![]() |
#1021 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Wszystkiego dobrego dla Adasia z okazji 2-giego miesiąca
![]() ![]() ![]() A my 9 mamy drugą wizytę w poradni neonatologicznej. Lekarz kazała zrobić Małej morfologię - byliśmy dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bb-m a jak sobie radzisz z dwójką dzieciaczków? ![]() ![]() A u nas chrzciny pewnie w okolicy Świąt Wielkanocnych. Jeśli chodzi o załączanie alarmu - naszej Małej załącza się przy zakładaniu czapki, cichnie przy założeniu kombinezonu ![]() ![]() ![]() Miłego wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 |
Rozeznanie
|
afiliks oj cięzko, najgorzej jak jednoczesnie płaczą a jestem sama w domu
![]() |
#1023 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam do oddania laktator ręczny Tomme Tippee, termos aventu(nowy), 3 staniki do karmienia z mothercare centre(UK).
Ktoś chce? Bo ja nie mam pojęcia co z tym zrobić ![]()
#1024 |
Raczkowanie
|
Misiu!
Ja karmiłam bebilonem 1 i były małe zatwardzenia.Kupiłam biogaię, zmieniłam mleko na bebilon ha i koopy robiły się bez wysiłku, ale były zielonkawe. Wróciłam do bebilonu 1 i mimo biogaii znów zatwardzenie.Dodam,że Mela jest dopajana herbatką ziołową. Czekam na efekty tych kropli. Dziewczyny, jak objawia się skaza białkowa? Czy mogą byc czerwone policzki?
#1025 |
Zakorzenienie
|
Tak to najczęstszy objaw, choć moją Olcię "wysypywało" również na brzuszku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny doradźcie mi.
Maluszkowi zrobiło sie na usteczkach takie coś, co bym nazwała spierzchnięta wargą. Tam gdzie robie sie taki dzióbek na górnej wardze ma sucha bardzo suchą skórkę, a wygląda ten dzióbek jak mały okrągły odcisk. W mieszkaniu jest sucho bardzo nic nie poradzę. Posmarowałam to maścią alantanem i smaruje mu co chwilka... Czy spotkałyście sie z czymś takim? Co powinnam zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 |
Zakorzenienie
|
Puszina-mojej się robilo od ssania
![]() no i na początku mieliśmy 22-22.5' w mieszkaniu-teraz mamy 20-21 i ręczniki na kaloryferach ![]() ale myślę,ze to glównie do silnego ssania jej się robilo ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Raczkowanie
|
Ok. dziekuję czyli uff. Nic to poważnego i będe smarować.
Ja mam 24 stopnie i nic nie moge z tym zrobić. Kaloryfery bez regulacji, stare okropne i "hajcujące na maxa" ;(. Wszędzie nawilżacze i ręczniki na nich... |
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Zakorzenienie
|
Info z frontu
![]() Od wczoraj wieczor sciagam mleko z lewego cyca laktatorem ( a nie recznie), zeby przyzwyczaic brodawke do sily ssacej. Na razie ranka sie nie rozwalila ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczynki, wasze dzieciaczki juz duze, ale wiecie co... w sumie tutaj macie mikołajkowe dzieciaczki, czyli i grudzień też się zalicza... ja zamiast 16 stycznia, urodziłam 18 grudnia, Łucja trochę pospieszyła się na świat... pozwolę sobie tutaj was podczytywać i nieraz się wypowiedzieć... bo u nas narazie na odchowalni styczniowych cisza, że tak powiem, wątek się jeszcze nie rozkręcił, a tutaj jest wiele rzeczy, które mogą mi pomóc... mała wprawdzie jest kochana i spokojna, ale np teraz przeczytałam o ustach spierzchnietych i tej skórce... nasza też tak ma, narazie cały czas smaruje jej to tłustym kremem...
Pozdrawiam i buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#1032 |
Zakorzenienie
|
Adasiek pozdrawia wszystkie wizazowe ciotki i ich dzieciaczki
![]() Na drugim zdjeciu Adasiek w duzej wannie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Zakorzenienie
|
Jeju jaki on jest słodki, śliczny i kochany
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj Wam naskarżyłam na kupy Matiego i wieczorem po wielu męczarniach pojawiła się "pachnąca fiołkami"
![]() Basieńko zaglądaj do nas śmiało, tym bardziej, że na rozkręcenie Waszego wątku został jeszcze prawie miesiąc, bo dziś dopiero 4 stycznia, a nie każdy maluszek się tak śpieszy ![]() Celko i tak długo wytrzymałaś z tym ręcznym ściąganiem, mam nadzieję, że Adaś nie popsuje tego co udało Ci sie z takim trudem osiągnąć.
#1035 |
Zakorzenienie
|
Adaś to już super duży chłopak i jak się ślicznie uśmiecha.
#1036 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie jak tak przeglądam wasz wątek to widzę, że dzieciaki prawie wszystkie mają problem z kupkami... ciekawa jestem czy u mnie też tak będzie... narazie mała z tym nie ma wogóle problemu, a w momencie jak tylko ją przebieram radośnie leży, wierzga nogami i co... i bęc... kupsztal
![]() u was juz spacerki i wogole, u nas dopiero byl pierwszy dzien wietrzenia w oknie naszego malenstwa, zadowolona, bynajmniej narazie... poza tym co do naszego wątku na odchowalni... no coz... Łucja miała się pojawić dopiero za 12 dni na świecie... poza tym pępuszek odpadł nam już dawno, bo chyba stronę wcześniej czytałam, że któremuś maleństwu odpadł dopiero po ponad miesiacu... tzn kikutek... nam po jakimś tygodniu czy 8 dniach ![]() a tutaj zdjęcie mojej maleńkiej |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 |
Rozeznanie
|
celko trzymam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() basienkaw witaj ![]() ![]() ![]() ![]() puszina mojej Kasi też się tak robi - najpierw ma lekko spierzchnięte usta, a potem na samym środku robi się taka skórka, która potem odpada. Doszłam do wniosku, że to raczej od ssania ![]() A mi chyba ktoś dziecko podmienił - poszła spać dopiero o 16, a wczesniej cały dzień wisiała na cycu ![]() ![]() ![]() Pozdrowionka i miłego wieczoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zakorzenienie
|
No co do Joli to informowała nas, ze prawdopodobnie w poniedziałek wyjdzie już ze szpitala, że dzidzia jest grzeczna, kochana i ładnie ssie, choc ona ma troche brodawki poranione...
poza tym prawda jest, ze obstawiamy co i jak na wątku, co nam ta Jola urodziła... poza tym dzis kolejna z dziewczyn się rozdwoiła, KasikB, urodziła córunię... więc narazie ani jedngo synka u nas nie ma... no chyba, że Jola, ale to czekamy aż nam da znac co i jak Dziękuje za przyjecie |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Rozeznanie
|
basieńka Łusia śliczna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 |
Zakorzenienie
|
Celko-3mam mocno kciukasy,zeby wszytko bylo juz oki
![]() dzielna jestes ![]() a Adasiek taki anioleczek ![]() i juz sie usmiecha ![]() Zuzek narazie polgębkiem Basiu-witaj u nas ![]() widzialam,ze jakis nowy watek powstal,ale nie zdazylam zawitac-a to Lusia taka niespodziewajke Wam zrobila ![]() gratuluje! ![]() ![]() sliczniutki babel ![]() to Zuzek mial pepek ponad m-c ![]() bo ona bardzo silnie jest przywiazana do mamusi ![]() Puszinko-no to chca Was ugotowac ![]() cienko ja ubieraj,czesto wietrz no i nawilzaj powietrze,no i mala moze czesto wisiec na cycu,zeby sie napic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() bassienka - Twoja dzidzia jeszcze taka malutka-Slodka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Zakorzenienie
|
No my narazie małą kąpiemy na gąbeczce w jej wanience... i nie planujemy w najbliższym czasie innych kąpieli. Poza tym Łucja jeszcze malutka jest, nawet jej termin porodu jeszcze nie minął. 12 dni do niego
![]() W tej chwili tatuś śpi słodko na łóżku, a obok w swoim łóżeczku Łucja śpi równie smacznie. No pięknie pięknie, tylko mama urzęduje na komputerze. AnnLee Łucja zrobiła nam ogromną niespodziankę. Żeby śmiesznie było to tego dnia kiedy się urodziła ok 15:30 byłam w gabinecie na wizycie u pani ginekolog, badała mnie, zaglądała i co? i nic nie zapowiadało porodu, zero rozwarca, wszystko ok... a tutaj co... po 18 odeszły mi wody, ni stąd, ni zowąd... czy nawet przed 19 było, jakoś tak, nie pamiętam dokładnie... skurczy zadnych, zadnych boli... telefon do męża, zajechalismy do domu, spakowalam torbe, bo nawet torby spakowanej nie mialam... i do szpitala... porod szybki, latwy i prosty, jesli tak mozna okreslic porod... no i co najwazniejsze, z mężem moim kochanym ![]() Prezent na święta był ![]() dziewczyny po jakim czasie wyszlyscie pierwszy raz z maleństwami na spacer? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1044 |
Zadomowienie
|
bassienka ale historia
![]() ![]() Marcelek na pierwszym spacerku był w wieku 3 tygodni ![]() A my wczoraj wieczorem mieliśmy akcje "kolka". Nic nie pomagało, nie spaliśmy prawie wcale. Dzisiaj pomógł masaż zrobiony przez położną, i espumisan. A może ja już coś innego jadłam. Mały odsypia przez cały dzień a ja zastanawiam się cały czas co mnie czeka w nocy jeśli on cały dzień siły zbiera ![]() Po tej wczorajszej akcji całe brodawki mam poranione, możecie mi coś polecić??? To ja też się pochwalę Marcelkiem ![]()
Marcelek ![]() Edytowane przez martka83 Czas edycji: 2008-01-04 o 19:34 Powód: zdjęcia |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | |
Zakorzenienie
|
Witamy i zaglądaj do nas jak najczęściej
![]() Adaś śliczny - a w wannie widać, że mu się podoba. Ja bym się bała wziąć Huberta - no ale on jednak młodszy jest ![]() Cytat:
![]() Ja wyszłam w 12 dniu, bez werandowania ![]() Bepanthen podobno pomaga, no i smarowanie swoim mlekiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zadomowienie
|
Dzięki Primavera
![]()
#1047 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do spacerku, to my pomyślimy co i jak. Co do akcji kolka to nie zazdroszcze, nasza mała na szczescie narazie ladnie spi przez noc. A co do brodawek to tak jak primavera napisała... a i w szpitalu polecali by co jakiś czas wyciskac sobie troszke mleka i zostawiac do wyschniecia... ze to niby najlepsze lekarstwo. Mi pomoglo,ale nie mialam az tak bardzo poranionych, w sumie to jedna byla lekko uszkodzona. Cytat:
![]() Kilka pytań do wszystkich: *jak to u was bylo z pierwsza wizyta u lekarza pediatry z dzieckiem? po jakim czasie, w jakim celu? czy na szczepionke czy jak? mi coś położna mówiła, że ok 10 stycznia powinnam sie zglosic na jakas szczepionke... ale sama nie wiem co i jak, jak to ma wyglądać... *jak to było u was w przypadku dziewczyn które rodziły naturalnie i były nacinane... chodzi mi o okres całkowitego wygojenia i dojscia do siebie? *pytanie bardziej intymne, zrozumie jak nikt nie odpowie... jak to jest z seksem po porodzie naturalnym, po jakim czasie, byly jakies problemy? pytam poniewaz mam taką ogromną ochotę od czasu porodu i jak tylko mąż dotknie, pocałuje to się we mnie gotuje *zostawiałyście na dłużej dziecko same? pytam ponieważ w przyszłym tygodniu już muszę w weekend pojawić się w szkole (studia) i zastanawiam się jak to będzie. Narazie to muszę zaopatrzyć się w jakąś butelkę dla małej, polecicie jakąś? nie ściągałam jeszcze pokarmu jako tako, a będzie taka konieczność jeśli mała będzie dłużej z babcią, czy z tatusiem... jak to jest z przechowywaniem, ile wypadałoby ściągnąć pokarmu, w czym przechowujecie? I narazie tyle... jak mi się coś jeszcze przypomnie to będę pytać, jeśli nei macie nic przeciwko |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
martka - mi na jedna brodawke to chyba bepanthen pomogl. Na druga - tylko odstawienie od cyca (ale stan brodawki byl juz krytyczny).
Smarowanie wlasnym mlekiem to u mnie zupelna pomylka. Mi z cycow ciagle sie leje (chodze po domu z odslonietymi) i ja to raczej zamiast smarowac brodawke to osuszalam recznikiem - bo stale taka mokra to sie tylko gorzej goila. bassienka - witaj w gronie pytajacych ![]() U mnie pediatra sama przyszla na pierwsza wizyte. Trzeba bylo tylkoe zglosic malego w przychodni. Najpierw przyszla polozna, potem pediatra.A szczepienie jest obowiazkowe po 6 tyg. A co do butelki polecam Tommee Tippee - wyglada fajnie i podobno nie zaburza mechanizmu ssania (wymusza szerokie ustawienie usteczek - jak przy cycu niemalze). A co do sciagania -to musialabys wczesniej sprawdzic ile Twoj glodomorek jest w stanie wciagnac. Mysle ze tak na jedno karmienie to ze 100ml. Jesli bedziesz przechowywac krotko (bodajze max 24godz) to mozesz w lodowce. Dluzej to lepiej zaopatrzyc sie w woreczki do mrozenia pokarmu i mrozic. Info z frontu: Przystawilam spiacego Adaska do lewego cyca (z poraniona brodawka) na chwile - na razie rana sie nie rozsypala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przed szczepieniem lekarz ci zbada dziecko. Szczepionkę - pewnie spytają, jaką chcesz (zwykłą czy skojarzoną). U mnie można kupić skojarzoną u lekarza w gabinecie, nie trzeba iść samemu do apteki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Małego w sumie nie zostawiałam na dłużej niż 1,5 godz. Ja pokarmu nie ściągam i nie przechowuję - tu ci dziewczyny poradzą. Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jeżeli nie będzie Ciebie cały dzień, to masz trochę problem. Po po pierwsze dla dziecka zacznij już teraz gromadzić pokarm, najlepiej mrozić. A po drugie będąc na zajęciach musisz odciągać mleko, bo inaczej porobią się zastoje. A czy masz możliwość przyjechać w trakcie zajęć do domu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.