![]() |
#1651 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Cytat:
![]() |
#1652 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale czemu sie denerwujesz potraktuj to jako możliwość poznania innych młodych mamusiek co ci sie na pewno potem przyda moze sie polubicie z jakaś wiesz jak fajnie miec koleżankę z dzieckiem w zbliżonym wieku ![]() Ja studiowałam dwa lata nieruchomosci ( katastrofa ) i na 3 rok przeniosłam sie na inna uczelnie na inny kierunek do grupy która juz dwa lata sie znała i nie było żadnego problemu ![]() I nie sadze zeby ktoś cie przez pryzmat ciąży oceniał to juz nie te czasy Ale skończ liceum to wazne jak masz maturę pózniej mozesz zrobic przerwę mozesz isc na studia albo zrobic jakis szybki kurs ale matura to podstawa Zreszta na pewno to wiesz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1653 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1654 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1655 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1656 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chodziło mi ze osoby bez matury sa gorsza tylko ze matura otwiera drogę do wielu zawodów których bez niej nie mozna sie uczyć , np do wymienionej kosmetykologi o której zreszta sama myslalam i żałuje ze skończyłam reklamę i informatykę ![]() Ktoś bez matury jsk ma lep na karku tak samo moze otworzyć dobrze prosperująca firmę i dobrze zarabiać ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Cytat:
Kosmetykologia jest super ! Moja koleżanka zaraz po maturze zeobs kurs na żele/ akryle i sobie dorabiała i zaczęła wlasnie kosmetykologid zaocznie a teraz zaczyna medycynę bo chciała isc w kierunku ostrzykiwan itd a ma dwójkę małych dzieci Wszystko sie da tylko trzeba w siebie wierzyc |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1657 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, z innej beczki, znacie jakieś przyjemne "ciążowe" filmy? Wczoraj obejrzałam sobie "Jak urodzić i nie zwariować" (przeryczałam większość filmu, hormony...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1658 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam przeczucia, ale rozmawiając o dziecku z TŻtem ciągle mówimy na "on". Kupiłam też 2 ciuszki, moim zdaniem neutralne, ale TŻ mówi, że chłopięce :P No i on chciałby chłopca... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dzisiaj zaczynam 9. tydzień! Ale ten czas gna. Już prawie 25%. Wg pierwszej stonki na Google 9. tydzień to już 3. mc ciąży :O I wczoraj po przytulaniu znowu plamiłam. I znowu przestałam plamić po krótkim czasie. Plamiłam też kilka dni temu - tak bez powodu. Ale niewielkie ilości, śluzu było tyle ile normalnie tylko po prostu zabarwił bieliznę. Trochę się tym martwię, ale nie chcę też latać do szpitala co 2 dni, w końcu to nie żywa krew, ani śluzu nie ma więcej niż zwykle. Co byście zrobiły na moim miejscu? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja czuję cały czas ciężkość na żołądku i jest mi niedobrze, odpycha mnie od jedzenia takie mam objawy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 |
Zakorzenienie
|
Ja też ciągle czuję, jakbym zjadła ogromną ciężką i tłustą pizzę i ciągle mi wszystko podchodzi do gardła. Nie mam na nic ochoty, trochę coś poskubię i już czuję się pełna. Do tego zgaga i odbijanie. Tak mniej więcej wyglądają moje mdłości.
![]() Dziewczyny, głowa boli drugi dzień. Nie pomaga zimny okład, nacieranie skroni amolem, drzemki, ciepła kąpiel, ani nawet paracetamol. Macie jakiś pomysł? Mam już dosyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1661 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To, co masz - jak dla mnie brak apetytu - typowa dolegliwość. Mdłości - dziwne odczucie w brzuchu, jest Ci niedobrze. Ja mam niezniszczalny żołądek, wymiotowalam może 2-3razy w życiu... aż do pierwszej ciąży. Dla mnie mdłości to był koszmar. Miałaś plamienia wcześniej - z czego one wynikały? Być może teraz to obtarcia; czasami przytulanie może uaktywnić krwiaka. Nie jestem lekarzem - przy plamieniach na pewno dają zakaz przytulania (to pierwsze, o czym trąbią na wizytach). Sprawdzilabym to dla świętego spokoju. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() |
#1662 |
Zakorzenienie
|
Ciśnienie miałam mierzone tydzień temu w poniedziałek i było niższe niż zawsze 105/68. Ale czy to niskie, to nie wiem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1664 |
Zakorzenienie
|
Dziś u rodziców zmierze, a jeśli będzie niskie, to co z tym zrobić?
#1665 |
Zadomowienie
|
Witam się dziś
![]() Na ból głowy nie przychodzi mi inny sposób na myśl niż sen ... mi zawsze pomaga. Co do delikatnych plamień, zwłaszcza po seksie - mi się wydaje że to normalne. Chociaż np. lekarz mojej koleżanki bez żadnych powodów (zagrożona ciąża czy coś) zakazał jej seksu do 12 tygodnia. Dziewczyny, nie chcę wyjść na panikarę, ale wczoraj jadłam torta urodzinowego i dopiero pod koniec się zorientowałam, że spód był nasączany jakimś likierem. Przed chwilą to samo - zajadam ciasto ślubne, tak już mi słodko, że ostatni kawałek trochę wmuszam i nagle wyczułam, że chyba jest z alkoholem... Nie chcę przesadzać z zamartwianiem się, ale kurde jakoś powinni uprzedzać ludzie co w tych ciastach jest, równie dobrze dziecko jakieś się może poczęstować ![]() ![]()
![]() |
#1666 |
Zakorzenienie
|
Furjatko, myślę, że taka ilość alkoholu nie szkodzi. Gdyby to było niebezpieczne, pewnie mieliby obowiązek ostrzegać. Nie martw się!
#1667 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny. Znowu jest mi niedobrze... Dopiero zjadlam sniadanie i nie wiem czy nadal jestem glodna czy nie... Dziwne uczucie. Co do cisnienia. Ja mam przez ciążę max 98/56. Ostatnio mialam 74/52. Lekarz mowi, ze w ciazy zazwyczaj tak jest. Nie ma co sie martwic niskim cisnieniem, lepiej miec niskie niz miec nadcisnienie, bo to wtedy jest grozne dla ciąży.
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- A co do ciasta. To zazwyczaj daje sie na cale ciasto max. 2 kieliszki jakiegos alkoholu. Czyli w kawalkach to sa znikome ilosci, mysle, ze nie zaszkodzi. Ja ostatnio mialam ochote na "piwo". Wiec wypilam szklanke dwuprocentowego piwka z grejfrutem i limonka. Mniam. Ale na zwykle piwo czy wino itp nie odwazylabym sie... Niby mowia ze nie zaszkodzi lampka wina ale ja wole nie ryzykowac. Fuuuu. Moja mama wlasnie je kielbase z serem i normalnie zaraz chyba sie porzy........ A najgorsze jest to, ze nie mam nic do jedzenia, bo nikt mi owocow nie kupil ![]()
#1668 |
Zadomowienie
|
Ja jestem z tych co w ciąży alkoholu nie tkną. Nawet gdybym miała zachciankę, to dam sobie z tym radę. Zresztą przed ciążą byłam ogromnym piwoszem a teraz szczerze jakoś w ogóle mnie nie ciągnie.
I nie wierzę że "lampka nie zaszkodzi", skoro nigdzie nie udowodniono, jaka minimalna porcja może zaszkodzić. A fakt że niektórzy lekarze tak mówią jest dla mnie szokujący.
#1669 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1670 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja już się nie mogę doczekać wizyty... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1671 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Karmi ma alkohol, chociaż mało, ale mnie to nigdy nie smakowało. Jest Warka 0% - ale smakuje jak lemoniada. Wczoraj próbowałam od mamy łyka Żywca bezalkoholowego - też totalne 0% i to nawet smakuje jak piwo - polecam jak kogoś mocna chęć najdzie.
![]() ![]() ![]() Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-06-19 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1672 |
Konto usunięte
|
Zgadzam się, w ciąży zero alkoholu. Na kawę też sobie nie pozwalam, ale to już kwestia indywidualna. Jak miałam ostatnio mega chcicę na radlera to kupiłam Warkę 0% i była bardzo smaczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Raczkowanie
|
Ufff moje dziecko od wczoraj od 14 bez goraczki wrócił zbój i głodomor wkoncu
Ja sie witam w 13 tc Tez alkoholu w ciąży nie tykam moja Tesciowa jest nauczycielem dodatkowym ( do dzieci chorych ) co sie nasłuchałam to moje i nie Tknę Ale w cieście czy np do bigosu dodaje troche wina to przeciez wyparuje ? Chyba ? Ja nawet piwa zero nie pije bo i po co wsumie nie jestem takim smakoszem piwa lubię redsy i winko Ale większość moich koleżanek w ciąży normalnie Warkę smakową piło !!! I sie dziwiły ze ja nie ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- A co do kawy to zawsze piłam jedna dwie dziennie takie latte teraz pije tak raz na pare dni jedna gdzieś w mieście jak jestem czy cos |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1674 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie chcę Ci prawić morałów, ale nawet Ci nie powinni alkoholu w sklepie sprzedać, ani papierosów... Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez muffi24 Czas edycji: 2016-06-19 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1675 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam sie w 100 procentach !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kiedyś chodziłam na wolontariat do domu małego dziecka i też się naoglądałam dzieciaczków z tym syndromem ![]() ![]() i jeszcze jedna sprawa do Ciebie - nie obrażaj się bo piszę to z dobrego serca, jako trochę starsza, bardziej doświadczona koleżanka ![]() Dzielisz się tu z nami osobistymi sprawami - jak każda z nas w sumie - jak np. tą sprawą z pracą Twojego chłopaka. W podpisie masz odnośnik do bloga. Na blogu podpisujesz się imieniem i nazwiskiem, a że nie nazywasz się "Anna Nowak", to bardzo łatwo Cię zlokalizować na fb, Twojego chłopaka też, bo jesteście oznaczeni. Stąd moja rada - chroń troszkę bardziej swoją prywatność - chociażby podpisuj się na blogu pseudonimem - bo możesz trafić na ludzi, którzy mogą to wykorzystać przeciw Tobie ![]() ![]()
![]() |
#1677 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
No i odpycha mnie tylko od niektórych rzeczy, apetyt mam. W poniedziałek idę na badania. Miałam wizytę we wtorek i w środę miałam iść na badania, ale gapa ze mnie - przeoczyłam. Więc następny termin to poniedziałek. Mam nadzieję, że progesteron też tam będzie, widziałam zaznaczonych 12 badań. W ogóle, też macie tak, że gapowatość w ciąży wzrosła wam tak o 500%? Rzeczy typu zatrzaśnięcie kluczy w domu, zostawienie kluczy w pracy, pójście do banku bez dowodu, kolizja na parkingu to przynajmniej raz dziennie się u mnie zdarzają... Cytat:
Co do głowy to albo sen albo zaangażowanie się umysłowe w coś angażującego np. film - wtedy się zapomina o bólu. Wersja hard - jak zrobisz sobie krzywdę w jakąś inną część ciała, to ból głowy przestanie mieć znaczenie (przetestowałam na sobie ![]() Cytat:
Zrobię te badania w poniedziałek i jak dostanę wyniki to pójdę w ramach pakietu do lekarza, bo na NFZ wizytę mam dopiero za miesiąc. Mam nadzieję, że wszystko jest ok. Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1678 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kawa mi się zdarza raz, maks dwa na tydzień - lekarz mi powiedział że teorwtycznie można nawet do 3 filiżanek dziennie, on poleca bardziej parzoną niż rozpuszczalną. Ja piję jak jestem w pracy i do końca daleko, a padam na twarz. Hmmm ja myślałam że będę świrować w ciąży na temat zdrowego jedzenia a niestety to samo - cola się zdarza, chipsów kilka zeżarłam ostatnio, frytki z McDonalda, a wczoraj w drodze hot doga ze stacji benzynowej bo byłam głodna i nic innego mi na myśl nie przyszło, a chciałam na ciepło ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1679 |
Rozeznanie
|
Ja na szczęście nie mam zachcianek na piwo, szczerze jakoś za nim nie tęsknie... ogólnie bez % spokojnie sie obejde... kawy też nie pijam chyba że właśnie w lato zawsze robiłam sobie: jedną płaską łyżeczkę kawy rozpuszczanej, zalewałam szklanką zimnego mleka, dodawałam kostek lodu i na to bita śmietana
![]() Wczoraj odebrałam wygranego torta ( na fb był konkurs z naszej cukierni, żeby wytypować wynik meczu Polska-niemcy) był przepyszny, ale koniec końców wylądował w kiblu... caly dzień miałam mdłości a na wieczór w końcu zwymiotowałam:/ eh Chwale się tortem ![]() ![]()
#1680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kawkę zbożową polecam, polubiłam ją bardzo ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.