|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
Dzięki wszystkim za gratulacje i miłe słowa
![]() Wiecie co... Rodzice mnie właśnie wyprowadzili z równowagi mam ich za rozsądnych ludzi, a ochrzanili mnie właśnie, kiedy im sie pochwaliłam, że dorwalam w promocji kilka ciuszków dla Malucha zamiast zatrzymać swoje przesądy dla siebie, to mnie nastraszyli, że takie wczesne kupowanie ubranek źle wróży i może się coś złego stać i teraz tak - z jednej strony mam ochotę ich "wyśmiać", a z drugiej jest mi przykro, że mnie "straszą" skoro już po przysłowiowych ptokach i to gadanie nic nie zmieni.Nie wiem czy jestem przewrażliwiona, ale mi teraz przykro Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też mówią że nie za wczesnie nie kupuję, ale myśle ze to indywidualna sprawa chcesz kupuj. Nie przejmuj się
|
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Musi być Ci ciężko
mój tż ostatnio zaraz po pracy jedzie do ojca, któremu pomaga i wraca zazwyczaj około 23-24, a ja już czuje się samotna bo siedzę sama w domu
|
#4414 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
Cytat:
Do łazienki kupuję zapachy typu fresh, ocean, bo takie mi nie przeszkadzają. Te kwiatowe czy owocowe czy jakieś dziwne mieszanki mnie mdlą. Do prania używam proszek E i płyn sensitive biały E ![]() Cytat:
![]() Nie kupowanie ciuszków łączyło się tylko z tym, że kobieta do rozwiązania nie wiedziała co nosi i nie wiedziała czy kupić na nią czy niego. Nie wiem jak kupienie jakiegoś ciucha może doprowadzić do jakiś złych konsekwencji ![]() Jeśli by kupować wszystko jak się urodzi to wyjdzie nam ogromna suma i nawał szukania, chodzenia, składania, prania i to wtedy, kiedy nie mamy ani czasu ani siły ![]() Dobranoc
|
|
|
#4415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki Masz rację - mama ostatnio mi się dziwiła, że nie mogłam się doczekać usg będąc w 12 czy 13 tygodniu bo ona to przez całą ciąże miała tylko jedno usg i to w trzydziestym którymś tygodniu. właśnie moim argumentem w tej rozmowie było to, że chcę rozłożyć wydatki na te kilka pozostałych miesięcy, bo potem nie wyrobimy ze wszystkim naraz finansowo i organizacyjnie. Dziękuję za dawkę zdrowego rozsądku dobranoc Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Nażarłam się kapusty kiszonej i teraz marze aby nie puścić pawia
Jeszcze jadlam dzisiaj kalafior z bulka tarta i posypanym kminkiem - no to sobie wyobraźcie jaka bomba biologiczna ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jutro jade na zakupy kupic letnie ciuszki dla siebie to moze w koncu upoluje cos dla malenstwa
|
|
|
|
|
#4418 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Rany, ależ baciki mi się należą Moja regularność pisania spadła karygodnie i jestem 20 stron do tyłu z czytaniem Nie wygonicie mnie jeszcze? ![]() Melduję się, że żyję i tak na poważnie to różne problemy, jak to w życiu bywa, sprawiły, że zupełnie nie miałam weny na forum. Ale jestem już i lecę nadrabiać Jeszcze tylko dodam, że i ja pewnie jako jedna z ostatnich za parę dni mam wreszcie usg genetyczne. Jak tyle tygodni byłam cierpliwa, tak teraz powoli zaczynam już jajka znosić ![]() Buziaki!
|
#4419 | |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki,
ja wczoraj miałam gości, kuzyn z dziewczyną, także od dwóch dni nic nie robiłam tylko sprzątałam, bo ona to taka mega czyściocha, a ja odkąd jestem w ciąży to nie mam weny do sprzątania, także nazbierało się, ale powiem wam, że wykończyło mnie to, pod koniec dnia to mnie trocszke brzuch bolał, ale niestety nie miał mi kto pomóc, tylko dziecko przeszkadzało Cytat:
|
|
|
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
moi rodzice tez sie do wozka chca dolozyc. teraz lepiej kupowac bo sa wyprzedaze
na swieta grudniowe wszystko bedzie drozsze..Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wczoraj kupiłam pierwsze ubranko A tak mówiłam że nie mam weny ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Dziewczyny miłego weekendu wszystkim życzę Korzystajmy póki możemy Ja uciekam na działkę PS mała Darunia idealnie opisałaś moje odczucia co do tego wydetego brzucha |
|
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo przesądów to moja teściowa powiedziała że wózek się kupuje dopiero po urodzeniu dziecka
jak jej powiedziałam że chce kupić go na początku września bo trzeba czekać czasem aż 8 tygodni to prawie nie padła.
|
#4423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec teoretycznie wózek już musi byc przed u mnie znajomi wizili w aucie fitelik na 2 tyg. Przed porodem. Tu jak tata jest przy porodzie np. 24 godz, to z 5 godzin po porodzie kobieta wypuszczana jest do domu. I często ojciec dziecka nawet w tym czasie nie jest ani razu w domu. |
|
|
|
|
#4424 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mama odwrotnie, nowoczesna Najlepiej już by chciała kupować Wyjdzie na to, że nie będę musiała się o ciuszki martwić ![]() Cytat:
![]() Tylko trzeba się zastanowić nad tym które koła są najwygodniejsze. Bo niby te które się kręcą są wygodne, jednak te stałe są stabilniejsze... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ok, to ja po śniadanku. Dzisiaj mam wenę na Mcdonalda Chętnie bym pojechała się tam nażreć... Ale sama nie wiem, jeździcie do Maca?
|
|
|
#4425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maca nie lubie...albo raczej tz nie lubi, bo niezdrowo...ja nie jadam tam jakos przy nim, a poza tym sa male porcje. Z tym ze raz na rok grzesze i kupuje shake'a
|
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mysle sobie bowiem ze potem tzn. od grudnia bedzie całkowity ban na nie na cały okres kp ![]() jeszcze nie wiem jak to przezyje ![]() lecimy ubabrać sie z małym w ziemi ![]() chce mi sie grabić, przycinać i w ogóle obcować z przyrodą
|
|
|
|
|
#4427 |
|
Zadomowienie
|
Wózek lepiej kupić pod koniec, żeby gwarancje mieć jak najdłużej, a tak to mini kilka miesięcy gwarancji jak wózek będzie stał jeszcze nie używany. Aha no i ja polecam jednak foteliki osobno kupic, jest fajny blog na temat fotelikow osiemgwiazdek.pl
|
|
|
|
#4428 | ||
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzis nieciekawa pogoda
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
A ja odkąd jestem w ciąży mam mega ochotę na pływanie, no normalnie bym mogła w basenie zamieszkać! Do tej pory raz byliśmy tylko na basenach, ale jutro chyba znowu się wybierzemy bo, aż mnie nosi
![]() A co do przesądów to na szczęście u mnie w rodzinie, ani u tż nikt w to nie wierzy i kupujemy wszystko kiedy chcemy ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Aha no i strój muszę kupić nowy, bo mi normalnie ze starego cycki wylatują, tak urosły skubane
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wcześniejszego kupowania, to ja bym miała w nosie co rodzice mówią. Wiadomo, że lepiej ten wydatek rozłożyć sobie w czasie, bo to nie takie proste później na raz na wszystko nazbierać, i nie ma nic wspólnego z przesądami. Co ma być to i tak będzie, czy zakupy zrobimy wcześniej czy nie. Szczerze mówiąc, to moja mama nawet nie pyta jak się czuję (nie wspominając o teściowej która dzwoni codziennie), a co dopiero czy już coś szykujemy dla maluszka. A ja z drugiej strony jeszcze nie czuję weny na zakupy. To mąż mnie ostatnio zaskoczył i sam powiedział, że trzeba będzie pomału jakieś zapasy dla dzidziusia robić. My musimy wszystko od podstaw, bo po dzieciach oddałam co tylko miałam
![]() Darunia, Lucky, miłego odpoczynku Ja za tydzień też już będę się wakacjować ![]() A propos sprzątania, to ja nie mam wyjścia, wszystko muszę robić sama. Dzieci mi dużo pomagają, ale nie wszystko oczywiście zrobią. Oszalałabym widząc brud i bałagan przez miesiąc czasu zanim mąż z trasy zjedzie. Teściowa właśnie zadzwoniła z pytaniem czy może przyjść zrobić mi ogórki małosolne Na koniec rozmowy oczywiście dodała, że jak jej synek przyjedzie będą akurat dobre...
|
|
#4431 |
|
Rozeznanie
|
A ja zamowilam przez internet uzywany wozek maxi cosi mura 3 za 800 zl 3w1. Wydaje mi sie on nsjbardziej praktyczny, chociaz jest ciezki. Inne mnie w sklepie ciagle denerwowaly bo cos sie np. ciezko dopinalo. Wkleje zfjecia jak przyjdzie.
|
|
|
|
#4432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz chyba fajna tesciowa
|
|
|
|
|
#4433 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja też już powoli kupuje ciuszki. Chociaż raczej takie większe na pół roku bo sądzę że tych mniejszych dostane trochę od znajomych na prezenty pepkowe.
A siostra tez da mi ciuszki po swojej corce. Leżę nad basenem..jest 40stopni. Zaraz się roztopie w tym cieniu. Wkurzają mnie ci Egipcjanie bo ciagle mi nadają przy tym leżaku a ja chcę odpoczywać i czytać książkę. Tz od godziny 10 gdzieś wsiakl. Poszedł na chwile na plażę i nie ma go już 2.5godz :-/ zaraz go opiwrdole jak wróci bo leze sama a nie przyjeżdżałam na wakacje żeby spędzić je w pojedynke..zapewne siedzi na plaży i gada z jakimiś ludzmi. Wczoraj to samo robil. Masakra. Nie mam już dziś cierpliwości wiec zapewne się dziś poklocilimy jak mu powiem kilka słów od siebie. Co się dzieje w tej Polsce? Jeszcze są takie burze? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Martwię się o moje pomidory na balkonie skoro tak mocno wieje w tej Polsce. .. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tutaj drzewa z korzeniami wyrywa a gdzie tam pomidory
|
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie nie przejmuje zupełnie takim gadaniem i przesądami. Jak ktos mi cos mowi to odpowiadam ze robie po swojemu bo mie wierze w takie glupoty. W ciąży zrobilam sie bardzo bezposrednia
Bylam na chwile na miescie i ledwo wrocilam.. Taki skwar ze masakra, zadyszka600 :/ ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
|
|
#4436 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie nie narzeka na tą zmianę rozmiaru, co? ![]() Cytat:
Mniam, moja też ostatnio zrobiła więc wcinam jak jest okazja ![]() Cytat:
sama też liczę, że trafię na jakąś używaną perełkę na olx :PJa dziś robię lekkie porządki a potem może z tż gdzieś się przejedziemy w góry a i muszę się pochwalić, że w końcu waga ruszyła nie w dół a do góry i już 1 kg więcej jest jeszcze 2 kg i odrobię początkowa stratę
Edytowane przez Emosz Czas edycji: 2016-06-18 o 13:18 |
|||
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy dopiero wracacie do wagi sprzed ciąży, a ja nie dość, że już wróciłam to jeszcze mam kilo na plusie ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Patrząc na pierwszą stronę widać,że mamy na razie na wątku remis 2 dziewczynki i 2 chłopców się ujawniło
|
|
#4438 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
, chyba zacznę się odchudzać
|
|||
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh wylądowałam w szpitalu. Rano dostałam lekkich plamień i pojechaliśmy sprawdzić na IP. Na fotelu ginekologicznym zaczęłam krwawić. Potem usg. No i coś z kosmówką lub coś się odkleja i krwiak lub to wina polipa, który podobno dość wystaje z szyjki i to z niego leciała krew. Sama w końcu nie wiem dokładnie. Lekarka mnie nastraszyła i oczywiscie zostawiła w szpitalu. Na drugim badaniu krew już tak nie leciała. I niech już nie leci! Chyba z tydzień będę w szpitalu. Krew pobrali, kolejne badania na pewno w poniedziałek. Jest dobrze i musi być dobrze!
|
|
|
|
#4440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

mam ich za rozsądnych ludzi, a ochrzanili mnie właśnie, kiedy im sie pochwaliłam, że dorwalam w promocji kilka ciuszków dla Malucha
i teraz tak - z jednej strony mam ochotę ich "wyśmiać", a z drugiej jest mi przykro, że mnie "straszą" skoro już po przysłowiowych ptokach i to gadanie nic nie zmieni.

mój tż ostatnio zaraz po pracy jedzie do ojca, któremu pomaga i wraca zazwyczaj około 23-24, a ja już czuje się samotna bo siedzę sama w domu 

bo ona to przez całą ciąże miała tylko jedno usg i to w trzydziestym którymś tygodniu. 

Moja regularność pisania spadła karygodnie i jestem 20 stron do tyłu z czytaniem
Nie wygonicie mnie jeszcze?