|
|
#2191 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
Na początek...
Łucja dziękuje wszystkim forumowym ciotkom za życzenia ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do wagi to ja się pochwalę, że ważę teraz dokładnie tyle ile zawsze chciałam. Zawsze byłam bardzo chuda i ważyłam 43-45 kg, teraz po ciąży ważę 48 kg i mam nadzieję, że już nie schudnę, bo wreszcie wyglądam jak człowiek Cytat:
|
||||
|
|
|
#2192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Motylku zapomnialam podziekowac kiedys juz robilam lazanie, ale makaron byl twardy i wyszlo bleeeeeeeee teraz myslalam,zeby troszke obgotowac. Ale widze, ze Ty odstawiasz na troszke a i musze kupic blaszke, bo w szale przedswiatecznygo sprzatania wysztkie poszly do kosza(byly stare wiec mi nie zal)
Jesienne mamy Edytowane przez sylwia-zuza Czas edycji: 2008-01-04 o 09:04 |
||||
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2194 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny moge poruszyc temat kupy mojego Patryka?
Od dwoch tygodni robi ciagle taka rzadka, konsystencja nie przypomina musztardy a raczej ciasto nalesnikowe. Bylam w tej sprawie u lekarza 3 dnia jak sie taka pojawila i niby mam sie nie martwic ale to juz jest ponad 2 tyg i zaczynam sie troche niepokoic. Dzisiaj zadzwonilam i lekarz znowu, ze tak moze byc i ze to normalne jesli dziecko mimo wszystko czuje sie dobrze, przybiera na wadze i nic sie raczej nie zmienilo. No w sumie Patrys zachowuje sie tak jak zawsze i ja nie chce na sile szukac u niego choroby ale nie mam tez pewnosci czy to takie normalne. Lekarz wspomnial tez o tym, ze moze to byc nietolerancja laktozy i odstawic wszystko co ma mleko i zobaczyc czy cos sie zmieni. Dziewczyny miala ktoras z Was podobnie? |
|
|
|
#2195 |
|
Zadomowienie
|
przy nietolerancji laktozy zaleca sie odciaganie pokarmu pierwszej fazy przy karmieniu piersia [ ok 40 ml - chodzi o ten wodnisty pokarm]. Dobrze byloby robic to conajmniej tydzien i obserwowac czy jest poprawa. Zawsze mozesz tez podac jakis probiotyk - napewno nie zaszkodzisz, a z reguly ladnie reguluje kupke
![]() Sliczny ten twoj synus ))Ja robie wielkie porzadki bo ostre promienie sloneczne obnarzyly tony kurzu w naszym mieszkaniu eh Jestem wyspana - Blanka zalapala fajny rytm snu - 12 godzin 20:00-8:00 - zeby tak zostalo )))
|
|
|
|
#2196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nie przejmowałabym się tym, kupy mojej Olci już od paru tygodni nie wyglądają tak jak na początku, tylko właśnie są lejące i kleiste, właśnie przypominają ciasto naleśnikowe. No oprócz barwy rzecz jasna .
|
|
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj teń leń ![]() Co do rytmu snu to zazdroszczę, ja myślalam że mam aniolka( bo zawsze śpi od 22:00 do 6 -7 rano) a tu proszę są większe śpiochy.
|
|
#2198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest 11 udało mi się... podobnie jak u Ciebie Pysiu, nastawić pranie. |
|
|
|
|
#2199 |
|
Zakorzenienie
|
a my idziemy dzis na szczepienie, pewnie znowu bedziemy uciekac z krzykiem z przychodni
|
#2200 |
|
Rozeznanie
|
Dziekujemy za komplementy, Patrys lezy dumny i sie smieje,
Co do tej kupy jego to ja zamiast diety moze lepiej lekarza zmienie. Nie wiem, cale szczescie ze raczej nic go nie boli i nie cierpi jakos specjalnie z tego powodu. |
|
|
|
#2201 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny,
widze , ze u wszystkich noc byla spokojna i dlugo pospalysmy. Oby tak dalej ![]() Joli mam nadzieje , ze Agatka tej nocy tez spala dobrze i ty jestes dzis wypoczeta. U mnie za oknem prawdziwa zima. Jest duzzzzzo sniegu. Wyszalalam sie dzis z psem na placu zabaw . Moj Edek uwielbia snieg i sie caly w nim zakopuje. Szkoda ze nie mialam aparatu bo extra wygladal jak wylecial z zaspy tylko z kupka sniegu na czubku glowy. W nastepnym roku to juz Max dolaczy do naszych warjactw snieznych Teraz spi a ja mam czas na 2 sniadanko i wizazowanie. Sylwus ucaluj Maciusia od nas. Dzielny z niego chlopczyk a te ostatnie zdjecia to cud miod
Edytowane przez motylek78 Czas edycji: 2008-01-04 o 11:45 |
|
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za narzeczonego |
|
|
|
|
#2203 |
|
Zadomowienie
|
Wasze dzieciaczki smacznie śpią, a tej mojej małej coś się poprzestawiało. Od 4 dni wstaje mi po 3 razy w nocy, już zapomniałam jak to jest, bo ona spała do 6/7 jadła i dalej szła spać. Mam nadzieję, że to przejściowe jej wstawanie i wszystko wróci do normy.
Patryk super chłopak Najserdeczniejsze życzenia dla Matyldy i Weroniczki, a także spóźnione dla Łusi I jeszcze fotki |
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
anusia ona siedzi?
|
#2205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co ja mam biedna powiedzieć? No fakt, że to nocne wstawanie to polega na najedzeniu się i dalej idzie spać. Nie wiem jak Wasze Skarby, ale mój już prawie w dzień nie sypia. Ma w dzień tylko jedną drzemkę około 12-stej do 15. I tyle. Śpi do 6 budzi się na karmienie, idzie spać, potem około 8:30 na następne karmienie i już nie zasypia. Dopiero około 12, budzi się na jedzonko około 15. |
|
|
|
|
#2206 |
|
Zadomowienie
|
no i koniec porzadkow
powycieralam kurze, podlalam kwiatki, ogarnelam i juz mialam odkurzac gdy moje dziecie dostalo ataku histerii na dzwiek odkurzacza:/ fakt faktem - nie jest on szczegolnie mily dla ucha ale nie sadzilam ze taksie wystraszy:/ bede musiala poczekac az zasnie bo nigdy wczesniej tak nie reagowala:/w nagrode za pracowitosc jej pomidorowa i szykuje obiadek z przepisu motylka ![]() Anusia-sliczna dziewczynka i jak siada!
|
|
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
Blanka w dzien sypia mniej wiecej co 3 godziny a drzemki trwaja do godzinki. Z reguly zasypia po jedzonku, godzinka kimki, 3 godziny zabawy , znowu jedzonko i spanie
jak jest spacer to tez na spiocha
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
macko spi
![]() dobra musze sie szykowac, bo za godzine mamy byc gotowi do wyjscia
|
#2209 |
|
Rozeznanie
|
Katarzynka77 ila masz wzrostu, bo ja miałam identyczną wagę przed ciążą, ale jestem malutka 154 cm. Teraz ważę 49 i jest super, chciałabym, żeby tak zostało, ale ciągle jem słodycze. Oczywiście inne zdrowe rzeczy również, ale bez słodyczy nie potrafię się obejść.
Dzięki MotylkuAgatka noc miała spokojną , tak jak zawsze, karmienie ok 2.30, o 5.50 i o 8.00. Potem z powrotem do łóżeczka. Spała, obudziłam męża i poszłam na zakupy. Zimno strasznie. Ponoć 18 poniżej 0, do tego silny wiatr. dziś nie wyjdziemy na spacer. Moja Kora też uwielbia śnieg, ale u nas jest go zbyt mało, aby się w nim zakopywać. Pucka jest dość ciepła, mierzyłam jej temp, ale w normie, dzwoniłam nawet do przychodni, i tam też mnie uspokoili. Głupio się nałożyło, bo kupki nie robiła od tygodnia ( zawsze tak ma),i szczepionka to może mieć podwyższoną teperaturę i od tego i od tego. Generalnie jest spokojna, leży w łóżeczku, spać nie zamierza, cichutko opowiada. Poissy mamy nie tylko podobne ale i bardzo spokojne córeczki. Nie narzekajmy, bo czytając maile od mojej koleżanki to mamy miodzio. Kacper jest młodszy od Agatki o dwa dni, w nocy nie śpi, ryczy, śpi tylko na spacerze. To jest absorbujące dziecko! |
|
|
|
#2210 | ||
|
Zadomowienie
|
Jeśli jest trzymana pod kątem to usiądzie, jak leży na płaskim to unosi głowę i przedramiona.
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję bardzo, spieszy jej się chyba do dorosłości ![]() sylwia-zuza Może tym razem będzie lepiej i Maćko dzielnie zniesie ukłucia Ojjj idzie wielka kupa, lecę robić małej toaletę
|
||
|
|
|
#2211 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że i tak mamy spokojne dzieci i ja również mam przykład koleżanki (a właściwie znajomej), która ma o miesiąc młodszego synka, który też prawie cały czas płacze. Uspakaja się wyłącznie na rękach w pozycji pionowej. Ale weź i noś ponad 7kg non stop .Cytat:
Fakt muszę przyznać, że Ola jest podobnie do mnie strasznie. Ja też lubię mieć stały rozkład dnia. Nie lubię spać. Przyszła godzina 12 i bez żadnego kwękania Olcia śpi. Nawet smoka jej nie dawałam. |
||
|
|
|
#2212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Ja też kocham słodycze i nie mogę się od nich powstrzymać, ale pocieszam się tym, że przy tej wadze wolno mi . Szkoda tylko zębów, ale staram się myć zęby po słodyczach, ponadto dodatkowo często robię przeglądy, może więc te moje zęby tak bardzo nie ucierpią .
|
|
|
|
|
#2213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziwny jakiś , bo nawet pani doktor się cieszyła, że ma go z głowy. Mam nadzieję, że moje dziecko nie będzie miało urazu do lekarzy (jej pani doktor ma ok 55-60 lat, figurę nastolatki i super ciuchy i chodzi bez fartucha) .Karmi z Was któraś piersią przy szczepieniu. Niby to polecają w gazetach, ale głupio tak mi zapytać pielęgniarki i wywalić cycki.
|
|
|
|
|
#2214 |
|
Rozeznanie
|
[quote=82anusia;6198652]Wasze dzieciaczki smacznie śpią, a tej mojej małej coś się poprzestawiało. Od 4 dni wstaje mi po 3 razy w nocy, już zapomniałam jak to jest, bo ona spała do 6/7 jadła i dalej szła spać. Mam nadzieję, że to przejściowe jej wstawanie i wszystko wróci do normy.
Moja Pucka tak ma czasem. Normą jest ok 2.30 i 5/6. Czasem zdarza się , że tylko raz o 5 domaga się jedzenia, a czasem budzi mnie o 2,4,6. Nie można wg niej ustawiać zegarka, zresztą wg mnie tez nie. Spadam bo się obudziła i "gryzie" brzeg kołderki. Pa |
|
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jednej strony ja ją zabawiałam, a z drugiej pielęgniarką ładowała jej zawartość strzykawki. Nawet nie skrzywiła się. Pielęgniarka była bardzo mocno zdziwiona. Dlatego też uważam, że dla dziecka ważniejsze od jedzenia jest przytulenie i ogólnie kontakt z matką. [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6199732]Juz sobie to wyobrazam, jak Olivier przy wkluciu gryzie mi sutka, potem on wyje i ja wyje i tak razem placzemy [/quote]
|
|
|
|
|
#2216 |
|
Rozeznanie
|
Anusia Twoja Majunia silna dziewczynka, dziękuje za pamięć!
Oliwierku Maciuś to odważny chłopak więc zniesie te ukłucia dzielnie Matyldziu jak tam zdrówko. Od nas duża Ostatnio Was pytałam o to podnoszenie głowy bo mnie niepokoii że Weroniczka nie cierpi leżeć na brzuszku a w zwiazku z tym nie podnosi główki wczoraj na szczepieniu usłyszałam tylko że mam się nie denerwować bo dzidzia jest leniem i że zacznie tylko później ale sama nie wiem czy to mozna tak zostawic i czekac?
|
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do podnoszenia główki to wydaje mi się, że jeśli lekarz mówi aby się nie martwić zbytnio, to się nie martw, przyjdzie dzień a Weroniczka uniesie główkę. Przecież na siłę tej głowy jej nie uniesiesz Malutka w końcu pozna uroki trzymania głowy do góry i sama zacznie coraz częściej to robić (tak myślę). Ty chyba jedyne co możesz zrobić kładź ją na brzuszku i w tym czasie postaraj się ją zająć jakoś zabawka. Trzymaj ją w zasięgu wzroku a jak zauważysz, że bobas jej się przygląda unieś do góry, może to poskutkuje również unoszeniem główki. Oczywiście to są moje przypuszczenia, ale myślę że warto spróbować, na pewno nie zaszkodzi![]() Powodzenia |
|
|
|
|
#2219 |
|
Raczkowanie
|
Jak ja byłam na szczepieniu z moją malutką to po wkłuciu tylko ja przytuliłam do siebie i przestała odrazu krzyczeć. Teraz 9 sycznia kolejne. Bedzie gorzej, bo mała zrobiła sie bardziej kumata
ale damy rade!!! hihi
|
|
#2220 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzidzia jak będzie chciała to sobie podniesie łepek ![]() hihi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

oj teń leń 

za narzeczonego
powycieralam kurze, podlalam kwiatki, ogarnelam i juz mialam odkurzac gdy moje dziecie dostalo ataku histerii na dzwiek odkurzacza:/ fakt faktem - nie jest on szczegolnie mily dla ucha ale nie sadzilam ze taksie wystraszy:/ bede musiala poczekac az zasnie bo nigdy wczesniej tak nie reagowala:/
.