|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Dzięki dziewczyny za kciuki
Generalnie może z moją mamą aż tak źle nie jest - chce dobrze, a ja ją prostuję kiedy za bardzo się wtrąca Ale sama powiedziała, że skoro tak dobrze sobie radzę (i bynajmniej nie było to powiedziane złośliwie ), to nie będzie z nami siedziała całymi dniami przez ten tydzień, tylko sobie pojeździ na basen, pozwiedza Wrocław itd. Jak najbardziej dałam jej błogosławieństwo na taki plan ![]() Cytat:
A może już poniedziałkowej wizyty nie doczekasz? Nie wiem, jest taka opcja, że z tym krążkiem akcja porodowa się zacznie?Eeee tam, jest dopiero połowa czerwca, wszystko przed Wami ![]() Cytat:
Ale dziś wieczorem przychodzi do nas położna to mnie poinstruuje
|
||
|
|
|
#3362 | |||||||||
|
Ania
|
Cytat:
czasami je, jakbym miała jej więcej nie dać.mam wrażenie, że chce się najeść na zapas..;DCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też przestawiam się właśnie na srebro. Współczuję sąsiadów!;/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
no ale my jej nie pozwoliłyśmy! ![]() No a więc Miquesi!- meldować się i u nas!!! Cytat:
![]() zleci
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||||||
|
|
|
#3363 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze macie sporo czasu
![]() Na lipcówkach się udziela a nas już nie lubi? No to bacik dla niej!
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-06-15 o 16:10 |
|
|
|
#3364 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Widzę, że się stęskniłyście ![]() Nie cisnę, ucierane z truskawkami zrobiłam, mniam ![]() Któraś ma ochotę na kawałek? I przypominam, do porodu mam jeszcze 8 dni, także ten.... Luuuuuuz Zapisz
|
|
#3365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3366 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mam taka rozkmine, szczegolnie, ze nsd morzem cieplo, ale wieje. Cytat:
nie tylko na dwor. Cytat:
i to troche, do uczucia ulgi, bo inaczej bedzie wiecejprodukowac. Cytat:
cyc ![]() Cytat:
ale ladne zelazo! Brawo! Cytat:
SLIWECZKA ja tez Gabi odkladam do łóżeczka po karmieniu. Tylko kolo 6 zostawiam ja u nas. ![]() FIAZO współczuję sąsiadów. U nas na szczęście prawie nic nie slychac. CIERPLIWOŚĆ trochę inny ten kalendarz no nie? Tamten lepszy jakis był. Malo tutaj miejsca na notatki z calego dnia albo ja za duzo rozmych rzeczy jem:p Zaliczylysmy prawie dwugodzinny spacer bo piekna pogoda. Dotarla tez do nas smieciarka wadera, ktora jest prezentem.od Gabi dla Igiego. Chlopak zachwycony Wczoraj wyskoczylam do biedry po pieluchy i jakieś mniejsze podpaski i w pepco slodkie rampersy i spodenki Gabi kupilam. Nio i nam pepek dzisiaj odpadl.
|
|
#3367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje *U nas była położna,w niedziele przy wypisie Ignas ważył 3680 a dzis jest środa i wazy 4050 jeszcze ona do mnie z tekstem "na sztucznym mleku?" A ja nie na moim hahaha oczy jak 5 zł zrobiła i krzyknęła REWELACJA No jestem z siebie dumna
|
|
|
|
|
#3368 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak Wy to robicie, że pępki odpadają??? nasz się jeszcze trzyma ja go układałam na brzuszku mimo pępka - nie wiem, czy mu przeszkadza (położna nam kazala czasem układać, żeby bączki lepiej szły). Na 3,5 tygodnia codziennych prob leżenia na brzuszku tylko raz zasnął i kilka razy mu sie podobało, pozostałe próby zakończone grymaszeniem lub ulaniem i czkawką. Może grymaszenie przez ten pępek ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
my jutro idziemy do przychodni i też mam nadzieje, że 4 kg przekroczone jestem strasznie ciekawa ile jutro Krzyś będzie ważyl, szczegolnie że od kilku dni w dzień zajada co godzinę
|
||
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo Twoje mleczko mu służy
|
|
|
|
|
#3370 |
|
Zadomowienie
|
U nas kikut odpadl na drugi dzien po powrocie ze szpitala, czyli w 11dniu.
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę sie do przychodni umówić.
|
|
#3372 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mamusie którym maluchom odpadł kikut -Czym pielęgnowalyscie pepuszek? |
|
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
DZANET octanisept
poszlo duzo szybciej niz u Igiego z tym pepkiem
|
#3375 |
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61794476]Super produkcja mamuska
Mamusie którym maluchom odpadł kikut -Czym pielęgnowalyscie pepuszek?[/QUOTE] Ja tez octanusept my kikut jeszcze mamy ale położna powiedziała ze za dwa trzy dni powinien odpaść I tego gluta co tam zostanie tez tym trzeba traktować
|
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, nadrobię później bo caly dzień w biegu. Bylam u fryzjera i z długich długich włosów scielam i pocieniowalam do za ramiona. Potem pobiegłam do kosmetyczki na brwi a na koniec do gina. Wiec wykrakałam, jest tak jak mówiłam.
W ogóle się wkurzyłam bo nie chcial na samolot wziac bk powiedzial ze można chodzić miesiąc z rozwarciem a mozna go nie miec i w noc urodzić. Ale po moich protestach zmierzył na usg, szyjka z 4.2 skrocila sie do 2. Ktg płaskie. Przeplywy spoko, lozysko 2/3 stopień. Maly wazy 3250 okolo. Jak nie urodzę to 22ktg, dopiero 28wizyta i dopiero 29 do szpitala. Resztki moich nadziei na urodzenie przed albo w tp poszly w pizzzzzduuuuu. 9kg na plusie |
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się po wizycie.
Idą waży 2500 g ,szyjka skrócona ale rozwarcia zero.Hemoglobina też mi ładnie skoczyła na 12,8 byłam w szoku. Za to żeby nie było super kolorowo mam bakterie w moczu i furaginę dostałam.Pogadałam z lekarką i powiedziała że od odejścia wód mamy 6 godzin żeby do szpitala dotrzeć .Skurcze też najlepiej żeby były regularne i już bardzo często. Jakoś mnie uspokoiła. Jest codziennie w szpitalu więc się cieszę A te moje bóle brzucha to tak sobie już mogą być. Chyba muszę zakupić liście malin.Co tam jeszcze za patenty macie żeby szybciej urodzić? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3378 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale lekarz dobrze mówi, z tymi szyjkami to nie ma zasady. Najważniejsze że przepływy super i w super stanie masz łożysko! Małemu zatem nic nie grozi, dobrze mu w brzuszku. Ty jeszcze masz sporo czasu do tp, więc wszystko sie może zdarzyć ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
I fajne wyniki ![]() Co do patetntów na to by szybciej urodzic to u mnie takowych brak Liście malin nie zaszkodzą, może też to siemie lniane, bo zdrowe. Olej z wiesiołka ma sporo pozytywnych właściwości. Chałupę możesz wysprzątać - poród nie koniecznie przyspieszy ale przynajmniej czysto ![]() Czekać, czekać i czekać Ale dziewczyny im później urodzimy tym dłużej będziemy się cieszyć macierzyńskim |
||
|
|
|
#3379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i dobrze ze hemo wskoczyła. Bierz furagin i przy ewentualnym porodzie powiedz ze mialas niedawno infekcje, to crp maluchowi zbadaja.
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Eleine masz rację. Dzięki za podpowiedź
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3381 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie nie zapytałam sie lekarza czy jest to groźne jak by sie zaczol poród trudni mam nadzieje ze nie urodze do poniedziałku bi boje sie akcji mając ten krazek :/
No i w sobotę czekam mnie wesele przyjaciółki a w niedziele 40 ciotki wiec szybko zleci specjalnie dzisiaj myłam okna bo myślałam ze w ten weekend bedzie juz ziemna maleństwo wrrrr:/ Mój gin stwierdził ze nie bierze sie tp z usg tylko miesiączka jest najbardziej pewna data tak jak kiedyś bez żadnych sprzętów no ciekawa jestem jak to bedzie zemna Trochę sie wkurzyłam na niego bo przecież gadał ze mi go dzisiaj ściągnie wrrr no i mam być ostatnia pacjentka ciekawe czy on cos juz wie
|
#3382 |
|
Przyczajenie
|
Kochane wybaczcie że zaginęłam w akcji ale tyle się działo
pragnę Wam przedstawić urodzoną tydzień przed terminem tj. 2 czerwca o godzinie 21:00 z wagą 3650 gram i wzrostem 52 cm, 10 pkt w skali Apgar - córeczkę Oliwię, nasze największe szczęście i najcudowniejszy dar od życia Edytowane przez Madlis Czas edycji: 2016-06-15 o 20:03 |
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Haha dzanet też takie mam nastawienie im później tym dłużej macierzyński hahaha
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Madlis gratulacje |
|
|
|
#3384 |
|
Przyczajenie
|
Ps. Dziękuję za wsparcie przez czas ciąży: )
Edytowane przez Madlis Czas edycji: 2016-06-15 o 20:02 |
|
|
|
#3385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak Oliwka i mamusia sie czuja jak kp czy mm?
|
|
#3386 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
czasem mam wrażenie że teściowa mnie za to zlinczuje bo jak dzwoni do TZ to wiecznie pyta o moje mleko aż on się już wkurza
|
|
|
|
|
#3387 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zostań z nami na dłużej! Kp się nie martw, jak sie nie uda to nie koniec świata! Na głupie pytania czy karmisz odpowiadaj że "nie, glodzisz!" |
|
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kp się nie przejmuj, jesli się nie uda to trudno i tak będziesz najlepszą mamą dla swojej córci Caly dzien myślę o Radenie i Asi, ciekawe jak ich Kruszynki...
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam żeby coś się ruszyło! za wagę Synka !
|
|
|
|
|
#3390 | ||
|
Ania
|
Ponawiam pytanie:
Mamusie, które karmią swoim mlekiem butelką, ile Wasze dzieci jedzą na raz? i na ile im to starcza??? [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61794476]Super produkcja mamuska Mamusie którym maluchom odpadł kikut -Czym pielęgnowalyscie pepuszek?[/QUOTE] Jak był kikut to niczym - ładnie odpadł.Później psikałam octaniseptem- i co chwilę była krew. Dopiero jak przestałam ładnie sie zagoił. Cytat:
![]() Ważne, że jest wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() oby bakterie szybko zniknęły!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

Generalnie może z moją mamą aż tak źle nie jest - chce dobrze, a ja ją prostuję kiedy za bardzo się wtrąca
Ale sama powiedziała, że skoro tak dobrze sobie radzę (i bynajmniej nie było to powiedziane złośliwie
), to nie będzie z nami siedziała całymi dniami przez ten tydzień, tylko sobie pojeździ na basen, pozwiedza Wrocław itd. 
tylko w poniedziałek wrrr stwierdził ze sobie mam wybrać czy poniedziałek czy środa wiec wybrałam poniedziałek stwierdził ze chce aby ciaza była donoszona na tip top wrrr Zatwierdzilismy plan porodu wymioty prawdopodobnie z zgagi lub powili organizm sie oczyszcza. Polozna która robiła ktg stwierdziła ze nie widziała tak leniwego dziecka aby ciagle spała musiałam co chwile ruszać brzuchem aby sie obudziła i sie ruszała
A może już poniedziałkowej wizyty nie doczekasz? Nie wiem, jest taka opcja, że z tym krążkiem akcja porodowa się zacznie?

dla Leosia, silny chłopczyk! 

I oczywiście już było: nie za zimno jej? Oj, ma czkawkę! 

żeby coś się ruszyło!