|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Już teraz to bym ja zostawiła, niech śpi
#1322 |
Moderatorka z pazurem
|
Alantan jest w wersji masci i kremu. Mam obie. Nie wiem ktory lepszy
![]() Przy jakiej wadze przechodziliscie na pampole 2? Mam wrazenie ze uczynimy to juz lada dzien...Gadzina mi tyje w oczach ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Nie budz. Teraz niech juz spi |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Zakorzenienie
|
Ojeju nigdy w zyciu sie tak z remisu nie cieszylam - dziecinka spi dała mamie mecz obejrzec
![]() Dziewczyny zorganizujcue grupowe weselisko na Hawajach a my bedziemy druhnami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | ||||||||
Konto usunięte
|
Reemis!!! ;D ;D
Cytat:
Cytat:
a wiesz ze ja po prostu zgooglowalam, slub za granica czy tam na hawajach xD wyskoczylo sporo i tam wybieralo sie opcje gdzie chcesz brac slub, jaka opcja pobytu itp. Cytat:
Sprobuj wziac magnez i b12. Polozna mi doradzala na.humorki, bo mowila ze niedobory moga powodowac taka depresje poporodowa Cytat:
hahaha ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
z tym cisnieniem na zobowiazania to i my mielismy i no coz.. uleglismy presji :/ Znaczy moj mowil ze i tak chcial byc ze mna i miec rodzine itp. Ale fakt jest taki ze moja mama codziennie suszyla mi glowe.. ze co to za zycie jak on mnie zostawi blabla.. jemu tez co i raz ze ludzie jak sie kochaja go mysla o sobie powaznie.. takie sranie w banie no to przyszly zareczyny Ale.jej malo bylo i zaczela, ze jak to bez slubu.. no i my serio zaplanowalismy slub i zeby po prostu "odbebnic" i miec juz z glowy.. nasze podejscie xD Teoretycznie nie powinnismy ulegac, bo jestesmy dorosli, ale dla nas to byla tylko formalnosc, a przynajmniej mamy spokoj. Wlasciwie zycie po slubie dla mnie sie niczym nie rozni od tego przed.. nawet obraczki nie nosze bo bym usyfila kupsztalem pewnie xD Cytat:
No wlasnie przy niektorych opcjach jest ze mozna tez koscielny bo jest ksiadz czy tam jakis czlek co daje takie sluby ![]() Ja to z kolei antyweselna, nie lubie byc w centrum zainteresowania, nie jaraja mnie kosciol i biala sukienka ![]() Cytat:
![]() A tak serio, to mam nadzieje ze takie marzenie spelnimy ![]() ![]() Edytowane przez 201701091517 Czas edycji: 2016-06-16 o 22:31 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Zakorzenienie
|
Rozjechały mi się z kociakiem pory karmienia, jak on chciał jeść po 23 to dla mnie było jeszcze za wcześnie na odciąganie, teraz ja ciągnę a on śpi...
Nam euro 2016 trochę uregulowało tryb życia ![]() ![]() W niedzielę kuzynka zapowiedziała się z zaproszeniem na wesele 30.07 a my mamy coraz większy problem...moja mama deklaruje, że oni z tatą zostaną z kociakiem, bo im już wesela zwisają i wcale nie chce im się iść. Mąż uważa, że śmiało możemy kociaka brać, tylko wyszperać dla niego specjalne stopery do uszu. Mamy też przyjaciół, którzy mówią, że jakby co to walić jak w dym - oni nam chętnie zostaną, ona zresztą z niemowlakami na bieżąco, bo od 2 mż opiekowała się córeczką brata. My i tak pewnie dłużej niż do 22-0 nie damy rady i padniemy na pyski, ślub o 16. Ja chyba jak mam zostawiać to wolę z nimi, bo widzę, że mama kociaka średnio ogarnia, zawsze trafi jak kulą w płot. Dziś np ja mówię, żeby z nim siedziała po prostu na rękach żeby zasnął, bo już ziewa i zaraz będzie zbyt zmęczony by spać i zrobi się okropny, a mama że przecież on nie chce spać i może z nim pochodzić. Później znowu spał a mama buja ciągle wózkiem żeby się nie obudził. Pytam po co buja, skoro śpi, jak się już wyśpi to niech wstaje, odpowiedź "no ale przecież miał spać!". Jakoś się boję ich zostawiać, że w ogóle go nie ogarnie, a z kolei sama wiem, że kociak wieczorem bywa nieodkładalny i wesela z nim możemy nie użyć zupełnie bo nie da się odłożyć do wózka ani wziąć na ręce komuś innemu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Zakorzenienie
|
Ale my sie mordujemy w gorącej sypialni ehhh :/
![]() |
#1330 |
Zakorzenienie
|
Sutki znow mi odpadają. Wietrzyć sie nie da,bo kapie mleko. Smarowania nie cierpi moja Pysia i wyplówa sutka milion razy,zle jej zlapac.
Jak widze jak ciumka paluszki to na sama mysl mnie suty pieka. Kurde dzwonie dziś do poloznej i pytam o te krople,bo to nie mozliwe zeby tak sie krecic przez sen. Nie proponowala zebym dzwonila no ale.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-17 o 05:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to nie brzuszek, poczytaj o śnie niemowląt https://dlaczegoplacze.wordpress.com...e-podczas-snu/ ---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- Nina wstała o 4tej ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 |
Zadomowienie
|
O mamo, jaka piekna noc!! 4,5h pobudka 10min na karmienie, kolejne 4,5h. No tak to ja moge zyc
|
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Moderatorka z pazurem
|
U mnie tez super noc. Mloda jeszcze spi, ale postanowila byc koniem. Parska sobie ihahaaa
![]() Zabcia, Mona dobrze gada. Sluchaj jej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Zakorzenienie
|
Ja za to wpadłam w irytację...kociak od 4.40 na zmianę dojada i drzemie, oczywiście na rękach...co mi się wydawało, że mogę go odłożyć obok i ściągać to otwierał oczy i marudził. już myślałam, że odpłynął w leżaczku zawinięty w rożek i jak znowu zaczął marudzić to aż z tej irytacji za mocno potrząsnęłam bujaczkiem...nic mu się nie stało, zabujał się tylko w środku i nawet uspokoił (później jeszcze lekko potrząsałam samym kociakiem, tak jak Karp pokazuje), ale okropnie mi z tym...to są chwile, kiedy mam ochotę rzucić to całe kpi w cholerę...ale z kolei dość już ma dzieciak pod górkę i jeszcze mu najlepszego jedzenia odmawiać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Zadomowienie
|
zabcia wspolczuje Ci z piersiami, a maltanem probowalas smarowac?
![]() |
#1336 |
Zakorzenienie
|
A gdzie fruzja? Ula ją pokonała?
![]()
#1337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Zadomowienie
|
Ja sie jeszcze zastanawiam co u kylla i daggmara. ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
Ja zamierzam jeszcze przeczytac karpa ksiazke o snie dzieci, lezy i czeka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jeśli czujesz, że Cię to zaczyna przerastać to myślę, że nie zrobisz kociakowi krzywdy jeśli przejdziecie na mm. Moim zdaniem mm lepsze niż sfrustrowana i poirytowana mama ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Konto usunięte
|
U nas o 4 pobudka i do 6 istna masakra.. ale i tak chcialo mi sie smiac jak maz o 5 rano wsadzil go do bujaczka i sobie leci muzyczka, ten sie husia a my siedzimy na kanapie jak takie dwa zombie i sie gapimy na niego ;D ktos powinien nam zrobic zdjecie xD w koncu go dobilismy butla z mm bo jesc chcial, ale ssac juz to juz nie.. no i chociaz pospal do 8:30 i znow na raczki do mamy.. biore go a on mi rzucil kaskade usmiechow takich z rozdziawiona buzia.. no i co? No wybaczylam mu cale te budzenie dzisiejsze
![]() Edytowane przez 201701091517 Czas edycji: 2016-06-17 o 08:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj jak Nina miała marudka po południu, K. Próbował ją czymś zabawić, i tak walczył walczył z 40 minut i w końcu cisza...nic nie słyszę, idę do nich, a Nina leży jeczaca, wgapiona w niego, a On tak pełen beznadziei w oczach, beznamietnie macha jakąś grzechotka z miną zbitego psa . Pytam co tam, a On na to, że on pier*** że już wszystkiego próbował a Ona dalej marudzi wiec ma w dupie i obraził się na nią
![]() Made my Day ![]() ![]() Jak to powiedział to wtedy do niego dotarło jaki jest gamon i się zaczął z siebie śmiać ![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-17 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Zadomowienie
|
Aplikacja w telefonie mi padła ![]() Ula spoko - dzisiaj w nocy spała 20h30-3h30, a potem jeszcze do 5h i przetrzymałam ja do 6h30. Idę dzisiaj do poloznej na kontrole. Na odparzenia pod pachami moim zdaniem zdecydowanie mąka ziemniaczana/talk, a nie sudokrem. Nie kapiemy codziennie, ale kładziemy plus minus o tej samej porze. U nas to głownie zależy od kładzenia starszaka. Ale staramy sie, zeby o 21h obydwie glizdki spały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bethanen (nigdy nie znam dobrej pisowni ![]() Maltan? Nie znam. Cytat:
Ale jak pisalam wyzej, juz da sie wytrzymac. Wczoraj tylko laktator z jednej piersi. A pozatym dzis kurde nie powietrze bo dzieć na mnie od rana siedzi. Jest nie sciagalny ze mnie. Najgorsze to, ze nie mamy gdzid sie podziac z malutką. Upał niesamowity w sypialni gdzie przewijak i lozeczko. Salon chlodny i pusty, tylko podloga. Pokoj mamy idealny..no ale ona na nocki chodzi musi u siebie odespac no i d.pa!! A ja chcetnie poszlabym spac. ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Dziec spi nie na mnie, ide spac z nim. W tej wrzacej sypialni!:/
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i nie chcę się jeszcze poddać, zwłaszcza kiedy coś ruszyło i wreszcie w butelce widzę więcej niż nędzne 30 ml...Może jestem walnięta, ale jednak mam z tego dziką satysfakcję, zwłaszcza kiedy właśnie w takim ciągu "nie-spania i marudzenia" kociak pociągnie 2 łyki mojego i wtedy magicznie odleci. Poza tym już mi gdzieś wypływa stres przed tym pobytem w szpitalu od poniedziałku. Nie tyle sam zabieg, bo wiem, że to trwa moment i jest całkowicie bezpieczne, co właśnie te 3 dni, które musimy tam spędzić. Tak samo nerwowa byłam przecież w samej końcówce ciąży, kiedy już wisiało nade mną wywoływanie porodu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1346 |
Zadomowienie
|
zabcia moze spróbuj muszli laktacyjnych? Ja po pierwszym porodzie chodziłam w nich non stop przez miesiąc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Zakorzenienie
|
Jak moje dziecko nie zacznie sypiac na brzuchu bez huku odkurzacza, to góra za 3 miesiące pójdę z torbami przez rachunki za prąd, a odkurzacz skończy na jakiejś poważnej terapii
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Fruzja! Już myślałam że wywiesilas białą flagę! Dzielna Ty ![]()
#1349 |
Zakorzenienie
|
Bypass żołądka Tymkowi! Hehe
#1350 |
Zakorzenienie
|
żabcia, fruzja dobrze prawi - muszle są super! Ja dalej w nich po domu biegam, bo wszystko inne mi podrażnia mocno wrażliwe od laktatora sutki
![]() martunia, skok rozwojowy i zwiększone zapotrzebowanie? Coś mi się kojarzy, że właśnie w okolicach 6 tygodnia tak się robi, u mnie też się mega głodomór potrafi włączyć i zaczynam się obawiać, że niedługo na mleko nie wyrobimy jak kociak będzie w takim tempie puchy opróżniał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.