|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Nakarmiona, cyca sobie smoczka i może zasnie
A ja w ten czas chce przemyc podłogi.
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka ale Ci się egzemplarz teściowej trafił. Moja już trochę się zmieniła. Lepiej się dogadujemy. Dziś przychodzi z moją ukochaną drożdżówką jej wypieku. Już mam język na brodzie.
Agusia najlepszego dla Kingi Z bioderkami to wizytę lepiej umawiać jak najszybciej. Nie czekać na skierowanie bo je można dać dopiero na wizycie. Co do położnej to ma 6 wizyt po porodzie. Powinna być min 4 razy, ale też różnie bywa. U mnie w szpitalu deklaruje się przychodnie i lekarza i sami wszystko załatwiają. Dzień po powrocie do domu jest położna, potem wizyta patronażowa pediatry. |
|
|
|
#3483 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3484 | |||
|
Zakorzenienie
|
Polozna byla. Duzo wskazówek i dala i kazała wrzucić na luz. Maja ma lekka żółtaczke i może dlatego jest taka niespokojna. Ma bardzo duży odruch ssania i smoczek jest najlepszym rozwiązaniem na to.
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Dzisiaj będzie koło 18 w domu a jak Malutka spi to moge cos zrobić ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Maja usnela wiec i ja się zdrzemne
|
|
#3485 |
|
Zadomowienie
|
Leżę pod ktg. Nuuuuda...
|
|
#3486 |
|
Raczkowanie
|
Zjadłam obiadek i teraz się ogarnę i idę na zakupy. Na szczęście markety mam dość blisko, tylko o dźwiganie chodzi.ale dziś to dużo nie będzie, a samochodów boję się tykać. Mężczyźni moi grają na playstation a ja się powolutku przejdę,pogodę mamy ze słońcem.
Ostatnio kupilam eurobiznes , grę mojego dzieciństwa i teraz we trójkę rypiemy, ale ile to czasu pochlania!! Żeby nie głód, to jeszcze byśmy nie skończyli No ostatnie spokojne chwile, trzeba korzystać. Potem to tylko babybiznes będzie 24h/dobę ![]() Sytuacja się u mnie wyciszyła, uspokoiła i to by było na tyle odnośnie odczuć pseudoporodowych ehh strasznie mi się ciągnie ten ostatni czas a przecież stale mam cos do robienia. już kuchnie sprzątnęłam, lazienka jeszcze czeka... a starszak cały czas mi dychra, noc dziś licha była, ale marudzę, wiem... Dopiszcie mnie do listy osob, które mają poryte teściowe! moja jakby mogla to by mnie kijem nie dotknęła,pisalam wam o remoncie, a w poniedzialek zadzwonila i gadała jakbyśmy byly najlepszymi przyjaciółkami! Niepojęte po prostu! Jak tez ja się czuję? I:dajcie znac jak coś, bo chcę wiedziec i zyczenia, żeby tylko wszystko dobrze poszło heloooł?? chyba z 20 min sie produkowała...
|
#3487 |
|
Rozeznanie
|
Spina mi sie brzuch i dziwnie bóli do tego złe sie oddycha czy to skurcze przepowiadające ja ich nie rozróżniam nawet nie mieć czy to to kurczę nie bez powodu jadłam dziś ten kalafior na obiad :/
Ogarnęłam dzisiaj cała kuchnie i padam na twarz czekam na tż
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
Weronia też tak mam ale to.tylko straszaki.Wczoraj u ginki to potwierdziłam.Bo nie są regularne?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3489 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat teraz rak mialam więc mala codziennie sprawdzali, czy okey. Cytat:
Gratulacje!!! [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61802561]A dlaczego? Ja mam l4 już do 23.06 a tp na jutro... nie przedłuży ci lekarz L 4? Myślałam że żeby dostać macierzyński przed porodem to trzeba złożyć odpowidni wniosek wczesniej... dziwne[/QUOTE] ja pogadalam z kadriwa, jak urodziłam to w mailu potwierdzilam, ze na rok idę. A z l4 to do porodu. Wcześniej inaczej było:/ Cytat:
ale ladnie przybiera. Od nas niezmiennie kciuki! Cytat:
woow, pięknie przybrała! Cytat:
b.dobre wieści ![]() Cytat:
powiem Ci tak, to normalne. Przy Igim mialam mega czarne wizje, a ze go niosac przyhacze glowka o kant czegos, klamkę..a to ze spadne z nim.ze schodów...masakra. zaczęłam czytac ito podobno normalne odczucia..potem przechodza! Cytat:
Byc moze jest to skok, bo akurat przypada na 5tydzień. Gabrysia dzisiaj w nocy godzinkę przerwy sobie zrobiła..na szczęście nie płakała, tylko po prostu stwierdziła ze nie będzie spać. Generalnie ogromna kupa ja rozbudzila
|
|
#3490 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja po badaniu położnej. Powiedziała że ładnie przygotowana jestem. Spokojnie włożyła dwa palce, czyli rozwarcie na ok 4cm-Miqesi dołączam do Ciebie Jakby do wtorku nic nie ruszyło to mam spróbować tego oleju rycynowego. Niewiem czy się zdecyduje na to, ona poleca, zobaczę Badanie bolało, ale nie tak jak.ostatnio. Ciekawe czy znowu będę plamic... W każdym bądź razie poprawił mi sier.humor bo coś tam się w końcu ruszyło od ost wizyty która miałam 10.06 Cierpliwość dzisiaj już nie rodze, szykujemy się na mecz A Ty? Jak to ktg?
|
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie tragedia wczoraj byłam na zdjeciu cewnika z nerki,lekarz niby miły ale odeslal mnie tam gdzie ostatnio operację miałam bo on się na tym schorzeniu nie zna.Nerka od wczoraj boli tak jak przed porodem, ledwoo daję radę. Jutro po pracy tz pakujemmy się i jedziemmy do Lublina pójdę na SOR i tam mnie na urologie przyjmą bo długo z tym bólem nie dam rady :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3492 |
|
Konto usunięte
|
Madzia myślałam że po porodzie się to u Ciebie trochę uspokoi. Biedna Ty
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3493 | |
|
Konto usunięte
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61835981]Weź prysznic i się połóż. Jak nie przejdzie to to mogą być skurcze
Ja po badaniu położnej. Powiedziała że ładnie przygotowana jestem. Spokojnie włożyła dwa palce, czyli rozwarcie na ok 4cm-Miqesi dołączam do Ciebie Jakby do wtorku nic nie ruszyło to mam spróbować tego oleju rycynowego. Niewiem czy się zdecyduje na to, ona poleca, zobaczę Badanie bolało, ale nie tak jak.ostatnio. Ciekawe czy znowu będę plamic... W każdym bądź razie poprawił mi sier.humor bo coś tam się w końcu ruszyło od ost wizyty która miałam 10.06 Cierpliwość dzisiaj już nie rodze, szykujemy się na mecz A Ty? Jak to ktg?[/QUOTE]Łaaaa! To elegancko Kurczę zazdroszczę! Wygląda na to, że do tej poterminowej wizyty u gina nie dotrwasz ![]() Cytat:
I co teraz? Jedziecie do Lublina na SOR... A co będzie jak Cię tam położą na oddział? Bo chyba jest to wysoce prawdopodobne.... |
|
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61835981]Weź prysznic i się połóż. Jak nie przejdzie to to mogą być skurcze
Ja po badaniu położnej. Powiedziała że ładnie przygotowana jestem. Spokojnie włożyła dwa palce, czyli rozwarcie na ok 4cm-Miqesi dołączam do Ciebie Jakby do wtorku nic nie ruszyło to mam spróbować tego oleju rycynowego. Niewiem czy się zdecyduje na to, ona poleca, zobaczę Badanie bolało, ale nie tak jak.ostatnio. Ciekawe czy znowu będę plamic... W każdym bądź razie poprawił mi sier.humor bo coś tam się w końcu ruszyło od ost wizyty która miałam 10.06 Cierpliwość dzisiaj już nie rodze, szykujemy się na mecz A Ty? Jak to ktg?[/QUOTE]Super No to teraz oby ruszyło, skoro już takie konkretne rozwarcie
|
|
|
|
#3495 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ty brałas kiedyś ten rycynowy olej czy zmowu pomylilam z Kociakiem (wybaczcie ). Jak się to bierze?
|
|
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez myślałam że po porodzie zapomnisz o tej nerce oby jutro coś pomogli !
|
|
|
|
|
#3497 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzanet, czyżbyś była następna w kolejce?
![]() Madzia, szczerze współczuję bólu!! mam nadzieję, że w końcu Ci ulży! Ileż można
|
|
#3498 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szczegolnie, że wyjątkowo późno mieliśmy wizyte u lekarza, a przecież na wypisie ze szpitala było to napisane ![]() teraz TŻ pojechal do innej przychodni i mam nadzieję, że uda mu się nas umowić. Jak nie to zapiszę malego na ten początek sierpnia, na 11 tydz, sama nie wiem, czy to "bardzo źle" czy "ujdzie"... |
||
|
|
|
#3499 |
|
Raczkowanie
|
Dzanet ekstra masz to rozwarcie! 4 cm? To prawie polowa drogi
Doświadczenie przemawia: Istnieją tylko dwie bezwarunkowe miłości- miłość między matką,a dzieckiem oraz miłość Boga do ludzi. Edytowane przez PikPik09 Czas edycji: 2016-06-16 o 17:35 |
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po badaniu położnej. Powiedziała że ładnie przygotowana jestem. Spokojnie włożyła dwa palce, czyli rozwarcie na ok 4cm-Miqesi dołączam do Ciebie Jakby do wtorku nic nie ruszyło to mam spróbować tego oleju rycynowego. Niewiem czy się zdecyduje na to, ona poleca, zobaczę Badanie bolało, ale nie tak jak.ostatnio. Ciekawe czy znowu będę plamic... W każdym bądź razie poprawił mi sier.humor bo coś tam się w końcu ruszyło od ost wizyty która miałam 10.06 Cierpliwość dzisiaj już nie rodze, szykujemy się na mecz A Ty? Jak to ktg?[/QUOTE]Hihi, kolejna będzie z rozwarciem chodzic. To teraz zorganizuj sie dobrze z dojazdem.do szpitala, bo to drugie no i rozwarcie juz spore. PAULINA lepiej pozno niz wcale daj znac czy się udalo umówić
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i chciałam wam.pokazac, jak mi brzuch spadl
leci mi szybciej niz przy Igim. Jedna fota w dniu porodu, druga z dzisiaj czyli 13 dzień po porodzie. Na wadze wciaz10kg ale sie nie przejmuję
|
#3502 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61836446]Madzia myślałam że po porodzie się to u Ciebie trochę uspokoi. Biedna Ty
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Do wczoraj wieczorem było dobrze... Cytat:
poza tz oczywiście.Cytat:
Cytat:
ledwo daję,radę. Straszne uczucie bo chcę się zająć dzieckiem a ledwo daję radę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3503 |
|
Wtajemniczenie
|
dzanet, co ja paczę
Witam w klubie z 4cm rozwarciem ![]() Ale ja tam już w nic nie wierzę, jestem już spokojna i czekam na swój termin ![]() Pytałam mojego gina o ten olej rycynowy, kategorycznie zabronił mi go pić, bo może to przynieść więcej szkody niż pożytku, także ja nie będę ryzykować.
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Pikpik zakupy sama robisz? Ja się mężem wyręczam, kupuje tylko wędlinę i chleb. Co dopiero o sprzątaniu mówić.
Weronia może już coś przepowiada Dzanet 4cm to już coś Madzia przytulam, trzymam kciuki by Ci pomogli. Tesciu przyniósł drożdżówkę mmmm ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Wow jak Ci ładnie spada brzuch |
|
|
|
|
#3505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzialam sie z tata.niby straszliwie zly nie byl pytal tylko jak zem to zrobila.wiecie niby nie krzyczal czy wyzywal ale i tak czuje sie beznadziejnie.300 zl minimum to kosztuje... Wymyslilam sobie deser: wafelki estella zalane galaretka i na gore sniezka a co tam i tak zgaga mnie dzis zabija- calutki dzien.czekam az galareta stezeje.
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczka jakiś czas temu pisałaś, że kupiłaś mleczko z Hippa? Dobrze pamiętam? Czyżby ten Combiotik Bio? Moja mała czasem tez ma zaparcia i my właśnie dziś to mleczko kupiliśmy.
My też mieliśmy takie mleczko w butelkach i nam położne mówiły, że można je wykorzystać do godziny po otwarciu a później wywalić.
|
#3507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi brakuje brzuszka ![]() Jak widzę gdzieś ciężarną to mam łzy w oczach chyba hormony mi szaleją. Jestem szczęsliwa, że mam już moją Córeczkę przy sobie, że jest zdrowa. Ale mam jakiś taki niedosyt, że tak nagle i za szybko nasza brzuszkowa przygoda się skończyła, że nie zdążyłam się nacieszyć brzuszkiem. Szczególnie, że to była moja ostatnia ciąża (no chyba, że jakaś wpadka się wydarzy, bo tak świadomie to nie). |
|
|
|
|
#3508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja 2 dni po porodzie miałam +2 kg, łącznie 8 kg przytyłam przez ciążę, ale wcale z takiego wyniku się nie cieszę.. A teraz wpieprzam za 3 Tak jak w ciąży nic słodkiego nie mogłam jeść to teraz co chwile jakieś ciasta, ciastka, czekoladę.. Ciekawe jak tam wygląda moja waga ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
I najdziwniejsze jest to, że w ciąży cały czas się głaskałam po brzuszku a dzień po cesarce nawet ani razu się nie zamyśliłam i go nie pogłaskałam:P Mąż się mnie pytał czy nie miałam odruchu głaskania brzucha po porodzie.
|
|
#3509 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co osoba to inna opinia, chętnie poznam różne. Ja już wtedy będę o krok od szpitala także wiesz... Tak, 4cm, szał ciał pocieszam sie tym że tydzień temu nie było nic więc jest to postęp!---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3510 | |
|
Zadomowienie
|
mężowi udalo sie umówic w innej przychodni na 8 tydzień
Cytat:
i takie masakrycznie dziwne uczucie "heloł gdzie mój brzuch i czemu on jest taki miękki i dziwny???" dziwne było to uczucie te 2-3 dni po porodzie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

wydaje mi się, że przez całe życie się znajdzie jakiś powód do "a co, jeśli jestem złą matką??"
No ostatnie spokojne chwile, trzeba korzystać. Potem to tylko babybiznes będzie 24h/dobę 

Położna stwierdziła, że to największy przyrost wagi spośród "jej" dzieci w tym tygodniu
Moja mała prymuska!
W necie z mężem przeczytaliśmy, że mogła to być kolka, albo płacz związany z rozwojem? Kurcze nie ma to chyba nazwy, ale chodzi o to, że w mózg dziecka ma do przyswojenia wiele informacji, bodźców i stąd ten płacz. I może się powtarzać