|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
zabcia jak Ula zasnie na mnie to tez nie da sie jej odłożyć. Próbuje wyłapać dobry moment, kiedy dopiero co zaczyna byc zmęczona, owijam ja, włączam szumisia, daje smoczek i zostawiam. Jak płacze to przychodzę, uspokajam i odkładam. Wtedy śpi sama porządnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
Zabcia ten bujaczek co ma Mona to chyba Brights stars jest a nie Fisher price ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Czekamy w kolejce bo oczywiście jest obsuwa. Nie wiem jak można na szczepienie do dzieci zdrowych umawiać wizyty co 15 minut???!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ze za mało czasu? U nas wizyta u lekarza trwa moze z 10. A resztę załatwia sie u pielęgniarki przed i po wizycie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Zadomowienie
|
Ja tez bylam max 10 minut
#1685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1686 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Przeczytałam dzisiaj coś totalnie dla mnie klik od trzech tygodni się głowię co powinnam robić z Marysią w domu i ten wpis spadł mi z nieba
![]() ![]() Zabcia, mi tez brakuje przytulasów z mężem... Wczoraj godzinkę sami spaliśmy, było jak kiedyś ![]() Mona, dziecko weźmie co potrzebuje, tylko z Żabci nic nie zostanie ![]()
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-06-21 o 13:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie bardzo ogarniam co taka malizna moze robic oprocz spania i jedzenia ![]() udalo mi sie ją na tyle odlozyc zeby wziac prysznic.Jedzenie zeszlo na drugi plan, zaczelam i nie zdazylam. Ja jak budzi sie i placze daje piers,ta lezy pol przytomna lub całkiem zasypia.A jak odloze kreci ja brzuch. I placz. Trzeba cos cholera wymyślić. Cytat:
Ja tych szczepien nadal nie ogarniam. Zla jestem na siebie,ze meza bardziej przytomnego umysłem nie wziełam do tej lekarki, a dzwonil 5razy gdzie jestesmy. Dala mi recepte na szczepionke i mam zdecydowac czy chce ta czy standardowe z sanepidu. Plus dodatkowe pneumokoki itd. A ja nie czaje-jak zaszczepie ta pierwsza wykupiona tzn ze juz pozniej lece na tych platnych.. Zelek ciazowy z zelkiem jeszcze gorzej nabuzowanym hormonami po porodzie to pikuś. I jak Wy karmicie? Ja to w domu mam zawsze stanik ubabrany mlykiem.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-21 o 13:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Zakorzenienie
|
Żabcia u mnie zawsze wkładki muszą być bo jak nie to też jestem zalana mlekiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Wtajemniczenie
|
Moja gwiazda od dwóch dni bojkotuje sen...w ogóle nie śpi w dzień, w nocy też słabo...my szczepienie mamy w przyszłym tygodniu...oby za bardzo malutka nie cierpiała...usg bioderek w poniedziałek, ale się stresuję...
Ja póki co stosuję 100% skuteczną antykoncepcję....zero seksu...nie mam ochoty...
#1690 |
Zadomowienie
|
zabcia ale dlaczego masz otulać bez rak? Do otulania cudów nie potrzeba. Kocyk wystarczy. Szumienie mozesz sprawdzić z komórki.
Ula jak nie śpi to leży u mnie na rękach albo ja nosze jak musze cos zrobic. Jak zaczyna marudzić to dla mnie znak, ze jest zmęczona. Wtedy kładę ja do łóżeczka albo wkładam w chuste i zasypia. Jak sie obudzi to przebieranie, karmienie i od nowa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hormony to krucha droga. Wlasnie bije sie w pierś,ze nie znam sie na szczepieniach-przyjaciolce lakarka wszystko wyrysowala co i jak i kasowo napisala. O nastepnej wizycie mowila,a ja? Nic nie wiem. Tylko ze mam isc na usg bioderek w poniedzialek i tyle.
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1692 |
Zakorzenienie
|
Jak Nina ma dzień przylepy to zanim pójdę karmic to składu je sobie jedzenie w zasięgu ręki żeby zjeść jak ona je, na serio się da
![]()
#1693 |
Zakorzenienie
|
My jutro szczepimy. Dzwoniłam do przychodni, szczepionki 5w1 wciąż są dostępne i raczej na takie się zdecydujemy
Czy któraś z Was przy tej pierwszej wizycie szczepiła też na pneumokoki? |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
Czemu to dziecko po sciagnieciu ze mnie skreca sie i wierci? Sapie, czerwona sie robi, podkurcza nogi. I to na poczatku na śpiocha. Raz dluzej pospi raz krócej.
Czasem sie uspokaja na jakis czas. Mona to nie deprecha, ja to przezywam strasznie wszystko. Jestem mega wrazliwcem. Tak naprawde trzymam to wszysko w sobie. Jedynie Wam 'głosno pisze'.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-21 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez tak robie. W razie czego odkładam Ule na chwile, robie szybko jedzenie typu kanapka/płatki i jem z nią na klacie. Przez te 2 minuty płaczu nic jej nie bedzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo fajny wpis! Najbardziej podoba mi sie zdanie "szczesliwa mama to szczesliwe dziecko". I to bym zadedykowala pewnie wielu mamusiom, niekoniecznie forumowym ![]() ![]() Zabcia, co do jedzenia to ogarnij sie. I mowie teraz prostu z mostu i moze niemilo ale wyluzuj! Poloz mala na 10min i zjedz kanapke/wez prysznic albo nawet wyjdz za drzwi na chwile. Daj sobie czas. Dziecko placze ok, ale nie zapomnij ze ty tez masz potrzeby, jesli ich nie zaspokoisz to wtedy owszem masz szanse na najgorsza matke roku, bo po prostu nie bedziesz miala sily ani ochoty dbac o malucha. Spojrz chociaz na procedury bezpieczenstwa z samolotach. Najpier maska z tlenem dla ciebie, potem dla dziecka!! Inaczej nie bedziesz w stanie sie nim zaopiekowac. I to idealnie pasuje na pierwsze tygodnie z maluchem w domu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Kolejny raz wyciągnęłam dziś matę z zawieszkami I w końcu córa jest zainteresowana! I to jak! Cieszy się do tych zwierzaków
![]() ![]()
#1699 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzuszkowe problemy? Normalka. Maluchy nie maja przeciez wszystkiego w pelni wyksztalcone. Mowie jeszcze raz, polecam wode koperkowa. Nie pamietam kiedy ostatni raz Antek mial problem, oprocz normalnego stekania przy kupie ![]() A co do "to nie depresja" to tego nie stwierdzisz sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
Zamiast obiadu, dziś impreza na macie
![]()
#1702 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Spróbuj masować nieco brzuchala i podkurczać jej nóżki Cytat:
![]() Moja Ala też jest naprawdę mało wymagająca i bezproblemowa, przynajmniej w porównaniu z tym czego się spodziewałam wyobrażając sobie początki macierzyństwa. I wiem, że mogłabym przy niej zrobić dużo więcej bo naprawdę mam czas ale często wolę nieco odsapnąć i poleżeć wentlem do góry czy nawet posiedzieć przy niej i patrzeć jak słodko sobie śpi ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Zakorzenienie
|
Robie obiad! I kanapki na pozniej!! Ja potrzebuje kopa w dupe,no o czasu aby sie umiec z tym ogarnac ale gdy dziecko placze noo nie potrafie nic innego zrobic. Nie umiem wyjsc jak potrzebuje jedzenia z piersi, no jak?
Ann pozniej przeczytam Twoj post.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-21 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Konto usunięte
|
Zabciu Ty sie tak zadreczasz kazda pierdołą że lada moment dostaniesz świra
![]() Dbaj o siebie bo nie mozesz byc oslabiona, jezeli masz watpliwosci to spisuj je na kartce i pozniej daj poloznej czy lekarzowi i oni rozwieja Twoje watpliwosci. I troche wiary w siebie! Czas dac sobie kopa w dupe i ogarniac zycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1706 |
Zadomowienie
|
oj ja tez mialam.wczoraj kryzys psychiczny jak mi Emi sie rozwrzeszczala....a chodzilo o to zeby 2min possac piers i sie przytulic i ladnie zaraz zasnela a ja sie na nia wydarlam ze juz nie mam do niej sily i sie na nia obrazilam i dzis mam o to caly dzien wyrzuty sumienia ;-( przeciez ona nie rozumie...
#1707 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Głód dziecka nie różni sie od głodu dorosłego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
|
My już po szczepieniu. Wzielismy 6w1 bo z 5w1 są problemy bo się kończą niby... mój maluszek tak strasznie płakał mało co mi serce nie pękło
![]() Czy Wasi mali chłopcy też plakali? Dziewczynki to twardzielki. Moja cora nic nie plakala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1710 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak to do Ciebie zabcia nie trafi to juz nie wiem co ! Beda baty od wszystkich majowek. Ja sobie np. Pije kawke z Igusia w sensie ona mlenio ja kawke ![]() Mysle dziewczyny ze Zabcia sie ogarnie my jestesmy o te pare tyg. "madrzejsze" tez trzeba wziac pod uwage bas w pierwszym tyg karmil tatus potem byl wyscig z czasem po kanapke ale Zabcia jesc nie zapominalam wolalabym zrezygnowac z prysznica na rzecz posilku... I naprawde marudzace czy placzace dziecko to normalka nic jej sie nie stanie. Myslisz ze my nie gadamy z kibelka do placzacego dziecka ? Trudno jak zaczelam cos robic musze skonczyc. Jakdojdzieszdo tego etapu ze placzacemu dziecku nic sie nie stanie bedzie z gorki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.