|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 7
Cytat:
dziekuje za info---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Tez się bardzo ciesze
|
|
#3812 | |
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61940131]26.06
Jak młodsza pójdzie w ślady starszej to się wstrzeli w urodziny mojego ojca właśnie-10 dni po tp A tak poważnie to wiecie że chciałabym wcześniej bo nie chcę znów leżeć w szpitalu. Nie boję się wywoływania, ale nie chcę na tak długo zostawiac starszą na samą myśl chce mi się beczec Łapie doła [/QUOTE]Cytat:
Śliweczka, gratulacje Ignasia!!! Się doczekalaś no i zdarzylaś przed poniedziałkiem; ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3813 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super, ze synek lepiej. Zdrowka! Cytat:
super ze leci mleko! Cytat:
Cos dla podwojnych mam, na prezent dla powiekszajacej się rodziny lub planujacych rodzeństwo http://www.rudymspojrzeniem.pl/2016/...two-eliza.html
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Śliweczka i Chudziaszek ogromne gratulacje !!!
My od wczoraj w domu ;-) Bardzo sie ciesze, że,stamtad wyszłam bo zero pomocy w szpitalu. Mała od kilku dni ma jakieś kolki/zaparcia, moze ktoras z doświadczonych mam coś doradzi ?? wygląda to tak, że codzienie prawie o tej samej porze wieczorem koło 22 zaczyna się płacz i lamentowanie, robi sie czerwona spina sie, wierzga nozkami. Normalnie jakby miała problem z gazami albo kupka :/ i probuje wszystkiego bujanie kołysanie podkurczanie nozek do brzuszka itd i nic, przysypia na 2-3 minuty i znowu sie budzi i to samo. I tak potrafi do 1-2w nocy W szpitalu mowilam to uslyszalam ze mi sie wydaje, ze dziecko sie meczy, ze zaparcia i kolki po 3 tygodniu zycia i ze to normalne. No bardzo normalne , ze dziecko przez tyle godzin placze i sie meczy przysypia ze zmeczenia i sie znowu rozbudza bo cos jej dolega ?? Moze ktoras miala podobnie? dzisiaj sprobuje dac jej herbatki troche: ![]()
|
|
|
|
#3815 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiek, a spróbuj ciepłych okładów na brzuszek, np ze zmoczonej tetry, albo pomasuj brzuszek.
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może spróbuj ogrzać jej brzuszek suszarką np.? Moja miała jeden taki ciężki wieczór i po zastosowaniu suszarki bardzo szybko się uspokoiła i zasnęła. Tylko grzej z pewnej odległości żeby nie było to zbyt gorące powietrze i ruszaj suszarką tak, aby nie grzała brzuszka tylko w jednym miejscu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
my sie karmimy butelka, moim odciagnietym i czasem mm w nocy jak mi sie nie chce specjalnie wstawac zeby sciagac :-P
i to tez przez ten szpital, bo nikt mi nie pokazal jak przystawiac, probowalan sama bylo ciezko wgl cyca nie chciala zlapac bo juz sie przyzwyczaila do butelki. Na poczatku kazali z butli i sami przynosili bo ja 3 dni wgl mleka nie mialam a zadna nawet nie przyszla zeby mi wtedy pokazac i jakos to pobudzic ;/ tż byl 2x prosic zeby przyszly to uslyszal ze chetnie ale ona ma duzo papierkow do wypelniania teraz bo duzo sie urodzilo przez noc Potem przyszla lekarka i zeby dawac cycka i wazyc przed i po to bede wiedziala ile zjadla, Wisiala na cycku 15min przez nakladke ja ją na wage a tam 10ml tylko ;/ juz stwierdzilam ze bede odciagac poki bede miala a potem przejde na mm trudno nie kazdy musi karmic cycem ..
|
|
|
|
#3818 |
|
Ania
|
Asiek- swietnie, że już w domciu!!
![]() My mamy podobny problem z Haneczką. Ma problem ze zrobieniem kupki i często w puszczaniem bąków. Masaże, podkurczanie niewiele pomagało- espumisan też nie dał rady. Od wczoraj podaje małej floractin- bardzo polecany. Siostra poleciła mi również delicol- poczytaj, ponoć bardzo dobry na kolki, jej synkowi bardzo pomogło. U mojej to nie są kolki, więc najpierw próbuję inaczej, ale u Was to tak chyba wygląda, tym bardziej, ze stała godzina.. sama nie wiem. A powiedz mi, robi kupki końcem końców?? czy nie za bardzo?? A co do karmienia, szkoda, że w szpitalu nikt Ci nie pomógł! oczywiście, mm to nie koniec świata, ale jeśli mała jakoś potrafiła zassać, to tylko pewnie kwestia czasu i zaparcia, żeby jadła z cycusia. Może poszukaj jakiegoś doradcy laktacyjnego, który Ci pomoże?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-06-19 o 12:04 |
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- .załatwiłam te kropelki SabSimplex niemieckie, tylko nie wiem czy dac jej juz wczesniej pod wieczor czy poczekac az zacznie marudzic? |
|
|
|
|
#3820 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas przy Róży sprawdziły się kropelki bobotic.
|
|
#3821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak karmię jedna piersią to takie uczucie mrowienia mam w drugiej i zaraz z niej mleko cieknie. Tak samo miałam jak kp Bartka. Ale nie jest to chyba żadna reguła, bo dziewczyny pisały ze nie czują żadnego mrowienia a pokarm mają i jest ok ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3822 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiek, a jak piszą w ulotce?
Te Bobotic mają ponoć taki sam skład jak Sab Simplex, ale osobiście tego nie sprawdzałam. Ja podawałam wtedy, jak coś się zaczynało dziać, szybko pomagały.
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas pomaga jak wezmę Zuzie tak trochę pionowo- ukladam jej główkę na swoim ramieniu i masuje plecki delikatnie się kolyszac . Wtedy albo jej sięzaraz odbija albo iidą baczki i się uspokaja . przy Bartku tez mieliśmy ten problem- juz kiedyś pisałam ze takie malutkie dzieciaczki mają słabe mięśnie brzuszka i ciężko im wyciasnac kupkę i to jeszcze na leżąco. Jeślipodkurczanie nnóżek i masaż brzuszka nie ppomagają to może spróbuj ciepłych okladow- jeśli masz termofor to nim a jjeśli nie to zwykła pieluszke tetrowa nagrzej zelazkiem delikatnie żeby nie była za ggorąca i do brzuszka. Położna jeszcze w takich sytuacjach poleca probiotyki podawać, żeby wspomóc jelita w pracy ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Kiedyś na jjakimś blogu czytałam artykuł o tych wszystkich specyfikach na kolke u dzieci i wszystko działa tak samo, tylko rozchodzi sięo zzawartość symeticonu. |
|
|
|
|
#3824 |
|
Rozeznanie
|
Melduje sie po weselu dałam radę ale tylko do 23:00 ale o 13:00 była msza do oczepin nie dałam rady stawiał mi sie brzuch i nie czułam Hani ale jak sie okazałam i położyłam to dostałam takie kopniaki ze szok ! Padnięta jestem ledwo co żyje wsyzscy mieli cieżko uwierzyć ze termin mam na 26 czerwca jutro zaczynam 40 tc i pozbywam sie krążka
|
#3825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ----- Pierwsze z brzegu: http://farmamama.blogujaca.pl/krople...ore-najlepsze/ http://forum.gazeta.pl/forum/w,565,2..._Bobotic_.html
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-06-19 o 12:43 |
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Delicol mi polecila pediatra. Powiedziala ze bardzo pomaga.
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Moja córcia uwielbia zasypiać na mojej lub Tz klacie. Jak ja chcemy odstawić np do łóżeczka czy wózka to sie budzi i grymasi i znowu trzeba ja kłaść na klate...
|
#3827 | ||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba bede musiala wypróbować. Bo tak to ile można lezec w łożku.
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Zreszta zauwazylismy ze nie lubi spac w łóżeczku :/
|
#3829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie działa, choć nie zawsze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak to nic nie zrobię.
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie zgodze się, ze każda butla to krok wstecz. U nas przeciwnie, każdy dzień przynosi więcej mleka więc są dni, ze tylko moje ale czasami zdarzy się dokarmic mm. Zwlaszcza wieczorami kiedy moje dziecko jest non stop glodne i moja mleczarnia nie wyrabia. W międzyczasie sciagam moje, mam juz pomrozone parę porcji więc myślę, ze juz za chwile będzie tylko kp. Glowa do gory, będzie lepiej. Każde dziecko jest inne i o ile z pierwszym kompletnie nie miałam problemu z KP, tak z drugim jest całkiem inaczej bo właśnie tego pokarmu jest jakby mniej. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie mm jest wieczorem albo noca a caly dzień cyc. Maja ssie duze a ile zjada z piersi nie wiem. Je z jednej a jak jej malo to dostaje druga i zazwyczaj przy niej usypia. Odłożylam ja i juz pobudka. Tyle ze zdarzylam jablko zjeść
|
|
#3833 |
|
Raczkowanie
|
Witam się już z domu - w piątek wyszliśmy ze szpitala. Oluś ma już wszystkie wyniki w normie. Nie dalam rady Was nadrobić na razie, ale gratuluje wszystkich kolejnych porodów!
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas śpi z nami w nocy :P w szpitalu caly czas spała ze mną, i wole widzieć ją w nocy a tak to nie widze w łozeczku :P w dzien czasem w łozeczku
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3835 |
|
Konto usunięte
|
Weronia ja w poprzedniej ciąży byłam na weselu mojej siostry dzień po tp
bawiłam się do drugiej nawet to mnie nie ruszyło Dobrze że już ci ten krążek ściągają, długo go masz Co do.problemów brzuszkowych my używalismy espumisan i dobrze się sprawdzał. Tylko nie pamiętam proporcji, chyba 4 krople do mleka rano, w południe i wieczór. Dawałam na łyżeczce z moim mlekiem, przed karmieniem cyckiem. Wróciliśmy z wystawy kotów w ch starsza zachwycona! Przy okazji zakupy z rosmanie, znowu mnie nikt nie przepuścil potem drugie danie, moja kaczka, cuejawt jak wyszła. I wieczorem grill. A co ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61947336]Weronia ja w poprzedniej ciąży byłam na weselu mojej siostry dzień po tp
bawiłam się do drugiej nawet to mnie nie ruszyło Dobrze że już ci ten krążek ściągają, długo go masz Co do.problemów brzuszkowych my używalismy espumisan i dobrze się sprawdzał. Tylko nie pamiętam proporcji, chyba 4 krople do mleka rano, w południe i wieczór. Dawałam na łyżeczce z moim mlekiem, przed karmieniem cyckiem. Wróciliśmy z wystawy kotów w ch starsza zachwycona! Przy okazji zakupy z rosmanie, znowu mnie nikt nie przepuścil potem drugie danie, moja kaczka, cuejawt jak wyszła. I wieczorem grill. A co ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] O to musze poczytać bo mam espumidan i mamy tez chyba wieczorne problemy brzuszkowe. Mam niby inne kropelki na kolki ale od 28dnia życia wiec jeszcze nie mogę. A espumisan można takim 2 tyg. Dzieciaczkom? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
My tez kupiliśmy espumisan a w ulotke pisze ze stosowac u dzieci powyżej 1 mcy
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;61947336] Wróciliśmy z wystawy kotów w ch starsza zachwycona! Przy okazji zakupy z rosmanie, znowu mnie nikt nie przepuścil potem drugie danie, moja kaczka, cuejawt jak wyszła. I wieczorem grill. A co [/QUOTE]Robisz smaka na grilla i lody :/ ale bym zjadła. Kiedys bylam na wystawie piekne okazy
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam ze jedno oczko ropieje :/ wystarczy jak bede przemywac sola fizjologiczna?
|
#3840 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ja zaczęłam od probiotykow. To naturalne bakterie i nie zaszkodza nawet maluszkom, a jedynie wspomogą pracę jelit |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

na samą myśl chce mi się beczec
[/QUOTE]

bawiłam się do drugiej
potem drugie danie, moja kaczka, cuejawt jak wyszła. I wieczorem grill. A co