Scent Bar LIX - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-16, 20:34   #3001
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIX

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

no więc tak (nie zaczyna się zdania od więc ) : wieloetapowość to - dla mnie żaden problem , bo lubię kosmetyczenie , natomiast trzeb sobie dobrać środki pielęgnacyjne metodo prób i błędów kolejne etapy w moim wykonaniu to :
0.usunięcie farby z oczu micielem i zasadniczej warstwy tapety z ryja mleczkiem/micielem w żelu bez użycia wody - rozmiękczyć i zetrzeć wacikiem .
1.mycie olejem - argan z retinolem Bielendy
2.mycie środkiem na bazie wody - tu już jest ciekawiej rano żel tymiankowy Sylveco , wieczorem manuka Ziai lub koreańska pianka do mycia I Want z Hebe
3.peeling - wymiennie żele z pilingiem manuka ziai albo perfecty skin drink - delikatne, do codziennego użytku , albo peeling gommagowy I Want też można codziennie bo bardzo delikatny, albo z grubszej rury papajowy peeling orientany , przy czym i tak nie pilinguję sie codziennie nawet codziennymi , tylko tak ze 2-3x w tygodniu max.
4.tonik - wymiennie zależnie od potrzeb manuka , mezolaser bielendy albo kręcielne z biochemii urody kocankowy na naczynka i blizny lub zielonoherbaciany z drożdżami na syfy i tłuszcz na ryju , bywa też że idzie jedne na drugi albo różne na różne rejony zależnie od sytuacji .
5. i tu się zaczyna zabawa - dotychczasowe etapy są stałe u każdego , a teraz jest etap zależny od tego , czego dana skóra w danym momencie potrzebuje , więc tu można stosować wszystko co się chce , z generalną zasadą co do ciężkości kosmetyku - od najlżejszego i najrzadszego do najgęstszego i najcięższego . U mnie to są różne sera i kremy-sera, bo żółtkowej esencji ani lotionu na razie się nie dorobiłam więc kombinuję z naszymi . Leci Bielenda z hialuronem , druga z takimi perłowo różowymi kulkami we środku i to rano i wieczorem , na to rano coś z wit.C albo większą ilością witamin , na to coś przeciwzmarchowego , krem pod łocy i na to nawilżający i dopiero na to tapeta
wieczorem po serach Bielendy () leci jakaś maska w kremie całonocna , na to bywa że płachciana , po zdjęciu płachcianej krem nawilżający i jeszcze jedna całonocna żelowa . I koniec
i powiem szczerze, że po kilku dniach takiego działania zauważyłam znaczą poprawę stanu elewacji aż małż sam na to z zachwytem też zwrócił uwagę niepytany , a to jest coś
jedna rzecz jest istotna - przez pierwsze tygodnie może być tak , że pojawi się wysyp wągrów, zaskórników i inszego syfu z głębi skóry wychynowującego na skutek regularnego oczyszczania i złuszczania, ale to mija .

I się posiłkuję w zdobywaniu odnośnej wiedzy blogiem Azjatyckiego Cukru i Beautikonu . No i ksionszkom Charlotte Cho ale pewnie to znacie , blogi znaczy .

No i dobrze jest dołożyć do tego masaż paszczy .

cały dzień w łazience
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
To prawda! Aaaaaale, jak ktoś ma hormo wporzo, geny - które "zarządzajo" hormo, też niekiepskie, i na ten przykład ma suchą skórę, styraną cywilizacyjnymi kwestiami, to mu taka pielęgnacja poprawi wygląd.

Wklejam mojo porażkę ciastową, może na konkurs na nabjrzydsze ciasto świata.

Tak, wiem, że wygląda jak krowi placek, ale krem miał być w środku, a że wyszło za cienkie, to się nie dało przeciąć na pół. No właśnie się aż popłakaliśmy ze śmiechu z małżem nad ta tragiczną farsą. Pierwsza reakcja świadków - co to k...a jest? Słuszna jak najbardziej, ja leżę
Edit: Krowi placek wyszedł zaâ˜☠â˜☠â˜☠isty w smaku! Bossski jest, mocno cytrynowy, idealny! tylko dlaczego taki brzydki

Małż mi uratuje ciasto vel krowiego placka! Pieczemy drugie coby nim nakryć tego dziada, of kors klin jeden już zjedzony ale dotniemy.

ja bym zjadła, nie jest tak źle
Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
A przeciwnie - wyszła robiłam malzonowi a sama większośc wciągnęłam

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Niedawno mówię do TŻ-ta: "obejrzałabym jakiś dobry, europejski dramat".
A on na to: "obejrzyj sobie mecz Polski" .
...To może obejrzę

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Naprawdę musiało mi się myślenie wyłączyć, że pytałam
Ale grunt, że w normie i wcale nie tak blisko jej krawędzi
AMH (hormon antymullerowski) - wskaźnik rezerwy jajnikowej. Artykuł nt. zbliżania się menopauzy, który onegdaj Rejcz linkowała, nieco mnie przeraził, bo część objawów brzmiała zbyt znajomo. Musiałam sprawdzić, co u mnie, bo schizy zaczynałam łapać.
ZapiszZapiszZapisz
mnie takli wyszedł wynik ze powinnam menopauzy niogdy nie mieć ale w tę stronę też źle

Paczę na mecz jednym okiem, na dwoje oczu nie mam nerwów

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-16, 20:41   #3002
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Flo, łapiesz za słówka Skrót myślowy mi się zrobił: "zbliżanie się menopauzy" -> "wygasanie płodności". A z wygasaniem AMH ma sporo wspólnego
ZapiszZapisz
za nic nie łapię , opisałam tylko swój przypadek (rzadki),
bo przecież niskie amh zazwyczaj łączy się z nieprawidłowymi mianami innych hormonów i nadciągającą menopauzą

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-16, 20:53   #3003
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
za nic nie łapię , opisałam tylko swój przypadek (rzadki),
bo przecież niskie amh zazwyczaj łączy się z nieprawidłowymi mianami innych hormonów i nadciągającą menopauzą
Przepraszam, chyba przewrażliwiona się zrobiłam

Widzę właśnie (niech żyje internetowe sprawdzanie wyników ), że oprócz dobrych wspomnianych wyników mam też nie najlepsze cukrowe A bardzo nie chcę mieć kolejnej "rzeczy" zdrowotnej do pilnowania.

Uff, pierwsza połowa remis

Edit: i druga też
Zapisz

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2016-06-16 o 21:55
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-16, 21:53   #3004
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, chyba przewrażliwiona się zrobiłam

Widzę właśnie (niech żyje internetowe sprawdzanie wyników ), że oprócz dobrych wspomnianych wyników mam też nie najlepsze cukrowe A bardzo nie chcę mieć kolejnej "rzeczy" zdrowotnej do pilnowania.

Uff, pierwsza połowa remis
Zapisz
nie przepraszaj, bo przecież mnie nie uraziłaś
co do przewrażliwienia doskonale Cię rozumiem, takie akcje potrafią człowieka ostro rozstroić, trzymaj się, nie daj się
ad. cukru to ja idę robić 3 punktowe krzywe, cukrową i insulinową (jak się trochę odbiję finansowo, bo to nierefundowane )

28.05.2010

Edytowane przez Florens
Czas edycji: 2016-06-16 o 22:01
Stary 2016-06-16, 21:59   #3005
Redhaired Witch
Nindżopesz

Hmm, to kto przeszedł dalej? W sensie meczu?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-16, 23:59   #3006
gryx82
BAN stały

Cytat:
A co mają powiedzieć nasze matki, babki itd.
Nasze matki i babki się nie skarżą, ino przyjmują życie takim, jakim jest No ale dobra, żarty żartami, na przykładzie mojej babci Geni, która z Wielkopolski została wywieziona w lubelskie strony jako 13/14stoletnia (tak, nie mam pojęcia, jak to prawidłowo zapisać...) dziewczyna, której przez przypadek szmata (!) wpadła do barszczu, a z tej też okazji gospodyni, jakaś Niemka stara i zła, wezwała Gestapo, bo to "polski sabotaż jest, mein Gott!" Moja kochana babcia na słowa Esesmana "ty polska świnio!" odpowiedziała tylko "jeśli ja polską świnią jestem, to ty jesteś świnią niemiecką!", po czym żołnierz wycelował w nią broń... ale wszystko po kościach się rozeszło dziwnym trafem, dobrze się skończyło Koniec końców babcia nie wylądowała na Majdanku, tylko (?) spędziła parę dni na Lubelskim Zamku, zamienionym w hitlerowską katownię... później opowiadała* o krwi spływającej z Majdanka, ze schodów wprost na ulicę...

*Edit: ojcu mojemu, mi nigdy szczegółów nie zdradzała, poza tym nieszczęsnym "ty niemiecka świnio", ale to śmieszne było dla mnie wtedy, dla dziecka, z tym pistoletem i w ogóle...

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Bo ma duzo startej skorki z cytryny ale dzieki temu jest wlasnie pyszna
Mnie ciasta wychodzą, lubie piec z nowych przepisów, za to gotować nie lubie
Wymienim się umiejętnościami?
Cytat:

Niiikt, zostaliśmy sami

Dobra, gramy dalej!

---

W ogóle to nie na moje nerwy, w takich chwilach komentuję wszystko gwarą wielkopolską, dlatego też tutejsi ludzie paczom się na mnie jak na wariata, bo nic z mej mowy nie rozumieją, ino sie śmiejom! No ale sorry, pierwsze 3 lata życia żem spędził wychowany w tym dialekcie, więc jak mum godoć?! No dych rychtyk ino tak!

Edytowane przez gryx82
Czas edycji: 2016-06-17 o 01:46
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 00:47   #3007
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
przeczytałam moczu
pora spać

urlop do poniedziałku, jutro do spa

Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 01:45   #3008
gryx82
BAN stały

Dobranoc

Słodkiego mi się chce! Coooriii!

---------- Dopisano o 02:45 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ----------

O Boziuuuńciuuu!!!

O maaamooo!!!
Stary 2016-06-17, 05:55   #3009
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

musiałam wyciszyć, bo moje koty "zwariowały"

dzień dobry

28.05.2010
Stary 2016-06-17, 08:30   #3010
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Na okoliczność od niedawna prawie ślicznych porów szukam kremidła/żeli mocno nawilżającego i bez / z małą ilością emolientów, olei itp. I tańszego niż krem w cenie trzech botoksów Znacie ktoś coś?

A propos biegania na badania: w Diagnostyce do końca czerwca można pobrać (w zamian za dane osobowe i odpowiedź na jedno pytanie) bony na dwa różne zestawy badań ze zniżką 60% - klik.

Smaczność jest ważniejsza niż ładność - co człowiekowi po cieście ładnym, ale niezjadliwym?
Moje zakalce są zwykle smaczniejsze niż te ładne ciasta
1. Heh, jak taki znajdę to najsampierw tutaj ogłoszę Sieciunia gada coś o Fridge Silky mist, gliceryna górą, ale ja nie mogię i za tako kasę też nie mogię bodajże 169 zł? Fitomed Nr 11 posiada malo emolientów, ale nie nawilża za mocno. On dla tłuścioszków. Takich jak ja jest już lekko za słaby.

2. Thnx ale u mnie chodiz o to, że mi krwi nie potrafio pobrać, i murszę latać tam tylko gdzie potrafią.

3. Ja to wiem, aaaaaale no jednak przyznasz że przekroczyłam wszelkie granice przyzwoitości I ciacho idzie dla babci, Mam oraz nietopszów po kawałku. Już z niego zrobiliśmy hamburgera. Wczoraj małż pytał czemu nie dajemy sałaty.

AMH przecież mówi o rezerwach jajeczkowych a nie o menopauzie. Jakbym nie planowała ciąży, to bym miała głęboko w nosie takie badanie. Czytając wywiady z lekarzami mówili że poniżej 30stki można ich (rezerw) już nie meć, a można mieć pow 40tki etc. Także jak zwykle kapryśna i niesprawiedliwa matka natura Ponieważ wciąż jestem przed badaniem to s... w gacie.

Znad kaaaaaaaawy i powyłamywanych nocą stawów kolanowych - zmiana pogody.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 08:30   #3011
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
snad białek cherbaty

no więc tak (nie zaczyna się zdania od więc ) : wieloetapowość to - dla mnie żaden problem , bo lubię kosmetyczenie , natomiast trzeb sobie dobrać środki pielęgnacyjne metodo prób i błędów kolejne etapy w moim wykonaniu to :
(...)

To ile to czasu trzeba w łazience siedzieć?

aż wstyd się przyznawać, jak wygląda moja pielęgnacja, zeby nie wyjśc na zapuszczoną i zaniedbaną

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-06-17 o 08:32
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 08:33   #3012
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Dobranoc

Słodkiego mi się chce! Coooriii!
W odpowiedzi na wcześniejsze pytanie o Lemon Curd - to coś tak jakby LC. Przepis wkleiłam w linczku. Dodaje się budyń/mąkę ziemniaczaną i tylko jedno jajko więc to taki polski Lemon Curd, ale jest zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ☠☠☠istyyyyyyyyyyyyyy yy! Ponieważ robiłam drugi do sklejenia obu krowich placków to uzylam trochę a resztę zjadłam. Koniec z babkami cytrynowym, będę robić biszkopty przekładane LC. Tzn raz na jakiś czas, ale czegoś tak dobrego nie mogę sobie kupić nigdzie.
Stary 2016-06-17, 08:42   #3013
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Wklejam mojo porażkę ciastową, może na konkurs na nabjrzydsze ciasto świata.
no co - normalne ciasto domowej produkcji
Moje też nie wyglądają nigdy jak te z internetu

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-06-17 o 08:48
Stary 2016-06-17, 09:38   #3014
aileenn
Mother of Cats

Do południa jeszcze daleko, a tu 29 na termometrze

Cytat:
Słiit

Cytat:

Moje popatrzyły na mnie, stwierdziły, że nic dziwnego nie robię w związku z dźwiękami, i wróciły do spania
ZapiszZapisz

Stary 2016-06-17, 09:46   #3015
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ma się rozładowac burzowo i potem 21, w Kato przynajmniej taka prognoza.

Kurde ale każda prognoza podaje inaczej. Nie wiem teraz co robić bo muszę wyjeżdżać.

See ya

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-06-17 o 09:51
Stary 2016-06-17, 10:07   #3016
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
nie przepraszaj, bo przecież mnie nie uraziłaś
co do przewrażliwienia doskonale Cię rozumiem, takie akcje potrafią człowieka ostro rozstroić, trzymaj się, nie daj się
ad. cukru to ja idę robić 3 punktowe krzywe, cukrową i insulinową (jak się trochę odbiję finansowo, bo to nierefundowane )

Krzywe nierefundowane? Uch... Ze skierowaniem też nie?

Cytat:
Nasze matki i babki się nie skarżą, ino przyjmują życie takim, jakim jest No ale dobra, żarty żartami, na przykładzie mojej babci Geni, która z Wielkopolski została wywieziona w lubelskie strony jako 13/14stoletnia (tak, nie mam pojęcia, jak to prawidłowo zapisać...) dziewczyna, której przez przypadek szmata (!) wpadła do barszczu, a z tej też okazji gospodyni, jakaś Niemka stara i zła, wezwała Gestapo, bo to "polski sabotaż jest, mein Gott!" Moja kochana babcia na słowa Esesmana "ty polska świnio!" odpowiedziała tylko "jeśli ja polską świnią jestem, to ty jesteś świnią niemiecką!", po czym żołnierz wycelował w nią broń... ale wszystko po kościach się rozeszło dziwnym trafem, dobrze się skończyło Koniec końców babcia nie wylądowała na Majdanku, tylko (?) spędziła parę dni na Lubelskim Zamku, zamienionym w hitlerowską katownię... później opowiadała* o krwi spływającej z Majdanka, ze schodów wprost na ulicę...
Moja babcia opowiadała z kolei, jak "miło" było w łagrze. A o tym, co dziadzio robił podczas wojny, nie wiem właściwie nic, oprócz tego, że w AK, bo to był w domu temat tabu. Żałuję, bo notatek żadnych oczywiście też nie zostawił, a teraz nawet nie ma już kogo zapytać, bo znajomi ich z czasów wojny też już nie żyją.

Cytat:
Dobra, gramy dalej!
My przeszlim dalej, a Niemcy też?

Cytat:
1. Heh, jak taki znajdę to najsampierw tutaj ogłoszę Sieciunia gada coś o Fridge Silky mist, gliceryna górą, ale ja nie mogię i za tako kasę też nie mogię bodajże 169 zł? Fitomed Nr 11 posiada malo emolientów, ale nie nawilża za mocno. On dla tłuścioszków. Takich jak ja jest już lekko za słaby.

2. Thnx ale u mnie chodiz o to, że mi krwi nie potrafio pobrać, i murszę latać tam tylko gdzie potrafią.
Ad. 1. Dziękuję 169 zł to na razie poza moim zasięgiem, spłukałam się na badania, więc murszę znaleźć coś taniego - taki lajf Obczaję Fitomed, a nuż...

Ad. 2. Pamiętam, przechlapane masz pod tym względem Ale może ktoś inny sobie skorzysta, kto akurat "używa" labu z tej sieci.
ZapiszZapiszZapisz

Stary 2016-06-17, 10:11   #3017
Redhaired Witch
Nindżopesz

Z cyklu głupie pytania: nosicie sandały latem?
Mam wrażenie, że ostatnio pokazywanie stóp jest niestosowne, że wiele osób to obrzydza i powinno się nosić bardziej zakryte buty.

Stary 2016-06-17, 10:12   #3018
aileenn
Mother of Cats

Jeszcze o poszukiwaniu nawilżacza:
Rejcz, a znasz Hydraphase intense legere La Roche-Posay? Ziemolina z bloga Kosmostolog zachwala szalenie...

Stary 2016-06-17, 10:12   #3019
gryx82
BAN stały

Spod burzy, deszczu, ochłodzenia i ciemności
Cytat:

Cytat:
Już z niego zrobiliśmy hamburgera. Wczoraj małż pytał czemu nie dajemy sałaty.

Cytat:
W odpowiedzi na wcześniejsze pytanie o Lemon Curd - to coś tak jakby LC. Przepis wkleiłam w linczku. Dodaje się budyń/mąkę ziemniaczaną i tylko jedno jajko więc to taki polski Lemon Curd, ale jest zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ☠☠☠istyyyyyyyyyyyyyy yy! Ponieważ robiłam drugi do sklejenia obu krowich placków to uzylam trochę a resztę zjadłam. Koniec z babkami cytrynowym, będę robić biszkopty przekładane LC. Tzn raz na jakiś czas, ale czegoś tak dobrego nie mogę sobie kupić nigdzie.
Ja się jakoś tak boję biszkoptów i wszelkich kremów do ciast, to domena mojej mamy jest No ale skoro Tobie się udało, to chyba i mnie powinno?
Cytat:
U nas w końcu ulewa, jest cudnie!
Cytat:
Moje popatrzyły na mnie, stwierdziły, że nic dziwnego nie robię w związku z dźwiękami, i wróciły do spania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 10:12   #3020
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Ad. 1. Dziękuję 169 zł to na razie poza moim zasięgiem, spłukałam się na badania, więc murszę znaleźć coś taniego - taki lajf Obczaję Fitomed, a nuż...

Ad. 2. Pamiętam, przechlapane masz pod tym względem Ale może ktoś inny sobie skorzysta, kto akurat "używa" labu z tej sieci.
ZapiszZapiszZapisz
1. Mają też klasyczny nawilżający, zwie się tradycyjny ale zdaje się emolientowaty, odbieram go dopiero dziś z paczkomatu, ale przeczekuję burzę teraz. Niemniej to nie są kosmetyki z cyklu "wow". Ja się muszę trzymać taniości, ale też szukam wciąż czegoś lepszego. Ot nawilżenia mi potrzeba, kiepsko tylko, że mi gliceryna robi zapych, pozostaje B5? aloes? skwalan, mocznik? Czego jeszcze szukać

2. A no jasne, normalni sobie skorzystają Zazdroszczę
Stary 2016-06-17, 10:21   #3021
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Mam wrażenie, że ostatnio pokazywanie stóp jest niestosowne, że wiele osób to obrzydza i powinno się nosić bardziej zakryte buty.
Nosicie
Rozumiem, że zaniedbane stopy z długimi, brudnymi pazurami i piętami twrdymi jak skała + w kolorze Matki Ziemi mogą obrzydzać.
Ale bez jaj - dlaczego normalny człowiek, z czystymi, więcej niż mniej zadbanymi stopami (nawet, jesli to nie ideały), miałby się prażyć w upał w zakrytym obuwiu?Zapisz

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Rejcz, a znasz Hydraphase intense legere La Roche-Posay? Ziemolina z bloga Kosmostolog zachwala szalenie...
Gliceryna w składzie :/

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2016-06-17 o 10:18
Stary 2016-06-17, 10:21   #3022
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Był dla mnie dobry milion lat temu. Przy leczeniu trądu. Po kilku latach go spróbowałam i . Obecnie, moja skóra się zapycha koszmarnie od wszelkich "legere" bo one mają zdaje się silikonowe wypełniacze, chyba po to, żeby były legere Także La Roche a już Vichy to na bank omijam, bo mnie zwyczajnie zaklejają. Ale to mnie, i teraz, w obecnym, kiepskim stanie skóry (i hormonów zapewne). Natomiast do względnie normalnej cery, nie mającej problemów z silikonami, z tego co pamiętam jest bdb. nie wiem czy nie zreformułowali. Pamiętam, że nawilżał. Tylko moje oczekiwania względem nawilżania 8 lat temu i dziś, się zmieniły. I to diametralnie. Jako i cera.
Stary 2016-06-17, 10:23   #3023
Katty_p13
Piers do przodu

Redzia - nie zauważylam tego sandałowego trendu ja noszę, nie mam zamiaru się ślizgać w zakrytych

Miłego piątku Baru

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 10:24   #3024
gryx82
BAN stały

Jezu, jak ciemno, aż się lampy uliczne zaświeciły
Cytat:
Moja babcia opowiadała z kolei, jak "miło" było w łagrze. A o tym, co dziadzio robił podczas wojny, nie wiem właściwie nic, oprócz tego, że w AK, bo to był w domu temat tabu. Żałuję, bo notatek żadnych oczywiście też nie zostawił, a teraz nawet nie ma już kogo zapytać, bo znajomi ich z czasów wojny też już nie żyją
Otóż to, człowiek myślał, że wszystko dokładnie spamięta, a pamięć ludzka zawodna jest niestety i dużo rzeczy uleciało w niebyt niepamięci Tak samo z tą krwią na Majdanku - albo to przed wyzwoleniem było, albo już "za Ruskich"
Cytat:
My przeszlim dalej, a Niemcy też?
Też Ale ja się nie znam na futbolu, prawdę mówiąc
Cytat:
Mam wrażenie, że ostatnio pokazywanie stóp jest niestosowne, że wiele osób to obrzydza i powinno się nosić bardziej zakryte buty
Ja nie noszę, bo nie mam
Cytat:
Rozumiem, że zaniedbane stopy z długimi, brudnymi pazurami i piętami twrdymi jak skała + w kolorze Matki Ziemi, mogą obrzydzać
Stary 2016-06-17, 10:28   #3025
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Ja noszę głównie klapki, bo sandałów nie lubię - nienawidzę zapinania odpinania Wygoda.

Jak kogoś brzydzi, to niech odwraca wzrok. Sama tak czasem czynię Ale tylko na widok jakiś hmmmm zaniedbanych. Większość stóp mi nie przeszkadza Wręcz są bardzo ładne i czasem się gapię i zachwycam Tak samo brzydzą mnie zaniedbane, ale tak obleśnie oblesnie dłonie - i cóż z tego? Przecież nie mogą ludzie chodzić w rękawiczkach

A jak ktoś ma problem z widokiem stóp w ogóle, no to on ma, to trudno. Wszyscy mamy jakieś problemy z czymś, i nie można się spinać próbując dostosować się do wszelakich gustów, preferencji.

Cytat:
Gliceryna w składzie :/
Ale może Twojej skórze ona nie szkodzi.
Stary 2016-06-17, 10:30   #3026
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
w zeszłym roku cut outy i takie sandały do maxi i szortów

wczoraj zakupiłam i wciąż rozważam czy nosić (ale do pracy się sprawdzą) takie tylko całe czarne

sandały w przyszłym tygodniu też muszę zakupić, bo w czymś nad jeziorem trzeba chodzić
ale szukam z zakrytą piętą i łączeniem palców, takie co zasłaniają jak najwięcej, a stopa się nie gotuje
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 10:30   #3027
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Redzia - nie zauważylam tego sandałowego trendu ja noszę, nie mam zamiaru się ślizgać w zakrytych

Miłego piątku Baru
Joł, w końcu po coś te sandały zostały wynalezione

Chociaż, z drugiej strony, rozumiem, że trendy się zmieniają.

Aż sobie poobserwuję dziś ulice, jak to wygląda in da sity.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2016-06-17 o 10:38

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-17, 10:37   #3028
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ale bez jaj - dlaczego normalny człowiek, z czystymi, więcej niż mniej zadbanymi stopami (nawet, jesli to nie ideały), miałby się prażyć w upał w zakrytym obuwiu?
Otóż nawet nie o zaniedbanie chodzi, tylko sama stopa jako stopa obrzydza. Zresztą często widuję w necie komentarze "jakie brzydkie stopy" podczas gdy dla mnie są całkowicie normalne. O kształt chodzi.

Hm, nadal mam zagwozdkę czy odesłać te sandały sadomaso jak już dojdą W nich sporo nożyny widać, łączenia palców... Dla mnie to nie problem nosić zabudowane buty latem.

Stary 2016-06-17, 10:51   #3029
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

pierwsze widzę i słyszę
ja to latem do pracy głównie w zakrytch z powodu klimy w biurze, bo mi zimno, a jak nie do pracy, to zdecydowanie sandały
oczywiście dopiero wtedy, kiedy na dworze jest temepratura 30+, bo jak mniej, to mi w stópki zimno

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2016-06-17 o 11:22
Stary 2016-06-17, 11:09   #3030
gryx82
BAN stały

Ślunzoczki, radio podało, że jakaś pogodowa apokalipsa się tam u Was dzieje, prawda to? U mnie się rozjaśniło w końcu, a jakie powietrze!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości