|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Cytat:
współczujęPrzytulam Wiem ze pobyt w szpitalu to nicprzyjemnego , ale może z tych nnerwów Esterka zechce wcześniej wyjść a tak na poważnie to nie denerwuj się, będzie dobrze
|
|
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Cierpliwości współczuję takiej wizyty ;( biedna zdenerwowalas się i zestresowalas :/
Nerka dalej boli,poleze trochę i zabieram się za pakowanie. Ciekawe jak Hania zniesie podróż to 350km. Choroba matki to i dziecko od małego będzie miało rozrywki Najbardziej żal mi tego, że jak wyladuje w szpitalu to Hania z moją mamą zostanie będziemy oddzielnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3544 |
|
Rozeznanie
|
Madzia, kciuki, oby cos poradzili. Hania jakby co dzielnie zniesie rozłake tak jak mama, dacie rade
|
#3545 |
|
Konto usunięte
|
Madzia dobrze że Hania bedzie z twoja mamą, wszystko się ułoży, kciuki
mam nadzieję że dzisiaj wszystko załatwicie!Cierpliwość kciuki za ktg i czekamy na wieści ![]() Witam się w dwupaku Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3546 | |
|
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
No to witam się w moim TP ![]() Dzisiaj mają być podobno jakieś silne burze z gradem. U mnie strasznie wieje i przy tym już z rana 25 stopni... Czy ktoś tu kiedyś pisał, że burze mają podobne działanie jak pełnia? ![]() Synek poszedł przed chwilą do szkoły, córa ma dopiero na 12. Zaraz ją budzę i jedziemy jeszcze kupić prezent dla jej koleżanki, bo dostała wczoraj zaproszenie na urodziny na niedzielę. Dobrze, że jeszcze zdążę to załatwić, bo mój TZ to by się chyba zapłakał ![]() Także dziewczynki trzymajcie kciuki żeby to nie mój poród był transmitowany w TVN "prosto z CH w Bielsku- Białej" Cierpliwość, kurczę ale uparty ten lekarz! A jak dzisiaj to ktg wyjdzie prawidłowo to nie masz szans normalnie na wyjście do domu? Współczuję sytuacji, bez sensu tak siedzieć w szpitalu bez powodu A poza tym, heloł, przypominam Ci, że jesteśmy umówione na niedzielę! Cytat:
Hania na pewno pięknie zniesie podróż. Pewnie prześpi całą drogę. Najgorsza na pewno dla Ciebie będzie ta rozłąka. Życzę Ci żeby szybko pomogli i żebyście jak najprędzej wróciły razem do domku kiara Ty to też masz przygody w tym szpitalu Najpierw prawie do pełnego rozwarcia czekali z tym cc, a teraz jeszcze ten zespół... Laktacja ruszy pewnie niedługo i będziesz mogła karmić Synka . Dużo zdrowia i szybkiego wyjścia do domu życzę! |
|
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia dacie rade z podróżą, najważniejsze żeby w miarę często przerwy robic i wyciągać malutka...
A mama na pewno sobie poradzi, musisz sie wyleczyć, juz tyle czasu się meczysz biedna. Dużo zdrówka Śliweczka u mnie wczoraj byla mega burza z gradem i ja dalej w dwupaku :p Tz przyniosl mi pilke z piwnicy i nadmuchal, bede skakac :p |
|
|
|
#3548 |
|
Konto usunięte
|
U mnie też już parno i strasznie wieje... a miałyśmy w planach plac zabaw ale to chyba dziś nie najlepszy pomysł..
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam w planie iść na rynek po warzywa na sałatkę jarzynowa bo od dawna za mną chodzi, ale chyba nie będzie mi dzis pisane..
|
|
|
|
#3550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kiara bardzo Ci współczuję Kochana
szybkiego powrotu do zdrowia! Cierpliwosc no rzeczywiście wizyta jakaś dziwna była... Ale może na dobre wyjdzie ten szpital? Rozumiem, że nie masz najmniejszej ochoty iść na oddział, sama bym nie chciała, tym bardziej jak w domu ma się zostawić dziecko... Ale trzeba być dobrej myśli ![]() Madzia, współczuję rozłąki z Hanią w drodze na pewno sobie dacie radę, mama też się nią dobrze zajmie, więc o to nie musisz się martwić (tak wiem, łatwo się mówi...) A Tobie w końcu pomogą i przestaniesz cierpieć ![]() O Ty niewierna ![]() Cytat:
|
|
|
#3551 |
|
Raczkowanie
|
Kurde im blizej porodu tym gorzej u mnie! Nie dosc ze syn kaszle jak karabin,cyrk ze samochodem i teraz nam jeszcze w stolowym zalalo! Remont zrobiony a tu po deszczu leci z sufitu normalnie miske podstawiam.leje tu dzis okropnie a parno ze umrzec idzie.moja zla passa trwa
|
#3552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po każdej burzy przychodzi tęcza
|
|
|
|
|
#3553 |
|
Zadomowienie
|
Tydzień po porodzie
i -12kg ImageUploadedByWizaz Forum1466150637.332513.jpgImageUploadedByWizaz Forum1466150650.369879.jpg
|
|
|
|
#3554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Częste przystanki w drodze róbcie, a mama na pewno dobrze się nią zajmie Twoje zdrowie tez jest wazne, zdrowa maka jest potrzebna dziecku Cytat:
Dzien dobry zapomnialam powiedzieć Pogoda u nas beznadziejna wieje i duszno okropnie, ledwo się ruszam...
|
|
#3555 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Ja to nie wiem kiedy mój brzuch dojdzie do siebie po tej cesarce
|
|||
|
|
|
#3556 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
da radę pewnie większość przrspi tylko przerwy robcie, ze jej kregoslup odpoczal. Musisz sie podkurowac, a najlepiej wykurowac, bo Hania potrzebuje mamy babcia dobrze sie nia zajmie, chociaz wiem, ze taka rozlaka trudna bedzie (Cytat:
przytulam Cytat:
|
|
#3557 |
|
Rozeznanie
|
Pikpik wspoczuje, mam nadzieje ze los sie bardziej usmiechnie do Ciebie
![]() Soffinka zazdrosze, mi moje kg beda z pol roku spadac jak nie dluzej
|
#3558 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie, pytanko. Ile maluszek moze siedzieć w foteliku?
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w dwupaku
...ale z porodówki![]() Na ktg znowu zjazd tętna i to taki, że tlen dostałam. Doktor twierdzi, że raczej dziś urodzę. Jak narazie jestem po masażu szyjki (nie bolało), dostałam czopki na rozpulchnienie szyjki, rozwarcie na 3cm. Mają mi jeszcze oxy żeby wydolność łożyska sprawdzić Trzymajcie kciuki!
|
|
#3560 | |
|
Raczkowanie
|
Na pocieszenie mietąszę moją swinke morska.nosze na ramionku jak dzidziusia...
---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
obys tulila dzis bobaska
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej, no to dobrze, ze w szpitalu jestes. Kciuki ! Ktg co ile miałaś miec? Ja mam co tydzień i sie teraz zastanawiam, czy to nie za rzadko.. |
|
|
|
|
#3562 | |
|
Konto usunięte
|
Soffinka piękny brzusio
![]() Cytat:
Super, kciuki zaciśnięte Z oxy pójdzie szybko i sprawnie
|
|
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!!!
|
|
|
#3565 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki
|
||||
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3567 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję że dzisiaj wszystko załatwicie!Cierpliwość kciuki za ktg i czekamy na wieści ![]() Witam się w dwupaku Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziś jestem spokojniejsza mniej mnie nerka boli.Tz,mnie bardzo wspiera wczoraj cały wieczór zajmował się sam Hania ja byłam totalnie nie do życia. Moja mama na pewno zajmie się małą najlepej jak potrafi tylko straszna panikara z,niej ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3568 |
|
Wtajemniczenie
|
OPIS PORODU
W czwartek o 5 rano (26.05) zaczęły mi się sączyć wody. Na początku kompletnie nie wiedziałam co się dzieje i byłam przerażona. Pobiegłam szybko do łazienki, pierwsze co pomyślałam to to, że się posiusiałam. Ale za każdym razem kiedy wstawałam z ubikacji i chciałam iść budzić tżta, że zbieramy się do szpitala, to znowu ze mnie ciekło. W końcu wsadziłam ręcznik między nogi i tak chodziłam. Obudziłam tżta, zadzwoniłam po tatę, żeby po nas przyjechał i wziął pod opiekę Róże, dopakowałam torbę (musiałam umyć sztućce i kubek, przez co dostałam opr od tżta, bo myślał, że na porządki mi się zebrało w TAKIEJ chwili hahaha), wzięłam prysznic i ubrałam się. W szpitalu byliśmy o 6.30. Miałam zrobione ktg, na którym wyszły praktycznie zerowe skurcze. Dostałam antybiotyk z racji dodatniego gbsu i zastrzyk na rozwój płuc u małej (niedonoszona ciąża). Kazali mi odpoczywać i zbierać siły na poród, w miarę możliwości przespać się, przewidywali, że przez długie godziny nic się nie wydarzy. Tak więc tżta wysłałam do domu, nie było sensu, żeby tyle czasu ze mną siedział, kiedy mógł ten czas spędzić z córką. Przez cały dzień co 8 godzin miałam robione ktg, byłam badana dowcipnie i dostawałam kolejne dawki antybiotyku. Ostatni raz o godz 23. Wtedy też wyszły praktycznie zerowe skurcze, a rozwarcie na palec. Powiedzieli mi, że mam się iść przespać, rano nic nie jeść, ponieważ dostanę kroplówkę. Byłyby to już 24 godziny po odejściu wód, więc najwyższy czas, żeby zacząć działać. Ale ok godziny 1 dostałam pierwszy skurcz, regularne co 5 minut były o 2.30, rozwarcie na 4cm. Poszłam do położnej. Mogłam korzystać z imersji wodnych, ale nie przyniosło to większej ulgi. Ok godziny 4 następne badanie, rozwarcie na 8cm i przejście na salę porodową. Mała była bardzo wysoko ułożona i nie umiała zejść na dół. Skurcze miałam od krzyża, więc niestety trochę się namęczyłam. I teraz przyszło najgorsze: musiałam mieć zrobione ktg, bo położna nie wiedziała, dlaczego mała nie schodzi w dół mimo silnych i częstych skurczy. Tak więc musiałam usiąść na samolocie do ktg, podczas gdy skurcze szły od krzyża, a położna włożyła mi TAM rękę, żeby sprawdzić podczas skurczu, czy mała schodzi w dół. W tym momencie myślałam, że umrę... Tyłek chciało mi rozsadzić! Okazało się, że mała niestety nie schodzi w dół... Ale szczęśliwym trafem, zaraz po badaniu nastąpił przełom. Ponoć dlatego, że zmieniłam pozycję (cały czas zmieniałam pozycje, może badaniem położna przyspieszyła akcje?), po 3 skurczach przeszłam na fotel do partych (o godz 6.10). Po 3 usłyszałam od położnej "widać główkę, JAKIE MA ŚLICZNE CZARNE WŁOSKI" Tysiąc razy wyobrażałam sobie moment kiedy pierwszy raz zobaczę córeczkę, ale nie byłam w stanie wyobrazić sobie tych emocji! To trzeba po prostu przeżyć! Jest mi tylko przykro, że przy porodzie nie było tżta. Niestety nie było sensu po niego dzwonić, ponieważ rano musiał zostać z Różą, rodzice nie byli w stanie załatwić sobie wolnego w ostatniej chwili i musieli iść do pracy. Jemu też było okropnie przykro, że nie było go w tak ważnym dla nas momencie. Ale rozczuliło mnie kiedy wziął Malutką na ręce i popłakał się ze wzruszenia... A ja popłakałam się, kiedy usłyszałam od niego "dziękuję, że taką śliczną córeczkę wydałaś nam na świat..."
|
|
#3569 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny opis Ja czekam jeszcze 6dni...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

współczuję

Najbardziej żal mi tego, że jak wyladuje w szpitalu to Hania z moją mamą zostanie będziemy oddzielnie

mam nadzieję że dzisiaj wszystko załatwicie!

szybkiego powrotu do zdrowia! 

Częste przystanki w drodze róbcie, a mama na pewno dobrze się nią zajmie

pięknie