|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Porodów już oczekujemy, w torby z Biedry się pakujemy! Lipcówki 2016 część X !
Cytat:
Muszę iść się ogarnąć na jutro. Kopnijcie mnie w tylek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Wtajemniczenie
|
Kiedyd stosowalam gruuuubo kremu i skarpety bawełniane i pod koldre.. tylko nie wiem czy w tym upale dam rade..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się czujesz??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
Ja nikogo nie kopie bo nie dam rady tak wysoko podnieść nogi :P
Wieczór się zaczyna i znowu czuje ból leciutki jakby na okres...
![]() |
#638 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj rano byłam u gin z LM, głównie zrobić gbs. I tu się zdziwiłam, bo jeden miałam w pakiecie, a drugi niby nie jest konieczny, więc za dodatkową opłatą. A że w szpitali pobierali 2x to już go zrobiłam, wyszło 50zł, trochę dużo. Lilka waży 2,5kg szyjka długa, afi13, waga 2500, więc nic się nie zmieniło. Byłam też z hurtowni, chciałam kupić smok do laktatora medeli, ale skusiłam się na butlę calma, bo przy zakupie butli, druga gratis i kupiłam jeszcze nakładki formujące na sutki, ciekawe, co to warte.
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wód jest dużo, szyjka długa czyli nie rodzimy! ![]() Piękne zakupy poczynilas!
![]() |
#640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- A te nakladki to mierzylas wielkosc ze wzornikiem czy na oko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Zadomowienie
|
O nieeee, leżę juz w łożku a przypomniało mi się, że rano musze isc do labu. Pojemnik na mocz piętro niżej, a musze go ustawić na kibelku piętro wyżej - tyle schodów do pokonania... A meza nie ma, zeby się nim wysłużyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Zadomowienie
|
Ananka - gratki. Waga chyba ok 😄
Kattoo - dobra idę 😒 |
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
Ooo dobrze ze mi przypomnialas
|
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Butla medela calma jest beznadziejna niestety, miałam i leżała i się kurzyła bo córka nie umiała z niej pic. No i tez pic na wodę ze nie zaburza techniki ssania piersi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#647 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję dobrych wieści z wizyty!! Ja gbs miałam pobierany w LM w sobotę - z obydwu miejsc i obydwa bezpłatnie... Cytat:
Znam takie problemy bardzo dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Zadomowienie
|
Ananka wizyta udana, zakupy udane - fajny dzień
![]() Aloffkowa a dziękuję, jakoś leci..nie przemęczam się a wręcz zalegam - jedyna moja aktywność to chwile przed lapkiem no i po synka chodzę kawałeczek do pla i na plac zabaw - zalegam na ławce w cieniu tak pół leżąc pół siedząc, mały szaleje i wracamy powolutku do domku i znów leżę...brzuch twardnieje często i na długo, pobolewanie okresowe się zdarza ale leki biorę i mam nadzieję, że nic tam się nie dzieje..byle do środy wtedy mam kontrolę u gina..gdyby moja szyjka nie była taka twarda sztuka to pewnie mogłoby być już po wszystkim ale póki co trzyma się dzielnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zadomowienie
|
Faktycznie, teraz już nie czuję kopniaków tylko bardziej wiercenie i często jest to średnio przyjemne:P:
Byliśmy dziś w Liroy Merlin i w witrynie zauważyłam, że moja piłeczka jakoś nisko jest?! i tak mnie ścisnęło, że musiałam zwolnić, za chwilę luz i znówâŚ.to na pewno był Braxton |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 |
Wtajemniczenie
|
Olutka ale żal mi Twojej koty!
![]() ![]() Ananka im dalej w las, tym więcej dobrych wieści. Też płacę za GBS 50zł z dwóch miejsc. Jeszcze w temacie laktatora - laska odpisała, że to słowo "do negocjacji" to tak w sumie na wyrost trochę i skasuje je z oferty, a w ogóle to ona nie chcę tak bardzo sprzedawać tego laktatora, więc jeszcze poczeka, zastanowi się i może się odezwie. Normalnie klient nasz pan! ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Jestem jedyna, która nigdy nie miała zgagi ![]()
#651 |
Zadomowienie
|
Ananka bardzo ładna waga córy a straszyli cię hipotrofią
![]() Ja słyszałam bardzo dobre opinie o Medeli Calmie- sama bardzo poważnie rozważałam jej zakup, jednak wygrały względy ekonomiczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie miałam przeciwciał, nie są obowiązkowe przy odczynie rh+, po prostu nic nie wnoszą ![]() Chyba że chodzi o inne przeciwciała? Różyczka? Toxo? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam dzisiaj na wizycie, przepływy, wszystko ok, ale będę miała malutkie dzieciątko - dzisiaj ma 2650, ponoć nie przekroczy 3kg do dnia porodu. I powiem Wam szczerze jestem załamana... Nie chodziłam na sr, nie mam położnej, a moja gin za tydzień idzie na urlop, wraca po moim TP, jakbym miała mieć wywołanie to dopiero będzie. A tak się cieszyłam, że będę mogła do niej zadzwonić, że jakby co będzie kogo prosić o pomoc... Jestem załamana, serio. Nie wiem co z tym zrobić. Na szybko wykupić położną? Teraz pewnie nikt nie będzie miał miejsc ![]() Popłakałam się jak wróciłam do domu, mój spokój wewnętrzny dotyczący porodu wziął w łeb. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie panikuj kochana! Na spokojnie spróbuj jutro podzwonić do położnych ze szpitala i moze któraś bedzie wolna jezeli chcesz. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 |
Wtajemniczenie
|
Wuncek nie rozumiem, po co Ci lekarka do porodu? Pracuje w szpitalu? Wywoływałaby Ci poród?
Może lepiej zadbaj o dobrą położną?
#655 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Za tydzień mam jeszcze jedną wizytę żeby mogła mi L4 wypisać do końca i wtedy muszą jej się otwarcie o to wypytać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() o dzizas, jakie kombinacje, współczuję. Cytat:
![]() Ja się trochę przespałam, obudził mnie telefon od cioci ![]() Od jutra będę odbierać tylko telefony od męża, bo mam już dość. ![]() Zapisz
![]() |
#657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba jeszcze Olutka się nam tu chwaliła że nigdy nie miała zgagi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z imprezy było bardzo fajnie, tyko deszcz nas przegonił. Wszyscy wokół mnie skakali co bym nie urodziła jeszcze dziś i w sumie mogłabym się przyzwyczaić do bycia taka uprzywilejowaną
![]() Ja ruchy też już często czuje wyjątkowo boleśnie i na pewno nie na już nie kopów co najwyżej jest rozpychanie się lub wpychanie różnych części ciała nie tam gdzie trzeba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#659 |
Zadomowienie
|
Wnucek, dostałam właśnie teraz na miesiąc L4 i wyszło do tego 7.07. Wizytę mamy jescze 23-ego, ale i tak L4 już poszło do pracodawcy i do ZUS więc oby było przed tą datą
Dokładnie, lekarz nie odbiera porodu, ważna jest położna, no chyba że wywoływanie przez lekarza, w sumie nie wiem, nie doradzę nic⌠![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Zadomowienie
|
Iza0808- gratuluję udanej wizyty. Lilka ma piękną wagę i dobrze, że jest obrócona główką w dół.
Margosia- ale akcja z tymi przepustkami. Trzymam więc kciuki o poród w terminie, bo coś takiego to podwójny stres. Alloffkowa- mi opadł brzuch, lekarz to stwierdził, a zgagę miałam dwa dni pod rząd, więc wygląda na to, że nie ma to większego wpływu Olutka- dobrze, że kociak trafił na taką troskliwą właścicielkę Flowerbombka- mnie też ruchy córki bolą. Przez to często zastanawiam się czy to mała czy skurcz. A najbardziej boli na dole. Katoo- była tylko jedna wielkość, są uniwersalne Aclerya- mam ogromną nadzieję, że butla się nie przyda. Naczytałam się dobrych opinii, myślałam, że będzie lepsza, niż taka standardowa ![]() C_w_k- z tą zgagą też tak pomyślałam i dopadła mnie następnego dnia, to tej pory nie wiedziałam co to jest, więc nie kracz ![]() Wuncek- przesadzasz, ja mam tp kilka dni wcześniej i się cieszę, że mała ma już 2500g. Spoko, myślę, że jak zadzwonisz do położnej, to na pewno się uda coś zorganizować. Ich jest dużo, a przecież tp są ruchome. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.