![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakbym ją postawiła zimą tutaj pod szkołą to musiałabym od razu karetkę wzywać. Dziewczynki zaczynają zakładać rajstopy dopiero jak się robi temp na minusie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Ja to mam tylko nadzieję, że to wszystko wygląda jak przedstawiają położne, choć do tej pory jeszcze się nie zawiodłam ![]() W następny poniedziałek będzie omawiane karmienie piersią. To co mnie dziś zdziwiło, że większość kobiet z mojej grupy (11 osób) zadeklarowało karmienie butelką od początku. Więc pewnie na tej ostatniej grupie będzie nas garstka. Mają przyjść prawdziwe mamy karmiące piersią z dzieciaczkami więc może być fajnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zadomowienie
|
Mi też ![]() ![]() ![]() Jednak przyznaje, że moje odczuwanie temperatury się bardzo zmieniło i jeśli w domu jest ponad 21st to mi jest gorąco i duszno. W sypialni musi być max 18st. I tutaj mam zagwostkę czy dziecku nie będzie zbyt zimno w takiej temperaturze. Ahhhh zapomniałam napisać, że nie polecają na początek kocyków polarowych ponieważ one zbytnio nie oddychają i zatrzymują za bardzo ciepło co znów prowadzi do przegrzania dziecka.
![]() |
#185 | ||
Wtajemniczenie
|
mega!
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dodałam kilka fotek w klubie z wczorajszej sesji ![]()
![]() |
#186 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O, akurat trafiłam z kocykami, bo nie mam polarowych. :P W końcu udało mi się skutecznie załadować wątek na kompie, więc mogę wejść do klubu. Mam problemy z przeglądarką Chrome, wątek się w niej zacina, filmiki na youtubie takoż. Zaczęłam używać Firefoxa. ;P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Piernik, nasze psisko im bardziej uflejane tym szczesliwsze. Tak jak z dzieckiem w pewnym wieku :P a najgorsze, ze ja sama go nie wykapie i siedzi taki ugnojony w mieszkaniu, na plecach ma normalnie dredy blotne... Dopiero jak TZ wroci to bedzie kapiel, czyli po 23... Tinkerbell, moja babcia zima z domu w ogole nie wychodzi taka z niej wielbicielka niskich temperatur. A jak z moja ciotka sie dorwa, to przy 25 st na dworze trzesa sie na dworze w swetrach, bo im zimno... Dziecko z nimi zostawic to przegrzanie gwarantowane i to w niezbyt bezpiecznym stopniu... Z nimi to w ogole bede miala przeboje na wszelkiej masci imprezach, bo chcemy zdecydowanie Mlodego przyzwyczaic do halasu, zeby nie budzila go mucha latajaca w innym pomieszczeniu, a one uwazaja, ze jak jest dziecko, to wszyscy w promieniu 5 km nie maja prawa mowic glosniej niz szeptem i chodzic inaczej niz na paluszlach jesli dziecko ma isc spac ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja zabrałam się za szycie. Oczywiście dzięki budyniowi źle pocięłam materiał ![]() ![]() Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-06-20 o 19:52 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#189 | ||
Zadomowienie
|
Witam,
melduję, że przeżyłam dzień w pracy - jakimś cudem ![]() później jeszcze ogarnęłam kuchnię, zrobiłam z mężem kolację, w końcu coś zjadłam i teraz zaległam w wyrku przed meczem ![]() chyba Jasio bedzie piłkarzem bo bez ciąży miałam totalnie w zadku wszelkie mecze, a teraz codziennie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój TŻ taki odważny na zajęciach nie był ![]() No może dopiero wtedy jak drugi z Panów również sie rozkręcił ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#190 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
paranoja... Cytat:
![]() Kocyk już wyprany i wyprasowany, czeka na naszą Królewnę ;D
![]() |
#191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Orange, moj Tz jakbysmy na sr mieli chodzic to by zadawal wiecej pytan niz wszystkie ciezarne razem wziete
![]() Asicuha, takim cichym wychowywaniem moja mama tez zostala potraktowana, o 23 jak idzoe mama spac tp jest cisza nocna, bo tv u sasiadow ja budzi, katastrofa po prostu. Zdecydowanie nie chce czegos takiego |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tutaj na mjakmama: http://www.mjakmama24.pl/tagi/miesia...rodkowa,20057/ W sumie też pierwszy raz o tym usłyszałam teraz, więc chyba nie jest to jakieś częste. ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Mój też by nie był taki odważny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mieszkam przy dość ruchliwej ulicy i jak są okna otwarte to nad ranem mega ciężarówki słuchać jak p koleinach jeżdżą, mam nadzieje, ze z tymi głosami, to Mała już w brzuchu się zaznajomiła, bo jeśli bedzie ją to budzić, to jakaś masakra... :P
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
Wyszliśmy z psem i zachciało mi się szarpać z nim liną. Teraz mnie nieźle brzuch boli. Pierwszy raz od początku mam porządne twardnienie. Oczywiście dostałam ochrzan od TŻ.
![]() A teraz oglądamy mecz więc mam obowiązkowe leżenie. Nie ukrywam, że do tego leżenia by pasowała mi np tabliczka czekolady, albo pączek....albo kilogram cukru ![]()
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasluzony ochrzan, nie masz 5 kg kruszynki, zeby moc sie przeciagac... Ale mam czasem rownie genialne pomysly, wiec teraz lez i daj brzuchowi odpoczac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Wiecie co tak piszecie o tym że niechcecie teściowej w szpitalu i zdałam sobie sprawę że będę podwójną teściową dla synowych;/ to chyba jednak trzeba bedzie się postarać o 3dzidzię tym razem córkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
-a to łóżeczko to jak będzie stało? -hmm.. tak jak teraz... - no a w którą stronę będzie miał główkę? - ??? - no na którą rękę będziesz go brała, żeby było wygodnie? -??? Na co teściowa widząc moje spojrzenie i chcąc zakończyć temat nim się rozwinie stwierdziła, że przecież jestem oburęczna, większość rzeczy wykonuję zarówno lewą jaki i prawą ręką więc na pewno dam radę. No ale teść nie był do końca przekonany. Znawca tematu. Chwilę potem wysłałam mojej mamie zdjęcie tej części pokoiku i dostaję telefon: Co tak w rogu to łóżeczko postawiliście? Te ściany takie białe jak w szpitalu wygląda (nie pomogło tłumaczenie, że są jasno szare i że będą kolorowe dodatki) A czemu komoda tak blisko łóżeczka? Przecież jak zacznie siadać to ci wszystko pościąga (no na razie tak stoi, jeszcze pięć razy będę podłogę myła to odsunę:P). No i milion rad o praniu ubranek. W szoku byłam, nigdy się tak nie zachowywali, czuję, że to dopiero początek ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, ze bedzie wiedzial, ze czegos nie wolno, nie jest rownoznaczne z tym, ze tego nie zrobi ![]() ![]() ![]() "Dobre" rady chyba zadnej nas nie omina... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahhaa, no dokładnie, mój syn jak robi coś, czego nie wolno, to od razu sam sobie robi no no ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pamiętam, jak powiedziałam mojej mamie, że ma sobie swoje zrobić i ma mi dać spokój. Wiecznie słyszałam, że nie tak trzymam, że nie tak karmię....ona zrobi lepiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciliśmy do domu przed nim, bo był w godzinach pracy akurat. Jak wrócił, to zastał swoje wspaniałe dzieci z tyłkami wypiętymi na oparciu kanapy, żeby dostać po tyłku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Czekolady pojadłabym, akurat oglądam w internetach jakieś "zdrowe" ciasta i zastanawiałam się czy takie coś by mi wyszło i byłoby dobre. ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez florencee Czas edycji: 2016-06-20 o 21:51 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zanim zaszłam w ciążę słyszałam od mamy, że kiedyś to nikt się nie zastanawiał czy ma pieniądze na dzieci, czy ma mieszkanie itp tylko po prostu miało się dzieci. A teraz to każdy chce szkołę skończyć, dobrą pracę mieć i dopiero o dzieciach myśli ![]() ![]() ![]() ![]() Świniaczek, ty to chyba musisz książkę napisać o swojej rodzinie i córkach TŻa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.
Termin z usg mam na 20 sierpień, ale w ostatnim tygodniu lipca mam mieć ściągnięty pessar, czyli już za miesiąc. I tak się boję, że urodzę jeszcze w lipcu albo na samym początku sierpnia. No i są dwie sprawy. Po 1. Z racji tego, że ja nie wychodzę z domu, bo mam leżeć plackiem przez skracającą się szyjkę + przez te upały ciągle jest mi słabo, wyprawkę ma kupić mąż z moją mamą. Tylko, że oni uważają że na wszystko mają duuużo czasu i całe zakupy (wraz z wózkiem i łóżeczkiem) ogarną w jeden dzień. ![]() No i po 2. Kiedy powinnam pakować torbę? ![]() Oni ciągle uważają, że na wszystko przyjdzie czas, no ale według nich to chyba urodzę dokładnie w terminie, tak że będą mogli dzień wcześniej wszystko ogarnąć i zaplanować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może mieli na myśli zbędne wyrzucanie pieniędzy po prostu? W sumie to nie sądzę, żebym-będąc z dzieckiem w salonie-leciała do jego pokoiku na przewinięcie. Niemniej dodatkowy pokój to mega wygodna sprawa-wszystkie wanienki, foteliki itp. możesz tam upchnąć i nie stanowią dzięki temu ozdoby salonu/łazienki/przedpokoju. Tego zazdroszczę bardzo, bardzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak btw. ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajną masz tę SR-naprawdę sensowną. Swiniaczku, Superhuman, jak się wabią Wasze psiory? Fajne! U mnie nic ciekawego, cały dzień znów spałam ![]() -nasiona chia -szklanka mleka -łyżeczka miodu (nie wiem, jaki mam-dostałam od teścia i choć miodu nie lubię to ten ubóstwiam; muszę zapytać, jaki to dokładnie miód) -kefir -jagody goji -dwa banany -orzechy nerkowca -siemię lniane -prawdziwe kakao W zasadzie wszystkiego dałam na oko, zblendowałam i oszalałam-polecam. Pyszka, pyszka! Co do wizyt, to moją mamę chcę od razu (choć ubolewam, że będzie musiała u nas nocować ze względu na odległość), żeby w razie czego pomogła mi, natomiast co do teściów to ustaliłam z tż, że zobaczymy, jak się będę czuła i ewentualnie po dwóch dniach będą mogli przyjechać na godzinę-dwie, ale nie w dzień wypisu czy dzień po. Odpowiada mi taki scenariusz ![]() Dziś (w zasadzie już wczoraj) rozpoczęłam 32 tc. Jutro strzelę jakiegoś focisza z tej okazji ![]() O, umówiłam w lipcu do fryzjera (moje włosy już bardzo za nim tęsknią-najlepsze, że zadzwoniłam dwa tygodnie temu i mówię mu, że chcę na połowę lipca, a on: "ooooch" ![]() Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-06-21 o 00:17 |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Wstałam, ogarnęłam sie
![]() Teraz zostaje mi leżeć i liczyć ruchy, oby dziecko sie streściło i wykopało limit w krótkim czasie. Miłego dnia. Jakoś mało wizyt w tym tygodniu mamy??? Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak trochę inne czasy i pewnie ścierają się 2 różne podejścia. ![]() ![]() Cytat:
Hej! A nie mogłabyś wszystkiego pozamawiać z neta? Nie wiem na ile wstajesz żeby coś odebrać, ale kurier mógłby jeździć np. do pracy męża. Tak też możesz skompletować rzeczy do torby i już się powoli nią zająć. Trzymam kciuki za sprawy szyjkowe. ![]() Cytat:
Przewijanie chcę zorganizować na biurku, które przyda się w przyszłości, a karmienie w fotelu, który można by gdzieś przestawić, więc w miarę dobra inwestycja. ![]() Super pomysł na koktajl, zrobię sobie taki. ![]() Jakbyś miała jakieś przepisy na diabetyczne ciasta to wrzuć, szukam właśnie jakichś fajnych rzeczy tego typu. ![]() Brawa za 32 tc! ![]() Cytat:
To niech się nie obija i streszcza. ![]() Ja mam w czwartek jedną wizytkę - III usg prenatalne. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam przygotowaną listę co w takiej torbie ma się znaleźć, na razie jeszcze się nie pakuję..w razie gdyby była nagła potrzeba to mąż poradzi sobie ze spakowaniem hej dziewczyny... ja obudziłam się z opryszczka na ustach ![]() ![]() jestem po prostu załamana..mam ja, na dodatek, pierwszy raz w życiu.. po 8ej będę pisać do lekarza,ale normalnie nie mogę w to uwierzyć ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.