Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-17, 22:06   #4411
himery
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016

Dzięki wszystkim za gratulacje i miłe słowa
Wiecie co... Rodzice mnie właśnie wyprowadzili z równowagi mam ich za rozsądnych ludzi, a ochrzanili mnie właśnie, kiedy im sie pochwaliłam, że dorwalam w promocji kilka ciuszków dla Malucha zamiast zatrzymać swoje przesądy dla siebie, to mnie nastraszyli, że takie wczesne kupowanie ubranek źle wróży i może się coś złego stać i teraz tak - z jednej strony mam ochotę ich "wyśmiać", a z drugiej jest mi przykro, że mnie "straszą" skoro już po przysłowiowych ptokach i to gadanie nic nie zmieni.
Nie wiem czy jestem przewrażliwiona, ale mi teraz przykro

Sent from my iPhone using Tapatalk
himery jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 22:08   #4412
kamisha
Zakorzenienie

u mnie też mówią że nie za wczesnie nie kupuję, ale myśle ze to indywidualna sprawa chcesz kupuj. Nie przejmuj się
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 22:18   #4413
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
tak
Musi być Ci ciężko mój tż ostatnio zaraz po pracy jedzie do ojca, któremu pomaga i wraca zazwyczaj około 23-24, a ja już czuje się samotna bo siedzę sama w domu

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 22:43   #4414
PaniMigdalek
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Dziewczyny... a sprzątanie lazienke? Ja od kiedy wiem o ciazy lazienki i ubikacji palcem nie tknelam bo mnie odrzuca od zapachu wszystkich detergentów. Moje znajome mowia, ze tak w ciazy nie maja... nie wiem czy to ja mam taki delikatny nos;/
Ja czuję nawet jak ktoś pali fajkę przy bloku a mieszkam na 4 piętrze...
Do łazienki kupuję zapachy typu fresh, ocean, bo takie mi nie przeszkadzają. Te kwiatowe czy owocowe czy jakieś dziwne mieszanki mnie mdlą.
Do prania używam proszek E i płyn sensitive biały E

Cytat:
Napisane przez himery Pokaż wiadomość
Wiecie co... Rodzice mnie właśnie wyprowadzili z równowagi mam ich za rozsądnych ludzi, a ochrzanili mnie właśnie, kiedy im sie pochwaliłam, że dorwalam w promocji kilka ciuszków dla Malucha
Rodzice są starszej daty, kiedy jeszcze zabobony były popularne
Nie kupowanie ciuszków łączyło się tylko z tym, że kobieta do rozwiązania nie wiedziała co nosi i nie wiedziała czy kupić na nią czy niego. Nie wiem jak kupienie jakiegoś ciucha może doprowadzić do jakiś złych konsekwencji
Jeśli by kupować wszystko jak się urodzi to wyjdzie nam ogromna suma i nawał szukania, chodzenia, składania, prania i to wtedy, kiedy nie mamy ani czasu ani siły

Dobranoc
Stary 2016-06-17, 23:04   #4415
himery
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Rodzice są starszej daty, kiedy jeszcze zabobony były popularne
Nie kupowanie ciuszków łączyło się tylko z tym, że kobieta do rozwiązania nie wiedziała co nosi i nie wiedziała czy kupić na nią czy niego. Nie wiem jak kupienie jakiegoś ciucha może doprowadzić do jakiś złych konsekwencji
Jeśli by kupować wszystko jak się urodzi to wyjdzie nam ogromna suma i nawał szukania, chodzenia, składania, prania i to wtedy, kiedy nie mamy ani czasu ani siły

Dobranoc

Dzięki Masz rację - mama ostatnio mi się dziwiła, że nie mogłam się doczekać usg będąc w 12 czy 13 tygodniu bo ona to przez całą ciąże miała tylko jedno usg i to w trzydziestym którymś tygodniu.
właśnie moim argumentem w tej rozmowie było to, że chcę rozłożyć wydatki na te kilka pozostałych miesięcy, bo potem nie wyrobimy ze wszystkim naraz finansowo i organizacyjnie. Dziękuję za dawkę zdrowego rozsądku dobranoc

himery jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 23:21   #4416
monika0185
Zakorzenienie

Nażarłam się kapusty kiszonej i teraz marze aby nie puścić pawia ale dobra była
Jeszcze jadlam dzisiaj kalafior z bulka tarta i posypanym kminkiem - no to sobie wyobraźcie jaka bomba biologiczna

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Wiecie co... Rodzice mnie właśnie wyprowadzili z równowagi mam ich za rozsądnych ludzi, a ochrzanili mnie właśnie, kiedy im sie pochwaliłam, że dorwalam w promocji kilka ciuszków dla Malucha zamiast zatrzymać swoje przesądy dla siebie, to mnie nastraszyli, że takie wczesne kupowanie ubranek źle wróży i może się coś złego stać i teraz tak - z jednej strony mam ochotę ich "wyśmiać", a z drugiej jest mi przykro, że mnie "straszą" skoro już po przysłowiowych ptokach i to gadanie nic nie zmieni.

Rozumiem Cię Ale to takie stare przesądy... a są wierzacy? To ich postrasz, że katolicyzm nie uznaje wróżbiarstwa 😉
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-17, 23:25   #4417
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Masz rację - mama ostatnio mi się dziwiła, że nie mogłam się doczekać usg będąc w 12 czy 13 tygodniu bo ona to przez całą ciąże miała tylko jedno usg i to w trzydziestym którymś tygodniu.
właśnie moim argumentem w tej rozmowie było to, że chcę rozłożyć wydatki na te kilka pozostałych miesięcy, bo potem nie wyrobimy ze wszystkim naraz finansowo i organizacyjnie. Dziękuję za dawkę zdrowego rozsądku dobranoc

Ja wlasnie rozmawialam z mama. Jak jej powiedzialam, ze chce wszystko zaczac kupowac wczesniej... bo moze jakies fajne rzeczy znajde na ebay duzo taniej, np biala kolyske do salonu to mama o dziwo powiedziała, ze jasne... lepiej korzystac z okazji. Wiem, ze wczesniej nie byla za tym, zeby cokolwiek kypic przed 6 miesiacem a dzis rozmawiala zypelnie inaczej. Nawet pytala sie czy nie wybralabym sobie wozka w Polsce to oni z checia zaplaca za wozevzek dla pierwszego wnuka. Probowalam ja przestraszyć, ze ceny wozkow sa kosmiczne ale ona nadal uparcie swoje... wiec wychodzi na to, ze wózek sponsoruja dziadkowie. Widzialam fajny wozek ktory sie nazywa pajero... czy jakos tak... cenowo nie powala jak te firmowe wozeczki.

Jutro jade na zakupy kupic letnie ciuszki dla siebie to moze w koncu upoluje cos dla malenstwa
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 02:41   #4418
folinka
Zadomowienie

Witajcie!
Rany, ależ baciki mi się należą Moja regularność pisania spadła karygodnie i jestem 20 stron do tyłu z czytaniem Nie wygonicie mnie jeszcze?

Melduję się, że żyję i tak na poważnie to różne problemy, jak to w życiu bywa, sprawiły, że zupełnie nie miałam weny na forum. Ale jestem już i lecę nadrabiać
Jeszcze tylko dodam, że i ja pewnie jako jedna z ostatnich za parę dni mam wreszcie usg genetyczne. Jak tyle tygodni byłam cierpliwa, tak teraz powoli zaczynam już jajka znosić

Buziaki!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 08:11   #4419
pestka_11
Raczkowanie

cześć dziewczynki,
ja wczoraj miałam gości, kuzyn z dziewczyną, także od dwóch dni nic nie robiłam tylko sprzątałam, bo ona to taka mega czyściocha, a ja odkąd jestem w ciąży to nie mam weny do sprzątania, także nazbierało się, ale powiem wam, że wykończyło mnie to, pod koniec dnia to mnie trocszke brzuch bolał, ale niestety nie miał mi kto pomóc, tylko dziecko przeszkadzałoprzeszk adzało
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Witajcie!
Rany, ależ baciki mi się należą Moja regularność pisania spadła karygodnie i jestem 20 stron do tyłu z czytaniem Nie wygonicie mnie jeszcze?

Melduję się, że żyję i tak na poważnie to różne problemy, jak to w życiu bywa, sprawiły, że zupełnie nie miałam weny na forum. Ale jestem już i lecę nadrabiać
Jeszcze tylko dodam, że i ja pewnie jako jedna z ostatnich za parę dni mam wreszcie usg genetyczne. Jak tyle tygodni byłam cierpliwa, tak teraz powoli zaczynam już jajka znosić

Buziaki!
na tym forum na szczęście nie dostaje się bęcek jak nie pisze się regularnie, także luz, no i powodzenia na usg
pestka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 09:32   #4420
kamisha
Zakorzenienie

moi rodzice tez sie do wozka chca dolozyc. teraz lepiej kupowac bo sa wyprzedaze na swieta grudniowe wszystko bedzie drozsze..

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-06-18, 09:52   #4421
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:

Nie przejmuj się
Ja wczoraj kupiłam pierwsze ubranko
A tak mówiłam że nie mam weny

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Dziewczyny miłego weekendu wszystkim życzę
Korzystajmy póki możemy
Ja uciekam na działkę

PS mała Darunia idealnie opisałaś moje odczucia co do tego wydetego brzucha
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 09:57   #4422
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Apropo przesądów to moja teściowa powiedziała że wózek się kupuje dopiero po urodzeniu dziecka jak jej powiedziałam że chce kupić go na początku września bo trzeba czekać czasem aż 8 tygodni to prawie nie padła.
Stary 2016-06-18, 10:02   #4423
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Apropo przesądów to moja teściowa powiedziała że wózek się kupuje dopiero po urodzeniu dziecka jak jej powiedziałam że chce kupić go na początku września bo trzeba czekać czasem aż 8 tygodni to prawie nie padła.
Hmmm... nie wiem jak jest w Polsce. W Uk nie dostanie sie wypisu jak sie nie przyjedzie po brzdaca z fotelikiem samochodowym. A teraz kupuje się 3 w 1 wiec teoretycznie wózek już musi byc przed u mnie znajomi wizili w aucie fitelik na 2 tyg. Przed porodem.

Tu jak tata jest przy porodzie np. 24 godz, to z 5 godzin po porodzie kobieta wypuszczana jest do domu. I często ojciec dziecka nawet w tym czasie nie jest ani razu w domu.
Stary 2016-06-18, 10:06   #4424
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Mój tata nie wie, że mam już kilka ciuszków, a jest też tradycjonalistą. Muszę wyczaić co powie przy następnej okazji, jak się dowie
Mama odwrotnie, nowoczesna Najlepiej już by chciała kupować Wyjdzie na to, że nie będę musiała się o ciuszki martwić

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Widzialam fajny wozek ktory sie nazywa pajero... czy jakos tak... cenowo nie powala jak te firmowe wozeczki.

Jutro jade na zakupy kupic letnie ciuszki dla siebie to moze w koncu upoluje cos dla malenstwa
Mi też się pajero podoba, bardzo fajny wózeczek
Tylko trzeba się zastanowić nad tym które koła są najwygodniejsze. Bo niby te które się kręcą są wygodne, jednak te stałe są stabilniejsze...

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Witajcie!

Buziaki!
Spokojnie, jeśli tu się napisze chociaż raz na 3-4 tygodnie to się nie trafia na listę zagubionych

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość

Dziewczyny miłego weekendu wszystkim życzę
Korzystajmy póki możemy
Ja uciekam na działkę
Dokładnie! To są nasze ostatnie wolne dni!

Ok, to ja po śniadanku.
Dzisiaj mam wenę na Mcdonalda Chętnie bym pojechała się tam nażreć... Ale sama nie wiem, jeździcie do Maca?
Stary 2016-06-18, 10:12   #4425
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Mój tata nie wie, że mam już kilka ciuszków, a jest też tradycjonalistą. Muszę wyczaić co powie przy następnej okazji, jak się dowie
Mama odwrotnie, nowoczesna Najlepiej już by chciała kupować Wyjdzie na to, że nie będę musiała się o ciuszki martwić

Tylko trzeba się zastanowić nad tym które koła są najwygodniejsze. Bo niby te które się kręcą są wygodne, jednak te stałe są stabilniejsze...

Spokojnie, jeśli tu się napisze chociaż raz na 3-4 tygodnie to się nie trafia na listę zagubionych

Ok, to ja po śniadanku.
Dzisiaj mam wenę na Mcdonalda Chętnie bym pojechała się tam nażreć... Ale sama nie wiem, jeździcie do Maca?
O tych kolach jeszcze nie myslalam... trzeba zrobic wywiad wsrod ludzi

Maca nie lubie...albo raczej tz nie lubi, bo niezdrowo...ja nie jadam tam jakos przy nim, a poza tym sa male porcje. Z tym ze raz na rok grzesze i kupuje shake'a
Stary 2016-06-18, 10:16   #4426
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
ja z fast foodow lubie tylko frytki i wlasnie tylko z maca i nimi nie gardze jesli mam na nie ochote ale to tez nie zdarza codziennie
mysle sobie bowiem ze potem tzn. od grudnia bedzie całkowity ban na nie na cały okres kp
jeszcze nie wiem jak to przezyje

lecimy ubabrać sie z małym w ziemi
chce mi sie grabić, przycinać i w ogóle obcować z przyrodą
mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 10:23   #4427
mmgi
Zadomowienie

Wózek lepiej kupić pod koniec, żeby gwarancje mieć jak najdłużej, a tak to mini kilka miesięcy gwarancji jak wózek będzie stał jeszcze nie używany. Aha no i ja polecam jednak foteliki osobno kupic, jest fajny blog na temat fotelikow osiemgwiazdek.pl
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 10:45   #4428
kamisha
Zakorzenienie

u mnie dzis nieciekawa pogoda

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
hehehe
Cytat:

Ok, to ja po śniadanku.
bywam w Macu rzadko ale tak

Stary 2016-06-18, 11:40   #4429
itstoolatex3
Zakorzenienie

A ja odkąd jestem w ciąży mam mega ochotę na pływanie, no normalnie bym mogła w basenie zamieszkać! Do tej pory raz byliśmy tylko na basenach, ale jutro chyba znowu się wybierzemy bo, aż mnie nosi
A co do przesądów to na szczęście u mnie w rodzinie, ani u tż nikt w to nie wierzy i kupujemy wszystko kiedy chcemy

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Aha no i strój muszę kupić nowy, bo mi normalnie ze starego cycki wylatują, tak urosły skubane

Stary 2016-06-18, 11:41   #4430
kociulek
Zakorzenienie

Co do wcześniejszego kupowania, to ja bym miała w nosie co rodzice mówią. Wiadomo, że lepiej ten wydatek rozłożyć sobie w czasie, bo to nie takie proste później na raz na wszystko nazbierać, i nie ma nic wspólnego z przesądami. Co ma być to i tak będzie, czy zakupy zrobimy wcześniej czy nie. Szczerze mówiąc, to moja mama nawet nie pyta jak się czuję (nie wspominając o teściowej która dzwoni codziennie), a co dopiero czy już coś szykujemy dla maluszka. A ja z drugiej strony jeszcze nie czuję weny na zakupy. To mąż mnie ostatnio zaskoczył i sam powiedział, że trzeba będzie pomału jakieś zapasy dla dzidziusia robić. My musimy wszystko od podstaw, bo po dzieciach oddałam co tylko miałam

Darunia, Lucky, miłego odpoczynku
Ja za tydzień też już będę się wakacjować

A propos sprzątania, to ja nie mam wyjścia, wszystko muszę robić sama. Dzieci mi dużo pomagają, ale nie wszystko oczywiście zrobią. Oszalałabym widząc brud i bałagan przez miesiąc czasu zanim mąż z trasy zjedzie.

Teściowa właśnie zadzwoniła z pytaniem czy może przyjść zrobić mi ogórki małosolne Na koniec rozmowy oczywiście dodała, że jak jej synek przyjedzie będą akurat dobre...

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 11:45   #4431
aska8999
Rozeznanie

A ja zamowilam przez internet uzywany wozek maxi cosi mura 3 za 800 zl 3w1. Wydaje mi sie on nsjbardziej praktyczny, chociaz jest ciezki. Inne mnie w sklepie ciagle denerwowaly bo cos sie np. ciezko dopinalo. Wkleje zfjecia jak przyjdzie.
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 12:00   #4432
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Co do wcześniejszego kupowania, to ja bym miała w nosie co rodzice mówią. Wiadomo, że lepiej ten wydatek rozłożyć sobie w czasie, bo to nie takie proste później na raz na wszystko nazbierać, i nie ma nic wspólnego z przesądami. Co ma być to i tak będzie, czy zakupy zrobimy wcześniej czy nie. Szczerze mówiąc, to moja mama nawet nie pyta jak się czuję (nie wspominając o teściowej która dzwoni codziennie), a co dopiero czy już coś szykujemy dla maluszka. A ja z drugiej strony jeszcze nie czuję weny na zakupy. To mąż mnie ostatnio zaskoczył i sam powiedział, że trzeba będzie pomału jakieś zapasy dla dzidziusia robić. My musimy wszystko od podstaw, bo po dzieciach oddałam co tylko miałam

Darunia, Lucky, miłego odpoczynku
Ja za tydzień też już będę się wakacjować

A propos sprzątania, to ja nie mam wyjścia, wszystko muszę robić sama. Dzieci mi dużo pomagają, ale nie wszystko oczywiście zrobią. Oszalałabym widząc brud i bałagan przez miesiąc czasu zanim mąż z trasy zjedzie.

Teściowa właśnie zadzwoniła z pytaniem czy może przyjść zrobić mi ogórki małosolne Na koniec rozmowy oczywiście dodała, że jak jej synek przyjedzie będą akurat dobre...
Wow masz chyba fajna tesciowa
Stary 2016-06-18, 12:32   #4433
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Dziewczyny ja też już powoli kupuje ciuszki. Chociaż raczej takie większe na pół roku bo sądzę że tych mniejszych dostane trochę od znajomych na prezenty pepkowe.
A siostra tez da mi ciuszki po swojej corce.

Leżę nad basenem..jest 40stopni. Zaraz się roztopie w tym cieniu. Wkurzają mnie ci Egipcjanie bo ciagle mi nadają przy tym leżaku a ja chcę odpoczywać i czytać książkę.
Tz od godziny 10 gdzieś wsiakl. Poszedł na chwile na plażę i nie ma go już 2.5godz :-/ zaraz go opiwrdole jak wróci bo leze sama a nie przyjeżdżałam na wakacje żeby spędzić je w pojedynke..zapewne siedzi na plaży i gada z jakimiś ludzmi. Wczoraj to samo robil. Masakra. Nie mam już dziś cierpliwości wiec zapewne się dziś poklocilimy jak mu powiem kilka słów od siebie.

Co się dzieje w tej Polsce? Jeszcze są takie burze?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Martwię się o moje pomidory na balkonie skoro tak mocno wieje w tej Polsce. ..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-06-18, 12:55   #4434
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Co się dzieje w tej Polsce? Jeszcze są takie burze?

Martwię się o moje pomidory na balkonie skoro tak mocno wieje w tej Polsce. ..
Darunia, pomidory? Tutaj drzewa z korzeniami wyrywa a gdzie tam pomidory
Stary 2016-06-18, 13:01   #4435
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Ja sie nie przejmuje zupełnie takim gadaniem i przesądami. Jak ktos mi cos mowi to odpowiadam ze robie po swojemu bo mie wierze w takie glupoty. W ciąży zrobilam sie bardzo bezposrednia

Bylam na chwile na miescie i ledwo wrocilam.. Taki skwar ze masakra, zadyszka600 :/

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Darunia, pomidory? Tutaj drzewa z korzeniami wyrywa a gdzie tam pomidory
Stary 2016-06-18, 13:16   #4436
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
A ja odkąd jestem w ciąży mam mega ochotę na pływanie, no normalnie bym mogła w basenie zamieszkać! Do tej pory raz byliśmy tylko na basenach, ale jutro chyba znowu się wybierzemy bo, aż mnie nosi
A co do przesądów to na szczęście u mnie w rodzinie, ani u tż nikt w to nie wierzy i kupujemy wszystko kiedy chcemy

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Aha no i strój muszę kupić nowy, bo mi normalnie ze starego cycki wylatują, tak urosły skubane
To tż
pewnie nie narzeka na tą zmianę rozmiaru, co?

Cytat:

Mniam, moja też ostatnio zrobiła więc wcinam jak jest okazja

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
A ja zamowilam przez internet uzywany wozek maxi cosi mura 3 za 800 zl 3w1. Wydaje mi sie on nsjbardziej praktyczny, chociaz jest ciezki. Inne mnie w sklepie ciagle denerwowaly bo cos sie np. ciezko dopinalo. Wkleje zfjecia jak przyjdzie.
Ooo ekstra, oglądałam je na necie ale cena nowego powala z nóg sama też liczę, że trafię na jakąś używaną perełkę na olx :P

Ja dziś robię lekkie porządki a potem może z tż gdzieś się przejedziemy w góry a i muszę się pochwalić, że w końcu waga ruszyła nie w dół a do góry i już 1 kg więcej jest jeszcze 2 kg i odrobię początkowa stratę

Edytowane przez Emosz
Czas edycji: 2016-06-18 o 13:18
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 13:51   #4437
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
To tż
pewnie nie narzeka na tą zmianę rozmiaru, co?

Ja dziś robię lekkie porządki a potem może z tż gdzieś się przejedziemy w góry a i muszę się pochwalić, że w końcu waga ruszyła nie w dół a do góry i już 1 kg więcej jest jeszcze 2 kg i odrobię początkowa stratę
nie narzeka, wręcz uwielbia mnie w ciąży
Wy dopiero wracacie do wagi sprzed ciąży, a ja nie dość, że już wróciłam to jeszcze mam kilo na plusie

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Patrząc na pierwszą stronę widać,że mamy na razie na wątku remis 2 dziewczynki i 2 chłopców się ujawniło

Stary 2016-06-18, 14:05   #4438
pestka_11
Raczkowanie

Cytat:

ja w pierwszej ciąży kupowałam wcześniej, tak jakoś po 5 miesiącu, rodzice nic nie mówili, wręcz mama pomagała mi wybierać. Wiadomo wtedy na spokojnie możesz wszystko wybrać, a po porodzie nie wiadomo jak się można czuć i wtedy co??? mąż ma kupować?? jakieś pierdoły ok, ale ubranka, łożeczko to sama chciałam wybrać. Ale rozumiem to przygadywanie, ja dostałam mnóstwo ubranek od kuzynki, więc chciałąm wszystko na spokojnie wyprać i poprasować, jeszcze jak w miarę funkcjonowałam, także tak jakoś 3 m-ce wcześniej zaczęłam. To teściowa komentowała, że jeszcze gdzie co do czego, że ludzie pomyślą, że już się dziecko urodziło. No nerwa miałam na nią, że szok

Cytat:
Co do wcześniejszego kupowania, to ja bym miała w nosie co rodzice mówią. Wiadomo, że lepiej ten wydatek rozłożyć sobie w czasie, bo to nie takie proste później na raz na wszystko nazbierać, i nie ma nic wspólnego z przesądami. Co ma być to i tak będzie, czy zakupy zrobimy wcześniej czy nie. Szczerze mówiąc, to moja mama nawet nie pyta jak się czuję (nie wspominając o teściowej która dzwoni codziennie), a co dopiero czy już coś szykujemy dla maluszka. A ja z drugiej strony jeszcze nie czuję weny na zakupy. To mąż mnie ostatnio zaskoczył i sam powiedział, że trzeba będzie pomału jakieś zapasy dla dzidziusia robić. My musimy wszystko od podstaw, bo po dzieciach oddałam co tylko miałam ..
no to u mnie na odwrót, mama cały czas się interesuje, we wszystkim w miare możliwości pomaga. Teściowej tż powiedział o ciąży, wie już dość długo i jeszcze do mnie ani słowem nie wspomniała o ciąży, normalnie jak by nie wiedziała. Ja nic nie mówię, bo mam doświadczenia z pierwszej ciąży, leciałam jak głupia z usg i się chwaliłam, a ona tak tylko obejrzała, ale sama nic. Teraz postanowiłam nic nie mówić. W sumie to dopiero teraz jak już mała kumata to wielce się interesuje, raz nawet sama z podwórka ją sobie wzięła, nic nikomu nie mówiąc, dosłowenie na dwie minutki weszłam do domu po wodę do picia, jak wyszłam to szoku doznałąm, że dziecka nie ma. Dobrze, że mój brat obserwował małą to widział, jak tamta biegiem ucieka z podwórka i mi powiedział. Nie powiem teściowej opierdziel się dostał

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
nie narzeka, wręcz uwielbia mnie w ciąży
Wy dopiero wracacie do wagi sprzed ciąży, a ja nie dość, że już wróciłam to jeszcze mam kilo na plusie

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Patrząc na pierwszą stronę widać,że mamy na razie na wątku remis 2 dziewczynki i 2 chłopców się ujawniło
u mnie 2 kg na plusie, chyba zacznę się odchudzać
pestka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 14:49   #4439
monika0185
Zakorzenienie

Ehhh wylądowałam w szpitalu. Rano dostałam lekkich plamień i pojechaliśmy sprawdzić na IP. Na fotelu ginekologicznym zaczęłam krwawić. Potem usg. No i coś z kosmówką lub coś się odkleja i krwiak lub to wina polipa, który podobno dość wystaje z szyjki i to z niego leciała krew. Sama w końcu nie wiem dokładnie. Lekarka mnie nastraszyła i oczywiscie zostawiła w szpitalu. Na drugim badaniu krew już tak nie leciała. I niech już nie leci! Chyba z tydzień będę w szpitalu. Krew pobrali, kolejne badania na pewno w poniedziałek. Jest dobrze i musi być dobrze!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-18, 14:52   #4440
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ehhh wylądowałam w szpitalu. Rano dostałam lekkich plamień i pojechaliśmy sprawdzić na IP. Na fotelu ginekologicznym zaczęłam krwawić. Potem usg. No i coś z kosmówką lub coś się odkleja i krwiak lub to wina polipa, który podobno dość wystaje z szyjki i to z niego leciała krew. Sama w końcu nie wiem dokładnie. Lekarka mnie nastraszyła i oczywiscie zostawiła w szpitalu. Na drugim badaniu krew już tak nie leciała. I niech już nie leci! Chyba z tydzień będę w szpitalu. Krew pobrali, kolejne badania na pewno w poniedziałek. Jest dobrze i musi być dobrze!
O kurcze, trzymaj się! Wszystko będzie dobrze
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości