|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Gruszki, sliwki do koszyka a wrzesniowkom czas umyka! Wrzesien 2016
Cytat:
![]() Cytat:
my tez jeszcze nie mamy spisanego protokołu. Czekam aż mój proboszcz zadzwoni że mamy przyjść ![]() O ja! Dobrze że mnie uświadamiasz! Ale się cieszę! |
||
|
|
|
#2882 |
|
Idealna Źona; )
|
Obraz przerażenia https://m.youtube.com/watch?v=X4-tT1mYDUQ tak wygląda
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe kot najlepszy:p
My z TŻem dalej mamy ciche dni, ciekawe czybjutro pojdziemy ten protokol spisac... Nawet nienwiem czy dzis moj szwagier przyjezdza bo nie chce mi sie pytac K. :/ masakra, uparciuchy z nas ![]() Ciezki dzien w pracy mnie czeka. Dobrze ze piatek. |
|
|
|
#2884 | |
|
Raczkowanie
|
Mi nawet już mniej
![]() Cytat:
My też mamy drugie spotkanie w sprawie protokolu dopiero w połowie lipca.
|
|
|
|
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie zostało 2,5
Już mam tak napięty harmonogram że w przyszłym tygodniu po pracy nie mam ani jednego popołudnia wolnego... W poniedziałek idę na przedślubną konsultację do kosmetyczki, babka wcisnęła mnie na siłę bo najbliższy termin wolny ma w lipcu a zostało 2,5 miesiąca żeby coś podziałać. We wtorek mam próbne czesanie, w środę akurat idę do lekarza, w czwartek jadę z jednym zaproszeniem i chcę zamówić buty a w piątek mam spotkanie na sali. W weekend pewnie będę robić urodziny dla rodziny i potem znowu kolejny tydzień- będziemy wtedy ogarniać obrączki. A za chwilę ma przyjechać kurier z garniturem tża ale nie chce mi pokazać
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro jadę do krawcowej, jest już "szkielet" mojej sukni, będziemy coś tam dopasowywać
![]() Jutro też zamierzamy ogarnąć cukiernię. I tutaj jest mały problem - TŻ nie chce tortu z masą marcepanową, bo na ostatnim weselu było coś takiego i bardzo mu się nie podobało, że to taka niezjadliwa guma. Więc będziemy szukać czegoś otoczonego masą albo zrobimy jednak naked cake przystrojony kwiatami. Chcemy też rozdać resztę zaproszeń w rodzinie TŻ. Ze względu na śmierć mojego dziadka, moją rodzinę obskoczymy w lipcu. I zostaną nam jeszcze znajomi w Warszawie, ale tutaj liczę na to, że pójdzie to sprawnie. No i zostało jeszcze milion rzeczy do ogarnięcia - nie mamy butów, ani ja, ani TŻ - ja nie mam dodatków do sukienki, TŻ też nie ma swoich dodatków typu koszula czy krawat - nie mam ostatecznie wybranej fryzjerki i nie wiem co zrobić z włosami - nie mamy załatwionych kwestii kościelnych - nie są ustalone szczegóły wesela, ale to z miesiąc przed dopiero - nie trenujemy do pierwszego tańca i nie wiem co z tego będzie ![]() - nie mamy auta do ślubu I pewnie X innych rzeczy, o których zapomniałam
|
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się wizerunkiem tża w ogóle nie zajmuję, mam nadzieję że tragedii z tego nie będzie
Więc to mi odpadaDo załatwienia: - buty i biżuteria do sukni + sukienka na niedzielę - pierwszy taniec- od lipca zaczniemy - formalności w Kościele- najwcześniej uda nam się to załatwić nie w nadchodzącym tygodniu tylko w następnym - spis pieśni dla śpiewaczki w Kościele - spotkanie z florystką, też w kolejnym tygodniu - zamówić ciasta- tu muszę teścia pogonić bo się zobligował że ogarnie temat - napoje- to gdzieś na tydzień przed ślubem - majty i pończochy do sukni - przygotować jakiś scenariusz wesela, gry, zabawy + skołować dwie gitary - rozdać zawiadomienia - ogarnąć transport gości z Kościoła na salę - podziękowania dla rodziców - upominki dla gości (chyba kupię pudełeczka i zapakuję do nich cukierki) - winietki i zawieszki na alkohol Tyle mi się na szybko uzbierało
|
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też TŻ sam sobie ogarnia i ja się nie trącam, ma dobry gust, więc na pewno będzie ok
![]() Rzeczywiście - zapomniałam o winietkach! a to pod koniec lipca będziemy zamawiać żeby nam na spokojnie przygotowali. Scenariusz wesela tez musimy obgadać z naszym DJem, ale liczę na jego sugestie. I chyba zrobimy listę piosenek, które chcemy usłyszeć na naszym weselu. I z florystką też mamy się spotkać za około miesiąc, żeby uzgodnić szczegóły, rodzaj kwiatów itp. |
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Ktora na zalando zamawia? Tam wysylka darmowa i zwrot tez podobno? A kurier do drzwi? A co jesli nas nigdy w godzinach kurierskich czyli do 15 nie ma w domu? Jeszcze zaden p**** kurier do nas nie przyszedl po 16 tylko zawsze " to zostawie u sasiadow"
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama zamawia na Zalando, ale w domu najczęściej ktoś jest. Ja jeśli coś zamawiam to podaję adres do pracy
Teraz też czekam na kuriera zwarta i gotowa bo chcę wyjść z domu a on miał być godzinę temu...
|
|
|
|
#2891 |
|
Raczkowanie
|
Mi też zostało tyle rzeczy do załatwienia, że nie wiem od czego zacząć i generalnie narazie nie robię nic
Powiedziałam sobie, że dziś idę do kwiaciarni załatwić kwiaty ale jest tak paskudna pogoda u nas, że nie mam motywacji wyjść z domu :/ Także czuję, że dzisiejszy dzień stracony |
|
|
|
#2892 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale z drugiej strony najwcześniej będziesz po, a ja się już nie mogę doczekać! ![]() Nie rozmawiam z mamą. Codziennie od kilku dni mnie pyta, czy proboszcz dzwonił się umówić na spisanie protokołu. Wczoraj mnie pytała przed wyjściem z pracy i po przyjściu, więc jej powiedziałam "NAJWCZEŚNIEJ 3 miesiące przed"... Użyłam nie tego tonu i się obraziła na śmierć i dała kazanie na temat tego, że ma nadzieję, że ona doczeka się moich dzieci i że będą gorsze niż ja. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- do załatwienia: - biżuteria do sukni - protokół i zapowiedzi - podziękowania dla rodziców - wybrać tort - zamówić dodatkowe kawałki ciasta - rozwieść zaproszenia - majtki i pończochy do sukni - naklejki na wódkę - winietki, ale to chyba w ogóle na samym końcu zrobię i może nawet sama coś wykombinuję
|
|||
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I denerwuje mnie że w pokoju patrzy na mnie paczka z garniturem tża i nie mogę otworzyć!! ![]() Moja rodzina nie może przeżyć że chcemy jechać do ślubu własnym autem. No nie jest ono najpiękniejsze ani najnowsze ani nawet nie jest eleganckie. Tzn jak mam być szczera to ja nie jestem też przekonana do pomysłu jechania własnym autem, ale tż bardzo chce. A już w ogóle nie jestem przekonana do tego by on prowadził. I teraz nie wiem do końca jak mu to wyperswadować... No bo faktycznie ten samochód nie wygląda elegancko i będziemy wyglądać idiotycznie w ganiturze i sukni wysiadając z zielonego kombi... Jakieś pomysły? |
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Asiula a nie ma ktoś w rodzinie pożyczyć czegoś bardziej eleganckiego? Jak TZ chce prowadzić to mu pozwól- ja nie widzę w tym problemu. Na wynajem chyba trochę późno...
My jedziemy mazda 6 mojego brata ale raczej brat bedzie nas wiózł bo skrzynia w automacie. Załamałam sie zdjęciami na księgę dla rodziców. Sami skanowalismy i dałam do fotografa żeby to jakoś ogarnąć bo nie miałam jakoś głowy. Zapłaciłam 70 zł a fotki są tragicznej jakości:/ Pani mówi ze to wina skanów. Nie wiem co zrobić. Tyle kasy a tu jeszcze te nowsze fotki chce wywołać, księgę kupić kosze slodycE... Buui ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
No pożyczyć to mamy od kogo ale tż nie chce
A ja coraz bardziej myślę że to jednak faktycznie głupi pomysł z tym naszym samochodem. Ale wiem że tżowi zależy i będzie mu bardzo przykro
|
|
|
|
#2896 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My jedziemy pożyczonym BMW X5 bodajże. Czarny. Od sąsiada pożyczymy, a prowadzić będzie ich syn, bo sami się boimy
|
||
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
BMW e30 kombi w kolorze takiej butelkowej zieleni... Ten samochód ma 25 lat, jest oczkiem w głowie tża ale im dłużej o tym myślę tym bardziej się przekonuję że powinniśmy wybrać inny samochód. Ale tż już odpicowuje furę, przemalował felgi, zmienia podsufitkę i co, mam mu powiedzieć że nie jedziemy nim?
|
|
|
|
#2898 |
|
Rozeznanie
|
Kochana, moim zdaniem to auto jest ŁADNE! To jest limuzyna, więc moim zdaniem nie ma problemu.
Ale jeśli mocno Ci przeszkadza, to zasugeruj delikatnie TŻtowi żeby wybrać inne auto. Myślę, że skoro to jest oczko w głowie, to na pewno jest odpicowany i wygląda bardzo dobrze.
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I też uważam, że to auto jest OK. |
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
A my w sumie mamy dużo załatwione, na dzień dzisiejszy wszystko
dzisiaj byliśmy w USC i załatwilismy papiery
|
|
|
|
#2901 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
równo 3 miesiące, to już coś ! ![]() Cytat:
Cytat:
szukają do skutku aż trafią z rozmiarem itp Cytat:
![]() Cytat:
![]() byliśmy oglądać obrączki, jestem załamana, dostałam oczopląsu, jedyne że do jakiego wniosku doszłam to że chcę malutką 4 mm bo mierzyłam 4,5 to za duże a te wzory co mi się podobały to pani powiedziała że może zmniejszyć do 4 mm.. kolejna rzecz to taka że podobały nam się z tżtem totalnie INNE obrączki ! nie wiem jak z tego wybrnąć Pani mówi że możemy zamienić u tżta więcej zółtego złota u mnie więcej białego, ale nie chcę też żeby to wygląadało że każa obrączka z innej paki i do siebie nie pasują nie wiem co robic aha i jak moja kolezanka zamawiała miesiąc temu to czekala 3 tygodnie, my poszliśmy dziś to termin się wydłużył i czeka się półtorej miesiąca bo sezon obrączkowy i wszyscy chcą na już .. normalnie nie wiem co mam robić z tymi obrączkami eh tż mówi możesz wybrać, ale nie chcę żeby jemu nie pasowało i jest mi smutno
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
To najwyżej będziecie mieć inne obrączki, nic w tym złego
![]() My pierwotnie też tak mieliśmy mieć, ale wyszło, że w sumie kupiliśmy komplet, bo każde z nas poszło na kompromis. |
|
|
|
#2903 |
|
Raczkowanie
|
Limonka u nas tez tak było, każdy z nas miał inny gust i co innego się podobało. Po jakimś czasie jednak wypracowalismy kompromis i w sumie oboje jesteśmy zadowoleni
![]() Jeżeli jednak macie bardzo odmienne zdania i żadne nie chce ustąpić weźcie dwie różne tak żeby każdy był zadowolony, przecież macie je nosić całe życie wiec ważne żeby się podobały a nie kupować na sile
|
|
|
|
#2904 | |||||
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
![]() Cytat:
jakoś dasz rade Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Tż mi ustępuje, mówi że mogę wybrać, ale też chciałabym żeby to było coś co jemu też się podoba, będę się starała wypracować kompromis, ogląam teraz na necie wybiorę te co mi się podobają i zapytam tżta co sądzi ajajja ale dzięki dziewczyny za pocieszenie
i że też u Was nie było tak idealnie że się pdoboało to samo, to podnosi na duchu i mam nadzieje że znajdziemy coś wspólnie co nam obojgu się spodoba !
|
#2906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na pewno będzie dobrze i coś znajdziecie ![]() A ja byłam u jubilera dzisiaj zapytać się o tą moją obrączkę. Powiedział, że może mi ją zmniejszyć ale radzi, że mam ją trochę ponosić po ślubie i wtedy zobaczyć czy mi przeszkadza bo na pewno nie spadnie. I powiedział, że jesli bym chciała zmniejszyć obrączkę to będę czekać 2 miesiace
|
||
|
|
|
#2907 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
także zawsze można wypracować jakiś kompromis ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() Dlaczego tak długo?! To lepiej nie zmniejszaj, bo potem w razie czego ewentualnie możesz nie zdążyć jej powiększyć!
|
||
|
|
|
#2908 |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Ja bym nie stała uparcie na stanowisku, że muszą być takie same i że któraś strona musi ustąpić
owszem można wypracować jakiś kompromis ale nic na siłe przecież nikt nie będzie ich porównywał ze sobą
|
|
#2909 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pamiętacie tę sukienkę ślubną o której pisałam, że kupiłam ją od kogoś i żadna krawcowa mi nie chciała jej naprawić i w końcu kupiłam nową z salonu? To tę starą mi się dziś udało sprzedać
Oczywiście te niewielkie rozdarcie pokazałam dziewczynie bo nawet go nie zauważyła mierząc, ale była nią tak zachwycona że odrazu ją kupiłą. Także i ona jest zadowolona, że za niewielkie pieniądze kupiła sukienkę i ja też jestem zadowolona że odzyskałam część kosztów i zwolniłam miejsce w szafie
|
|
|
|
#2910 | |
|
Idealna Źona; )
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

Zapamiętaj, to ma Ci sprawiać przyjemność, a nie obnażać z sił i zasmucać. Co kogo obchodzi jaką sukienkę wybrałaś na poprawiny. Tak naprawdę to TOBIE ma się podobać (no i może TŻ-owi :P)

Już mam tak napięty harmonogram że w przyszłym tygodniu po pracy nie mam ani jednego popołudnia wolnego... W poniedziałek idę na przedślubną konsultację do kosmetyczki, babka wcisnęła mnie na siłę bo najbliższy termin wolny ma w lipcu a zostało 2,5 miesiąca żeby coś podziałać. We wtorek mam próbne czesanie, w środę akurat idę do lekarza, w czwartek jadę z jednym zaproszeniem i chcę zamówić buty a w piątek mam spotkanie na sali. W weekend pewnie będę robić urodziny dla rodziny i potem znowu kolejny tydzień- będziemy wtedy ogarniać obrączki. A za chwilę ma przyjechać kurier z garniturem tża ale nie chce mi pokazać 

ale z drugiej strony najwcześniej będziesz po, a ja się już nie mogę doczekać! 

jakoś dasz rade