Jesienne Mamy 2007 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-03, 23:38   #2191
Katarzynka77
Rozeznanie

Dot.: Jesienne Mamy 2007

Na początek...
Łucja dziękuje wszystkim forumowym ciotkom za życzenia

Cytat:
Napisane przez motylek78 Pokaż wiadomość
Co wieczor tez smaruje go dokladnie calego oliwka. z Oliatum juz zrezygnowalam i od jakiegos czasu muje go wylacznie w kapieli mydelkiem , ktore mama mi przywiozla z Polski czy li zwyklym BAMBINO. Uwielbiam jego zapach i tez kojarzy mi sie z moim dziecinstwem.
My też używamy mydełka Bambino do kąpieli właśnie ze względu na jego cudowny zapach, kojarzący się z dzieciństwem.

Cytat:
Napisane przez sylwia-zuza Pokaż wiadomość
Co myslicie o tej sukience? szukam cos na wesele brata mojego meza
Wg mnie bardzo ładna, kolor też uważam za jak najbardziej na tę okazję odpowiedni.

Cytat:
Napisane przez myycha Pokaż wiadomość
... po niecalych 3 miesiacach od porodu waze tyle co przed ciaza a wygladam jak chodzacy kosciotrup. maz mi w niczym nie pomaga, gdyby nie rodzice to nie wiem co by bylo.. ehhhh.. tylko dzieki mamie jem obiady... bo o sniadaniach i kolacjach juz dawno zapomnialam
Straszny ten Twój mąż. Nie możesz go jakoś zmobilizować? Czy to może niemożliwe, bo "ten typ tak ma"?
Co do wagi to ja się pochwalę, że ważę teraz dokładnie tyle ile zawsze chciałam. Zawsze byłam bardzo chuda i ważyłam 43-45 kg, teraz po ciąży ważę 48 kg i mam nadzieję, że już nie schudnę, bo wreszcie wyglądam jak człowiek .

Cytat:
Napisane przez joli31 Pokaż wiadomość
Wracając do wagi Pucki to wygląda na buzi fajnie, ale nóżki ma całe w wałeczkach. Mąż się śmieje, że wygląda jak michelinka (nie jestem pewna pisowni) z reklamy opon. Lekarka twierdzi, że nie powinnam się tym przejmować, skoro jest tylko na piersi. Nie jest to patologia i szybko z tego wrośnie tym bardziej, że w naszych rodzinach nie ma skłonności do tycia, wręcz przeciwnie jest dużo "wieszaków".
Rzeczywiście waży sporo, ale lekarka ma rację - przy karmieniu tylko i wyłącznie piersią nie można dziecka przekarmić, więc nie ma powodów do zmartwień o przyszłą nadwagę.
Stary 2008-01-04, 07:51   #2192
sylwia-zuza
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli chodzi o sukienki, wg spoko, ale typowo na wesele, a potem do szafy.
w moim przypadku nie do konca do szafy, moj maz uczy w ogolniaku i mamy jeszcze studniowki czasem nawet dwie w roku(akurat w tym nie idziemy - nie uczy klasy maturalnej, ale to dobrze bo musze schudnac) wiec kiecki zawsze sie przydadza
Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
bedziemy we wtorek,jade do malopolski dziadkow odwiedzic i kolezanki z lo

nie piszcie za duzo :P zebym pozniej nadazyla.
ps. na kolacje zjadlam lody waniliowe zyc nie umierac :P
Agnieszko a dlaczego nie wracasz do uk?
Cytat:
Napisane przez aneta80s Pokaż wiadomość
Ja tu na chwilke,

Jakos slabo chwale sie swoim Patrykiem, zadnych zdjec nie wklejam i malo o nim pisze w sumie...
wiec nadrabiam zaleglosci...
Sliczny facet

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
dziekuje. tak tez podejrzewalam bo przez ostatnie dni mialam straszne mdlosci i nie moglam nic przelknac. jestem wlasnie na samym poczatku 2miesiaca troche sie martwie bo piersi przestaly bolec a dzis wieczorem te mdlosci nie pojawily sie. do lekarza ide dopiero za 2tyg. mam nadzieje, ze nic zlego sie nie dzieje.
ja (kierujac sie moimi zlymi doswiadczeniami) poszlabym natychmiast do ginekologa !

Motylku zapomnialam podziekowac kiedys juz robilam lazanie, ale makaron byl twardy i wyszlo bleeeeeeeee teraz myslalam,zeby troszke obgotowac. Ale widze, ze Ty odstawiasz na troszke a i musze kupic blaszke, bo w szale przedswiatecznygo sprzatania wysztkie poszly do kosza(byly stare wiec mi nie zal)

Edytowane przez sylwia-zuza
Czas edycji: 2008-01-04 o 09:04
sylwia-zuza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 09:44   #2193
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tu na chwilke,

Jakos slabo chwale sie swoim Patrykiem, zadnych zdjec nie wklejam i malo o nim pisze w sumie...
wiec nadrabiam zaleglosci...
Lubimy takie nadrabianie zaległości Patryk jest cudowny prosimy więcej i częściej

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 10:45   #2194
aneta80s
Rozeznanie

GG do aneta80s

Dziewczyny moge poruszyc temat kupy mojego Patryka?

Od dwoch tygodni robi ciagle taka rzadka, konsystencja nie przypomina musztardy a raczej ciasto nalesnikowe. Bylam w tej sprawie u lekarza 3 dnia jak sie taka pojawila i niby mam sie nie martwic ale to juz jest ponad 2 tyg i zaczynam sie troche niepokoic. Dzisiaj zadzwonilam i lekarz znowu, ze tak moze byc i ze to normalne jesli dziecko mimo wszystko czuje sie dobrze, przybiera na wadze i nic sie raczej nie zmienilo. No w sumie Patrys zachowuje sie tak jak zawsze i ja nie chce na sile szukac u niego choroby ale nie mam tez pewnosci czy to takie normalne. Lekarz wspomnial tez o tym, ze moze to byc nietolerancja laktozy i odstawic wszystko co ma mleko i zobaczyc czy cos sie zmieni.

Dziewczyny miala ktoras z Was podobnie?
aneta80s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 10:53   #2195
biankaaa
Zadomowienie

przy nietolerancji laktozy zaleca sie odciaganie pokarmu pierwszej fazy przy karmieniu piersia [ ok 40 ml - chodzi o ten wodnisty pokarm]. Dobrze byloby robic to conajmniej tydzien i obserwowac czy jest poprawa. Zawsze mozesz tez podac jakis probiotyk - napewno nie zaszkodzisz, a z reguly ladnie reguluje kupke
Sliczny ten twoj synus))

Ja robie wielkie porzadki bo ostre promienie sloneczne obnarzyly tony kurzu w naszym mieszkaniu eh
Jestem wyspana - Blanka zalapala fajny rytm snu - 12 godzin 20:00-8:00 - zeby tak zostalo)))
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 11:01   #2196
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny moge poruszyc temat kupy mojego Patryka?

Od dwoch tygodni robi ciagle taka rzadka, konsystencja nie przypomina musztardy a raczej ciasto nalesnikowe. Bylam w tej sprawie u lekarza 3 dnia jak sie taka pojawila i niby mam sie nie martwic ale to juz jest ponad 2 tyg i zaczynam sie troche niepokoic. Dzisiaj zadzwonilam i lekarz znowu, ze tak moze byc i ze to normalne jesli dziecko mimo wszystko czuje sie dobrze, przybiera na wadze i nic sie raczej nie zmienilo. No w sumie Patrys zachowuje sie tak jak zawsze i ja nie chce na sile szukac u niego choroby ale nie mam tez pewnosci czy to takie normalne. Lekarz wspomnial tez o tym, ze moze to byc nietolerancja laktozy i odstawic wszystko co ma mleko i zobaczyc czy cos sie zmieni.

Dziewczyny miala ktoras z Was podobnie?
Ten lekarz nie do końca chyba wie o czym mówi. Podejrzewa nietolerancję laktozy i karze odstawić nabiał? Pomieszały mu się chyba choroby. Tak jak pisze biankaaa przy nietolerancji laktozy odciąga się mleko pierwszej fazy z piersi, a przy skazie białkowej eliminuje się nabiał z diety mamy karmiącej. Przy skazie białkowej najczęstszym objawem jest wysypka, choć oczywiście nie zawsze.

A ja nie przejmowałabym się tym, kupy mojej Olci już od paru tygodni nie wyglądają tak jak na początku, tylko właśnie są lejące i kleiste, właśnie przypominają ciasto naleśnikowe. No oprócz barwy rzecz jasna .
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 11:02   #2197
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Ja robie wielkie porzadki bo ostre promienie sloneczne obnarzyly tony kurzu w naszym mieszkaniu eh
Jestem wyspana - Blanka zalapala fajny rytm snu - 12 godzin 20:00-8:00 - zeby tak zostalo)))
Za porządki to i ja się biorę od godziny i jedynie pranie wstawilam hihi oj teń leń

Co do rytmu snu to zazdroszczę, ja myślalam że mam aniolka( bo zawsze śpi od 22:00 do 6 -7 rano) a tu proszę są większe śpiochy.

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 11:05   #2198
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
Za porządki to i ja się biorę od godziny i jedynie pranie wstawilam hihi oj teń leń
Wczoraj miałam świetny plan: umyć łazienkę, pościerać kurze, nastawić pranie.
Jest 11 udało mi się... podobnie jak u Ciebie Pysiu, nastawić pranie.
Stary 2008-01-04, 11:14   #2199
sylwia-zuza
Zakorzenienie

a my idziemy dzis na szczepienie, pewnie znowu bedziemy uciekac z krzykiem z przychodni
Stary 2008-01-04, 11:17   #2200
aneta80s
Rozeznanie

GG do aneta80s

Dziekujemy za komplementy, Patrys lezy dumny i sie smieje,

Co do tej kupy jego to ja zamiast diety moze lepiej lekarza zmienie. Nie wiem, cale szczescie ze raczej nic go nie boli i nie cierpi jakos specjalnie z tego powodu.
aneta80s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 11:21   #2201
motylek78
Rozeznanie

Czesc dziewczyny,
widze , ze u wszystkich noc byla spokojna i dlugo pospalysmy. Oby tak dalej
Joli mam nadzieje , ze Agatka tej nocy tez spala dobrze i ty jestes dzis wypoczeta.
U mnie za oknem prawdziwa zima. Jest duzzzzzo sniegu. Wyszalalam sie dzis z psem na placu zabaw . Moj Edek uwielbia snieg i sie caly w nim zakopuje. Szkoda ze nie mialam aparatu bo extra wygladal jak wylecial z zaspy tylko z kupka sniegu na czubku glowy. W nastepnym roku to juz Max dolaczy do naszych warjactw snieznych
Teraz spi a ja mam czas na 2 sniadanko i wizazowanie.

Sylwus ucaluj Maciusia od nas. Dzielny z niego chlopczyk a te ostatnie zdjecia to cud miod

Edytowane przez motylek78
Czas edycji: 2008-01-04 o 11:45
motylek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 12:14   #2202
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
a my idziemy dzis na szczepienie, pewnie znowu bedziemy uciekac z krzykiem z przychodni
Olcia będzie trzymać za narzeczonego
Stary 2008-01-04, 12:22   #2203
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Wasze dzieciaczki smacznie śpią, a tej mojej małej coś się poprzestawiało. Od 4 dni wstaje mi po 3 razy w nocy, już zapomniałam jak to jest, bo ona spała do 6/7 jadła i dalej szła spać. Mam nadzieję, że to przejściowe jej wstawanie i wszystko wróci do normy.

Patryk super chłopak

Najserdeczniejsze życzenia dla Matyldy i Weroniczki, a także spóźnione dla Łusi

I jeszcze fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01664.jpg (53,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01669.jpg (77,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01801.jpg (56,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01753.jpg (55,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01802.jpg (52,7 KB, 13 załadowań)
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 12:27   #2204
sylwia-zuza
Zakorzenienie

anusia ona siedzi?
Stary 2008-01-04, 12:29   #2205
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Wasze dzieciaczki smacznie śpią, a tej mojej małej coś się poprzestawiało. Od 4 dni wstaje mi po 3 razy w nocy, już zapomniałam jak to jest, bo ona spała do 6/7 jadła i dalej szła spać. Mam nadzieję, że to przejściowe jej wstawanie i wszystko wróci do normy.
Ja mam tak od samego początku, po około tygodniu Olcia nabrała schematu nocnego wstawania, około 3 i nad ranem około 6.
I co ja mam biedna powiedzieć? No fakt, że to nocne wstawanie to polega na najedzeniu się i dalej idzie spać.

Nie wiem jak Wasze Skarby, ale mój już prawie w dzień nie sypia. Ma w dzień tylko jedną drzemkę około 12-stej do 15. I tyle. Śpi do 6 budzi się na karmienie, idzie spać, potem około 8:30 na następne karmienie i już nie zasypia. Dopiero około 12, budzi się na jedzonko około 15.
Stary 2008-01-04, 12:30   #2206
biankaaa
Zadomowienie

no i koniec porzadkow powycieralam kurze, podlalam kwiatki, ogarnelam i juz mialam odkurzac gdy moje dziecie dostalo ataku histerii na dzwiek odkurzacza:/ fakt faktem - nie jest on szczegolnie mily dla ucha ale nie sadzilam ze taksie wystraszy:/ bede musiala poczekac az zasnie bo nigdy wczesniej tak nie reagowala:/

w nagrode za pracowitosc jej pomidorowa i szykuje obiadek z przepisu motylka

Anusia-sliczna dziewczynka i jak siada!
Stary 2008-01-04, 12:34   #2207
biankaaa
Zadomowienie

Blanka w dzien sypia mniej wiecej co 3 godziny a drzemki trwaja do godzinki. Z reguly zasypia po jedzonku, godzinka kimki, 3 godziny zabawy , znowu jedzonko i spanie jak jest spacer to tez na spiocha
Stary 2008-01-04, 13:10   #2208
sylwia-zuza
Zakorzenienie

macko spi
dobra musze sie szykowac, bo za godzine mamy byc gotowi do wyjscia
Stary 2008-01-04, 13:40   #2209
joli31
Rozeznanie

Katarzynka77 ila masz wzrostu, bo ja miałam identyczną wagę przed ciążą, ale jestem malutka 154 cm. Teraz ważę 49 i jest super, chciałabym, żeby tak zostało, ale ciągle jem słodycze. Oczywiście inne zdrowe rzeczy również, ale bez słodyczy nie potrafię się obejść.
Dzięki MotylkuAgatka noc miała spokojną , tak jak zawsze, karmienie ok 2.30, o 5.50 i o 8.00. Potem z powrotem do łóżeczka. Spała, obudziłam męża i poszłam na zakupy. Zimno strasznie. Ponoć 18 poniżej 0, do tego silny wiatr. dziś nie wyjdziemy na spacer. Moja Kora też uwielbia śnieg, ale u nas jest go zbyt mało, aby się w nim zakopywać.
Pucka jest dość ciepła, mierzyłam jej temp, ale w normie, dzwoniłam nawet do przychodni, i tam też mnie uspokoili. Głupio się nałożyło, bo kupki nie robiła od tygodnia ( zawsze tak ma),i szczepionka to może mieć podwyższoną teperaturę i od tego i od tego. Generalnie jest spokojna, leży w łóżeczku, spać nie zamierza, cichutko opowiada.
Poissy mamy nie tylko podobne ale i bardzo spokojne córeczki. Nie narzekajmy, bo czytając maile od mojej koleżanki to mamy miodzio. Kacper jest młodszy od Agatki o dwa dni, w nocy nie śpi, ryczy, śpi tylko na spacerze. To jest absorbujące dziecko!
joli31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 13:46   #2210
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
anusia ona siedzi?
Jeśli jest trzymana pod kątem to usiądzie, jak leży na płaskim to unosi głowę i przedramiona.

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Ja mam tak od samego początku, po około tygodniu Olcia nabrała schematu nocnego wstawania, około 3 i nad ranem około 6.
I co ja mam biedna powiedzieć? No fakt, że to nocne wstawanie to polega na najedzeniu się i dalej idzie spać.

Nie wiem jak Wasze Skarby, ale mój już prawie w dzień nie sypia. Ma w dzień tylko jedną drzemkę około 12-stej do 15. I tyle. Śpi do 6 budzi się na karmienie, idzie spać, potem około 8:30 na następne karmienie i już nie zasypia. Dopiero około 12, budzi się na jedzonko około 15.
Maja ma 2 drzemki w ciągu dnia po około 30 min, czasem 40. Ale ja bym chyba wolała żeby spała tak jak Twoja Olcia, w 3 godzinki można coś więcej zrobić, lub posiedzieć dłużej na wizażu

Cytat:
no i koniec porzadkow powycieralam kurze, podlalam kwiatki, ogarnelam i juz mialam odkurzac gdy moje dziecie dostalo ataku histerii na dzwiek odkurzacza:/ fakt faktem - nie jest on szczegolnie mily dla ucha ale nie sadzilam ze taksie wystraszy:/ bede musiala poczekac az zasnie bo nigdy wczesniej tak nie reagowala:/
Majunia czasem też reaguje płaczem na dźwięk odkurzacza, zazwyczaj wtedy jak podłączam do gniazdka a on się sam załączy.

Cytat:
Anusia-sliczna dziewczynka i jak siada!
Dziękuję bardzo, spieszy jej się chyba do dorosłości

sylwia-zuza

Może tym razem będzie lepiej i Maćko dzielnie zniesie ukłucia Tego oczywiście życzymy.

Ojjj idzie wielka kupa, lecę robić małej toaletę
Stary 2008-01-04, 13:53   #2211
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Poissy mamy nie tylko podobne ale i bardzo spokojne córeczki. Nie narzekajmy, bo czytając maile od mojej koleżanki to mamy miodzio. Kacper jest młodszy od Agatki o dwa dni, w nocy nie śpi, ryczy, śpi tylko na spacerze. To jest absorbujące dziecko!
Oj Jola jestem daleka od krytykowania swojego dziecka, bo zaraz potem musiałabym się

Wiem, że i tak mamy spokojne dzieci i ja również mam przykład koleżanki (a właściwie znajomej), która ma o miesiąc młodszego synka, który też prawie cały czas płacze. Uspakaja się wyłącznie na rękach w pozycji pionowej. Ale weź i noś ponad 7kg non stop .
Cytat:
Napisane przez 82anusia Pokaż wiadomość
Maja ma 2 drzemki w ciągu dnia po około 30 min, czasem 40. Ale ja bym chyba wolała żeby spała tak jak Twoja Olcia, w 3 godzinki można coś więcej zrobić, lub posiedzieć dłużej na wizażu
No tak to ja już wolę tak jak jest. Teraz Ola śpi, sama zasnęła o 12, obudziła się 12:45 possała cycka i poszła dalej spać. Więc śpi już prawie 2 godziny.
Fakt muszę przyznać, że Ola jest podobnie do mnie strasznie. Ja też lubię mieć stały rozkład dnia. Nie lubię spać. Przyszła godzina 12 i bez żadnego kwękania Olcia śpi. Nawet smoka jej nie dawałam.
Stary 2008-01-04, 13:55   #2212
Katarzynka77
Rozeznanie

Cytat:
Katarzynka77 ila masz wzrostu, bo ja miałam identyczną wagę przed ciążą, ale jestem malutka 154 cm. Teraz ważę 49 i jest super, chciałabym, żeby tak zostało, ale ciągle jem słodycze. Oczywiście inne zdrowe rzeczy również, ale bez słodyczy nie potrafię się obejść.
Mam 160 cm i owszem jestem chuda, ale i tak wyglądam lepiej niż kiedyś . Ja też kocham słodycze i nie mogę się od nich powstrzymać, ale pocieszam się tym, że przy tej wadze wolno mi . Szkoda tylko zębów, ale staram się myć zęby po słodyczach, ponadto dodatkowo często robię przeglądy, może więc te moje zęby tak bardzo nie ucierpią .
Stary 2008-01-04, 14:01   #2213
joli31
Rozeznanie

Cytat:
macko spi
dobra musze sie szykowac, bo za godzine mamy byc gotowi do wyjscia
powodzenia. dla Maciusia. Widzę po małej ,że co szczepienie to będzie gorzej. Wyrywa się już, jest silniejsza i bardziej świadoma, że coś złego się dzieje. Przed nami wczoraj w przychodni na szczepieniu był 15 miesięczny chłopczyk. Darł się już przed wejściem do gabinetu. Potem było gorzej, bo darł się jeszcze głośniej. Dziwny jakiś , bo nawet pani doktor się cieszyła, że ma go z głowy. Mam nadzieję, że moje dziecko nie będzie miało urazu do lekarzy (jej pani doktor ma ok 55-60 lat, figurę nastolatki i super ciuchy i chodzi bez fartucha) .
Karmi z Was któraś piersią przy szczepieniu. Niby to polecają w gazetach, ale głupio tak mi zapytać pielęgniarki i wywalić cycki.
Stary 2008-01-04, 14:16   #2214
joli31
Rozeznanie

[quote=82anusia;6198652]Wasze dzieciaczki smacznie śpią, a tej mojej małej coś się poprzestawiało. Od 4 dni wstaje mi po 3 razy w nocy, już zapomniałam jak to jest, bo ona spała do 6/7 jadła i dalej szła spać. Mam nadzieję, że to przejściowe jej wstawanie i wszystko wróci do normy.

Moja Pucka tak ma czasem. Normą jest ok 2.30 i 5/6. Czasem zdarza się , że tylko raz o 5 domaga się jedzenia, a czasem budzi mnie o 2,4,6. Nie można wg niej ustawiać zegarka, zresztą wg mnie tez nie.
Spadam bo się obudziła i "gryzie" brzeg kołderki. Pa
Stary 2008-01-04, 14:37   #2215
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Karmi z Was któraś piersią przy szczepieniu. Niby to polecają w gazetach, ale głupio tak mi zapytać pielęgniarki i wywalić cycki.
Ja nie, pewnie uspokoiłoby to Olę, ale w sumie po ostatniej wizycie w przychodni jestem dobrej myśli.
Z jednej strony ja ją zabawiałam, a z drugiej pielęgniarką ładowała jej zawartość strzykawki. Nawet nie skrzywiła się. Pielęgniarka była bardzo mocno zdziwiona.
Dlatego też uważam, że dla dziecka ważniejsze od jedzenia jest przytulenie i ogólnie kontakt z matką.
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6199732]Juz sobie to wyobrazam, jak Olivier przy wkluciu gryzie mi sutka, potem on wyje i ja wyje i tak razem placzemy [/quote]

Stary 2008-01-04, 14:58   #2216
berbeaa
Rozeznanie

Anusia Twoja Majunia silna dziewczynka, dziękuje za pamięć!

Oliwierku od Weroniczki

Maciuś to odważny chłopak więc zniesie te ukłucia dzielnie

Matyldziu jak tam zdrówko. Od nas duża Ebenko napisz jak malutka co z tym zabiegiem

Ostatnio Was pytałam o to podnoszenie głowy bo mnie niepokoii że Weroniczka nie cierpi leżeć na brzuszku a w zwiazku z tym nie podnosi główki wczoraj na szczepieniu usłyszałam tylko że mam się nie denerwować bo dzidzia jest leniem i że zacznie tylko później ale sama nie wiem czy to mozna tak zostawic i czekac?
berbeaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 15:23   #2217
poissonivy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez berbeaa Pokaż wiadomość
Ostatnio Was pytałam o to podnoszenie głowy bo mnie niepokoii że Weroniczka nie cierpi leżeć na brzuszku a w zwiazku z tym nie podnosi główki wczoraj na szczepieniu usłyszałam tylko że mam się nie denerwować bo dzidzia jest leniem i że zacznie tylko później ale sama nie wiem czy to mozna tak zostawic i czekac?
Ola też nie znosiła leżeć na brzuszku, kładę ją teraz częściej, ale krócej. Dosłownie po 2-3 minuty. I zaczęła dźwigać wyżej łepek. A z tym leniem to może być prawda już kilkakrotnie opisywałam, jak Ola zamiast dźwigać głowę, to kładła ją sobie na rączce i usypiała.
Stary 2008-01-04, 15:35   #2218
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Cytat:
Anusia Twoja Majunia silna dziewczynka, dziękuje za pamięć!

Dziękuję bardzo!
Co do podnoszenia główki to wydaje mi się, że jeśli lekarz mówi aby się nie martwić zbytnio, to się nie martw, przyjdzie dzień a Weroniczka uniesie główkę. Przecież na siłę tej głowy jej nie uniesiesz Malutka w końcu pozna uroki trzymania głowy do góry i sama zacznie coraz częściej to robić (tak myślę). Ty chyba jedyne co możesz zrobić kładź ją na brzuszku i w tym czasie postaraj się ją zająć jakoś zabawka. Trzymaj ją w zasięgu wzroku a jak zauważysz, że bobas jej się przygląda unieś do góry, może to poskutkuje również unoszeniem główki. Oczywiście to są moje przypuszczenia, ale myślę że warto spróbować, na pewno nie zaszkodzi

Powodzenia
Stary 2008-01-04, 16:09   #2219
katmaz1
Raczkowanie

Jak ja byłam na szczepieniu z moją malutką to po wkłuciu tylko ja przytuliłam do siebie i przestała odrazu krzyczeć. Teraz 9 sycznia kolejne. Bedzie gorzej, bo mała zrobiła sie bardziej kumata ale damy rade!!! hihi

http://suwaczki.maluchy.pl/li-7520.png <-------- MOJA MALUTKA WIKI

katmaz1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-04, 16:17   #2220
katmaz1
Raczkowanie

Cytat:

Pewnie że czekać. Nic na sile! Dzidzia jak będzie chciała to sobie podniesie łepek hihi

http://suwaczki.maluchy.pl/li-7520.png <-------- MOJA MALUTKA WIKI

katmaz1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości