![]() |
#4681 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nas, tzn. wśród rodziny czy znajomych obchodzi się i imieniny i urodziny - więcej okazji do świętowania i prezentów ![]() Pochwalę się że imieniny mi się bardzo udały, spędziłam fajny dzień ![]() Od męża dostałam kwiaty, czekoladki(oczywiście ![]() ![]() ![]() A od Zuźki dwa mocne kopy pod żebra na szczęście ![]() ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-06-15 o 20:40 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po takich postach wada różnicy wieku między Oliwią a Michałem zamienia się w pozytyw bo jednak moje dziecko już mi nie towarzyszy przy siusianiu i nie wymaga tyle uwagi co 2latek. I zmywa właśnie naczynia w kuchni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
Właśnie czytam na facebooku na sierpniowych mamach że dziewczyna miała mieć córkę a teraz w 32 tygodniu lekarze stwierdzili że to chłopiec
![]() ![]()
#4684 |
Zadomowienie
|
Dzisiejszy dzień był dla mnie koszmarem.
Urząd pracy wysłał nam 20 uchodźców. I wszystko byłoby fajne i piękne ale ŻADEN nie znał nawet podstaw angielskiego....A Amazon nie chce byśmy zatrudniali ludzi chociażby bez podstaw bo szkolenie takiego człowieka jest bezsensowne plus nieznajomość zasad BHP w takim miejscu może grozić bardzo poważnymi skutkami. Np na pytanie o to, gdzie jest wyjście ewakuacyjne odpowiadają YES albo PMP (nazwa mojej agencji). Amazon często przeprowadza próby alarmowe i nic bardziej nie irytuje niż człowiek, który wtedy nie wie co robić. Do tego wypełnianie dokumentów przez takiego człowieczka to jest rzeź. Jeden dziś nawyzywał koleżankę od dziwek, bo on nie rozumiał pytań... Ja nie mam nic przeciwko uchodźcom, dawaniu im kart stałego pobyytu - ale skoro UK stać na to by oni otrzymywali mieszkania socjalne i benefity na dzień dobry, to powinno być stać państwo na szkolenie ich językowo również. Powinni być zmuszeni do tego dosłownie....Nie ma już w tym kraju pracy dla wszystkich. Teraz trzeba chociaż znać podstawy;/ Tak mnie to wszystko dziś zestresowało, że moje skurcze zmieniły natężenie z "ok, są, spoko" na "o kurczaczki to boli" w regularnych odstępach. Wróciłam do domu, od razu kierunek kanapa, opcja drzemka i jest lepiej. Ale żeby nie było zbyt miło, boli mnie pachwina ![]()
Soon...7 Edytowane przez TinkerrBell Czas edycji: 2016-06-15 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nie przyjmuje takiej opcji |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz pediatra oczywiście patrząc się na dziecko i mówiąc do niego stwierdzał, że wszystko ok. Ale kiedy mówisz i ktoś patrzy się na Ciebie to bardzo łatwo zrozumieć/usłyszeć bo jest się skupionym. Ja mając asa w rękawie czyli jej wcześniactwo, operacje zaraz rzucałam karty na stół i lekarze dla świętego spokoju wysyłali mnie na badania. Ale zawsze z łaską. Okazało się, że Oliwia miała prawie 70% niedosłuchu na jedno ucho i 50% niedosłuchu na drugie..... Małe dzieci mają taki problem, że często przy katarze im woda nie odpływa z uszu i przez to mają niedosłuch. Powinny z tego wyrosnąć w najgorszym przypadku trzeba wykonać zabieg nacięcia tam czegoś, by ta woda odpływała. Teoretycznie z tego wyrosła, ale np przy katarze ta woda dalej jej się tam zbiera. Ale wystarczy taka "oliwka z balonikiem" i dziecko musi nadmuchać balonik nosem, przez tą oliwkę, zmienia się ciśnienie w uchu i ta woda odpływa/odchodzi.
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kobieto uciekaj z tego szpitala, im dalej tym lepiej. Bo jeszcze koleżanka będzie się chciała zaprzyjaźnić. Zaraz Ci wyśle zaproszenie na fejsie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja niestety mam problemy z nadczynnością tarczycy i jak to mówi mój endokrynolog to jest jeszcze gorzej jak przy niedoczynności. Przy niedoczynności bierze się naturalne hormony które bardzo dobrze się przyjmują, a przy nadczynności trzeba brać lekarstwa żeby obniżyć hormony. Ja przed ciążą brałam Thyrozol przez ok 8 m-c żeby dojść do wyrównania poziomu hormonów. Ale niestety Tyrozol jest szkodliwy dla płodu, odnotowano przypadki że spowodował zrosty w przełyku itp. Na szczęście teraz mam dobre wyniki i nie muszę nic brać. Podobno po ciąży, następuje jakieś załamanie tarczycy i wtedy będę musiała wrócić do tabletek. Najważniejsze że teraz nie muszę brać i dzieciątko jest bezpieczne. Byłam na sr ![]() Tija głupie pytanie- jak to jest z tą lewatywą? Jak przyjadę do szpitala ze skurczami to mi wtedy robią (bo chyba bym wolała ją mieć) i potem między skurczami latam do kibelka ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma co porównywać tego ile za dniówkę nawet z Amazona można sobie kupić tutaj a ile za dniówkę z Polsce.... A już tam gdzie pracuje mój TŻ, to dla mnie stawka nieosiągalna.....
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Rozeznanie
|
No to jest oczywiste że w UK kasa lepsza ale ludzie w PL narzekają że pracy nie ma a to nie prawda (tzn nie mówię tu o małych miasteczkach czy wsiach bo tam na pewno pracy nie ma). Jak ktoś chce pracować to pracę znajdzie bez problemu tylko co będzie robił i za ile to już inna sprawa. Zresztą miałam u siebie osoby które potrafiły zarobić dużo więcej niż ja jako koordynator. Tylko trzeba chcieć pracować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Spłukaliśmy się dzisiaj w Ikei, a TŻ w drodze do pracy rozwalił sobie okulary ![]() ![]() ![]() ![]() Młody się rozpycha i któryś narząd mi władował pod żebra (albo swoją nogę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pamiętam takiego jednego 24 latka, urząd pracy zmusił go do pracy. 6 lat siedzi na benefitach. Dwie zdrowe ręce i dwie zdrowe nogi. Wiecie co zrobił by nie pracować? Przychodził do pracy bez jedzenia, nie pił wody - odwodnił się tak, że zemdlał oczywiście karetka i brak możliwości dalszej pracy ze względu na medical conditions. Gdyby się zwolnił sam, albo został zwolniony dyscyplinarnie nie otrzymałby znów zasiłku.... Teraz w Polsce będzie podobnie. W moim poprzednim miejscu pracy - na produkcji krawcowe przychodzą i proszą o 3/4 etatu albo o 1/2 (na papierze) oczywiście, by móc załapać się na te dodatkowe 500 zł. W małych miejscowościach przy 3 dzieci kobietom już się nie będzie opłacało wrócić do pracy bo tak dostaną 1500 zł. Tyle to pewnie nawet na rękę nie miały nigdy. Mówię o niewykwalifikowanych osobach. Ostatnio czytałam na jednej z grup, że jedna Pani otrzymuje 2,5k na dzieci i jest załamana bo MOPS jej nie przyznał świadczeń na kolonie i książki na dzieci. Szkoda, że mojej córce nikt nigdy kolonii nie fundował. Nie wspomnę o ściąganiu alimentów z "tatusia". Te 500 plus będzie się czkawką odbijać długo i zrobi ze społeczeństwem to co zrobiło UK ze swoim.
![]() ![]() |
![]() |
#4692 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To nie wiedziałaś, że ci, którzy mają najmniej kwalifikacji uważają, że najwięcej im się należy? Toż to od razu stanowisko dyrektora powinni dostać ![]() Podłączam się do pytania - w "moim" szpitalu robią na życzenie po przyjęciu na porodówkę i zastanawiam się, jak to dokładnie wygląda ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to było tak, ze lewatywa na łożku i gnałam pózniej do kibelka:/ mało komfortowa sytuacja. Wolałabym zrobić w domu. Ewentualnie liczyć ze organizm sam sie oczyści. Tutaj nie robią lewatywy. Nie ma nic gorszego chyba niz dwójka przy porodzie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Od wczoraj mój dzieć w godzinach w sumie nocnych urządza przemeblowanie swojego M1. Wczoraj to nawet TŻ był zaskoczony że ona tak tam majstruje po nocach ![]() PS. No i jako że dzień bez krwotoku to dzień stracony to się jeszcze załapałam przed godz 24 ![]() Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-06-15 o 22:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Zadomowienie
|
Ja tak jak Wy, pewnie zamiast skupić sie na parciu skupiłabym sie na tym by nie zrobić dwójki
![]() Nie wiem czy tutaj kupie lewatywę w aptece....tutaj zwykłej strzykawki bez recepty nie kupie ![]() ![]() Ziuta mój młody tez mi robi przemeblowanie wieczorami i w nocy. Dzis znów go klepalam po tyłku ![]() ![]() Tyle, ze poważnie odczuwam to, ze on jest duży. Daje mi to w kość mocno Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4697 |
Zakorzenienie
|
Zawsze ktoras z nas moze Ci wyslac poczta lewatywe
![]() Chcialam sobie pospac dzisiaj na boku i dupa, wlasnie sie na plecy musialam uwalic, bo spojenie/pachwiny zaczely palic zywym ogniem. Ehhhh... |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba, że jeszcze do tego innego lekarza wyślemy męża, niech się wypowie, zobaczymy. ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie w rodzinie się tylko urodziny obchodzi, a imieniny stają się co najwyżej okazją do drobnych upominków. ![]() Natomiast moi teściowie obchodzą imieniny i potrafią wpaść spontanicznie bez zapowiedzi do solenizanta, tak jakby oczywistym było, że oczekuje on na takich gości w pełnej gotowości i z ciastem... Tymczasem na przykład zapomniał o własnych imieninach i leży sobie w dresie na kanapie. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że ten ból przejdzie, może to kwestia ustawienia dziecka. Cytat:
![]() Mnie dość mocno stresuje temat lewatywowo-kibelkowy i sama nie wiem jak bym chciała rozwiązać ten problem, w domu, w szpitalu czy co. ![]() Cytat:
Nie panikuj, u mnie wciąż brzuszna decha, a wszystko podobno w normie. ![]() Od paru dni cierpię na straszną bezsenność i dziś wieczorem po prostu padłam na kanapie, a potem nie wiem jakim sposobem znalazłam się w łóżku, niestety w ubraniu, makijażu i niewykąpana. ![]() ![]() Zdążyłam odnotować, że u mnie już 31. tydzień. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja imienin nie obchodze, ale argument z okazja do prezentow mnie przekonuje, by zaczac ![]() Dziewczyny, jeszcze nie rzygam, ale chce mi sie okrutnie. Obiad zjadlam dzis o 21, a tak to tylko chleb z maslem i wedlina ![]() Ja przez 5 tygodni (do 15 tc) rzygalam codziennie jak kot nawet po wodzie mineralnej. To byl koszmar. Plakac mi sie chce na sama mysl, ze znow mialoby tak byc... Zamowilam sobie dzis perfumy, bo wszystkie, ktore lubilam skonczyly mi sie. Troche mi to poprawilo humor. Potwierdzili mi tez rejestracje na darmowe warsztaty z masazu Shantala i relaksacji niemowlaka. Lacznie 90min. Ciesze sie ogromnie! Dzwonilam dzis na trakt porodowy do szpitala, w ktorym chce rodzic. Chyba jutro pojedziemy obejrzec. W czasie rozmowy slyszalam krzyki jakiejs kobity. Dlonie spocily mi sie w sekunde, a nogi ugiely. Darla sie jakby plonela na stosie. Ostatnio mniej sie balam porodu-to juz nieaktualne. Florencee- mnie tez temat kibelkowy stresuje. Nie chce lewatywy, ale zesrac sie (pardon) przy douli i moze tzcie to tez nie chce ![]() Szkoda, ze maz sie nie zalapal :-/ Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() Opowiem Wam cos-moja siostra poszla spontanicznie do wrozki. Zamiast kolezanki, ktorej nagle cos wypadlo. Wrozka oprocz tego, ze powiedziala jej wszystko o rodzinie, mezu, pracy, to powiedziala, ze w bliskiej rodzinie urodzi sie niebawem dziecko-w lipcu lub sierpniu. Dacie wiare? Babka tarota stawia. Strasznie sie nabijalam z tego, ze do wrozki lezie, ale powiedziala jeszcze kilka innych rzeczy. Nie znala nazwiska mojej siostry (miala przyjsc kolezanka), nie gadala z nia-siostra powiedziala ledwo dzien dobry, a ta juz miala rozlozone karty. Do babki czeka sie dwa miesiace, placi co łaska. Znam tez inna osobe, ktora u niej byla i jej sie sprawdzilo. Uwazam, ze dziala to na pewno takze na zasadzie samospelniajacego sie proroctwa, ale skad o tym dziecku mogla wiedziec? oO Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-06-16 o 00:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Zakorzenienie
|
To jest jeden plus moich pobytów w szpitalu- to miejsce i ludzie przestaje być obce. Lekarze z patologii sa na poloznictwie, położne z poloznictwa bywają na patologii. Znam już rozkład dnia tego oddziału, zwyczaje, widziałam szykowanie do cesarki. Poleżalam nawet na sali porodowej pod ktg, mogłam jeszcze raz wszystko obejrzeć dokładnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jejku masakra z tymi krwotokami :/
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natalka albo była mało zorientowana (bo wiadomo ja to na USG widać...) albo zazdrosna albo jedno i drugie ![]() dziękuję! ![]() Cytat:
Szkoda, że mężowi się nie udało.. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4704 |
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje ze to macierzyństwo to i tak juz teraz jest trochę odczarowane. Ze kobiety coraz częściej głośno mówią, że to nie jest bajka, że sa problemy, że karmienie to nie takie hop siup i już, że potrzebują pomocy. Potrafią powiedzieć, ze nie będą siedziały w domu z dzieckiem same, bo kiedyś tak było.
Za to ciążą jest dla mnie przereklamowana i o niej mówi sie mało. Albo ja nie zwracalam uwagi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Rozeznanie
|
Wiem, ze było juz to pytanie, ale chyab nie było odpowiedzi (albo przeoczyłam :/ ), czy masaż szyjki naprawde tak strasznie boli? Przed czy w trakcie porodu jest ona jakos bardziej wrażliwa? Skoro teraz jej badanie w ogole nie jest odczuwalne....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie kazde kolejne badanie ginekologoczne jest coraz bardziej odczuwalne i nieprzyjemne. Jakby mi sie coraz ciasniej robiło.
Położna w sr mówiła że szyjka w trakcie porodu boli i samo spr rozwarcia jest odczuwalne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może następnym razem spróbuj z nospą? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4708 |
Zakorzenienie
|
Pierniki jak twoje ciśnienie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dzisiaj zaczynam 33 tydzień ciąży ![]() znowuzapomnialamhasla współczuję wymiotów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z lewatywą - zazwyczaj przy przyjęciu robią lewatywę. Po podaniu jej ważne jest by utrzymać ją w sobie jak najdłużej, żeby faktycznie zadziałała i było sens ją robić. Gdy już mocno goni na kibelek wtedy dopiero lecimy. I to nie jest tak, że lata się 10 razy ![]() Szyjka macicy jest unerwiona, więc mocne drażnienie jej w tracie masażu będzie cholernie boleć.
![]() |
#4710 |
Zakorzenienie
|
Tija jak ty dzis to ja jutro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.