Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-20, 10:08   #4531
mademoiselle_m
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem już po obronie! Wchodziłam jako druga, więc nie stresowałam się długo I jest piąteczka

Super!! Gratulacje Teraz trzeba uczcić
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 10:11   #4532
kociulek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016

Emosz, wielkie gratulacje pani magister

Migdałku, ja od samego początku biorę MamaDHA.

Jeśli chodzi o monitor oddechu to ja nie miałam, ale jak to już któraś napisała - na początku świeżo upieczeni rodzice mają odruch częstego wstawania i sprawdzania czy wszystko jest ok.

A ja w sobotkę byłam na rodzinnej imprezie i mamy rodzinny wysyp Żony moich dwóch ciotecznych braci też spodziewają się dzidziusia. Jedna ma termin na październik, a druga tak jak ja na grudzień. Ale nam się rodzinka powiększy Cudownie

Monika, co u ciebie? Mocno trzymam kciuki za szybkie opanowanie sytuacji

I oczywiście mocne za dzisiejsze wizyty

Mam dziś wielką ochotę na tortillę z duuuużą ilością sosu czosnkowego To moja pierwsza zachcianka w tej ciąży. No i ogórki małosolne teściowej chyba jednak nie doczekają przyjazdu męża

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 10:48   #4533
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny jestem już po obronie! Wchodziłam jako druga, więc nie stresowałam się długo I jest piąteczka
Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Ja biore od 13 tyg prenatal z dha.
A co do inpostu to mam nadzieje, ze szybko Ci dorecza, nie tak jak mi...
Dzisiaj paczka wysłana, więc powinna jutro lub pojutrze przyjść... Mam numer paczki, będę ją śledzić! Zobaczymy

Ja mam vita-miner prenatal dha ale on ma bardzo szeroki skład i się zastanawiam czy tego nie za dużo... W omega med nie ma tylu witamin i minerałów i może to dobrze?
Stary 2016-06-20, 10:54   #4534
LuckySparkle
Zadomowienie

Mi sie wlasnie konczy omega med a paczka mi jeszcze z Pl nie przyszła. Chcialam tu kupic i myslalam, że padne. Cena £30...
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 10:56   #4535
CAR0LKA
Rozeznanie

22 strony mialam do nadrobienia, myslalam ze nie przebrne

Duzo zmian u Was. gratuluje dobrych wynikow i poznanaych plci - u nas ponoc ma byc synek - a ja bylam na 200% pewna ze bedzie dziewczynka teraz trwaja intensywne rozmowy na temat imienia meskiego

Nie sypiam ostatnio zbyt dobrze (znow) a ze nadal pracuje to juz na nic nie mam sily... Wyliczylam sobie ze jeszcze jakies 7-8 tygodni pracy przede mna. KIedys myslalam ze dam rade dluzej, ale widze, ze upalow nie wytrzymam, ze trzeba sie bedzie w domuz wiatrakiem zamknac. Juz teraz jak pareset metrow przejde to cala zdyszana jestem

Zastanawiam sie nad ta poduszka rogalem, mozecie mi napisac jakie macie w nich wypelnienie? Nie odksztalcaja sie?
CAR0LKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 11:59   #4536
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje

My wczoraj mieliśmy jechać na baseny, ale wybraliśmy Zakopane Cudowny odpoczynek, odstresowanie, wyciszenie oczywiście nie chodziliśmy po górach, tylko po Krupówkach, ale i tak było fajnie No i kupiliśmy Marcelowi cudne body góralskie Cena powala, ale tż się uprał, potem Wam wrzucę zdjęcie

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 12:05   #4537
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Gratulacje

My wczoraj mieliśmy jechać na baseny, ale wybraliśmy Zakopane Cudowny odpoczynek, odstresowanie, wyciszenie oczywiście nie chodziliśmy po górach, tylko po Krupówkach, ale i tak było fajnie No i kupiliśmy Marcelowi cudne body góralskie Cena powala, ale tż się uprał, potem Wam wrzucę zdjęcie

Ehhhh ale Ci zazdroszczę tego Zakopanego marzy mi sie wyjechać gdzies chociaż na pare dni ale nic z tego trzeba pilnować budowy tłumacze sobie ze za chwile bede mieć mój wymarzony domek ale mimo tego marzą mi sie wakacje
Stary 2016-06-20, 12:26   #4538
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje!

ja nie dojade na prenatalne...
tż sie zle czuje...
innego terminu brak..,

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 12:30   #4539
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Ehhhh ale Ci zazdroszczę tego Zakopanego marzy mi sie wyjechać gdzies chociaż na pare dni ale nic z tego trzeba pilnować budowy tłumacze sobie ze za chwile bede mieć mój wymarzony domek ale mimo tego marzą mi sie wakacje
Rozumiem Cię, ale może znajdziecie czas, żeby wyjechać gdzieś na jeden dzień i odpocząć, albo kilka godzin nad jakimś jeziorkiem

Stary 2016-06-20, 12:38   #4540
CAR0LKA
Rozeznanie

Czy Wy uzywacie / planujecie uzywac adapterow do pasow bezpieczenstwa? Ja w sumei spedzam w aucie ok 4ha tygodniowo jako kierowca, plus troche czasu jako pasazer i tak sie zastanawiam nad tym wynalazkiem....
CAR0LKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 12:41   #4541
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Czy Wy uzywacie / planujecie uzywac adapterow do pasow bezpieczenstwa? Ja w sumei spedzam w aucie ok 4ha tygodniowo jako kierowca, plus troche czasu jako pasazer i tak sie zastanawiam nad tym wynalazkiem....
Juz rozmawiałam z mezem, ze u nas sie to sprawdzi. Pewnie tez kupie uzywane.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 14:54   #4542
folinka
Zadomowienie

Witajcie!
Jestem po usg, widziałam moje cudne i zdrowe Maleństwo ...które pozostaje ciągle bezpłciowe Ma 7 cm i NT w normie. Znaczy się lekarz nie powiedział płci, zapytałam, a on mi na to, że to za wcześnie, że nawet jeśli coś widzi w I trym, to nie może powiedzieć płci, bo jest duże ryzyko pomyłki. Ale następne usg już za 6 tyg, hehe, już i dopiero, ale dla mnie to już, bo to będzie 19 tc, a ja jestem przyzwyczajona, że w Pl połówkowe jest standardowo między 20-22 tc, a w UK robią 18-20 tc
Cieszę się bardzo, że wszystko co lekarz sprawdził jest jak należy, ale powiem Wam, że jestem bardzo zawiedziona tym usg Trwało bardzo krótko, nie wiem, nie patrzyłam na zegarek, ale wydaje mi się, że było to ok. 5 min, no maksymalnie 10. Lekarz sprawdził, czy są narządy, ręce i nogi, ale z pomiarów robił tylko crl i nt. Serce tyle, że zobaczył migającą plamkę i mówi "serce bije", ale zero sprawdzenia tętna czy przepływów. Cieszę się, że mam tu też badania genetyczne z krwi za darmo, ale to usg... W lipcu będę w Pl i zupełnie nie myślałam o pójściu na usg, ale teraz to co innego...

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Ja tak trochę z innej beczki. Dziewczyny myślałyście już czy będziecie kupować monitor oddechu?
Nie myślałam o tym jeszcze. Przy chłopcach nie miałam. Dziewczyny już trochę cennych opinii napisały. Ja jeszcze dodam, że słyszałam o wielu przypadkach, gdzie te monitory powodowały zawały serca na wyrost, tzn. włączały się wielokrotnie, bo maluch się przesunął, rozpięły się jakieś kabelki, itp. Ale z drugiej strony jak to takie tanie w UK, to pomyślę o tym.
Zawsze w tego typu sprawach, mam taką myśl, że jeśli coś złego się stanie, czemu mogłam zapobiec, ale tego nie zrobiłam z powodu pieniędzy czy beztroski, to sobie nigdy bym tego nie wybaczyła.

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61960366]Ja nie mialam, ale przyznam że przez pierwsze noce zagladalismy do małego czy oddycha. Podobno standardowy odruch u mlodych rodziców [/QUOTE]
Tylko przez pierwsze noce? Mi się wydaje, że to standard miesiącami. Sprawdzałam i przy pierwszym i przy drugim synku.

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
A co sądzicie o nawilżaczu powietrza? Dostałam w spadku gazetę zimową o tematyce dziecięcej i tak gorąco polecali nawilżacz w zimę - podobno dzieci wtedy mniej chorują. A jak nasze maleństwa się urodzą w grudniu, to sezon grzewczy będzie w pełni. Co wy na to?
Ważniejsze dla zdrowia wg mnie od nawilżacza jest utrzymywanie odpowiedniej temp w domu. Do 22 st. nie ma potrzeby nawilżania. Mnie niestety rodzice wychowali w "cieplarni", w bloku, gdzie kaloryfery były zawsze na full i do tej pory ciepię z tego powodu, jestem zmarzluchem i zawsze dużo chorowałam. Przy chłopcach w bloku wszystkie kaloryfery skręcałam zwykle na 0, a i tak od sąsiadów grzało na tyle, że utrzymywała się temp. ok. 21 st. Tylko w łazience na wieczór robimy cieplej

Cytat:
Aa i jeszcze! za dzisiejsze wizyty!
Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
I oczywiście mocne za dzisiejsze wizyty
Dzięki! Przydały się, skoro Maleństwo zdrowe

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Czy któraś z was bierze już DHA?
Albo vita-miner prenatal +DHA?
Tak, biorę od około tygodnia witaminy z dha.

Cytat:
Fantastycznie!!!

Cytat:
22 strony mialam do nadrobienia, myslalam ze nie przebrne
Wiem, co czujesz Ja przebrnęłam przez 20. Jakoś nie umiem odpuścić I jeszcze parę cytatów czeka skopiowanych na odpowiedź

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
tż sie zle czuje...
innego terminu brak..,
Przykro mi ogromnie
Mam nadzieję, że to nic poważnego z tż i że wszyscy łącznie z maleństwem będziecie zdrowi

Cytat:
Absolutnie tak!
To taka jedna z tych rzeczy, o których pisałam powyżej, że jak już wiem, że jest coś takiego, to nie zrezygnuję z zapewnienia bezpieczeństwa mojemu dziecku. Tyle, że ja uznaję jedynie Tummy Shield, wszystkie inne, które widziałam to badziewia zapinane na rzepa. To przecież paranoja... Jak rzep miałby cokolwiek utrzymać przy jakimś zdarzeniu w aucie... Tummy Shield jest niestety drooogi. Przy Maksie nie jeździłam prawie autem. Przy Kaju kupiłam używany i za podobną cenę potem sprzedałam Teraz właśnie już się rozglądam na ebayu za kolejnym.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 16:30   #4543
mademoiselle_m
Zadomowienie

Ja jeżdzę dużo autem ale zupełnie do mnie nie przemawiają pasy zapinane w kroku, moze dlatego ze ja dużo chodzę w sukienkach i spódnicach (zwłaszcza latem)
Stary 2016-06-20, 16:44   #4544
Emosz
Zadomowienie

Dziękuję bardzo dziewczyny!

Cytat:
Ja też dość dużo jeżdżę autem i zastanawiałam się nad nimi, podobały mi się takie zapinane nie w kroku a na udach, Belt of life chyba. Tylko cena dość wysoka ale jakby się udało tanio kupić używane to się skuszę
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 16:59   #4545
kamisha
Zakorzenienie

folinka - najwazniejsze ze malenstwo zdrowe

innego terminu mi nie dali..
z tżtem w miare okej...
alw jestem zdolowana

Edytowane przez kamisha
Czas edycji: 2016-06-20 o 17:00
Stary 2016-06-20, 16:59   #4546
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Moja poducha nie tylko ja z niej korzystam jak widać
super też planuje kupić bo coraz gorzej mi się śpi niestety
Cytat:
Pisalam wczoraj ze zazdroszcze pizzy? TZ przyjechal o 22 i tez mial na nia ochote, wiec o 23 nam dowiezli przepyszna pizza kiedy jak nie teraz moge grzeszyc?
Dzisiaj pojade do smyka poogladac jakies wozki na zywo
---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Aa i jeszcze! za dzisiejsze wizyty!
ja jutro zjem pizze bo idziemy do knajpki na mecz i tam mają pyszną
Daj znać co w smyku

Cytat:
gratulacje !!!!

Cytat:
Gratulacje

cudnie taki wyjazd koniecznie pokaż fotke body

Cytat:
gratulacje!

tż sie zle czuje...
innego terminu brak..,

Kochana a sama nie dasz rady pojechac??? to ważne badanie szkoda z niego zrezygnować. Ja też byłam sama..
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Witajcie!
Jestem po usg, widziałam moje cudne i zdrowe Maleństwo ...które pozostaje ciągle bezpłciowe Ma 7 cm i NT w normie. Znaczy się lekarz nie powiedział płci, zapytałam, a on mi na to, że to za wcześnie, że nawet jeśli coś widzi w I trym, to nie może powiedzieć płci, bo jest duże ryzyko pomyłki. Ale następne usg już za 6 tyg, hehe, już i dopiero, ale dla mnie to już, bo to będzie 19 tc, a ja jestem przyzwyczajona, że w Pl połówkowe jest standardowo między 20-22 tc, a w UK robią 18-20 tc
Cieszę się bardzo, że wszystko co lekarz sprawdził jest jak należy, ale powiem Wam, że jestem bardzo zawiedziona tym usg Trwało bardzo krótko, nie wiem, nie patrzyłam na zegarek, ale wydaje mi się, że było to ok. 5 min, no maksymalnie 10. Lekarz sprawdził, czy są narządy, ręce i nogi, ale z pomiarów robił tylko crl i nt. Serce tyle, że zobaczył migającą plamkę i mówi "serce bije", ale zero sprawdzenia tętna czy przepływów. Cieszę się, że mam tu też badania genetyczne z krwi za darmo, ale to usg... W lipcu będę w Pl i zupełnie nie myślałam o pójściu na usg, ale teraz to co innego...

super że wszystko ok ;* dla swojego spokoju idź u nas na usg ja bym poszła gdybym miała wątpliwości
Stary 2016-06-20, 17:00   #4547
folinka
Zadomowienie

A co tu dziś taka cisza??? Przez kilka godzin tylko jeden mój bidny post? Zawsze tak jakoś jest jak ja mam więcej czasu

Mój 4-latek był pierwszy raz dziś na wycieczce szkolnej. Uff, ale przeżycie, ale nie wiem, czy bardziej dla mnie, czy dla niego
A mnie znowu przeziębienie dopadło i już trzyma kilka dni Ale w sumie ostatnie dni starałam się normalnie w domu coś robić i z dzieciakami, więc wczoraj już stwierdziłam, że muszę wyleżeć i odpocząć. Toteż miałam okazję doczytać zaległości

Standardowo z zaległości to przede wszystkim cieszę się bardzo, że Wy i dzieciaczki rośniecie zdrowo Przykro mi, że niektóre z Was tak jeszcze cierpią przez mdłości czy wymioty. To się musi wkrótce skończyć
I witam nowe mamy

A wiem, czemu ta cisza... Jedna z naszych przodowniczek wątku milczy Monika, jak tam u Ciebie?

Słuchajcie, lada dzień nam się wątek skończy Ja myślę, że potwierdzenie, że wszystkie prosimy PaniąMigdałek, żeby nas tu dalej pięknie prowadziła, jest tylko czystą formalnością, prawda?

Hehe, to mi się nazbierało przemyśleń

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Czy kojarzycie może Klinikę Położnictwa Perinatologii Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum w Krakowie (ul. Kopernika) ? Mój lekarz mówił, że jakbym chciał u niego rodzić to tam właśnie. Znacie jakieś opinie?
Coś niecoś mi świta, ale niewiele... Kojarzysz jak pisałam niedawno o tym, jak jechałam 90 km do porodu? To do Narutowicza do Krakowa tak ciągnęłam bo pierwszego syna tam urodziłam (mieszkałam wtedy w Krakowie) i byłam zadowolona, i tak to zwykle kobiety mają, że potem chcą w tym samym miejscu. Jak wybierałam miejsce pierwszego porodu, to pamiętam tyle, że Kopernika raczej w ogóle nie brałam pod uwagę, ale nie jestem pewna dlaczego. To jest szpital kliniczny, więc na pewno jest tam wysoki poziom specjalizacji, ale za to z drugiej strony jest chyba dużo studentów i warunki ogólnie też średnie. To tyle z tego co pamiętam, ale to wiedza sprzed 10 lat, więc nie wiem, na ile aktualna.
Co Ci mogę doradzić, to wątek, który sama studiowałam kiedyś
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=47224
Pisałam też tam moją opinię, ale po drugim porodzie niezbyt szeroką. Jakbyś chciała wiedzieć coś więcej o Narutowiczu, to daj znać.

Cytat:
myslalam ze moze sie uda ze firma na zaswiadczeniu nie zaznaczy ze jestem na l4 ale sie kadrowa nie zgodzila..
Wiem, że to już chwilę temu było, ale... Kurcze, chciałabym coś pomóc, doradzić, ale nie wiem jak Ale nie mogę pojąć, co bank ma do tego, że jesteś na l4, przecież ciągle zarabiasz i to w dodatku 100%. Czym to uzasadniają? Nie da się z nimi tego jakoś przedyskutować delikatnie mówiąc?
Stary 2016-06-20, 17:02   #4548
kamisha
Zakorzenienie

justyna - nie dojade mialam na 14.. do 11 myslalam ze pojade.. nie mialam jak dojechac, innego terminu btak

Stary 2016-06-20, 17:02   #4549
folinka
Zadomowienie

O przepraszam, widzę, że jak smarowałam moją epitstołę, to się kilka nowych postów pojawiło
Stary 2016-06-20, 17:04   #4550
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, chciałabym coś pomóc, doradzić, ale nie wiem jak Ale nie mogę pojąć, co bank ma do tego, że jesteś na l4, przecież ciągle zarabiasz i to w dodatku 100%. Czym to uzasadniają? Nie da się z nimi tego jakoś przedyskutować delikatnie mówiąc?
na zaswiadczeniu mam zaznaczone ze powyzen 30 dni jestem na l4, czekamy na odzew z banku...

Stary 2016-06-20, 17:06   #4551
itstoolatex3
Zakorzenienie

zakopiańskie body Marcela
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160620_170131.jpg (139,0 KB, 24 załadowań)

Stary 2016-06-20, 17:07   #4552
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
justyna - nie dojade mialam na 14.. do 11 myslalam ze pojade.. nie mialam jak dojechac, innego terminu btak

A to były na NFZ tak?
Stary 2016-06-20, 17:08   #4553
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
A to były na NFZ tak?
prywatnie

Stary 2016-06-20, 17:15   #4554
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
prywatnie

trudno ;* nie martw się szkoda że nie zobaczyłaś maluszka ;( z co z Tż? coś poważnego?

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
cudaśne
Stary 2016-06-20, 17:32   #4555
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
prywatnie

To moze spróbuj gdzie indziej??
Stary 2016-06-20, 17:37   #4556
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
gratulacje!

tż sie zle czuje...
innego terminu brak..,

Ale nie rozumiem, nie mogłaś jechać sama, taxi, busem?

Cytat:
Witajcie!
Jestem po usg, widziałam moje cudne i zdrowe Maleństwo ...które pozostaje ciągle bezpłciowe Ma 7 cm i NT w normie.
Super To następnym razem będzie płeć, jak się pupą nie odwróci

Cytat:
Słuchajcie, lada dzień nam się wątek skończy Ja myślę, że potwierdzenie, że wszystkie prosimy PaniąMigdałek, żeby nas tu dalej pięknie prowadziła, jest tylko czystą formalnością, prawda?
A ja właśnie chciałam się pytać, kto będzie zakładał kolejny wątek

Cytat:
Haha urocze

Dzisiaj będę sama Tż jedzie na spotkanie i wraca jutro... Buuu...
Zrobię sobie domową torille do jedzenia
Tak poza tym to się doczekać nie mogę kopniaków dzidzi Czasem coś poczuję, ale czekam na ten pierwszy konkretny... (tak, a potem będzie stękanie, że kopie po żołądku )
Stary 2016-06-20, 17:39   #4557
monika0185
Zakorzenienie

Folinka dziekuje za informacje o szpitalu na Kopernika

Ja dzisiaj po badaniu usg i na fotelu. Normalnie podobno faktycznie miałam polipa... musiał wyskoczyć w ciągu kilku dni, bo podobno dość sporo wystawał z szyjki, jakieś 2 cm 😨 I wiecie co zrobił ordynator? Usunął mi go.. tzn. dosłownie ukręcił Nie był jakiś to straszny ból ale do przyjemności to nie należało. Na szczęście w badaniu był delikatniejszy od poprzedniej lekarki.
Oprócz tego mam krwiaka i coś o niskim łożysku mówili. Ale podobno to wczesna ciąża i ono się jeszcze uniesie. Dostałam dodatkowo luteinę dopochwowo i mam leżeć. I teraz tak naprawdę niewiadomo z czego było krwawienie... z polipa czy krwiak.. stawiają na polipa. w sumie jak go już nie mam to mam o wiele mniej plamienia. Także trzymajcie kciuki aby krwiak się szybko wchłonął

Najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko dobrze! Ma już 8 cm, leżała sobie spokojnie na boczku i potem podskoczyła. Pokazała Mamuni, że ma się dobrze kolejna lekarka (3 osoba) mówiła, że to dziewczyna
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 17:40   #4558
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Dzisiaj będę sama Tż jedzie na spotkanie i wraca jutro... Buuu...
Zrobię sobie domową torille do jedzenia
Tak poza tym to się doczekać nie mogę kopniaków dzidzi Czasem coś poczuję, ale czekam na ten pierwszy konkretny... (tak, a potem będzie stękanie, że kopie po żołądku )
Czujesz już jakieś muśnięcia?

Stary 2016-06-20, 17:41   #4559
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super! Gratuluję! Pamiętam jaka to ulga
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-20, 17:43   #4560
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Folinka dziekuje za informacje o szpitalu na Kopernika

Ja dzisiaj po badaniu usg i na fotelu. Normalnie podobno faktycznie miałam polipa... musiał wyskoczyć w ciągu kilku dni, bo podobno dość sporo wystawał z szyjki, jakieś 2 cm 😨 I wiecie co zrobił ordynator? Usunął mi go.. tzn. dosłownie ukręcił Nie był jakiś to straszny ból ale do przyjemności to nie należało. Na szczęście w badaniu był delikatniejszy od poprzedniej lekarki.
Oprócz tego mam krwiaka i coś o niskim łożysku mówili. Ale podobno to wczesna ciąża i ono się jeszcze uniesie. Dostałam dodatkowo luteinę dopochwowo i mam leżeć. I teraz tak naprawdę niewiadomo z czego było krwawienie... z polipa czy krwiak.. stawiają na polipa. w sumie jak go już nie mam to mam o wiele mniej plamienia. Także trzymajcie kciuki aby krwiak się szybko wchłonął

Najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko dobrze! Ma już 8 cm, leżała sobie spokojnie na boczku i potem podskoczyła. Pokazała Mamuni, że ma się dobrze kolejna lekarka (3 osoba) mówiła, że to dziewczyna
kurcze w tak krótkim czasie polip, krwiak? straszne... dobrze że czujesz się dobrze i z córusią wszystko dobrze ! 3majcie się kochane

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości