|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe, na II trymestr prawie gotowe! 2016
|
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe to babki odlotowe! 2016
Emosz, wielkie gratulacje pani magister
![]() Migdałku, ja od samego początku biorę MamaDHA. Jeśli chodzi o monitor oddechu to ja nie miałam, ale jak to już któraś napisała - na początku świeżo upieczeni rodzice mają odruch częstego wstawania i sprawdzania czy wszystko jest ok. A ja w sobotkę byłam na rodzinnej imprezie i mamy rodzinny wysyp Żony moich dwóch ciotecznych braci też spodziewają się dzidziusia. Jedna ma termin na październik, a druga tak jak ja na grudzień. Ale nam się rodzinka powiększy Monika, co u ciebie? Mocno trzymam kciuki za szybkie opanowanie sytuacji ![]() I oczywiście mocne za dzisiejsze wizyty Mam dziś wielką ochotę na tortillę z duuuużą ilością sosu czosnkowego To moja pierwsza zachcianka w tej ciąży. No i ogórki małosolne teściowej chyba jednak nie doczekają przyjazdu męża
|
|
#4533 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam vita-miner prenatal dha ale on ma bardzo szeroki skład i się zastanawiam czy tego nie za dużo... W omega med nie ma tylu witamin i minerałów i może to dobrze?
|
|
|
#4534 |
|
Zadomowienie
|
Mi sie wlasnie konczy omega med a paczka mi jeszcze z Pl nie przyszła. Chcialam tu kupic i myslalam, że padne. Cena £30...
|
|
|
|
#4535 |
|
Rozeznanie
|
22 strony mialam do nadrobienia, myslalam ze nie przebrne
![]() Duzo zmian u Was. gratuluje dobrych wynikow i poznanaych plci - u nas ponoc ma byc synek - a ja bylam na 200% pewna ze bedzie dziewczynka teraz trwaja intensywne rozmowy na temat imienia meskiego ![]() Nie sypiam ostatnio zbyt dobrze (znow) a ze nadal pracuje to juz na nic nie mam sily... Wyliczylam sobie ze jeszcze jakies 7-8 tygodni pracy przede mna. KIedys myslalam ze dam rade dluzej, ale widze, ze upalow nie wytrzymam, ze trzeba sie bedzie w domuz wiatrakiem zamknac. Juz teraz jak pareset metrow przejde to cala zdyszana jestem ![]() Zastanawiam sie nad ta poduszka rogalem, mozecie mi napisac jakie macie w nich wypelnienie? Nie odksztalcaja sie? |
|
|
|
#4536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje My wczoraj mieliśmy jechać na baseny, ale wybraliśmy Zakopane Cudowny odpoczynek, odstresowanie, wyciszenie oczywiście nie chodziliśmy po górach, tylko po Krupówkach, ale i tak było fajnie No i kupiliśmy Marcelowi cudne body góralskie Cena powala, ale tż się uprał, potem Wam wrzucę zdjęcie
|
|
#4537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ehhhh ale Ci zazdroszczę tego Zakopanego marzy mi sie wyjechać gdzies chociaż na pare dni ale nic z tego trzeba pilnować budowy tłumacze sobie ze za chwile bede mieć mój wymarzony domek ale mimo tego marzą mi sie wakacje
|
|
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4540 |
|
Rozeznanie
|
Czy Wy uzywacie / planujecie uzywac adapterow do pasow bezpieczenstwa? Ja w sumei spedzam w aucie ok 4ha tygodniowo jako kierowca, plus troche czasu jako pasazer i tak sie zastanawiam nad tym wynalazkiem....
|
|
|
|
#4541 |
|
Zadomowienie
|
Juz rozmawiałam z mezem, ze u nas sie to sprawdzi. Pewnie tez kupie uzywane.
|
|
|
|
#4542 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Jestem po usg, widziałam moje cudne i zdrowe Maleństwo ![]() Cieszę się bardzo, że wszystko co lekarz sprawdził jest jak należy, ale powiem Wam, że jestem bardzo zawiedziona tym usg Trwało bardzo krótko, nie wiem, nie patrzyłam na zegarek, ale wydaje mi się, że było to ok. 5 min, no maksymalnie 10. Lekarz sprawdził, czy są narządy, ręce i nogi, ale z pomiarów robił tylko crl i nt. Serce tyle, że zobaczył migającą plamkę i mówi "serce bije", ale zero sprawdzenia tętna czy przepływów. Cieszę się, że mam tu też badania genetyczne z krwi za darmo, ale to usg... Cytat:
Zawsze w tego typu sprawach, mam taką myśl, że jeśli coś złego się stanie, czemu mogłam zapobiec, ale tego nie zrobiłam z powodu pieniędzy czy beztroski, to sobie nigdy bym tego nie wybaczyła. [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;61960366]Ja nie mialam, ale przyznam że przez pierwsze noce zagladalismy do małego czy oddycha. Podobno standardowy odruch u mlodych rodziców [/QUOTE]Tylko przez pierwsze noce? Mi się wydaje, że to standard miesiącami. Sprawdzałam i przy pierwszym i przy drugim synku.Cytat:
Dzięki! Przydały się, skoro Maleństwo zdrowe ![]() Tak, biorę od około tygodnia witaminy z dha. Cytat:
![]() Wiem, co czujesz Ja przebrnęłam przez 20. Jakoś nie umiem odpuścić Cytat:
Mam nadzieję, że to nic poważnego z tż i że wszyscy łącznie z maleństwem będziecie zdrowi Cytat:
To taka jedna z tych rzeczy, o których pisałam powyżej, że jak już wiem, że jest coś takiego, to nie zrezygnuję z zapewnienia bezpieczeństwa mojemu dziecku. Tyle, że ja uznaję jedynie Tummy Shield, wszystkie inne, które widziałam to badziewia zapinane na rzepa. To przecież paranoja... Jak rzep miałby cokolwiek utrzymać przy jakimś zdarzeniu w aucie... Tummy Shield jest niestety drooogi. Przy Maksie nie jeździłam prawie autem. Przy Kaju kupiłam używany i za podobną cenę potem sprzedałam |
|||||
|
|
|
#4543 |
|
Zadomowienie
|
Ja jeżdzę dużo autem ale zupełnie do mnie nie przemawiają pasy zapinane w kroku, moze dlatego ze ja dużo chodzę w sukienkach i spódnicach (zwłaszcza latem)
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo dziewczyny!
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
folinka - najwazniejsze ze malenstwo zdrowe
![]() innego terminu mi nie dali.. z tżtem w miare okej... alw jestem zdolowana ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kamisha Czas edycji: 2016-06-20 o 17:00 |
|
|
|
#4546 | |||||
|
Zakorzenienie
|
super też planuje kupić bo coraz gorzej mi się śpi niestety
![]() Cytat:
![]() Daj znać co w smyku Cytat:
![]() Cytat:
koniecznie pokaż fotke body ![]() Cytat:
Cytat:
ja bym poszła gdybym miała wątpliwości
|
|
#4547 | ||
|
Zadomowienie
|
A co tu dziś taka cisza???
Przez kilka godzin tylko jeden mój bidny post? Zawsze tak jakoś jest jak ja mam więcej czasu ![]() Mój 4-latek był pierwszy raz dziś na wycieczce szkolnej. Uff, ale przeżycie, ale nie wiem, czy bardziej dla mnie, czy dla niego A mnie znowu przeziębienie dopadło i już trzyma kilka dni Ale w sumie ostatnie dni starałam się normalnie w domu coś robić i z dzieciakami, więc wczoraj już stwierdziłam, że muszę wyleżeć i odpocząć. Toteż miałam okazję doczytać zaległości ![]() Standardowo z zaległości to przede wszystkim cieszę się bardzo, że Wy i dzieciaczki rośniecie zdrowo Przykro mi, że niektóre z Was tak jeszcze cierpią przez mdłości czy wymioty. To się musi wkrótce skończyć ![]() I witam nowe mamy A wiem, czemu ta cisza... Jedna z naszych przodowniczek wątku milczy Monika, jak tam u Ciebie? ![]() Słuchajcie, lada dzień nam się wątek skończy Ja myślę, że potwierdzenie, że wszystkie prosimy PaniąMigdałek, żeby nas tu dalej pięknie prowadziła, jest tylko czystą formalnością, prawda?Hehe, to mi się nazbierało przemyśleń Cytat:
bo pierwszego syna tam urodziłam (mieszkałam wtedy w Krakowie) i byłam zadowolona, i tak to zwykle kobiety mają, że potem chcą w tym samym miejscu. Jak wybierałam miejsce pierwszego porodu, to pamiętam tyle, że Kopernika raczej w ogóle nie brałam pod uwagę, ale nie jestem pewna dlaczego. To jest szpital kliniczny, więc na pewno jest tam wysoki poziom specjalizacji, ale za to z drugiej strony jest chyba dużo studentów i warunki ogólnie też średnie. To tyle z tego co pamiętam, ale to wiedza sprzed 10 lat, więc nie wiem, na ile aktualna.Co Ci mogę doradzić, to wątek, który sama studiowałam kiedyś ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=47224 Pisałam też tam moją opinię, ale po drugim porodzie niezbyt szeroką. Jakbyś chciała wiedzieć coś więcej o Narutowiczu, to daj znać. Cytat:
Ale nie mogę pojąć, co bank ma do tego, że jesteś na l4, przecież ciągle zarabiasz i to w dodatku 100%. Czym to uzasadniają? Nie da się z nimi tego jakoś przedyskutować delikatnie mówiąc?
|
||
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
justyna - nie dojade mialam na 14.. do 11 myslalam ze pojade.. nie mialam jak dojechac, innego terminu btak
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4549 |
|
Zadomowienie
|
O przepraszam, widzę, że jak smarowałam moją epitstołę, to się kilka nowych postów pojawiło
|
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
zakopiańskie body Marcela
|
#4552 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
trudno ;* nie martw się
szkoda że nie zobaczyłaś maluszka ;( z co z Tż? coś poważnego?---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- cudaśne
|
#4555 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4556 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To następnym razem będzie płeć, jak się pupą nie odwróci ![]() Cytat:
Haha urocze ![]() Dzisiaj będę sama Tż jedzie na spotkanie i wraca jutro... Buuu...Zrobię sobie domową torille do jedzenia ![]() Tak poza tym to się doczekać nie mogę kopniaków dzidzi Czasem coś poczuję, ale czekam na ten pierwszy konkretny... (tak, a potem będzie stękanie, że kopie po żołądku )
|
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka dziekuje za informacje o szpitalu na Kopernika
Ja dzisiaj po badaniu usg i na fotelu. Normalnie podobno faktycznie miałam polipa... musiał wyskoczyć w ciągu kilku dni, bo podobno dość sporo wystawał z szyjki, jakieś 2 cm 😨 I wiecie co zrobił ordynator? Usunął mi go.. tzn. dosłownie ukręcił Oprócz tego mam krwiaka i coś o niskim łożysku mówili. Ale podobno to wczesna ciąża i ono się jeszcze uniesie. Dostałam dodatkowo luteinę dopochwowo i mam leżeć. I teraz tak naprawdę niewiadomo z czego było krwawienie... z polipa czy krwiak.. stawiają na polipa. w sumie jak go już nie mam to mam o wiele mniej plamienia. Także trzymajcie kciuki aby krwiak się szybko wchłonął Najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko dobrze! Ma już 8 cm, leżała sobie spokojnie na boczku i potem podskoczyła. Pokazała Mamuni, że ma się dobrze
|
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

I jest piąteczka
Teraz trzeba uczcić 

To moja pierwsza zachcianka w tej ciąży. No i ogórki małosolne teściowej chyba jednak nie doczekają przyjazdu męża

teraz trwaja intensywne rozmowy na temat imienia meskiego 
trzeba pilnować budowy 

Przez kilka godzin tylko jeden mój bidny post? Zawsze tak jakoś jest jak ja mam więcej czasu 

Ja myślę, że potwierdzenie, że wszystkie prosimy PaniąMigdałek, żeby nas tu dalej pięknie prowadziła, jest tylko czystą formalnością, prawda?

Czasem coś poczuję, ale czekam na ten pierwszy konkretny... (tak, a potem będzie stękanie, że kopie po żołądku