|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Cytat:
nie dość, że tak mało przytyłaś w ciąży to jeszcze prawie o razu się pozbyłaś dodatkowego bagażu, Super ! ![]() Ja mam własnie odwrotnie- całą ciąże jadłam słodkie jak wariatka, a teraz w ogóle mnie nie ciągnie ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
Ja raz się tak zapomniałam- jak pojechałam zdjąć szew po cc, usiadłam w poczekalni w przychodni i odruchowo chciałam oprzeć ręce na brzuchu, a tu pusto
|
||
|
|
|
#3512 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61837726]Sliweczko a Ty masz teraz jeszcze jakieś badanie?
Ty brałas kiedyś ten rycynowy olej czy zmowu pomylilam z Kociakiem (wybaczcie ). Jak się to bierze?[/QUOTE]No ja już nie mam wizyty. Chyba że umówię się na wtorek do innej lekarki prywatnie. Do mojego gina się nie zarejestrowałam wcześniej, a dzisiaj jak dzwoniłam to nie było już miejsc. Tak, ja brała ale to była 1. ciąża. Z tego co pamiętam na opakowaniu jest zalecenie żeby wziąć 1 łyżkę. Ja wzięłam jedną, czekałam dosyć długo i nic się nie działo i potem wzięłam drugą. Już kiedyś opisywałam tu jaki potem miałam hardkor. Myślałam że mi Jak już udało mi zejść z toalety (po chyba 2 godzinach) to tak mnie brzuch i wszystko bolało, że masakra. Doszłam na czworakach do łóżka ( wieczór to był) i po jakimś czasie zauważyłam, że ten ból brzucha to powtarzające się skurcze. Trochę kimnęłam ale z podekscytowania że jednak zadziałało nie spałam do rana (skurcze były co około 10 minut). Rano wzięłam kąpiel, dopakowałam się i pojechaliśmy do szpitala około 10. Miałam wtedy 3 cm. rozwarcia. Dzanet przestrzegam Cie- z takim rozwarciem po 2 łyżkach oleju wiesz do czego byś urodziła? Cytat:
Oby Ci pomogli w tym szpitalu Cytat:
Powiedział Ci lekarz konkretnie co się może takiego wydarzyć? |
||
|
|
|
#3513 |
|
Konto usunięte
|
SliweczKa
No boję sie tego oleju, do szpitala mam kawałek, to mój drugi poród. Opinie na temat jego stosowania są przeróżne, ale właśnie nie znam szczegółów, poza tym jednym że na jakiś czas trzeba mieć łazienkę wolną pod ręką ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym się tam nie wygłupiała z żadnymi przyspieszaczami (no chyba że magiczne siemię do kanapek hahahahaa). Jeszcze jakaś szkoda z tego będzie! To już na prawdę końcówka jest, wytrzymacie!
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-06-16 o 18:24 |
||
|
|
|
#3515 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61841221]Dzięki za opinie! A co może złego tej olej zrobić, wiesz może?
Co osoba to inna opinia, chętnie poznam różne. Ja już wtedy będę o krok od szpitala także wiesz... Tak, 4cm, szał ciał pocieszam sie tym że tydzień temu nie było nic więc jest to postęp![/QUOTE] [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61841786]SliweczKa No boję sie tego oleju, do szpitala mam kawałek, to mój drugi poród. Opinie na temat jego stosowania są przeróżne, ale właśnie nie znam szczegółów, poza tym jednym że na jakiś czas trzeba mieć łazienkę wolną pod ręką ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Olej rycynowy działa jako silny środek przeczyszczający. Wywołuje dość mocną biegunkę i silne skurcze brzucha, które nie mają nic wspólnego ze skurczami porodowymi. Potem można również nie umieć powstrzymać kupki.... Nawet jeśli pojawią się skurcze porodowe, to poród może się opóźnić, bo walczy się z bólem brzucha, a z drugiej strony są skurcze porodowe. Przez ostrą biegunkę można się odwodnić. A wtedy jest mniej sił na parcie podczas porodu. Zapisz
Zapisz Zapisz
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-06-16 o 18:39 |
|
|
|
#3516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzenet ale zazdroszczę Ci tego rozwarcia ale bym juz chciała rownież mieć rozwarcie no i skurcze do tego jeszcze połowa i możesz rodzic hehe ![]() elaine ale szybko zleciał Ci brzuszek a te 10kg pewnie tez zejdzie tylko trzeba troszkę wiecej czasu
|
|
#3517 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Przeszedł ból brzucha? ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Elaine super wyglądasz! Szybko wracasz do formy ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3518 |
|
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61842621]Dzięki za informacje!
Przeszedł ból brzucha? ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Elaine super wyglądasz! Szybko wracasz do formy ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Moja mama 3 miesiące chodziła z takim rozwarciem mając bliźniaki ale musiała ciagle leżeć w 9 miesiącu to juz zagrożenia nie ma wiec mam nadzieje ze sie rozkręci Ból przeszedł ale przed chwila dostałam skurcza tak mega bolał ze aż sobie krzyklam hehe wiec wiem ze to jest to "skurczybyk" ale tylko jeden czekam na następne może bedą sie cześciej pojawiać i cos sie rozkręci chociaż boje sie bo mam ten krazek wiec chyba wole aby poczekała do tego 20 czerwca
|
#3519 | |
|
Konto usunięte
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61841786]SliweczKa
No boję sie tego oleju, do szpitala mam kawałek, to mój drugi poród. Opinie na temat jego stosowania są przeróżne, ale właśnie nie znam szczegółów, poza tym jednym że na jakiś czas trzeba mieć łazienkę wolną pod ręką ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Tu masz ulotkę z oleju. http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1608 Ogólnie działa przeczyszczająco z tym, że trzeba czekać i jednak oddziałuje mocno na jelita. Trzeba liczyć się z tym, że ta biegunka będzie trwała długo ( kiepska opcja gdyby poród się szybko zaczął, a biegunka nie skończyła )Ja bym drugi raz się nie zdecydowała raczej. Zwykła lewatywa może mieć podobne działanie, a jest bezpieczna. Kup sobie lepiej enemę i spróbuj. Działa od razu, nie trzeba czekać i normalnie jest stosowana też w szpitalach przed porodem. Cytat:
Chociaż gdyby poród zaczął się zaraz po biegunce to bym chyba umarła z wyczerpania i bólu brzucha...---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Jeszcze taki artykuł znalazłam http://www.ciazowy.pl/artykul,koktaj...ra,3051,1.html |
|
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pisałam o koktajlu położnej. Szczerze to sama bym się bała to zastosować. Zastanawiam się nad tą enemą. W sumie nie wiem co mnie czeka czy sn czy cc. Ostatnio lekarka mnie pytała czy jestem mocno nastawiona na cc. Z racji tego że dobrze nie wspominam jestem otwarta na los.
|
|
|
|
#3521 |
|
Konto usunięte
|
fiazo u Ciebie pierwszy poród był cc?
Ja mam enemę kupioną i czekam na skurcze albo odejście wód. No chyba że za kilka dni dalej nic się nie wydarzy to zapodam sobie od tak, może coś poruszy. Przy drugim porodzie też robiłam w domu. Sałatka zrobiona, lecę piec kiełbaski na ognisku
Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2016-06-16 o 19:51 |
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIA przytulam Cie mocno! Mam nadzieję ze szybko coś zrobią z tym bolem, abys mogla normalnie funkcjonować. Dawaj znac!
FIAZO no normalnie w szoku jestem. Jeszcze zobaczę jak na sesji wyszlo. Z Igim fotograf ladnie mi przycinal, bo był pgromny jeszcze.. MADZIUS mi tez brakuje tego napietego brzuszka i ruchów:/ AGGUSIA a powiem Ci, ze mnie tez teraz na słodkie ciagnie -ale nie czekolada, tylko bardziej herbatniki, biszkopty. PAULINA super ze sie udalo umowic na tak szybko!
|
#3523 |
|
Konto usunięte
|
Sliweczka dziękuję za artykuły, poczytam sobie
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Kibicujemy
|
|
|
|
#3524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moi mezczyzni wisza przed tv! A wkrotce dojdzie kolejny meski kibic i co ja biedna wtedy zrobie...???
|
|
#3525 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61847411]Kibicujemy
[/QUOTE]No przyda im się. Jestem pełna obaw o wynik
|
|
#3526 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie
nie odzywam się, bo średnio daję radę, źle mi wkuli się ze znieczuleniem w czasie cc i mam niestety zespół popunkcyjny, opisze Wam dokladnie juz z domu, ale masakra nikomu nie zycze. Malutki jest cudny Chudziaszek ogromne gratulacje!!! latwo mnie rozpoznac, bo taki nieogar ze mnie, ze dzisiaj poszlam po mleko na noworodki w calkowicie rozpietej koszuli i zorientowałam sie po powrocie ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- A w ogole dzisiaj ta ladna data i tu tyle porodow, ze masakra, non stop |
|
|
|
#3527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3528 |
|
Konto usunięte
|
Kiara nie mam pojęcia co to ten zespół ale życzę żebyś szybko doszła do siebie! Fajnie że lezycie z Chudziaszkien w tym samym szpitalu, znajdźcie się, będzie wam raźniej!
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!
|
|
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dośc, że przetrzymali Cię do oporu z cięciem to jeszcze takie masz atrakcje po wszystkim... Ale najwazniejsze, że juz lepiej U nas oczywiscie tez mecz.. Ale mąż ogladając naciera mi stópki kremem
|
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
Wieści z wizyty
Zacznę od tego, że moja gin na urlopie, lekarz do którego chodziłam w zastępstwie też i powiedział mi żeby zapisała się do dr. Raka, który tak jak tamci jest rezydentem. Po I przyjął mnie na oddziale, nie w przychodni, po II byłam sama na wizycie (z racji, że na oddziale), po III sto razy pytał o to samo i był totalnie zakręcony. Przy usg powiedział tylko, że waga 3300g i zapytał czy palę w ciąży. No rzecz jasna, że nie (ani przed, ani po nie zamierzam) i się spytałam czy łożysko mam aż w takim stanie, że pyta, na co nic nie powiedział (2tyg temu miałam między II a III stadium). Potem badanie dowcipne. Masakra! W życiu mnie tak nie bolało, aż się przesuwałam na tym fotelu i bym go kopnęła, gdybym nie miała unieruchomionych nóg. A dowiedziałam się tylko "no jakieś rozwarcie już jest". Później wysłał mnie na ktg, położna mnie podłączyła i sobie poszła. Po 50min! wrócił lekarz, zobaczył, że raz tętno Esi spadło z 140 do 98 i powiedział, że zostaję na oddziale. Nie zgodziłam się, na co on, że muszę mu to podpisać i jutro przyjechać na ktg. Tak, więc jutro ktg i jak się jednak później okazało zostaję na oddziale Możecie mnie wziąć za wyrodną matkę, że tam już dziś nie zostałam, ale Esia normalnie się rusza (bryka mi teraz i smyra gdzieś w Bożence), sam lekarz powiedział, ze ten spadek tętna był po ruchu, więc mogła sobie na chwilę zacisnąć pępowinę... A ja mam traumę szpitalną, poryczałam się zaraz po wyjściu z gabinetu i płaczę co chwilę, a jak tylko pomyślę, że będę na patologii ciąży to już w ogóle mam takie wizje, że... Strasznie żałuję, że zapisałam się do tego lekarza. Byłam już raz u niego w tej ciąży, bolało mnie wtedy czasem po prawej stronie wzgórka łon., to mi kazał brać 3xdziennie magnez i 2x nospę.. No nie ufam mu w ogóle. Przepraszam, że tak się rozpisałam. Już Wam nie jęczę, idę przepakować torbę do szpitala. A, jeszcze moja mama stwierdziła, że jestem nieodpowiedzialna, że nie zostałam w szpitalu...ale sama planów nie zmieniła. I tak wyjeżdżają na weekend Przepraszam, że Was nie cytuję.
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej, to na czuba trafilas. Malemu na ktg tez spadalo tętno, do 60, 90,, nie raz nie bylo niby wcale, mimo ze czulam jak sie rusza. Gin powiedzial ze jak to jest po ruchu, i szybko tętno wraz do wyjściowego, to nie ma się czym martwić. Nie stresuj się, wszystko będzie dobrze |
|
|
|
|
#3533 |
|
Rozeznanie
|
Kiara biedna
![]() Cierpliwosc wspolczuje takiej wizyty. Jakis naprawde nieograniety ten lekarz. Nie placz, przepakuj sie i jutro na ktg. Bedzie wszystko dobrze
|
#3534 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie stresuj się, spróbuj odpocząć. Jutro będzie lepiej
|
|
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Cierpliwosć ani nie jesteś wyrodną matką ani nie przesadzasz!!! Ten lekarz sam jakiś nieogarnięty. Tętno dziecka moglo spaść bo zacisnęła pępowinę a o łożysku powiniem Cię wczesniej poinformować a nie tak z zaskoku brac na oddział.
Szkoda, że tak wyszło ale skoro juz musisz isc do tego szpitala to może po prostu wywolają poród? Nie placz Kochana wszystko będzie dobrze
|
#3536 |
|
Konto usunięte
|
Cierpliwość a może tylko sprawdza co trzeba i Cię jeszcze wypuszcza?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Śliweczka tak było cc. Ginka powiedziała że mam szanse na sn.
Kiara przytulam i trzymam kciuki za szybki powrót do sił Cierpliwość mojemu przy ktg też raz spadło tętno i to sporo, ale ginka nic na to nie powiedziała bo tylko raz na cały zapis. Też bym chyba po takim traktowaniu nie została na oddziale ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Zapomniałam że mecz jest. Lecę zobaczę może choć koniec |
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara wspolczuje. Trzymaj sie dzielnie !
Dzanet wow, rusza cos u Ciebie. Ja na szarym końcu zostane
|
|
|
|
#3539 |
|
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61794476]Super produkcja mamuska
Mamusie którym maluchom odpadł kikut -Czym pielęgnowalyscie pepuszek?[/QUOTE] Octanisept i patyczek do uszu to podczyszczenia. Przy Rafku początkowo używałam gazików nasączanych "leko", ale nic nie dały i bardzo długo miał kikut- ruszyło dopiero przy Octanisepcie. REMIS! Oglądaliśmy mecz z mężem i Leosiem na rękach, a Rafek padł i o dziwo bez marudzenia zasnął Leoś ma skarpetki z piłkami Pikpik- u mnie też męski świat w domu Dobrze, że lubię chłopaków ![]() Kiara- współczuję. Na ten syndrom podobno trzeba pić mocną kawę prawdziwą. Tak mi zalecił ordynator gin jak powiedziałam w szpitalu, że mnie dwa dni bardzo głowa boli. Mocno się zdziwiłam. Do tego dużo wody. Mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie Cierpliwość- jutro warto sprawdzić, a teraz odpocznij i się nie denerwuj Dzanet za rozwarcie. Ja daję Hipp Combiotic Rafkowi - tak szklankę na noc od kiedy skończył roczek- na początku uzupełnienie do kp. Bebika nie chciał pić. Na zwykłe krowie jeszcze się nie przerzuciliśmy- tylko rano do kawy inki mu dajemy.
|
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Wiram sie z nocnej przerwy. Gabrysia zdecydowala o 330 ze po co spac. Jest 450 i sie bujamy a ona oczy jak 5zl. Plus taki ze nie placze.
---------- Dopisano o 05:06 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ---------- CIERPLIWOŚĆ przytulam Cie mocno. Jutro na ktgcpewnie bedzie ok. A jesli lekarz,ma watpliwosci jskies to nawet jesli nieuzasadnione lepiej dmuchac na zimne. Jeśli nie masz do niego zaufania, to juz ciężka sprawa. Wszystko bedzie ok. O ktorej masz ktg?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

Ja 2 dni po porodzie miałam +2 kg, łącznie 8 kg przytyłam przez ciążę, ale wcale z takiego wyniku się nie cieszę.. A teraz wpieprzam za 3
Tak jak w ciąży nic słodkiego nie mogłam jeść to teraz co chwile jakieś ciasta, ciastka, czekoladę.. Ciekawe jak tam wygląda moja waga 
nie dość, że tak mało przytyłaś w ciąży to jeszcze prawie o razu się pozbyłaś dodatkowego bagażu, Super !

). Jak się to bierze?[/QUOTE]
poza tz oczywiście.
ledwo daję,radę.
pocieszam sie tym że tydzień temu nie było nic więc jest to postęp!

!

nie dośc, że przetrzymali Cię do oporu z cięciem to jeszcze takie masz atrakcje po wszystkim... Ale najwazniejsze, że juz lepiej