Lutówki 2017 ❤ - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-15, 22:19   #301
anolta
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤

Próbuję odpowiedzieć z telefonu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Ok udało się, dzięki dziewczyny :-*

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 22:20   #302
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aga_Ka87 Pokaż wiadomość

No właśnie mnie też interesuje stopień ogarnięcia takiego dzieciaczka nie ukrywam że moje drugie chciane, ale przerażenie lekkie jest jak to będzie z dwójką maluchów
Ciągle się nad tym zastanawiam ☺
Napisz jak tam Twój synek?

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Próbuję odpowiedzieć z telefonu

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Ok udało się, dzięki dziewczyny :-*

Mega wygoda
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 22:33   #303
szerlejka
Raczkowanie

witam, ja też mam termin na 14.02.2017r. mam 27lat, to moja 1sza ciążą, 1cs, pozdrawiam przyszłe lutowe mamy
moja beta z 13.06 10252,5
14.06 USG : 2mm zarodek
szerlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 22:37   #304
MalgosiakMk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szerlejka Pokaż wiadomość
witam, ja też mam termin na 14.02.2017r. mam 27lat, to moja 1sza ciążą, 1cs, pozdrawiam przyszłe lutowe mamy
Szerlejka, widziałaś już zarodek a usg? Mamy podobna datę porodu, u mnie ok 11.02 a w piątek pierwszy raz podglądam maluszka.

MalgosiakMk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 22:40   #305
szerlejka
Raczkowanie

tak, mam zdjęcie 2mm zarodeczka, widać było też pęcherzyk żółtkowy 3,4mm i pęcherzyk ciążowy 10mm prawidłowo bo w dnie macicy, na serduszko jeszcze za wczesnie 22.06 będziemy podglądąć.
czuje się fatalnie: bóle i nadwrażliwość piersi, bóle podbrzusza, zawroty głowy i mdłości ;/
szerlejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 22:42   #306
MalgosiakMk
Zadomowienie

Szerlejka wspaniale,a na zdjęcia to ja osobiście liczę 😊

Edytowane przez MalgosiakMk
Czas edycji: 2016-06-15 o 22:45
MalgosiakMk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 22:43   #307
Aga_Ka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Ciągle się nad tym zastanawiam ☺
Napisz jak tam Twój synek?

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Mega wygoda
Kuba to wyjątkowy egzemplarz większość swojego krótkiego życia przeryczał a dodam że kolek nie miał. Dopiero teraz jak zrobił się bardziej kumaty to się uspokoił.
Aga_Ka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 22:54   #308
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kuba to wyjątkowy egzemplarz większość swojego krótkiego życia przeryczał a dodam że kolek nie miał. Dopiero teraz jak zrobił się bardziej kumaty to się uspokoił.
O mamo, czemu? Współczuję
Stary 2016-06-15, 22:55   #309
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj jak dobrze, że nie tylko ja mam taką dużą betę kiedy robisz następną?
Miałam dzisiaj dzien z cyklu "nic mi się nie chce"... Nie zrobilam nic, co sobie zaplanowałam, ciągle chodzę zmęczona i lekko mi się w głowie zawraca. Chciałam trochę poćwiczyć, ale tego też mi się nie chce
Dziewczyny, a ja się tak zastanawiam, czy jak idzie się do lekarza, gdy już słychać serduszko, to dostaje się wydrukowane usg? I macie jakąś listę o co pytać lekarza? I co myślicie o pływaniu teraz? Można, czy lepiej poczekać i zobaczyć co powie lekarz?
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 22:57   #310
gapulinka
Wtajemniczenie

Moje dziecko od początku raczej bezproblemowe. Tylko kilka cięższych momentów za nami, zawsze spowodowane czymś konkretnym.
Dlatego tez tak szybko zdecydowałam sie na drugie. Życzę sobie aby było takie jak Marcel.☺
Stary 2016-06-15, 23:03   #311
Aga_Ka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
O mamo, czemu? Współczuję
Wiesz co w sumie to ciężko powiedzieć czemu tyle płakał... już od pierwszej nocki w szpitalu był nieodkładalny i miał problemy ze snem. Myślę, że za mała ilość snu na dobę powodowała u niego płacz. Ale uśpić go to było mega wyzwanie. Stawaliśmy na głowie. No my zdecydowaliśmy się na drugie na pewno nie dzięki Kubie poprostu chcemy mieć dwójkę dzieci. Im szybciej tym lepiej a swoją drogą mam nadzieję na spokojniejsze dziecko tym razem. Chociaż po tym co przeszliśmy z Kubusiem nic mnie już raczej nie zaskoczy

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Aga_Ka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-15, 23:03   #312
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj dzien z cyklu "nic mi się nie chce"... Nie zrobilam nic, co sobie zaplanowałam, ciągle chodzę zmęczona i lekko mi się w głowie zawraca. Chciałam trochę poćwiczyć, ale tego też mi się nie chce
Dziewczyny, a ja się tak zastanawiam, czy jak idzie się do lekarza, gdy już słychać serduszko, to dostaje się wydrukowane usg? I macie jakąś listę o co pytać lekarza? I co myślicie o pływaniu teraz? Można, czy lepiej poczekać i zobaczyć co powie lekarz?
Hah fajw. Identycznie się ostatnio codziennie czuje.
Ja chodzę prywatnie. W pierwszej ciąży na każdej wizycie dostawałam wydruk.
Aktywność fizyczna jest bardzo ważna w ciąży. Jeśli ciąży nic nie zagraża możesz robić co dusza zapragnie. Ja jeszcze drugim trymestrze biegałam co drugi dzień. ☺
Teraz czekam na powrót sił witalnych i wskakuje na rower + delikatne bieganie.
Stary 2016-06-16, 06:48   #313
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pływam. W poprzedniej ciąży plywalam do 9 miesiąca i uniknelam bólów kręgosłupa

2017 - synek
Stary 2016-06-16, 06:56   #314
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Łaski ja mam pytanie o rozstępy... Robią mi się wszędzie choć figurę mam spoko ale dojrzałam i urosłam szybko i są... Zawsze sobie mówiłam że jak będę w ciąży to będę się w tych balsamach wręcz kąpać... wczoraj zrobiłam przegląd e drogerii i One wszystkie dla kobiet w ciąży od 4miesiaca... Ze wcześniej szkodliwe czy producenci nie zakładają potrzeby używania wcześniej...
W pierwszej ciąży używałam oliwki i balsamu z Rosmana i nie mam żadnych rozstępów, nie wiem czyja to zasługa, ale z moim 152cm wzrostu brzuch był bardzo duży
Dziś o 16 wizyta, trzymajcie kciuki jeszcze tylko nie zasnąć w pracy i będzie git
Stary 2016-06-16, 07:12   #315
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
W pierwszej ciąży używałam oliwki i balsamu z Rosmana i nie mam żadnych rozstępów, nie wiem czyja to zasługa, ale z moim 152cm wzrostu brzuch był bardzo duży
Dziś o 16 wizyta, trzymajcie kciuki jeszcze tylko nie zasnąć w pracy i będzie git
Kciuki!

---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ----------

Uciekam do pracy, bo się spóźnię ;-)

2017 - synek
Stary 2016-06-16, 07:25   #316
nattro
Przyczajenie

Dziewczyny, a w jakim celu robi sie betę? Nigdy o tym nie słyszałam, lekarz rownież nic nie wspominał.. Przepisał mi tylko kilka podstawowych badań na początek. I czy jak robicie betę wynik jest w ten sam dzien?

nattro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-16, 07:29   #317
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dopisałam Cię do listy mamuś

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Kochana kciuki za wizyte!

matko, 152 cm? gigant z Ciebie ja mam nie wiele więcej, bo 157 cm, ale ciiiii.

A u mnie kolejny dzień bez porannych mdłości, jak dobrze

Edytowane przez justkonev
Czas edycji: 2016-06-16 o 07:31
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-16, 08:14   #318
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość

matko, 152 cm? gigant z Ciebie ja mam nie wiele więcej, bo 157 cm, ale ciiiii.

A u mnie kolejny dzień bez porannych mdłości, jak dobrze
Hehe zrośnięte jesteśmy bardzo Mój kolega się śmiał, że myślał że w ciąży będę wyglądać jak Danny DeVito, ale nie było tak źle
Super że nie ma mdłości, oby tak dalej
Stary 2016-06-16, 08:57   #319
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
tak, mam zdjęcie 2mm zarodeczka, widać było też pęcherzyk żółtkowy 3,4mm i pęcherzyk ciążowy 10mm prawidłowo bo w dnie macicy, na serduszko jeszcze za wczesnie 22.06 będziemy podglądąć.
czuje się fatalnie: bóle i nadwrażliwość piersi, bóle podbrzusza, zawroty głowy i mdłości ;/
Łączę się z Tobą w bólu nudności

Czekam już tylko na moment, jak mi przejdzie i będę mogła wrócić do żywych.

Czuję się jak zombie, po powrocie z pracy kładę się i praktycznie leżę do rana Wstaję tylko na jedzenie i mycie, a tak to drzemię. Nie wiem jakim cudem po takiej drzemce śpię w nocy
Stary 2016-06-16, 09:04   #320
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Łączę się z Tobą w bólu nudności
No to i ja dołączam. Czuje się już w końcu jak ciężarna, bo dziś rano zaliczyłam pierwsze rzyganko oficjalnie mnie odstręcza nie tylko surowe mięso ale nawet zwykła wędlina. muszę się zaprzyjaźnić z soczewicą i zamienić w królika bo tylko po warzywach czuje się ok
Stary 2016-06-16, 09:29   #321
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
No to i ja dołączam. Czuje się już w końcu jak ciężarna, bo dziś rano zaliczyłam pierwsze rzyganko oficjalnie mnie odstręcza nie tylko surowe mięso ale nawet zwykła wędlina. muszę się zaprzyjaźnić z soczewicą i zamienić w królika bo tylko po warzywach czuje się ok
Zaraz będę jeść sernik. Ale to raczej akt odwagi.

Na obiad gotowany ryż i cukinia...

Poza tym męczy mnie okrutna zgaga. Jak zjem sernik to sobie łyknę syrop na zgagę, który można brać w ciąży.
Stary 2016-06-16, 09:36   #322
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ehhh te reguły to też nie zawsze się sprawdzają. W sensie, że Ty masz a rodzice nie. Popatrz sobie bo teraz tego wszystkiego pełno w sklepach. Ja tego z babydream dla mam zaczęłam używać już podczas starań bo ma dobry skłas no i można od początku się tym smarować.
patrzylam sobie...stałam juz 2 razy w ross przed polka i na kazdym (na rozstepy, bo innych nie patrze typu na cellulit) napisane "od 4 miesiaca..."ale nie pamietam czy babydream tam stało...do superpharm pojde moze jeszcze

Cytat:
cudnie!

Cytat:
dostajesz wydrukowane usg kiedy sobie poprosisz i lekarz sie na to zgodzi (albo ma jakies sstandardy albo widizmisie... ja dostaje usg wydrukowane ZAWSZE od lekarza, nawet bez ciazy...zeby miec swoja dokumentacje w razie gdybym poszla do jakiegos innego ... .a nic mi nie dolega)

co do serduszka, to napisze, bo ja sie bardzo zdziwiłam...Staraczki mnie uswiadomiły, że fakt ze jest serduszko nie oznacza ze od razu dają posłuchac... ja myslalam ze jak pojde i bedzie to bede słuchac,,,, a to raczej widzi sie migająca plamke (tzn moga dac posluchac, ale mowily laski ze nie zawsze).. a tez poczytalam i wychodzi ze te sprzety do sluchania moga szkodzic takim maluszkom dlatego nie kazdy lekarz od razu ogarnia video i audio )

chyba dopadaaja mnie mdlosci...tzn wstalam normalnie, ogarnelam sie..ale jak sie malowałam (przed sniadaniem) to jakos tak mi bylo dziwnie... (niczym po dobrej impirezie, jak sie budzi pol godziny za wczesnie i jest tak dziwnie...)
zjadłam normalnie sniadanie ale dalej mi dziwnie...

mysle ze dzien dwa trzy i bedzie dramat...
Stary 2016-06-16, 09:38   #323
olinekwroc
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to olinekwroc

Dziewczyny,

dzięki za wszystkie życzenia i bezalkoholowe toasty
Potem dzień faktycznie się już lepiej rozkręcił. Po pracy byłam z mężem na przepysznym jedzonku. A po przyjściu do domu padłam obudziłam się tylko na prysznic i szybkie wyszykowanie męża (pojechał w środku nocy na mecz Polska-Niemcy do Francji) . Bo wiecie, nikt tak dobrze nie składa koszulek jak własna żona
Dzisiaj idę do ginekologa. Mam z pracy prywatną opiekę medyczną, ale ginekolodzy w niej moim zdaniem słabi, więc ciążę prowadzę w inym miejscu. Ale tutaj chcę przynajmniej robić badania laboratoryjne bezpłatnie, więc też musze się zgłosić Przy okazji sprawdzę czy z lokatorem wszystko w porządku i czy urósł od ostatniej wizyty

Zaręczyny 01.05.2013

Ślubujemy 20.09.2014
olinekwroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-16, 09:41   #324
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nattro Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a w jakim celu robi sie betę? Nigdy o tym nie słyszałam, lekarz rownież nic nie wspominał.. Przepisał mi tylko kilka podstawowych badań na początek. I czy jak robicie betę wynik jest w ten sam dzien?

beta to hormon ktory jest produkowany jak jestes w ciaz y(to to wysikany test wykrywa)
robi sie 2 razy - raz i po 48h zeby sprawdzic czy jest prawidłowy przyrost (w ciagu 48h powinien byc min 66%)
za maly przyrost beta oznacza ze cos nie tak (typu ciaza pozamaciczna) za duza tez ze np ciazy wcale nie ma...

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez olinekwroc Pokaż wiadomość
Dziewczyny,

dzięki za wszystkie życzenia i bezalkoholowe toasty
Potem dzień faktycznie się już lepiej rozkręcił. Po pracy byłam z mężem na przepysznym jedzonku. A po przyjściu do domu padłam obudziłam się tylko na prysznic i szybkie wyszykowanie męża (pojechał w środku nocy na mecz Polska-Niemcy do Francji) . Bo wiecie, nikt tak dobrze nie składa koszulek jak własna żona
Dzisiaj idę do ginekologa. Mam z pracy prywatną opiekę medyczną, ale ginekolodzy w niej moim zdaniem słabi, więc ciążę prowadzę w inym miejscu. Ale tutaj chcę przynajmniej robić badania laboratoryjne bezpłatnie, więc też musze się zgłosić Przy okazji sprawdzę czy z lokatorem wszystko w porządku i czy urósł od ostatniej wizyty
ej ej bo ja tez mam opieke z pracy np w luxmedzie, enelmedzie.. ale chodze prywatnie i z tymi skierowaniami ide do enelmedu i bez problemu mi robia badania skierowanie mam? mam wiec luz
Stary 2016-06-16, 09:42   #325
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja od wczoraj już z mdlosciami lepiej i teraz sie martwię czy wszystko ok :/

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-16, 09:47   #326
olinekwroc
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to olinekwroc

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

ej ej bo ja tez mam opieke z pracy np w luxmedzie, enelmedzie.. ale chodze prywatnie i z tymi skierowaniami ide do enelmedu i bez problemu mi robia badania skierowanie mam? mam wiec luz
Hmm, nie wiedziałam w sumie, że tak to działa. Ja mam w medicover. Obczaję - może u mnie też tak jest

Zaręczyny 01.05.2013

Ślubujemy 20.09.2014
olinekwroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-16, 09:48   #327
mariea
Zakorzenienie

ja się martwię bo w zeszłym tygodniu wyskoczyła mi opryszczka nad ustami babka w aptece dała mi maść na opryszczkę dla kobiet w ciąży. już jej prawie nie ma. powiedziałam o tym lekarzowi, a on na to, że jeśli opryszczka mi się odnowi to zebym wziela heviran 5 razy dziennie przez tydzien. i chyba mi się odnawia tylko tym razem w jamie ustnej. jestem załamana, że dziecku stanie się krzywda naczytałam się o tym heviranie, że w tak wczesnej ciąży też nie jest polecany i nie wiem co mam robić, brać lek czy nic nie robić
Stary 2016-06-16, 09:51   #328
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja od wczoraj już z mdlosciami lepiej i teraz sie martwię czy wszystko ok :/

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kochana nic się nie martw, u mnie to jest tak falami, jeden dzień mam odruch wymiotny, następnego rzyganko, a potem 2-3 dni mnie mdli ale też nie tak, że przez cały dzień.

Zauważyłam też że jak nie utnę sobie drzemki i mniej śpię to mdłości się wzmagają.
Stary 2016-06-16, 09:54   #329
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinekwroc Pokaż wiadomość
Hmm, nie wiedziałam w sumie, że tak to działa. Ja mam w medicover. Obczaję - może u mnie też tak jest
podpytaj ja tak chodziłam ze skierowaniem od dermatologa
wyjasnili mi ze dla nich sie liczy fakt czy mam skierowanie... wtedy badanie jest w moim pakiecie a jak poszłam do enelmedu z lista badan krwi przed ciaza to musiałam zapłacic sama... bo nie było skierownia
dopytaj bo to bardzo wygodne
Stary 2016-06-16, 10:30   #330
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Kochana nic się nie martw, u mnie to jest tak falami, jeden dzień mam odruch wymiotny, następnego rzyganko, a potem 2-3 dni mnie mdli ale też nie tak, że przez cały dzień.

Zauważyłam też że jak nie utnę sobie drzemki i mniej śpię to mdłości się wzmagają.
Kochana, pamiętam, że pisałaś gdzieś od którego dnia zaczęły Ci się mdłości, przypomnisz?
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości