie są aż takimi paskudami jak te które rodzą się naturalnie. Te z cesarki nie mają za sobą tak wielkiego wysiłku. Tak czy inaczej taki maluszek to najpiękniejszy cud
Moja niby po CC ale po 13h dopiero. Urodziła się granatowa, przyduszona
Potworkiem nie była, miała delikatne rysy i mega zarośnięte uszy

Cytat:
Jest jeszcze jedna rzecz, rozmiarówka...co jaki sklep uważa za 56
A to racja, ale np H&M bo tego mieliśmy najwięcej były wielkie

No nadrobiłam Was gaduły.
Stary 2016-06-15, 14:19   #2908
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
A szynka parmenska dozwolona jest w ciazy?
taka surowa zapewne nie, ale jeśli zapieczona ze szparagami w cieście francuskim jak w naszej wersji, to uważam że nic już jej nie powinno być. W końcu była obróbka cieplna. Przynajmniej tak sobie to rozumuję
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 14:25   #2909
Cherry_24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość

Moja niby po CC ale po 13h dopiero. Urodziła się granatowa, przyduszona
Potworkiem nie była, miała delikatne rysy i mega zarośnięte uszy

A to racja, ale np H&M bo tego mieliśmy najwięcej były wielkie

No nadrobiłam Was gaduły.
Ja już chcę do domku bo głodna jestem meega tż obiecał szparagi
Dobrze wiedzieć o H&M bo mam kilka rzeczy
Mój chrześniak bo cesrce miał rączkę przyciśnięta do tułowia i oczko sobie tą rączką zasłaniał, potem miał mały problem z tym oczkiem.

U was też meczowe szaleństwo w domu ? U mnie tak Tuby Pringles stoją w kuchni i czekają na kolejne mecze
Stary 2016-06-15, 14:28   #2910
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już chcę do domku bo głodna jestem meega tż obiecał szparagi
Dobrze wiedzieć o H&M bo mam kilka rzeczy
Mój chrześniak bo cesrce miał rączkę przyciśnięta do tułowia i oczko sobie tą rączką zasłaniał, potem miał mały problem z tym oczkiem.

U was też meczowe szaleństwo w domu ? U mnie tak Tuby Pringles stoją w kuchni i czekają na kolejne mecze
U nas będzie jutro masakra. Polska-Niemcy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości