Panny Młode - Kielce cz. I - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-02, 13:12   #1231
-agniesia-
Wtajemniczenie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez eweline Pokaż wiadomość
Witaj goraco polecam Agnieszke Zolbach z salonu OSZIN na slichowicach ,dziewczyna zna sie na rzeczy , pozatym swietnie wspolpracuje z klientkami. W swoja prace wklada duzo zaangazowania i poswiecenia. Zawsze sie tam czesze, farbuje i obcinam .
Ja też słyszałam dobre opinie o tym salonie
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 09:17   #1232
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

gosik_s - jak dostałaś namiary na DJ-a Piotra Kurowskiego to od razu piszę, że nie będzie miał wolnego terminu bo będzie u mnie na weselu

mamy ślub w tym samym dniu

a ja zamówiłam już suknię
i zamówiłam ją w ...Paryżance
właśnie w tym salonie odnalazłam swój wymarzony model, a suknia jest dokładnie taka jak mi się wyśniła
jeśli chodzi o obsługę to ja za każdym razem byłam dobrze obsłużona, każdorazowo spędzałam tam około półtorej godziny i nikt mnie nie poganiał, a obsługująca mnie kobieta była miła i odpowiadała na każde pytania mojej mamy
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 10:25   #1233
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
gosik_s - jak dostałaś namiary na DJ-a Piotra Kurowskiego to od razu piszę, że nie będzie miał wolnego terminu bo będzie u mnie na weselu

mamy ślub w tym samym dniu

a ja zamówiłam już suknię
i zamówiłam ją w ...Paryżance
właśnie w tym salonie odnalazłam swój wymarzony model, a suknia jest dokładnie taka jak mi się wyśniła
jeśli chodzi o obsługę to ja za każdym razem byłam dobrze obsłużona, każdorazowo spędzałam tam około półtorej godziny i nikt mnie nie poganiał, a obsługująca mnie kobieta była miła i odpowiadała na każde pytania mojej mamy
No to trzymam kciuki, żeby Ci nie wycięły jakiegoś numeru A sprawdzałaś inne salony co do ceny sukni?
Stary 2008-01-03, 11:03   #1234
gosikk_s
Zakorzenienie

EVEELIN dziękuję serdecznie za namiary, zadzwonię do niego na pewno, może będę miała szczęście i termin będzie miał wolny
-agniesia- samochód jest piękny, bardzo mi się podoba, zobaczę tylko jak zareaguje narzeczony na cenę, za kilka godzin troszkę wyjdzie
Kalex dobrze wiedzieć o twoim DJ-u czytałam pozytywne opinie ale namiarów nie miałam. Więc jakby coś, juz wiem, że niestety odpada. A jeśli chodzi o Paryżankę, nie boisz się? Prawdę powiedziawszy jak przeczytałam cały wątek i opinie dziewczyn o tym salonie mam zamiar omijać go z daleka i na wszelki wypadek w ogóle się tam nie wybieram...
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 11:07   #1235
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
-agniesia- samochód jest piękny, bardzo mi się podoba, zobaczę tylko jak zareaguje narzeczony na cenę, za kilka godzin troszkę wyjdzie
Z tego co ja pamiętam, to do 4 godzin brali 100pln za godzinę, a potem już niezależnie od liczby godzin płaciło się 400pln. Tylko dekorację trzeba samemu zakupić( mnie kosztowała 150pln z żywych kwiatów).
Stary 2008-01-03, 11:27   #1236
gosikk_s
Zakorzenienie

No tak wyczytałam na stronie, że 100 zł za godzinę. Ja bym przeżyła ale mój narzeczony jest bardzo oszczędny i nie wiem jak mu się spodoba wizja ok 600 zł za samochód z dekoracją No ale pokażę mu fotki i będę namawiać
Stary 2008-01-03, 12:14   #1237
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

jakoś się nie boję

zwykle mam intuicję do osób, miejsc itp. które w jakiś sposób mi nie pasują i omijam ich/je z daleka.
Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale czasami "coś" mi nie pasuje w danej osobie i trudno mi określić co, czuję, że ta osoba jest fałszywa, nieszczera, może kogoś zranić albo cuś innego i do tej pory po jakimś czasie moje odczucia co do danych osób zawsze się sprawdzały
hahahaha może mogłabym być wróżbita, w końcu urodziłam się tego samego dnia co Nostradamus

jak zamawiałam suknię to sporo osób się kręciło po salonie, miały dużo przymiarek i kilka odbiorów sukni, więc jestem dobrej myśli Jeśli chodzi o cenę sukni to dzwoniłam m.in. do częstochowy, do buska odnosnie ceny tej sukni i tylko w jednym salonie była o 100 zł tańsza, więc nie było sensu jej nigdzie indziej zamawiać i jeździć o te 100 zł, bo drożej by wyszły dojazdy. Co innego gdyby była sporo tańsza

ja też miałam w ogóle się do Paryżanki nie wybierać po przeczytaniu takich opinii, ale coś mi kazało tam iść Paryżanka była ostatnim salonem, w który mierzyłam suknie i okazało się, że własnie tu znalazłam właśnie TĄ

także podsumowując - postanowiłam sama sprawdzić jak to jest z tą Paryżanką, dlatego tam weszłam, po prostu ciągnęło mnie tam strasznie no i już wiecie dlaczego

gosik_s - dziewczyny na forum polecały też bardzo dj piotra gładkowskiego, ale ja akurat nie mam namiarów na niego

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-03, 12:53   #1238
katalinka17
Zadomowienie

Gosik_s jeśli nadal kogoś szukasz to ja mam namiary na Dj Gładkowskiego.
Zamówiliśmy go na 12 lipca.
A tak z innej beczki, jakie salony polecałybyście, ja w Kielcach znam tylko Paryżankę i Cymbeline, Katarzyne i to wszystko.
Chciałabym sie zacząć rozglądać, byłam w Cymbeline ale ceny nie na moją kieszeń.Tak samo nowa kolekcja Paryżanki.
Czekam na wasz odzew.

SYN
katalinka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 13:28   #1239
gosikk_s
Zakorzenienie

Kalex, skoro intuicja ci tak mówi to ok Ja po prostu naczytałam się niepochlebnych opinii na temat Paryżanki i jakoś mam obawy. Zwłaszcza że na razie dopiero zaczynam oglądać sukienki, do końca lutego muszę się zdecydować na konkretną a o Paryżance słyszałam że mają długie terminy.
A jeśli chodzi o DJ-a Gładkowskiego to własnie EVEEELIN dała mi na niego namiary. Już dzwoniłam i umówiłam się na weekend Jeśli dobrze pójdzie ten problem będę miała z głowy Teraz będę musiała zająć się poważniej tematem sukienki i znowu zacząć oglądać obrączki A propos obrączek, jak myslicie lepiej jest kupić gotowe czy robić u złotnika? Bo mam stare złoto i tak się napaliłam. Naczytałam się na temat kupnych obrączek i praktycznie z każdymi coś się dzieje. Mat się ściera, złoto rysuje. Nastawiłam się na obrączkę z trzema brylancikami ale rezygnuję bo podobno nie można takiej powiększać. A jak to jest z robionymi u złotnika? Znacie może jakiegoś dobrego w Kielcach? Przeszłam przez Sienkiewkę i widziałam dwóch ale jeszcze nie pytałam. Takie robione wychodzą lepiej? Bo tak mi się wydaje że ręczna robota to chyba jest porządniejsza niż maszynowa. Sama nie wiem a też muszę się w miarę szybko zdecydować. Czas w końcu biegnie...
Stary 2008-01-03, 13:51   #1240
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

gosik - no ja też te opinie czytałam
ale moja intuicja mówi mi,że będzie ok
to lekko odbiegając od tematu ślubów to jak zamawialiśmy meble kuchenne to nie chciałam,żebyśmy je zamawiali w meblach kuchennych DEKu, czułam,że będą z nimi problemy, nie lubiłam tam chodzić itp. Nawet pisałam i dzwoniłam do innych miast,żeby gdzie indziej kupić meble i zapłacić za dowóz do Kielc ale koszt dowozu mebli przewyższył to, co moglibyśmy zapłacić i zamówiliśmy je w końcu w DEKu i ..... krótko mówiąc okazało się, że miałam rację...

jeśli chodzi o terminy w Paryżance to tak samo długie są w Cymbeline. To zależy od sukni jaką zamawiasz. Jak masz polską to czekasz na nią około 2 miesięcy. Jak zamawiasz zagraniczną to czekasz 3-4 miesiące. Powiedzą Ci to w każdym mieście. Ja na swoją będę czekać około 4 miesięcy. I to samo odnośnie tych sukni mówili mi w częstochowie, krakowie, busku...
Koleżanka bierze ślub w sierpniu, rozgląda się już za suknią, ale w Warszawie, bo tam teraz mieszkają - interesują ją kolekcje La sposa, Prnovias, sincerity itp. i też chce w przeciągu miesiąca ją zamówić, bo też będzie czekać około 4 miesięcy.
Na polskie suknie czeka się krócej.

katalinka - w Kielcach salony sukień ślubnych to oprócz tych, które wymieniłaś to:
1. salon sukien w Centrum Rondo na Paderewskiego
2. KIARA na ul. Warszawskiej (niedaleko stacji Statoil)
3. salon R... nad delikatesami turysta na sienkiewicza
4. salonon Celia w pawilonach na przeciwko reala

tyle znam

aniu84- widzę Cię
Stary 2008-01-03, 15:57   #1241
malwos
Przyczajenie

Hello. ja juz date mam wyznacza szczesliwy dzien to 23 sierpnia 2008 r sale znalazlam w sukowie ...piekna jest ale prosze was o rade... mozecie mi polecic dobrego kamerzyste i fotografa. myzke juz mam noi jeszcze musimy zrobic ten kurs przedmalzenski. co do samego slubu zastanawiam sie nad cremonia w Katedrze.. czy ktos wie (bo mial tam slub) jakie koszta sa takiej ceremonii....?? proszeo pomoc
ps. a i jeszcze jedno...jak przekonac narzeczonego ze slub nie bol i nie trzeba sie go bac???:P
malwos jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-03, 16:00   #1242
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

malwos - witamy w naszym gronie
podam Ci namiary na mojego fotografa i kamerzystę jeszcze dwie dziewczyny z forum też go mają
Stary 2008-01-03, 16:12   #1243
malwos
Przyczajenie

dzieki kalex dzieki wielkie na namiary ... sadze ze to juz najwyszy czas zajac sie tym choc nie bardzo wiem co i jak ale jakos damy rade z H ... a o katedre pytam bo u mnie w parafii to niezbyt ladny ten kosciol no i probosz tez taki se...

Cytat:
Napisane przez tiara Pokaż wiadomość
Ja wychodze za maz w 14 lipca 2007 slub bedzie w Katedrze a wesele w Lesnym Dworze, bo uwazam ze to najpiekniejsza sala w Kielcach i bylam juz tam na wielu bardzo udanych imprezach.... Strasznie sie boje wyboru zespolu bo tak naprawde nic mi sie nie podoba...
Tiara ja mam pytanie jakie sa koszta ceremonii w katedrze??
Pytam bo bardzo chcialabym miec tam ślub... prosze o odpowiedz.

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-01-03 o 18:58 Powód: post pod postem
Stary 2008-01-03, 16:19   #1244
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

malwos gdzieś to dziewczyny pisały jaki jest koszt w Katedrze i jakoś mi utkwiło w pamięci, że chyba 500 albo 600 złotych...ale nie jestem pewna, a nie chce Cię wprowadzić w błąd

w każdym razie gdzieś na forum to jest podane
Stary 2008-01-03, 16:27   #1245
malwos
Przyczajenie

no tez tak czytalam tylko chcialam sie upewnic bo jesli tak jest w rzeczywistosci to bedzie duzo taniej niz u mnie w parafii. takze odrazu pedze do proboszcza po zaswiadczenie... ( jak zycie znam to pewnie tez spro krzyknie... )

a teraz tak sobie szukam na necie fotografa.. slyszalyscie kiedys o studiu fotograficznym styczen??? mam tu stronke do panstwa http://www.styczen-fotografia.pl/ . jesli ktos juz korzystal z ich uslug..prosze o opinie..

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-01-03 o 18:58 Powód: post pod postem
Stary 2008-01-03, 17:21   #1246
iwa.4
Raczkowanie

GG do iwa.4

Witam, czy ktoś był na imprezie z Axis Band?? Co o nich myślicie?? Ile kosztują?? pliiiiiiiiis nie wiem na kogo się zdecydować
iwa.4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 19:41   #1247
karothka
Raczkowanie

GG do karothka

Dziewczyny, macie jakieś namiary na zespół K2?Mają mnóstwo pozytywnych opinii.Może posiadają jakąś stronkę na której można ich posłuchać?Niestety nie mogę ich odnaleźć na necie.Będę wdzięczna.
karothka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-03, 20:32   #1248
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

zespół K2 miała na swoim weselu -agniesia- i bardzo ich polecała

opinia o nich i namiar:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=713
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=521
Stary 2008-01-03, 21:28   #1249
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karothka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie jakieś namiary na zespół K2?Mają mnóstwo pozytywnych opinii.Może posiadają jakąś stronkę na której można ich posłuchać?Niestety nie mogę ich odnaleźć na necie.Będę wdzięczna.
Namiary wysłałam na priv. Jak się z nimi skontaktujesz dadzą Ci płytkę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-04, 08:11   #1250
malgorzatkka
Raczkowanie

Jeśli będziecie kupowały suknie w Cymbeline uważajcie na to co Panie mówią. Ja ostatnio robiłam pierwszy spacer i pierwsze przymierzanie. W Cymbeline jedna z sukni wpadła mi w oko - Pani zapewniała że to najnowsza kolekcja 2008. Jednak po przeszperaniu internetu okazało sie ze to model 2007 i wiele osób chce go sprzedać. Tak więc trzeba uważac zeby nie wydac masy pieniedzy za cos niby z najnowszej kolecj a co będzie do kupienia w co drugim komisie

Edytowane przez malgorzatkka
Czas edycji: 2008-01-04 o 13:40
malgorzatkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 08:25   #1251
EVEEELIN
Raczkowanie

Dziewczynki a ja ponawiam moja prośbe o namiery na sprawdzona dekoratorke
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 08:49   #1252
gosikk_s
Zakorzenienie

Kalex, chyba faktycznie musisz mieć intuicję Moi rodzice kilkakrotnie zamawiali meble w DEK-u, ja zresztą też i zawsze były jakies problemy. Czegoś nie dowieźli, w szafkach do kuchni półka nie taka jak miała być, przy kanapie oparcie inne niz zamawiane itp. A jeśli chodzi o suknie to fakt, mnie też w salonach w których byłam do tej pory panie mówiły o mniej więcej 3 miesiącach czekania. I dlatego do końca lutego muszę się zdecydować na konkretny model. A jak na razie dopiero jedna wpadła mi w oko, i to też nie powaliła na kolana.... Muszę zacząć bardziej się rozglądać bo w końcu zostanę w bieliźnie A ty na jaki model w Paryżance się zdecydowałaś? Bo mnie to podobają się drapowane, w kształcie litery A, jak najmniej zdobione i bez żadnych koronek. A takich w Kielcach w ogóle nie widziałam....
Stary 2008-01-04, 10:20   #1253
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez malgorzatkka Pokaż wiadomość
Jeśli będziecie kupowały suknie w Cymbelajnie uważajcie na to co Panie mówią. Ja ostatnio robiłam pierwszy spacer i pierwsze przymierzanie. W Cymbelajnie jedna z suknie wpadła mi w oko - Pani zapewniała że to najnowsza kolekcja 2008. Jednak po przeszperaniu internetu okazało sie ze to model 2007 i wiele osób chce go sprzedać. Tak więc trzeba uważac zeby nie wydac masy pieniedzy za cos niby z najnowszej kolecj a co będzie do kupienia w co drugim komisie
to prawda
przymierzałam w Cymbeline model 3143 z Sincerity i kobietka mówiła,że to nowa kolekcja, ale ja widziałam wcześniej tą suknię w necie i powiedziałam jej deliktanie, że coś jej się pomyliło

faktycznie - mają w Cymbeline nową kolekcję na 2008 rok, ale mają też między wieszakami parę modeli z zeszłego roku

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
mnie to podobają się drapowane, w kształcie litery A, jak najmniej zdobione i bez żadnych koronek. A takich w Kielcach w ogóle nie widziałam....
chyba coś o czym piszesz mierzyłam w Cymbeline ale miało trochę koronki na dole...ale w sumie nie dużo. Musiałabyś pójść i zobaczyć na żywo i przymierzyć, bo inaczej ta suknia wygląda na zdjęciu, inaczej jak sobie po prostu wisi na wieszaku a jeszcze inaczej jak się ją założyło
to był model GINA z Mariees de Paris - nowa kolekcja na ten rok - fotka jest na stronie http://www.marieesdeparis.com/
Stary 2008-01-04, 10:38   #1254
Puchatek M.
Rozeznanie

Kalex jaką suknię wybrałaś ??
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 10:43   #1255
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

poszło

edit: nie pokazuję publicznie, bo TŻ wie, że siedzę na wizażu i może tu zajrzeć
Stary 2008-01-04, 10:51   #1256
Puchatek M.
Rozeznanie

Rozumiem
Śliczna suknia, będziesz cudnie wyglądała )
Puchatek M. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 10:56   #1257
Kitula:)
Przyczajenie

Smile Dot.: Kielce

Witam Wizanki w Nowym Rokuzycze wszystkiego najlepszego,duzo radosci i oczywiscie milosci
Czy slyszalyscie moze o zespole Comapol czy Coma?maja moze jaks strone internetowa?czekam na wiadomosci.pozdrawiam
Kitula:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-04, 10:58   #1258
EVEEELIN
Raczkowanie

Nie ukrywam ze tez jestem ciekawa Kalex Twojego wyboru...
EVEEELIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 11:03   #1259
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

COMA:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1112
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=288

mało wypowiedzi, ale pochlebne
Stary 2008-01-04, 11:05   #1260
-agniesia-
Wtajemniczenie

Ja też mogę zobaczyć suknię Kalex ??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości