Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-19, 10:57   #3811
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
77-55-33
Ajak widze ze leci dalej to dalej sciagam. No ale ja chce je opróżnić całkowicie
Aha dziekuje za info

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Ania super że mleko Ci poleciało. Oby tak dalej!
Tez się bardzo ciesze

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 11:14   #3812
Kociak85
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61940131]26.06
Jak młodsza pójdzie w ślady starszej to się wstrzeli w urodziny mojego ojca właśnie-10 dni po tp

A tak poważnie to wiecie że chciałabym wcześniej bo nie chcę znów leżeć w szpitalu. Nie boję się wywoływania, ale nie chcę na tak długo zostawiac starszą na samą myśl chce mi się beczec
Łapie doła [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Ja wiem, ja wiem, ale to się tak łatwo mowi... Serce by mi chyba pękło, jakbym starsza miala na tak długo zostawić, ona ciagle jest ze mną przeciez.
Mam dokładnie te same myśli. Ja na myśl ze córcię będę musiała na jakieś 3 dni zostawić to już mi łzy się cisną do oczu a co tu mówić o jakimś dłuższym pobycie...

Śliweczka, gratulacje Ignasia!!! Się doczekalaś no i zdarzylaś przed poniedziałkiem; )

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-06-19, 11:24   #3813
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Kochane Ciocie! Ignas przyszedł na świat dziś o 06:10 z waga 3430g. ,mierzy 56 cm.

Kangurowalismy się 2 godziny i go zabrali. Musiałam mieć lyzeczkowanie, bo mocno krwawilam. Masakrajednym słowem, cewnik to też nic miłego... Generalnie ledwo żyje i wszystko.mnie boli ale jestem szczęśliwa. Ignas jest zdrowy isliczny iciezko mi uwierzyć ze to JA go wyhodowalam :-D
Brawo!! Gratulacje!! Poród juz,za toba!

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Radena trzymam za ciebie kciuki, idzie ku dobremu,obys już nie dlugo w szpitalu mieszkala

Zebrah nie podałam drugi raz antybiotyku, słyszalam ze nie wiadomo ile sie przyjelo ile nie i zeby nie przedawkowac a to jednak troche czasu minelo od tego jak go wzial (ok.1h)
Fiazo syn tak ma wlasnie od flegmy, plus odruch wymiotny przy silnym kaszlu. to jedno mnie cieszy,ze pozbyl sie flegmy.

Sliweczka pewnie juz tulisz boabska! Gratuluje akcji, mam nadzieje ze przerwiesz ten zastoj na wątku

Noc u mnie byla o mega lepsza, dziecko po lekach spalo caluśką, tylko ja łaziłam jak potępieniec. to siku to duszno to zgaga, ale już lepiej dzis stoje na nogach. leki pomagaja a jeszcze dzisiaj moja mama postawi mu bańki.

p.s. mam 6 dni do terminu, niechże sie los zlituje...

super, ze synek lepiej. Zdrowka!

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Wstalam i mi mleko z oby dwóch piersi poleciała. Bardzo dobry znak

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

U mnie różnie z tym bywa, ale tez wydaje mi się ze nie przepada za szumisiem.

super ze leci mleko!

Cytat:
Jak tworzy Wam się pokarm to cos czujecie? Twardnieja Wam piersi? Bo u mnie zje Maja i ja nic nie czuje żeby coś się dzialo.
I dzisiaj ten wyplyw mleka mnie zdziwił.
Zjadla z oby dwóch cycusiow i spi na mojej klacie.
Ja czuje po kilki godzinaxh ze sa twardsze. A tak to nie

Cos dla podwojnych mam, na prezent dla powiekszajacej się rodziny lub planujacych rodzeństwo http://www.rudymspojrzeniem.pl/2016/...two-eliza.html

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 11:52   #3814
Asiek121
Zakorzenienie

Śliweczka i Chudziaszek ogromne gratulacje !!!

My od wczoraj w domu ;-) Bardzo sie ciesze, że,stamtad wyszłam bo zero pomocy w szpitalu. Mała od kilku dni ma jakieś kolki/zaparcia, moze ktoras z doświadczonych mam coś doradzi ??

wygląda to tak, że codzienie prawie o tej samej porze wieczorem koło 22 zaczyna się płacz i lamentowanie, robi sie czerwona spina sie, wierzga nozkami. Normalnie jakby miała problem z gazami albo kupka :/ i probuje wszystkiego bujanie kołysanie podkurczanie nozek do brzuszka itd i nic, przysypia na 2-3 minuty i znowu sie budzi i to samo. I tak potrafi do 1-2w nocy
W szpitalu mowilam to uslyszalam ze mi sie wydaje, ze dziecko sie meczy, ze zaparcia i kolki po 3 tygodniu zycia i ze to normalne. No bardzo normalne , ze dziecko przez tyle godzin placze i sie meczy przysypia ze zmeczenia i sie znowu rozbudza bo cos jej dolega ??

Moze ktoras miala podobnie? dzisiaj sprobuje dac jej herbatki troche:
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 11:58   #3815
__Veronique
Wtajemniczenie

Asiek, a spróbuj ciepłych okładów na brzuszek, np ze zmoczonej tetry, albo pomasuj brzuszek.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 11:59   #3816
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość

My od wczoraj w domu ;-) Bardzo sie ciesze, że,stamtad wyszłam bo zero pomocy w szpitalu. Mała od kilku dni ma jakieś kolki/zaparcia, moze ktoras z doświadczonych mam coś doradzi ??

wygląda to tak, że codzienie prawie o tej samej porze wieczorem koło 22 zaczyna się płacz i lamentowanie, robi sie czerwona spina sie, wierzga nozkami. Normalnie jakby miała problem z gazami albo kupka :/ i probuje wszystkiego bujanie kołysanie podkurczanie nozek do brzuszka itd i nic, przysypia na 2-3 minuty i znowu sie budzi i to samo. I tak potrafi do 1-2w nocy
W szpitalu mowilam to uslyszalam ze mi sie wydaje, ze dziecko sie meczy, ze zaparcia i kolki po 3 tygodniu zycia i ze to normalne. No bardzo normalne , ze dziecko przez tyle godzin placze i sie meczy przysypia ze zmeczenia i sie znowu rozbudza bo cos jej dolega ??

Super! Nie ma jak w domku
Może spróbuj ogrzać jej brzuszek suszarką np.? Moja miała jeden taki ciężki wieczór i po zastosowaniu suszarki bardzo szybko się uspokoiła i zasnęła. Tylko grzej z pewnej odległości żeby nie było to zbyt gorące powietrze i ruszaj suszarką tak, aby nie grzała brzuszka tylko w jednym miejscu

australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 12:01   #3817
Asiek121
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

my sie karmimy butelka, moim odciagnietym i czasem mm w nocy jak mi sie nie chce specjalnie wstawac zeby sciagac :-P

i to tez przez ten szpital, bo nikt mi nie pokazal jak przystawiac, probowalan sama bylo ciezko wgl cyca nie chciala zlapac bo juz sie przyzwyczaila do butelki. Na poczatku kazali z butli i sami przynosili bo ja 3 dni wgl mleka nie mialam a zadna nawet nie przyszla zeby mi wtedy pokazac i jakos to pobudzic ;/ tż byl 2x prosic zeby przyszly to uslyszal ze chetnie ale ona ma duzo papierkow do wypelniania teraz bo duzo sie urodzilo przez noc
Potem przyszla lekarka i zeby dawac cycka i wazyc przed i po to bede wiedziala ile zjadla, Wisiala na cycku 15min przez nakladke ja ją na wage a tam 10ml tylko ;/ juz stwierdzilam ze bede odciagac poki bede miala a potem przejde na mm trudno nie kazdy musi karmic cycem ..
Stary 2016-06-19, 12:01   #3818
haneczkab92
Ania

Asiek- swietnie, że już w domciu!!
My mamy podobny problem z Haneczką.
Ma problem ze zrobieniem kupki i często w puszczaniem bąków.
Masaże, podkurczanie niewiele pomagało- espumisan też nie dał rady.
Od wczoraj podaje małej floractin- bardzo polecany.
Siostra poleciła mi również delicol- poczytaj, ponoć bardzo dobry na kolki, jej synkowi bardzo pomogło.
U mojej to nie są kolki, więc najpierw próbuję inaczej, ale u Was to tak chyba wygląda, tym bardziej, ze stała godzina.. sama nie wiem.
A powiedz mi, robi kupki końcem końców?? czy nie za bardzo??

A co do karmienia, szkoda, że w szpitalu nikt Ci nie pomógł! oczywiście, mm to nie koniec świata, ale jeśli mała jakoś potrafiła zassać, to tylko pewnie kwestia czasu i zaparcia, żeby jadła z cycusia. Może poszukaj jakiegoś doradcy laktacyjnego, który Ci pomoże?

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-06-19 o 12:04
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 12:08   #3819
Asiek121
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Asiek, a spróbuj ciepłych okładów na brzuszek, np ze zmoczonej tetry, albo pomasuj brzuszek.
Wlasnie tz pojedzie po ten termofor z pestek .. a z masazem ciezko ona jest taka malutka ze troche jej tam jednym palcem masuje ale zbytnio nie dziala :-P teraz chociaz tz w nocy mi pomaga i ją nosi bo w szpitalu juz mialam kryzys jak sama ją tak nosilam 4h juz opadalam z sil ;/

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

.załatwiłam te kropelki SabSimplex niemieckie, tylko nie wiem czy dac jej juz wczesniej pod wieczor czy poczekac az zacznie marudzic?
Stary 2016-06-19, 12:16   #3820
__Veronique
Wtajemniczenie

U nas przy Róży sprawdziły się kropelki bobotic.

Stary 2016-06-19, 12:20   #3821
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tworzy Wam się pokarm to cos czujecie? Twardnieja Wam piersi? Bo u mnie zje Maja i ja nic nie czuje żeby coś się dzialo.
I dzisiaj ten wyplyw mleka mnie zdziwił.
Zjadla z oby dwóch cycusiow i spi na mojej klacie.
Ja czuję tak mniej więcej po godzinie od karmienia, takie dziwne uczucie w piersiach. Az musze odchylic na chwilę stanik, bo tak to wytrzymać nie idzie.
I jak karmię jedna piersią to takie uczucie mrowienia mam w drugiej i zaraz z niej mleko cieknie. Tak samo miałam jak kp Bartka.
Ale nie jest to chyba żadna reguła, bo dziewczyny pisały ze nie czują żadnego mrowienia a pokarm mają i jest ok

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Ania super że mleko Ci poleciało. Oby tak dalej!

Dzanet normalne przemyślenia. Ostatnio na SR z położna poruszałyśmy ten temat. Mamy, które już mają dziecko zawsze myślą o tym starszym

Moje drugie nie poszło w ślady pierwszego bo pierwszy w 36tc a teraz mam 38tc5dz
U Ciebie to jak najbardziej na plus, że młodszy nie poszedł w ślady starszego brata
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 12:24   #3822
__Veronique
Wtajemniczenie

Asiek, a jak piszą w ulotce?
Te Bobotic mają ponoć taki sam skład jak Sab Simplex, ale osobiście tego nie sprawdzałam. Ja podawałam wtedy, jak coś się zaczynało dziać, szybko pomagały.

Stary 2016-06-19, 12:32   #3823
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość

My to samo mieliśmywczoraj .
U nas pomaga jak wezmę Zuzie tak trochę pionowo- ukladam jej główkę na swoim ramieniu i masuje plecki delikatnie się kolyszac . Wtedy albo jej sięzaraz odbija albo iidą baczki i się uspokaja .

przy Bartku tez mieliśmy ten problem- juz kiedyś pisałam ze takie malutkie dzieciaczki mają słabe mięśnie brzuszka i ciężko im wyciasnac kupkę i to jeszcze na leżąco.
Jeślipodkurczanie nnóżek i masaż brzuszka nie ppomagają to może spróbuj ciepłych okladow- jeśli masz termofor to nim a jjeśli nie to zwykła pieluszke tetrowa nagrzej zelazkiem delikatnie żeby nie była za ggorąca i do brzuszka.
Położna jeszcze w takich sytuacjach poleca probiotyki podawać, żeby wspomóc jelita w pracy

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Asiek, a jak piszą w ulotce?
Te Bobotic mają ponoć taki sam skład jak Sab Simplex, ale osobiście tego nie sprawdzałam. Ja podawałam wtedy, jak coś się zaczynało dziać, szybko pomagały.
Kiedyś na jjakimś blogu czytałam artykuł o tych wszystkich specyfikach na kolke u dzieci i wszystko działa tak samo, tylko rozchodzi sięo zzawartość symeticonu.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 12:33   #3824
Weronia93
Rozeznanie

Melduje sie po weselu dałam radę ale tylko do 23:00 ale o 13:00 była msza do oczepin nie dałam rady stawiał mi sie brzuch i nie czułam Hani ale jak sie okazałam i położyłam to dostałam takie kopniaki ze szok ! Padnięta jestem ledwo co żyje wsyzscy mieli cieżko uwierzyć ze termin mam na 26 czerwca jutro zaczynam 40 tc i pozbywam sie krążka
Stary 2016-06-19, 12:38   #3825
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Kiedyś na jjakimś blogu czytałam artykuł o tych wszystkich specyfikach na kolke u dzieci i wszystko działa tak samo, tylko rozchodzi sięo zzawartość symeticonu.
Teraz już dobrze nie pamiętam, nie chce nikogo wprowadzić w błąd, ale coś mi się kojarzy, że Bobotic ma o połowę mniej symeticonu niż Sab Simplex i mamuśki podają podwojoną porcję Boboticu. Co do reszty specyfików to nie wiem w jakich są proporcjach, nie orientowałam się

-----

Pierwsze z brzegu:

http://farmamama.blogujaca.pl/krople...ore-najlepsze/

http://forum.gazeta.pl/forum/w,565,2..._Bobotic_.html

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-06-19 o 12:43
Stary 2016-06-19, 13:05   #3826
ania230
Zakorzenienie

Delicol mi polecila pediatra. Powiedziala ze bardzo pomaga.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Moja córcia uwielbia zasypiać na mojej lub Tz klacie. Jak ja chcemy odstawić np do łóżeczka czy wózka to sie budzi i grymasi i znowu trzeba ja kłaść na klate...

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-19, 13:16   #3827
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Melduje sie po weselu dałam radę ale tylko do 23:00 ale o 13:00 była msza do oczepin nie dałam rady stawiał mi sie brzuch i nie czułam Hani ale jak sie okazałam i położyłam to dostałam takie kopniaki ze szok ! Padnięta jestem ledwo co żyje wsyzscy mieli cieżko uwierzyć ze termin mam na 26 czerwca jutro zaczynam 40 tc i pozbywam sie krążka
Podziwiam, że i tak wytrzymałaś do tej godziny!

Cytat:

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Moja córcia uwielbia zasypiać na mojej lub Tz klacie. Jak ja chcemy odstawić np do łóżeczka czy wózka to sie budzi i grymasi i znowu trzeba ja kłaść na klate...
A więc u Ciebie pewnie spisze się bardzo chusta

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 13:26   #3828
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
A więc u Ciebie pewnie spisze się bardzo chusta
Chyba bede musiala wypróbować. Bo tak to ile można lezec w łożku.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Zreszta zauwazylismy ze nie lubi spac w łóżeczku :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-19, 13:28   #3829
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Wow, że na wesele chciało Ci się iść!
Cytat:

Może spróbuj po odłożeniu do łóżeczka chwilę potrzymać swój policzek przy Mai policzku, tak żeby czuła Twoje ciepło U mnie działa, choć nie zawsze

australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 13:30   #3830
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Może spróbuj po odłożeniu do łóżeczka chwilę potrzymać swój policzek przy Mai policzku, tak żeby czuła Twoje ciepło U mnie działa, choć nie zawsze
Cos musze wymyślić bo tak to nic nie zrobię.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-19, 13:39   #3831
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo chce karmić piersią ale cos musze jej dac do jedzenia jak moje piersi jej nie starczaja a dziecko mi placze.

Odciagnac mleko zawsze można i wtedy kiedy jej będzie malo z piersi dostanie to odciagniete.

A dokarmian tylko wtedy kiedy jest jej mało czyli az raz lub dwa dziennie a tak to cały czas jest na piersi.
U mnie na poczatku było podobnie i tez dawalam mm bo nie miałam na tyle pokarmu a synek chciał jeść.
I nie zgodze się, ze każda butla to krok wstecz. U nas przeciwnie, każdy dzień przynosi więcej mleka więc są dni, ze tylko moje ale czasami zdarzy się dokarmic mm. Zwlaszcza wieczorami kiedy moje dziecko jest non stop glodne i moja mleczarnia nie wyrabia.
W międzyczasie sciagam moje, mam juz pomrozone parę porcji więc myślę, ze juz za chwile będzie tylko kp.
Glowa do gory, będzie lepiej.
Każde dziecko jest inne i o ile z pierwszym kompletnie nie miałam problemu z KP, tak z drugim jest całkiem inaczej bo właśnie tego pokarmu jest jakby mniej.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 13:43   #3832
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
U mnie na poczatku było podobnie i tez dawalam mm bo nie miałam na tyle pokarmu a synek chciał jeść.
I nie zgodze się, ze każda butla to krok wstecz. U nas przeciwnie, każdy dzień przynosi więcej mleka więc są dni, ze tylko moje ale czasami zdarzy się dokarmic mm. Zwlaszcza wieczorami kiedy moje dziecko jest non stop glodne i moja mleczarnia nie wyrabia.
W międzyczasie sciagam moje, mam juz pomrozone parę porcji więc myślę, ze juz za chwile będzie tylko kp.
Glowa do gory, będzie lepiej.
Każde dziecko jest inne i o ile z pierwszym kompletnie nie miałam problemu z KP, tak z drugim jest całkiem inaczej bo właśnie tego pokarmu jest jakby mniej.
Dziekuje
U mnie mm jest wieczorem albo noca a caly dzień cyc.
Maja ssie duze a ile zjada z piersi nie wiem. Je z jednej a jak jej malo to dostaje druga i zazwyczaj przy niej usypia.

Odłożylam ja i juz pobudka. Tyle ze zdarzylam jablko zjeść

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-19, 13:44   #3833
masuriangirl
Raczkowanie

Witam się już z domu - w piątek wyszliśmy ze szpitala. Oluś ma już wszystkie wyniki w normie. Nie dalam rady Was nadrobić na razie, ale gratuluje wszystkich kolejnych porodów!
masuriangirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 13:45   #3834
Asiek121
Zakorzenienie

U nas śpi z nami w nocy :P w szpitalu caly czas spała ze mną, i wole widzieć ją w nocy a tak to nie widze w łozeczku :P w dzien czasem w łozeczku

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
Napisane przez masuriangirl Pokaż wiadomość
Witam się już z domu - w piątek wyszliśmy ze szpitala. Oluś ma już wszystkie wyniki w normie. Nie dalam rady Was nadrobić na razie, ale gratuluje wszystkich kolejnych porodów!
no i super co w domu to w domu
Stary 2016-06-19, 13:45   #3835
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Weronia ja w poprzedniej ciąży byłam na weselu mojej siostry dzień po tp bawiłam się do drugiej nawet to mnie nie ruszyło
Dobrze że już ci ten krążek ściągają, długo go masz

Co do.problemów brzuszkowych my używalismy espumisan i dobrze się sprawdzał. Tylko nie pamiętam proporcji, chyba 4 krople do mleka rano, w południe i wieczór. Dawałam na łyżeczce z moim mlekiem, przed karmieniem cyckiem.

Wróciliśmy z wystawy kotów w ch starsza zachwycona! Przy okazji zakupy z rosmanie, znowu mnie nikt nie przepuścil , lody w grycanie. Teraz zjedliśmy rosół i udajemy się na rodzinną drzemkę ja nie śpię dzisiaj od 3... na myślenie mnie wzięło o tak pięknej porze potem drugie danie, moja kaczka, cuejawt jak wyszła. I wieczorem grill. A co

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-19, 13:50   #3836
miszkaaa
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61947336]Weronia ja w poprzedniej ciąży byłam na weselu mojej siostry dzień po tp bawiłam się do drugiej nawet to mnie nie ruszyło
Dobrze że już ci ten krążek ściągają, długo go masz

Co do.problemów brzuszkowych my używalismy espumisan i dobrze się sprawdzał. Tylko nie pamiętam proporcji, chyba 4 krople do mleka rano, w południe i wieczór. Dawałam na łyżeczce z moim mlekiem, przed karmieniem cyckiem.

Wróciliśmy z wystawy kotów w ch starsza zachwycona! Przy okazji zakupy z rosmanie, znowu mnie nikt nie przepuścil , lody w grycanie. Teraz zjedliśmy rosół i udajemy się na rodzinną drzemkę ja nie śpię dzisiaj od 3... na myślenie mnie wzięło o tak pięknej porze potem drugie danie, moja kaczka, cuejawt jak wyszła. I wieczorem grill. A co

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
O to musze poczytać bo mam espumidan i mamy tez chyba wieczorne problemy brzuszkowe.
Mam niby inne kropelki na kolki ale od 28dnia życia wiec jeszcze nie mogę.
A espumisan można takim 2 tyg. Dzieciaczkom?

Żabinek
Stary 2016-06-19, 13:54   #3837
ania230
Zakorzenienie

My tez kupiliśmy espumisan a w ulotke pisze ze stosowac u dzieci powyżej 1 mcy

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61947336]
Wróciliśmy z wystawy kotów w ch starsza zachwycona! Przy okazji zakupy z rosmanie, znowu mnie nikt nie przepuścil , lody w grycanie. Teraz zjedliśmy rosół i udajemy się na rodzinną drzemkę ja nie śpię dzisiaj od 3... na myślenie mnie wzięło o tak pięknej porze potem drugie danie, moja kaczka, cuejawt jak wyszła. I wieczorem grill. A co [/QUOTE]

Robisz smaka na grilla i lody :/ ale bym zjadła.
Kiedys bylam na wystawie piekne okazy

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-19, 13:54   #3838
miszkaaa
Zakorzenienie

Sluweczzka gratulacje! Witamy Ignasia po tej stronie brzuszka

Żabinek
Stary 2016-06-19, 13:55   #3839
ania230
Zakorzenienie

Zauważyłam ze jedno oczko ropieje :/ wystarczy jak bede przemywac sola fizjologiczna?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-06-19, 13:56   #3840
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
O to musze poczytać bo mam espumidan i mamy tez chyba wieczorne problemy brzuszkowe.
Mam niby inne kropelki na kolki ale od 28dnia życia wiec jeszcze nie mogę.
A espumisan można takim 2 tyg. Dzieciaczkom?

Cytat:
My tez kupiliśmy espumisan a w ulotke pisze ze stosowac u dzieci powyżej 1 mcy
My podawalismy jak mała.miała 4tyg niecałe, po konsultacji z pediatra. Wydaje mi się że większość z takich specyfików jest dla dzieci już troszkę starszych, nie od urodzenia, pewnie z tego samego powodu co większość leków nie jest dla kobiet w ciąży-czyli z powodu braku przeprowadzonych badań
Ja zaczęłam od probiotykow. To naturalne bakterie i nie zaszkodza nawet maluszkom, a jedynie wspomogą pracę jelit
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości