Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-21, 00:48   #1651
dzustam
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
A które kupiliscie ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kupiliśmy lovi mini 0+ z jedną kropelką na rysunku. Według mnie powinny działać tak samo, ale jednak nie.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 01:51   #1652
synteleia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
A czemu karmienie az tyle trwa? Ja odciagam zaraz po.
bo mój to to taki nienażarty wciąż ale położna powiedziała że do 6 tyg normuje się laktacja więc czekam z niecierpliwością aż szybciej będzie się produkował pokarm i on szybciej zaspokoi swój głód. Poza tym czesto przysypia podczas karmienia i musze go budzić więc przez to tak się wydłuża, czasem wydaje mi się że zasnął na dobre a on za 5 min budzi się głodny...

karmię z pół h z jednej piersi i pół h z drugiej i czasem znowu z pierwszej...i to wszystko zawsze na siedząco

czasem się zastanawiam czy nie mam za mało tego pokarmu ale wszędzie czytam że nie ma czegoś takiego jak mało pokarmu, że synek naprodukuje sobie tyle ile potrzebuje przez to ssanie. Może dlatego to wszystko że on duży jest? Teraz waży 4650 g

ale męczy mnie to karmienie i nie raz już chciałam się poddać...
synteleia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 01:51   #1653
lourose
Wtajemniczenie

Oko ropieje Frankiemu :/ coś oprócz przemywania solą robilyscie?
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 02:05   #1654
201701091517
Konto usunięte

Pierwsze karmienie bez ryczenia! Sukces! ;D od 16:30 az do 23 byl taki koncert, ze balam sie ze po policje zadzwonia sasiedzi ;P
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 06:11   #1655
Monanka83
Zakorzenienie

Eh, biedne my, nasze dzieciaki już wchodzą w kolejne skoki rozwojowe..musimy to przetrwać z wypiekami w przód cyc em, bo im tez nie jest latwo, a myślę że jeszcze trudniej niż nam

My zaczęłysmy 7. Tydzień i juz się zaczynam bać. Nina zaczęła kilka dni temu wstawać punkt 4.30, jest fajosko
Stary 2016-06-21, 06:32   #1656
zabciajs
Zakorzenienie

Maż mnie wycałował i wyprzytulał wczoraj. Porozmawiałam z Nim. Jest mi lepiej.
Pysia po lezeniu na mnie 4 godzinnym była jak aniołek jak tatuś przyjechał.Ciagle spała,nawet kapiel poszła sprawnie.
Brakuje mi troche spania wtulona z mezem.Ale nasza Mała z nami śpi i usypia jak tatuś ja utuli mocno no i tak śpià. Bez tego sie kreci,wierci,brzuszel doskwiera. A ciepło taty chyba koi. I co zrobić? Pozatym mieszkamy w pustym salonie na samym materacu..

Brałam prysznic o 2 w nocy i jadlam o 2.30

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-06-21 o 06:35
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 06:34   #1657
mialavi
Zakorzenienie

Jak w weekend tatusiek w domu był to pobudki 4.30 od wczoraj ksiezniczka wstaje o 6 nie wiem czy to skok czy solidarnosc jajnikow ale lubie to
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 08:23   #1658
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
My stosowaliśmy też kropelki Fobrex ale takie zalecenie mieliśmy ze szpitala bo już wtedy oczka ropiały trochę za mocno

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Jak w weekend tatusiek w domu był to pobudki 4.30 od wczoraj ksiezniczka wstaje o 6 nie wiem czy to skok czy solidarnosc jajnikow ale lubie to
Nasza lalunia chciała dziś wstać o 5 ale przy pierwszych pojękiwaniach szybko wzięłam ją do siebie, przytuliłam brzuszek do brzuszka i jeszcze do 6.30 dospałyśmy

Byliśmy wczoraj na usg bioderek i wszystko jest w porządku
Pan doktor powiedział, że życzyłby sobie samych takich pacjentów bo nie dość że bioderka jak ta lala to jeszcze Mała super współpracowała, była pogodna, ani raz nie zająknęła a nawet strzelała uśmiechy do doktorka Na kolejną wizytę zaprasza nas z drugim dzieciątkiem

Później mama była na kontroli u gina. Grażka ma się bardzo dobrze Wszystko zagojone tak jak trzeba, macica i inne takie już wróciły do swoich rozmiarów. Mamy pełne przyzwolenie na rumakowanie. Dostałam też receptę na minipigułkę Limetic, taką która jest totalnie bezpieczna przy karmieniu. Ale sama nie wiem czy ją stosować, jeszcze się waham...

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 08:36   #1659
BonaDea75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
My stosowaliśmy też kropelki Fobrex ale takie zalecenie mieliśmy ze szpitala bo już wtedy oczka ropiały trochę za mocno

Nasza lalunia chciała dziś wstać o 5 ale przy pierwszych pojękiwaniach szybko wzięłam ją do siebie, przytuliłam brzuszek do brzuszka i jeszcze do 6.30 dospałyśmy

Pan doktor powiedział, że życzyłby sobie samych takich pacjentów bo nie dość że bioderka jak ta lala to jeszcze Mała super współpracowała, była pogodna, ani raz nie zająknęła a nawet strzelała uśmiechy do doktorka Na kolejną wizytę zaprasza nas z drugim dzieciątkiem

Później mama była na kontroli u gina. Grażka ma się bardzo dobrze Wszystko zagojone tak jak trzeba, macica i inne takie już wróciły do swoich rozmiarów. Mamy pełne przyzwolenie na rumakowanie. Dostałam też receptę na minipigułkę Limetic, taką która jest totalnie bezpieczna przy karmieniu. Ale sama nie wiem czy ją stosować, jeszcze się waham...
Fab a brałas wcześniej tą minipigułkę? Znam osobę która po nich miała mocne skutki uboczne, i musiała ją odstawić w trybie pilnym.
Stary 2016-06-21, 08:40   #1660
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BonaDea75 Pokaż wiadomość
Fab a brałas wcześniej tą minipigułkę? Znam osobę która po nich miała mocne skutki uboczne, i musiała ją odstawić w trybie pilnym.

Nigdy wcześniej nie brałam żadnych pigułek... A teraz to doktorek mi w zasadzie wcisnął tą receptę bo powiedział, że bardzo niekorzystne byłoby zajście w ciążę w ciągu roku od porodu i że lepiej stosować te pigułki. Ale ja nie mam 100% przekonania, mąż jest totalnie na nie i nie wiem czy jednak na gumkach nie będziemy jechać te 2-3 lata zanim o kolejnego bobasa zaczniemy się starać

Co do skutków ubocznych to czytałam, że najczęstszym jest przyrost wagi co już mi się nie podoba A jakie były skutki u tej osoby o której piszesz?

Stary 2016-06-21, 09:01   #1661
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
my poszlismy do lekarza z tym problemem-zapalenie spojowek bo te maluchy pchaja lapki do buzi potem do oczu, wypisala nam.dr Biodacyne w kroplach taki slaby antybiotyk, kropilismy 3x dziennie i kazala odstawic 2 dni po tym jak oko skonczy ropiec, a.ze skonczylo ropiec jeszcE Tego samego dnia to podawalismy w sumie 3 dni kropelki do obu oczu

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:

Co do skutków ubocznych to czytałam, że najczęstszym jest przyrost wagi co już mi się nie podoba A jakie były skutki u tej osoby o której piszesz?
mnie np. nawojowaly z watroba...tyle ze bralam inne LOGEST z bardzo malo dawka hormonow, ale jak poszlam na badania na studia do proby watrobowe mialam ponad 40p a normy u kobiet sa bodajze do 40!!!10krotnie wyzszy wynik...?mialam problem o to ze mnie nie chcieli przyjac na uczelnie....kierune medyczny...

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

jesli ktoras uzywa zielonych pampkow r.2 to sa teraz w LIDLU w promo 66szt za 29,99 dla porownania w tesco za 2 op jest 69.99 wiec...warto ;-)

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 09:02   #1662
BonaDea75
Zadomowienie

Cytat:

Nigdy wcześniej nie brałam żadnych pigułek... A teraz to doktorek mi w zasadzie wcisnął tą receptę bo powiedział, że bardzo niekorzystne byłoby zajście w ciążę w ciągu roku od porodu i że lepiej stosować te pigułki. Ale ja nie mam 100% przekonania, mąż jest totalnie na nie i nie wiem czy jednak na gumkach nie będziemy jechać te 2-3 lata zanim o kolejnego bobasa zaczniemy się starać

Po trzech dniach od rozpoczęcia brania, zatrzymanie wody w organizmie, z uciskiem na żyłę główną nogi. Ból taki że wycie przez całą noc, siedziałam i masowałam nogę przez 4 godziny. Przeszło jak reką odjął w ciągu 24 godzin po nie przyjęciu następnej tabletki. Tak było u mojej starszej latorośli.
To były jej pierwsze tabletki ponoć dla młodych dziewczyn.
A i wyglądała jak zoombi tak była napuchnięta.
Oczywiście każdy organizm jest inny.
Stary 2016-06-21, 09:05   #1663
zabciajs
Zakorzenienie

Fruzja poszłam Twoim przykladem i o 7.30 byłyśmy z Małą w terenie Nie pochodziłyśmy za dużo bo podwozie cos czułam wiec lepiej nie ryzykować. Jakąś niecała godzinke. A pozatym Mala dzis też jakaś wygłodniała.
I wiecie co..zaczynam korzystać z rad-SPOKÓJ.Chce jesc bedziemy jesc i sie tym cieszyć.
Gorzej z porzadkiem. Bo koczowniczy salonowy tryb zycie nie wplywa dobrze na porzadek, a ja to kura i uwielbiam czysto,pozatym rozni ludzie wpadaja. I gorzej z moim jedzeniem.
I ja lubie dzialac,no ale coz. Trzeba na to poczekać. Choc to sprzeczne z moją naturà.
A wczoraj po zachwytach nad Małą usłyszałam jaki to porzadek zona mojego taty ma przy trojce dzieci,a ja taki syf. No cholera mnie wzieła. Dość,ze babe znosze tylko ze względu na dzieciaki które kocham to jeszcze walnąc taki tekst:/
Jak ja jutro przyjme polozna w tym salonie na podlodze:/

Wczoraj w pracy nazbieralam komplementow jaka to szczupla jestem Chociaz w tej kwesti jest spoko. Dobry balsam ujędrniający? Macie coś?

Grzebie i grzebie za tym bujaczkiem. Tiny love strasznie drogie-400zl:/ A inne niezbyt nadaje sie od dwoch tygodni.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-06-21 o 09:09
Stary 2016-06-21, 09:14   #1664
urshoola
Zadomowienie

zabcia kup taki lezaczek ktory posluzy, dzidzia Ci moment urosnie, my z tego FisherPrice jestesmy zadowoleni, to jest ten sam co ma tez i Monanka tylko inne obszycie, porownywalam je wszystkie z tej firmy i roznia sie tylko obszyciem i zabawkami, do pozycji lezacej sie tez rozkladaja ale nie calkiem na plasko, a uzywane z tiny love patrzylas?
Porzadek...obiad...hm...n o albo tyrac jak male spia albo niestety zagryzc zeby i przyzwyzaic sie ze nie zawsze bedzie lsniaco ;-)mnie wczoraj np obiad na dzis gotowala siostra a ja w tym czasie prasowanie.a Emi patrzyla na nas z bujaczka.
Odnosnie glupich tekstow ludzi...lac na to.Ja mam alergie na tesciowa przez te texty ale po prostu udaje ze jej nie slysze

Edytowane przez urshoola
Czas edycji: 2016-06-21 o 09:15
Stary 2016-06-21, 09:17   #1665
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Fruzja poszłam Twoim przykladem i o 7.30 byłyśmy z Małą w terenie Nie pochodziłyśmy za dużo bo podwozie cos czułam wiec lepiej nie ryzykować. Jakąś niecała godzinke. A pozatym Mala dzis też jakaś wygłodniała.
I wiecie co..zaczynam korzystać z rad-SPOKÓJ.Chce jesc bedziemy jesc i sie tym cieszyć.
Gorzej z porzadkiem. Bo koczowniczy salonowy tryb zycie nie wplywa dobrze na porzadek, a ja to kura i uwielbiam czysto,pozatym rozni ludzie wpadaja. I gorzej z moim jedzeniem.
I ja lubie dzialac,no ale coz. Trzeba na to poczekać. Choc to sprzeczne z moją naturĂ☠.
A wczoraj po zachwytach nad Małą usłyszałam jaki to porzadek zona mojego taty ma przy trojce dzieci,a ja taki syf. No cholera mnie wzieła. Dość,ze babe znosze tylko ze względu na dzieciaki które kocham to jeszcze walnąc taki tekst:/

Wczoraj w pracy nazbieralam komplementow jaka to szczupla jestem Chociaz w tej kwesti jest spoko. Dobry balsam ujędrniający? Macie coś?

Grzebie i grzebie za tym bujaczkiem. Tiny love strasznie drogie-400zl:/ A inne niezbyt nadaje sie od dwoch tygodni.
Żabcia, wyrzuć z harmonogramu dnia jakaś mniej istotną aktywność i koniecznie zastąp ją czasem na Twoje posiłki. To jest absolutnie najważniejsza sprawa! Masz mieć zarówno siły jak mi zasoby do wyprodukowania jedzenia dla dziecka! Twoja dieta jest kluczowa i nie możesz nie jeść, bo nie masz czasu. Po prostu nie możesz bo zaraz Twoja córka nie będzie miała co jeść!

Bujaczek ingenuity sahara, który mam jest super. Nie rozkłada się na płasko, ale można go wypłaszczyc podkladajac kocyk czy pieluszke i juz jest ok. Mała przesypia w nim godziny, grzecznie w nim siedzi i wgapiaja się w zawieszki. Ma kilka melodyjek które są całkiem njenajgorsze dla ucha, kilka prędkości bujania, wibracje i generalnie jest w pytke. Ja używkę kupiłam za 120 na allegro i jest to strzał w dychę, jeden z lepszych zakupów.

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-06-21 o 09:21
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 09:59   #1666
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
my poszlismy do lekarza z tym problemem-zapalenie spojowek bo te maluchy pchaja lapki do buzi potem do oczu, wypisala nam.dr Biodacyne w kroplach taki slaby antybiotyk, kropilismy 3x dziennie i kazala odstawic 2 dni po tym jak oko skonczy ropiec, a.ze skonczylo ropiec jeszcE Tego samego dnia to podawalismy w sumie 3 dni kropelki do obu oczu

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

mnie np. nawojowaly z watroba...tyle ze bralam inne LOGEST z bardzo malo dawka hormonow, ale jak poszlam na badania na studia do proby watrobowe mialam ponad 40p a normy u kobiet sa bodajze do 40!!!10krotnie wyzszy wynik...?mialam problem o to ze mnie nie chcieli przyjac na uczelnie....kierune medyczny...

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

jesli ktoras uzywa zielonych pampkow r.2 to sa teraz w LIDLU w promo 66szt za 29,99 dla porownania w tesco za 2 op jest 69.99 wiec...warto ;-)
Dzieki za info bo pampki znow nam sie koncza - a dopiero kupiłam giga pake

Musimy znalezc jakies zastepstwo papmersow bo to cholerstwo nawet w promocji drogie. Co polecacie? Mielismy 1 z babydrem te biale fit&fun bodajze ale byly cholernie małe choc Igunia jakoś wielkoludkiem nie była
Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
I ja lubie dzialac,no ale coz. Trzeba na to poczekać. Choc to sprzeczne z moją naturà.

Zabcia my mamy używke z tiny love i Iga juz kilka drzemek zlapala interesuje ja swiatlo i muzyka jest fajny bo rozklada sie na plasko ale mysle ze 2tyg. dziecie moze interesowac jedynie bujanie a tu niestety samo sie nie buja - buja sie za to jak mała sie złosci i kreci

Zabcia jeszcze wrocisz do aktywnosci - ja na poczatku tylko mialam czas na kanapki teraz juz ogarne wiecej kwestia wprawy i tego ze 6 tyg dziecie jest bardziej regularne Oczywiscie trafi sie taki dzien ze nie zrobie nic ale do tego tez sie przyzwyczailam

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:

Co do pigulek szczerze nienawidze bralam najpierw typowe hornony na endo i mialam prawie wszystkie ze skutkow ubocznych z ulotki.czulam sie okropnie.nudnosci.wypadan ie wlosow.zatrzymanie wody i wiele innych. a najbardziej mi siadla psycha mialam mega napady dziwnych nastrojow to byl ciezki czas dla naszego zwiazku a niesety ten lek brac musialam pol roku, po odstawieniu znów stałam sie soba pozniej przez kolejne pół bralam Angiellete czy jak to sie pisze. Po nich bylo lepiej ale uczucie spuchniecia niestety pozostalo:thumbdown:
Stary 2016-06-21, 10:24   #1667
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Dzień dobry, po wczorajszym szalenstwie i odkurzeniu pustyni, mam dzis dzien lenia. Dzis cora ma moje przyzwolenie na bycie przytulasem, tymczasem spi w lezaczku
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 10:34   #1668
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:

Tez mi tak naprawdę wcisnęli tabletki, na początku się wahałam, przeleżały tydzień i czekały na moja decyzje. Koniec końców od trzech dni biorę. Głownie przez to, ze ostatnio pękła nam gumka. Ogarnelismy wcześniej, ze pękła wiec luz. Ale po tym komfort psychiczny mi siadł. Nie ma szans żebyśmy lecieli na gumkach. Nigdy im nie ufałam, a teraz to już w ogóle. A co do skutków ubocznych, nigdy nie miałam po żadnych tabletkach także jestem dobrej myśli.
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 10:57   #1669
urshoola
Zadomowienie

Mia my kupilismy babydream te biale i nie mozemy zmeczyc tej paki 66szt juz wiem.na przyszlosc zeby kupowac.male opakowania na probe.Wg nas beznadzieja,.odpinaja sie, zsuwaja, kupy wyplywaja, ostatnio...pielucha sucha a cale plecy mokre bo sie poprzesuwala...jakies takie jak z papieru...najlepsze.wg nas Pampersy, ewentualnie DADA ale tez jakos nam nie podchodzi do konca ale juz lepsza niz babydream, jeszcze planujemy z Belli wyprobowac te Happy czy jakos tak.

Stary 2016-06-21, 11:16   #1670
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Mia my kupilismy babydream te biale i nie mozemy zmeczyc tej paki 66szt juz wiem.na przyszlosc zeby kupowac.male opakowania na probe.Wg nas beznadzieja,.odpinaja sie, zsuwaja, kupy wyplywaja, ostatnio...pielucha sucha a cale plecy mokre bo sie poprzesuwala...jakies takie jak z papieru...najlepsze.wg nas Pampersy, ewentualnie DADA ale tez jakos nam nie podchodzi do konca ale juz lepsza niz babydream, jeszcze planujemy z Belli wyprobowac te Happy czy jakos tak.
Ja mialam 2 sztuki dady newborn chyba byly w wyprawce ze szpitala wydawaly sie byc lepsze niz babydream bardziej miekkie ale wiecej nie moge stwierdzic.
Dobrze ze babydream mialam paczke 30 sztuk bo przynajmniej zuzyłam szybko
Stary 2016-06-21, 11:17   #1671
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Chce ktos kod znizkowy 11% do Douglasa?
Stary 2016-06-21, 12:17   #1672
martunia_199
Zakorzenienie

Ula dzięki za info o pampersach. Juz kupiliśmy paczkę. Chciałam brać te z Rossmann ale już sama nie wiem. Siostra męża ich tylko używa i chwali sobie hmmm

Ogłaszam że zaczęłam cwiczyc co prawda dzisiaj tylko mel b brzuch 10 minut ale nie ma co przesadzac od razu

O 13.30 mamy szczepienie - proszę o kciuki. Bardzo się stresuję (((

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 12:20   #1673
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Mi pasowaly te babydream fit&fun. Poki co jade glownie na bialych pampolach, bo trafiam na dobre promocje.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Martunia
Stary 2016-06-21, 12:24   #1674
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Ula dzięki za info o pampersach. Juz kupiliśmy paczkę. Chciałam brać te z Rossmann ale już sama nie wiem. Siostra męża ich tylko używa i chwali sobie hmmm

Ogłaszam że zaczęłam cwiczyc co prawda dzisiaj tylko mel b brzuch 10 minut ale nie ma co przesadzac od razu

Wohoo, gratulacje. Tez bym musiala zaczac, bo kg ktore zgubilam w ciazy wracaja.. Co to w ogole za teoria ze w ciazy sie tyje :p

Trzymamy kciuki za szczepienie
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 12:32   #1675
fruzjape
Zadomowienie

zabcia z chusta moim zdaniem jest wręcz przeciwnie. Im dłużej ja nosze i im bardziej jest wyprzytulana tym bardziej daje sie pózniej odkładać. Ileż mozna sie przytulać

lourose Uli od urodzenia ropieje jedno oko... Mamy przemywać sola fizjologiczna i masować kanalik lzowy. Jutro mamy wizyte u pediatry, zobaczymy co powie. Na razie ropieje tylko coraz bardziej...

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

A, odpuściliśmy wielorazowki na pare dni i efekt jest taki, ze Ula ma koszmarnie odparzona pupę. Głupia matka.
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 12:59   #1676
BonaDea75
Zadomowienie

Cytat:

My też dzisiaj po szczepieniu 6w1 Zuzia dzielnie je zniosła
Stary 2016-06-21, 13:08   #1677
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
zabcia z chusta moim zdaniem jest wręcz przeciwnie. Im dłużej ja nosze i im bardziej jest wyprzytulana tym bardziej daje sie pózniej odkładać. Ileż mozna sie przytulać

lourose Uli od urodzenia ropieje jedno oko... Mamy przemywać sola fizjologiczna i masować kanalik lzowy. Jutro mamy wizyte u pediatry, zobaczymy co powie. Na razie ropieje tylko coraz bardziej...

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

A, odpuściliśmy wielorazowki na pare dni i efekt jest taki, ze Ula ma koszmarnie odparzona pupę. Głupia matka.
Fruzja a jakich pieluch użyliście? Tak informacyjnie, żebym ich nie kupiła przypadkiem

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Zuch i mama i córa

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Fab, super że bioderka Ali i podwozie mamuśki na medal oby tak dalej bezproblemowo i bezstresowo
Stary 2016-06-21, 13:15   #1678
fruzjape
Zadomowienie

mona Dady Ule tak załatwiły...
fruzjape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 13:16   #1679
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
zabcia kup taki lezaczek ktory posluzy, dzidzia Ci moment urosnie, my z tego FisherPrice jestesmy zadowoleni, to jest ten sam co ma tez i Monanka tylko inne obszycie, porownywalam je wszystkie z tej firmy i roznia sie tylko obszyciem i zabawkami, do pozycji lezacej sie tez rozkladaja ale nie calkiem na plasko, a uzywane z tiny love patrzylas?
Porzadek...obiad...hm...n o albo tyrac jak male spia albo niestety zagryzc zeby i przyzwyzaic sie ze nie zawsze bedzie lsniaco ;-)mnie wczoraj np obiad na dzis gotowala siostra a ja w tym czasie prasowanie.a Emi patrzyla na nas z bujaczka.
Odnosnie glupich tekstow ludzi...lac na to.Ja mam alergie na tesciowa przez te texty ale po prostu udaje ze jej nie slysze
Tiny love uzywek w okolicy brak. Albo cena praktycznie taka sama jak nowy. Jaki ten z fisher price? Obojetne? Pierwszy lepszy, nie moge ogarnac hehe
Obiad ? Jaki obiad? Mala spi ale na mnie wiec ja sie pytam jaki obiad, jakie porzadki? Szybkie ogarniecie na wariata i szybkie mycie podwozia i tyle.I to nieraz w odstepie paro godzinnym:P Obiad tylko jak ktos mi zrobi.

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Żabcia, wyrzuć z harmonogramu dnia jakaś mniej istotną aktywność i koniecznie zastąp ją czasem na Twoje posiłki. To jest absolutnie najważniejsza sprawa! Masz mieć zarówno siły jak mi zasoby do wyprodukowania jedzenia dla dziecka! Twoja dieta jest kluczowa i nie możesz nie jeść, bo nie masz czasu. Po prostu nie możesz bo zaraz Twoja córka nie będzie miała co jeść!

Bujaczek ingenuity sahara, który mam jest super. Nie rozkłada się na płasko, ale można go wypłaszczyc podkladajac kocyk czy pieluszke i juz jest ok. Mała przesypia w nim godziny, grzecznie w nim siedzi i wgapiaja się w zawieszki. Ma kilka melodyjek które są całkiem njenajgorsze dla ucha, kilka prędkości bujania, wibracje i generalnie jest w pytke. Ja używkę kupiłam za 120 na allegro i jest to strzał w dychę, jeden z lepszych zakupów.
Oki. Ale jak Ona spi tylko na mnie? Po przebudzeniu pampol, jedzenie i przewanie znow spanie na mnie. Gdy ja odkladam dostaje skretu brzucha i sie budzi.

Cytat:
Dzieki za info bo pampki znow nam sie koncza - a dopiero kupiłam giga pake

Musimy znalezc jakies zastepstwo papmersow bo to cholerstwo nawet w promocji drogie. Co polecacie? Mielismy 1 z babydrem te biale fit&fun bodajze ale byly cholernie małe choc Igunia jakoś wielkoludkiem nie była

Zabcia my mamy używke z tiny love i Iga juz kilka drzemek zlapala interesuje ja swiatlo i muzyka jest fajny bo rozklada sie na plasko ale mysle ze 2tyg. dziecie moze interesowac jedynie bujanie a tu niestety samo sie nie buja - buja sie za to jak mała sie złosci i kreci

Zabcia jeszcze wrocisz do aktywnosci - ja na poczatku tylko mialam czas na kanapki teraz juz ogarne wiecej kwestia wprawy i tego ze 6 tyg dziecie jest bardziej regularne Oczywiscie trafi sie taki dzien ze nie zrobie nic ale do tego tez sie przyzwyczailam

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Co do pigulek szczerze nienawidze bralam najpierw typowe hornony na endo i mialam prawie wszystkie ze skutkow ubocznych z ulotki.czulam sie okropnie.nudnosci.wypadan ie wlosow.zatrzymanie wody i wiele innych. a najbardziej mi siadla psycha mialam mega napady dziwnych nastrojow to byl ciezki czas dla naszego zwiazku a niesety ten lek brac musialam pol roku, po odstawieniu znów stałam sie soba pozniej przez kolejne pół bralam Angiellete czy jak to sie pisze. Po nich bylo lepiej ale uczucie spuchniecia niestety pozostalo:thumbdown:
Tak, marzy mi sie aktywnosc. Choc pozniej pewnie bede narzekac ze tylko sprzatanie i gotowanie
Pigulki .. tez bede miec problem co dalej. Nie chcialam juz brac. Ale chyba tak sie nie da.

Cytat:
Ja mialam 2 sztuki dady newborn chyba byly w wyprawce ze szpitala wydawaly sie byc lepsze niz babydream bardziej miekkie ale wiecej nie moge stwierdzic.
Dobrze ze babydream mialam paczke 30 sztuk bo przynajmniej zuzyłam szybko
Moją Malizne uczuliły dady. Ale moze jest jeszcze za mała na eksperymenty. Lecimy na drogich pampersach. A czasem zmieniam 3 naraz:/

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-06-21 o 13:17
Stary 2016-06-21, 13:22   #1680
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Tych białych babydream nie używaliśmy ale kupiliśmy ostatnio takie zwykłe babydream, o te: http://www.rossmann.pl/Produkt/babyd...5946,1666,6744
Najpierw jedną paczkę na próbę i okazało się, że bardzo dobrze się sprawdzają. Nie ma odparzeń, nic nie wypływa. Dokupiliśmy jeszcze 4 opakowania bo była wtedy promocja i kosztowały 15.99 za 42 sztuki, plus rabat z karty Rossnę. Także ze swojej strony polecamy je

Cytat:

Brawo Ty!
Ja też się muszę zabrać za ćwiczenia skoro już wiem od wczoraj że wszystko tam na dole gra i śpiewa

Trzymam kciuki za szczepienie, oby poszło bezproblemowo

Cytat:
Zuzia zasłużyła na naklejkę dzielny pacjent

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość

Fab, super że bioderka Ali i podwozie mamuśki na medal oby tak dalej bezproblemowo i bezstresowo
Dzięki Mona
A jak wam idą ćwiczenia na bioderka? Nina dzielnie znosi?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości